ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011




Αίτηση πτωχεύσεως υπέβαλε 

η αυτοκινητοβιομηχανία Saab, 
μετά από 64 χρόνια 
συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας.


 Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας προσέφυγαν σε τοπικό δικαστήριο της Σουηδίας, μετά την αποτυχία τους να διασφαλίσουν πόρους από κινέζους επενδυτές.
Ωστόσο, η General Motors, που διαθέτει μερίδιο της Saab, ήταν αντίθεση με τη συμμετοχή Κινέζων, καθώς θα αποκτούσαν πρόσβαση στην τεχνολογία.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν πληρωθεί εδώ και ένα μήνα.

ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ


Στα δίχτυα αδίστακτων ανικάνων έχει πέσει η χώρα. 

Εκ των πράξεων τους (και των μη) συνάγεται για το μόνο που νοιάζονται είναι η διατήρηση ή η κατάκτηση, αντίστοιχα, της εξουσίας. 

Αδιαφορούν για την επερχόμενη χρεωκοπία, που θα οδηγήσει σε αφάνταστη δυστυχία στον λαό μας. Εξ' άλλου αυτοί μάλλον έχουν καλό "κομπόδεμα" για τις "δύσκολες" ώρες. 

Το "πιστεύω" τους συνοψίζεται, απόλυτα, στο "καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη" και οδηγούν, συνειδητά, την χώρα κατ' ευθείαν στον γκρεμό. 

Ο λαός παρακολουθεί αμέριμνος, και το μόνο που έχει αρχίσει να νοιώθει είναι ένας αδιόρατος φόβος, ο οποίος τροφοδοτείται κυρίως από την πλήρη διάλυση των θεσμών και της έννομης τάξης.

Η άβουλη κυβερνητική ηγεσία απλά παρακολουθεί τον κατήφορο, ψηφίζοντας ακόμη και την ύστατη στιγμή νόμους που αυξάνουν τα όρια των απ' ευθείας αναθέσεων των Υπουργών!!! 

Γιατί άραγε;

Πιστεύουν πως έτσι θα κάνουν το δικό τους παιχνίδι χωρίς τις παρεμβάσεις των <ενοχλητικών>, ασχέτως αν ο λαός θα λιμοκτονεί. 

Μαζική και ενορχηστρωμένη αντίδραση σε αυτά τα σχέδια χρεωκοπίας, αποσταθεροποίησης και διάλυσης του ιστού και της συνοχής της χώρας δεν φαίνεται στον ορίζοντα...

Ο δρόμος, πλέον, δείχνει χωρίς επιστροφή. Ο λαός μας θα υποστεί αυτό που του αξίζει...Όπως έστρωσε τα τελευταία 30 χρόνια (μια ολόκληρη γενιά δηλαδή), έτσι θα κοιμηθεί...

Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

ΠΑΣΟΚ: 

Δεν έπρεπε να μπούμε στο μνημόνιο...!!!!



Σε λίγο να δείτε που το ΠΑΣΟΚ θα κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία για τις μαλακίες του Γιωργάκη... γιατί δεν του φώναζαν δυνατότερα...!!!

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ με επιστολή του στον Βορίδη 

 “Η κερδοφορία της εταιρείας ήρθε μόνο από τις μειώσεις μισθών”!











“Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, η εξάλειψη του ελλείμματος έγινε αποκλειστικά από τη περικοπή του δικού σας μισθού.”
Αυτό γράφει σε εσωτερικό του σημείωμα προς τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ ο Πρόεδρος των ΕΛΤΑ Πάνος Βουρνάς, ο οποίος με επιστολή του κοινοποίησε στον Υπουργό Μάκη Βορίδη, ότι επιθυμεί να γίνει δεκτή η παραίτησή του.
Επικαλείται “προσωπικούς λόγους”, ενώ σε μια προσπάθεια αυτοκριτικής αναφέρει ότι τα θετικά οικονομικά στοιχεία της εταιρείας οφείλονται στις θυσίες των εργαζομένων και μόνο αυτών.
Μάλιστα αναγράφει ότι μετά το έλλειμμα των 39 εκατ. του περέλαβε πριν 2 χρόνια, έφερε την επιχείρηση σε κερδοφορία γιατί μείωσε τους μισθούς των υπαλλήλων έως και 40%.
Είναι ακριβώς αυτό που φωνάζουμε εδώ και καιρό: το μόνο που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση στις κρατικές επιχειρήσεις είναι να μειώσει το μισθολογικό κόστος, χωρίς να περιορίζει τις τεράστιες σπατάλες. Έτσι, προσπαθεί να παρουσιάσει θετικά οικονομικά στοιχεία. Τώρα που θα το συνδυάσει και με απολύσεις (δηλαδή 150 -170.000 μισθοί μείον κάθε μήνα) θα μιλούν για οικονομικό επίτευγμα και πως έβαλαν σε τάξη τη χώρα!


