ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Π Ρ Ο Δ Ο Σ Ι Α


 Π   Ρ   Ο  Δ   Ο   Σ   Ι   Α.



ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ  ΤΙ ΕΛΕΓΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΜΕ ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ,ΣΤΟΜΦΟ ΚΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.
ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΆΝΤΗΔΩΝ.






Κινητικότητα στο τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

 Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.
Κινητικότητα στο τρίγωνο
Οι υπουργοί Άμυνας ...τα λένε.


Στο Ισραήλ σήμερα για επίσημη επίσκεψη ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, ύστερα από πρόκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Άμυνας Ehud Barak. 



Οι δύο Υπουργοί Άμυνας θα έχουν συνομιλίες σε θέματα κοινής αρμοδιότητας και θα υπογράψουν συμφωνίες για αμυντική συνεργασία και για προστασία και ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Υπουργός Άμυνας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, τον Υπουργό Εξωτερικών Avigdor Lieberman καθώς και με τον Α.Θ. Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ’. 



Είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας επισκέπτεται επίσημα το Ισραήλ.

Όλα αυτά δύο μόλις 24ωρα πριν την επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας στην Αθήνα. Ο κ.Μπάρακ θα έρθει τη Τρίτη για να συναντηθεί με τον Έλληνα ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο. Είναι σαφές ότι υπάρχει κινητικότητα στο τρίγωνο Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου,που πιθανότατα δεν έχει σχέση μόνο με τις έρευνες για φυσικό αέριο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Αν οι πληροφορίες για ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν επαληθευτούν,Ελλάδα και Κύπρος θα έχουν ρόλο ,θέλοντας και μη.

onalert

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.


Ο Σαμαράς λειτουργεί με εθνική 

και όχι κομματική λογική

by factorx




Ο οικονομικός πόλεμος δεν τελείωσε, ούτε θα τελειώσει αύριο, συνεχίζει να μαίνεται. Όμως, για τη χώρα μας αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να αποκτήσουμε, επιτέλους, ηγέτη που θα εργαστεί για τα κοινά προβλήματα όλων των Ελλήνων, δίπλα τους στη μάχη, όχι απέναντί τους. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που να είναι σύμμαχος της κοινωνίας στα προβλήματά της και να βρίσκει λύσεις , όχι να τα πολλαπλασιάζει με την πολιτική της.

Είναι ελπιδοφόρο ότι ο Α.Σαμαράς απέδειξε τα δύο τελευταία χρόνια ότι λειτουργεί πάνω από όλα με εθνική λογική.

Με εθνική λογική πρότεινε το 2009, πριν ακόμα αναλάβει την ηγεσία της ΝΔ, να μη γίνουν εκλογές και να πάρουμε μέτρα θωράκισης της οικονομίας, χωρίς να φοβηθεί το κομματικό κόστος ή να σκεφτεί το προσωπικό όφελος. Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ εκβίαζε αντισυνταγματικά με εκλογές και για την κατάσταση της οικονομίας δήλωνε ότι “λεφτά υπάρχουν” κερδίζοντας, τελικά, την εξουσία.

Με εθνική λογική, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φώναζε από νωρίς στον Πρωθυπουργό να ξεκολλήσει και να πάρει μέτρα για την οικονομία. Όταν ακόμα το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση κινούνταν στην τροχιά του λαϊκισμού, ο Σαμαράς από τη θέση της αντιπολίτευσης έκανε ακριβώς το αντίθετο. Προειδοποιούσε για την ανάγκη λήψης μέτρων, ώστε να μη βρεθεί η χώρα σε κατάσταση οικονομικής ομηρίας. Και αυτό δεν το έκανε καμία άλλη πολιτική δύναμη . Ακόμα και η αριστερά, αν και αρνήθηκε αργότερα το δρόμο του μνημονίου, δε διέθετε την πολιτική υπευθυνότητα, ούτε τον θετικό πολιτικό λόγο, ώστε να ζητήσει μέτρα για να μη βρεθούμε στο σημείο που είμαστε τώρα. Ειδικά για την αριστερά, το πιθανότερο είναι να είχε αρνηθεί προληπτικά μέτρα θωράκισης της οικονομίας, ακόμα και αν τα είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ, ακούγοντας το Σαμαρά.

