ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. οι μεσαίοι για γεγονότα, οι μικροί για τους άλλους."

Pravda: «Πτώση της κυβέρνησης –εκτύπωση δραχμής»


Προφητεία, εκτίμηση, μύθος; Δεν μπορούμε να το ξέρουμε…Ο χρόνος θα το δείξει αν επιβεβαιωθούν οι προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού κι άλλων προφητών ή όλα αυτά είναι σενάρια φαντασίας.

Η εφημερίδα της Ρωσίας Pravda επιμένει: «Η Ελλάδα θα προβεί σε αλλαγή κυβέρνησης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, θα βγει από το ευρώ και θα αρχίσει να εκτυπώνει δραχμές»




Ο χρόνος θα δείξει αν τελικά αυτό επιβεβαιωθεί ή όχι. 

Εκείνο που εμείς αισθανόμαστε ως πολίτες είναι πως τα πράγματα χειροτερεύουν και το φώς στο τούνελ δεν φαίνεται…


Η ατζέντα Σαμαρά στη Ρωσία


Θέματα ενέργειας, τουρισμού και διμερή ζητήματα στο τραπέζι των δυο χωρών.

Τριήμερη επίσκεψη στη Ρωσία θα πραγματοποιήσει, από τις 25 έως και τις 27 του μήνα ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, όπου και θα έχει σειρά επαφών, με πιο σημαντική αυτή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.


Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, προετοιμάζει εδώ και ημέρες το ταξίδι του στηΜόσχα και οι συνεργάτες του, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην κατ' ιδίαν συνάντησή του, στις 26 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό τη Ρωσίας.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο βήμα για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών, μέσα σε λίγους μήνες, αφού μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο αντιπρόεδρος του κόμματος –νυν Υπουργός Αμύνης- , Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε δηλώσει «παρών», στο Εθνικό Συνέδριο του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» και είχε μάλιστα τότε υπογράψει, με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Βουλής, Μπόρις Γκρίζλοφ, συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των 2 κομμάτων, κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στο βάθος χρόνου που συνδέει τις δύο παρατάξεις και το οποίο φθάνει έως τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ΝΔ είναι ίσως το κατεξοχήν κόμμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο έχει αναπτύξει στενές σχέσεις μεταξύ των άλλων, στα πλαίσια των διεθνών επαφών του κόμματος, με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι το κυβερνών κόμμα, το κόμμα της μητέρας Ρωσίας. Σήμερα στην ρωσική πολιτική σκηνή, έχουμε αναπτύξει στενές σχέσεις» (Αντ1 97,2), τόνισε αναφερόμενος στο ταξίδι, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, που θα συνοδεύσει τον Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του, σημειώνοντας πως η επαφή με τον Πούτιν είναι εξόχως σημαντική, αφού ο τελευταίος δεν είναι Πρόεδρος μόνο της Ενωμένης Ρωσίας, αλλά και προεδρικός υποψήφιος, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν, ότι σύντομα θα επιστρέψει και πάλι στο Κρεμλίνο όχι με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού αλλά με την ιδιότητα του Προέδρου.


Στη Συγγρού εκτιμούν πως ΝΔ και Ενωμένη Ρωσία, μπορούν να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς στρατηγικής σημασίας. Αναλυτικότερα, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, απαριθμούν τα πεδία ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, σημειώνοντας πως θα ήταν πολύτιμη μια συνεργασία σε θέματα:
Ενέργειας. Εδώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση από τα αρμόδια στελέχη

Τουρισμού
Εμπορίου
Βιομηχανίας
Ναυτιλίας


Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως στο τραπέζι θα πέσουν και θέματα της ευρύτερης περιοχής, που αφορούν την γεωπολιτική ενότητα και την γεωστρατηγική ενότητα στην οποία ανήκει η Ελλάδα, οι εξελίξεις στην περιοχή μας, στην ανατολική Μεσόγειο, ζητήματα που αφορούν το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, το ρόλο της Ελλάδας στη Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και θέματα που αφορούν την αραβική άνοιξη και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. 



























Επιτελικά στελέχη αποτιμούν πάντως ήδη θετικά την έκβαση του ταξιδιού, αφού όπως λένε οι σχέσεις των δυο χωρών διανύουν «καλή φάση», ενώ επισημαίνουν πως ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να ασκήσει μια «τολμηρή εξωτερική πολιτική» χωρίς σύνδρομα και χωρίς συμπλέγματα επ' ωφελεία της Ελλάδος και της ελληνικής κοινωνίας.

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες.
Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα.
Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."