Κυκλοφόρησε ο Firefox 9



Συνεχίζοντας τη νέα παράδοση των συχνών ανανεώσεων, η Mozillaανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας ακόμα έκδοσης του Firefox. Η έκδοση 9 του δημοφιλούς browser είναι γεγονός και, ως συνήθως, υπόσχεται βελτιώσεις στο θέμα της ταχύτητας.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Mozilla, έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στη JavaScript engine του Firefox 9, με αποτέλεσμα αυξημένη ταχύτητα κατά30% στα σχετικά benchmarks. Βέβαια, το κατά πόσο τα νούμερα των benchmarks περνάνε στην καθημερινή χρήση είναι πάντα ένα θέμα προς συζήτηση.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη νέα έκδοση του Firefox για WindowsMac και Linux ή απλά να περιμένετε την αυτόματη ανανέωση μέσα από την ενσωματωμένη διαδικασία του browser.

Η μάχη στην αγορά των browsers έχει ανάψει για τα καλά, με τον Chrome της Google να απειλεί πλέον ευθέως τον Firefox, ο οποίος κατέχει εδώ και χρόνια τη δεύτερη θέση πίσω από τον Internet Explorer της Microsoft.

ΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
"Οσο μένει η ανωμαλια, τόσο προχωρεί το κακό"








Ήταν ένας κόσμος χτισμένος πάνω στην άμμο, σε μια περίεργη κινούμενη άμμο.
Ηταν μια κοινωνία με δεμένα μάτια, που περπάτησε χρόνια στα τυφλά χαζογελώντας με ξένο χαμόγελο.

Υστερα άρχισε να σκοτεινιάζει, η ανησυχία...

Ενας ξαφνικός κρότος κι η βροχή που ξεκίνησε με τη μοίρα της μεγάλης καταιγίδας.

Μιά κυβέρνηση που εκλέχτηκε από ανθρώπους που δεν ήθελαν να δούν, που δεν άντεχαν να μάθουν κι άκουσαν πάλι μ' ευχαρίστηση όσα ψέματα ειπώθηκαν.

Κι ήταν όλα ψέματα. Όλα.
Κι έτσι γίναν όλα λάθος. Όλα

Η Δημοκρατία που μπήκε στα εισαγωγικά της και προσπάθησε να βολευτεί όπως-όπως.
Ο κοσμος που ψηλάφισε το καινούργιο του κελί με αμηχανία κι είπε "δύσκολοι καιροί"...
Ο θυμός και κάποιες φορες η απελπισία που άρχισαν συχνά να τριγυρίζουν στην πόλη.
Τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα, η καταστολή που βγήκαν στους δρόμους να κρατήσουν το θυμό.

Οι άνθρωποι που αρχίσανε σιγα-σιγά να ανοίγουν μάτια και να βλέπουν...την αλυσίδα στο πόδι και τα τείχη που έχτιζαν γύρω τους με την ανοχη τους.

Οι πλειοψηφίες στη Βουλή ήταν αισχρές μειοψηφίες ντυμένες λαική εντολή.

Τα μεγάλα λόγια βγήκαν από μικρά στόματα, οι καθαρές κουβεντες από βρώμικα μυαλά.
Τα φώτα έπεσαν πάνω στους λάθος ανθρώπους. Πανω σε σιχαμερές φάτσες μεταμφιεσμένων  που μιλούσαν για Δημοκρατία καμαρώνοντας για το κατόρθωμά τους.
Η συμπόνοια των πάμπλουτων πια ξεπουλημένων "για το λαό που υποφέρει" ξεχείλισε σα λάσπη κι ανέβηκε ως το γόνατο.

Κι η ελευθερία της έκφρασης χαραμισμένη οσο ποτέ πεταμένη πάνω σε σωρούς από γυάλινα σκουπίδια..

Ενας τόσο απαίσια λάθος δρόμος.
Η Δημοκρατία ... άφωνη με σώμα μουδιασμένο και βουβό.
Η νύχτα άρχισε τώρα να ενώνεται με την άλλη νυχτα, αφού η μέρα καταργήθηκε δια νόμου λόγω εκτάκτων συνθηκών.

Και γύρω ο κόσμος χτίζεται με λάθος υλικά. Ο φόβος, η οργή, η απελπισία, η υποταγή, ο πόνος, τα κλειστά στόματα και τα σφιγμένα χείλη, τα ματια τα καρφωμένα στο σκοτάδι και το άχτι...πάνω στους σωρούς από τα καινούργια ερείπια και τα σκουπίδια.

Η αρρώστια, ο πνιγηρός αέρας στα κλειστά δωμάτια, η αρρώστια...
Κι ύστερα εκείνο το ουρλιαχτό το από μέσα που αρχίζει να ανεβαίνει,
τα αυτιά τα ακόμα βουλωμένα
κι οι ποιητές που κάπου φαίνονται πίσω από τις σκιές.

Τό' λεγε τότε ο Σεφέρης σε κείνη τη δήλωση του '69:

"Οσο μένει η ανωμαλια, τόσο προχωρεί το κακό"

"Οσο μένει η ανωμαλια, τόσο προχωρεί το κακό"