ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Να τους απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα




Ποιος γνωρίζει σε τι έχει δεσμευθεί αυτός που δεν μπορεί να μας εγγυηθεί λύση;

Ποιος γνωρίζει σε τι έχει δεσμευθεί για το Αιγαίο, το Καστελλόριζο και την Κύπρο, ο βραβευμένος σκεπτόμενος;

Ποιος γνωρίζει σε τι έχει δεσμευθεί για το αύριο της χώρας, ο άνθρωπος που μας έβριζε στα ταξίδια του στο εξωτερικό;

Ποιος γνωρίζει σε τι έχει δεσμευθεί και τι έχει επακριβώς υπογράψει ο πρωθυπουργός που βίασε κατά συρροή και κατά σύστημα το Ελληνικό Σύνταγμα;

Μήπως πρέπει να απαιτηθεί, λοιπόν, η απαγόρευση εξόδου του από την χώρα, μέχρις ότου διαπιστωθεί το τι ακριβώς έκανε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, τι ακριβώς έχει συζητήσει και αποδεχθεί στις τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις και στια διάφορες –αγνώστου περιεχομένου- επιστολές του;
Χούντα ΠΑΣΟΚ/Τρόικα: Σήμερα έγειρε, άυριο ΠΕΦΤΕΙ!!


Ο λαός μίλησε λοιπόν σήμερα πιο ηχηρά από ποτέ!

Σήμερα βρεθήκαμε ένα κλικ πριν μπούμε στη Βουλή για Κατάληψη του κτιρίου.
Η Βουλή μας ανήκει! Δεν τους ανήκει...
Θα μου πείτε "και τι θα κερδίσετε; θα καταργήσετε τη δημοκρατία;"
Όχι, θα επανιδρύσουμε τη Δημοκρατία!
Γιατί αυτό που ζούμε σήμερα λέγεται Χούντα.

Αύριο θα γίνει το μεγάλο και σίγουρα δύσκολο εγχείρημα: η περικύκλωση της Βουλής προκειμένου να μην δύνανται να εισέλθουν οι βουλευτές που προτίθενται να υπερψηφίσουν το Πολυνομοσχέδιο- Τρόμος!

Η επιτυχία του εγχειρήματος σαφέστατα κρίνεται από τη μαζικότητα της αυριανής συγκέντρωσης από νωρίς το πρωί και από την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών.
Γιατί η μεγάλη η μπόρα έρχεται αύριο:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

Είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση θα πνιγεί στη Λαοθάλασσα...
Αρκεί να είμαστε και αύριο όλοι εκεί!

Σήμερα η Χούντα έγειρε και αύριο πέφτει!
Φοβούνται "τυχαίο" γεγονός

Αναλυτές εκτιμούν ότι η κατάσταση στην κοινωνία είναι οριακή και αρκεί μια σπίθα για να προκαλέσει έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες και διαστάσεις.

Τα διεθνή ΜΜΕ από την αρχή της εβδομάδας ασχολούνται έντονα με τη γενική απεργία που επηρεάζει άμεσα περί τους 4 εκατ. εργαζομένους.
Το παρασκήνιο
Ενώ λοιπόν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο έμοιαζαν να υποχωρούν και η τουρκική προκλητικά να περιορίζεται εμφανίζεται ένα έγγραφο εργασίας (working paper) του ΕΛΙΑΜΕΠ το οποίο αναλύει το σενάριο της έντασης στην περιοχή....

Παράλληλα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στην Ελλάδα έχει στρατοπεδεύσει η Eurogendfor, δύναμη ταχείας επέμβασης και αποκατάστασης τάξης σε διαδηλώσεις, πορείες κλπ... 
Ολα αυτά ενώ μόλις προχθες άλλαξαν οι επικεφαλής της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Όλη η Ελλάδα στους δρόμους





Βόλος από http://prezatv.blogspot.com/
Διαδηλώσεις κατά του πολυνομοσχεδίου πραγματοποιούνται σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Δεκάδες χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους σε Πάτρα, Γιάννενα Βόλο, Λαμία, Κέρκυρα, Κρήτη, Σπάρτη, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Επεισόδια σημειώθηκαν στον Βόλο, όπου η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Γιάννενα, http://epirusgate.blogspot.com/

Χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (ΑΠΕ)
Οι διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη φώναξαν συνθήματα κατά του πολυνομοσχεδίου και της τρόικας. Οι πορείες του ΠΑΜΕ και του ΕΚΘ διασταυρώθηκαν στην περιοχή της Καμάρας και συνέχισαν προς την ίδια κατεύθυνση.
Ιδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή στις πορείες στα Χανιά και στο Ηράκλειο.
Πορείες πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Πάτρα, Λαμία, Κέρκυρα, Σπάρτη, Κοζάνη, Αγρίνιο, Τρίκαλα.
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.










Δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου απέκτησαν το τελευταίο εξάμηνο πολυτελείς κατοικίες σε Λονδίνο και Νότιο Γαλλία, προετοιμάζοντας την αναχώρησή τους από τη χώρα όταν χάσουν την εξουσία.

Σύμφωνα με εξομολογήσεις των συζύγων τους, αυτό που τρέμουν οι οικογένειες των συγκεκριμένων πολιτικών είναι η αφαίρεση της πολυπληθούς αστυνομικής φρουράς σε περίπτωση που χάσουν την εξουσία.

Ο τρόμος στοιχειώνει ήδη τα όνειρα των εφιαλτών και των δοσιλόγων που οδήγησαν τον λαό σε εξαθλίωση και την Ελλάδα στα πρόθυρα μιας νέας μικρασιατικής καταστροφής.

Έσπειραν θύελλες και θα τις θερίσουν…


Βαγγελα! Δυστυχως για σενα, υπαρχουν ακομα μερικοι δημοσιογραφοι με αρχιδ.....


Bγηκε ο "Γαμαω" στην εκπομπη του Χατζηνικολαου να "αποκαταστησει την ταξη" και εφυγε με την ουρα στα σκελια! Ακομα τρεχει!
“Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή”!ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!Λαοθάλασσα στον κέντρο της Αθήνας




ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

‎360° Πανοραμικη Εικονικη Περιηγηση Συνταγμα Συνγκεντρω


Νάτος ο …πατριώτης


Προσθήκη λεζάντας

Νάτος ο …πατριώτης



Πρωτοφανές υβρεολόγιο από τον Γ.Παπανδρέου κατά την ομιλία του  στα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Σε μια προσπάθειά του για συσπείρωση του κομματικού ακροατηρίου ξεπέρασε σε υβρεολόγιο ακόμα και αυτόν τονΑνδρέα Παπανδρέου στις χειρότερες στιγμές του.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε  τους πάντες για απάτριδες και παρουσίασε ως  μοναδικό πατριώτη σ’ αυτή τη χώρα τον ….εαυτό του! 
΄
Ναι! Ο Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης, που εξαπάτησεένα ολόκληρο λαό υποσχόμενος ότι …»λεφτά υπάρχουν»!
Ναι! Ο Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης, που ως πρωθυπουργός της Ελλάδας ,περιτριγύριζε ανά την υφήλιο κατηγορώντας ευθέως και με ακατονόμαστους χαρακτηρισμούς αυτή τη περήφανη χώρα και τους πολίτες της!
Ναι!  Ο Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης, που – αποδεδειγμένα μετά τις δηλώσεις Στρος Καν -παρασκηνιακά οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ, στο μνημόνιο και σε όσα έχουν επακολουθήσει !
Ναι! Ο Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης, που υπέσκαψε ακόμα και πριν τις εκλογές τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, που θα διασφάλιζε -πέραν των τεράστιων οικονομικών ωφελημάτων-  δια παντός τις όποιες ορέξεις διαφόρων για τη Θράκη …
Ναι! Ο Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης, που έχει φέρει σε κατάσταση οικονομικής ανέχειας ένα ολόκληρο λαό, και επιπλέον υιοθετεί μια απαράδεκτη «πολιτική» κοινωνικού αυτοματισμού, στρέφοντας την μια κοινωνική ομάδα εναντία στην άλλη. Στρέφοντας όλους εναντίον όλων, πυροδοτώντας την κοινωνική πυριτιδαποθήκη με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες για τη Πατρίδα μας.
Ναι! Ο Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης, που αρνείται ακόμη και σήμερα να διαψεύσει ξεκάθαρα ότι δεν έχει κάνει την περιβόητη δήλωση στο Καναδά «λιγότερα στρέμματα γης για να κοιμάμαι ήσυχος..
Αυτός ο ….πατριώτης κατηγορεί τους πάντες ως απάτριδες. Από την κοινωνία που την ονόμασε ….συντεχνίες (δημοσίους υπαλλήλους, αναπήρους,ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες,εργαζόμενους στην καθαριότητα, φαρμακοποιούς,γιατρούς,νοσηλευτές, επαγγελματοβιοτέχνες, επιχειρηματίες, δικηγόρους ,ακόμα και τους δικαστικούς, δηλαδή το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας), μέχρι την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει το σθένος να αρνείται την μνημονιακή πολιτική, την οικονομική κατοχή, την παραβίαση του Συντάγματος και την εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Ναι! Ο Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης !
Όμως δεν πρέπει επ’ ουδενί να ξεφεύγει από το μυαλό του ότι το ποιος είναι πατριώτης , ποιος άπατρις και ποιος εθνικός μειοδότης, θα κριθεί  -σε όλες τις εκφάνσεις του- από τον ελληνικό λαό και μόνο απ΄αυτόν!
Ίσως γι’ αυτό και ο Γ.Παπανδρέου ο …πατριώτης , βρίσκεται σε κατάσταση πανικού

