ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Το 80% πιστεύει ότι ο Παπανδρέου ξεπούλησε την εθνική κυριαρχία




Το 80% πιστεύει ότι 
ο Παπανδρέου ξεπούλησε 
την εθνική κυριαρχία












Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προασπίστηκε την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, αντίθετα ξεπούλησε τη χώρα, αφού αποδέχτηκε χωρίς διαπραγμάτευση τους όρους των ξένων. Αυτό πιστεύουν οκτώ στους δέκα Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO. Ίδια εικόνα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με μόλις 2 στους 10 πράσινους να πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ό,τι μπορούσε για να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας,

Την ίδια στιγμή στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το newsbomb.gr οι πολίτες δείχνουν να μην εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, μ ε τρεις στους δέκα Έλληνες μην πείθονται ότι προσπαθεί πραγματικά να σώσει τη χώρα. Μάλιστα σε ποσοστό 60% οι πολίτες θεωρούν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος επιβλήθηκε από τους δανειστές, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους.

Από την άλλη πλευρά οι ψηφοφόροι σε ποσοστό 60% υποστηρίζουν πως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς αυτοακυρώθηκε, αφού του καταλογίζουν ότι ακύρωσε τις έως τότε θέσεις της Ν.Δ., αποδεχόμενος ουσιαστικά το μνημόνιο. Μάλιστα η συμπόρευση του προέδρου της ΝΔ με την κυβέρνηση Παπαδήμου φαίνεται να δυσαρεστεί μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, αλλά και όσων είχαν ψηφίσει Ν.Δ. Το 2009.

Στο τελευταίο ερώτημα που έχει κάνει με την ονομασία των Σκοπίων και αν θα αποδέχονταν οι πολίτες το όνομα Μακεδονία, το 80% το απέρριψε κατηγορηματικά.














































Η Ελλάδα χρειάζεται Ηγεσία και Όραμα. Δεν πάει άλλο


Η Ελλάδα χρειάζεται Ηγεσία και Όραμα. 
Δεν πάει άλλο


Πέρασαν μόλις δυο χρόνια και τόσα πολλά γεγονότα έχουν συμπυκνωθεί που είναι σαν να πέρασε ένας αιώνας…
Δυο χρόνια γεμάτα απειλές, εκβιαστικά διλήμματα και μέτρα. Πολλά μέτρα. Βάρβαρα, ως επι το πλείστον, άδικα, οριζόντια.
Μέτρα που στην πορεία αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά. Για αυτό και διαρκώς απαιτούνται …νέα μέτρα.
Κοντεύoυμε να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι:
- το εισιτήριο στο Μετρό ήταν πάντα 1.40
-η βενζίνη 1.70,
-ο ΦΠΑ 23%
Δεχόμαστε πιά αδιαμαρτύρητα προκλητικές αυξήσεις, όπως η πρόσφατη της ΔΕΗ.
Θεωρούμε …σχεδόν φυσιολογικό να μην έχουν τα παιδιά βιβλία στα σχολεία.
Ουδείς εκπλήσσεται από τον αριθμό των ληστειών.
Συνηθίσαμε να βλέπουμε το κέντρο ως γκέτο απελπισμένων
Παρακολουθούμε συζητήσεις για επιστροφή στη …δραχμή.
Μας έχουν οδηγήσει σε τέτοιο αδιέξοδο, που θεωρούμε σωτηρία ακόμα και την πτώχευση της χώρας.
Εμείς οι Έλληνες καταντήσαμε να είμαστε ο πλέον απαισιόδοξος λαός της Ευρώπης.
Μας απαξιώνουν καθημερινά, μας συκοφαντούν, μας διασύρουν και τα ανεχόμαστε όλα.
Γίναμε ταυτόσημοι της αποτυχίας. Το παράδειγμα προς αποφυγήν.
Μας έχουν στερήσει το χαμόγελο, μας έκλεψαν την ελπίδα.
Μας έχουμε καταδικάσει να μην έχουμε δικαίωμα στο αύριο.
Ο κόσμος έχει κουραστεί.
Η απογοήτευση τον οδηγεί στην παραίτηση.
Περιμένει το μοιραίο.
Και το περιμένει, ως λύτρωση…
Αυτό είναι επικίνδυνο….
Ένας παραιτημένος λαός, δεν έχει μέλλον.
Πρέπει να μπεί ένα τέλος σ’ αυτό το μονότονο σενάριο εθνικής μελαγχολίας.
Μέρες που είναι, πρέπει να ξαναβρούμε την ελπίδα.
Την εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους που επιβίωσε ανά τους αιώνες ξεπερνώντας πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις από τις σημερινές.

Τώρα, θα πρέπει κάποιος να ανακοινώσει το μοιραίο, ότι δηλαδή μετά από χρόνιες, επίπονες αλλά μάταιες προσπάθειες, μια χώρα της ευρωζώνης οδεύει προς μια αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών της.

Δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

Θα υπάρξουν αναταράξεις και απώλειες, αλλά υπάρχουν οι δυνάμεις και οι δυνατότητες να ξεκινήσει η αντεπίθεση.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι επιτέλους θα σημάνει το τέλος της αβεβαιότητας. Και η αβεβαιότητα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της οικονομίας.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Γερμανία, όχι μόνο δεν θα μας πιέσει για έξοδο από το ευρώ, αλλά πιθανότατα θα δημιουργήσει ένα πλέγμα προστασίας, καθώς η ελληνική χρεοκοπία, δεν θα είναι η μοναδική στην ευρωζώνη και είναι στρατηγικής σημασίας το ευρώ να παραμείνει ως έχει και να διορθώσει τα λάθη του στην πορεία.

Καθώς οι μάσκες πέφτουν και οι ρόλοι αποκαλύπτονται, θα πρέπει και η δοτή κυβέρνηση να παραιτηθεί και να προκηρυχθούν εκλογές.

Είναι και άκομψο και ανώφελο να παριστάνει ο κ. Παπαδήμος ότι διαπραγματεύεται, όταν όλοι γνωρίζουν ότι το χάος θα το παραλάβει ο κ. Σαμαράς.

Θα ήταν καλό και για τη δημοκρατία και για το συμφέρον της χώρας, να αναλάβει τη δύσκολη διαπραγμάτευση ένας νόμιμα εκλεγμένος ηγέτης. Οι εκλογές δεν μπορούν να περιμένουν ούτε μία ώρα παραπάνω.

Η Ελλάδα χρειάζεται Ηγεσία και Όραμα….

Γιατί η Ελλάδα έχει μέλλον.

ΝΔ: "Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!"


ΝΔ: "Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ 
ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!"



Στα όρια της έφτασε την Συγγρού, η διαρροή από το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου ότι αν δεν προκύψει συμφωνία στην αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο Λ. Παπαδήμος θα καταθέσει την εντολή!


Στελέχη του κόμματος απαντούσαν: «ο κ. Παπαδήμος έπρεπε να κάνει τον σκληρό στο εξωτερικό της χώρας στις διαπραγματεύσεις και όχι στο εσωτερικό απέναντι στα κόμματα και στον ελληνικό λαό».


Στη Λεωφόρο Συγγρού εξετάζουν ακόμα την στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα, εκτιμώντας πάντως πως είναι δύσκολο ο κ. Σαμαράς να αρνηθεί την συμφωνία και να θέσει εν κινδύνω το PSI και το νέο δάνειο.


Με αυτόν πάντως που είναι ιδιαίτερα χολωμένοι στην Συγγρού , είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, καθώς θεωρούν πως τελευταία έχει αρχίσει και να εκβιάζει ,αλλά και να παίζει πολιτικό παιχνίδι με την μορφή διαρροών και επικοινωνιακών τεχνασμάτων…

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΩ …»

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΩ …»



Με τους παπανδρεϊκούς να χειροκροτούν … νυσταγμένα λόγω και της προχωρημένης ώρας ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του σε μια συνεδρίαση που για πολλούς δεν είχε … νόημα.

Επανέλαβε την άποψή του ότι έσωσε τη χώρα και τη Νέα Δημοκρατία κι ότι οι μπύρες και τα σουβλάκια του Κώστα Καραμανλή μας έβαλαν στο Μνημόνιο.

Η ομιλία τύπου «σαν να μην κυβέρνησα ποτέ αυτή τη χώρα» δεν συγκίνησε και πολλούς, αντίθετα μάλιστα, έδειξε ότι ο Γιώργος μπορεί να μην είχε σχέδιο για τη χώρα, αφού δεν κατάλαβε ότι κινδυνεύει, αλλά έχει σχέδια για το κόμμα.

Δήλωσε ότι θα είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μέχρι να φύγει … αν φύγει τελικά, ενώ απέφυγε να επαναλάβει ακόμη και την φράση «δεν θα είμαι υποψήφιος».

Πιστεύοντας ότι οι Έλληνες και η Νέα Δημοκρατία του χρωστάνε χάρη… ίσως να υπολογίζει και στο ότι θα επιστρέψει κάποτε δριμύτερος!