ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η νέα Γιάλτα : Ανατολική Μεσόγειος και Κρήτη, Οι «αυλές» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Η νέα Συνδιάσκεψη της Γιάλτας 

υπεγράφη 

στα τέλη της δεκαετίας του 2000;









Με το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι τρεις μεγάλες δυνάμεις και νικητές του πολέμου (Ρωσία, ΗΠΑ και Μ. Βρετανία) έστειλαν στη Γιάλτα τους Τσώρτσιλ, Ρούζβελτ και Στάλιν να μοιράσουν τον κόσμο όπως εκείνοι νόμιζαν.


Η αντίστοιχη συνάντηση των ισχυρών έχει ολοκληρωθεί με τη διαφορά ότι οι χώρες αυτές είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Γαλλία, ενώ τα ονόματα των Τσώρτσιλ, Ρούζβελτ και Στάλιν αντικαταστάθηκαν από εκείνα των: Μέρκελ, Ομπάμα, Σαρκοζί.

Το σχέδιο που τους ανάγκασε να το κάνουν ονομάζεται: «Ηνωμένες Πολιτείες της Μεσογείου» ή και «Μεσογειακή Ένωση».

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας θα διαδραματίσουν τα κράτη δορυφόροι που είναι η Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ, ενώ όλα όπως δείχνουν κάποιο ρόλο θα διαδραματίσει και η Τουρκία ως ενός σημείου.

Τα συμφέροντα των ΗΠΑ ταυτίζονται με εκείνα της Μεγάλης Βρετανίας που μέσω αυτής οι ΗΠΑ ουσιαστικά είναι και ατύπως «ενταγμένες» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι χώρες δορυφόροι των συγκεκριμένων συμφερόντων είναι η Τουρκία και το Ισραήλ. 

Η διαμάχη που έχει προκύψει ωστόσο ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στα Αμερικανο-Βρετανικά συμφέροντα.

Ένα αντίστοιχο πρόβλημα, όχι το ίδιο μεγάλο, δημιουργεί η Τουρκία στη συμμαχία των Γαλλία – Γερμανία, αφού η μεν Γαλλία δεν έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία σε αντίθεση με τη Γερμανία.

Η Γερμανία με τη Γαλλία έχουν ταυτόσημες θέσεις, όπως το ίδιο έχουν οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ.

Αυτό που παραμένει μυστήριο και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως είναι πως θα εξελιχθεί στην πορεία ο ρόλος της Τουρκίας.

Άσχετα με το τι φαίνεται και τι προωθούν εσκεμμένα τα Ευρωπαϊκά και όχι μόνο μέσα ενημέρωσης, τα συμφέροντα του Γαλλο-Γερμανικού άξονα βρίσκονται πολύ κοντά με εκείνα του Αμερικανο-Βρετανικού. 

Στο βάθος, η Γερμανία και η Γαλλία δεν επιθυμούν άλλο την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού δεν έχουν τι άλλο να κερδίσουν από αυτήν. Η ανακατανομή του πλούτου – γιατί περί αυτού πρόκειται – μεταξύ των κρατών δεν περιλαμβάνει σύνορα παρά μόνο οφέλη.

Με μια πρώτη ματιά στην περίπτωση που η Ε.Ε δημιουργήσει έναν μηχανισμό στήριξης στα παράκτια έθνη της Μεσογείου, η Αμερικανο-Βρετανική επιρροή θα γίνει ασθενέστερη.

Είναι όμως έτσι;

Φαινομενικά ναι. 


Όχι όμως στην περίπτωση που ο Αμερικανο-Βρετανικός άξονας έχει έρθει σε συμφωνία με το Γαλλο-Γερμανικό και έχουν ήδη χωρίσει την ευρύτερη περιοχή σε ζώνες επιρροής και ως εκ τούτου η «Μεσογειακή Ένωση» επεκταθεί ως «ένωση» ανατολικότερα περιλαμβάνοντας και ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Γαλλία και η Γερμανία προσδιορίζουν την εξωτερική σε συνδυασμό με την οικονομική τους πολιτική όλο και νοτιότερα δεν είναι συμπτωματικό. 

