ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Καθαρές κουβέντες Σαμαρά σε τρόικα



Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα το μεσημέρι ο Σαμαράς στο κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο θα κατέβει στη Συγγρού, ότι δεν συζητά τίποτα παραπάνω από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτωβρίου...

Tην εκταμίευση της έκτης δόσης και τις εκλογές.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει πολλούς λόγους να περάσει σε βαρβάτη αντεπίθεση και να επιστήσει την προσοχή στους «χαρτογιακάδες» της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τα μελλούμενα λέγοντας τους πως η συνταγή που εφάρμοσαν στην Ελλάδα με τον Παπανδρέου σε ρόλο θεατή και συνεργού στο έγκλημα, απέτυχε πλήρως και δημιούργησε πρόβλημα στην παγκόσμια οικονομία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αντιδράσει έντονα σε περίπτωση που του ζητήσουν να υπογράψει νομοσχέδια του Βενιζέλου και πρόσθετα μέτρα.
Putin: Η Ρωσία είναι έτοιμη  να βοηθήσει 
        πρακτικά την Ευρώπη
Η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει “πρακτική βοήθεια” στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Vladimir Putin, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswires. 

“Καλωσορίζουμε τις προσπάθειες των Ευρωπαίων εταίρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων,” δήλωσε ο Putin,κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Γάλλο πρωθυπουργό Francois Fillon. 
“Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε στους εταίρους μας πρακτική βοήθεια”. 

Η Ρωσία είχε ανακοίνωσει πρόσφατα πως μπορεί να προσφέρει 10 δισ. δολ. για την Ευρώπη που αντιστοιχεί στο 3% με το οποίο συμμετέχει στο ΔΝΤ ενώ έχει εκφράσει τη διαφωνία της για οικονομική ενίσχυση σε διμερή βάση.
ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ
Σε ηλικία 71 ετών πέθανε σήμερα τα ξημερώματα ο καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νεοκλής Σαρρής,ο οποίος το τελευταίο διάστημα έδινε τη μάχη με τον καρκίνο. 

Ο Νεοκλής Σαρρής γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων του Αοίδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου Κύρου Αθηναγόρα.
Το «δήθεν» στην Πολιτική δεν έχει μέλλον!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ ο «μεσαίος χώρος».
ΡΕΥΣΤΟΣ ΧΥΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ.
ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ 


«Τι ακριβώς είναι ο «μεσαίος χώρος»; Πώς ορίζεται και πώς κερδίζεται;


– Είναι «μεσαίος», γιατί συγκρούεται με ακραίες λογικές. Όταν δεν συγκρούεται με ακραίες λογικές, είναι «ενδιάμεσος»…

– Είναι «χώρος», γιατί συγκροτείται πολιτικά προωθώντας μεταρρυθμιστικά αιτήματα. Όταν δεν προωθεί μεταρρυθμίσεις, δεν είναι δρών πολιτικός «χώρος», είναι ανενεργός κοινωνικός «πολτός»…

– Είναι «μεσαίος χώρος», γιατί συγκλίνει από αντίθετες κατευθύνσεις, ξεπερνώντας στερεότυπα του παρελθόντος. Όταν δεν συγκλίνει από διαφορετικές κατευθύνσεις, όταν δεν ξεπερνά στερεότυπα, δεν είναι «μεσαίος» ούτε «χώρος».

Το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ επαγγέλθηκε τον «εκσυγχρονισμό», αλλά έχασε τη μάχη των μεταρρυθμίσεων. Δεν τόλμησε να συγκρουστεί με συμφέροντα τα υπηρέτησε: Δεν τάβαλε με τα κυκλώματα των Πανεπιστημίων, δεν τάβαλε με τις παντοδύναμες συντεχνίες του δημοσίου, δεν τόλμησε να αγγίξει τα «καρτέλ» της αγοράς και τη «δεσπόζουσα θέση» των τραπεζών. 

Εξάντλησε τον «εκσυγχρονιστικό οίστρο του» στην…κατάργηση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες!

Προσπάθησε να «αποδομήσει» τις ιδεολογικές σταθερές της κοινωνίας τη θρησκευτική και εθνική της ιδιοπροσωπεία. Η «αποδόμηση» που επιχείρησε, υπήρξε κακό υποκατάστατο της μεταρρύθμισης που δεν τόλμησε.Όσο πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις προωθεί μια κυβέρνηση, τόσο περισσότερο χρειάζεται να στηριχθεί στα συμβολικά ερείσματα ενός λαού, που δοκιμάζεται από τη μεταρρυθμιστική κοσμογονία.

Και αντίστροφα: Όσο περισσότερο κλονίζονται τα συμβολικά ερείσματα ενός λαού, τόσο γίνεται καχύποπτος – μη δεκτικός σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις.

Ο μεσαίος χώρος συγκροτείται σε ένα διπλό αίτημα: Αποκατάστασης της συμβολικής ενότητας της κοινωνίας αφενός, και ανατροπής των αδιεξόδων με μεταρρυθμιστικές τομές. Στηρίζεται στο παρελθόν, για να διεκδικήσει το μέλλον. 

Χωρίς το πρώτο, το δεύτερο χάνει την ισορροπία του. Και χωρίς το δεύτερο, το πρώτο χάνει τη δυναμική του…Το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού αποτελεί κρίσιμο ζήτημα ανασυγκρότησης ή διάλυσης του μεσαίου χώρου. Στο αίτημα απόσυρσής του συμπίπτουν η Ακαδημία Αθηνών και ο Μίκης Θοδωράκης, η λαϊκή δεξιά και το ΚΚΕ. 

Τόσο διαφορετικά ιδεολογικά ρεύματα και πρόσωπα μόνο στο μεσαίο χώρο θα μπορούσαν να συγκλίνουν.Η σύνθεση αντιθέτων – ουσιώδης προϋπόθεση για την συγκρότηση «μεσαίου χώρου» – έχει ήδη επιτευχθεί στο αίτημα απόσυρσης του αμαρτωλού «βοηθήματος». 

Αντίθετα, το υπερασπίζονται απόψεις ιδεολογικά ακραίες και δυνάμεις πολιτικά περιθωριακές.

Όταν ο Κώστας Καραμανλής ύπέγραφε στην καμπάνια της Εκκλησίας για τις ταυτότητες κέρδιζε το μεσαίο χώρο για πρώτη φορά. Αν σήμερα αποσύρει το εγχειρίδιο Ιστορίας, θα κερδίσει το μεσαίο χώρο ξανά και σε βάθος χρόνου…»