ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

TΑ 'ΧΩΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ!


TΑ 'ΧΩΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ!


Ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις δίνει η ΝΔ στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ξεκαθαρίζοντας ότι «η ΝΔ δεν δίνει λευκή εντολή και σε μία μεταβατική κυβέρνηση οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν».

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατέστησε σαφές, από την πρώτη στιγμή, στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι η ΝΔ στηρίζει τη συγκεκριμένη αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου, που είναι η ολοκλήρωση του PSI, η νέα δανειακή σύμβαση και η διενέργεια εθνικών εκλογών αμέσως μετά.

Προσθέτει ότι «ο κ. Σαμαράς δεν έδωσε λευκή επιταγή σε κανέναν και δεν στηρίζει επιλογές που αφενός βρίσκονται έξω από τον ειδικό σκοπό της κυβέρνησης και αφετέρου συγκρούονται με τις αρχές και τις θέσεις του κόμματος».

Ξεκαθαρίζει δε για το μέλλον ότι «μονομερείς επιλογές και αποφάσεις, όπως προσπάθησε να επιβάλει χθες ο κ. Παπαϊωάννου, δεν γίνονται δεκτές. Και αυτό ισχύει για όλα τα ζητήματα που τίθενται από αρμόδιους υπουργούς, όπως για παράδειγμα, η λαθρομετανάστευση, τα ναρκωτικά, η δόμηση κατοικίας εκτός σχεδίου, οι κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας, οι διορισμοί γενικών διευθυντών σε υπουργεία».

Τέλος, προειδοποιεί «την αρχή αυτή ας μην δοκιμάζει κανένας να την παραβιάζει».

Κι εσύ τέκνο Βρούτε;


Και ο Κουβέλης 
σε διατεταγμένη μνημονιακή υπηρεσία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!











Ναι" Κουβέλη σε Επίτροπο για δημοσιονομικά
Ναι σε αιρετό Έλληνα επίτροπο υπό προϋποθέσεις από τον Φ. Κουβέλη. Απαράδεκτοι οι όροι του νέου Μνημονίου
Μία δήλωση η οποία θα συζητηθεί πολύ έγινε από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Κουβέλης λέει ναι σε...
αιρετό Έλληνα υπουργό για τα δημοσιονομικά στην Ελλάδα, έστω και κάτω από προϋποθέσεις.

"Δεν θα είχα αντίρρηση στο να υπάρξει υπουργός επί των δημοσιονομικών της χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι ένας τέτοιος υπουργός θα ήταν της επιλογής του ελληνικού λαού".

Πάντως αυτό δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η επιτροπεία είναι εκτός των όρων της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος στο PSI, ο κ. Κουβέλης ευχήθηκε να πετύχει, και εδώ σε πλήρη αντίθεση με την υπόλοιπη Αριστερά, τάχθηκε όμως εναντίον μέτρων "που προβάλλονται ως εντολές", όπως η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού.

Ο ίδιος διαφώνησε με τις προτάσεις Τσίπρα για μια ενιαία αριστερά, ενώ σχετικά με ενδεχόμενη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κυβερνητικό σχηματισμό, δήλωσε πως το κόμμα του δεν είναι αδιάφορο σε κάτι τέτοιο.

Επιπλέον τόνισε πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας.

Τέλος, η Δημοκρατική Αριστερά και η κίνηση των Ελεύθερων Πολιτών ανακοίνωσαν την επίσημη πολιτική, προγραμματική και εκλογική συνεργασία τους.

Ο Φώτης Κουβέλης και ο επικεφαλής των Ελεύθερων Πολιτών, Βασίλης Οικονόμου, εξέφρασαν την ελπίδα ότι με τη συνεργασία τους θα συμβάλλουν στην αναμόρφωση της κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα, ότι αυτή η συνεργασία θα αποτελέσει "δύναμη ανατροπής και αλλαγής, δύναμη αναγέννησης".