Η Ανατολική Μεσόγειος και η περιοχή νότια της Κρήτης είναι οι «αυλές» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν είναι τυχαία ως γεγονότα τα ακόλουθα:

- Η Αραβική Άνοιξη ξεκίνησε και εξελίχθηκε σε χώρες που «βρέχονται» από τη Μεσόγειο Θάλασσα.
- Η ανάδειξη του θέματος ότι η Ελλάδα έχει πλούσιο ορυκτό πλούτο έγινε την ώρα που βρίσκεται σε βαθιά οικονομική ύφεση.
- Το ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της ιστορίας η Γερμανία υποστήριξε ανοιχτά τον Ελληνισμό (Κύπρο) απέναντι στην Τουρκία με επίσκεψη της Καγκελάριου Μέρκελ στο νησί λίγο πριν ξεκινήσουν οι έρευνες για φυσικό αέριο.
- Το «άνοιγμα» του Ισραήλ προς Ελλάδα και Κύπρο με τα γνωστά αποτελέσματα μετά την προσέγγιση.

- Οι αντιδράσεις Ρωσίας και Κίνας σε όλα όσα η Δύση υποστηρίζει.

Ανατολική Μεσόγειος, Αιγαίο και Μέση Ανατολή το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι οι περιοχές που πιθανόν υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις. Το ποιες ακριβώς θα είναι, το αν εξελιχθούν παράλληλα και ποια τα αποτελέσματα κανείς δεν γνωρίζει, πέρα όσων συμμετείχαν στη ΝΕΑ Συνδιάσκεψη της Γιάλτας που πιθανόν υπεγράφη στα τέλη της δεκαετίας του 2000!









Σαμαράς: Η ΝΔ είναι η μόνη σταθερά σε μια χώρα που καταρρέει

Σαμαράς: Η ΝΔ είναι η μόνη σταθερά σε μια χώρα που καταρρέει


Την προεκλογική περίοδο και μάλιστα με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους άνοιξε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ κηρύσσοντας διμέτωπο αγώνα και προς το ΠΑΣΟΚ και προς την αριστερά ζήτησε αυτοδυναμία στις επικείμενες εκλογές για αποτραπεί όπως είπε η ακυβερνησία. 

Η ΝΔ όπως τόνισε είναι ο μοναδικός πυλώνας σταθερότητας προσθέτοντας ότι η χώρα την ώρα που όλα καταρρέουν έχει ανάγκη από μια αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση κι όχι ετοιμόρροπες συγκυβερνήσεις. 

Ο στόχος του Α.Σαμαρά από το βήμα της βουλής ήταν διττός. Αφενός να συσπειρώσει τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς με στόχο την αυτοδυναμία αφετέρου όμως να απαντήσει στα σενάρια της συγκυβέρνησης και μάλιστα της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ,τα οποία το τελευταίο διάστημα υπονομεύουν την δυναμική της ΝΔ.

Πάντως το γεγονός ότι επέλεξε από την πρώτη στιγμή τον διμέτωπο στρεφόμενος και κατά της αριστεράς βεβαιώνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ στοχεύει να κλείσει από τώρα και πριν μπούμε επίσημα στην προεκλογική περίοδο τις διαρροές αντιμνημονιακών ψήφων προς την αριστερά η οποία δημοσκοπικά τουλάχιστον συγκεντρώνει πρωτόγνωρα ποσοστά. 

Στην κατακλείδα της ομιλίας του ο Α.Σαμαράς είχε και ένα έμμεσο κάλεσμα στους διαγραφέντες καλώντας σε συσπείρωση στην ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο «για να ανοίξει ,όπως είπε,ο δρόμος για την λαική ετυμηγορία».

«Ανοίγοντας το δρόμο για εκλογές, επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, διασώσαμε την κοινωνική συνοχή, τουλάχιστον για την ώρα. Και τώρα βρίσκουμε πλέον συμμάχους για να βάλουμε την Ελλάδα στο δρόμο της Ανάκαμψης.

- Σήμερα, όσοι μας πολεμάνε, δεν μπορούν να αρνηθούν ότι είχαμε δίκιο το 2010 - αν και ως πρόσφατα το αμφισβητούσαν και μας χλεύαζαν.
- Δεν μπορούν πια να ανακόψουν την υπεροχή μας στις δημοσκοπήσεις - αν και έκαναν ό,τι μπορούσαν να μας «φρενάρουν».
- Δεν μπορούν πια να αμφισβητήσουν την αναγκαιότητα άμεσων εκλογών - αν και ως πολύ πρόσφατα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τις ματαιώσουν.
- Εμείς όμως επιμένουμε ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή και νωπή εντολή. Αλλιώς πολύ σύντομα θα είναι ακυβέρνητη.
- Τώρα όλοι ξέρουν ότι τελειώνει το PSI και πάμε σε εκλογές!
- Τώρα το μόνο που τους μένει είναι να αμφισβητούν τη δυνατότητα της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσει την αυτοδυναμία. Την οποία, η παράταξή μας δεν τη ζητά από ματαιοδοξία. Αλλά για να μπορέσει να κυβερνήσει με τόλμη και αποφασιστικότητα, όπως, άλλωστε απαιτούν οι έκτακτες συνθήκες