Με εθνική λογική απέρριψε, παρά τις πιέσεις, την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει τη χώρα στο μνημόνιο. Όχι μόνο γιατί θα εκτόξευε το χρέος, θα προκαλούσε ύφεση που θα εμπόδιζε τη μείωση του ελλείμματος και θα απειλούσε την κοινωνική συνοχή, αλλά και για να διαφυλάξει για τη χώρα τη θεσμική ύπαρξη της εναλλακτικής οδού. Και ας μην το υποτιμούμε αυτό το τελευταίο. Σκεφτείτε σε ποια θέση θα βρισκόμασταν αν στη θέση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν κάποιος διατεθειμένος να προσυπογράψει το δρόμο του μνημονίου με κλειστά μάτια. Τότε δε θα υπήρχε καμία ελπίδα τροποποιήσεων των λαθεμένων πολιτικών και ανάκαμψης της οικονομίας. Η πολιτική της ύφεσης δε θα ήταν απλά ο μονόδρομος της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Θα ήταν μονόδρομος για τη χώρα.

Με εθνική λογική κράτησε στάση υπευθυνότητας, διαλέγοντας το δρόμο της αξιοπιστίας σεβόμενος τη συνέχεια του κράτους και των υπογραφών της χώρας. Όμως, δεν περιορίστηκε σε αυτά. Παράλληλα, παρουσίασε σοβαρές, εναλλακτικές προτάσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας και της ευρωπαϊκής κρίσης. Αυτό δεν ήταν κάτι συνηθισμένο για κόμμα της αντιπολίτευσης, γιατί όταν προτείνεις εκτίθεσαι στην κριτική, επομένως αναλαμβάνεις το ρίσκο του πολιτικού κόστους. Ο Σαμαράς επέλεξε το δύσκολο δρόμο. Την εύκολη εναλλακτική την βλέπουμε στην αντιπολίτευση πολιτικών δυνάμεων του “όχι σε όλα”. Χάρη σε αυτήν τη στάση του, όμως, η Ελλάδα μπορούσε να αρνείται τα λάθος πράγματα, με αξιόπιστο πολιτικό λόγο και προτάσεις, που όχι απλά άντεξαν στον ευρωπαϊκό και διεθνή διάλογο, αλλά πλέον έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως.

Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ πρώτα απαξίωσε και περιγέλασε τις προτάσεις Σαμαρά, μετά προσπάθησε να τις κακοποιήσει διαστρεβλώνοντάς τες (εφεδρεία) και τώρα προσπαθεί να τις ενσωματώσει αποσπασματικά στον πολιτικό του λόγο. Όχι γιατί θέλουν πραγματικά να τις εφαρμόσουν (άλλωστε αν ήθελαν είχαν δύο χρόνια την ευκαιρία να το διαπραγματευτούν με τους δανειστές), αλλά γιατί θέλουν να λεηλατήσουν το “οπλοστάσιο” της ΝΔ. Ο Σαμαράς, από την πρώτη στιγμή, είχε προειδοποιήσει ότι το πρόγραμμά του πρέπει να εφαρμοστεί συνολικά και όχι αποσπασματικά, γιατί πρόκειται για μια συνολική στρατηγική με συνθετικά χαρακτηριστικά. Όταν εφαρμοστεί ως συνολικό πρόγραμμα μπορεί να δουλέψει, γιατί η μια πρόταση συμπαρασύρει θετικά την άλλη. Η αποσπασματικότητα απειλεί την αποτελεσματικότητα των προτάσεων. Όμως, αυτά δεν ενδιαφέρουν το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, δεν τους νοιάζει να εφαρμόσουν πραγματικά τις προτάσεις Σαμαρά και να δουν αποτελέσματα. Τους νοιάζει να αποδυναμώσουν τον πολιτικό λόγο του Σαμαρά και να μην εφαρμοστεί τελικά η πολιτική του. Αυτός είναι ο λόγος που ζητούν άλλωστε ότι διαπραγμάτευση είναι να γίνει να γίνει πριν τις εκλογές, και όχι μετά.

