ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση


Ένας «κυβερνήτης» και μία κυβέρνηση χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση



Του Δημήτρη Μπεκιάρη


Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο διορισμός του Λουκά Παπαδήμου, γνήσιου εκπροσώπου του τραπεζικού και πολυεθνικού Κεφαλαίου, ως «μεταβατικού πρωθυπουργού» της Ελλάδας αποτέλεσε μία επιβεβλημένη «λύση» από οικονομικά και πολιτικά κέντρα του εξωτερικού και από τμήματα των ντόπιων ξενόδουλων συμφερόντων. Η αποστολή του είναι σαφής: Να εφαρμόσει, ως εντολοδόχος διορισμένος κυβερνήτης από τα κέντρα πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων της υπερεθνικής ελίτ, όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά και σκληρά, την επιβεβλημένη, από την Τρόικα και από το Βερολίνο, πολιτική του μνημονίου και να εφαρμόσει το σχέδιο εξανδραποδισμού της χώρας και του λαού μας.


Η κυβέρνηση – συγκυβέρνηση – σύμπραξη, η οποία συγκροτείται δεχόμενη τον εγγυητικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ, της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς, έρχεται για να εφαρμόσει με πιο σκληρό τρόπο την πολιτική, την οποία δεν μπόρεσε να υλοποιήσει η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού κου Γιώργου Παπανδρέου, η οποία συνετρίβη ανάμεσα στις λαϊκές αντιδράσεις για την καταστροφική πολιτική λιτότητας και στις ασφυκτικές πιέσεις που άσκησαν οι νεοφιλελεύθεροι ταγοί, τα εξαρτημένα τμήματα της medioκρατίας και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα για πιο σκληρή επιβολή της νέο – αποικιοκρατίας. Ο διορισμός του κυβερνήτη Λουκά Παπαδήμου συνιστά μεγαλύτερη εθνική ταπείνωση από εκείνη, την οποία προκάλεσαν οι δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελάρίου Άνγκελας Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντηση την οποία είχαν με τον Γιώργο Παπανδρέου στο περιθώριο της G20 στις Κάννες της Γαλλίας.


Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών υπενθύμισαν το περιεχόμενο του σχετικά πρόσφατου τηλεγραφήματος του πρακτορείου Reuters, το οποίο, εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών αποκάλυπτε τη δήλωση αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι «Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει Ελληνικά, αλλά να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων». Το πρακτορείο Reuters έκανε τότε λόγο για μία νέα μορφή αποικιοκρατίας.


Η τοποθέτηση του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη θέση του προέδρου της «μεταβατικής κυβέρνησης» συνιστά ξεκάθαρη αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας και παραβίαση των άρθρων 37, 38 και 120 του Συντάγματος. Οι πεμπτοφαλαγγίτες της μνημονιακής πολιτικής στην Ελλάδα και τα ντόπια δουλικά της υπερεθνικής ελίτ κατέβαλαν λυσσαλέο αγώνα, ώστε να διοριστεί κυβερνήτης της Ελλάδας ο Λουκάς Παπαδήμος, έχοντας εκ προοιμίου απορρίψει οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο για τη θέση του «μεταβατικού πρωθυπουργού» και θέτοντας εκβιαστικά διλλήματα προς στον ελληνικό λαό. Κυρίως, όμως, αγωνίστηκαν ενάντια στη βούληση του λαού, ο οποίος ζήτησε μαζικά και ξεκάθαρα, ολόκληρο το προηγούμενο χρονικό διάστημα «Εκλογές εδώ και τώρα» και δημοκρατική διέξοδο από την κρίση του πολιτικού συστήματος. Επόμενος στόχος των δομημένων συμφερόντων που προαναφέρθηκαν είναι να επιβάλλουν την παραμονή αυτής της κυβέρνησης για όσο γίνεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το επόμενο χρονικό διάστημα, ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός απέναντι στην προπαγάνδα και στους μηχανισμούς της. 