Α.Σαμαράς: Δεν έχω να πω τίποτε με τον Παπανδρέου








«Λόγω των πράγματι κρίσιμων συνθηκών πήγα και άκουσα την ενημέρωση από τον κ. Παπανδρέου. Αλλιώς,μετά το σημερινό απίστευτο υβρεολόγιό του εναντίον της Παράταξης κι εναντίον μου, δεν θα πήγαινα καθόλου.


Το ποιός τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία στην πράξη, είναι πια ολοφάνερο», δήλωσε οΑντώνης Σαμαράς, μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό.. 

«Με κάποιον που ειλικρινά ενδιαφέρεται για την ενότητα του Ελληνικού λαού απέναντι στην κρίση, θα είχα πολλά να πω… Με κάποιον που βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες, δεν έχω να πω τίποτε», κατέληξε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αν και ανταποκρίθηκε εχθές στην πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου, τον άκουσε δίχως να προβεί σε κανένα σχόλιο.

Χαρακτηριστικό του κακού κλίματος της χθεσινής συνάντησης είναι και η διάρκεια αυτής, που με τα βίας ξεπέρασε τα 20 λεπτά παρά την κρισιμότητα της ατζέντας αλλά και το γεγονός ό τι ο Πρόεδρος της ΝΔ, εθεάθη να φεύγει με βήμα ταχύ και βαριά έκφραση από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η συνάντηση έγινε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και αφού είχε προηγηθεί βαρύ κατηγορώ του πρωθυπουργού προς τον Αντώνη Σαμαρά ενώ το ραντεβού άλλαξε τόσο ώρα –έλαβε χώρα με 45 λεπτά καθυστέρηση- όσο και τόπο, αφού τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου αλλά στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Αποφασίζουν για εμάς... χωρίς εμάς!!!

Η άρνηση του Α. Σαμαρά για κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» θεωρείται δεδομένη. 

"Θέλουν να παρακάμψουν τη λαϊκή βούληση"Ο απόλυτος εγκλωβισμός της Ελλάδας χωρίς εκλογές


Αποφασίζουν για εμάς... χωρίς εμάς!!!


«χρυσή εφεδρεία»--«συμμαχία των προθύμων» 


Αυτοί που φέρονται να έχουν αποδεχθεί μια συγκυβέρνηση των «προθύμων», με εγγυημένη θητεία τουλάχιστον 6 μηνών, μέχρι το περισσότερο 2 ετών, είναι η Ντόρα Μπακογιάννη (που θα αναλάβει και πρωτοκλασάτο υπουργείο) και οπρόεδρος του ΛΑΟΣ (προσανατολισμένος από την κυρίαρχη σύμβουλό του ευρωβουλευτή Νίκη Τζαβέλα), 


αλλά το κρίσιμο «μέγεθος» το έχει η αξιωματική αντιπολίτευση,άρα την εξέλιξη την επηρεάζει στον μέγιστο βαθμό ο Α. Σαμαράς.