Στα μέσα Ιουνίου, την ημέρα της παραίτησης του Γ.Παπανδρέου, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε φιάσκο, ήταν έτοιμος να βοηθήσει στο δυσκολότερο, την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Αν είχε εξελιχθεί τότε το εγχείρημα, είναι πολύ πιθανόν να δεχόταν περίπου την κριτική που δέχεται και σήμερα στηρίζοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου. Όμως, ήταν διατεθειμένος να το κάνει. Σήμερα, γνωρίζοντας πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα, θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας να είχαν επαναδιαπραγματευτεί από τότε το μνημόνιο. Τελικά, όμως, οι ζυμώσεις των προσωπικών συμφερόντων μέσα στο ΠΑΣΟΚ απέκλεισαν αυτήν την επιλογή και οδηγηθήκαμε στο μεσοπρόθεσμο του υπουργού οικονομικών Βενιζέλου και μετά στα χειρότερα.

Τέλος στα πρόσφατα γεγονότα, μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος από τον Γ.Παπανδρέου , θεώρησε ότι ήταν ευθύνη του να το αποτρέψει.Και μετά την εθνική αποτυχία των Καννών ανέλαβε πρωτοβουλίες για να σταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα, βάζοντας και πάλι σε δεύτερη μοίρα το κομματικό συμφέρον.Η στήριξη που παρέχει ο Σαμαράς στην κυβέρνηση Παπαδήμου εκπορεύεται από εθνική λογική, σε αντίθεση με άλλους, και το κάνει ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το κούρεμα και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Ακόμα και η ημερομηνία των εκλογών δεν είναι για το Σαμαρά ένα παιχνίδι κομματικών συμφερόντων.

Γι αυτό, πιστεύω ότι, συνεπής στην ίδια εθνική λογική, μπορεί να δεχτεί περίοδο παράτασης για να ολοκληρωθεί το κούρεμα, αλλά δε θα δεχτεί παρατάσεις άσχετες με τις ανάγκες της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι ανάγκες της χώρας απαιτούν να πάμε σε εκλογές όσο το δυνατόν πιο νωρίς, είτε πετύχει το κούρεμα, αλλά πολύ περισσότερο αν δεν πετύχει.

Ο Σαμαράς έχει δώσει, δύο χρόνια τώρα, αξιόπιστα δείγματα πολιτικού ικανού να ηγηθεί μιας εθνικής προσπάθειας και να ενώσει το λαό στα πλαίσια αυτής. Μακάρι να έχει δίπλα του ανθρώπους ικανούς να τον στηρίξουν σε αυτήν την προσπάθεια αλλά και όλους εμάς.

Ανδρομέδα

ΑΙΜΟΣ                           : ΠΡΟΣΟΧΗ:«Σκουλήκι» στο Facebook εξαπλώνει ιό

ΑΙΜΟΣ : ΠΡΟΣΟΧΗ:«Σκουλήκι» στο Facebook εξαπλώνει ιό: ΠΡΟΣΟΧΗ:«Σκουλήκι» έκλεψε 45.000 κωδικούς στο Facebook και εξαπλώνει ιό Ένας νέος μπελάς προστέθηκε στους υπεύθυνους το...

ΠΡΟΣΟΧΗ:«Σκουλήκι» στο Facebook εξαπλώνει ιό


ΠΡΟΣΟΧΗ:«Σκουλήκι» 
έκλεψε 45.000 κωδικούς στο Facebook
 και εξαπλώνει ιό


Ένας νέος μπελάς προστέθηκε στους υπεύθυνους του Facebook και ψάχνουν από πού τρύπωσε το «σκουλήκι» και εξαπλώνει ένα ιό.

Πρόκειται για ένα ιό που τον χαρακτηρίζουν τύπο «σκουληκιού» και χτύπησε κυρίως τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία χωρίς να είναι όμως σίγουρο ότι θα σταματήσει εκεί. 

Οι ερευνητές λένε ότι πρόκειται για το κακόβουλο λογισμικό Ramnit το οποίο είχε κάνει την εμφάνισή του και τον Απρίλιο του 2010 «επιτιθέμενο» σε τράπεζες. Μέχρι στιγμής οι χάκερς έχουν καταφέρει να κλέψουν 45.000 κωδικούς και να εξαπλώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ιό.

 Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Facebook που ασχολούνται με το θέμα οι χάκερς χρησιμοποιούν τους κωδικούς που έχουν κλέψει για να μπουν στα προφίλ και να εξαπλώσουν το Ramnit γρήγορα μέσω περίεργων links που εμφανίζονται στους «τοίχους» των χρηστών.

Ο John Weinschenk, διευθύνων σύμβουλος της Cenzic, επιχείρηση ασφαλείας, εξέφρασε την ανησυχία του ότι η υποκλοπή αυτή μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερα προβλήματα αν μέσω των λογαριασμών του Facebook οι χάκερς καταφέρουν να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών. «Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει τον ιό να πολλαπλασιάζεται στο Facebook αλλά έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε για να εντάξουμε τον ιό στα προγράμματα ασφαλείας μας ώστε να μην πλήξει άλλους χρήστες» δήλωσαν υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου.

Επιπλέον καλούν τους χρήστες να μην κάνουν κλικ σε περίεργα links και να αναφέρουν κάθε περίεργη δραστηριότητα που βλέπουν καθώς ο χρήστης που του έχει κλαπεί ο κωδικός δεν το αντιλαμβάνεται.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ


ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

από τον Κρητικό μουσικοσυνθέτης Νίκο  Σπυριδάκη
I Make Music
Το κανάλι του χρήστη NSMusicVideoChanne

http://www.youtube.com/user/NSMusicVideoChannel




Mε σημαντικά δείγματα δουλειάς και συνεργασίες στο ενεργητικό του ο Κρητικός μουσικοσυνθέτης Νίκος Σπυριδάκης ετοιμάζει το δεύτερο προσωπικό του CD.
Με τη μουσική άρχισε να ασχολείται σε πολύ μικρή ηλικία, γύρω στα 8.
Το 2005 ασχολήθηκε με το επάγγελμα του Dj. Μετά από πολλές ώρες μελέτης και εξάσκησης στα Decks, κατάφερε το 2006 να κάνει την δική μου εκπομπή»Music in our times» σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό του Αγίου Νικολάου.


Ο μουσικοσυνθέτης έχει κυκλοφορήσει δύο τραγούδια στο διαδίκτυο στην γνωστή σελίδα της Youtube, τα οποία ειναι για promotion της νέας του δουλειάς. Πρόκειται για: Την «Ξενιτιά» http://www.youtube.com/watch?v=xMQ98qM-xw8 που θα ερμηνεύσει ο γνωστός καλλιτέχνης Μανώλης Ρασιδάκης και το 9/8 Greece http://www.youtube.com/watch?v=ywrlESD2s1QΤην «Ξενιτιά» όπως λέει ο Νίκος την έγραψε και την αφιερώνει σε όλους τους ξενιτεμένους Κρητικούς και σε όλους τους Έλληνες που είναι χρόνια στα ξένα μακριά από τους δικούς τους. Στη νέα του δικσκογραφική δουλειά συνεργάζεται ο μαθητής του Θανάση Πολυκανδριώτη Κώστας Παλάγκας Solist τού μπουζουκιού που ακούσατε στο 9/8 Greece.




Ο Νίκος Σπυριδάκης έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα CD με τίτλο “Black & White” ενώ έχει συνεργασίες στο ενεργητικό του με τους: Eamon, Μανόλη Κονταρό, Γιάννη Ζερβάκη, Νίκο Κυριακάκη, Νίκο Βεζυράκη & Μανόλη Ρασιδάκη.

ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΙ !!!!!!!!!!!



Εξουσία εκ κληρονομίας ...
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ  BLOG ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ



Ποια η σχέση άραγε της Ελλάδας με την Κορέα, και μάλιστα τη Βόρεια; Ενας παλιός δεσμός υπάρχει βέβαια, από τότε που, σύμφωνα με το γνωστό μοχθηρό εμβατήριο, «ο στρατός μας πήγε στην Κορέα πολεμώντας για τα ιδανικά, κι έπνιξε τους κίτρινους στο αίμα δείχνοντάς τους τι θα πει ελευθεριά».

