ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011



Τελικά τι θα πράξει ο Γ. Παπανδρέου;

Αυτό είναι το μεγάλο πολιτικό ερώτημα για το ΠΑΣΟΚ.



Ουδείς φαίνεται να γνωρίζει τι θα κάνει ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτός από κάποιους πολύ δικούς του ανθρώπους.

Έτσι, όλοι περιμένουν να δουν εάν οι δύο άνδρες θα βρούνε αυτό που λέμε κοινό τόπο, ώστε να αποφευχθεί μία ακόμα εσωκομματική διαμάχη, η οποία όμως μπορεί να πάρει και προεκτάσεις άλλες, πλήττοντας και το κυβερνητικό σχήμα.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτη η σύμπραξη, ας την πούμε έτσι, Βενιζέλου - Παπανδρέου με το δεδομένο ότι υπήρχαν αντίπαλοι σχεδόν από την αρχή.

Την Τρίτη συναντήθηκαν οι Α. Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου και Ι. Ραγκούσης και επιβεβαίωσαν ότι θα τηρήσουν κοινή στάση απέναντι στα πιθανά σενάρια των εσωκομματικών εξελίξεων που αναμένουν ότι θα ξεδιπλώσει τις επόμενες ημέρες ο κ. Παπανδρέου.

Οι τρεις υπουργοί συνέπεσαν επίσης στην εκτίμηση ότι οι εκλογές θα πρέπει να καθυστερήσουν μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία δεν πρέπει να θιγεί με κανέναν τρόπο.




Παρόλα αυτά εκφράστηκε προβληματισμός για την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου ότι αν υπάρξει περίπτωση λήψης νέων μέτρων δεν είναι δική του υπόθεση αλλά θα είναι είτε απόφαση όλης της κυβέρνησης είτε μιας νέας κυβέρνησης με νωπή εντολή. 

Αποτέλεσμα, ο υπουργός Οικονομικών να έχει ενοχληθεί, ενώ και από την τρόικα διατυπώνεται έντονη καχυποψία ακόμα και ευθεία αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων που έφερε ο κ. Βενιζέλος στην οικονομία.

Ξεσκίσανε μια οικονομία, 
μια χώρα και μια κοινωνία 
για να κάνουν μια τρύπα στο νερό!


Φέρανε τα πάνω κάτω, διέλυσαν την πραγματική οικονομία και εξαθλιώνουν μέρα με την μέρα τον κόσμο, για να φέρουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 10% του ΑΕΠ!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κυβέρνησης Παπανδρέου, την νέας κυβέρνησης Παπαδήμο και της οικονομικής διαχείρισης Βενιζέλου.

Το νέο στόχο έθεσε στο πρακτορείο Dow Jones Newswires, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, που είπε ότι το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2010 θα κλείσει όχι στο 8,6% που ήταν αρχικά ούτε στο 9% του ΑΕΠ που αναθεωρήθηκε μετέπειτα, αλλά στο 10% του ΑΕΠ.

Όσο για την ύφεση, την βλέπει στο 6% για φέτος, όταν η ίδια η κυβέρνηση την είχε αναθεωρήσει πολλάκις για να καταλήξει στο 5,5%

Επειδή, όσο γράφουμε τα στοιχεία εξοργιζόμαστε παραπάνω, θα αναφέρουμε μια παγκόσμια ελληνική ΠΑ-Πανδρεϊκή ΠΑ-παδημιακή και Βενιζελική πρωτοτυπία:


Η χώρα θα μπει το 2012 σε ύφεση για 5η συνεχή χρονιά, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ ξανά σε χώρα του αναπτυγμένου κόσμου!

Διαρροή – ΣΟΚ
 για την ελληνική οικονομία



Σε δηλώσεις βόμβα προχώρησε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που διατήρησε την ανωνυμία του στο πρακτορείο Dow Jones Newswires.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο πολιτικό ο αναθεωρημένος στόχος για έλλειμμα στο 9% του ΑΕΠ δεν υφίσταται, καθώς φέτος η τρύπα του προϋπολογισμού θα φτάσει το 10%.
Δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη, οι τράπεζες δεν δανείζουν, η ανεργία αυξάνεται και οι άνθρωποι ξοδεύουν μόνο για τρόφιμα. Η αγορά έχει στεγνώσει εντελώς»
Αναμένουμε έλλειμμα 10% φέτος, ενώ η ύφεση μπορεί να ξεπεράσει ελαφρώς το 6%»

Το στέλεχος, που κατά το Dow Jones Newswires φωτογραφίζεται ως »αξιωματούχος με άμεση γνώση του οικονομικού σχεδιασμού της κυβέρνησης» καταλήγει με μία εφιαλτική πρόβλεψη. 

Για το ΑΕΠ του 2012 θα υπάρξει συρρίκνωση 2,8%, για πέμπτο συνεχόμενο έτος αρνητικής ανάπτυξης. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί σε χώρα του αναπτυγμένου κόσμου’‘.


537 «νέες δραχμές» το ένα ευρώ, 
αν διαλυθεί η Ευρωζώνη




Ο διεθνής οικονομικός ιαπωνικός οίκος Nomura, προβλέπει πως σε περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης και επιστροφής στα εθνικά νομίσματα των ευρωπαϊκών κρατών, η υποτίμηση της «νέας δραχμής» θα αγγίξει το 57,6% έναντι του ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Νomura η «νέα δραχμή» θα είναι το ευρωπαϊκό νόμισμα που θα υποστεί την μεγαλύτερη υποτίμηση στη μετά το ευρώ εποχή, καθώς για τις άλλες χώρες εταίρους μας που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση η Nomura εκτιμά πως το νόμισμα της Πορτογαλίας θα πρέπει να υποτιμηθεί κατά 47,2%, της Ισπανίας κατά 35,5%, της Ιρλανδίας κατά 28,6% και της Ιταλίας κατά 27,3%.

Όπως εξηγεί η Nomura, η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωζώνης που εμφανίζει τη σοβαρότερη λανθασμένη μετατόπιση της ισοτιμίας. Συγκεκριμένα, ενώ το ελληνικό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών κυμαινόταν κατά μέσο όρο στο 2,4% του ΑΕΠ πριν από το ευρώ (και κορύφωσε στο 3,8%), στην εποχή του ευρώ κυμάνθηκε στο 9,1% κατά μέσο όρο και κορύφωσε στο 14,6%.

Στις προβλέψεις της η Nomura λαμβάνει υπόψη τόσο το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας λόγω της λανθασμένης ισοτιμίας όσο και το πληθωριστικό σοκ που θα προκύψει από τη διάλυση της Ευρωζώνης και εκτιμά ότι η νέα δραχμή θα πρέπει να υποτιμηθεί κατά 57,6%, και να διαμορφωθεί σε ισοτιμία 0,57 δολαρίων.

Αντίθετα, η Nomura προβλέπει πως το εθνικό νόμισμα της Γερμανίας όχι μόνο δεν θα υποστεί υποτίμηση αλλά θα ανατιμηθεί κατά 1,3%

ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ Η Ν.Δ
ΕΚΛΟΓΕΣ όσο νωρίτερα γίνεται!. Να καθαρίσει το τοπίο.


Ο Ευ. Βενιζέλος, εξουθενωμένος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και παραίτησής του από την κυβέρνηση, κάτι που αποδομεί πλήρως όλη τη συλλογιστική περί παράτασης του πολιτικού βίου του κ. Παπαδήμου. Ο κ. Αντιπρόεδρος, άλλωστε, είπε ότι χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι θέλει εκλογές κι ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν τραβάει. Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι πιέζει τον Γ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τη θέση του ώστε να ξέρει κι αυτός τι θα κάνει με το ΠΑΣΟΚ.

Στην κομματική βάση του ΛΑΟΣ επικρατεί αναβρασμός και αρκετά κομματικά μέλη επικρίνουν έντονα τις επιλογές του κ. Καρατζαφέρη, θεωρώντας ότι είναι μεγάλο λάθος που συμμετέχει και στηρίζει την κυβέρνηση και κάνουν λόγο για απόφαση που «έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος».

Η… λάμψη Παπαδήμου που θα θάμπωνε τους ξένους οι οποίοι θα μας άνοιγαν τις πόρτες να περάσουμε, ξεθωριάζει. Κι όσοι πόνταραν πάνω στον.. golden boy των αγορών τώρα βλέπουν ότι δεν τραβάει. Όπως και να έχει, η σημερινή κατάσταση της κυβέρνησης θυμίζει τις τελευταίες ημέρες αυτής του κ. Παπανδρέου. Τα διαλυτικά φαινόμενα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή κάνουν απίστευτο κακό στη χώρα.

Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν ότι ο βίος αυτής της κυβέρνησης ίσως να μην είναι τόσο μεγάλος όσο κάποιοι πιστεύουν. Η «πόρτα» για παραίτηση που άνοιξε ο κ. Βενιζέλος ίσως να είναι πόρτα για παραίτηση όλης της κυβέρνησης και προκήρυξης εκλογών. 

Από την στιγμή όμως που ο κ. Βενιζέλος καταδικάζει το Μνημόνιο, στην ουσία καταδικάζει και την πολιτική που μας οδήγησε μέχρις εδώ. Δηλαδή την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως δικαιώνει καταρχήν πλήρως τον Α. Σαμαρά και τη ΝΔ για όσα επέμεναν τόσους μήνες.

Η επίσκεψη Σαμαρά στο Ισραήλ 
με τιμές Αρχηγού κράτους



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, που πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, κ. Benjamin Netanyahu, στον οποίο και δώρισε αντίγραφο εκθέματος του Μουσείου της Ακρόπολης, που συμβολίζει τη συνεργασία και τη φιλία.

μέσως μετά, ο κ. Αντώνης Σαμαράς παρακάθισε σε γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Dany Ayalon.

Στη συνέχεια, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο.

Στη συζήτηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.
 
 
 
 

Αυτή την ώρα (19.00), ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρακάθεται σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών κ. Avigdor Liberman.

Οι συζητήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε ανώτατο πολιτειακό και πολιτικό επίπεδο, διεξήχθησαν σε πολύ θερμό κλίμα. Εξετάστηκαν, ανάμεσα στα άλλα, θέματα που αφορούν στην ΑΟΖ, στην ενέργεια και το φυσικό αέριο, καθώς και οι δυνατότητες αύξησης των επενδύσεων στην Ελλάδα και ενίσχυσης του Τουρισμού.

Επισημάνθηκε, επίσης, η καλή συνεργασία Ελλάδος- Ισραήλ και έγινε ενδελεχής ανάλυση σε θέματα που αφορούν τη γεωστρατηγική στην ευρύτερη περιοχή, την τρέχουσα κατάσταση και τις ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, που πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, κ. Benjamin Netanyahu, στον οποίο και δώρισε αντίγραφο εκθέματος του Μουσείου της Ακρόπολης, που συμβολίζει τη συνεργασία και τη φιλία.

Αμέσως μετά, ο κ. Αντώνης Σαμαράς παρακάθισε σε γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Dany Ayalon.

Στη συνέχεια, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο.

Στη συζήτηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.
 
 
 
Αυτή την ώρα (19.00), ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρακάθεται σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών κ. Avigdor Liberman.

Οι συζητήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε ανώτατο πολιτειακό και πολιτικό επίπεδο, διεξήχθησαν σε πολύ θερμό κλίμα. Εξετάστηκαν, ανάμεσα στα άλλα, θέματα που αφορούν στην ΑΟΖ, στην ενέργεια και το φυσικό αέριο, καθώς και οι δυνατότητες αύξησης των επενδύσεων στην Ελλάδα και ενίσχυσης του Τουρισμού.

Επισημάνθηκε, επίσης, η καλή συνεργασία Ελλάδος- Ισραήλ και έγινε ενδελεχής ανάλυση σε θέματα που αφορούν τη γεωστρατηγική στην ευρύτερη περιοχή, την τρέχουσα κατάσταση και τις ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, που πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών.


Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, κ. Benjamin Netanyahu, στον οποίο και δώρισε αντίγραφο εκθέματος του Μουσείου της Ακρόπολης, που συμβολίζει τη συνεργασία και τη φιλία.

Αμέσως μετά, ο κ. Αντώνης Σαμαράς παρακάθισε σε γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Dany Ayalon.

Στη συνέχεια, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο.

Στη συζήτηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Αυτή την ώρα (19.00), ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρακάθεται σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών κ. Avigdor Liberman.

Οι συζητήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε ανώτατο πολιτειακό και πολιτικό επίπεδο, διεξήχθησαν σε πολύ θερμό κλίμα. Εξετάστηκαν, ανάμεσα στα άλλα, θέματα που αφορούν στην ΑΟΖ, στην ενέργεια και το φυσικό αέριο, καθώς και οι δυνατότητες αύξησης των επενδύσεων στην Ελλάδα και ενίσχυσης του Τουρισμού.

Επισημάνθηκε, επίσης, η καλή συνεργασία Ελλάδος- Ισραήλ και έγινε ενδελεχής ανάλυση σε θέματα που αφορούν τη γεωστρατηγική στην ευρύτερη περιοχή, την τρέχουσα κατάσταση και τις ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, που πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, κ. Benjamin Netanyahu, στον οποίο και δώρισε αντίγραφο εκθέματος του Μουσείου της Ακρόπολης, που συμβολίζει τη συνεργασία και τη φιλία.

Αμέσως μετά, ο κ. Αντώνης Σαμαράς παρακάθισε σε γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Dany Ayalon.

Στη συνέχεια, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο.

Στη συζήτηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Αυτή την ώρα (19.00), ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρακάθεται σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών κ. Avigdor Liberman.

Οι συζητήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε ανώτατο πολιτειακό και πολιτικό επίπεδο, διεξήχθησαν σε πολύ θερμό κλίμα. Εξετάστηκαν, ανάμεσα στα άλλα, θέματα που αφορούν στην ΑΟΖ, στην ενέργεια και το φυσικό αέριο, καθώς και οι δυνατότητες αύξησης των επενδύσεων στην Ελλάδα και ενίσχυσης του Τουρισμού.

Επισημάνθηκε, επίσης, η καλή συνεργασία Ελλάδος- Ισραήλ και έγινε ενδελεχής ανάλυση σε θέματα που αφορούν τη γεωστρατηγική στην ευρύτερη περιοχή, την τρέχουσα κατάσταση και τις ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, που πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, κ. Benjamin Netanyahu, στον οποίο και δώρισε αντίγραφο εκθέματος του Μουσείου της Ακρόπολης, που συμβολίζει τη συνεργασία και τη φιλία.

Αμέσως μετά, ο κ. Αντώνης Σαμαράς παρακάθισε σε γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Dany Ayalon.

Στη συνέχεια, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο.

Στη συζήτηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Αυτή την ώρα (19.00), ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρακάθεται σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών κ. Avigdor Liberman.

Οι συζητήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε ανώτατο πολιτειακό και πολιτικό επίπεδο, διεξήχθησαν σε πολύ θερμό κλίμα. Εξετάστηκαν, ανάμεσα στα άλλα, θέματα που αφορούν στην ΑΟΖ, στην ενέργεια και το φυσικό αέριο, καθώς και οι δυνατότητες αύξησης των επενδύσεων στην Ελλάδα και ενίσχυσης του Τουρισμού.

Επισημάνθηκε, επίσης, η καλή συνεργασία Ελλάδος- Ισραήλ και έγινε ενδελεχής ανάλυση σε θέματα που αφορούν τη γεωστρατηγική στην ευρύτερη περιοχή, την τρέχουσα κατάσταση και τις ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, που πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, κ. Benjamin Netanyahu, στον οποίο και δώρισε αντίγραφο εκθέματος του Μουσείου της Ακρόπολης, που συμβολίζει τη συνεργασία και τη φιλία.

Αμέσως μετά, ο κ. Αντώνης Σαμαράς παρακάθισε σε γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Dany Ayalon.

Στη συνέχεια, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο.

Στη συζήτηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Αυτή την ώρα (19.00), ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρακάθεται σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών κ. Avigdor Liberman.

Οι συζητήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε ανώτατο πολιτειακό και πολιτικό επίπεδο, διεξήχθησαν σε πολύ θερμό κλίμα. Εξετάστηκαν, ανάμεσα στα άλλα, θέματα που αφορούν στην ΑΟΖ, στην ενέργεια και το φυσικό αέριο, καθώς και οι δυνατότητες αύξησης των επενδύσεων στην Ελλάδα και ενίσχυσης του Τουρισμού.

Επισημάνθηκε, επίσης, η καλή συνεργασία Ελλάδος- Ισραήλ και έγινε ενδελεχής ανάλυση σε θέματα που αφορούν τη γεωστρατηγική στην ευρύτερη περιοχή, την τρέχουσα κατάσταση και τις ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική.