ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Public Issue: Στα τάρταρα το ΠΑΣΟΚ. Στη Βουλή η Χρυσή Αυγή

Public Issue: Στα τάρταρα το ΠΑΣΟΚ. 

Στη Βουλή η Χρυσή Αυγή

Σημαντικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό δείχνει το βαρόμετρο της PublicIssue, καθώς στην εκτίμηση της πολιτικής επιρροής καταγράφει το ΠΑΣΟΚ ως πέμπτο κόμμα και τη Χρυσή Αυγή να μπαίνει στη Βουλή.

Αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 18%, ενώ τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΚΕ με 12,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τέταρτος με 12% και πέμπτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με μονοψήφιο ποσοστό 8%.

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ, ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει ποσοστό 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%, ενώ στη Βουλή μπαίνει και η Χρυσή Αυγή με 3%!

Η μέτρηση δείχνει και τίτλους τέλους για τον Γ. Παπανδρέου, καθώς στις θετικές κρίσεις ο πρώην πρωθυπουργός συγκεντρώνει μόλις το 9%. Την ίδια ώρα, οι θετικές απόψεις για τον Λουκά Παπαδήμο είναι στο 46%, ενώ οι αρνητικές βρίσκονται πλέον στο 48%.

Με βάση την ίδια μέτρηση η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, σε ποσοστό 79%, δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της δημοκρατίας και από το Μνημόνιο, ωστόσο σε ποσοστό 70% δεν επιθυμούν την επιστροφή τους στη δραχμή.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δραχμή τον Φεβρουάριο!!

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες 
για δραχμή τον Φεβρουάριο!!












Βέβαια με το θέμα της πτώχευσης και επιβεβαιωμένες πληροφορίες να ακολουθήσεις πάλι μουφα είναι! Εγώ τον τελευταίο καιρό ακολουθώ μόνο μη έγκυρες πηγές και τελικά έχω δει ότι πιο πολύ μέσα πέφτουν στις εξέλιξής!! 

Μια από αυτές τις πηγές λένε ότι στς 17 Φεβρουάριου ημέρα παρασκευή στην .....


Ελβετία οι κωδικοί στις τράπεζες θα αλλάξουν από ευρο σε δραχμές σε αντιστοιχία 1500 αντί 340,75 και την αμέσως δευτέρα που θα έρθει δηλαδη 20 του μηνός θα είμαστε με το ευρο σε αντιστοιχία 400-410 αντί 340,75 .

Αυτό θα συμβεί γιατί πλέον στο άμεσο μέλλον έχει ήδη δρομολογηθεί η υποτίμηση τις δραχμούλας σιωπηλά ώστε να φτάσει στο 1500 το αρχικό που θα είναι και το μόνιμο!!Όποτε οι κατέχοντες κασαδουρα σε τράπεζες ας σκεφθούν !! 

Ξανά λέω όμως ότι δεν είναι έγκυρη η πηγή!! Δηλαδή δεν βάζουμε το χεράκι μας στην φωτιά!! Άλλα για να είμαι και δίκαιος να κλείσω με το να θυμίσω πόσοι από όσους εμπιστευτήκατε έβαζαν το χεράκι τους στην φωτιά δίνοντας σας σιγουριά για μη πτώχευση!! Κρίνε μόνος σου ....Και κρίνε με σύνεση!

Τρομοκρατούν το λαό για να περάσουν το Μνημόνιο-τερατούργημα

Τρομοκρατούν το λαό
για να περάσουν το Μνημόνιο-τερατούργημα

Είναι δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν όταν αφορά τους ίδιους και τα δικά τους παιδιά. Ομως, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό, ένα πρόγραμμα που θα απέρριπταν όλοι οι ηγέτες και οι λαοί του κόσμου



Μιχάλης Ιγνατίου


Τους πρώτους μήνες του 2010, όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «προετοίμαζε» τον ελληνικό λαό για να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την προσφυγή στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το βασικό επιχείρημα ήταν η δήθεν επερχόμενη στάση πληρωμών, που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση. Είχαν υποστηρίξει, επίσης, ότι τα ταμεία του κράτους δεν θα είχαν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων.


Οσοι μίλησαν τότε για εκβιασμό και καλλιέργεια φόβου στο λαό, αντιμετωπίστηκαν -στην καλύτερη περίπτωση- ως γραφικοί, διότι ακούστηκαν και κατηγορίες εναντίον τους, με πιό χαρακτηριστικές ότι επεδίωκαν επιστροφή στη δραχμή ή ότι δεν ήθελαν να αλλάξει η χώρα, που ήταν το προσφιλές αλλά κενό σε ουσία σύνθημα του κ. Παπανδρέου. Εχουν περάσει από τότε 21 μαρτυρικοί μήνες για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες… Οχι μόνο δεν έχουν δει σημάδι ελπίδας στον ορίζοντα, αλλά πληροφορήθηκαν ότι έχει αποτύχει το πολυδιαφημισμένο «Πρόγραμμα Σταθερότητας», που εκπόνησαν από κοινού ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι επικεφαλείς της Τρόϊκας. Στο μεταξύ, τους 21 αυτούς μήνες, οι πολίτες της χώρας έχασαν το 30-40% και πλέον των εσόδων τους, οι φόροι αυξήθηκαν δραματικά με αποτέλεσμα αρκετοί να έχουν οδηγηθεί σε πτώχευση, ενώ η χώρα …άλλαξε, αλλά προς το χειρότερο.


Δυστυχώς, η ομολογία για την αποτυχία του πρώτου Μνημονίου αντιμετωπίστηκε με κατανόηση από την πλειοψηφία του λαού, αντί της οργής γι’ αυτούς που το σχεδίασαν και απέτυχαν να το υλοποιήσουν. Και το λάθος της μή αντίδρασης, το πληρώνουμε όλοι πολύ ακριβά –εκτός των πολιτικών φυσικά που ευημερούν και συνεχίζουν να ζουν, να δρουν και να αντιδρούν, ως η Ελλάδα να είναι Σαουδική Αραβία.


Ο ελληνικός λαός βρίσκεται πάλι υπό εκβιασμό από τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν την Ελλάδα στη μέγγενη του Ταμείου. Καθημερινά ακούμε ότι εάν δεν γίνουν αποδεικτές οι απαράδεκτες θέσεις της Τρόϊκα, η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μία απλή καλλιέργεια τρόμου, και δεν γίνεται με συγκεκαλυμένο τρόπο, όπως την Ανοιξη του 2010. Η απειλή είναι συγκεκριμένη: ‘Η δανειακή σύμβαση ή καταστροφή. Δεν είναι μόνο απαράδεκτοι, και λυπάμαι που ανάμεσα στους εκβιαστές ξεχωρίζουν ελληνικά ονόματα.Εγκληματούν εναντίον του λαού και της χώρας και κατασκευάζουν φοβικούς ανθρώπους, που θα αποδέχονται τις αποφάσεις της «οικονομικής δικτατορίας», που επιχειρεί να χαλιναγωγήσει και να κυβερνήσει την Ελλάδα.


Είναι σημαντικό και ενθαρρύνει τους δανειστές και τους υποστηρικτές τους, το γεγονός ότι ενώ έχουμε ξεπεράσει το σημείο της απόλυτης εξαθλίωσης, δεν αντιδρούμε, δεν βγάζουμε φωνή μεγάλη γι’ αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό και συνεχίζουν να ποδοπατούν το πτώμα της ελληνικής οικονομίας. Μιλούν για μάχες που δίνουν για να μας σώσουν, χωρίς να προσφέρουν την παραμικρή πληροφορία για την ουσία των διαπραγματεύσεων. Η ενημέρωση του λαού γίνεται μέσω των διαρροών προς τους «αχόρταγους» για ειδήσεις συναδέλφους μου, οι οποίοι και τις μεταδίδουν με «πολεμικό» τρόπο ως να έρχεται το τέλος του κόσμου. Και στο μεταξύ, οι κυβερνώντες κάνουν τη δουλειά τους, που είναι η διασπορά φόβου και τρόμου, για να μην αντιδράσει ο λαός. Εχουμε μεγάλη ευθύνη και εμείς οι δημοσιογράφοι. Ναι μεν είναι δύσκολη η εξακρίβωση των πληροφοριών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις δημοσιοποιούμε επειδή η πηγή είναι κάποιος υπουργός, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αυτόκλητου «σωτήρα».