Ενας συγχωριανός μου, πολεμιστής κι αυτός, «εθελοντής» από ...
βαριά ανάγκη, ακόμα έχει για να πορεύεται τα απομεινάρια από τις χλαίνες με τις οποίες είχε αποζημιωθεί για τις υπηρεσίες του. Ολοι οι άλλοι είχαν διαλέξει να αμειφθούν με ρολόγια, αυτός όμως, βοσκός άνθρωπος, προτίμησε κάτι που πραγματικά το χρειαζόταν.
Εκτός από αυτό το συνδετικό νήμα υπάρχει κι ένα …… 

άλλο που, αν και όχι λιγότερο διακριτό, μένει κάπως στο περιθώριο, από τον φόβο ίσως της παρεξήγησης. Μιλάω για την αδιατάρακτη οικογενειοκρατία που ζει και βασιλεύει τόσο στη χώρα της Απω Ανατολής όσο και σ’ εμάς εδώ, που ως γνωστόν ανήκομεν εις την πεφωτισμένην Δύσιν. Φυσικά και δεν είναι το ίδιο πράγμα η πολιτειακή συγκρότηση της Ελλάδας και της Βόρειας Κορέας. Φυσικά και οι διαφορές είναι τεράστιες. Τίποτα το παρηγορητικό ωστόσο δεν έχει το γεγονός ότι η κληρονομική εξουσία της κατ’ όνομα Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας, μιας ασφυκτικής δεσποτείας, έχει το αντίστοιχό της στην κληρονομική εξουσία της Ελλάδας, έστω κι αν εδώ η κληροδοσία επικυρώνεται από την ψήφο.

Είναι σαν να υπάρχει βασιλεία και στις δύο χώρες, μόνο που δεν είναι γαλαζοαίματη. Επιπλέον, εμείς έχουμε το «πλεονέκτημα» ότι τη μοίρα μας δεν τη ρυθμίζει μία και μόνη οικογένεια αλλά δύο, άντε τρεις. Δεύτερο «πλεονέκτημα»; Η εξουσία εδώ δεν κληροδοτείται μόνο από πατέρα σε γιο, αλλά και από θείο σε ανιψιό.



Αυτό σημαίνει ότι το βιβλικό εκείνο, «Αβραάμ εγέννησε τον Ισαάκ, Ισαάκ εγέννησε τον Ιακώβ», καλύπτει μεν την Κορέα, όπου Κιμ Ιλ Σουνγκ εγέννησε τον Κιμ Γιουνγκ Ιλ, Κιμ Γιουνγκ Ιλ εγέννησε τον Κιμ Γιουνγκ Ουν, δεν καλύπτει όμως πλήρως την Ελλάδα· ναι μεν ο Γεώργιος, ο Ανδρέας και ο Γιώργος συνδέονται όπως ακριβώς ο Αβραάμ, ο Ισαάκ και ο Ιακώβ, με τον Κωνσταντίνο και τον Κώστα όμως τα πράγματα διαφέρουν.

Οσο για τη μεσαία στελέχωση των εξουσιαστικών δομών, και εκεί και εδώ τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο νεποτισμός. Στη Βόρεια Κορέα κληροδοτούνται τα γαλόνια και το δικαίωμα συμμετοχής στα προνόμια της νομενκλατούρας. 


Στην πατρίδα μας έχει καταντήσει αυτονόητο να κληροδοτούνται οι βουλευτικές έδρες, σαν να μη διαφέρουν, επί της ουσίας, από μια άδεια για ταξί ή από ένα περίπτερο σε καλό σημείο. Και βλέπουμε έτσι τη Βουλή, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τελικά τις κυβερνήσεις μας, να κοσμούνται από κούρους και κόρες εκλεκτών οικογενειών που δεν δούλεψαν ούτε μισή μέρα στη ζωή τους και δεν έφτιαξαν τίποτα με τα χέρια τους. Κι αυτό κάθε άλλο παρά ασήμαντο είναι.

Η Κύπρος ξανά στο μάτι του κυκλώνα ?

Αμφισβητούνται 
οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο?


