ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή




Δυσοίωνες οι προβλέψεις της Nomura για ολόκληρη την ευρωζώνης
Την ώρα που όλος ο πλανήτης έχει τα μάτια του στραμμένα στην Ελλάδα, ο αναλυτής γεωπολιτικών εξελίξεων της Nomura, Alastair Newton, ο οποίος προέβλεψε τις εξεγέρσεις στην Αίγυπτο πολύ πριν αυτές συμβούν, εξέδωσε μία ανάλυση στην οποία εκφράζει έντονες ανησυχίες για την ευρωζώνη.


Ο κ. Newton μάλιστα προβλέπει:


Ελλάδα: Είναι πολύ δύσκολο να πετύχει τους στόχους που τέθηκαν κατά τη διάσωση της. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή


Πορτογαλία: Συνεχίζονται οι επί τα χείρω αναθεωρήσεις των προγραμμάτων λιτότητας. Φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα της Ελλάδας.


Ισπανία: Παρά την πρόοδο στα δημοσιονομικά, τα προβλήματα του τραπεζικού κλάδου την καθιστούν πρόσφορο έδαφος για τη μετάδοση της πορτογαλικής κρίσης. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των εκλογών της 20ης Νοεμβρίου.


Ιταλία: Πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.


Γαλλία: Μεγάλες ανησυχίες προκαλούν οι εκλογές του 2012. Τα αβέβαια αποτελέσματα μπορεί να προκαλέσουν αναταράξεις στις αγορές.
Στη Βουλή έχουν ζητήσει «καταφύγιο» αρκετοί υπουργοί!



Σημείο των καιρών είναι στις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε ότι αρκετοί υπουργοί δεν μπορούν καν να πλησιάσουν στα γραφεία τους στα υπουργεία, επειδή αυτά τελούν υπό κατάληψη! Και επειδή είδαν και αποείδαν, όπως ο Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης που άλλαξε τέσσερις τοποθεσίες χθες για να δώσει συνέντευξη τύπου,  μάζεψαν τα «μπογαλάκια» τους και τις γραμματείς τους και πήγαν στη… Βουλή, όπου ουσιαστικά έχουν ζητήσει άσυλο! Όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος, η συνεννόηση με τους συνεργάτες τους καθίσταται αυτομάτως προβληματική, όπως και η εύρυθμη λειτουργία της κρατικής μηχανής. Αλλά τέτοιες μέρες τέτοια λόγια…                    

Aν το ΔΝΤ κάνει κόνξες το παιχνίδι χοντραίνει!


O Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ δήλωσε ότι τα κεφάλαια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επαρκούν για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Η δήλωση του κ. Γκάιτνερ έρχεται σε αντίθεση με δήλωση υψηλόβαθμης πηγής του G20 την οποία επικαλείται το Reuters.
H πηγή ανέφερε ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να χρειαστεί αύξηση των κεφαλαίων του κατά 350 δισ. δολάρια, προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα. Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «το ΔΝΤ έχει ισχυρούς και ανεξάρτητους οικονομικούς πόρους».
Επεσήμανε δε, ότι «η Ευρώπη ως σύνολο έχει διαθέσιμους πόρους για να βοηθήσει στα οικονομικά προβλήματα. Τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί είναι περίπλοκα, ωστόσο βρίσκονται μέσα στις ευρωπαϊκές δυνατότητες».
Πηγή: kathimerini.gr

15 Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα αγανάκτησης



Για σήμερα το απόγευμα έχει οριστεί το ραντεβού των Αγανακτισμένων του πλανήτη Γη, που έκαναν το ίντερνετ να βουίζει εδώ και καιρό για μια ταυτόχρονη διαδήλωση σήμερα, 15 Οκτωβρίου σε πόλεις του κόσμου, από την Νέα Ζηλανδία, ως την Αλάσκα και από την Γουόλ Στριτ στο Σίτι του Λονδίνου. Ηδη, οι διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από τις ανατολικές περιοχές του πλανήτη, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη νοτιοανατολική Ασία.


Ο χάρτης με τις κόκκινες βούλες όπου θα γίνει συγκέντρωσης -στο  διαδικτυακό τόπο με τον ονομασία «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή»- έχει κυριολεκτικά κοκκινίσει, παρουσιάζοντας ένα χάρτη με περισσότερες από 951 κινητοποιήσεις σε τουλάχιστον 82 χώρες σε όλες τις κατοικημένες ηπείρους.



Ξεκίνησαν οι μεγάλες διαδηλώσεις
Ηδη, ογκώδεις διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει στο Σίδνεϊ και στηΜελβούρνη της Αυστραλίας, στο Οκλαντ και στο Γουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας, στην Ταϊπέι, στη Μανίλα, τη Σεούλ και στο Τόκιο.
Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Ρώμη όπου οι διοργανωτές του κινήματος «Καταλάβετε τη Ρώμη» να προβλέπουν συμμετοχή έως και 200.000 ατόμων. 
 
Δυναμική αναμένεται η συμμετοχή σε αυτήν μαθητών και φοιτητών, που διαδήλωσαν και την περασμένη εβδομάδα σε 90 πόλεις της Ιταλίας για τις περικοπές στην Παιδεία.
 
Η συγκέντρωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδος στη Ρώμη.
 
Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί επίσης σε 8 πόλεις στη Γαλλία
 
Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές θα ξεκινήσουν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης για σχηματίσουν πορεία που θα περάσει από το γαλλικό χρηματιστήριο και το δημαρχείο.
 
Οι Βρετανοί διαδηλωτές έχουν δώσει το δικό τους ραντεβού στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο και μετά  θα πραγματοποιήσουν πορεία στο Σίτι με σύνθημα «Καταλάβετε το LSX», το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
 
Μεγάλη αναμένεται να είναι και η διαδήλωση στη Μαδρίτη, την πόλη απ' όπου ξεκίνησε το κίνημα των Αγανακτισμένων, τον περασμένο Μάιο.
 
Συγκέντρωση και συναυλία έχει προγραμματιστεί το Σάββατο το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα
 
" O ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΚΡΗΜΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ROTHSCHILD"

Με την φωνή του Καποδίστρια (που όντως είχε προειδοποιήσει τον Μέτερνιχ για τον ξεσηκωμό των λαών της Ευρώπης) ότι κάποια στιγμή θα ξεσηκωθούν όλοι οι λαοί της γής εναντίον των τοκογλύφων τραπεζιτών και θα διεκδικήσουν την ελευθερία τους, ζητώντας πίσω την ζωή τους και την ευλογία της ειρηνικής και ατάραχης διαβίωσης.