Ο Πούτιν εξέδωσε ΔΙΕΘΝΕΣ ένταλμα σύλληψης εναντίον του Σόρος!;


Ο Πούτιν εξέδωσε ΔΙΕΘΝΕΣ ένταλμα σύλληψης εναντίον του Σόρος!;


Γράφει ο Πύρινος Λόγιος



Μια είδηση - σόκ που κάνει το γύρο του διαδικτύου εδώ και κάποιες ώρες, έχει αναστατώσει τη μισή υφήλιο!


Πρόκειται στην ουσία, για ένα ηχογραφημένο μήνυμα, απο μια φωνή που δείχνει να είναι γυναικεία αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, απλά πρόκειται για μια φωνητική μετάλλαξη απο κομπιούτερ, η οποία αναμεταδίδει ένα φοβερό κείμενο, το οποίο εάν είναι αλήθεια, τότε πρόκειται σίγουρα για την αρχή ενός πολιτικο-οικονομικού Αρμαγγεδδώνα!

Την είδηση φαίρεται να την έχει διαρρεύσει ο Tom Henenghan, ο οποίος είναι ειδικός σε Διεθνείς Ερευνες (International Intelligence Expert) και αφορά την ημερομηνία της 24ης Ιανουαρίου 2012!




Η είδηση που συνάγεται μέσα απο την απομαγνητοφώνηση του βίντεο είναι πάνω-κάτω η εξής:


Ο πρωθυπουργός και υποψήφιος Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, προχώρησε στις 24 Ιανουαρίου εντελώς αιφνιδιαστικά και με άκρα μυστικότητα, στην έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης εναντίον του οικονομικού τρομοκράτη και εγκληματία (όπως τον χαρακτηρίζει) Τζώρτζ Σόρος! 



Η Ρωσική Μυστική Υπηρεσία (KGB) έχει καταδείξει τον Σώρος οτι χρησιμοποιεί μέσω διασταυρωμένων οικονομικών πυρών με συνάλλαγμα απο Σουηδία και Δανία με σκοπό να επιτεθεί στο Ρωσικό Χρηματιστήριο! Χρησιμοποιώντας αυτό το συνάλλαγμα μέσω των τραπεζών του Λουξεμβούργου και στήνοντας όλο αυτό το σκηνικό τρόμου, παραβιάζει καταφανέστατα τη νομοθεσία Basil II που υπογράφτηκε στην Ελβετία και αφορά τη συμφωνία της Ευρωπαικής Ενωσης για το τραπεζικό σύστημα!

Το ΔΝΤκαι η Ευρωπαική Ιντερπόλ ετοιμάζουν έναν κόκκινο συναγερμό εναντίον όχι μόνον του Σόρος, αλλά και του εγκληματικού οικονομικού συνδικάτου των Μπούς - Κλίντον, της οικονομικής εταιρείας του Μάρκ Ρίτς που βρίσκεται στην Ελβετία, ονόματι Richfield Commodities Brokerage.

Ο Πούτιν φαίρεται να έχει έρθει σε επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Μπέρναρντ Μπερνάνκε και του δήλωσε οτι η Ρωσία δεν θα ανεχθεί άτομα σαν τον Σώρος και τον Μάρκ Ρίτς να παίζουν παιχνίδια συναλλαγματικής απάτης, παιχνίδια τα οποία θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία!

Σημειώνεται δε οτι η Ελληνική κυβέρνηση έχει προσφύγει στην νομική και ασφαλιστική εταιρεία John Hancock, η οποία και θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον των τραπεζικών μεγαθήριων Goldman Sachs και J.P.Morgan!

Mε τη μήνυση αυτή, η εταιρεία κατηγορεί και τους δύο χρηματιστικούς οίκους για δόλιες πρακτικές που αφορούσαν την έκδοση swap και απόκρυψη του πραγματικού χρέους της Ελλάδας την τετραετία 2003-2007! Και οι δύο αυτές τράπεζες, πούλησαν τα προιόντα αυτά της απάτης ενώ την ίδια στιγμή αυτοί οι ίδιοι τα επένδυαν σε off shore εταιρείες hedge funds στα νησία Μαν και Κευμαν του Ειρηνικού!

Αυτή την ώρα, με άκρα μυστικότητα, η κυβέρνηση της Ελλάδας, είναι ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε. για να προσπαθήσει να σώσει τη χώρα (!!!) με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που έγινε στην Ισλανδία!

Οπως καταλάβατε, η είδηση αυτή, αν είναι αληθινή, είναι κάτι παραπάνω απο Ατομική Βόμβα στα θεμέλια του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος!

Το δε απίστευτο της όλης ιστορίας, είναι οτι, μέσω της είδησης αυτής, βλέπουμε οτι η...κυβέρνηση Παπαδήμου παίζει...διπλό παιχνίδι!!! δηλαδή, τη μία επεξεργάζεται ακραίες λύσεις και μέτρα εναντίος του λαού μας κι απο την άλλη, ως δεύτερη Μάτα-Χάρι, συμμετέχει στην ....κάθαρση των διεθνών απατεώνων και στην αποκατάσταση του κύρους της πατρίδας! Δεν είναι απίστευτο; Η μάλλον εγώ θα έλεγα ΑΠΙΘΑΝΟ!


ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΩΝ ΑΠΙΘΑΝΩΝ!!!!

Πολλά τα ερωτηματικά που συνάγονται μέσα απο αυτό το βίντεο, το οποίο σημειωτέον οτι κατέβηκε αρκετές φορές απο το Google You Tube χωρίς προειδοποιήσεις στους χρήστες που το ανέβαζαν. Ενα απο αυτά τα ερωτήματα, ασφαλώς και αφορά τη δική μας πλευρά και τις ενέργειες που φαίρεται να έχει κάνει μια κυβέρνηση, που υποτίθεται υποστηρίζει σθεναρά τα συμφέροντα των τοκογλύφων και των οικονομικών απατεώνων. Τι απο τα δύο συμβαίνει στα αλήθεια; Τι θα μπορούσαμε πραγματικά να πιστέψουμε απο αυτήν την ...ατομική βόμβα μεγατόνων που διαδόθηκε αστραπιαία στο διαδίκτυο;

Η μόνη αλήθεια πάντως που γνωρίζουμε όλοι είναι οτι ο Πούτιν σίγουρα δε χωρατεύει. Και πολύ πιθανώς, να προβεί σε ενέργειες που θα έχουν ως στόχο την υπερπροστασία της Ρωσίας χωρίς να διστάσει για τις όποιες συνέπειες. Το έχει αποδείξει εξάλλου πλειστάκις αυτό.

Εν τέλει, το βίντεο κλείνει με μια έκκληση προς τους πατριώτες στρατιωτικούς των ΗΠΑ, να υποστηρίζουν το σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και να προστατεύσουν τη πατρίδα απο τους οικονομικούς δολοφόνους και απατεώνες και να μην τολμήσει η κυβέρνηση του μπαράκ Ομπάμα να παράσχει στήριξη στις δύο αυτές τράπεζες που έχουν βαλθεί με δόλια μέσα να καταστρέψουν την οικονομία όχι μόνο της Αμερικής, αλλά και όλου του κόσμου!

Γ. Φλωρίδης: Δεν βρίσκεις άκρη με όσα συμβαίνουν στο ΠαΣοΚ



Γ. Φλωρίδης: Δεν βρίσκεις άκρη 
με όσα συμβαίνουν στο ΠαΣοΚ

 «η κοινωνία εξακολουθεί να μην εκπροσωπείται από το πολιτικό σύστημα»


«Δεν μπορείς να βρεις άκρη με όσα συμβαίνουν στο ΠαΣοΚ», σχολίασε ο πρώην υπουργός κ. Γ. Φλωρίδης, τη συμπόρευση των κκ .Ευ. Βενιζέλου και Α. Λοβέρδου για την διεκδίκηση της ηγεσίας στο κόμμα: «Σε κάθε περίπτωση τα πρόσωπα θα κριθούν εάν μπορούν να παρουσιάσουν και να υπηρετήσουν ένα ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο το οποίο θα μπορεί να απαντήσει πειστικά στις σύγχρονες ανάγκες της χώρας για τη δεκαετία της κρίσης», είπε ο πρώην υπουργός, ο οποίος το μεσημέρι της Τετάρτης είχε τυχαία συνάντηση με τον κ. Λοβέρδο σε εστιατόριο απέναντι από τη Βουλή: « Η συνάντηση ήταν στο πόδι, απλώς ανταλλάξαμε έναν χαιρετισμό», εξηγούσε αργότερα ο κ. Φλωρίδης. 


Κατά τον κ. Φλωρίδη, σημασία έχει ότι ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας δεν εκπροσωπείται από το υπάρχον πολιτικό σύστημα και το κενό αυτό μπορεί να καλυφθεί ή με τον ριζικό μετασχηματισμό ενός κόμματος ή με τη δημιουργία ενός νέου σχήματος.

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Με τον αέρα του … ηγέτη πέρασε ο Αντώνης Σαμαράς το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για το ταξίδι του στη Ρωσία. 

Οι ειδήσεις που βγήκαν από τη χθεσινή συνάντηση μπορεί να επισκιάστηκαν από την σύμπραξη Βενιζέλου-Λοβέρδου, όμως δεν πρέπει να περάσουν στα ψιλά… 

Ο Σαμαράς εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την εικόνα της χώρα στο εξωτερικό, δηλώνοντας στον Παπούλια, πως παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις προσπάθειες μέχρι στιγμής να παρουσιάσουν μια «άλλη Ελλάδα» στο εξωτερικό, ωστόσο η χώρα μας … μετράει. 

Ο Σαμαράς φαίνεται ότι δίνει το δικό του αγώνα, ως μελλοντικός ηγέτης της χώρας, για την εικόνα μας στο εξωτερικό και για τις νέες συμμαχίες αναθερμαίνοντας τις σχέσεις μας με τη Ρωσία. 

Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η συζήτηση των δύο ανδρών πέρασε … για λίγο, γύρω από το θέμα των εκλογών. 

Κάποιοι λένε ότι μετά και από αυτή τη συνάντηση οι κάλπες είναι πιο κοντά από κοντά από ποτέ. Αυτό ήταν και το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο Σαμαρά στον Παπούλια και … σε πολλούς άλλους εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τα νέα «ανοίγματα» της χώρας.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!


ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ
 Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!



Πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι ο Σαμαράς τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι αποφασισμένος όσο ποτέ άλλοτε για να δώσει τέλος σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο Παπαδήμος με την υποχωρητικότητα του απέναντι στους τροϊκανούς και τους βρικόλακες των αγορών. 


Κατά τις ίδιες πηγές στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έχει αποφασίσει να διαφοροποιηθεί από τα μέτρα για τους μισθούς και τις συντάξεις ενώ ήδη έχει στείλει μηνύματα ότι δεν θα ανεχτεί άλλες παρεμβάσεις από υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΗ... ΤΡΟΙΚΑ!


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΗ... ΤΡΟΙΚΑ!













Και όμως, όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ έχουν έντονο παρασκήνιο!

Μέσα σε λίγες ώρες χθες, σχηματίστηκε νέα... τρόικα στο κόμμα και μάλιστα "παπανδρεϊκή".

Και αυτό συνέβη αμέσως μετά την πρωτοβουλία που πήραν χθες το απόγευμα Βενιζέλος και Λοβέρδος για το ΠΑΣΟΚ και την... βελούδινη διαδοχή!

Ποιοι είναι; 

Λούκα Κατσέλη, Χάρης Καστανίδης και Χρήστος Παπουτσής!

Χθες, το βράδυ, αφού πρώτα μίλησαν στο τηλέφωνο, συναντήθηκαν και συζήτησαν τις εξελίξεις στο κόμμα.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες πήρε ωστόσο μέρος και ένα τέταρτο... μέλος, αλλά δεν πήγε στην συνάντηση. Ποιος; Ο Δημήτρης Ρέππας!

Η Λούκα Κατσέλη είπε πως θέλει να είναι αντίπαλος του Ευάγγελου Βενιζέλου. Και εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου πει το "φεύγω", θα βγει μπροστά...

Οι εκτιμήσεις είναι ότι μετά τις νέες εξελίξεις η συμμαχία Βενιζέλου-Λοβέρδου «γέρνει» πλέον την ζυγαριά υπέρ τους τόσο μέσα στο κόμμα, όσο και στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αλλά και στο Εθνικό Συμβούλιο.

Οι εξελίξεις πλέον στο ΠΑΣΟΚ είναι ραγδαίες και όλοι περιμένουν ποιά θα είναι η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου και των υποστηρικτών του στην κίνηση των δύο αλλά και ποιό θα είναι το αποτέλεσμα του ραντεβού που θα έχουν την Τετάρτη οι τρείς τους στην Ιπποκράτους.

Θα καούν μόνοι τους στην πυρά της λαϊκής οργής


Θα καούν μόνοι τους 
στην πυρά της λαϊκής οργής



Ιεροφάντης - FactorX


Η υπομονή εξαντλείται. Το κόστος που πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες για τη διάσωση της χώρας και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, μας γονατίζει. Η οργή ξεχειλίζει και η οικονομική πίεση αυξάνεται.


Και όλοι μας, αναρωτιόμαστε, γιατί δεν γίνεται κάτι από τον Σαμαρά, γιατί δεν παίρνει την πρωτοβουλία να σαρώσει αυτή τη διαολεμένη κατάσταση, γιατί δεν κάνει κάτι να σταματήσει τον κατήφορο.

Σε αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο Antinews παρουσιάστηκαν όλες οι απόψεις και εκείνες που συμφωνούσαν με την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου και οι αντίθετες. Και από τον εξαντλητικό διάλογο που ακολούθησε προκύπτει ότι όλοι συμφωνούμε σε ένα πράγμα: Η μεγάλη ευκαιρία του αρχηγού Νέας Δημοκρατίας είναι κοντά.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από προσωπικές αγωνίες και επιθυμίες πρέπει να συντρέξουν τρεις αναγκαίες προϋποθέσεις / συνθήκες για να υπάρξει αποτελεσματική διακυβέρνηση Σαμαρά. Γιατί το ζητούμενο είναι να υλοποιηθεί το όραμα για μια άλλη Ελλάδα και πως θα φτάσουμε εκεί, όχι απλώς να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές.

Υπάρχουν τρεις αναγκαίες προϋποθέσεις/συνθήκες γι αυτό όπως έχουμε επανειλημμένως εξηγήσει στο Antinews:

Η πρώτη προϋπόθεση είναι η οριστική και αμετάκλητη πολιτική αποστρατεία του ΓΑΠ και η επιτάχυνση των διαλυτικών φαινομένων στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ και το “σύστημα ΠΑΣΟΚ” , αυτό το Μπααθικό πολιτικό μόρφωμα για το απόλυτο έλεγχο κράτους – υπηρεσιών – χρήματος -πολιτών. Μαζί του θα καταρρεύσει ή θα βραχυκυκλώσει και όλο αυτό το κρατικοδίαιτο σύστημα διαπλοκής που διαφεντεύει τον τόπο τόσα χρόνια και ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις.

Η διαπλοκή έχει εναποθέσει σήμερα τις ύστατες ελπίδες της για συνέχιση της κυριαρχίας της στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Τα ελεγχόμενα από την διαπλοκή ΜΜΕ είναι εκείνα που της εξασφαλίζουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου όλη την ιδεολογική και πολιτική στήριξη που χρειάζεται για να παγιδεύουν και αποπροσανατολίζουν τον λαό. Όταν θα καταρρεύσει η κυβέρνηση Παπαδήμου η επιρροή της διαπλοκής θα υποστεί συντριπτικό κτύπημα.

Αν αύριο ο Σαμαράς αποσύρει τη ΝΔ από την κυβέρνηση, η τελευταία απλώς θα καταρρεύσει. Και ο Σαμαράς θα έχει κάνει ένα τεράστιο πολιτικό δώρο στους εχθρούς του, που παρακαλούν να κάνει το λάθος. Αντιθέτως αν καταρρεύσουν μόνοι τους, τότε ο Σαμαράς θα προβάλει ως η μοναδική λύση, θα τον “παρακαλάνε να κυβερνήσει”, όπως είπε ο ίδιος στην ΔΕΘ του 2010.

Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό αντιμετωπίζει την συγκυρία μανιχαϊστικά, άσπρο ή μαύρο. Αυτό όμως δεν είναι πολιτική, ειδικά στους σημερινούς πρωτόγνωρους καιρούς

Η δεύτερη προϋπόθεση αρχίζει κι αυτή να ικανοποιείται. Όταν οι θέσεις όλων εκείνων των Ευρωπαίων ηγετών που λοιδορούσαν μέχρι χθες τον Σαμαρά θα διαψευσθούν μέσα στον ορυμαγδό των μαζικών υποβαθμίσεων, η διεθνής σκηνή θα αρχίσει σιγά σιγά να προσέχει εκείνον που είπε “όχι” στην Μέρκελ. Θα θυμηθούν όσα έλεγε ο αρχηγός της ΝΔ προ ετών και μηνών για την ανάπτυξη και μια συνολική και όχι μονομερή λύση της κρίσης. Και θα χειροκροτήσουν τότε τον …θρασύ πολιτικό αρχηγό από το Νότο που τόλμησε κάποτε να πει στην Μέρκελ: “όταν θα χρειαστείς ένα νέο σχέδιο, εγώ είμαι αυτός που θα σου το δώσει»

Όπως άλλωστε έχουμε γράψει πολλές φορές οι δανειστές τα λεφτάκια τους θέλουν πίσω. Να απαλλαγούν από τον βραχνά που λέγεται Ελλάδα, επιθυμούν διακαώς. Για να ασχοληθούνε με τα δικά τους προβλήματα. Κι έτσι που πάνε τα πράγματα θα παρακαλάνε σε λίγο να βρεθεί ένας ηγέτης για την Ελλάδα που θα καταλαβαίνει από οικονομικά και θα διαθέτει ταυτόχρονα το όραμα για να δημιουργήσει την κατάλληλη ψυχολογία στον λαό.

Η τρίτη προϋπόθεση είναι η ίσως η σοβαρότερη γιατί αφορά την ριζική ανανέωση της ΝΔ ως απαραίτητη προϋπόθεση για την λαϊκή υποστήριξη στην κυβέρνηση Σαμαρά. Ο Αντώνης Σαμαράς εδώ έχασε χρόνο και πρέπει να τον αναπληρώσει τάχιστα. Ο λαός βαρυγκωμά, ο λαός γκρινιάζει και διαμαρτύρεται, ο λαός σιχαίνεται τους πολιτικούς. Αλλά είναι ο ίδιος λαός που αναζητά ένα μόνο νεύμα από τον ηγέτη. Κι αν το δει θα του δώσει απλόχερα την βοήθεια του. Θα συμπαραταχθεί ανενδοίαστα στο πλευρό του, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα.

Ριζική αλλαγή στα πρόσωπα λοιπόν. Στα πρόσωπα ιδίως που οι νωπές μνήμες του πρόσφατου κυβερνητικού παρελθόντος της παράταξης τα έχουν καταχωρήσει στις αποτυχημένες φιγούρες ενός κομματισμού που δεν ανασυγκρότησε το κράτος, δεν συγκρούστηκε με τα συμφέροντα. Και δεν αφορούν αυτά μόνο στα ψηφοδέλτια και τους υποψήφιους πολιτευτές. Αφορούν και τα στελέχη και τον κυβερνητικό μηχανισμό που πρέπει η παράταξη να προετοιμάσει και να ρίξει στον αγώνα υλοποίησης του κυβερνητικού της έργου. Θέλει στρατιώτες, μυρμήγκια που θα δουλεύουν, όχι με το νου στη μίζα ή την κονόμα, όχι με την παλάμη ανοικτή για την αρπαχτή που μπορεί να εξασφαλίσει η εξουσία, αλλά με πίστη ότι προσφέρουν στην πατρίδα και με διάθεση να συγκρουστούν με όλα τα κακώς κείμενα και τις δεισιδαιμονίες του παρελθόντος

Το σύστημα πνέει σήμερα τα λοίσθια. Αυτό το σύστημα, που παίρνει με την κυβέρνηση Παπαδήμου την τελευταία ανάσα πριν τον επιθανάτιο ρόγχο, που μιλάει ανερυθρίαστα για χρεοκοπίες, που απειλεί και ασκεί ψυχολογική βία, που κόβει μισθούς και επιδόματα χάριν αναπτύξεως και ανταγωνιστικότητας, πρέπει να φάει όλο το μουτζούρη της αποτυχίας διακυβέρνησης και του προγράμματος διάσωσης.

Οι υπεύθυνοι της εθνικής αποτυχίας και της καταστροφής πρέπει να καταρρεύσουν μόνοι τους. Να απογυμνωθούν μόνοι τους. Να σταθούν γυμνοί μπροστά μας.

Για να μην βγαίνει μετά ο κάθε παπαγάλος και ο κάθε καθεστωτικός πρασινοφρουρός και να λέει ότι την πιο κρίσιμη στιγμή η ΝΔ και ο αρχηγός της σκέφτηκαν μικροπολιτικά και εγκατέλειψαν τον τιτάνιο αγώνα που έδινε η … κυβέρνηση Παπαδήμου οδηγώντας έτσι, με υπαιτιότητα δήθεν Σαμαρά, τη χώρα στην καταστροφή.

Αυτός ο εσμός πρέπει να φάει ολόκληρη την χλαπάτσα της αποτυχίας. Να τους αναγνωριστεί πλήρως και εις ολόκληρο το κατόρθωμα της οικονομικής δολοφονίας μιας ολόκληρης χώρας και ο στραγγαλισμός ενός ολόκληρου λαού. Γιατί μόνον έτσι θα έχει νόημα και η μόνη και ίσως η πιο αποτελεσματική από αρχής καταβολής ελληνικού κοινοβουλευτικού βίου, Εξεταστική Επιτροπή. Αυτή για το πως και γιατί φτάσαμε στο Μνημόνιο.

Να μείνουν μέχρι τέλους, για να μας πουν σε ένα τελευταίο διάγγελμα, με τον Παπαδήμο πρωθυπουργό και όλους τους κορυφαίους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ υπουργούς δίπλα του, γιατί απέτυχαν οι πολιτικές τους, γιατί μας χώσανε στην άβυσσο, γιατί δεν τιθάσευσαν το κομματικό κράτος, γιατί δεν περιόρισαν τις σπατάλες, γιατί ακόμη και τώρα ευνόησαν τους δικούς τους, γιατί διόρισαν συμβούλους αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας, γιατί, τελοσπάντων τα έκαναν σκατά.

Όλοι αυτοί που έχουν ακόμη το θράσος να τα βαφτίζουν όλα αυτά «τα χρόνια που σώσαμε τηχώρα»

Ε, αφού τη σώζατε και τη σώζετε, ας καείτε λοιπόν όλοι οι σωτήρες, στη φωτιά που ανάψατε…!