Ρωσία: "Στόχος των πυρηνικών μας όπλων η Τουρκία λόγω αντιβαλλιστικού ραντάρ"!

Ρωσία: "Στόχος των πυρηνικών μας όπλων η Τουρκία λόγω αντιβαλλιστικού ραντάρ"!


Mε μία ανακοίνωση-κεραυνό, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς, την στοχοποίηση από βαλλιστικά πυρηνικά βλήματα του τουρκικού αντιβαλλιστικού ραντάρ που έχει εγκατασταθεί από το ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαλάτειας, 400 μίλια νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα της χώρας Άγκυρα την 1η Ιανουαρίου 2012!





Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Σε μια στιγμή που διεξάγονται συνομιλίες εξομάλυνσης των σχέσεων για το ζήτημα της αντιβαλλιστικής άμυνας γενικότερα, η εγκαινίαση του συστήματος παρακολούθησης του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, δικαιολογεί τα μέτρα που ανακοίνωσε ότι θα λάβει ο Ρώσος Πρόεδρος, ως απάντηση στις κινήσεις του ΝΑΤΟ». Δηλαδή στοχοποίηση με τακτικά ή μεσαίου-μεγάλου βεληνεκούς πυρηνικά βλήματα, όπως ανακοίνωσε ο Ν.Μεντβέντεφ.

Για την περιοχή που βρίσκεται κοντά στον ρωσικό θύλακα του Καλίνιγκραντ στη Ρωσία,τοποθετήθηκαν τακτικά βλήματα με πυρηνικές κεφαλές Iskander-M, για την Τουρκία, οι πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν ότι θα στοχοποιηθεί με μεσαίου (MRBM) ή μεγάλο βεληνεκούς (ICBM) βλήματα ανάλογα με το τι θα κριθεί προσφορότερο από την ρωσική στρατηγική διοίκηση.

Η Ρωσία από πέρσι είχε ανακοινώσει ότι θα τοποθετήσει βλήματα Iskander στο θύλακα του Καλίνινγκραντ με στόχο το αντιβαλλιστικό ρνατάρ της Πολωνίας και το ίδιο θα πράξει και για οποιαδήποτε άλλη χώρα θα πράξει το ίδιο.
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον περασμένο Νοέμβριο επανέλαβε ότι η χώρα του θα λάβει αντίμετρα για την πολιτική που ακολουθεί το ΝΑΤΟ και τα οποία περιλαμβάνουν την εγκατάσταση αντίστοιχου συστήματος ραντάρ στο θύλακα του Καλίνιγκραντ, την εγκατάσταση βαλλιστικών πυραύλων Iskander, καθώς και την εγκατάλειψη τη συνθήκης START. Ήδη έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση των Iskander-Μ στην Πολωνία

Το τουρκικό ραντάρ AN/TPY-2 (συχνότητα λειτουργίας Χ) αποτελεί μέρος του συστήματος αντιβαλλιστικής προστασίας THAAD το οποίο μπορεί να αναχαιτίσει βλήματα μέσης εμβέλειας σε μεγάλο ύψος, αλλά όπως έχει αποκαλύψει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ενίσχυση της τουρκικής αεράμυνας σε περίοδο κρίσης.
Tην έναρξη λειτουργίας επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος ανέφερε ότι το ραντάρ (φωτό κάτω με την τουρκική σημαία) ξεκίνησε τις δραστηριότητες παρακολούθησης. Στον σταθμό ελέγχου, εκτός από τους Τούρκους, βρίσκεται και μία ομάδα Αμερικανών που χειρίζονται το σύστημα.

Είναι η πρώτη φορά μετά την πυραυλική κρίση στην Κούβα τον Οκτώβριο του 1962, όταν συμφωνήθηκε η αμοιβαία μεταφορά των ρωσικών πυραύλων από την Κούβα και των αμερικανικών πυραύλων Thor από την Τουρκία που η γειτονική μας χώρας επίσημα στοχοποιείται με πυρηνικά όπλα από την Ρωσία…

Ο Ομπάμα απαίτησε από το Ισραήλ να ζητήσει συγνώμη.

Εβραϊκή εφημερίδα προς Νετανιάχου: 
«Δώσε εντολή στη Μοσάντ να σκοτώσει τον Ομπάμα»


Ενδιαφέρουσες συμβουλές δημοσιεύθηκαν προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην εφημερίδα της Ατλάντα των ΗΠΑ, ‘Εβραϊκά Χρονικά’ - Jewish Times: «Δώσε εντολή στη Μοσάντ να σκοτώσει τον Ομπάμα», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το πιο πάνω το τουρκικό δημοσίευμα.

"Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας της Ατλάντα, δημοσίευσε ένα άρθρο του Andrew Adler, για την πυρηνική απειλή του Ιράν κατά του Ισραήλ και ανέπτυξε τρεις προτάσεις.

Η πρώτη ήταν να επιτεθεί το Ισραήλ στη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς, η δεύτερη ήταν να επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Η τρίτη πρόταση του Andrew ήταν προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να στείλει πράκτορες της Μοσάντ στις ΗΠΑ να δολοφονήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, «γιατί δεν είναι φιλικός προς το Ισραήλ».

Ο πρόεδρος που θα αντικαταστήσει τον Ομπάμα να ‘αναγκάσει’ τους εχθρούς του Ισραήλ να παρακολουθήσουν σωστότερα τις πολιτικές εξελίξεις – σημειώνει χαρακτηριστικά και θα συνεχίσει καταλήγοντας: «δε νομίζετε ότι αυτό το σενάριο θα βοηθούσε το Ισραήλ;»

Μετά το μεγάλο σάλο που έγινε με το δημοσίευμα, ο συντάκτης του άρθρου ζήτησε συγνώμη για τις θέσεις που διετύπωσε. Μάλιστα η εβραϊκή κοινότητα της Ατλάντα κατέκρινε δριμύτατα το άρθρο του Andrew Adler. Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα απαίτησε από το Ισραήλ και την εβραϊκή κοινότητα να ζητήσουν συγνώμη".

Ισραήλ : « Περιφερειακή Υπερδύναμη » κόντρα στην Τουρκία


Το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν 
χωρίς τη συγκατάθεση των ΗΠΑ!



Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές της εφημερίδας Times του Λονδίνου το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να επιτεθεί στο Ιράν χωρίς την συγκατάθεση των ΗΠΑ. Αυτό που θα κάνει μόνο θα είναι να ενημερώσει τις ΗΠΑ δώδεκα ώρες πριν την επιχείρηση.



Το Ισραήλ πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση μετά από τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ να μην επιτεθεί στο Ιράν χωρίς τη συγκατάθεσή τους, αφού θεωρεί ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν θέλει να δυναμιτίσει το κλίμα ενόψη των Αμερικανικών εκλογών.


«Είμαι βέβαιος ότι σε αυτό τον αγώνα ενάντια στο Ιράν θα βγούμε νικητές. Ο αγώνας ενάντια στο Ιράν δεν είναι ένας αγώνας υπέρ του Ισραήλ ή υπέρ των ΗΠΑ, αλλά υπέρ της προσπάθειας για παγκόσμια ασφάλεια» φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να δήλωσε ο Ισραηλινός Πρόεδρος Σιμόν Πέρες σε Αμερικανούς αξιωματούχους.




Κίσινγκερ
:

<<  Ας ελπίσουμε ότι αν όλα πάνε καλά, η μισή Μέση Ανατολή θα είναι Ισραηλινή. Από τις στάχτες θα οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία, θα μείνε μόνο μία υπερδύναμη, και αυτή η μια θα είναι η παγκόσμια κυβέρνηση που θα κερδίσει. Μην ξεχνάτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν τα καλύτερα όπλα, έχουμε πράγματα που κανένα άλλο έθνος δεν έχει, και θα παρουσιάσει τα όπλα αυτά στον κόσμο, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή>>.

"ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΑΝ …ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ"

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΑΒΒΑΤΟ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΣΤΙΣ 19:22, www.apospasma.gr

ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ: 
"ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΑΝ …ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ"

Με το γνωστό καυστικό ύφος του, ο Φαήλος Κρανιδιώτης με άρθρο του στο antinews, αναφέρεται στην κίνηση Πεπόνη εναντίον των Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, στους μαχαλόμαγκες και ..μπουκαδότους, αλλά και σε μια υπόσχεση του Αντώνη Σαμαρά, που δεν ξεχνά. Να γίνει εξεταστική για το Μνημόνιο και το ποιοι κερδοσκόπησαν από αυτό...

Ολόκληρο το άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη:

"Έβλεπα χθες, σε κεντρικό δελτίο, την βαριά δημοσιογραφία των αναλυτών εκ του προχείρου να σχολιάζει με σηκωμένο φρύδι τη διαβίβαση στη Βουλή, από τον Εισαγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη, της δικογραφίας για την διερεύνηση των ευθυνών του ψηλού παιδιού από τη Μινεσότα και της παρέας του για όσα έγιναν με την ΕΛΣΤΑΤ.