Είμαι λοιπόν υπερήφανος που
ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6μμ
ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ
ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ
ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Τύφλα νά'χει" η 21η Απριλίου - 
Ε.Βενιζέλος: Έφτιαξε δικό του Σύνταγμα!







Έξι μισθούς το χρόνο θα δίνουμε στην εφορία! -
Τρεις φορές θα πληρώσουμε τον ίδιο φόρο μέσα στο 2012, όπως γράφει το protothema.gr που έκανε τον υπολογισμό. Τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο μάλιστα του 2012 ενδέχεται να πληρωθούν μαζεμένα εκκαθαριστικά και αναδρομικές κρατήσεις από το 2011, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να κινδυνεύουν να μην βάλουν φράγκο στην τσέπη.
Διεγράφη από τη Ν.Δ ο Θύμιος Λυμπερόπουλος

Λίγες μέρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, η διαγραφή αυτή καθιστά τους ταξιτζήδες "ανεξέλεγκτους", πλέον δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Θα μπορούσαν λοιπόν τώρα να δημιουργήσουν ένα απίστευτο χάος χωρίς να απολογείται η Νέα Δημοκρατία γι'αυτούς.

Φυσικά, ο Αντώνης Σαμαράς θα εμφανίζεται παράλληλα ως ο άτεγκτος αρχηγός που δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Πρώτα το αεροπλάνο μπήκε στον αυτόματο και μετά σκοτώσαμε τον κανονικό πιλότο...
Πίσω απ' τα κάγκελα ελεύθεροι χιλιάδες
στο δρόμο περπατάει αργά η φοβέρα,
πίσω απ' τα σίδερα ονειρεύονται μανάδες
παιδιά που έχουνε αλλάξει σε μια μέρα.


Ραντεβού για τις 15 Οκτωβρίου δίνουν οι 

«Αγανακτισμένοι» όλου του κόσμου





Στις 15 Οκτωβρίου οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο, θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες.
Από την Αμερική μέχρι την Ασία, από την Αφρική προς την Ευρώπη, οι άνθρωποι αυξάνονται μέχρι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και απαιτούν μια πραγματική δημοκρατία. Τώρα είναι καιρός για όλους μας να ενταχθούν σε μια παγκόσμια μη βίαιη διαμαρτυρία.
Οι εξουσίες απόφαση έργο προς όφελος του μόλις λίγα, αγνοώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας και της ανθρώπινης και περιβαλλοντικής τιμή που όλοι πρέπει να πληρώσουν. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να σταματήσει.
Ηνωμένες με μια φωνή, θα αφήσουμε τους πολιτικούς, και η οικονομική ελίτ που εξυπηρετούν, ξέρουν ότι είναι στο χέρι μας, το λαό, να αποφασίσει το μέλλον μας. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών, που δεν μας αντιπροσωπεύουν.
Στις 15 Οκτωβρίου, θα συναντήσουμε στο δρόμο για την κίνηση της παγκόσμιας αλλαγής που θέλουμε. Εμείς θα διαδηλώνουν ειρηνικά, μιλούν και να οργανώσει μέχρι να το κάνει να συμβεί



ΔΕΝ ΕΧΩ ΡΕΕΕΕ!!!!!!!!!ΑΠΟ ΠΟΥ  ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Πτυχιούχοι...σοσιαλιστές!! Το δίκαννο!!

Η Βαρβαρότητα αντιμετωπίζεται μόνο με...Βαρβάρες.
Οι Εφιάλτες με αγχόνη. Οι Δήμιοι με λαιμητόμο.

Οι Νέρωνες. Καίνε την Ελλάδα και διασκεδάζουν.
Γράφουν "ποιήματα" στη Μέρκελ και τη Χίλαρυ.
Παλουκώνουν Πολίτες. Ρίχνουν παιδιά στα λιοντάρια.
Ερωτευμένοι με την ξεπουλημένη φιλοπατρία τους.
Οι Πατριδοκάπηλοι.
Ανθρωποφάγοι. Ελληνοφάγοι
.

- Πρόεδρε...γκρεμοτσακίσου από τα Ανάκτορα!!

Τα χτεσινά μέτρα περιέχονται στο Μεσομακροπρόθεσμο που ψή-
φισαν τον Ιούνη οι 154 πράσινοι βουλευτές.
Ιδια συνταγή...μεγαλύτερη δοσολογία!!
Λέτε να αντιδράσουν τώρα;;
Αντιδρούν οι...εντοιχισμένες κουζίνες;;!!


«…έβγαλε βρώμα η Ιστορία ό,τι ξοφλήσαμε…»




http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IMydKJ_Px2U#!

Μας ξανα έσωσαν με το Μεσοπρόθεσμο.

Και μας γλύτωσαν οριστικά από την πτώχευση με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου!
Λόγια του αέρα! Γυαλιστερές χάντρες για τους ιθαγενείς! Όπως, εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, ο κ. Παπανδρέου αφού σε μια διετία διέσυρε διεθνώς τη χώρα, την κατέστρεψε οικονομικά και οδήγησε τους Ελληνες σε απόγνωση, τώρα προετοιμάζει και την τελευταία πράξη του δράματος.

Επόμενος “εθνικός στόχος” του ΠΑΣΟΚ η χρεοκοπία της χώρας!

Xθές Παρασκευή στο Χρηματιστήριο Αθηνών έγιναν κάποιες περίεργες τοποθετήσεις με καταληκτική ημερομηνία την 21η πρώτη Οκτωβρίου.
Και η τραγική ειρωνεία είναι ότι αυτό μπορεί, επισήμως, να το πληροφορηθούμε στις 18 του Οκτώβρη!

Μια 18 του Οκτώβρη, πριν τριάντα χρόνια, είχε έρθει στην Ελλάδα ο Σοσιαλισμός….

«…έβγαλε βρώμα η Ιστορία ό,τι ξοφλήσαμε…»Τα φασιστοειδή που κυβερνούν Ξεπουλούν ότι προλάβουν.
Μετατράπηκαν σε Κατακτητές... Σε Δυνάστες

Τα πατριωτάκια των Αθηνών επιβιώνουν ακόμη χάρη στη δική μας Αφέλεια...
Στην δική μας Ανοχή...
Το δικό μας Φόβο.
Ο Πόλεμος είναι ανάμεσα σε Αυτούς και Εμάς...
Ο Νικητής δεν θα κρατήσει αιχμάλωτους!!