Η «μη αυτοδυναμία» είναι το τελευταίο «χαρτί», που προσπαθούν να παίξουν, το τελευταίο «ανάχωμα» που προσπαθούν να δημιουργήσουν.

Ας μη ματαιοπονούν. Θα πέσει κι αυτό, πολύ σύντομα. Και θα σαρωθεί στις εκλογές.

- Ο λαός γνωρίζει πια, ποιος του λέει την αλήθεια. Όπως και γνωρίζει και ποιος τον κορόιδευε τόσα χρόνια.
- Ο λαός γνωρίζει πια, ποιος αγωνίζεται για να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Όπως γνωρίζει και ποιος διέσυρε την Ελλάδα στο εξωτερικό.
- Ο λαός γνωρίζει πια, ποιος δημιουργεί για την Ελλάδα συμμάχους στο εξωτερικό. Όπως γνωρίζει και ποιος απομόνωσε την Ελλάδα στο εξωτερικό.
- Ο λαός γνωρίζει, ποια δύναμη παραμένει όρθια και αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, συσπείρωσης και προοπτικής, όταν όλα γύρω καταρρέουν και διαλύονται...
- Και ο λαός έχει ανάγκη από σταθερή δύναμη διακυβέρνησης. Όχι από ετοιμόρροπες συγκυβερνήσεις.

Σας καλώ όλους απόψε, με τη σημερινή ψηφοφορία να κλείσουμε - οριστικά - το θλιβερό κεφάλαιο των τελευταίων δυόμισι χρόνων.

Σας καλώ, με τη σημερινή ψηφοφορία, να ανοίξουμε το δρόμο για τη λαϊκή ετυμηγορία και τις εκλογές.

Να βγάλουμε - μια για πάντα - την Ελλάδα από το κάδρο της κρίσης. Και να τη φέρουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για Ανάκαμψη σε όλη την Ευρώπη.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Αφήνουμε πίσω τη χειρότερη εποχή που γνώρισε η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.
Και ανοίγουμε το δρόμο για τη νέα Μεταπολίτευση, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος!»

Η κυβέρνηση σπεύδει να υιοθετήσει, πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για ενιαίο φορολογικό συντελεστή στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ενιαίος συντελεστής και για τους πολίτες






Η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για ενιαίο φορολογικό συντελεστή στις επιχειρήσεις είναι αναμφισβήτητα ένα τολμηρό βήμα. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση σπεύδει να το υιοθετήσει, συμπεριλαμβάνοντας την πρόταση στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου φορολογικού περιβάλλοντος, το οποίο σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους που θα εγγυώνται τη σταθερότητα του συστήματος και εν προκειμένω έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό, δημιουργούν τις....
προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο αυτό, το από κάθε άποψη τολμηρό βήμα θα ήταν και γενναίο αν συνδυαζόταν και με την καθιέρωση ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή. Διότι πέραν του δημοσιονομικού οφέλους που θα έχει το κράτος, αφού τα έσοδα θα αυξηθούν, είναι προφανές ότι ο ενιαίος συντελεστής φορολόγησης καθιστά εκ των πραγμάτων «δύσκολη» τη φοροδιαφυγή ενώ ταυτόχρονα την κάνει δικαιότερη. Το ισχύον φορολογικό σύστημα ευνοεί κατ ουσία τη φοροδιαφυγή, επιτρέπει και διευκολύνει τις πελατειακές σχέσεις μεταξύ των φορολογουμένων και των ειπρακτικών μηχανισμών, αλλά πάνω απ’ όλα έχει αποδειχθεί αναποτελεσματικό και ιδιαίτερα κοστοβόρο. Αναποτελεσματικό διότι τα δημόσια έσοδα βαίνουν διαρκώς μειούμενα, και κοστοβόρο αφού τα χρήματα που δαπανώνται προκειμένου να συντηρηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που αποφέρουν.

