ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011


Ο Σαμαράς αρνήθηκε να συναντήσει τον Γκρούεφσκι


Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε, στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, να συναντήσει τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι , λίγες μέρες μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
Ο κ. Σαμαράς απέφυγε οποιαδήποτε επαφή με τον κ. Γκρούεφσκι, ενώ συνάντησε άλλους ηγέτες που συμμετέχουν στο ΕΛΚ, όπως τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Έντα Κένι.
Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων «ΜΙΑ», στο αίτημα του Σκοπιανού Πρωθυπουργού να υπάρξει συνάντηση, υπήρξε άρνηση με το αιτιολογικό πως ο κ. Σαμαράς είχε βεβαρημένο πρόγραμμα και ήταν απασχολημένος.

Οι Σκοπιανοί επισημαίνουν ότι η συνάντηση θα ήταν «στο πλαίσιο της γνωριμίας, της εμβάθυνσης των σχέσεων καλής γειτονίας, της οικοδόμησης κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ανάπτυξης των σχέσεων για συνεργασία στην περιοχή».

Για ενθάρρυνση της αντιπολίτευσης 

κατηγορεί τις ΗΠΑ ο Πούτιν




O Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για εμπλοκή στα εσωτερικά της χώρας του, υποστηρίζοντας ότι ενθάρρυναν τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και ότι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ξένα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.




Στα πρώτα του δημόσια σχόλια σχετικά με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την καταγγελθείσα νοθεία στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, «έδωσε σήμα» στους αντιπάλους του Κρεμλίνου.

«Έδωσε τον τόνο σε κάποιους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, τους έδωσε ένα σήμα, το άκουσαν και άρχισαν να δραστηριοποιούνται», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Πρόσθεσε ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές έχουν εγωιστικούς πολιτικούς στόχους και ότι οι περισσότεροι Ρώσοι δεν επιθυμούν πολιτικές αναταραχές.

«Είμαστε όλοι ενήλικοι εδώ και καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι… από τους διοργανωτές δρουν σύμφωνα με το γνωστό σενάριο και τα δικά τους μισθοφορικά πολιτικά συμφέροντα», είπε.

Οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει «σοβαρές ανησυχίες» για τη διεξαγωγή των ρωσικών εκλογών, με την Κλίντον να υπονοεί ότι δεν ήταν ελεύθερες και δίκαιες.

Διεθνείς παρατηρητές έκαναν λόγο για εκτενή νοθεία στις εκλογές της Κυριακής, που ανέδειξαν νικητή το κόμμα του Πούτιν, με μεγάλες ωστόσο απώλειες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Πηγή: Reuters

”χαίρε,ω χαίρε,λευτεριά!!!”






Και για όσους φοβούνται τη φτώχεια,ακούστε…..

Κάποτε σε αυτή τη Χώρα μεγαλουργούσαν οι φτωχοί γιατί όσα θα έχαναν ήταν ανεκτίμητα….

Σκεφτείτε πως ήμασταν πάμπλουτοι……..είχαμε τον ήλιο μας ,λαμπρό να μας κοιτά πάντα….τη Θάλασσα που μας έψηνε δέρμα,νου,καρδιά και τη ματιά μαζί…..

Την λευτεριά να καθόμαστε στα βράχια και να γελάμε,να κλαίμε,να σιωπούμε……..

Το κυριακάτικο τραπέζι…..τις μυρωδιές και τα χαμόγελα………

Τις γιορτές μας…….τη ρετσίνα να ρέει σα χρυσό ρέμα σε λαρύγγια ζωντανά……………..

Κι ύστερα φτωχύναμε………χάσαμε το τραγούδι μας,το γέλιο μας,τη ζωντάνια στα μάτια μας…………

Τρέχαμε να προλάβουμε να χορτάσουμε τις τσέπες μας και πείνασε ο νους και η ψυχή μας…………..

Ποιος άμοιρε σε έχρισε “ευρωπαίο”;…..Εσένα τον Ελληνα.το Ζορμπά,το λεύτερο αγρίμι;

Πως τόλμησες να απαρνηθείς το γέλιο σου,τον ήλιο σου,τη θάλασσα για να φορέσεις ξενικό μανδύα;

Σταμάτησες να χαιδεύεις τα κύματα,το χώμα κι άρχισες να σφίγγεις δέρμα βρωμικο και χρυσό που γυάλιζε προδοσία και αμάθεια και λησμονιά……..

Και τώρα γιατί φοβάσαι;

Ξέχασες τη μυρωδιά του χώματος;….την αίσθηση του αλατιού στο δέρμα;….Ξέχασες πως είναι να χαμογελάς;;;

ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ,ΓΛΕΝΤΗΣΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΓΗ,ΚΑΝΕ ΕΡΩΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ…….ΕΙΣΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ ΠΙΑ!!

ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ……ΣΑΠΙΣΑΝ!….ΚΑΙ ΜΑΖΙ Μ ΑΥΤΑ ΣΑΠΙΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ!

ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥΣ!….ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΠΩ Σ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!

Ανταλλαγή καλή……τα αρώματά σας με το γιασεμι……τ αυτοκινητα σας με μια μικρη ξύλινη βαρκούλα…..τα χρήματα σας με τον ήλιο και τη θάλασσα στα μάτια μας……ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΑΣ…ΜΕ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ………για χαρη σου……..

Τα επεισόδια στη Μόσχα ήταν … ελληνικά!


Με τις παγκόσμιες αναταραχές που συμβαίνουν στους καιρούς που ζούμε, εύκολα κάποιοι μπορεί να μπερδευτούν...

Ένα βίντεο με επεισόδια που «χρεώθηκε» στη Μόσχα και στα όσα συνέβησαν μετά τις εκλογές άναψε φωτιές μεταξύ δύο ενημερωτικών μέσων, του Rt και του FOX.

Το αγγλόφωνο ρωσικό δίκτυο με τον τίτλο: «FOX, ψέματα και λάθος βίντεο. Τι δεν συμβαίνει στη Μόσχα», καταρρίπτει καρέ - καρέ το βίντεο που μετέδωσε το αμερικανικό κανάλι.

Αιτία, δεν είναι άλλη από την Ελλάδα... Ναι, σωστά διαβάσατε.


Πως συμβαίνει αυτό; Πολύ απλά επειδή το ρεπορτάζ του FOX News για τις διαδηλώσεις στη Ρωσία, δείχνει πλάνα από την Ελλάδα. Διαδηλωτές τρέχουν πανικόβλητοι, αστυνομικοί ρίχνουν χημικά και τους κυνηγούν και εκεί που ο ρεπόρτερ δίνει την ανάλυση για την κατάσταση στη Ρωσία, ξαφνικά στο πλάνο βλέπουμε την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας...

Στο δημοσίευμα το Rt κάνει σαφή επίθεση στο FOX, τονίζοντας πως οι πρακτικές που χρησιμοποιεί στα ρεπορτάζ του είναι απαράδεκτες.

Μπορεί βλέπετε οι αστυνομικοί στην Ελλάδα να μοιάζουν με τους Ρώσους, ωστόσο τέτοια εποχή στη Μόσχα κάνει παγωνιά, ενώ όλοι φοράνε μπουφάν για σκι και έχουν ...κόκκινες μυτούλες και μαγουλάκια από το κρύο.

Αυτό το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Στο Fox news, πως την πάτησαν έτσι;
Ο πολιτικός σας χρόνος τελείωσε


Πότε θα λάβει τέλος η οικονομική τρομοκρατία στη χώρα μας, μπας και μείνει κανένας Έλληνας πολίτης ζωντανός; Το ερώτημα δεν είναι καθόλου ρητορικό. Και δεν είναι ρητορικό, αφού ήδη υπάρχει το επόμενο πολύ σοβαρό κύμα αντίδρασης από την ελληνική κοινωνία.