Mας επιτρέπουν να χρεοκοπήσουμε … συντεταγμένα,

Συντεταγμένα θα τους διώξουμε και συντεταγμένα θα πληρώσουν
Στις ταινίες τρόμου, όταν δεις κάποιον να μπαίνει νύχτα στο δάσος, ξέρεις πως κάτι κακό θα συμβεί.
Στον χώρο της οικονομίας, κάτι ανάλογο συμβαίνει όταν ακούς τραπεζίτες να λένε ότι οι τράπεζές τους πάνε καλά.
Το 2008, οι κυβερνήσεις αποτελούσαν αξιόπιστες εγγυήτριες των τραπεζών, και όπως η αμερικανική Federal Reserve, έκαναν τα πάντα για να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη. Σήμερα, το πρόβλημα είναι οι ίδιες οι κυβερνήσεις, ενώ η ΕΚΤ δείχνει απρόθυμη να βοηθήσει. Εξ ου και το σκηνικό τρόμου.

Αν τεκμηριωθούν όσα βλέπουμε κι υποψιαζόμαστε ότι έγιναν, αφού θεσμικά θα φύγουν, θεσμικά θα τους πάμε ανεβαίνοντας την Μεσογείων δεξιά για να πληρώσουν το λογαριασμό.
Άλλοθι όμως δεν θα τους δώσουμε.



Ο Θεός μαζί του!


Αν κρίνουμε το πόσο προσεχτικά πορεύεται, αλλά και πόσο αποφασιστικά κινείται την κατάλληλη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς, θυμίζει περισσότερο τον Πούτιν.
Το μόνο βέβαιο είναι πια ότι – με την αναπόφευκτη πλέον – χρεοκοπία και με κούρεμα τουλάχιστον 50% που έρχεται για το ελληνικό χρέος, δεν πάμε για αλλαγή κυβέρνησης. Πάμε για αλλαγή καθεστώτος!
Κι όταν πάμε σε καθεστωτική αλλαγή, τότε χρειάζεται τελείως διαφορετική «αντιπολίτευση». Γιατί δεν διώχνεις της κυβέρνηση που παραπαίει, γκρεμίζεις όλο το χθες και ταυτόχρονα χτίζεις το αύριο. Χωρίς να χάνεις το σήμερα…
Το έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στις αρχές του 20ου αιώνα υπό δύσκολες συνθήκες.
Το έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974, υπό κρίσιμες συνθήκες.
Καλείται να το κάνει, πολύ σύντομα, ο Αντώνης Σαμαράς υπό συνθήκες πολύ πιο δύσκολες και πολύ πιο κρίσιμες.

Ο Θεός μαζί του!
Η προπαγάνδα του φόβου

Η συνταγή είναι παλιά, όσο και δοκιμασμένη
Η λογική πλάνη του ψευδούς διλήμματος «η μνημόνιο η χρεοκοπία»
Το αναγκαίο ψευδές δίλημμα : Ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε.
Στη συνέχεια η περιγραφή της απειλής: Χρεοκοπία, περιορισμος της εθνικής μας κυριαρχίας, Τιτανικός, Αργεντινή, τανκς…

Μια καταπληκτική επίδειξη κυνικότητας και μακιαβελισμού,ώστε, οι διάφορες κοινωνικές ομάδες να στραφούν η μια εναντίον της άλλης.

Διαίρει και βασίλευε.!!! made in great Britain.ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ.!!!

Αλλά μιας κι ο λόγος για το ΝΑΤΟ.

Αλήθεια, μέρες που είναι, εκείνος ο φάκελλος του Κυπριακού πότε θα ανοίξει να μάθουμε ποιοι ήσαν οι πραγματικοί ένοχοι της τραγωδίας της Κύπρου, που τόσα έχει κοστίσει μέχρι τώρα καί στον Ελληνισμό αλλά και στην αύξηση του.. χρέους μας;

Επίορκοι πολιτικοί, υπό την ηγεσία του ΓΑΠ, κατέλαβαν με ψεύδη και με δόλο την εξουσία το 2009.

Ποια τελικά η διαφορά¨?

Χωρίς λαϊκό έρεισμα, κολλημένος στον τοίχο από την ανικανότητα της κυβέρνησής του να προχωρήσει στις στοιχειώδεις μεταρρυθμίσεις που προέβλεπε το Μνημόνιο 1, αλλά και το προεκλογικό του πρόγραμμα, αποδέχθηκε την συμφωνία κορυφής των δανειστών μας χωρίς να βγάλει κιχ κι επέστρεψε υπερήφανος για την ..νίκη του.

Με αυτή την άποψη περί δημοκρατίας, δεν είναι περίεργο το ότι υποθήκευσε για τα καλά εθνική κυριαρχία, περιουσία και αξιοπρέπεια με την εκβιαστική υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, απειλώντας βουλευτές του μέσα στην Βουλή και ψεκάζοντας με τόνους χημικά τους διαμαρτυρόμενους πολίτες έξω από αυτήν.

Μας φλομώνει στο ψέμα για δήθεν, σχέδια Μάρσαλ της Ευρώπης, για 158 δις βοήθειας κ.λπ. ενώ ξέρει (;) ότι το μόνο σίγουρο και βέβαιο ποσό που θα πάρουμε μέχρι το 2020, αν είμαστε καλά παιδιά, είναι μόλις τα 49 δις!

Σε κλίμα πανικού και σπουδής, με την Δ.Δ., τα συνδικάτα αλλά και τον λαό απέναντι πιστεύει κανείς ότι θα μπορέσει να δουλέψει η ανεξάρτητη εταιρεία ιδιωτικοποιήσεων;

«Συναίνεση μπορεί να υπάρξει χωρίς τον λαό ;»

θα καταλάβει τι ζημιά έχει κάνει στην κοινωνική συνοχή του λαού και πόσο μάταιο είναι να τον βάζει από θυσία σε θυσία χωρίς αποτέλεσμα.
ΠΡΟΔΟΣΙΑ.


ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ



Το Συμβούλιο Αρχηγών… αναβάλλεται
Ο Γιώργος ενημερώνει τους… δελφίνους

Ο Τρισέ προβλέπει κατάρρευση: η Ελλάδα αποτελεί το παράδειγμα χώρας που επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά.
Το “Stratfor” θεωρεί ότι χρεοκοπήσαμε
Το “κούρεμα” ξεκίνησε… χωρίς εμάς
Πρώτα εκλογές και μετά “κούρεμα”
Αντ (i) ο…ΓΑΠ
Η αποτυχία μιας πολιτικής.

Ο Μπάιντεν έρχεται για τις εκλογές
Το “μπαμ” που φέρνει εκλογές ή Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει (;) την Κυβέρνηση

Αυτή η χώρα δεν έχει τύχη
Βρισκόμαστε… υπό παρακολούθηση
Η Ελλάδα σε ομηρία
Έχουν… σχέδιο για την Ελλάδα
Προλαβαίνουμε να το… βάλουμε στα πόδια;
ΟΧΙ
“Είμαστε αυτό που έρχεται”… η ελπίδα στην ελληνική κοινωνία. Ο επόμενος Πρωθυπουργός…όσοι συνεχίζουν την προσπάθεια συκοφάντησης του ίδιου, αλλά και του πολιτικού μηνύματος της Νέας Δημοκρατίας στο εξωτερικό, αποκαλύπτουν ότι γνωρίζει τον ρόλο και τις κινήσεις τους, ματαιοπονούν.
Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, που φεύγουν.

Ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει από τον ελληνικό λαό καθαρή εντολή, με μια ισχυρή αυτοδυναμία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, που θα δώσει τη δυνατότητα να εφαρμόσει ανεμπόδιστα το πρόγραμμά του, και να ξεκινήσει την επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα, για την αλλαγή των όρων του Μνημονίου.


ΡΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΜΙΛΉΣΕΙ!! ΕΚΛΟΓΕΣ!

..ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ Μ@Λ@..ΙΕΣ!


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ...ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!


Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΣΑΣ ΠΟΙΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΑΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ!!


ΘΑ ΨΗΦΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.


ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΡΟΙΚΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ Η ΦΑΡΑ ΤΟΥΣ!!
ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ...
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Ως πότε μία χώρα μπορεί να ζει με τη σπάθη του Δαμοκλή πάνω απ' το κεφάλι της;
Δεν μπορεί κάθε μέρα μα κάθε μέρα, να περιμένει ένας ολόκληρος λαός, μια ολόκληρη κοινωνία ποιο κομμάτι του ουρανού θα πέσει στο κεφάλι της, ποια κεραμίδα

θα φάει εσένα ή τον διπλανό σου, ποια τάξη, ποια ομάδα, ποιον κλάδο θα πάρει ο χάρος.
Δεν μπορεί μια χώρα ολόκληρη, ένας λαός ολόκληρος να ζει διαρκώς με την αγωνία του «ξαφνικού θανάτου» μερικώνμέσα στον «αργό θάνατο» όλων.

Ποια κοινωνία μπορεί να αντέξει συνεχώς, δυο χρόνια τώρα, αλλά και για πολλά απ' τα ερχόμενα έτη το σπαθί του Δαμοκλή πάνω απ' το κεφάλι της, φάσγανο και φάουσα ζαριά, ποιος ζει και ποιος πεθαίνεικαι κορώνα γράμματα, σήμερα την έβγαλες, αύριο ίσως όχι.
Δεν γίνεται να λειτουργήσει μια κοινωνία σε συνθήκες διαρκούς νευρικής κρίσης
Δεν μπορεί να κοιτάς τις σφαίρες προσπαθώντας να μαντέψεις ποια γράφει πάνω της το όνομά σου, το όνομα της γυναίκας σου - αίφνης άνεργη,το όνομα του παιδιού σου
να φεύγει για την Αυστραλία.

Δεν γίνεται!
Να μην αδικούμε σήμερα τον δοσίλογο Τσολάκογλου με παραλληλισμούς…



"Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και για να μην κάνουμε άστοχους παραλληλισμούς που αδικούν πρόσωπα, ο Τσολάκογλου, όταν του ζήτησαν να υπογράψει παραίτηση από τη εθνική κυριαρχία και να χωριστεί η χώρα σε 3 ζώνες κατοχής, αρνήθηκε και παραιτήθηκε.

Επομένως, όποιος χρησιμοποιεί τον Τσολάκογλου για να τον παραλληλίσει με σημερινά πρόσωπα ή καταστάσεις, είναι υπερβολικός, ακραίος, ανακριβής και...
πάνω απ' όλα αδικεί τον Τσολάκογλου
."
Κι εσύ καλέ μου Παριώτη τι λες τώρα;

Ρωτώ εσένα που πριν 18 μήνες κοίταζες δύσπιστα όσους μίλαγαν για τον εφιάλτη που έρχεται.
Εσένα που ανησυχούσες μήπως και δεν πάρουν οι τράπεζες το πακέτο να σωθούν και να μας σώσουν, που χαμογέλαγες ειρωνικά στο άκουσμα και μόνο της περίπτωσης να μας κόψουν από το δώρο ή τα επιδόματα…
Ρωτώ εσένα που έλεγες πως όσοι μιλάνε για δώδεκα μισθούς που θα είναι σαν δέκα, για μειώσεις αντί αυξήσεων και για απολύσεις στο δημόσιο (άκου να δεις παλαβάδες…) κινδυνολογούν!

Ρωτώ εσένα που όταν ξεκίνησε η λαίλαπα έλεγες είναι μπόρα και θα περάσει, που σκέφτηκες πως είσαι παλιός και οι μειώσεις θα πιάσουν τους νέους, πως είσαι μόνιμος και οι περικοπές προσωπικού θα πιάσουν τους αναπληρωτές, που είσαι διορισμένος με Α.Σ.Ε.Π. και η απόλυση δε θα σε αγγίξει…

Εδώ που φτάσαμε συνάδελφε υπάρχουν δυο δρόμοι : του ραγιά και του ζορμπά…Ναι, μη χαμογελάς, μη σου ακούγεται μελοδραματικό…

Ελπίζω πως θα βγεις απ’ το καβούκι σου και θα έρθεις να πιαστούμε μαζί στο δρόμο να διεκδικήσουμε πίσω το παρόν και το μέλλον μας, το δικό μας μα και των παιδιών μας. Των παιδιών που θα μας κοιτάνε αύριο στα μάτια και θα μας ρωτούν:

«Εσύ τι είπες τότε δάσκαλε, τότε που έπρεπε να μιλήσεις»;
Αυτοί οι πασόκοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αηδίας και χαμαιλεοντισμού…

Ψήφισαν την κατοχή μας στους διεθνείς μηχανισμούς του χρήματος, ψήφισαν όλα τα «συμβόλαια θανάτου», ψήφισαν την τρόικα και τώρα …ανακάλυψαν ότι κυβερνά η τρόικα!!!!!

Το «ανακάλυψαν», αλλά παραμένουν στις θέσεις τους και δεν ρίχνουν την κυβέρνηση, την κατοχική στην τρόικα!!!

Τέτοιος κυνισμός και θηριώδης εμπαιγμός…

Αλλά και δημοσιογραφικές πόρνες των «νταβάδων» αρχίζουν και αυτές να «ανακαλύπτουν» τα «κακά» της κυβέρνησης….
«Στα όπλα»: Έρχονται οι αποικιοκράτες των πολυεθνικών τοκογλύφων…

Αυτή η κυβέρνηση μοιάζει σαν να ηδονίζεται με την αναισθησία της και την ελεεινότητά της: Σαν τα κτήνη που ηδονίζονται όταν κατασπαράζουν τα θύματά τους…
Τώρα αφού υποτάχθηκαν πλήρως στην τοκογλυφική αναισχυντία και απληστία των ιμπεριαλιστών ληστών και μαφιόζων του χρήματος, ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στην αποικιοκρατικοποίηση της χώρας.
Άρχισαν ήδη τα ανακοινωθέντα από τα στρατεύματα των αποικιοκρατών και ετοιμάζονται οι ληστρικοί στρατοί τους (οι πιστωτές) να αναλάβουν τη διοίκηση της Ελλάδας…
Οι πολυεθνικοί τοκογλύφοι είναι προ των πυλών για να αναλάβουν τη διοίκηση της Ελλάδας…

Για να μας …σώσουν!!!!

Να φοβάστε την οργή του υπομονετικού ανθρώπου

Τι τέλος πάντων μπορεί να υποκρύπτει αυτή η εμμονή στο συνειδητό «λάθος»;
Απειρία ή πρόθεση; Ασχετοσύνη ή συνειδητή πορεία προς την χρεοκοπία; Ανικανότητα ή δωσιλογισμό;
Ο αμερικανός συγγραφέας Bernard Malamud έλεγε: «Αν το τρένο σου είναι σε λάθος διαδρομή, κάθε σταθμός που φθάνεις είναι λάθος σταθμός..»

Ξεχάσαμε τι μας έλεγε προεκλογικώς ο πρωθυπουργός της συμφοράς, μαζί με τα «λεφτά υπάρχουν», ότι «δεν πρόκειται να παγώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις, διαφοροποιούμενος έναντι της Ν.Δ., διότι θα μειωθεί η ζήτηση στην αγορά και θα οδηγηθούμε σε περαιτέρω ύφεση»;
Τώρα που όχι μόνον τους πάγωσε, αλλά συνεχώς τους κουρεύει και τους ξυρίζει, περιμένουν να αντιστραφεί η πορεία και να πάμε για ανάπτυξη;
Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται ότι η κρίση που βιώνουμε είναι πρωτίστως πολιτική και με πολιτικές αποφάσεις θα αντιμετωπισθεί;

Μια συνεχή πορεία προς τη βαθύτερη ύφεση και εξαθλίωση του λαού, την οποία βιώνουμε μέσα από τα βάρβαρα εισπρακτικά μέτρα που μας επιβάλλονται για να μας «σώσουν». Μέτρα που δεν έχουν τελειωμό και μας τα επιβάλλουν σε δόσεις για να τα απορροφήσει ο λαός χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις, όπως φαίνεται μέχρι σήμερα,

Ποιος πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει τέτοια αβρότητα, που υπερβαίνει το συμφέρον της πατρίδος που χάνεται; Δεν βλέπει ότι φαλκιδεύει από μόνη της, την ελπίδα που επαγγέλλεται; Τί να την κάνει την εξουσία όταν η υποτέλεια θα έχει πλήρως συντελεσθεί και ο λαός θα έχει εντελώς εξαθλιωθεί;

Μια επώδυνη ανατροπή που θα φέρει ο γενικός ξεσηκωμός, που έχει αρχίσει ήδη να προετοιμάζεται από τα «τάγματα εφόδου» και θα σαρώσει στο διάβα της εξουσίες και πολιτικούς, δομές και λυμεώνες, πολιτικές και κόμματα, ιδεολογίες και πολιτικά συστήματα. Αν μέχρι σήμερα δεν έχει συντελεσθεί, οφείλεται στην υπομονή της πλειοψηφίας, που την συντηρεί η ελπίδα. Μια σύμφυτη με τον άνθρωπο ελπίδα, που αν χαθεί, θα χαθεί μαζί της όχι μόνον η υπομονή αλλά και ο φόβος, που συγκρατούν την οργή του να μην ξεχειλίσει.

«Να φοβάσαι την οργή του υπομονετικού ανθρώπου», μας προειδοποιεί ο Άγγλος ποιητής John Dryden. Μια οργή που θα οδηγήσει στην καθολική εξέγερση.

Μια εξέγερση που μπορεί να σηκώσει ψηλά την πατρίδα, αλλά και να την οδηγήσει στο χάος και τον αφανισμό

Μήπως η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού, αλλά η επιλογή μεταξύ του δυσάρεστου και του καταστροφικού»
ΦΟΙΒΟΣ

ΟΤΑΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΑΡΙΘΜOYΣ.
Και να που βρέθηκαν νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως.
Εν τω μεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης.
Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS.
Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης.
Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. Εχουμε και μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα και τζηπ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ ως προηγμένα συστήματα λέηζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων(ΚΕΑ) στο Ελληνικό.
Εχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. Εχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϋ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
Μέχρι και ΠΟΡΣΕ(!) φτιάχνουμε στην Κατερίνη ( δείτε στο Διαδίκτυο την βιομηχανία REPLICAR HELLAS).Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.
Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οιστις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.
Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
Δεν υπάρχει μικρή και μίζερη Ελλάδα.
Mόνο ΠΡΟΔΟΤΕΣ πολιτικοί υπάρχουν !
ΦΟΙΒΟΣ

ΠΑΣΟΚ : Ο στρουθοκαμηλισμός ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ.
30 χρόνια κυβέρνησαν, και δεν πρόκαναν, παρά το ότι είχαν συμβόλαιο μαζί μας.
-να εθνικοποιήσουν τις τράπεζες
-να εθνικοποιήσουν τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας
-να κάνουν ανάπτυξη
-να βγουν από το ΝΑΤΟ
-να βγουν από την ΕΕ (είχαν υποσχεθεί και δημοψήφισμα)
-να καταργήσουν τις εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ
-να καθιερώσουν την απλή αναλογική
-να σταματήσουν τον κρυφό υπερδανεισμό του δημοσίου
-να διασφαλίσουν τα σύνορα με βάση τις διεθνείς συμβάσεις
-να… να… να…θα..θα...θα....................................................
Και όλα τα είχαν υποσχεθεί. Επαιξαν με τη λαχτάρα ενός ολόκληρου λαού να δει προκοπή. Και τον πρόδωσαν με τον πιο ελεεινό τρόπο.
Τον πρόδωσαν συμμαχώντας με τους χειρότερους εχθρούς του. Με τους αιμοπότες του. Και τώρα αυτούς τους εχθρούς του λαού έχουν συμμάχους.
Αποδείχθηκαν οι χειρότεροι ολιγάρχες που μας κυβέρνησαν ποτέ.
Το ΠαΣοΚ ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα που συνάντησε στον δρόμο της η ελληνική κοινωνία. Την διέφθειρε και την μόλυνε μ’ έναν τρόπο που θα πάρει δεκαετίες για να γιατρευτεί.
-Η ιστορία πηγαίνει πολλές δεκαετίες πίσω. Ας την δούμε από την αρχή. Από τότε που η Margharet Tschad (σύζυγος του μελλοντικού πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου) εργαζόταν στις ΗΠΑ ως γραμματέας της γνωστής οικονομικής δυναστείας Rotschilds. Eίναι γνωστό τοις πάσι πως ο Ανδρέας Παπανδρέου, μετά από πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, έλαβε ΄΄εντολές΄΄ το 1974 να επιστρέψει στην Ελλάδα με έναν σκοπό: Να ΄΄πουλήσει΄΄ αντι-αμερικανισμό! Να ανακόψει το ανερχόμενο μετά από 7 χρόνια δικτατορίας ΚΚΕ (Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας). Και έτσι έγινε. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με τα λεφτά των Rotschilds ίδρυσε το 1974 το ΠΑΣΟΚ, με σκληρά αντιαμερικανική γραμμή και συνθήματα που όλοι θυμούμαστε (΄΄έξω οι αμερικανικές βάσεις΄΄, ΄΄έξω το ΝΑΤΟ΄΄ κτλ) και έτσι΄΄έκλεψε΄΄ από το ΚΚΕ τα συνθήματα και τους αριστερούς ψηφοφόρους. Φυσικά, όταν το 1981 ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έγιναν κυβέρνηση, ΄΄ξέχασαν΄΄ τον αντιαμερικανισμό. Το ΚΚΕ έμεινε εκτός κυβερνήσεων, καθηλωμένο στο 8-9%, όπως ήθελαν οι ΗΠΑ.
Το σύνολο των ανώτερων και ανώτατων στελεχών του είναι ένοχο για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη. Είναι ένοχο για τα μεγαλύτερα ψεύδη, για το πιο ελεεινά ψεύδη στον ελληνικό λαό, με μόνο σκοπό ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ την ψήφο του. Κλέφτες της πολιτικής ισχύος των πολιτών είναι. Και θα έπρεπε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ να βρίσκονται ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.
Οι επίγονοι και οι νεώτεροι οπαδοί του ΠαΣοΚ, που μάλλον δεν τα ξέρες ή δεν τα θυμάστε καλά, και έχετε και πολύ “αριστερή φρασεολογία” έτοιμη στο τσεπάκι σας, τυπώστε το “Συμβόλαιο με το Λαό”, που θα μένει για να σας ντροπιάζει αιώνια, αν έχετε την τόλμη βγείτε στις πλατείες και τούς δρόμους των Αγανακτισμένων να το μοιράσετε στον κόσμο. Αυτό το πράγματι επαναστατικό κείμενο.
Τολμήστε. Για να δείτε την οργή του λαού στα μάτια των ανέργων, των κατεστραμμένων επιχειρηματιών, των νέων χωρίς μέλλον, των γερόντων με την λειψή σύνταξη και τα λειψά φάρμακα, των πελατών του ανύπαρκτου ΕΣΥ, της ανύπαρκτης εθνικής ασφάλισης και του φθηνού φαρμάκου. Και του φθηνού ψεύδους των ΠαΣοΚικών ροκ σταρ του μακρινού και του κοντινού παρελθόντος.
Τολμήστε.
Γιατί μάλλον δεν έχετε ιδέα για το τι έχει κάνει το “σοσιαλιστικό σας κίνημα” στην έρμη αυτή πατρίδα.
Εμάς όμως μας νοιάζει η Ελλάδα μας. Αυτήν πονάμε, για αυτήν ματώνει η ψυχή μας. Ας αντιληφθεί ο κάθε Παπανδρέου, ο κάθε πολιτικός, πως πολιτική με τέτοιες μεθόδους δεν ευδοκιμεί. Η Ελλάς προόρισται να ζήσει και θα ζήσει. Το ξημέρωμα και ο ήλιος, έρχονται μετά το πιο βαθύ σκοτάδι.
ΦΟΙΒΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ
Η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα υπήρξε αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες στιγμές της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους. Δεν ήταν τόσο η πολιτική επιλογή μόνο ενός διορατικού ηγέτη, όσο η ιστορική ανάγκη ενός ολόκληρου λαού.
Η επιθετικότητα της Τουρκία, ειδικά μετά την κατάληψη μέρους της Κύπρου ήταν προκλητική.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες της, μετά την προδοσία των υποτιθέμενων συμμαχικών δυνάμεων της ήταν πλέον μονόδρομος και προσέδιδε κι ένα επιπλέον (διπλό) πλεονέκτημα: μετρίαζε την εξάρτησή της από την Υπερδύναμη ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ (στο οποίο συμμετείχε ήδη η Τουρκία).
Κατά τα πρώτα χρόνια της παραμονής του στην εξουσία της χώρας, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., το οποίο ως αντιπολίτευση είχε καταψηφίσει τη συμμετοχή της Ελλάδας ως πλήρους μέλους στην ΕΚ, κράτησε μια αρκετά επιφυλακτική στάση απέναντι στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Αποτέλεσμα αυτής της επιφυλακτικότητας ήταν να ασκήσει η ελληνική κυβέρνηση το δικαίωμα αρνησικυρίας (veto) σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνεργασίας (ΕΠΣ), γεγονός που προκάλεσε διεθνή δυσφορία.
Παράλληλα, όμως, η ελληνική κυβέρνηση επεδίωξε να εκμεταλλευτεί την ιδιότητα του κράτους μέλους της Κοινότητας, προκειμένου να αποκομίσει οικονομικά οφέλη και να αναβαθμίσει τη διεθνή εικόνα της χώρας. Έτσι, το Μάρτη του 1982, η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπέβαλε υπόμνημα, με το οποίο ζητούσε, αφενός την εφαρμογή κοινοτικών αποκλίσεων- ειδικών καθεστώτων (αναφορικά με τα κρατικά μονοπώλια και τις σχέσεις Κράτους- Κοινωνίας), αφετέρου οικονομική υποστήριξη για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.
Το μεν πρώτο αίτημα απορρίφθηκε, το δε δεύτερο έγινε δεκτό και οδήγησε, το 1985, στην έγκριση των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (ΜΟΠ), μέσω των οποίων διατέθηκαν στην Ελλάδα, από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, πόροι ύψους άνω των 2 δισ. ECU (Ευρωπαϊκών Νομισματικών Μονάδων). Με τα προγράμματα αυτά εγκαινιάστηκε, στην πράξη, η νέα διαρθρωτική πολιτική της Ε.Κ.(πακέτα Delors).
Είναι, πραγματικά, πολλά τα οφέλη της Ελλάδας από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση.
Εξάλλου, ένα συναφές ζήτημα είναι κι αυτό της εθνικής ασφάλειας. Ο ελληνικός λαός έχει, πλέον, μια ουσιαστική αίσθηση αυτοπεποίθησης και ασφάλειας, κάτι που- λόγω της ταραχώδους ιστορίας του- το χρειαζόταν απελπισμένα.
Η εδαφική ακεραιότητα, αλλά και όλα τα κυριαρχικά διεθνή δικαιώματα της Ελλάδας στα πλαίσια μιας ισχυρής ομοσπονδιακής Ευρώπης, είναι εξασφαλισμένα. Για αυτόν, ακριβώς, το λόγο συμφέρει στην Ελλάδα να επιδιώξει- στο μερίδιο ευθύνης της- και την πολιτική ένωση των ευρωπαϊκών κρατών, απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας ισχυρής Ευρώπης.
Η Ευρώπη του 21ου αιώνα είναι, αναμφίβολα, μια ανερχόμενη δύναμη στο παγκόσμιο στερέωμα. Μια τέτοια προοπτική αποτελεί εγγύηση ευημερίας (και) του ελληνικού λαού.
ΦΟΙΒΟΣ

Διώξτε τους να τελειώνουμε...

Ασφαλώς και είναι μεγάλη παράλειψη (όπως μου επισημάνθηκε) να περιγράφεις την «κοινωνικοποίηση» του δήθεν σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ του 1981 με τις κρατικοποιήσεις σοβαρού μέρους (44 εργοστασιακά συγκροτήματα) του ελληνικού βιομηχανικού στερεώματος και να μην αναφέρεσαι στη «σκυτάλη» των κρατικοποιήσεων που παρέλαβαν ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γεράσιμος Αρσένης από τους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Παναγή Παπαληγούρα. Τη σκυτάλη των κρατικοποιήσεων των ομίλων Ανδρεάδη, Νιάρχου, Ωνάση, και μεγάλου μέρους του ελληνικού ορυκτού πλούτου. Των κρατικοποιήσεων που μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με μια διαφορετική αντίληψη στη σχετική διαπραγμάτευση πάντα σε όφελος του δημοσίου.
(Διαλύστε τους να τελιώνουμε...)

Πράγματι λοιπόν από τότε (εποχή Κ. Καραμανλή - Π. Παπαληγούρα) πρυτάνευε η ανάγκη να βολευτούν στο δημόσιο ορδές κομματικών παρατρεχάμενων όπως και έγινε με το βόλεμα 8-10.000 (σε πρώτη φάση) με τις κρατικοποιήσεις.

Ήταν όλα αυτά που οδήγησαν και τον τότε αντιπρόεδρο του ΣΕΒ Θ. Παπαλεξόπουλο στα περί «σοσιαλμανίας». Αναφορές που δεν έγιναν τυχαία. Είχαν προηγηθεί οι θέσεις του Κ. Καραμανλή για τους βιομήχανους «θα σας ρίξω στα βαθιά και πρέπει να κολυμπήσετε» όπως και ο παρακάτω διάλογος Καραμανλή με τον Γεώργιο Δράκο (ΙΖΟΛΑ)

- Πιστεύω ότι η ελληνική βιομηχανία δεν έχει επιχειρηματίες ποιότητας που μπορεί να βασιστεί ο τόπος.
- Τότε κύριε Πρόεδρε βάλτε μας σε μια βάρκα και ρίξτε μας στην θάλασσα να πνιγούμε. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Στο κάτω–κάτω 200 άνθρωποι είμαστε όλοι κι όλοι. Μικρή ζημιά. Αλλά κύριε Πρόεδρε, μέχρι να φτιάξετε τους καινούργιους, προς Θεού, να μην την πληρώσει η βιομηχανία του τόπου. Η βιομηχανία πρέπει να μείνει.

Ο διάλογος σταμάτησε εκεί.

Ο Καραμανλής χαμογέλασε με το γνωστό αινιγματικό του χαμόγελο και δεν είπε τίποτε.
Η απάντηση όμως δόθηκε στην πράξη τα επόμενα χρόνια από τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή με την πολιτική Π. Παπαληγούρα και από τον πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου με την πολιτική Γερ. Αρσένη.

Επιστρέφοντας στο θέμα θα αναλύσω την παραίνεση του Γ. Δράκου: «κύριε πρόεδρε προσέξτε την βιομηχανία». Πέρα από κάθε αμφιβολία μέχρι την δεκαετία του 1980 η Ελλάδα ήταν και βιομηχανική χώρα. Και μάλιστα ανταγωνιστική. Η Ελλάδα είχε από τότε ισχυρή τσιμεντοβιομηχανία. Τη δεκαετία του 1980 η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία είχε προκαλέσει και τη Γαλλία και την Αγγλία, ενώ ήταν στην κορυφή των εκτός Ευρώπης αγορών.

Η ελληνική χαλυβουργία είχε προκαλέσει και την Αγγλία και την Ιταλία. Ορισμένοι μάλιστα συνδέουν τη δολοφονία του Δημήτρη Αγγελόπουλου (Χαλυβουργική) από τους οργανωμένους δολοφόνους με την επιτυχία αυτή. Το ελληνικό νικέλιο πρωταγωνιστούσε για πολλά χρόνια στην Ευρώπη.

Το αλουμίνιο της Ευρώπης στηρίχθηκε για πολλά χρόνια στην ελληνική παραγωγή. Τα ελληνικά καλώδια συναγωνίσθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα ιταλικά και τα γαλλικά και μέσα στην ελληνική αγορά. Η χημική βιομηχανία και ειδικότερα τα λιπάσματα της Ελλάδας είχαν κλείσει για τα καλά τα σύνορά μας στις εισαγωγές.

Τα ελληνικά ναυπηγεία ήταν στα διακεκριμένα της παγκόσμιας ναυτιλίας. Η ελληνική βιομηχανία ειδών (ΙΖΟΛΑ - ΠΙΤΣΟΣ) στάθηκε με δυναμισμό δίπλα στα εισαγόμενα προϊόντα.

Η βιομηχανία ελαστικών της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης (πριν τις στείλουν στην Τουρκία οι συντεχνίες) είχαν καλύψει απόλυτα σχεδόν την ελληνική αγορά. Η αυτοκινητοβιομηχανία (Nissan) στον Βόλο θα κάλυπτε μεγάλο μέρος των αναγκών μας αν δεν την είχαμε πάρει στο κυνήγι για κομματικούς και άλλους... λόγους.

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία θα μπορούσε να καλύπτει συνεχώς τις ανάγκες μας αν δεν προτιμούσαμε τις μίζες από τις εισαγωγές. Το ελληνικό ύφασμα τζιν (της Πειραϊκής Πατραϊκής) είχε προκαλέσει την γαλλική βιομηχανία, όπως ακόμη και την κινέζικη τα μεταξωτά υφάσματα της ΒΟΜΒΥΞ.

Τα ελληνικά είδη υγιεινής και τα κεραμικά πλακάκια ισοπέδωναν σε πολλές περιπτώσεις τα ιταλικά. Η ελληνική βιομηχανία παπουτσιού είχε κάτσει στο σβέρκο της Ευρώπης όπως και τα έτοιμα ρούχα. Οι πλαστικοί σωλήνες (κυρίως) -όμιλος Πετζετάκι- αλλά και γενικά η βιομηχανία πλαστικών ήταν ασυναγώνιστη μέχρι να φθάσουμε στα κινέζικα. Στον μεταλλευτικό τομέα τα 4-5 μεγάλα συγκροτήματα της Ελλάδας έκαναν τεράστιους όγκους εξαγωγών.

Η ελληνική χαρτοβιομηχανία (Αθηναϊκή Χαρτοποιία) εξαφάνισε μέσα σε μήνες τις εισαγωγές. Το κονιάκ και τα άλλα προϊόντα ΜΕΤΑΞΑ ήταν πρεσβευτές της ελληνικής βιομηχανίας ποτών. Η φαρμακοβιομηχανία ήταν ανταγωνιστική της ευρωπαϊκής και κάλυπτε το 80% των αναγκών μας. Η ΕΒΓΑ της γειτονιάς μας κράτησε για χρόνια και χρόνια.

Τα βιομηχανικά αυτά συγκροτήματα απασχολούσαν εργάτες κατά χιλιάδες. Οι αριθμοί άρχιζαν πάντα από 1.000 και επάνω.

Είναι λοιπόν μεγάλο λάθος να ξεχνάμε την πραγματική βιομηχανική Ελλάδα που έσβησε ασφαλώς και από νομοτελειακούς λόγους συγκυρίας, εξελίξεων, ανταγωνιστικότητας και μεγάλων ελλείψεων στην υποδομή της. Ελλείψεις ιδίως στην καθετοποίησή της.

Είναι όμως ταυτόχρονα κακό να ξεχνάμε και ότι σπρώχθηκε και βίαια στον αφανισμό γιατί εκτός των άλλων μας ξίνιζε ο Ανδρεάδης, μας ενοχλούσε ο Μποδοσάκης, δεν μας καλοφαινόταν ο Κατσάμπας (που του είχαμε φορτώσει κόσμο και χρεοκοπημένες εταιρείες πριν τον κάνουμε προβληματικό), μας προβλημάτιζε ο Κεφάλας, ο Δράκος, ο Στράτος, ο Αθανασιάδης (δολοφονήθηκε επίσης), ή τα μεγάλα ονόματα πολυεθνικών.

Είναι μεγάλο λάθος να ξεχνάμε ότι για το χατίρι των κρατικών Τραπεζών και συντεχνιών στήθηκε η «φάμπρικα» των προβληματικών του ΟΑΕ με τους διορισμένους «βιομήχανους» που νόμιζαν ότι το φουγάρο είναι πολυκατοικία... αλλά ήξεραν να καλοκάθονται στις κρατικές αμαξάρες και στα Βόρεια προάστια με τα 3 τρισ. δραχμών των φορολογουμένων.

Έτσι η χώρα αποβιομηχανίσθηκε μια ώρα νωρίτερα.

Είναι μεγάλο λάθος να ξεχνάμε ότι η αξιολογότατη τότε ΕΤΒΑ με τα πολλά ικανότατα στελέχη της βούλιαξε μαζί με τα ναυπηγεία που την υποχρέωσαν να αγοράσει γιατί το απαίτησαν οι κομματικοί συνδικαλιστές.

Είναι λάθος να ξεχνάμε ότι τα χρέη των τότε προβληματικών δεν ήταν λόγος για να ξηλωθεί τόσο γρήγορα η ελληνική βιομηχανία.

Είναι, τέλος, λάθος να ξεχνάμε ότι και σήμερα τα ίδια χρέη έχουν δεκάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις που αποτελούν την νέα γενιά προβληματικών.

Συνεπώς το ερώτημα τότε και τώρα είναι τι κάνουμε.
Τους διαλύουμε και τελειώνουμε ή τα κρατικοποιούμε πάλι.


ΦΟΙΒΟΣ