Όταν, το 1960, η Κύπρος απέκτησε την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο, η βρετανική κυβέρνηση επέμενε να διατηρήσει δύο βάσεις στο νότιο τμήμα του νησιού, το Ακρωτήρι και τη Δεκέλεια, των οποίων η συνολική έκταση είναι 254 km2, ήτοι περίπου το 3% του κυπριακού εδάφους.
Η βάση του Ακρωτηρίου βρίσκεται κοντά στη Λεμεσό. Στεγάζει την έδρα των βρετανικών δυνάμεων στην Κύπρο (British Forces Cyprus) και τη μεγαλύτερη βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας που λειτουργεί εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.
Όσο για αυτή της Δεκέλειας, βρίσκεται ταυτόχρονα κοντά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και στα σύνορα με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρος (ΤΔΒΚ), η οποία δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και είναι το αποτέλεσμα της εισβολής της Τουρκίας στο νησί το 1974.
Το καθεστώς των βρετανικών βάσεων είναι σχετικά περίπλοκο. Διοικούνται από το Ηνωμένο Βασίλειο, άλλα τις γεωργικές εκτάσεις που περιέχουν οι βάσεις είναι υπό την εποπτεία της Δημοκρατίας της Κύπρος. Επιπλέον, δεν είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι δύο χώρες από τις οποίες εξαρτώνται είναι κράτη μέλη.








Εξάλλου, η Λευκωσία κατηγορεί το Λονδίνο ότι ανέστειλε την καταβολή των ενοικίων για την χρήση των δύο θυλάκων από το 1964. Το επίμαχο θέμα θα αφορούσε αρκετές εκατοντάδες εκατ. ευρώ. Για να δικαιολογήσει τη στάση του, το Λονδίνο υποστηρίζει ότι οι στρατιωτικοί του συμμετέχουν στην προστασία του νησιού και ότι η πληρωμή των οφειλών με αποκλειστικό όφελος της Δημοκρατίας της Κύπρος θα ήταν άδικη σε σχέση με την ΤΔΒΚ, αν και δεν αναγνωρίζεται από τη βρετανική κυβέρνηση.
Για το Λονδίνο, οι βάσεις αυτές έχουν ένα σαφές στρατηγικό ενδιαφέρον στο βαθμό που δεν έγινε λόγος να κλείσουν με την ευκαιρία της Στρατηγικής Αναθεώρησης Άμυνας και Ασφάλειας (SDSR, Strategic Defense and Security Review) τον Οκτώβριο του 2010, η οποία καθόριζε μικρότερο μέγεθος του βρετανικού στρατού. 
Βρισκόμενες κοντά στις περιοχές των κρίσεων, χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα ως υποστήριξη για τις επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Λιβύη και θα παίξουν βασικό ρόλο στην προοπτική της βρετανικής απόσυρσης από το Αφγανιστάν.
Ωστόσο, αν και το 2002 η Βρετανία υπέγραψε μια συμφωνία βάσει της οποίας απαγορεύει στον εαυτό της κάθε μη στρατιωτική επιχείρηση, και ότι οι βάσεις δεν διέπονται από τους βρετανικούς νόμους, οι βάσεις της Δεκελείας και του Ακρωτήριου δεν απαρτίζουν την ομοφωνία μεταξύ του κυπριακού πληθυσμού.
Περίπου 120 υποστηρικτές της «Εθνικής Αντι-Αποικιακής Πλατφόρμας» (ΕΑΑΠ) διαδήλωσαν βίαια την αντίθεσή τους προς τη βρετανική στρατιωτική παρουσία στις 2 Ιανουαρίου, με επίθεση στη βάση του Ακρωτηρίου με πετροβολές και ρίψη άλλων αντικείμενων. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν και άλλοι τρεις συνελήφθησαν.



Η κυπριακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση καταδίκασαν τη βία, αλλά τόνισαν ότι η επίλυση αυτού του ζητήματος δεν μπορεί να γίνει παρά σε πολιτικό επίπεδο.
«Φυσικά, μοιραζόμαστε τη δυσαρέσκεια των Κυπρίων για τη συνεχιζόμενη ύπαρξη των βρετανικών βάσεων, αλλά πρέπει να είμαστε ήρεμοι επιλέγοντας τις σωστές ενέργειες που θα βοηθήσουν τον σκοπό μας παρά να τον θέσουμε σε κίνδυνο», δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης, επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης ΔΗΣΥ.
Από την πλευρά του, η ΕΑΑΠ δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις ενέργειές της. 
«Καμία χώρα δεν επιτρέπεται να διαθέτει βάσεις κατοχής σε μια ξένη χώρα για να εξυπηρετηθούν τα δικά της συμφέροντα», δήλωσε μέσω ανακοίνωσης. Και πρόσθεσε: 

«Οι Κύπριοι πολίτες είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες αυτής της γης (των βρετανικών βάσεων)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:



Σχέδιο Άτσεσον


Η λύση του Κυπριακού περνάει από τη Μόσχα


Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου


ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ.




ΡΙΖΕΣ & ΖΙΖΑΝΙΑ

ΟΙ ΡΙΖΕΣ

"Ο κόσμος είναι η διαστελλομένη ΕΛΛΑΣ 

ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ 

Θράκη, πανάρχαια Ελληνική γή!














Σκοπιανός ψευδο-μακεδονισμός 



Παρουσιάζουμε σήμερα τον πολύ γνωστό (πλήν των ελλήνων πολιτικάντηδων) χάρτη των σκοπιανών διεκδικήσεων και το κρυφό όνειρο των πανσλαβιστών κάθε κατηγορίας, για την ενιαία σλαβική Μακεδονία, η οποία περιλαμβάνει το σημερινό "κράτος" των Σκοπίων, την ελληνική Μακεδονία (Εγκεάνσκα Ματσεντόνια=Μακεδονία του Αιγαίου, όπως την αποκαλούν οι σκοπιανοί) και τμήμα της Βουλγαρίας (Πιρίνσκα Ματσεντόνια=Μακεδονία του Πιρίν).






Ο ίδιος χάρτης στα αγγλικά που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και σε σκοπιανές ιστοσελίδες

Παραθέτουμε για σύγκριση τα όρια της αρχαίας Μακεδονίας σύμφωνα με τους αρχαίους ιστορικούς (Ηρόδοτο, Θουκυδίδη και Στράβωνα), με την επεξήγηση ότι αναφέρονται στο κυρίως μακεδονικό βασίλειο, την κοιτίδα και πατρίδα των αρχαίων Μακεδόνων, ενός από τα ελληνικά φύλα της εποχής στα οποία διακρίνονταν οι Έλληνες στην αρχαιότητα (Ίωνες,Αιολείς, Δωριείς κ.λπ.).


Παρατηρούμε ότι εντός των ορίων του σημερινού "κράτους" των Σκοπίων περιλαμβάνεται ένα ελάχιστο μόνον τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας και συγκεκριμένα μέρος της επαρχίας τηςΠελαγονίας (η περιοχή γύρω από το σημερινό Μοναστήρι, τα Βιτώλια) και τμήμα της αρχαίας μακεδονικής Παιονίας.

Ο χάρτης που ακολουθεί εμφανίζει το μακεδονικό βασίλειο με τις κατακτήσεις του Φιλίππου Β΄ και προφανώς διαφέρει από τον παραπάνω γιατί περιλαμβάνει και τους υποτελείς λαούς (Παίονες, Θράκες,Ιλλυριούς κ.λπ.) στους Μακεδόνες.



Παραθέτουμε τέλος και τον χάρτη με τις επαρχίες του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου που έχουμε αναρτήσει και παλαιότερα.


Εάν λοιπόν οι σκοπιανοί επιθυμούν πραγματικά σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, όπως παραμυθιάζουν εδώ και χρόνια τους διάφορους έλληνες υπουργούς και παρατρεχάμενους του Υπ. Εξωτερικών και τους έλληνες πολιτικάντηδες, που με μεγάλη προθυμία τα καταπίνουν αμάσητα, ας αφήσουν ήσυχο το όνομα της Μακεδονίας και ας αναζητήσουν ένα όνομα που τους ταιριάζει, όπως π.χ. αυτό που είχαν προπολεμικά δηλ.επαρχία του Βαρδάρη (=Αξιός) ή Βαρντάρσκα στα σλαβικά:
Εναλλακτικά, αν δεν τους αρέσει αυτό το όνομα, τους προτείνουμε ένα άλλο όνομα με το οποίο θα τιμήσουν και εκείνον τον αλήστου μνήμης οπερετικό στρατάρχη (!) ο οποίος εφηύρε και κατασκεύασε όλο αυτό το παραμύθι των μακεδόνων των σκοπίων.