Πέστε μου αν κάνω λάθος… Δεν έπρεπε ο διορισμένος πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, ο υπουργός των Οικονομικών και οι συνεργάτες τους να ενημερώσουν τους πολίτες για τις απαιτήσεις της Τρόϊκα, για τα νέα χαράτσια, για τις επιπλέον περικοπές των μισθών και των συντάξεων; Τα μέτρα το λαό αφορούν. Δεν αφορούν τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Καρατζαφέρη, τον κ. Βενιζέλο και την πλειοψηφία των πολιτικών, που ΔΕΝ έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Ολοι αυτοί, όπως και τα παιδιά και τα εγγόνια τους, «καλά θα την έχουν». Συζητούν για το μέλλον του λαού οι άνθρωποι που ευθύνονται για το δράμα του. Και είναι οι ίδιοι, που θα εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα-λαίλαπα, για το οποίο δεν ζήτησαν καν τη γνώμη των πολιτών, τους οποίους ήδη έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.


Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που αποδείχθηκαν εντελώς ανίκανοι να εφαρμόσουν το πρώτο πρόγραμμα… Πως θα εφαρμόσουν το δεύτερο, που είναι πιό σκληρό και εξαιρετικά δύσκολα θα υλοποιηθεί;


Ισως, όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ο διορισμένος πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον στηρίζουν, να έχουν αποδεχθεί το νέο Μνημόνιο. Είναι δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν όταν αφορά τους ίδιους και τα δικά τους παιδιά. Ομως, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό, ένα πρόγραμμα που θα απέρριπταν όλοι οι ηγέτες και οι λαοί του κόσμου. Εάν ο κ. Παπαδήμος και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον εγκατέστησαν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι τόσο βέβαιοι για το πρόγραμμα-τερατούργημα των δανειστών, ας το θέσουν σε Δημοψήφισμα. Είμαι βέβαιος ότι παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές, ο σοφός ελληνικός λαός θα αρνηθεί να αυτοκτονήσει…


Follow on twitter: @mignatiou

ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ- ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ!


ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ- 
ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ 
Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ!



Το ΠΑΣΟΚ είναι τελικά αυτό που θα έχει τεράστιο πρόβλημα στην ψηφοφορία της νέας δανειακής σύμβασης αφού οι ίδιοι οι πράσινοι βουλευτές απειλούν ανοιχτά με αντάρτικο υπονομεύοντας την προσπάθεια του υποψήφιου μέλλοντος Υπουργού τους.

Πριν από λίγο από του βήματος της Βουλής μάλιστα ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τον απολογισμό του 2010 Στάθης Κουτμερίδης έστειλε την πρώτη -επίσημη-προειδοποιητική βολή. 

"Μας ζητούν να κόψουμε μισθούς και να κάνουμε απολύσεις, η μάχη είναι σκληρή, είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και που δοκιμάζονται οι αντοχές όλων μας. 

Να ξέρουν όμως οι δανειστές μας ότι στο δίλημμα χρεοκοπία ή εθνική ταπείνωση δεν θα δεχτούμε την εθνική ταπείνωση" εννοώντας προφανώς ότι προτιμά τη χρεοκοπία.

Ευγενική προσφορά του ΣΚΑΙ

Ο  Φοίνικας

Πάμε για εκλογές τον Απρίλη. Αυτό δείχνει η νέα δημοσκοπική πλύση εγκεφάλου που θα δείξει το ΣΚΑΙ σήμερα στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων. Δεν εξηγείται διαφορετικά, το υπερβολικό (ακόμα και για τμήμα ζαχαροπλαστικής όπως είναι ο Σκάι), φούσκωμα της Δημοκρατικής Αριστεράς στο 18% !!! 


Μιλάμε για προσπάθεια αλλαγής πολιτικού συστήματος express, ευγενική προσφορά του εφοπλιστή Αλαφούζου. Εδώ και τώρα θέλουν να στήσουν το νέο κεντροαριστερό σχήμα που θα διαδεχτεί το ΠΑΣΟΚ, μπας και κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα. Και καλύτερος διάδοχος από το μόρφωμα του Κουβέλη - αυτήν την χρονική στιγμή - δεν υπάρχει για αυτούς. 

Ο Κουβέλης δίνοντας μια σειρά από εξετάσεις τα τελευταία 2 χρόνια απέναντι στην Ευρώπη και την αστική τάξη της χώρας, κατάφερε να περάσει με άριστα, όσον αναφορά την υποταγή στην καπιταλιστική αγορά και την διάθεση παράδοσης του ελληνικού λαού στα χέρια της. Εξάλλου είναι ο μόνος πασόκος αυτήν την στιγμή, που δεν τον φτύνουν ακόμα στον δρόμο.

Είπαμε, το ΠΑΣΟΚ μπορεί και να πεθάνει, αλλά ο πασοκισμός πρέπει να συντηρηθεί και για αυτό σαν άλλος φοίνικας θα αναγεννηθεί μέσα απο τις στάχτες του. Το νέο όνομα αυτού ... Δημοκρατική Αριστερά ? Ίσως ...

Σύντομα στις οθόνες μας ...

Profil: Καταστρέφετε την Ελλάδα με... σαδο-οικονομία!



Profil: Καταστρέφετε την Ελλάδα με... 

σαδο-οικονομία!



Το αυστριακό περιοδικό Profil, με ένα εντυπωσιακό σε ακρίβεια και χαρακτηρισμούς άρθρο, κατηγορεί Μέρκελ-Σαρκοζί και λοιπούς της Ευρώπης ότι καταστρέφουν την Ελλάδα με ένα οικονομικό πρόγραμμα που δεν στηρίζεται πουθενά.

Το περιοδικό τονίζει ότι οπουδήποτε και αν επιχειρούσαν οι «σωτήρες της χρεοκοπημένης χώρας» να εφαρμόσουν ανάλογα μέτρα, η συνταγή θα συνιστούσε αντικείμενο χλεύης: το πρόγραμμα «εξυγίανσης» δεν αποτελεί παρά ένα παράδοξο οικονομικό-πολιτικό «βουντού», αφού επιβάλλει ταυτόχρονα ριζοσπαστική λιτότητα εν μέσω ύφεσης, με αυξήσεις των υπαρχόντων φόρων, νέες επιβαρύνσεις και μειώσεις
μισθών.

Όπως επισημαίνεται στη συνέχεια, μάταια αναζητά κανείς στο εν λόγω πρόγραμμα μια οικονομικο-πολιτική κατεύθυνση, καθώς ούτε νεοφιλελεύθερο είναι, αφού προβλέπει υπερβολικές αυξήσεις φόρων, ούτε σοσιαλδημοκρατικό, γιατί οι φόροι πλήττουν τις πλατιές μάζες, ούτε και «κεϊνσιανό», γιατί με τις περικοπές θέσεων και μισθών αφαιρείται το χρήμα από την οικονομία. Αντίθετα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο συγκεντρώνει «ό,τι χειρότερο από παντού», αποτελώντας μια «σαδο-οικονομία».

Το άρθρο περιγράφει με πίνακες και στοιχεία την καταβαράθρωση της ελληνικής οικονομίας. "Παρά τα σκληρά μέτρα το χρέος αυξάνει συνεχώς" γράφει το περιοδικό.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, ο κατάλογος των επιβαρύνσεων που υφίσταται ο ελληνικός λαός είναι μακρύς, εντούτοις συνεχώς γίνεται λόγος για μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει για τον απλούστατο λόγο ότι η ΕΕ ζήτησε από την Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο την εφαρμογή νέου πακέτου λιτότητας, που θα προβλέπει 28 δισ. ευρώ σε περικοπές και 50 δισ. ευρώ σε ιδιωτικοποιήσεις, προκειμένου να δοθεί περαιτέρω βοήθεια.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν ισχνά, μια και, όπως σημειώνεται, η Ελλάδα δεν διαθέτει ιδιαίτερα προσοδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις, ενώ στη συνέχεια τονίζεται ότι η όλη προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας έχει βυθίσει τη χώρα στην ύφεση, με αποτέλεσμα το χρέος να συνεχίζει να αυξάνεται.

Οι συντάκτες του άρθρου παρατηρούν ωστόσο πως «η τρόικα δεν έχει εξαντλήσει ακόμη όλη τη σοφία της», καθώς επιμένει σε μείωση του κατώτατου μισθού, κάτι στο οποίο αντιτίθενται ακόμη και αυτές οι ενώσεις των εργοδοτών, που κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Οι δυο αρθογράφοι καταγγέλλουν ότι η Ελλάδα έχει γίνει «πεδίο πειραματισμού» για τους «σχιζο-ειδικούς της οικονομίας», στο οποίο τους επιτρέπεται να δοκιμάζουν όλες τις ιδέες τους σε ό,τι αφορά δαπάνες και έσοδα, ενώ, εάν παρ' όλα αυτά αυξηθεί η φτώχεια και το έλλειμμα, τότε θα υπάρξει μια περαιτέρω δόση «πανευρωπαϊκής συμπόνιας», συμπεριλαμβανομένων ακόμη σοφότερων προτάσεων λιτότητας.

«Κι αν στο τέλος η Ελλάδα καταρρεύσει, υπάρχει και ακόμη μια εναλλακτική επιλογή, δηλαδή, ίσως το ίδιο πείραμα να επιτύχει στην Πορτογαλία», καταλήγει το άρθρο- «κατηγορώ» του έγκυρου αυστριακού περιοδικού
.

Spiegel: «Φαρσοκωμωδία» η διάσωση της Ελλάδας

Spiegel: «Φαρσοκωμωδία» 
η διάσωση της Ελλάδας

 Το ΔΝΤ έχει «ξεγραμμένη» την Ελλάδα!


Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι πριν από δύο χρόνια, παρά τα διάφορα προγράμματα διάσωσης της Ε.Ε και του ΔΝΤ, αναφέρει σε άρθρο του στη διαδικτυακή έκδοση του Spiegel ο Στέφαν Κάιζερ, λέγοντας ότι «θα ήταν καλύτερο να τερματιστεί αυτή η φαρσοκωμωδία».


Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, είναι πλέον σαφές ότι η συμφωνία που διαπραγματεύονται εδώ και μέρες η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να σώσει την Ελλάδα και ότι απλά θα καθυστερήσει την πτώχευση της χώρας, προκαλώντας νέα δεινά στους πολίτες.

Τα πακέτα διάσωσης που έχουν συμφωνηθεί ως τώρα αποδεικνύονται κάθε φορά ανεπαρκή, σημειώνει το άρθρο, με στόχους που ήταν εκ των πραγμάτων ανέφικτοι και υιοθετούνταν για εσωτερική πολιτική κατανάλωση τόσο στη Γερμανία και τη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα.

Η τρόικα περίμενε έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ, επιστροφή στις αγορές το 2012 μαζί με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Δεν έγιναν, ενώ το μέγεθος του κουρέματος γίνεται κάθε φορά μεγαλύτερο, σύμφωνα με τον Κάιζερ. Ωστόσο το μόνο που έχουν καταφέρει είναι η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Κάιζερ υποστηρίζει επίσης ότι πλέον έχει έρθει η ώρα για την ομολογία ότι η τακτική του καρότου και του μαστιγίου έχει αποτύχει. Η μόνη λύση είναι μια μεγάλη διαγραφή του χρέους με τη συμμετοχή της ΕΚΤ και των ευρωπαϊκών χωρών.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στην Ελλάδα να αναπτυχθεί από μόνη της και να γίνουν περισσότερα για την προστασία των υπόλοιπων υπερχρεωμένων κρατών από ένα κίνδυνο μετάστασης.

Όταν σκάσει, το καπάκι που θα τιναχθεί θα πάρει πολλά κεφάλια.



Όταν σκάσει, το καπάκι που θα τιναχθεί θα πάρει πολλά κεφάλια. 



Πρέπει να ντρέπονται αν είναι Έλληνες, οι αρχηγοί των κομμάτων και ο δοτός, να παίζουν με τα νεύρα μιας ολόκληρης χώρας με τα εκατομμύρια των Ελλήνων.



Τους έκαναν μάγια , τα παίρνουν, τους έχουν υπνωτίσει, τι συμβαίνει ; 

Αν αληθεύει αυτό, τι κάνουν οι..τριακόσιοι ; 
Τι κάνουν υπουργοί και υφυπουργοί που μετέχουν στην κυβέρνηση ; 
Όλοι τα παίρνουν ; 
Τι τους έχουν ποτίσει ; 
Παρόλο τον θόρυβο με τους τροικανούς για τις εργατικές συμβάσεις, οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων οι τριακόσιοι δεν ακούν, δεν βλέπουν, δεν διαβάζουν ; 
Έχουν ακούσει για την υπαγωγή του χρέους στο Βρετανικό δίκαιο ; 
Μας πετούν τα μισθολογικα σαν προπέτασμα καπνού για να μη δούμε πίσω απο αυτόν τι άλλα κρύβονται. 
Που ζουν ; ή αύριο σαν μετανοούσες Μαγδαληνές, η Βάσω Παπανδρέου, Χρυσοχοϊδης, Λομβέρδος και άλλοι δακρύβερτοι λοιποί συγγενείς, θα πουν κάναμε λάθος αλλά ψηφίστε μας για να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε. 
Έχουμε νέες προτάσεις και όραμα. 
Μέχρι τώρα τι κάνουν ;
Τόσο αφελείς είναι. Τόσο θρασείς είναι. Γιατί κρύβονται πίσω από κομματικές πειθαρχίες και δεν σηκώνουν το λάβαρο της αξιοπρέπειας. Ή δεν έχουν συνείδηση ή
δεν ανταποκρίνονται στο λειτούργημα που ανέλαβαν ως εκπρόσωποι του λαού.
Ο δοτός ως κούριερ και οι αρχηγοί σαν μαθητούδια 1ης δημοτικου υπακούουν τρομαγμένα στις εντολές της δασκάλας.
Όλοι αυτοί που πληρώνονται από το αίμα του ελληνικού δεν γνωρίζουν ότι δεν είναι μονόδρομος το μνημόνιο αλλά υπάρχουν λύσεις όπως « δημοσιονομική αδυναμία » state of necessity ; 
Γιατί κάνουν πως δεν ακούν ; Γιατί δεν βγαίνουν σε δημόσια συζήτηση για να έχει γνώση ο ελληνικός λαός. 
Γιατί προτιμούν να συνεδριάζουν πίσω από κλειστές πόρτες για να μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων στο όνομα της σωτηρίας της Ελλάδας. 
Ποιας Ελλάδας ; της εξαθλίωσης και των λαθρομεταναστών. 
Μιας Ελλάδας χωρίς Έλληνες όταν οι μισοί θα φύγουν και οι υπόλοιποι θα έχουν πεθάνει. 
Δεν μας ενδιαφέρει η φερεγγυότητα προς τους έξω.
Η φερεγγυότητα ενδιαφέρει αυτούς που ανέλαβαν εργολαβικά την υποταγή της Ελλάδος.
Το πτώμα δεν το ενδιαφέρει άμα πεθάνει αν ο τάφος έχει απλό σταυρό ή είναι μαρμάρινος με σκαλίσματα.
Ο λαός είναι κατσαρόλα που βράζει. Όταν σκάσει, το καπάκι που θα τιναχθεί θα πάρει πολλά κεφάλια. Αυτό μη το ξεχνούν, όσοι προετοιμάζουν την παράδοση της χώρας στους Γερμανούς. 
Αν δεν στείλουν στο διάολο τους τροϊκανούς, ο λαός θα στείλει και αυτούς μαζί τους.

Έλληνας δεν είναι όποιος έχει ελληνικό πιστοποιητικό γέννησης !!!! Αλλά όποιος έχει την Ελλάδα μέσα του.

Aκούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά το ...ΠΑΣΟΚ απειλεί να μην ψηφίσει τα μέτρα!

Aκούγεται σαν ανέκδοτο, 
αλλά το ...ΠΑΣΟΚ απειλεί 
να μην ψηφίσει τα μέτρα!














Ο Γιώργος Παπανδρέου, καίτοι αμφισβητούμενος από όλα σχεδόν τα κορυφαία στελέχη, τα οποία διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι εκείνος ο οποίος θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να βάλει σήμερα την υπογραφή του στο κείμενο συμφωνίας με την τρόικα, για τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές, προκειμένου να συναινέσουν στη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Η υπογραφή αυτή ωστόσο είναι εξαιρετικά πιθανό να αποδειχτεί γράμμα κενό περιεχομένου, από τη στιγμή που στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνονται φυγόκεντρες τάσεις… εξέγερσης.

Πολλοί από τους βουλευτές του Κινήματος, διαπιστώνοντας ότι το Μνημόνιο λειτούργησε αυτοκαταστροφικά για το ΠΑΣΟΚ, καταδικάζοντάς το σε συρρίκνωση της κοινωνικής, πολιτικής και εκλογικής επιρροής του, και συνεκτιμώντας ότι σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, οι μισοί… και παραπάνω δεν θα εκλεγούν στην επόμενη Βουλή, δεν έχουν καμία πρόθεση να ψηφίσουν τα νέα μέτρα.

Έχουν μάλιστα διαμηνύσει σχετικά με τις προθέσεις τους, τόσο στην ηγεσία του Κινήματος όσο και στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μια εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο επιβολής κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία.

Ένα ενδεχόμενο πάντως που απέκλεισε χθες με σχετικές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, μεταφέροντας ουσιαστικά τις σχετικές προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

ΕΡΧΕΤΑΙ... ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!



ΕΡΧΕΤΑΙ... ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!



Ακούγεται ως... απίστευτο!

Σύμφωνα με διαρροές από τις συνομιλίες τρόικας - κυβέρνησης, υπάρχει το ενδεχόμενο το νέο μνημόνιο να μην έρθει προς ψήφιση στη Βουλή!

Τουναντίον, αυτό να γίνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου!

Κάτι που σημαίνει πως αυτομάτως θα γίνει νόμος του κράτους.

Και δεν είναι τυχαίο πως αύριο θα υπάρξει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου!

Ας σημειωθεί ότι την Πέμπτη υπάρχει νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών στην ημερήσια διάταξη της βουλής κάτι που θα διευκόλυνε τα πράγματα.

Το θέμα είναι βέβαια ότι το κείμενο της συμφωνίας πρέπει να περάσει από το Eurogroup που συνεδριάζει την Πέμπτη πριν… περάσει από την ελληνική Βουλή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 44 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έπειτα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, μπορεί να εκδώσει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες έχουν αμέσως την ισχύ νόμου και απλά εισάγονται στη Βουλή για κύρωση σε 40 ημέρες από την έκδοσή τους ή σε 40 ημέρες από τη σύγκλιση της Βουλής σε σύνοδο. 



Αν η Βουλή δεν τις εγκρίνει μέσα σε 3 μήνες από την υποβολή τους, τότε παύουν να ισχύουν.

«ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ»

«ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ»
 
 

Τη διαβεβαίωση ότι οι κάλπες θα στηθούν και μάλιστα πολύ σύντομα, παρέχει ο Σαμαράς στους βουλευτές και τα στελέχη από όλη την Ελλάδα που έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στη Συγγρού το τελευταίο τριήμερο.

«Δεν κάνω πίσω, μόνο μια εκλεγμένη κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί αποφασιστικά με την τρόικα και τους πιστωτές.

Οι κάλπες θα στηθούν στον χρόνο που έχουμε πει» αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι παραπάνω θα … ξέρει.

"ΣΠΑΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

"ΣΠΑΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"






"Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει ότι, ο κ. Παπανδρέου είναι ένας από τους σπάνιους εκείνους πολιτικούς, ο οποίος έχει το θάρρος να θυσιάζει την πολιτική του θέση προς όφελος της χώρας του”. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομάδας Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Hannes Swoboda, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο Μουσείο της Ακρόπολης.

"Είναι αυτός που ξεκίνησε τις μεταρρυθμίσεις, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στην Ελλάδα, οι οποίες, βέβαια, πρέπει να ολοκληρωθούν και να συνεχιστούν" συνέχισε και πρόσθεσε πως η ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας είναι καταστροφή για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Απορρίπτουμε κάθε είδους ιδέα, που θεωρεί ότι θα ήταν καλό να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, ότι θα ήταν καλό να έχει οδηγηθεί η Ελλάδα σε χρεοκοπία", δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να βγει από την κρίση. "Με το ΠΑΣΟΚ και με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, καθώς και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη σοβαρή κρίση τα επόμενα χρόνια",