Οι φραστικές ή με γιαούρτια, αβγά και ντομάτες επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών παραγόντων δεν λένε να κοπάσουν.

Η επανεμφάνιση των «Αγανακτισμένων» την 28η Οκτωβρίου, που σε ορισμένες πόλεις κατέληξε σε νέα επίδειξη δυναμικών μεθόδων της Ελληνικής Αστυνομίας, με προφανή πολιτική εντολή, αποδεικνύει ότι ο –έστω και πολλαπλά ακρωτηριασμένος– Έλληνας δεν λέει να υποκύψει στη σηψαιμία που διαπερνά το σώμα του, μπολιασμένο από την αντίστοιχη του πολιτικού συστήματος.

Δεν θα σταθώ ούτε στο μπαράζ των απεργιακών κινητοποιήσεων, που θυμίζουν τη δεκαετία του ’70 της Ιταλίας. Ούτε και στα όσα συνέβησαν πρόσφατα στη ΔΕΗ του Χολαργού με τη ΓΕΝΟΠ και στη ΔΕΗ της Καλλιθέας με το κίνημα «Δεν πληρώνω».

Θα σταθώ, όμως, στην εξής επιστολή που έλαβα μέσω e-mail από ανώνυμο αναγνώστη του περιοδικού μας, την οποία και παραθέτω αυτούσια.

Επί της ουσίας, είναι η κοινοποίηση επιστολής Έλληνα φορολογούμενου στο υπουργείο Οικονομικών, με τίτλο «Αρνούμαι να πληρώσω!»:

«Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωστοποιώ την πρόθεσή μου να μην πληρώσω τη συμμετοχή μου στην κρίση που περνά η χώρα μου. Οι λόγοι είναι απλοί: Εσείς οι πολιτικοί –αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί σας– είχατε την ευκαιρία αλλά και την εντολή από τον ελληνικό λαό να διαχειριστείτε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων όσο και των κοινοτικών κονδυλίων από το 1981 και μετά. Να τα διαχειριστείτε με τρόπο τέτοιο, ώστε η χώρα να έχει ανάπτυξη και κοινωνικές παροχές.

»Στα τριάντα χρόνια, αυτό που καταφέρατε είναι κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος προς ίδιον όφελος, παραπλάνηση του λαού για δήθεν κοινωνικές παροχές και διόγκωση του δημόσιου τομέα για ψηφοθηρικούς λόγους... Καταφέρατε μία χώρα, η οποία από αρχαιο τάτων χρόνων ήταν υπερήφανη και δεν υποδουλωνόταν σε ξένους κατακτητές, εσείς, με τις πράξεις σας, να την ξανα-υποδουλώσετε.

»Το Σύνταγμα της χώρας μου μιλά για την ισότητα των Ελλήνων. Άραγε για ποια ισότητα μιλάμε; Το συνάδελφό σας κ. Μαντέλη τον καταδικάσατε σε φυλάκιση με τριετή αναστολή. Ποινή που αφορούσε σε δωροδοκία, ψευδή φορολογική δήλωση και, τέλος, σε ζημία, την οποία υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο – δηλαδή εγώ, ο ελληνικός λαός. Γιατί δεν του δεσμεύσατε την περιουσία; Μέσω του προσώπου του κ. Μαντέλη αναφέρομαι και σε όλους –πολιτικούς και μη– που έκλεψαν τον ιδρώτα μου. Αναρωτιέμαι εμένα, που δεν θα σας πληρώσω τα 500 με 1.000 ευρώ της εφορίας, τι ποινή θα μου επιβάλετε, σε σχέση πάντα με την ποινή που επιβάλατε στον κ. Μαντέλη και στον κάθε κ. Μαντέλη; Πολύ θα ήθελα να με δικάσει ο δικαστής που δίκασε τον κ. Μαντέλη και να μου απαγγείλει κατηγορία.

»Δεν σας πληρώνω, αφού δεν φορολογείτε, δεν εισπράττετε και δεν δεσμεύετε τις περιουσίες αυτών που φοροδιαφεύγουν. Μέχρι σήμερα, τα κανάλια αναφέρονται σε 37 δις ευρώ από ανείσπρακτους φόρους, τους οποίους δεν μπορείτε και δεν θέλετε να εισπράξετε. Πρόσφατα, ο κ. Ρακιτζής αναφέρθηκε σε κρατικό υπάλληλο, η οποία υπεξαίρεσε 16 εκατ. ευρώ και της επιβλήθηκε η ποινή της εξάμηνης διακοπής από την εργασία της. Και για όλ’ αυτά ζητάτε να πληρώσω εγώ ο μισθωτός;

»Δεν σας πληρώνω όλα τα “χαράτσια” που τιμολογείτε ακόμα και μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, διότι αποτύχατε εδώ και τριάντα χρόνια να φτιάξετε την υγεία, την παιδεία και γενικά όλες εκείνες τις υποδομές που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο κράτος. Δεν σας πληρώνω, διότι αναλάβατε τη διακυβέρνηση με ψέματα και συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα. Δεν σας πληρώνω, διότι δεν έχετε εντολή από το λαό να υπογράφετε τέτοιου είδους Μνημόνια. Δεν σας πληρώνω, διότι αρνούμαι να ταΐζω τριακόσιους έναν ανθρώπους και την “κλίκα” τους, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να προδίδουν τα όνειρα του λαού και να ζουν εις βάρος του.

»Θα πληρώσω τη συμμετοχή μου στο κράτος, όταν αυτό αποφασίσει να γίνει δίκαιο και να κατανείμει τα βάρη δίκαια. Θα πληρώσω, όταν το κράτος λειτουργήσει ως κράτος και όχι ως κομματική επιχείρηση με τα “δικά της” παιδιά. Θα πληρώσω, όταν αυτοί που μας κυβερνούν και οι δημόσιοι λειτουργοί λειτουργήσουν για το κοινό συμφέρον και όχι για να φτιάξουν προσωπική περιουσία.

»Τελειώνοντας, θέλω να σας τονίσω ότι ο πολιτικός σας χρόνος –αναφέρομαι σε όλο το πολιτικό σύστημα– τελείωσε. Ο ραγιάς ξύπνησε. Από δω και στο εξής θα ακούτε και θα νιώθετε μόνο την οργή του. Υποδουλώσατε τα όνειρά μου και το μέλλον των παιδιών μου. Πιστέψτε με, δεν έχω τίποτα να χάσω!...».


Κεντρικές τράπεζες σχεδιάζουν την εκτύπωση εθνικών νομισμάτων


Ορισμένες εκ των κεντρικών ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν αρχίσει και καταστρώνουν εναλλακτικά σχέδια ώστε να είναι προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν την κρίση που θα προκύψει αν κάποιες χώρες εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη ή ακόμα και αν διαλυθεί η Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο, ότι οι τράπεζες σκέφτονται πως να “επαναφέρουν στη ζωή” εθνικά νομίσματα που έχουν να τυπωθούν από τον Ιανουάριο του 2002, όπου και τέθηκε σε κυκλοφορία το πρώτο ευρώ.
Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal το γεγονός και μόνο ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες εξετάζουν μία πιθανότητα που μέχρι το φθινόπωρο θεωρούταν αδιανόητη, επισημαίνει πόσο ραγδαία έχουν επιδεινωθεί οι συνθήκες».
online.wsj.com
Some central banks in Europe have started weighing contingency plans to prepare for the possibility that countries leave the euro zone or the currency union breaks apart entirely, according to people familiar with the matter.