Ο «μεταβατικός πρωθυπουργός» Λουκάς Παπαδήμος, χωρίς να υπολογίζει κανένα πολιτικό κόστος, χωρίς να λογαριάζει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως χωρίς να έχει δημοκρατική νομιμοποίηση για την άσκηση των καθηκόντων του θα υλοποιήσει το πολιτικό πρόγραμμα, το οποίο έχουν προαποφασίσει και επιβάλλουν το διεθνές τραπεζικό σύστημα και οι αγορές. Τα εξαρτημένα τμήματα της medioκρατίας, μετατόπισαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα το επίκεντρο της συζήτησης από το κορυφαίο ζήτημα των αντιλαϊκών μέτρων και της εκχώρησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων σε εκείνο της δήθεν επιτακτικής ανάγκης για τη συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» ή «εθνικής σωτηρίας» έχοντας αποκρύψει σκόπιμα ότι αποστολή αυτής της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση ακόμη σκληρότερης αντιλαϊκής πολιτικής. Τώρα έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου με στόχο την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, της πολιτικής και της πάλης των ιδεών, για να πείσουν μελλοντικά τον ελληνικό λαό , και αφού θα έχουν παρουσιάσει ως θετικά τα αποτελέσματα της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, ότι ο διορισμένος από τις αγορές και τις τράπεζες πρόεδρος της νέας κυβέρνησης πρέπει να συνεχίσει το έργο του. Σε αυτή τη βάση θα κάνουν χρήση του επιχειρήματος ότι το «χρεοκοπημένο» πολιτικό σύστημα δεν θα είναι έτοιμο να διαχειριστεί τις νέες κρίσεις που έρχονται. Παράλληλα με αυτή τη διαδικασία, στο παρασκήνιο θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις για τη διαμόρφωση της άνευ περιεχομένου «κουλτούρας συναίνεσης» με αντικειμενικό σκοπό την αποδόμηση των ιδεολογιών, η οποία αποτελεί τμήμα του διαδικαστικού πλαισίου συρρίκνωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών.


Αυτή τη διαρκή εκτροπή ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να την επιτρέψει.

Ο ΓΑΠ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».

"Φοβούνται τις εκλογές όπως ο διάολος το λιβάνι"


Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!



- Μίλησε αλλά δεν είπε τίποτα ο Παπανδρέου

-Τους έβαλε βίντεο για την πράσινη ανάπτυξη, τα ενεργειακά σπίτια και τις δραστηριότητες των ΜΚΟ στον Αμαζόνιο!

-Η χώρα είναι στον αέρα, η κοινωνία έχει διαλυθεί και, αντί να κάνουν μια δουλειά της προκοπής, μπας και τη γλιτώσουμε, αναλώνονται σε συνεδριάσεις, για να ’χουμε να γράφουμε εμείς οι δημοσιογράφοι με τις διαρροές που κάνουν οι υπουργοί. 

Ζητά νέο Πολιτικό Συμβούλιο στις  αρχές του 2012


ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΜΑ.

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Επιχειρησιακοί οι ρωσικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι Bulava

Επιχειρησιακοί οι ρωσικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι Bulava



Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μέντβεντεβ, εμφανώς ικανοποιημένος από τις επιτυχείς δύο δοκιμές της περασμένης Παρασκευής, την 18η και τη 19η κατά σειρά, ενώ μόλις οι 11 δοκιμές ήταν πετυχημένες, σύμφωνα πάντα με την επίσημη εκδοχή, αφού αναλυτές πιστεύουν ότι ο αριθμός των αποτυχημένων δοκιμών είναι σημαντικά μεγαλύτερος.Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμές των ρωσικών διηπειρωτικών πυραύλων Bulava (SS-NX-30) οι οποίοι εκτοξεύονται από υποβρύχια (SLBM: Submarine Launched Ballistic Missiles), οι οποίοι αν και η ανάπτυξή τους πέρασε από… χίλια μύρια κύματα, τελικά ξεκινά η ένταξή τους στο ρωσικό στρατηγικό οπλοστάσιο.





Τις δοκιμές πραγματοποίησε το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Yury Dolgoruky» κλάσης «Borey» που βρισκόταν στην Λευκή Θάλασσα στις βορειοδυτικές ακτές της Ρωσίας, με τους πυραύλους να χτυπούν με επιτυχία τους στόχους τους στο πεδίο δοκιμών «Κούτα» στη χερσόνησο Καμτσάκα, απέναντι από την Ιαπωνία, αφού διάνυσαν πορεία 6.000 χιλιομέτρων πάνω από το ρωσικό έδαφος…

Κάθε πύραυλος Bulava φέρει 10 κεφαλές MIRV (multiple independently targetable reentry vehicle), με εμβέλεια μεγαλύτερη των 8.000 χιλιομέτρων. Δηλαδή κεφαλές που φέρουν ανεξάρτητους πυραύλους οι οποίοι μπορούν να κινηθούν αυτόνομα εναντίον κάποιου στόχου, οι οποίοι απελευθερώνονται από τον διηπειρωτικό πύραυλο στην κορυφή της βαλλιστικής του τροχιάς, όταν αρχίζουν να κατεβαίνουν προς τη γενική περιοχή του στόχου.

«Η Βουλγαρία δεν θα πληρώσει τους Ρώσους »


«Η Βουλγαρία δεν θα πληρώσει τους Ρώσους  »














Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ απέρριψε σήμερα το αίτημα του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας, Σεργκέι Σματκό η Βουλγαρία να καλύψει τα έξοδα που έχουν γίνει μέχρι τώρα για το σχέδιο «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», από το οποίο αποχώρησε πρόσφατα.

«Η χώρα μας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τέτοιες πληρωμές», δήλωσε ο κ. Μπορίσοφ, σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ, η οποία μετέδωσε ως πρώτη είδηση στα απογευματινά δελτία της τα σχόλια που έκανε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός αναφορικά με τα όσα είπε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας.

«Θα γίνει νομική εκτίμηση. Θα πραγματοποιηθεί επίσης υπολογισμός των εξόδων, τα οποία έχουν κάνει ήδη οι ενδιαφερόμενοι φορείς. Αναμφισβήτητα, στο πλαίσιο των ισχυουσών διαδικασιών τα έξοδα αυτά θα παρουσιαστούν στη βουλγαρική πλευρά προς εξόφληση», είπε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας.

Τις δηλώσεις αυτές του κ. Σματκό, στις οποίες έδωσε ευρεία δημοσιότητα ο βουλγαρικός Τύπος, η αριστερή εφημερίδα «Ντούμα» παρουσιάζει σήμερα υπό τον χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ρωσία ετοιμάζει τον λογαριασμό στη Βουλγαρία».

«Τα σέβη μου στον κ. Σματκό. Του εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο Νέο Έτος. Ούτε ένα λέβα δεν πρόκειται να πάρουν για το σχέδιο "Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη"», τόνισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση στη μεγάλη πόλη στις ακτές του Δούναβη Ρούσε.

Ο κ. Μπορίσοφ και ο υπουργός Πολιτισμού, Βεζντί Ρασνίντοφ εγκαινίασαν το ανανεωμένο με ευρωπαϊκούς πόρους κτήριο της τοπικής όπερας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ απέκλεισε το ενδεχόμενο η πρόσφατη ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης για την πρόθεση της χώρας να αποχωρήσει από τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη να επηρεάσει αρνητικά τις διαπραγματευτικές θέσεις της Βουλγαρίας στις επικείμενες συνομιλίες με τη Ρωσία για νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου.

«Οι διαπραγματεύσεις αυτές έχουν καθαρά εμπορικό χαρακτήρα», αναφέρει ο Βούλγαρος αξιωματούχος στις δηλώσεις του που δημοσιεύει η οικονομική ημερήσια της Σόφιας «Ντνέβνικ».

Οι αποτυχημένοι μεταρρυθμιστές


Οι αποτυχημένοι μεταρρυθμιστές 

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ


Στην πρέσα μπαίνουν οι μισθοί χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα δουν το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας τους από σήμερα μειωμένο έως και 1000 ευρώ


Στην πρέσα μπαίνουν οι μισθοί εκατοντάδων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα δουν το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας τους μειωμένο ακόμα έως και 1000 ευρώ.

Από σήμερα ξεκινούν οι περικοπές, λόγω του νέου ενιαίου μισθολογίου και αναδρομικών κρατήσεων από 1ης Νοεμβρίου. Οι μειώσεις αυτές θα είναι ορατές στους μισθούς που λαμβάνουν σήμερα και αύριο ως προκαταβολή για το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου.

Οι συνολικές απώλειες στις αποδοχές κυμαίνονται από 206 ευρώ έως και 937 ευρώ, ανάλογα με το υπουργείο και τα χρόνια προϋπηρεσίας, ωστόσο για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι περικοπές μπορούν να φτάσουν και στα 1.000 ευρώ.

Όπως προβλέπεται στον νόμο, οι περικοπές επιβάλλονται σταδιακά με ποσοστό μείωσης 25% από την 1η Νοεμβρίου 2011. Το μισό του εναπομείναντος ποσοστού μείωσης εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2012 και το άλλο μισό από την 1η Ιανουαρίου 2013.

Παράλληλα, το 2012 φέρνει περικοπές μεταξύ 15% και 20% και στις αποδοχές των περίπου 300.000 υπαλλήλων των ειδικών μισθολογίων. Στο μνημόνιο υπάρχει σαφής πρόβλεψη για τις μειώσεις μισθών στα ειδικά μισθολόγια και το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, καταρτίζει τις σχετικές διατάξεις. Οι μειώσεις αφορούν δικαστικούς, γιατρούς του ΕΣΥ και ένστολους (Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό Σώμα). 

Αφού όλοι ομολογούν την αποτυχία του Μνημονίου γιατί δεν το καταργούν;



Του Κώστα Ροδινού

Το φάρμακο που χορηγείται, μας σκοτώνει

Υποτίθεται οτι, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η οικονομία μας έπρεπε να ήταν ήδη σε φάση εξόδου από την ύφεση και να επανερχόμασταν στις αγορές.

Αντί αυτού, το 2011 αναμένεται να κλείσει με ύφεση 6%, έλλειμμα 10% (αν δεν γίνουν τίποτα αλχημείες) και δημόσιο χρέος 165% του ΑΕΠ.

Η έξοδος μας στις αγορές μετατέθηκε για το 2021, η ανάκαμψη για το 2013, μπορεί και το 2014 και βλέπουμε, ενώ το δημόσιο χρέος αναμένεται να εκτοξευθεί στο 190% του ΑΕΠ!

Η κατάσταση επιδεινώνεται

- Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) σε έκθεσή του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, εκτιμά «περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών της Ελληνικής οικονομίας»

-Στην ίδια εκτίμηση προβαίνει και το ΔΝΤ, αφού σύμφωνα με όσα γράφει, ο συνήθως καλά ενημερωμένος, Μ. Ιγνατίου στο «Έθνος», «οι αξιωματούχοι του Ταμείου που ασχολούνται με την Ελλάδα φέρονται να πιστεύουν ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν, όπως και τα λάθη και οι παλινωδίες της προηγούμενης κυβέρνησης, ουσιαστικά ακύρωσαν το μέρος της συμφωνίας των Βρυξελλών που αφορά το «κούρεμα», καθώς άλλαξαν οι συνθήκες, ενώ το χρέος αυξήθηκε.»

- Από κοντά και η Moody’s στην έκθεση της για το 2012 επισημαίνει: ”αν και η δημοσιονομική απειθαρχία αρχικά φαινόταν ότι είναι η βάση των προβλημάτων της Ελλάδας, η λιτότητα είναι αυτή που προκαλεί το μεγαλύτερο κακό, αυξάνοντας την ανεργία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ισπανία. Και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα, καθώς, παρά τα μέτρα, οι πληρωμές τόκων και κεφαλαίου παραμένουν σε μη βιώσιμα επίπεδα”.

- Ενώ και η Fitch διαπίστωνε στην Εκθεση της για το 2012 : «Ειδικότερα, η Ελλάδα θα χρειαστεί μέσα στο 2012 το ποσό των 76,6 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες της, ποσό που αντιστοιχεί στο 34,9% του ΑΕΠ της, όταν η Γαλλία με τις μεγαλύτερες δανειακές ανάγκες (359,3 δισ. ευρώ) θα περιοριστεί στο 17,4% του ΑΕΠ της και η Ιταλία με τα 356,6 δισ. ευρώ στο 22,3% του ΑΕΠ της».

Το φάρμακο που μας χορηγείται, μας σκοτώνει!

Απόδειξη;

-Κατατοπιστικό είναι το άρθρο του Τάσου Μαντικίδη στο «ΒΗΜΑ» «Με απώλειες 30 δισ. ευρώ το 2011 και συνολικά 81 δισ. ευρώ κατά τη διετία του µνηµονίου οι ελληνικές µετοχές, οι οποίες «επέστρεψαν» στο 1992, εµφανίζουν για δεύτερο συνεχόµενο έτος τη χειρότερη απόδοση στον κόσµο (-55%). Το 2011 κλείνει µε την κεφαλαιοποίηση του χρηµατιστηρίου της Αθήνας να υποχωρεί στα 26 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 13% του ΑΕΠ!»

-Και άλλη απόδειξη: «Τα έσοδα από τους φόρους στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, την περιουσία και την κατανάλωση πετρελαίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις κρατικού προϋπολογισμού, όπως σημειώνει ο “Τύπος της Κυριακής”, θα αυξηθούν το επόμενο έτος κατά ποσοστό 74,5% ή κατά 7,34 δισεκατομμύρια ευρώ.»

-Ακόμα μια απόδειξη; Από τη σημερινή «Ναυτεμπορική»: «Συναίνεση με την τρόικα ζητεί η Ελλάδα ώστε τα νέα μέτρα ύψους 25 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012 -2015 που επεξεργάζεται ήδη το υπουργείο Οικονομικών να αποτελούν υποχρέωση της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και όχι της προσωρινής κυβέρνησης συνεργασίας….Ένα ακόμη μεγάλο ζητούμενο είναι η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας. Η πρόβλεψη για θετικό ρυθμό ανάπτυξης από το 2013 δεν είναι ούτε δεδομένη ούτε και εύκολο να επιτευχθεί, αν μάλιστα ενταθεί και η ύφεση στην Ευρωζώνη.»

Η εκδίκηση του Λαφέρ!

Άλλες αποδείξεις;

-Αντιγράφω πάλι από το ΒΗΜΑ, άρθρο του Αχιλλέα Χεκίμογλου με τίτλο «Η αύξηση του εισιτηρίου «βύθισε» τα έσοδα! Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ οδεύουν προς οικονομική κατάρρευση», όπου επισημαίνει «Είναι χαρακτηριστικό ότι παρόλο που το εισιτήριο αυξήθηκε στα μέσα σταθερής τροχιάς κατά 40%, τα έσοδα από κόμιστρα αυξήθηκαν μόλις κατά 5%, δηλαδή από τα 98 εκατ. ευρώ ανέβηκαν στα 103 εκατ. ευρώ, επίδοση που προδίδει πλήρη λειτουργική ανεπάρκεια και παταγώδη αποτυχία του μέτρου.»

- Δείτε την πορεία των εσόδων στο 11μηνο του 2011:

- Φόρος φυσικών προσώπων. Έσοδα 7,44 δις. ευρώ , από 8,374 δις. ευρώ το 2010! Παρά τη μείωση του αφορολογήτου και παρά την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης!

- Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Καυσίμων: Τα έσοδα μειώθηκαν στα 4,23 δις, από 5,084 δις το 2010!

-ΦΠΑ: Τα έσοδα μειώθηκαν από τα 16,088 δις. ευρώ στα 15,7 δις, παρά την αύξηση του ΦΠΑ κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες και η μετάταξη προϊόντων από τον συντελεστή του 9% στο 23%

Υπάρχουν πολλά ακόμα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής.

Τούτων δοθέντων, ποιός μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι υπάρχει …φώς στην άκρη του τούνελ;

Προφανώς ουδείς!

Οπότε, είναι λογικό το ερώτημα: Αφού η πολιτική αυτή οδηγεί (και μαθηματικά πλέον) στην καταστροφή, γιατί επιμένουμε στην εφαρμογή της.

Για πόσο καιρό ακόμα θα ακούμε τους μαθητευόμενους μάγους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της ΕΕ και τους εγχώριους συνεργάτες τους, ενώ η χώρα βυθίζεται;

ΟΣΟ «ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ» ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ !

ΟΣΟ «ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ» ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ !
 
Όταν το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην Εξουσία και τη Διακυβέρνηση της Χώρας …

Αρχικά μέσα σε πανηγυρικό κλίμα δήλωνε σαν «έτοιμο από καιρό» να εφαρμόσει το ... φιλολαϊκό πρόγραμμά του …

Τότε μάλιστα μοίρασαν και κάτι ψιλά στους οικονομικά ασθενέστερους …

Όμως στη συνέχεια η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ …

Μίλησε με σκοπιμότητα για «Τιτανικό» και δημιούργησε έτσι οξεία και μη αντιμετωπίσιμη κρίση δανεισμού…

Έφερε στην Ελλάδα, το ΔΝΤ και την Τρόικα με τα γνωστά, πλην όμως αναμενόμενα αποτελέσματα …

«Εθνικοποίησε», χωρίς να έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα το Δημόσιο Χρέος, λες και νοούνται χρηματοοικονομικές δοσοληψίες στις οποίες οι ευθύνες για τις τυχόν «αβαρίες» βαραίνουν αποκλειστικά το δανειζόμενο και καθόλου το δανειστή …

Οργάνωσε κατ' επανάληψη «φοροεπιδρομές» και «πετσόκοψε» άγρια μισθούς και συντάξεις, χωρίς διακρίσεις, με «οριζόντια» δηλαδή λογική, με αποτέλεσμα να ενισχύει έτσι, μέσα σε περίοδο μεγάλης οικονομικής «καθόδου», τον λεγόμενο «φαύλο κύκλο της ύφεσης» !

Αφού πρώτα κάθετα και με ολίγον φιλολαϊκό «τσαμπουκά» διέψευδε-προκειμένου να κερδίσει κάποιες εκλογές ( αυτοδιοικητικές, συνδικαλιστικές κ.α. )-ότι σκοπεύει να υιοθετήσει τέτοιες αντιλαϊκές, αντεργατικές και αντιασφαλιστικές πολιτικές !

Προ διμήνου «προχώρησε», μετά από μια διετία «δρακόντειας» διακυβέρνησης, σε κούρεμα του Δημόσιου Χρέους, όταν τόσο οι Ευρωπαίοι, όσο και οι άλλοι Ιδιώτες δανειστές μας, είχαν «ξεφορτωθεί» σχεδόν στο σύνολό τους, τα ελληνικά ομόλογα …

Που αγοράστηκαν ( με ποιανού παρέμβαση άραγε; ), από Εγχώριες Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Οργανισμούς κλπ …

Αυτή είναι «μέσες-άκρες» η πολιτική ΠΑΣΟΚ και η ιστορία του πως διακυβερνήθηκε και πως πορεύτηκε η Χώρα τη διετία 2010-2011 !

Αποτέλεσμα :

-ΤΟ ΧΡΕΟΣ – ΧΡΕΟΣ !

-ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟΙ ΔΕΝ ΖΗΜΙΩΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ!

-ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΑΤΗΣ ΓΕΝΕΑΣ ΣΕ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ !

Παρόμοια με την πορεία της Χώρας, τα τελευταία δύο ( 2 ) χρόνια είναι και η πορεία του ΕΛΤΑ !

Στα τέλη του 2009, οι «πράσινοι φωστήρες» έψαχναν να βρουν τα αίτια που ο Οργανισμός είχε 35 εκατομμύρια ΕΥΡΩ ετήσιο έλλειμμα !

Να ανακαλύψουν τους υπαίτιους καταχραστές, τα λαμόγια …

Τι κάναν και τι διαπίστωσαν από την έρευνα που διεξήγαγαν (;) ο «Θεός και η ψυχή τους»! Εμείς ποτέ δεν μάθαμε τίποτε ! Είτε γιατί δεν υπήρχε τίποτε, είτε γιατί υπήρχε και αποσιωπήθηκε !

Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι παρόλο που από τότε, το τακτικό Προσωπικό του Οργανισμού μειώθηκε κατά 1500 άτομα, παρόλο που το κόστος μισθοδοσίας ( αποτελεί το 70 % των εξόδων του ΕΛΤΑ ) είναι πλέον σχεδόν το μισό, η Εταιρεία μόλις και μετά βίας φαίνεται να καταφέρνει (φέτος) να μην έχει ζημιές !

Δεν «εισπράξαμε» λοιπόν ως ΕΛΤΑ, κανένα εντυπωσιακό εταιρικό αποτέλεσμα από το μπαράζ των μειώσεων των αποδοχών μας …

Όμως, ως Ταχυδρομικοί, αυτά που «εισπράξαμε» ήταν και συνταρακτικά και επώδυνα. Τα παραθέτουμε :

1.Δραματικές μειώσεις μισθών και επιδομάτων με τρείς διαφορετικούς και διαδοχικούς νόμους.

2.Μετατροπή 13ου και 14ου μισθού σε φιλοδωρήματα μέχρι να υλοποιηθεί η πλήρης κατάργησή τους.

3.Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού και μεγάλες περικοπές σε διάφορες αποζημιώσεις που προβλέπονταν για παροχή πρόσθετου έργου.

4.Άγρια και μονόπλευρη έμμεση και άμεση τακτική φορολογία και έκτακτα «χαράτσια».

Για να μην μακρηγορούμε και για να μην «κουράσουμε» και «αδικήσουμε» έτσι το θέμα, συνοψίζουμε :

ΣΤΗ ΔΙΕΤΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΩΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΙΑΘΕΤΑΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΦΤΩΧΟΤΕΡΑ» ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΧΑΣΑΜΕ 50%  ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ 60 % ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ( 10% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 2010 & 2011).

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ !

Τα «χαρτάκια» έφτασαν σήμερα στις Υπηρεσιακές Λειτουργίες του ΕΛΤΑ και οι συνάδελφοι πλέον ξέρουν !

Έχουν γραπτό το «μήνυμα» στα χέρια τους μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν !

Αυτά που τους λέμε εμείς και αυτά για τα οποία τους διαβεβαίωναν άλλοι!

Πως «με ενέργειές τους» αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!

Το «μήνυμα» είναι το σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και όχι αυτά που λέμε ή γράφουμε εμείς ή ο «πας εις» !

Όπως σημαντικό είναι και το μήνυμα ανοχής και αποδοχής των Κυβερνητικών μέτρων όταν, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΕΜΝΕΥΣΗΣ !

Ανεξάρτητα με το εάν φέρουν Πασοκικό τίτλο ή παρουσιάζονται ως Ανεξάρτητα …

Ανάβοντας έτσι το «πράσινο φως» σε όσους σχεδιάζουν να ισοπεδώσουν τα πάντα!
ΓΙΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΞΕΣΚΙΣΜΑ» ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ !

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ :

ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΕΝΤΟΝΑ, ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΕΟΣ !

 
 
http://www.dake-elta.eu/content.asp?catid=2924

Απαιτούν από τον ΓΑΠ οι διάδοχοι στο ΠΑΣΟΚ.


Να ανοίξει σήμερα, όχι αύριο τα χαρτιά του και τις διαδικασίες διαδοχής απαιτούν από τον πρώην πρωθυπουργό τα στελέχη και υποψήφιοι διάδοχοι στο ΠΑΣΟΚ. 
 
 
 
 
Ένα βήμα πριν τον “εμφύλιο” είναι λένε το ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο καθώς λένε ότι μόνο μια καθαρή λύση θα αποσυμπιέσει την κατάσταση.

Αυτή η καθαρή λύση δεν είναι άλλη από τις εσωκομματικές διαδικασίες για αλλαγή αρχηγού.

Το σημερινό Πολιτικό Συμβούλιο θεωρείται κάτι παραπάνω από κρίσιμο. Οι “δελφίνοι” περιμένουν να ακούσουν πότε θα ανοίξουν οι διαδικασίες, ωστόσο απ' την πλευρά Παπανδρέου φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει “άνοιγμα” διαδικασιών αλλαγής αρχηγού, αλλά άνοιγμα διαλόγου για τα πεπραγμένα της τελευταίας διετίας.

Πολλοί λένε μάλιστα ότι ο Γ.Παπανδρέου θα ίσως προκηρύξει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου μετά τις γιορτές και ίσως προτείνει και τη διεξαγωγή συνεδρίου για το Φθινόπωρο.

Εξελίξεις που σίγουρα δεν είναι ικανοποιητικές για τους υποψήφιους διαδόχους που εμμένουν στη λογική των ¨καθαρών λύσεων” μέσω εσωκομματικών εκλογών.

Το θέμα της διαρχίας δεν φαίνεται να το συζητά κανείς πλην της Παπανδρεϊκής πλευράς. Το άλλος αρχηγός, άλλος υποψήφιος στις εκλογές δεν ικανοποιεί κανέναν.

Όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, ακόμη και αν καθυστερήσουν για μετά το Πάσχα, όπως υπάρχουν τώρα πληροφορίες, οι “δελφίνοι” απαιτούν άμεσα αλλαγές.