ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορούν να περιμένουν έως τις 18 Μαρτίου

 ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορούν να περιμένουν 
          έως τις 18 Μαρτίου



Πριν από δύο Κυριακές, όταν έκλεινε τις εργασίες του το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ελάχιστα στελέχη που αποχωρούσαν από το Κάραβελ πίστευαν πραγματικά ότι... όλα θα κυλούσαν ήρεμα έως τις 18 Μαρτίου, οπότε προγραμματίστηκε η ανοιχτή ψηφοφορία από τη βάση για την εκλογή νέου αρχηγού.


Και ένα κοινοβουλευτικό “αλαλούμ” -αυτό στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο- ήταν αρκετό προκειμένου να ρίξει νερό στον μύλο των εσωκομματικών εξελίξεων.


Πλέον στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ο χρόνος έχει συμπυκνωθεί. Τις περασμένες ημέρες και απόντος του Γ. Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα, λίγο έλειψε να... εκλεγεί νέος πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ ο νυν θα ήταν... έναν ωκεανό μακριά. 

Θρυαλλίδα εξελίξεων αποτέλεσε η πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη, που μίλησε για “κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης”, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει κίνηση συλλογής υπογραφών από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ώστε να συγκληθεί η Κ.Ο. του Κινήματος και να εκλέξει νέο επικεφαλής της.

“Κανονικά το χρονοδιάγραμμα”

Η κίνηση των βουλευτών μπορεί να έμεινε στη μέση, ωστόσο οι εσωκομματικές ισορροπίες είναι εύθραυστες. Ο Γ. Παπανδρέου, πριν καν πατήσει το πόδι του στην Αθήνα, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να ανακοινώσουν συνεδρίαση της Κ.Ο. την ερχόμενη Πέμπτη, 2 του μηνός, προκειμένου να εκτονωθούν όσοι ζητούν “αλλαγή αρχηγού εδώ και τώρα”.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Γ. Παπανδρέου θα ξεκαθαρίσει -όπως κάνουν ως τώρα οι “Ηρακλείς” του παπανδρεϊσμού Μ. Καρχιμάκης, Π. Μπεγλίτης και Β. Έξαρχος- ότι τα χρονοδιαγράμματα υπάρχουν για... να τηρούνται. Επίσης θα ζητήσει στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά και συντονισμένη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών για το νέο Μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα.

Αυτή η απόφαση του Γ. Παπανδρέου διεφάνη και το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο τέως πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τις συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες (Φ. Πετσάλνικος, Β. Έξαρχος, Π. Ευθυμίου, Χρ. Πρωτόπαπας, Ρ. Βάρτζελη, Π. Μπεγλίτης) και με τον Ευ. Βενιζέλο. Παράλληλα, αναμένεται και σκληρή απάντηση στον... οψιμαθή αντιμνημονιακό Μ. Χρυσοχοΐδη.



Βιασύνη

Παρ' όλα αυτά, ουδείς στο ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιος ότι στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο Γ. Παπανδρέου θα φύγει από την αίθουσα της Γερουσίας με την... ιδιότητα που θα μπει. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί βουλευτές είναι αποφασισμένοι να θέσουν θέμα εμπιστοσύνης στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον Γ. Παπανδρέου είτε να σηκώσει το γάντι και να στήσει κάλπη είτε να παραιτηθεί μια ώρα αρχύτερα.

Στην απόπειρα αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν βουλευτές του “βενιζελικού” μπλοκ, αλλά και άλλοι, που θεωρούν ότι είναι καταστροφική για το ΠΑΣΟΚ η αναμονή έως... τις ειδούς του Μαρτίου. 

Σε κάθε περίπτωση ο μεν Γ. Παπανδρέου θα έχει να θυμάται για καιρό την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ το ΠΑΣΟΚ -όπως προβλέπουν πολλά στελέχη του- θα θυμάται για πάντα τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν..

ΑΥΓΗ: 29/01/2012

Έχει χάσει τη μπάλα ο Καρατζαφέρης



Έχει χάσει τη μπάλα ο Καρατζαφέρης



Από προειδοποίηση σε προειδοποίηση το πάει ο Καρατζαφέρης. Τονίζει πως, «αν δε μικρύνουν οι αγκυλώσεις, θα καταστεί δύσκολη η παραμονή μας στην κυβέρνηση». 

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δηλώνει ότι δεν θα υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι.

Όσο για τις εκλογές, επιμένει ότι θα πρέπει να καθυστερήσουν και μετα από την 8η Απριλίου και η παρούσα Βουλή να «καθαρίσει ανομήματα», ψηφίζοντας τα μέτρα που θα προβλέπονται στο μνημόνιο. 

Όσο για τις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με δικές του έρευνες, η απήχηση του ΛΑΟΣ είναι πάνω από 12%.

Γελάνε και οι πέτρες με τον Καρατζαφέρη, όμως, πλέον, που βλέπει το όραμα του να κυβερνήσει την Ελλάδα, όπως είχε δηλώσει, να καταρρέει…

"Σενάριο τρόμου για Ελλάδα: Η φτώχεια θα φέρει βία"

"Σενάριο τρόμου για Ελλάδα: 
Η φτώχεια θα φέρει βία"


Το σενάριο τρόμου της βίας που προκαλείται από τη φτώχεια και την εξαθλίωση ανησυχεί σοβαρά την Ευρώπη, καθώς το άλλο τρομακτικό σενάριο, αυτό της χρεοκοπίας της χώρας μας, παραμένει ανοιχτό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Μάλιστα οι ηγέτες της ΕΕ προβληματίζονται σοβαρά μήπως επαναληφθούν οι τραγικές καταστάσεις που έζησε η Αργεντινή, αυτή τη φορά στην Ελλάδα η οποία ταλανίζεται από την οικονομική ύφεση χωρίς ωστόσο οι πολίτες της να βλέπουν φως βελτίωσης... Ως γνωστόν, η χρεοκοπία της Αργεντινής πριν από μία δεκαετία πυροδότησε σοβαρές ταραχές και συγκρούσεις, προκάλεσε απώλειες ανθρώπινων ζωών και σοκαριστικές εικόνες με πολίτες να ορμούν στα καταστήματα για πλιάτσικο και να σπάνε τράπεζες.

Στην καλύτερη περίπτωση, εάν οι ιδιώτες πιστωτές αποχωρήσουν από εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους, μία άτακτη χρεοκοπία θα οδηγήσει σε κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών για κάποιες μέρες, ώστε να δώσει στην Αθήνα το χρόνο να αποφύγει την απόσυρση κεφαλαίων διαβεβαιώνοντας τους καταθέτες πως οι δανειστές δεν θα εξαφανιστούν.

- Στη χειρότερη περίπτωση, εάν κάνουν πίσω και οι Ευρωπαίοι εταίροι, η Ελλάδα θα βρεθεί στον κίνδυνο να βυθιστεί σε παρατεταμένο τραπεζικό πάγωμα κεφαλαίων, πιθανές ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης, βία και αυτό που ο κεντρικός τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος έχει ονομάσει την «κόλαση» της εξόδου από το ευρώ.

Η τύχη των Ελλήνων και των επιχειρήσεων, εκτιμά το πρακτορείο Reuters, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές, εξαρτάται από το εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα σταθούν δίπλα στη χώρα...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr




« Όσο η Ελλάδα διατηρεί την αυτονομία της, την εθνική κυριαρχία της, την δική της ορθόδοξη θρησκεία, όσο την αφήνουμε - προσέξτε μεγαλοθυμία - να......καλλιεργεί την γλώσσα και να αναπτύσσει τον πανάρχαιο πολιτισμό της, όσο λαοί σαν τους Έλληνες παραμένουν ανυπότακτοι, περήφανοι, ελεύθεροι, θα αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο στον δρόμο μας, στον δρόμο της παγκοσμιοποίησης και της κυριαρχίας του κεφαλαίου και του κόσμου γενικότερα ».

οι Ιούδες και οι Εφιάλτες που  άνοιξαν την κερκόπορτα της χώρας,φτάσανε στο σήμερα με την συνεργεία όλων αυτών που απεργάζονται το κακό μας.

« Μας πούλησαν χωρίς να μας ρωτήσουν, πετώντας την τιμή της Ελλάδας στα σκουπίδια », 

Η τιμωρία των εφιαλτών θα είναι σκληρή και αφού δεν διδάχτηκαν από την ιστορία, θα πληρώσουν για τις άνομες πράξεις τους.


Επιβεβαιώνονται οι προφητείες Πατροκοσμά και Παϊσίου:«Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους κυνηγήσει…»

Επιβεβαιώνονται οι προφητείες Πατροκοσμά και Παϊσίου



Παρακολουθώντας τις τραγικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας, το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για την πολιτική, τους πολιτικούς και τις πολιτικές τους προς τους πολίτες, δεν μπορώ παρά να θυμηθώ τα λεγόμενα του γέροντος Παϊσίου, ενός μοναχού που μόνασε στο Περιβόλι της Παναγίας... 




στο Άγιο Όρος και που σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών, μοναχών αλλά και κοσμικών, είχε πολλά χαρίσματα και ανάμεσα σε αυτά ένα καταπληκτικό και πολύ σπάνιο –ακόμη και ανάμεσα στους αγίους της Εκκλησίας μας- χάρισμα, αυτό της προγνώρισης!!!


Γνώριζε δηλαδή από πριν και προσπαθούσε να προειδοποιήσει, χωρίς όμως να βλάψει πνευματικά τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Πολλές διηγήσεις, ακόμη περισσότερα τα περιστατικά που έχουνε μαθευτεί στις τάξεις των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καταμαρτυρούν τον χαρισματικό γέροντα ως σύγχρονη μορφή της εκκλησίας που θέλησε να μας ειδοποιήσει γι αυτά που έρχονται και που με πολύ αγάπη και χωρίς επιτήδευση μετέδιδε λόγια αλήθειας και ανακούφισης αλλά και πολλές φορές αναφέρθηκε στο μέλλον με μεγάλη σαφήνεια, χωρίς να αλλάζει τα λόγια του και εμμένοντας στα τραγικά που πρόκειται να συμβούν στη χώρα, χωρίς να αφήσουν πληγές και πληγωμένους, αλλά και τα ευχάριστα που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά.

«Όταν οι μέρες θα πλησιάζουν, τότε ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς…» ήταν τα λόγια του γέροντα (ο οποίος στη συγκεκριμένη προφητεία του αναφέρεται σε επίθεση της Τουρκίας προς την Ελλάδα) και τα οποία συνεχίζουν «και θα τους κυνηγήσει»… Ίσως να αποτελεί σύμπτωση το γεγονός πως η Τουρκία έχει πάρει τα ηνία της περιοχής και έχει μεταβληθεί σε «δεξί χέρι» του Λευκού Οίκου, ενώ ταυτόχρονα απειλεί για το Αιγαίο με συνεχείς παραβιάσεις και με ασκήσεις που σαν κύριο σκοπό έχουν την κατάληψη νησιού! Βέβαια, ο γέροντας Παΐσιος αναφέρθηκε στη συνέχεια της προφητείας λέγοντας «το κακό θα ξεκινήσει όταν ακούσετε να μιλάνε στην τηλεόραση για τα 12 ναυτικά μίλια»!

Ίσως να θεωρηθεί σύμπτωση, επίσης, το γεγονός πως ένας άλλος Αγιορίτης μοναχός, που αναγνωρίστηκε σαν άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Πατροκοσμάς (Κοσμάς ο Αιτωλός) έχει προφητεύσει πως «θα ξεσηκωθεί το ρέμπελο και μετά οι πολίτες…», παραμένοντας στο ίδιο «μοτίβο» (προγενέστερη πρόβλεψη από αυτή του Παϊσίου) προσθέτοντας όμως ένα στοιχείο, αυτό του ξεσηκωμού του «ρέμπελου» (παλαιότερα ρέμπελος ονομαζόταν εκείνος που δεν είχε να κάνει δουλειά και που τριγυρνούσε άπραγος εδώ κι εκεί στους δρόμους) που εύκολα μπορεί κάποιος σήμερα να συγκρίνει τον «ξεσηκωμό του ρέμπελου» με τις τελευταίες κινητοποιήσεις των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.«Τότε», αναφέρει ο Πατροκοσμάς, θα υπάρχει κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην υπάρχει»!!! Και η σημερινή πολιτική κατάσταση, δυστυχώς, τείνει να καθρεφτίζεται στην πρόρρηση – προφητεία του αγίου γέροντα και μοναχού…

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, όμως, αναφέρεται και άλλα στοιχεία στην προφητεία του πριν να φθάσει στην σύγκρουση με τους Τούρκους (η οποία επαναλαμβάνεται στις προφητείες και των δύο αγιορειτών μοναχών). «Ένας μεγάλος σεισμός θα κάνει πολύ κακό και μετά από αυτόν θα επιτεθεί ο Τούρκος και θα φθάσει μέχρι τα εξαμίλια…»!
Έξι μίλια ο Κοσμάς ο Αιτωλός, δώδεκα μίλια (και πιθανή παραβίασή τους) ο γέροντας Παΐσιος! Οι συμπτώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές τη στιγμή που συγκλίνουν στην Ελληνοτουρκική σύγκρουση… αλλά και στο αποτέλεσμά της.

Τι γνώριζαν οι άγιοι αυτοί γέροντες και προσπάθησαν να μας προειδοποιήσουν; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σαφήνεια όταν μελετά τις προφητείες, ιδιαίτερα όταν αυτές δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει πάρει επίσημη θέση και δεν αναφέρεται στα προφητικά λεγόμενα των δύο γερόντων. Όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ιερείς που πολλές φορές αναφέρονται στα λεγόμενα των δύο σημαντικών αυτών γερόντων νουθετώντας όλους να είμαστε δυνατοί στα επερχόμενα…

Τα γεγονότα, όπως λένε όσοι μελετούν τις προφητείες και ταυτόχρονα παρακολουθούν τις παγκόσμιες εξελίξεις αλλά και τις Ελληνικές, τρέχουν πολύ γρήγορα. Έχουν αποκτήσει μεγάλη ταχύτητα και δεν προλαβαίνουμε να τα μαθαίνουμε όλα…

«Τον Πάπα να καταράσθε, αυτός θα είναι η αιτία του κακού…» δήλωσε με απόλυτη βεβαιότητα ο Πατροκοσμάς και αναλογιζόμενοι την τελευταία «εκστρατεία» του αρχηγού της Καθολικής Εκκλησίας στον Αραβικό κόσμο, εν όψει των συζητήσεων που γίνονται για την αγορά ενέργειας και τους ενεργειακούς δρόμους, με επιφυλάξεις μπορούμε να πούμε πως μάλλον βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές (ίσως και τραγικές) εξελίξεις, οι οποίες οδηγούν στην αλλαγή του χάρτη των Βαλκανίων και στην αλλαγή συνόρων που τόσο πολύ προωθείται από τον Λευκό Οίκο (και όχι μόνο)…

Επειδή η κατάθεση των «προφητειών» των δύο αυτών αγαπημένων γερόντων της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι δυνατόν να λειτουργήσει ως αρνητικό κάλεσμα ή να αφήσει σπόρους συνωμοσιολογίας, καλό θα ήταν να αναφερθεί πως οι γέροντες ποτέ δεν προκάλεσαν, ποτέ δεν επιζήτησαν και σε ολόκληρο το βίο τους απέφευγαν συστηματικά να προκαλέσουν και ιδιαίτερα να προκαλέσουν «λαθεμένα όνειρα» ή να δημιουργήσουν φόβους στους ανθρώπους που τους πλησίαζαν και αποζητούσαν την συμβουλή τους ή απλά να ακούσουν τα λόγια τους. Σεμνοί και ζώντας με προσευχή, έχοντας σαν γεύμα ό,τι τους προσέφερε η φύση και όχι οι άνθρωποι, ταπεινοί μέχρις εσχάτων προσπάθησαν να φέρουν την ειρήνη, την αγαλλίαση και την αγάπη στις καρδιές όλων των ανθρώπων, ακόμη και σε αυτούς που αποζητούσαν να τους εξευτελίσουν…

«Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους κυνηγήσει…», απλά σκεφτείτε το…



Η ΚΡΙΣΗ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ! "ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"!

Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ


«Με τους πολιτικούς αρχηγούς 
βρισκόμαστε σε απόλυτη σύγκλιση»

«Είχα την ευκαιρία σήμερα το μεσημέρι να ενημερώσω αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών για την εθελούσια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το γνωστό PSI) και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση. 

Εάν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας η οποία θα έχει βαρύτατες συνέπειες για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους. 

Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε

Κάτι πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ.


Ποιός θα μας σώσει 
από αυτούς που μας κυβερνούν;
Γράφει ο Δημήτρης Κ. Τσίτος
Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων
Τα συστατικά μίας ανεξέλεγκτης εξέγερσης ήδη υπάρχουν: 
Ανεξέλεγκτη εξέγερση = Ανεργία (903.525 άνεργοι, 18,2% άνεργοι στο σύνολο, Οκτώβριος 2011 ) + Παράνομη μετανάστευση,(επίσημα 470.000, ανεπίσημα μόνος ο Θεός ξέρει πόσοι!!!)
Κάθε πιθανολογούμενη κατάσταση, ως σενάριο, έχει κάποια γενεσιουργά αίτια.
Μετά –και την κατ ουσία και πραγματικότητα- ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδος- (που μέχρι τώρα έχει εξωραϊσθεί από τους πολιτικούς που δεν επιθυμούν να γνωρίζει ο λαός την αλήθεια)- ίσως βρεθούμε αντιμέτωποι με μία «ανεξέλεγκτη εξέγερση».

Ως αιτίες για ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι εξής δύο:
Η μία –εσωτερική- είναι η τρομερά απειλητική ανεργία, η οποία όχι μόνο δεν περιορίζεται αλλά επεκτείνεται με πρωτοφανή καλπασμό και αφορά στην ποιότητα της ζωής των Ελλήνων τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά και την δεύτερη ας την ονομάσουμε «εξωτερική – εισαγόμενη» και είναι η παράνομη μετανάστευση.

Και οι δύο αυτές αιτίες –ως γενεσιουργά χαρακτηριστικά της πιθανολογούμενης «εξέγερσης» οφείλονται στην κατά συρροή και κατ εξακολούθηση ανικανότητα των υπευθύνων λειτουργών στο να χειρίζονται αποτελεσματικά διάφορες καταστάσεις που επηρεάζουν αμέσως ή εμμέσως το αποτέλεσμα.

Χωρίς να υπάρχει πρόθεση να κρίνουμε τις διαδικασίες και τις διεργασίες στον χειρισμό των υποθέσεων έχουμε την υποχρέωση σαν άτομα μεμονωμένα αλλά και σαν πολίτες ενός κράτους πολιτείας να ασχοληθούμε με το αποτέλεσμα –ήδη σε δυσμενή εξέλιξη-το οποίο θα προκύψει.

Για λόγους καλύτερης απεικόνισης της κατάστασης θα αρχίσουμε από τη δεύτερη αιτία.

Οι θλιβεροί και δύστυχοι παράνομοι μετανάστες –και δεν φταίνε αυτοί για το χάλι τους, αλλά οι άλλοι –όσοι- υπεύθυνοι λειτουργοί που τους άφησαν και τους ανέχτηκαν να βρίσκονται στη χώρα, έχουν μια ιδιάζουσα ψυχοπάθεια και ανάλογες συμπεριφορές. Βρίσκονται σε μια χώρα με «δημοκρατικούς θεσμούς, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αποκήρυξη της ξενοφοβίας που γι αυτούς δεν σημαίνει απολύτως τίποτε ή που τους βολεύει να κάνουν τα όσα θέλουν χωρίς κανένα ουσιαστικό κολασμό. Έχουν μάθει από εμπειρία ότι έχουν δικαιώματα χωρίς να έχουν υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να σεβαστούν αυτά που τους παρέχονται ιδίως όταν βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης και δυστυχίας.

Αυτοί οι άνθρωποι όταν πεινάσουν ακόμη περισσότερο θα εγκληματήσουν με άνεση και χωρίς δισταγμό. Στην καλύτερη περίπτωση αν θελήσουν και μπορέσουν να τους πιάσουν θα τους φυλακίσουν. Έτσι θα έχουν εξασφαλίσει αυτόματα τροφή, στέγη, ιατρική περίθαλψη και συνθήκες που είναι ονειρικές σε σχέση με τις χώρες απ όπου προέρχονται.

Φυσικά όλες αυτές οι «παροχές» έχουν κάποιο κόστος το οποίο, βέβαια, είναι σε βάρος των Ελλήνων που φορολογούνται βαρύτατα και με τρόπο ληστρικό και χωρίς καμία ανταπόδοση.

Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός των παρανόμων μεταναστών αυξάνει γεωμετρικά, προς τον αριθμό τους, τις εγκληματικές πράξεις που θα διαπράττουν. Οι μηχανισμοί πρόληψης και καταστολής εγκλημάτων υπολειτουργούν εξ αιτίας μη ύπαρξης ικανών πόρων (χρήματα, άνθρωποι, μέσα) και εξαιτίας της ψυχολογικής κατάστασης των λειτουργών αυτών των υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα το πολιτικό σύστημα χρησιμοποιεί και διαθέτει τους πλέον ικανούς αυτών των υπηρεσιών στην πρόληψη και καταστολή εγκληματικών διαθέσεων σε βάρος των πολιτικών και «άλλων σημαινόντων προσωπικοτήτων» όπως και στον εντοπισμό και αποκάλυψη «σκανδάλων» τα οποία εξυπηρετούν αφάνταστα πολύ στον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα που τους ταλανίζουν και τις καταστάσεις που τους απειλούν.

Η συνεισφορά των παρανόμων μεταναστών στα του κράτους είναι μηδενική ενώ η απορρόφηση από τους πόρους του κράτους εξαιρετικά σημαντική. Η παραμονή τους στη χώρα αποτελεί μια «εν δυνάμει εθνική απειλή» και έχουν συνειδητοποιήσει τον τρόπο με τους οποίους θα τους χειριστεί το πολιτικό σύστημα: δηλαδή με «χάϊδεμα» για όσα κακουργήματα επιτελέσουν.

Μακάρι η χώρα να είχε τη δυνατότητα να προσφέρει καλύτερη ζωή σ’ αυτούς τους ανθρώπους που διαπράττουν πράξεις που δεν θα διανοούνταν καν να διαπράξουν στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και αλλού. Δεν υπάρχει όμως αυτή η δυνατότητα τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα ακρωτηριάζει βάρβαρα τις συντάξεις φτωχών ανθρώπων. Άρα κάτι πρέπει να γίνει εφαρμόζοντας το περιλάλητο «εδώ και τώρα».

Οι απλοί αγρότες λένε κάτι που είναι σοφό: αν υπάρχει στο χωράφι σου φίδι το διώχνεις ή το σκοτώνεις πριν σε δαγκάσει, αν σε δαγκάσει ό,τι και να κάνεις μετά είναι αργά.

Αυτή τη σοφή ρήση φαίνεται ότι δεν μπορούν να την κατανοήσουν οι πολιτικοί –που κύριο μέλημα τους είναι να κρατηθούν με νύχια και δόντια στην εξουσία προκειμένου να πλουτίζουν, και προτιμούν να κόπτονται υπέρ των δημοκρατικών θεσμών και να μας ενοχλούν αδιάντροπα με φανταιζί φληναφήματα.

Αναρωτιέται όμως κάποιος: ποια είναι αυτή η δημοκρατία που προστατεύει τον κακοποιό που κακοποιεί τον νομοταγή Έλληνα πολίτη;

Μπορούμε να πούμε ότι σήμερα μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού τελεί υπό την κατοχή παρανόμων αλλοδαπών μεταναστών οι οποίοι διαμορφώνουν το δικό τους κώδικα συμπεριφοράς –με την ανοχή των αρχών- και κατέχουν περιοχές. Αν κάποιος εντρυφήσει στο γεγονός αυτός είναι πιθανό να βρεθεί σε κατάσταση παράκρουσης, εκτός και αν είναι Έλληνας πολιτικός. Τι θα έκαναν όμως αυτοί που ενώ έχουν τη δύναμη να πάρουν μέτρα, αν βίαζαν την γυναίκα τους, την κόρη τους, αν κακοποιούσαν τη μητέρα τους; Θα άλλαζαν άραγε την αντίληψή και τη στάση τους;

Πάντως όσο κι αν τους φυλάει το σύστημα που «έκτισαν» ποτέ δεν θα είναι πλήρως ασφαλείς!

Η δεύτερη αιτία μια πιθανολογούμενης και ανεξέλεγκτης εξέγερσης είναι η κατάσταση –καζάνι που βράζει- στην οποία βρίσκεται μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού και ην οποία διατηρείται και πρόκειται να γίνει χειρότερη.

Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα οριοθετείται από τα ακόλουθα:

Καλπάζουσα και μη ελεγχόμενη ανεργία
Έλλειψη ελπίδας, οράματος και προοπτικής
Ένα σύστημα δημοσιονομικής διακυβέρνησης τελείως αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο που δημιουργεί απίθανες διελκυστίνδες που απαγορεύουν την πρόοδο
Ληστρικές φορολογικές επιδρομές που εστιάζονται και στοχεύουν στις αδύναμες τάξεις οι οποίες δεν μπορούν να αποφύγουν το «πλιάτσικο» και τις απάνθρωπες αφαιμάξεις

Ανίκανοι και αδίστακτοι πολιτικοί με νοοτροπία «κοτζαμπάσηδων»

Όλα αυτά –και πολλά άλλα- ‘έχουν θέσει το μεγαλύτερο μέρος του λαού σε μια κατάσταση προσωρινής αδράνειας. Είναι πλέον θέμα χρόνου πότε θα αναδυθεί το ζωώδες και πανίσχυρο αίσθημα της επιβίωσης. Ταυτόχρονα θα προκύψουν και άλλες «στάσεις», «διαθέσεις» και «συμπεριφορές» οι οποίες ίσως θα είναι πρωτόγνωρες για έναν λαό που για πολλά χρόνια έζησε σε μια κατάσταση πλασματικής ευδαιμονίας σπαταλώντας δάνεια που τώρα έγιναν απαιτητά. Ο λαός αυτός –με απόλυτη ευθύνη των πολιτικών- έγινε ένας λαός νωθρός και καθόλου ανταγωνιστικός στις διεθνείς αγορές παρά τα κελεύσματα των καιρών που ήταν εμφανή.

Το ξεβόλεμα των Ελλήνων –στο μεγαλύτερό τους ποσοστό- θα λειτουργήσει, μάλλον, σαν ένας σπινθήρας για μια φωτιά.

Επειδή όσο τα πράγματα χειροτερεύουν και η αλαζονεία των πολιτικών κορυφώνεται και επειδή όσο τα πράγματα χειροτερεύουν τόσο περισσότερο η σύγκριση της ποιότητας ζωής μα το παρελθόν θα είναι ενοχλητική μέχρι βασανιστική και προτρεπτική σε κινήσεις. Βέβαια συνεχίζουν ακόμη τα «σκυλάδικα», τα «αθλητικά», και τα «κοσμικά» να μην απειλούνται από τη δυστυχία που διακατέχει τον κόσμο αλλά και αυτά αρχίζουν να παίρνουν την κατιούσα και προς το «περαιούσθαι» για μεγάλη λύπη των ανθρώπων του «σκότους».

Για τους «πολιτικούς» κάθε αντίδραση είναι ένα «θαύμα» που κρατάει τρείς μέρες. Μετά έρχεται κούραση και δεν μπορεί να υπάρξει μια συνέχεια και συνέπεια από μη σωστά και συνετά καθοδηγούμενες μάζες. Τα αστικά κέντρα είναι αυτά που έχουν πληγεί από την κατάσταση που επικρατεί. Στα μικρά μέρη και τα χωριά η κατάσταση δεν είναι τόσο αισθητή. Άρα τα αστικά κέντρα θα αποτελέσουν τον πυρήνα της αντίδρασης.

Το πολιτικό σύστημα –ως εξουσία- δεν πιστεύει ότι απειλείται . Ίσως έχει δίκιο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πολλά και σωστά. Όμως ποιος περίμενε στον κόσμο την πτώση της ΕΣΣΔ, την πτώση του Καντάφι στην Λιβύη, τα γεγονότα στην Αίγυπτο, την πτώση του πανίσχυρου Σάχη στο Ιράν, την αλλαγή στην Ρουμανία, την Βουλγαρία και τόσα άλλα που συνέβησαν, ακόμη και όταν απολάμβαναν την προστασία μεγάλων δυνάμεων, ή θα συμβούν τις επόμενες μέρες;

Βεβαίως υπάρχουν σκοπιμότητες και εξαιρετικά σκοτεινές διαδρομές αλλά ποιος μπορεί να αποκλείσει το απρόσμενο γεγονός και ότι κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα;

Δυστυχώς, θέσεις σαν κι αυτές που παρουσιάζονται δεν δικαιώνονται παρά μόνον «κατόπιν εορτής». Και μια τέτοια «εορτή» καλύτερα είναι να την προλάβουμε για να την αποφύγουμε παρά να τη ζήσουμε.

Το μέλλον –δυσοίωνο- και η τύχη –απρόβλεπτη- της Ελλάδας είναι στα χέρια ανίκανων, αντιπαθών και αναξιόπιστων, υποκριτών, πολιτικών. Οι Έλληνες έχουν, πλέον, πολύ λίγα να ελπίζουν και πολλά να φοβούνται.

Ο συνδυασμός των παραπάνω χαρακτηριστικών που σχολιάσαμε για μια πιθανή εξέγερση είναι εξαιρετικά πανίσχυρος αν λειτουργήσει από κοινού. Τότε είναι που θα επέλθει το χάος με τους δικούς του νόμους που δεν έχουν σχέση με τους νόμους που εμείς θεσπίσαμε.

Κάτι πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ. Όσο το πολιτικό σύστημα αισθάνεται ασφαλές τόσο η ασφάλεια της χώρας κινδυνεύει. Έχει αποδειχτεί πλέον ότι τα άτομα που κυβερνούν ή έχουν βλέψεις στη διακυβέρνηση της χώρας μόνον και δεν σκοπούν στη σωτηρία της χώρας είτε, και, επιδιώκουν μόνον το δικό τους συμφέρον – ατομικό και κομματικό.

Το ερώτημα καθίσταται πλέον επιβεβλημένο: 

«Ποιος θα μας σώσει απ αυτούς που μας κυβερνούν;»

θα προτιμούσε να το αποφύγει

Δεν θέλει να πιει το «πικρό ποτήρι» 
με τον Καρατζαφέρη…



Με «πικρό ποτήρι» που δεν θέλει να το πιει, μοιάζει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη για τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Ο τελευταίος ξέρει από τις δημοσκοπήσεις ότι εφόσον δεν υπάρξει θεαματική αλλαγή υπέρ του κόμματός του τις τελευταίες εβδομάδες προ των εκλογών, το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ είναι ανοιχτό. 

Δεν τον ενθουσιάζει καθόλου όμως αυτό και θα προτιμούσε να το αποφύγει. Πως; 

Συνεργαζόμενος ακόμη και με μέρος του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενος τις κρίσιμες για τη χώρα συνθήκες. Εκεί ίσως να οφείλεται η μάλλον «χαλαρή» αντιμετώπιση «καυτών» εξελίξεων (π.χ. στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ) και το κατέβασμα των τόνων τελευταία από τη ΝΔ. 