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Ο Σαμαράς γύρισε την πλάτη σε ΓΑΠ και εσωκομματική καμαρίλα που ονειρευόταν καρέκλες συγκυβέρνησης!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 18, 2011
Στόχος της οπερέτας ήταν οι 180 ψήφοι για τη νέα δανειακή σύμβασηΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ!

(Γι’ αυτό έχουν λυσσάξει οι Γερμανοί…)

Την συναίνεση του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ για να περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης μαζί με το πολυνομοσχέδιο ζήτησε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά υπήρξε οργισμένη καθώς υπενθύμισε στον κ.Παπανδρέου ότι “πλην του ιδίου (του Παπανδρέου) και ο Βαγγέλης Βενιζέλος σήμερα επετέθη εναντίον της ΝΔ”. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να “προσεγγίσει τα λαϊκά κόμματα της Ευρώπης για να τους πείσει για το δίκαιο των επιχειρημάτων της ελληνικής κυβέρνησης”. Και σε αυτό έλαβε την αρνητική απάντηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος του τόνισε ότι “δεν συναινεί σε λύσεις που δεν πιστεύει”. Πάντως ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στο αίτημα για την απόλυτη πλειοψηφία των 180 βουλευτών ώστε να περάσει το πολυνομοσχέδιο. Κάτι που σημαίνει ότι θα περάσει το πολυνομοσχέδιο με την πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ( και αν χρειαστεί…της Ντόρας Μπακογιάννη)…

ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΝΙΚΟ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…


Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να συσπειρώσει την ΚΟ ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών. Το συμπεράσμα αυτό εξάγεται από τη Νέα Δημοκρατία, αφού η εικόνα που έδειξε ο Παπανδρέου στον Αντώνη Σαμαρά είναι εικόνα ενός πανικόβλητου “ηγέτη” που ρίχνει τα βέλη του στη ΚΟ του κόμματός του εναντίον των πάντων για να δημιουργήσει μία κατάσταση εκρηκτική και να συσπειρώσει τους βουλευτές του. Κύκλοι της ΝΔ τόνιζαν ότι : ” δεν είναι δυνατόν κάτω από αυτόν τον παραλογισμό να συζητήσουμε για συναινετικές διαδικασίες”. Μισή ώρα πριν από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο Γ. Παπανδρέου ευρισκόμενος σε πλήρη σύγχηση έβριζε όλα τα κόμματα και τη ΝΔ και ανακάλυπτε εχθρούς. Πώς είναι δυνατόν να κάνει συζήτηση για “ομόνοια και ομοψυχία”…

Σαμαράς προς Παπανδρέου: Με τέτοιες ομιλίες τορπιλίζεις τη συναίνεση
Με τέτοιες ομιλίες σαν αυτή που έκανες στην ΚΟ τορπιλίζεις την συναίνεση και την ενότητα που δήθεν επιδιώκεις”. Αυτό υπογράμμισε προς τον πρωθυπουργό στη συνάντηση μισής ώρας που είχε μαζί του ο πρόεδρος της ΝΔ , κ.Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αφού τον άκουσε αποχώρησε χωρίς ν’ανοίξει διάλογο μαζί του. 
 Η ατμόσφαιρα υπήρξε βαριά γιατί οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά είχαν επισημάνει στην ομιλία του πρωθυπουργού πέντε σημεία εναντίον του προέδρου της ΝΔ. “Πώς είναι δυνατόν να πάμε να συζητήσουμε για συναινετικές διαδικασίες την ώρα που ο Παπανδρέου μας βρίζει;” επεσήμαναν οι συναργάτες του Σαμαρά και του εισηγήθηκαν να “μην πάει στην συνάντηση”.
 Τελικά ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να πάει, αλλά να τα πει ένα χεράκι στον Παπανδρέου…