Θα αναρωτηθεί κανείς, αφού ο ενιαίος συντελεστής είναι αποδοτικότερος και δικαιότερος, για ποιο λόγο δεν εφαρμόζεται. Γιατί αφενός δεν «συμφέρει» έναν κόσμο που ζει από την πολυπλοκότητα του φορολογικού συστήματος. Αφετέρου γιατί υποχρεώνει έναν «άλλο κόσμο» που ζει σε βάρος των έντιμων φορολογούμενων να πληρώσει. Το επιχείρημα που θέλει τα υψηλότερα εισοδήματα να βαρύνονται με υψηλούς συντελεστές και άρα να πληρώνουν περισσότερα, είναι μύθος. Σήμερα υπερφορολογούνται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν τα εισοδήματά τους και δεν «πληρώνουν» όσοι καταφέρνουν να δηλώνουν εισοδήματα σε επίπεδα που οι φορολογικοί συντελεστές είναι χαμηλότεροι και άρα οι φόροι λιγότεροι σε σχέση με τα πραγματικά τους εισοδήματα.

Ο κ. Κεδίκογλου αποκάλυψε για πρώτη φορά... στο "Λαβύρινθο" πως το Φεβρουάριο του 2010 ο ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν στην συνάντησή του στη Μόσχα με το Γιώργο Παπανδρέου ήταν έτοιμος να παράσχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ της τάξης των 26 δισ. ευρώ, αλλά ο κ. Παπανδρέου στην δεκαπεντάλεπτη κατά μόνας συνάντησή τους του μιλούσε για την πράσινη οικονομία.

Δεν έπαιρναν τα λεφτά του Πούτιν, 
για να μας σύρουν στο ΔΝΤ!!!

Το ΠΑΣΟΚ έριξε τις σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας σε χειρότερο επίπεδο ακόμα και από την εποχή του ψυχρού πολέμου!


ΙΔΟΥ λοιπόν πώς “δένουν” οι αποκαλύψεις που έκανε το βράδυ της Παρασκευής στο “Λαβύρινθο” της ΕΡΤ3 και στον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη ο Βουλευτής Ευβοίας και τομεάρχης Μέσων Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας ο Σίμος Κεδίκογλου, με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” , πως, “Μας έστελναν στο ΔΝΤ από τον Ιούνιο του 2009!”.

Ο κ. Κεδίκογλου αποκάλυψε για πρώτη φορά…

στο “Λαβύρινθο” πως το Φεβρουάριο του 2010 ο ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν στην συνάντησή του στη Μόσχα με το Γιώργο Παπανδρέου ήταν έτοιμος να παράσχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ της τάξης των 26 δισ. ευρώ, αλλά ο κ. Παπανδρέου στην δεκαπεντάλεπτη κατά μόνας συνάντησή τους του μιλούσε για την πράσινη ανάπτυξη!! 

Δείτε το βίντεο:




Εκ του σύνεγγυς...Τελικά... συγγενής.

Τελικά... συγγενής




Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του βουλευτή που φυγάδευσε σε τράπεζα του εξωτερικού 1 εκατομμύριο ευρώ, καθώς όπως έγινε γνωστό το πρόσωπο αυτό δεν είναι τελικά ο ίδιος βουλευτής αλλά πρόκειται για τον επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία ενημερώθηκε σχετικά με την εξέλιξη στην υπόθεση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες κ. Βαγγέλη Αργύρη, σε δηλώσεις της χαρακτήρισε την υπόθεση φαρσοκωμωδία και τόνισε ότι τα χρήματα ήταν από μετοχές που πουλήθηκαν στο εξωτερικό και προορίζονταν για την αγορά πλοίου.

Η κ. Μπακογιάννη είπε για το επίμαχο έμβασμα του συζύγου της στο Λονδίνο στις 3 Μαρτίου: "Προερχόταν από μετοχές οι οποίες υπήρχαν στην Αμερική, ρευστοποιήθηκαν, πέρασαν μέσω της τραπέζης στην Ελλάδα και έφυγαν για αγορά πλοίου πάλι στο Λονδίνο, πράγμα το οποίο έχει σκοπό να κάνει ο σύζυγός μου".

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έκανε λόγο για "απίστευτη φαρσοκωμωδία" την οποία πίστεψε -όπως είπε- και η ίδια με αποτέλεσμα επί 5 ημέρες να ζητά να δοθεί το όνομα στη δημοσιοτητα του ανθρώπου που έβγαλε λεφτά στην Ελβετία για να μπορέσει να γλιτώσει το κόστος στη χώρα.

"Όλη αυτή η απίστευτη φαρσοκωμωδία μεταβλήθηκε σε μια επιχειρηματική δρταστηριότητα του άνδρα μου, η οποία είναι καταγεγραμμένη στο πόθεν έσχες από την ημέρα που τον παντρεύτηκα μέχρι και σήμερα" τόνισε.

Κλείνοντας τη δήλωσή της, κατήγγειλε ότι "σήμερα σπιλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος γιατί κάποιοι έχουν σκοπό να κρύψουν αυτούς οι οποίοι έβγαλαν τα λεφτά τους στην Ελβετία για να τα γλιτώσουν από την Ελλάδα".

Εν τω μεταξύ, έφθασαν στην επιτροπή πόθεν έσχες και εξετάζονται τα στοιχεία στα οποία είχε αναφερθεί την Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος για νυν ή πρώην βουλευτές που έχουν "φυγαδεύσει" πάνω από 100.000 ευρώ στο εξωτερικό.

ΣΑΜΑΡΑΣ "ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ" ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 ΣΑΜΑΡΑΣ "ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ" ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
 

 
Να κόψει την συζήτηση περί μετεκλοογικής συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων που άνοιξε με πρωτοβουλία στελεχών του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.

“Να μην ακούω για συγκυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι χαμένο και προσπαθεί να μας πάρει μαζί του και να μας κάνει ζημιά” δήλωσε ο κ. Σαμαράς την Κυριακή της Αποκριάς. Εκείνοι που προωθούν το σχετικό σενάρια υποστηρίζουν ότι “από τη στιγμή που τα δύο κόμματα έχουν δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσουν το ίδιο πρόγραμμα που περιέχεται στο μνημόνιο τότε γιατί να μην συνεργαστούν;”. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι ευρωπαίοι εταίροι όπως δείχνει και η πρόσφατη παρέμβαση του κ. Γιούνκερ ο οποίος δήλωσε ότι “αν ακραία κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς“.

Πέραν αυτού οι ευρωπαίοι θα ήθελαν τα δύο κόμματα να στηρίξουν μία κυβέρνηση τύπου Μόντι με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο. Παρότι το σενάριο είναι βάσιμο, η συζήτηση που άνοιξε μειώνει την όποια δυναμική της ΝΔ και αυξάνει τις διαρροές ψηφοφόρων που θεωρούν ότι μετά την υπερψήφιση του μνημονίου και την διαγραφή των 21 βουλευτών τα δύο κόμματα έχουν εξομοιωθεί. Ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος πλέον υπερασπίζεται το μνημόνιο με την ίδια επιχειρηματολογία και φρασεολογία με τους κ.κ. Παπαδήμο και Βενιζέλο έχει πρόβλημα να διαχωρίσει το κόμμα του από το ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό διαψεύδει χλιαρά τα σενάρια συγκυβέρνησης αλλά δεν μπορεί και να τα απορρίψει κατηγορηματικά αφού ξέρει ότι με την αυτοδυναμία άπιαστη θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ είτε είναι πρωθυπουργός ο ίδιος είτε όχι.

Ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να διατηρήσει τη ΝΔ ως την μόνο ισχυρή και συμπαγή δύναμη σε ένα πολιτικό σκηνικό που καταρρέει έτσι ώστε μετά τις εκλογές να έχει τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις. Εν τω μεταξύ έχει μπροστά του τις ψηφοφορίες των εφαρμοστικών νόμων που θα δείξουν την δυναμική που έχει το προσκλητήριο που απηύθηνε για την επιστροφή των διαγραμμένων. Παράλληλα η ΝΔ νιώθει να απειλείται από το νέο κόμμα του κ. Παναγιώτη Καμμένου. Με ελληνορθόδοξες διακηρύξεις και με καθαρές αντιμνημονιακές θέσεις που είχε η ΝΔ μέχρι πριν από λίγους μήνες το κόμμα του κ. Καμμένου προσφέρει διέξοδο στους δυσαρεστημένους συντηρητικούς ψηφοφόρους αλλά και πολιτική στέγη στους βουλευτές της ΝΔ που θα επιμείνουν στην αρχική τους στάση.