Το πρόβλημα είναι ποιο… ΠΑΣΟΚ θα έχει απομείνει και εάν θα αρκούν οι βουλευτές που θα εκλέξει η ΝΔ για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

30 χρόνια ψέματα


Τριάντα χρόνια ψέματα


Του Αργύρη Ντινόπουλου



Μέσα στον γενικό χαμό πέρασε στο ντούκου. Η επέτειος ! Τριάντα χρόνια από τότε (Οκτώβριο του 1981) που το Πασοκ έγινε για πρώτη φορά κυβέρνηση.

« Στις 18… σοσιαλισμός» ούρλιαζαν τότε οι … σύντροφοι ( πρασινοφρουρούς τους λέγαμε) Και υμνούσαν τον Εμβέρ Χότζα, τον Άσαντ και τον Καντάφι.

 Μετά, όλοι αυτοί οι σύντροφοι διορίστηκαν στο δημόσιο ! Και το δημόσιο χρέος διπλασιάστηκε.

Μετά ήρθαν η Μιμή, ο Κοσκωτάς, τα Ίμια ,το Χρηματιστήριο, το δαχτυλίδι στο Κολωνάκι.

Το 2009 το προεκλογικό σύνθημα άλλαξε. Από το « Στις 18 .. σοσιαλισμός» έγινε «Λεφτά υπάρχουν» Μετά ήρθαν ο « Τιτανικός» , το « μαζί τα φάγαμε», ο Δρούτσας, η Μπιρμπίλη, οι κηπουροί. Και τώρα , το κούρεμα.

Και για να μην ξεχνάμε. Από αυτά τα 30 χρόνια το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε τα 22.
Αλλά για τα κακά του τόπου φταίνε πάντα …οι άλλοι.

Και έτσι φτάνουμε στο θλιβερό τέλος του παπανδρεϊκού φαύλου κύκλου. Τριάντα χρόνια ψέματα.

Η προσοχή του FBI στρέφεται στα social media!

Η προσοχή του FBI 
στρέφεται στα social media!











Strategic Information and Operations CenterΤην προσοχή του στα κοινωνικά δίκτυα στρέφει το FBI, το οποίο επιζητά αποτελεσματικά...«εργαλεία», τα οποία θα επιτρέπουν στους ερευνητές τους να βρίσκουν στοιχεία σχετικά με υποθέσεις που διερευνούν. 

H αμερικανική υπηρεσία έχει απευθύνει πρόσκληση σε εταιρείες του χώρου της πληροφορικής να υποβάλουν....προτάσεις σχετικά με τη δυνατότητα δημιουργίας ενός εργαλείου που θα «βελτίωσε τις τεχνικές συλλογής και διαμοιρασμού χρήσιμων ‘open source’ χρήσιμων πληροφοριών».

Η πρόσκληση αναρτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου σε ιστοσελίδα με ευκαιρίες εργασίας στον ομοσπονδιακό τομέα, και στη συνέχεια δημοσιεύτηκε από το New Scientist. Ο ιδιότυπος αυτός διαγωνισμός γίνεται για την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων του Strategic Information and Operations Center (SIOC).

«Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν εξελιχθεί σε μία σημαντική πηγή πληροφοριών, καθώς έχουν γίνει ο χώρος των πρώτων αντιδράσεων σε γεγονότα και εν δυνάμει εξελισσόμενες καταστάσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Οι αναλυτές πληροφοριών πολύ συχνά χρησιμοποιούν κοινωνικά δίκτυα για να λάβουν τις πρώτες ενδείξεις κρίσεων» .

Το ζητούμενο εργαλείο «πρέπει να έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει άμεσα σημαντικές open source πληροφορίες που θα επιτρέπουν στη SIOC να εντοπίζει σημαντικά γεγονότα, περιστατικά και αναδυόμενες απειλές». Επίσης, θα πρέπει να μπορεί να «αναζητεί ταχύτατα και να παρακολουθεί λέξεις- κλειδιά», καθώς και να μεταφράζει γρήγορα στα αγγλικά tweets και άλλες δημοσιεύσεις που γίνονται σε ξένες γλώσσες. Οι ενδιαφέρομενοι έχουν περιθώριο να υποβάλουν τις προτάσεις μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

πηγή: NewsKosmos.Com/sarotiko.blogspot.com


GOOD WORKS FROM THE BACK DOOR

ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΥΠΕΡ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ



























Εντείνονται οι διαρροές από την Αμερικάνικη πρεσβεία για παράταση της θητείας Παπαδήμου.

Ξεκίνησαν την Παρασκευή το μεσημέρι, πριν καλά – καλά επιστρέψει ο Σαμαράς από τη Μόσχα και συνεχίστηκαν χθες με μετάδοση των σχετικών πληροφοριών από ορισμένα ραδιοκάναλα.

Όπου να ‘ ναι λοιπόν θα πρέπει να περιμένουμε και κάποιο …ηχηρότερο μήνυμα στήριξης στον μεταβατικό.

Αλήθεια, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό;

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ?


Μ.Καραμπέρης: "Αν βγάλω τα βίντεο που έχω 
θα εξαφανιστεί η Βουλή"




Βίντεο στα οποία καταγράφονται συναντήσεις και οικονομικές συναλλαγές του «αρχιτοκογλύφου» Μάρκου Καραμπέρη με πολιτικούς, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικαστές, υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και άλλους κρατικούς παράγοντες προσδίδουν νέα διάσταση στη δράση της «μαφίας της Θεσσαλονίκης».



Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του "Βήματος της Κυριακής", τα βίντεο αυτά, τα οποία, όπως αφήνει να εννοηθεί συνεργάτης του Μάρκου Καραμπέρη, είναι στην κατοχή του, αποκαλύπτουν εντυπωσιακές πολιτικές διασυνδέσεις -και όχι μόνο- του 58χρονου επιχειρηματία και των μελών του κυκλώματος της τοκογλυφίας.


«Αν βγάλω αυτά τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή» φέρεται να εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος ο Καραμπέρης σε στενό συνεργάτη του. Σύμφωνα μάλιστα με την πηγή που αποκάλυψε την εν λόγω στιχομυθία στο «Βήμα», ο «αρχιτοκογλύφος» της Θεσσαλονίκης διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία τόσο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων από τη Βόρεια Ελλάδα όσο και για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.






Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σε τέτοιες εποχές τα μέσα ενημερώσεως οφείλουν να δικαιώσουν τον ρόλο τους. Ολα στο φως.

Χιλιάδες Έλληνες είπαν ΟΧΙ 
στο ξεπούλημα της Πατρίδας και τίμησαν 
τους νεκρούς ήρωες των Ιμίων









Eκείνο το βράδυ του Ιανουαρίου του 1996, όταν τρεις γενναίοι Αξιωματικοί είχαν χύσει το αίμα τους για την Ελλάδα, υπερασπιζόμενοι τα γαλανά νερά του Αιγαίου και το κράτος των δειλών είχε υποστείλει την Ελληνική Σημαία από εθνικά κυρίαρχο έδαφος. 

Δείτε το βίντεο:


Ένα τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι, πρωτοφανές για τα σύγχρονα ελληνικά δεδομένα, πλημμύρισε απόψε τον χώρο γύρω από το Μνημείο των Ιμίων. Η πορεία που ακολούθησε προς την αμερικανική πρεσβεία (η οποία είχε αποκλειστεί από κλούβες της αστυνομίας) ξεπέρασε κατά πολύ την πολυδιαφημισμένη πορεία του Πολυτεχνείου. 

Η φωτογραφία Σαμαρά με τον Πούτιν

Η φωτογραφία Σαμαρά με τον Πούτιν



Αναρωτιούνται κάποιοι μπλόγκερ γιατί δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κάποια φωτογραφία του Σαμαρά με τον Πούτιν και αφήνουν μάλιστα να διαρρεύσει πως δήθεν τελικά ο Σαμαράς δεν συναντήθηκε με τον Ρώσο ηγέτη. 

Να τους ενημερώσουμε λοιπόν, ότι το Κρεμλίνο έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση για την συνάντηση, όπως επίσης ότι στη συνάντηση δεν  
ήταν παρόντες Έλληνες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι, αλλά μόνο τα επίσημα του Κρεμλίνου. 



Όταν θα εγκριθούν οι φωτογραφίες, θα κυκλοφορήσουν και δημόσια...

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 5/2/2012, 10 π.μ.






Δελτίο Τύπου.
Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 5/2/2012, 10 π.μ.











Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν. Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται.

Οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της παράδοσης & της νεολαίας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών, με τις 450 και πλέον οργανώσεις που εκπροσωπούν 650.000 και πλέον Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, διοργανώνει την ετήσια πανηγυρική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ».

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών, η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής.

Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι αφιερωμένη στις επετείους των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Ηπείρου και τα 75 χρόνια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στους διαχρονικούς αγώνες των Ηπειρωτών και το επίκαιρο περιεχόμενό τους.

Με τη συμμετοχή εβδομήντα και πλέον χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την χώρα με δύο χιλιάδες και πλέον χορευτές, με μια πληθώρα κορυφαίων δεξιοτεχνών της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης καθώς και πολυφωνικών και χορωδιακών σχημάτων, η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αποτελεί μια τρίωρη γιορτή που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.

Ξεχωριστή η συμμετοχή στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων που θα πλημμυρίσει το Σ.Ε.Φ. με κρητικούς χορούς και τραγούδια, αναδεικνύοντας τους ακατάλυτους δεσμούς που ενώνουν την Κρήτη με την Ήπειρο.

Τραγούδια για την αγάπη και την ξενιτιά, την Ιστορία και τον ίδιο τον τόπο, διανθισμένα με ποίηση Ηπειρωτών ποιητών και στίχους από την απαράμιλλη Ηπειρώτικη λαϊκή ποίηση, προβολή οπτικοακουτικών υλικών ορίζουν τη δομή μιας πραγματικά πρωτότυπης πολιτιστικής εκδήλωσης.

«Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» φέτος, με τρόπο νέο και εμπνευσμένο, φιλοδοξεί να σταθεί αντάξια στη σημασία μιας τέτοιας Πανηπειρωτικής σύναξης σε τέτοιους, δύσκολους καιρούς. Τώρα που, περισσότερο από άλλοτε, το ίδιο το Ηπειρώτικο αντάμωμα έχει ξεχωριστή σημασία. Τώρα που χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά την αξία της συλλογικής έκφρασης και δημιουργίας. Κι είναι για αυτό που φέτος η συμμετοχή των συμπατριωτών μας και των φίλων της Ηπείρου θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΣΕ