ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011


Όταν ο Γ. Ράλλης έλεγε στον ελληνικό λαό “να μην το μετανιώσει”






Σαμαράς:

Σαμαράς: “αν δεν ήταν κρίσιμες οι περιστάσεις δεν θα ερχόμουν” !

 Από factorx 
φωτό 
Χωρίς κανένα αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εξαιτίας της τακτικής τορπιλισμού της εθνικής ομοψυχίας που ακολουθεί η ηγεσία της κυβέρνησης.
Προβληματισμένος και απογοητευμένος βγήκε ο Α. Σαμαράς από τη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της ομιλίας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ του πρωθυπουργού, ο οποίος όμως τηλεφώνησε προηγουμένως στον αρχηγό της ΝΔ και του ζήτησε να καθυστερήσουν την συνάντησή τους.
Μόλις άρχισε η συνάντηση εκνευρισμένος ο Α. Σαμαράς από τις επιθέσεις που δέχτηκε και σήμερα και από τον Γ. Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και από τον Βενιζέλο είπε στον πρωθυπουργό : αν δεν ήταν κρίσιμες οι περιστάσεις δεν θα ερχόμουν” !
Ακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση από τον κ. Παπανδρέου την οποία ο κ. Σαμαράς άκουσε χωρίς να πει τίποτα.
“Τορπιλίζουν την εθνική ενότητα” σχολίασε στέλεχος της ΝΔ αναφερόμενος σε όσα είπαν σήμερα ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος εναντίον της ΝΔ και του κ. Σαμαρά προσωπικά. Μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου είπε στην ΚΟ: «Πατριώτης δεν είναι αυτός που υπόσχεται ξανά παροχές και μειώσεις φόρων που θα αυξήσουν ξανά τα χρέη».

To 48ωρο της μεγάλης οργής
Από factorx στις 18/10/2011




Από τα Μέσα Ενημέρωσης ξεκινά σήμερα ο χορός των απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα κορυφωθούν με τη μεγάλη 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 19 και Πέμπτης 20 Οκτωβρίου. Με απόφαση των συνδικαλιστικών ενώσεων του κλάδου, οι εργαζόμενοι στον Τύπο, θα εργαστούν κανονικά την Τετάρτη και την Πέμπτη, ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για την μεγάλη πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση.

Τα συνδικάτα κάνουν λόγο για “την πλέον κρίσιμη μεταπολιτευτικά απεργιακή κινητοποίηση” και καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό “παρών” στις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Βουλής την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Σε περικύκλωση και αποκλεισμό της Βουλής καλεί τους πολίτες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Από χθες γενικεύτηκε το κύμα των καταλήψεων σε δημόσια κτίρια, ενώ ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε λιμάνια, τελωνεία, ιατρεία του ΙΚΑ, στην ΑΤΕ και στα δικαστήρια, σε Εφορίες και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο, ΚΕΠΥΟ, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Νομικό Συμβούλιο κ.λπ.). Υπό κατάληψη βρέθηκαν χθες κτίρια των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας, Γεωργίας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εργασίας, Ανάπτυξης, όπως επίσης οι Γενικές Γραμματείες Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού, Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ισότητας, η κεντρική και περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΓΑ, το ΤΣΑΥ, το ΝΑΤ, το ΤΣΜΕΔΕ (η κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη), Διευθύνσεις Δασών και Γεωτεχνικές Διευθύνσεις των Περιφερειών, το Ειδικό Ληξιαρχείο κ.ά.

Η ατζέντα των κινητοποιήσεων

Απεργούν αύριο και μεθαύριο:
  • Γιατροί του ΙΚΑ
  • Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
  • Δάσκαλοι και καθηγητές
  • Τελωνειακοί
  • Εφοριακοί
  • Υπάλληλοι υπουργείου Οικονομικών
  • Τραπεζοϋπάλληλοι
  • Υπάλληλοι ΑΤΕ
  • Φορτηγά και βυτιοφόρα Δ.Χ.
  • Εργαζόμενοι στον ΟΤΕ
  • Ταχυδρομικοί υπάλληλοι
  • Δικαστές (με τρίωρες στάσεις 12:00 – 15:00)
Απεργούν μόνο αύριο:
  • Οδοντίατροι, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και ελεύθεροι επαγγελματίες
  • Μηχανικοί Εμπορικού Ναυτικού
  • Δικηγόροι
Αύριο είναι κλειστά:
  • Καταστήματα
  • Αρτοποιεία
  • Βενζινάδικα
  • Φαρμακεία Αττικής
 Θεσσαλονίκη
Με καταλήψεις δημοτικών και δημοσίων υπηρεσιών, εργαζόμενοι και ομάδες πολιτών της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν από χθες τα “προεόρτια” των κινητοποιήσεων του επόμενου διημέρου, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και σήμερα. Ενταση επικράτησε το πρωί στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, όταν τελωνειακοί υπάλληλοι του σταθμού που βρίσκεται στην Ελεύθερη Ζώνη του ΟΛΘ απέκλεισαν τις πύλες 10Α και 16, εμποδίζοντας την είσοδο σε εργαζόμενους του λιμανιού. Η ένταση εκτονώθηκε με αμοιβαίες εξηγήσεις έπειτα από μία ώρα. Περίπου 150 εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί σε κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου, αποκλείοντας τις εισόδους του και εμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών. Την ίδια ώρα, μέλη των “αγανακτισμένων” του Λευκού Πύργου και πολίτες προχωρούσαν σε διαδοχικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε υπηρεσίες της ΔΕΗ στην οδό Αγίου Δημητρίου και στην Καλαμαριά, καλώντας τους καταναλωτές να μην πληρώσουν το “χαράτσι” του ειδικού τέλους ακινήτων.

Μέχρι τον Μάρτιο προσπαθεί να το τραβήξει ο Παπανδρέου



Συνεδριάζει  η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μέσα σε βαρύ κλίμα καθώς σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο η κατάσταση παραμένει τεταμένη και ιδιαίτερα ρευστή.Ελπίζει έτσι ότι θα τα … κουτσοβολέψει μέχρι τον Μάρτιο και θα γλιτώσει τελικά τις εκλογές τώρα και το … ελικόπτερο.Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να πάμε μέχρι τον Μάρτιο, γιατί στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα έχουμε πλεόνασμα και η κατάσταση θα είναι πιο ευνοϊκή για μας“.
 Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να πείσει τους βουλευτές να μην τον …ρίξουν τώρα.
Λυπάμαι κ. Παπανδρέου, αλλά θα πάτε σε εκλογές και θα είναι μέρα μεσημέρι

Η κοινωνία θα κλείσει το κουμπί

Μ’ αυτά και μ’ αυτά η κοινωνία περνάει τις δύσκολες στιγμές της σχεδόν μόνη της, αποκομμένη από κάθε δυνατότητα να δει το δικό της δράμα, τις δυσκολίες του κάθε σπιτικού να βρίσκουν φιλοξενία σε κάποια αναφορά των δελτίων.

Οι λογαριασμοί που δεν μπορούν να πληρωθούν, το δάνειο που διαμαρτύρεται, η δόση που δεν βγαίνει, το νέο χαράτσι που τρομοκρατεί την οικογένεια, τα χρήματα που τελειώνουν στα μέσα του μήνα.


Παράλληλα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το νέο «δικτατορικό» παράγγελμα που θέλει να τους βάλει όλους στο ίδιο σακούλι. Το «όλοι ίδιοι είναι» δηλητηριάζει σταγόνα σταγόνα την κοινωνία και οδηγεί σε απόγνωση. 


Αυτή η λογική τείνει να απαντά σε όλα τα ερωτήματα πλέον. «Όλοι κλέβουν, όλοι φοροδιαφεύγουν, όλοι είναι φανατισμένοι, όλοι είναι τεμπέληδες, όλοι είναι προνομιούχοι κτλ». Το φρικιαστικό ρητορικό ερώτημα «και τι διαφορετικό θα κάνει ο τάδε μωρέ τώρα που είμαστε στο ΔΝΤ» βάζει την κοινωνία στο ρόλο του ποντικού που τρέχει στον μύλο του μέσα στο κλουβί του, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι κάπου θα φτάσει, κάποια στιγμή …Και αυτός μάλλον ήταν ο στόχος από την αρχή. Από την αρχή αρχή … 


Ε λοιπόν, πιστεύω ή θέλω να ελπίζω ότι σύντομα η κοινωνία θα το κλείσει εκείνο το αναθεματισμένο το κουμπί και μέσα στην απόγνωσή της, θα βρει λίγο χρόνο να διαβάσει, να μελετήσει, να εντοπίσει τις εναλλακτικές που πνίγονται από τη φασαρία του κυβερνητικού «μπουλουκιού». 
Κάπου εκεί ίσως πειστεί και ο καθένας μας ότι έχει και το δικαίωμα να είναι διαφορετικός από τον διπλανό του.
 Ευελπιστώ, γράφω, χωρίς δυστυχώς να έχω πειστεί ακόμα ότι μπορεί να γίνει…
ΣΤΙΣ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Δεν ξέρουμε την πρόταση Παπανδρέου, ξέρουμε όμως την απάντηση Σαμαρά


Αν δούλευαν τα γνωστά παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης, θα μας είχαν ζαλίσει το κεφάλι με βαρύγδουπες αναλύσεις για το τι θα προτείνει ο πρωθυπουργός στον Σαμαρά σε λίγο και γιατί θα πρέπει να απαντήσει ΝΑΙ ο Σαμαράς. Θα μας ζάλιζαν για τη συναίνεση, για το τι θέλουν οι Ευρωπαίοι, για το τι θέλουν οι Αμερικάνοι, για το τι θέλουν οι τραπεζίτες και τα λοιπά, μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα μας έλεγε αυτό που θέλουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ! Και αυτό που πρέπει να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα, το ξέρει εδώ και χρόνια. Σαν έτοιμος από καιρό. Γιατί ο σπόρος που δεν πεθαίνει, έχει τον ηγέτη του. Έχει τον καπετάνιο του. Δεν είναι η Ελλάδα ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ. Δεν είναι ο Σαμαράς...Παπανδρέου. Να το θυμάστε αυτό.
Γι αυτό και δεν έχω καμία αγωνία για το τι θα απαντήσει ο Σαμαράς σε λίγο.

'Μουτζαχεντίν'





Κινήσεις απελπισίας και επικοινωνιακά ατοπήματα αποδίδουν στελέχη του Στέητ Ντηπάρτμεντ στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου. Με τον τρόπο αυτό δικαιολογούν την άρνηση του Προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα και του αντιπροέδρου κ. Τζο Μπάιντεν να τον συναντήσουν!

Το φιάσκο ξεκίνησε όταν η κυβέρνηση έσπευσε να ενημερώσει τους δημοσιογράφους ότι: «Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν, ο οποίος... θα επισκεφθεί την Ελλάδα». 

Στη συνέχεια ισχυρίσθηκαν ότι ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Μπάρακ Ομπάμα. Τελικά το ταξίδι του πρωθυπουργού ακυρώθηκε και δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, διπλωματικές πηγές των Ηνωμένων Πολιτειών επισήμαναν:

Η επίσκεψη Μπάιντεν μπορεί να γίνει, αλλά οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως δεν γνωρίζουν με ποιο πρωθυπουργό θα γίνουν οι επαφές. Επομένως διερωτώμεθα: Μήπως θα έλθει ο κ. Μπάιντεν πιθανώς για να παράσχει στήριξη σε μια νέα κυβέρνηση;

Όταν ρωτήσαμε ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους -οι οποίοι επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους- προκειμένου να μας εξηγήσουν την άρνηση του προέδρου Ομπάμα να δει τον πρωθυπουργό αρνήθηκαν να τοποθετηθούν ευθέως. 

Επομένως τι συμβαίνει;

Στελέχη της αμερικανικής διπλωματίας που βρίσκονταν στην Αθήνα, μετέβησαν σε καίριες θέσεις όπως η έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και βρίσκονται σήμερα στην Ουάσινγκτον υπογραμμίζουν με σαφήνεια: «Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί άλλο. Θα πάτε σε εκλογές».

Τι λένε στην Ουάσινγκτον

Μάθαμε ότι το επιτελείο του Προέδρου Ομπάμα θεωρεί ότι: «η κατάσταση στην Ελλάδα έχει ξεφύγει από τα χέρια της σημερινής κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορεί να υλοποιήσει αποφάσεις ούτε στην οικονομία, ούτε στην ανάπτυξη, ούτε στην καταστολή του κοινού εγκλήματος. Με τα μέτρα που λαμβάνει έχει οδηγήσει όλους τους Έλληνες στους δρόμους. Εμείς ως αμερικανική πολιτική στηρίζουμε τη χώρα (άλλωστε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών το απέδειξε έμπρακτα στη σύνοδο της Πολωνίας), αλλά πρέπει να κάνετε κάτι και εσείς»…

Από ότι φαίνεται οι Αμερικανοί έδωσαν το πράσινο φως για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Αυτό σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα αντιδράσουν και θα συμφωνήσουν, σύμφωνα με διπλωματικούς αναλυτές.

Ίσως πήραν αυτή την απόφαση γιατί φοβούνται μια ακυβερνησία στη χώρα και δεν επιθυμούν ένα νέο μέτωπο στη καρδιά της Ευρώπης.