Ο γνωστός ρίπτης φιαλιδίων ύδατος, της κερκίδας επισήμων, αφού ομολόγησε ότι δεν ξέρει τι λέει η δικογραφία, ούτε ποιοι και τι κατέθεσαν, πήρε θέση υπέρ των θιγομένων προσώπων με το γνωστό ειρωνικό ανθυπομειδίαμα. Δεν ξέρω αν σφραγίζει και δόντια.

Έτσι είναι. Δευτέρα, Τρίτη είναι οικονομικοί αναλυτές την Τετάρτη δικαστές, την Πέμπτη στρατηγικοί αναλυτές και την Παρασκευή γιατροί, σεισμολόγοι κλπ. Το Σαββατοκύριακο ξεκουράζουν τα εγκεφαλικά τους κύτταρα, που έχουν κάψει οι προβολείς.

Όσοι παροικούν την Ιερουσαλήμ της Δικαιοσύνης μας, ξέρουν ότι ο Γρηγόρης Πεπόνης δεν είναι από αυτούς που παίρνουν από λόγια και παρεμβάσεις. Στους μαχόμενους δικηγόρους, στους δικαστές και τους εισαγγελείς οι τριτοκοσμικές ανακοινώσεις Μπεγλίτη και Παπακωνσταντίνου, πέρα από την οργή, προκάλεσαν και αρκετή θυμηδία. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η «συνωμοσία» είναι συνήθης υπερασπιστικός ισχυρισμός όσων ελέγχονται απ’ το Νόμο. Για τους μαχαλόμαγκες, μπουκαδόρους, κασαδόρους και μπουγαδοκλέφτες η «άτιμη κενωνία», για τους πιο κυριλέ τα «ύποπτα κέντρα», «τα συμφέροντα» κλπ. Εδώ βέβαια πήγε πακέτο και με μια προσπάθεια απαξίωσης του αρμόδιου Εισαγγελέα, συνήθης κι αυτή τακτική στη Γουινέα Μπισάου, το Τόγκο και την Ονδούρα. Αν οι θεσμοί λειτουργούν καμμιά φορά χωρίς ν’ αλληθωρίζουν, σου λέει, τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς και τους λειτουργούς τους.

Εμείς εδώ στο Antinews το γράφαμε. Δεν θα πάνε σπίτι τους με τα χέρια στις τσέπες και θα παριστάνουν άνετοι τους αντιπολιτευόμενους. Αυτό το οικονομικό 1922 που ζούμε δεν μπορεί να περάσει σαν τροχαίο ατύχημα.

Το τι θα προκύψει δεν το ξέρω. Και θυμίζω ότι μια βασική διαφορά μας από τους απέναντι, από αυτούς που παίρνουν το κράτος ως λάφυρο, είναι ότι εμείς πιστεύουμε στους θεσμούς και τους υπερασπιζόμαστε.

Ας ελεγχθούν λοιπόν τα καλόπαιδα κι αν είναι άσπιλοι κι αμόλυντοι, με γεια τους και χαρά τους. Θ’ αποκτήσουν και πιστοποιητικό. Φοβάμαι βέβαια πως θα δούμε τις ίδιες στρεβλώσεις του παρελθόντος και καμμιά επτά – οκτώ διαφορετικά πορίσματα.

Αν όμως προκύψουν ουσιαστικές ευθύνες και δόλος, τότε όποιος φταίει, να βγει στην σέντρα. Εκεί που βγαίνει κι ο τελευταίος πολίτης, αν παραβιάσει το Νόμο. Χωρίς μάλιστα προνόμια ασυλίας, εξεταστικών και χωρίς την κομμένη κρεμ ντε λα κρεμ της καθεστωτικής παραπληροφόρησης να του κάνει τον συνήγορο από το χαζοκούτι.

Και βέβαια, εγώ, ο τελευταίος από τους 800.000 χιλιάδες της 29ης Νοεμβρίου 2009, της 11ης Σεπτεμβρίου του Μητσοτακισμού και της πολιτικής του γυαλιστερού αμπαλάζ, δεν ξεχνώ την υπόσχεση του Αντώνη Σαμαρά: μία και μόνη εξεταστική για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο και αν και ποιοι κερδοσκόπησαν από αυτό…

Ο στίχος του τίτλου είναι από παλιό μάγκικο της φυλακής. Σκωπτικόν και απευκταίον. Αλλά καμμιά φορά δεν ξέρεις. Οι βετεράνοι του πάγκου λένε «στο γάμο και στο δικαστήριο πρέπει να ‘χεις και λίγη τύχη», αν φτάσεις, φυσικά, στο δικαστήριο…"