ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ : Η ραχοκοκαλιά & πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας

Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς

στο 
μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα






Οι δεκαετίες που ακολούθησαν τη Μεταπολίτευση, στιγματίστηκαν από την λυσσαλέα προσπάθεια των "διανοούμενων" της Αριστεράς, να ελέγξουν την παραγωγή των ιδεών και του πνεύματος σε εθνικό επίπεδο. 

Οι αυτοαποκαλούμενοι "προοδευτικοί", δεν άφησαν ζωτικό χώρο σε κανέναν εκ των αντιπάλων τους να αρθρώσουν λόγο. Επέβαλαν μια στυγνή δικτατορία στο χώρο των γραμμάτων, προσπαθώντας να ποδηγετήσουν τις ιδεολογικοπολιτικές εξελίξεις στη χώρα. 

Απέτυχαν οικτρά, καθώς οι ιδέες τους και κυρίως οι αυταρχικές προοπτικές τους απορρίφθηκαν στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών. Όλες οι κοινωνιολογικές έρευνες που είδαν τα τελευταία χρόνια το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. 

Εκκλησία, οικογένεια, δικαιοσύνη και ένοπλες δυνάμεις, βρίσκονται πολύ ψηλά στη συνείδηση των πολιτών και εκεί θα παραμείνουν.

Η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς επί υπαρκτής μεταπολιτεύσεως είναι μια πραγματικότητα. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο για αυτό το θέμα. Η αντιμετώπιση της και η ιδεολογική της απονομιμοποίηση είναι πρωταρχικός στόχος κάθε μετά-μεταπολιτευτικού πολιτικού προγράμματος. 

Όμως υπάρχει ένα βασικό ερώτημα. 

                                                      Ποια αριστερά?


Κι όμως! Η μεταπολίτευση ξεκίνησε αριστεριστικά, με το «κόκκινο» κύμα να σαρώνει τη δημόσια διοίκηση, τα πανεπιστήμια και τα ΜΜΕ. Τελειώνει όμως με μια αντικομμουνιστική προδιάθεση. Και αυτό, με όλα τα κόμματα της Δεξιάς, να βάλλουν με πυρ ομαδόν κατά των «κόκκινων» ή έστω, να διαφοροποιούνται ανοικτά από την αριστερά σε κάθε ευκαιρία. Όταν κάποτε, όλοι αποζητούσαν την εύνοιά της! 

Αν αυτό δεν αποτελεί δικαίωση των διαχρονικών θέσεών της Δεξιάς, πείτε μας εσείς τι είναι!
Από που να τελειώσουμε και από που να αρχίσουμε! Τα δεικτικά σχόλια στις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά, που συνοδεύονται από φραστικές επιθέσεις στην μάλλον αποσβολωμένη αριστερά; Τις αντικομμουνιστικές αναφορές στις ομιλίες του Γιώργου Καρατζαφέρη; Τις τοποθετήσεις του Πάνου Καμένου, ο οποίος ξεκαθάρισε πόσο μακριά είναι από την αριστερά στα εθνικά θέματα και στην υπόθεση της μετανάστευσης;

ΝΔ κατά αριστεράς ! Ποιος φούρνος γκρεμίστηκε;

Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή: 

«Eπειδή, καιρό τώρα, δεν έχω απαντήσει, απ’ αυτό το βήμα, στην αυξανόμενη επιθετικότητα της αριστεράς, καιρός είναι να πούμε και κάποια πράγματα για την αριστερά. Η οποία νομίζει ότι η ίδια είναι τάχα υπεράνω κριτικής. Αλλά δεν είναι… Αν η αριστερά ψάχνει ‘κακούς’ για να καταγγείλει, καλό θα είναι να κοιτάξει και λίγο στον καθρέφτη της. 
Θα ανακαλύψει ότι μπορεί η ίδια να μην κυβέρνησε ποτέ, αλλά άσκησε επιρροή και στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, που έχουν μεγάλη ευθύνη για εδώ που φτάσαμε. Στήριξε προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης. Έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Η αριστερά, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε βαλθεί να διώξει του Κινέζους από τον Πειραιά μόλις πριν δυόμιση χρόνια;… 

Η αριστερά δεν πρωτοστάτησε και στην υπεράσπιση του ασύλου παρανομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους; Όπως πρωτοστάτησε και στις καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επί πολλά χρόνια, απαξιώνοντας πλήρως τη δημόσια Παιδεία, για την οποία υποτίθεται ότι κόπτεται;… Ολόκληρη η αριστερά κατά καιρούς στήριξε και υπερασπίστηκε όλα όσα αποτελούν σήμερα τις ‘ασθένειες’ της ελληνικής κοινωνίας, που μας έφεραν ως εδώ. 

Γι’ αυτό καλά θα κάνει να μην μας κουνάει το δάχτυλο… 

Μεγάλο μέρος της αριστεράς, τελείως εξωπραγματικά υπερασπίζεται ακόμα πρότυπα κοινωνιών που έχουν καταρρεύσει… δεν τολμά να διαφωνήσει με τα ‘πρότυπά’ της, ούτε και μετά την παταγώδη αποτυχία τους!» Και τον ακολούθησαν πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές.

«Η αριστερά έχει ένα πρόβλημα στην Ελλάδα. Κι αυτό η αριστερά, προφανώς, δεν μπορεί να το αντέξει. Η αριστερά έχει μάθει πάντοτε να ασκεί κριτική, από το απυρόβλητο. 

Κρίνει τους πάντες και δεν δέχεται με τίποτα κριτική», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM.

Χαρακόπουλος .

«Η γενιά του Πολυτεχνείου περιεβλήθη με ένα μύθο στα μεταδικτατορικά χρόνια, τον οποίο πολλοί εξαργύρωσαν ποικιλοτρόπως. Την περίοδο των παχέων αγελάδων, των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και των κρατικών επιχορηγήσεων, των θαλασσοδανείων και της επίπλαστης ευδαιμονίας, πολλοί από τη γενιά εκείνη, αποτελούσαν πρότυπο αγωνιστικότητας και παράδειγμα στάσης ζωής. Η προσωπική τους, όμως, διαδρομή -εδώ κι αν ισχύει η λαϊκή ρήση τα στερνά τιμούν τα πρώτα!- και κυρίως η κατάληξη της διαδρομής της χώρας στη μεταπολίτευση με οδοδείκτη στερεότυπα και ιδεολογήματα που αναπαρήγαγε αυτή η γενιά, εύλογα προκαλούν την κοινή γνώμη. 

Θα ανέμενε λοιπόν κανείς σήμερα, η Αριστερά, πριν επιχειρήσει να κερδοσκοπήσει πολιτικά επί των ερειπίων της μεταπολίτευσης να κάνει την αυτοκριτική της. 

Γιατί μόνο αθώα του αίματος δεν είναι. Ωστόσο, βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο… Δεν μπορεί η αριστερά να μιλάει από τη θέση του κατηγόρου… Δεν είναι δυνατόν η Αριστερά να εμφανίζεται τιμητής στην εκπαίδευση… Και ήταν η Αριστερά αυτή, η οποία ζώντας ακόμη φαντασιακά σε μακρινές δεκαετίες διερρήγνυε τα ιμάτιά της απέναντι σε όποια προσπάθεια επιβολής του νόμου, όπως στα πανεπιστήμια που έχουν καταστεί ορμητήρια συμμοριών, στο όνομα της αντίδρασης στην κρατική καταστολή. 

Ο κατάλογος με τις ‘αμαρτίες’ της αριστεράς είναι μακρύς, πολύ μακρύς». ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΔΩ: «Δυστυχώς, στον αριστερό αυτό λαϊκισμό υπέκυψε και η ΝΔ ως μη όφειλε. Φοβούμενη ενίοτε τις αντιδράσεις, δεν αντιπαρατέθηκε μαζί του. 

Οι εποχές, όμως, άλλαξαν. Δεν ζούμε πλέον στη δεκαετία του ’70 και του ’80. Η στάση μας αυτή μάς στοίχισε στους απλούς πολίτες με την κοινή λογική, που κάποιοι επιμένουν να τους χαρακτηρίζουν με ιδεολογικούς όρους ως συντηρητικούς. 

Αυτοί, όμως, είναι η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αυτοί είναι η ραχοκοκαλιά της».

Λέτε να έβαλαν μυαλό; Όπως και να έχει, όσοι τα έλεγαν αυτά πριν μερικά χρόνια, χαρακτηρίζονταν ακραίοι και μισαλλόδοξοι! Άντε παιδιά, καιρός για επιστροφή στο Βίτσι κάθε Αύγουστο και στου Μακρυγιάννη κάθε Δεκέμβριο!

Δυνατές θέσεις από τον Γιώργο Καρατζαφέρη

«Κάλιο αργά παρά ποτέ. Όταν το έκανα πριν τρία χρόνια στη Βουλή, σκόνταφτα τότε στην άρνηση της ΝΔ που χειροκροτούσε την κ. Παπαρήγα και τον κ. Τσίπρα. Το ΚΚΕ είχε ωφεληθεί τα μάλλα από τη ΝΔ, με διάφορες ‘εμφανείς’ και όχι χρηματοδοτήσεις. Σας υπενθυμίζω το ένα εκατομμύριο που έδωσε ο κ. Σιούφας στο ΚΚΕ…

Τώρα βλέπει ότι το ‘φλερτ’ τελείωσε. Δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς έχει μεγάλες ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη. Με την έντονη αντιμνημονιακή του ρητορική, δυνάμωσε και έστειλε τον κόσμο στην αριστερά… Έβαλε τον κόσμο σε ένα λεωφορείο προς την αριστερά, αλλά, κάπου στη μέση της διαδρομής αυτός κατέβηκε, ενώ έμεινε ο κόσμος μέσα στο λεωφορείο. 
Τώρα, θέλει να τους μαζέψει πάλι πίσω».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κατέθεσε πολύ «προχωρημένες» για την ελληνική πραγματικότητα προτάσεις: «Είπα στη Βουλή να μπορεί και να έχει την δυνατότητα ο Έλληνας πολίτης και ο οικογενειάρχης να πυροβολήσει όποιον εγκληματία και εισβολέα μπει και απειλήσει την οικογένεια του, τη ζωή και την περιουσία του. 
Να μπορεί και η ίδια η αστυνομία να χρησιμοποιεί τα όπλα που τους έχει εμπιστευτεί άλλωστε η ελληνική κοινωνία. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το μπάχαλο και η ανομία που ζούμε κάθε μέρα. Να επανέλθει η ασφάλεια, ο νόμος και η τάξη στη χώρα… Έχουμε καταντήσει ένα πελώριο ‘σουρωτήρι’. Όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει από τη χώρα μας. Ουσιαστικά είμαστε ‘όμηροι’ των λαθρομεταναστών. 
Ο τόπος κινδυνεύει σοβαρά… Δεν πάει άλλο».

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΕ του ΛΑΟΣ στη Δυτική Αττική, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, χρησιμοποίησε και πάλι σκληρή γλώσσα: «Τι δέχθηκαν οι ‘νενέκοι’; Μείωση αμυντικών δαπανών 400 εκατομμυρίων ευρώ. Η Τουρκία κάνει πάρτι στο Αρχιπέλαγος. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό να γίνει. Όλα αυτά οι προσκυνημένοι τα χρεώνονται. Και ας μην τολμήσουν αυτό που μεθοδεύουν η κυβέρνηση Παπαδήμου με την ανοχή και συνενοχή της ΝΔ. Να δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. 
Δεν εκχωρούμε».

Θάνος Πλεύρης κατά αριστεριστών

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, αναδεικνύει το δεξιό DNA του κόμματός του. Διαβάστε από ερώτηση που κατέθεσε για το «αντιρατσιστικό» συλλαλητήριο στον Άγιο Παντελεήμονα: «στις 17 Μαρτίου 2012, ημέρα Σάββατο, κάποιοι ακροαριστεροί, κατ’ επάγγελμα ‘αντιρατσιστές’, διοργανώνουν πορεία προς την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και προαναγγέλλουν συναυλία σε αυτήν. Μάλιστα, στις αφίσες που κυκλοφορούν, υβρίζουν τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα που υφίστανται την υποβάθμιση της ζωής τους και την εγκληματικότητα λόγω της λαθρομετανάστευσης. 

Η κατάληψη της πλατείας από ακροαριστερούς ‘μεταναστολάγνους’ είναι μια προκλητική ενέργεια απέναντι στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα που βλέπουν τη ζωή τους να διαλύεται κυριολεκτικά, επειδή η Πολιτεία αδυνατεί να πατάξει τη λαθρομετανάστευση. Επιπλέον, ο κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων από τους ακροαριστερούς, που και στο παρελθόν έχουν επιτεθεί στους κατοίκους, είναι υπαρκτός… Έχει δοθεί άδεια γι’ αυτήν τη συναυλία και, αν ναι, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τυχόν καταστροφές από τους ακροαριστερούς; Πώς θα προστατευτούν οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα από τις ακροαριστερές οργανώσεις που τους εκβιάζουν καθημερινά;»

Πολλά κόμματα και διαγκωνισμός στα δεξιά. Και φυσικά, ενδυνάμωση του δεξιού στίγματος…


Η 
δεξιά 
παράταξη  θα μπορεί να είναι η μόνη που θα μπορούσε να αποτελέσει μέσα στις συνθήκες διάλυσης του πολιτικού σκηνικού την δύναμη εκείνη που θα κρατήσει την χώρα όρθια και θα υπερασπιστεί διεθνώς τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της, αλλά και να αντέξει την δοκιμασία της δύσκολης διακυβέρνησης που θα χρειαστεί ο τόπος στα επόμενα χρόνια, εξασφαλίζοντας μια πλατιά εντολή βασισμένη στην αλήθεια. Την οποία όλοι την ξέρουμε.

Όλοι θα πρέπει να θυμούνται, ότι οι εκλογές που έρχονται δεν είναι το τέλος του δύσκολου δρόμου, είναι σχεδόν η αρχή του.


Η ΝΔ Καταγγέλλει «πράσινες» προεκλογικές προσλήψεις


Η  ΝΔ Καταγγέλλει «πράσινες» 
προεκλογικές προσλήψεις
Συγκεκριμένα στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα η ΝΔ κατηγορώντας υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ότι προχωρούν σε προσλήψεις και σε ανανεώσεις συμβάσεων λίγο πριν από τις εκλογές. 

Ο Γ. Μιχελάκης ζητά να σταματήσουν άμεσα οι «ρουσφετολογικές» προσλήψεις. 


«Τα πιο νοσηρά φαινόμενα κομματισμού αναβιώνουν, τις μέρες αυτές, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Πρωτεργάτες ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Οικονόμου, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ξεκίνησαν - χωρίς ίχνος ντροπής - και σχεδιάζουν να συνεχίσουν ένα όργιο ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων “ημετέρων” σε νευραλγικά πόστα της Διοίκησης, με στόχο να βολέψουν δικούς τους και να επιβάλουν κομματικό έλεγχο στο κράτος. Πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική, που δεν πρόκειται να γίνει δεκτή». Αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ 

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της σημειώνει πως ο υπουργός Παιδείας έσπευσε να ανανεώσει τις θητείες Διοικητών των νοσοκομείων και άλλων φορέων για ακόμη δύο χρόνια «προκειμένου να “συνεχίσουν” το έργο της πλήρους διάλυσης τρων Νοσοκομείων. Καταπατώντας κάθε δεοντολογικό κανόνα και κινούμενος από προφανή μικροπολιτικά ελατήρια, επιχειρεί να διασώσει ανθρώπους που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια του ΕΣΥ».

Την ίδια τακτική σύμφωνα με την Συγγρού ακολουθεί και ο Γ. Παπακωνσταντίνου. «Διορίσθηκαν, στη ΔΕΗ, το Δεκέμβριο του 2011, νέα εκτελεστικά μέλη, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Το ίδιο συνέβη και με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο που αφορά τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), Ταυτόχρονα ετοιμάζονται να τοποθετήσουν νέα διοίκηση στο Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) και νέο Γενικό Διευθυντή στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ)» σημειώνει στην ανακοίνωση του ο Γ. Μιχελάκης. 

Παράλληλα η ΝΔ έδωσε στην δημοσιότητα τις υπουργικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες έγιναν 800 προαγωγές και τοποθετήσεις υπαλλήλων σε θέσεις «κλειδιά» στο υπουργείο οικονομικών τους τελευταίους 2,5 μήνες. 

• Απόφαση 16-1-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1008097 ΕΞ 2012, Μετακίνηση υπαλλήλων. 

• Απόφαση 17-1-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2 1009243 ΕΞ 2011, Τοποθέτηση Προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος. 

• Απόφαση 30-1-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1017460 ΕΞ 2012, Μετακίνηση υπαλλήλων. 

• Απόφαση 26-1-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1017020 ΕΞ 2012, Τοποθετήσεις υπαλλήλων. 

• Απόφαση 29-2-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1035369 ΕΞ 2012, Τοποθετήσεις υπαλλήλων. 

• Απόφαση 29-2-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1035371 ΕΞ 2012, Τοποθετήσεις υπαλλήλων

• Απόφαση 1-3-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1035380 ΕΞ 2012, Τοποθετήσεις υπαλλήλων

• Απόφαση 9-3-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1040025 ΕΞ 2012, Τοποθετήσεις υπαλλήλων

• Απόφαση 13-3-2012, Αρ. Πρωτ. Δ2Α 1041194 ΕΞ 2012, Τοποθέτηση 138 Προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος.

Λέτε ο Σαμαράς να μην ήθελε να γίνει πρωθυπουργός με 50%;


Λέτε ο Σαμαράς να μην ήθελε
 να γίνει πρωθυπουργός με 50%;

Οι Έλληνες ψοφάμε για συνωμοσιολογικές θεωρίες, σιωνιστές, πράκτορες κλπ. Κι άμα ζοριστούμε, μπροστά σε κάθε συμφορά εύκολο το ανάθεμα κι αυτόν που χθες αποθεώναμε, τον φορτώνουμε καχυποψία ή και κατάρες.

Βέβαια, αδέρφια, οι συνωμοσίες κατά του Έθνους προϋποθέτουν σχέδιο. Εμείς όμως πως φτάσαμε ως εδώ; Όλοι ξεχνάνε ότι η κρίση ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με το σκάσιμο της φούσκας των δανείων στην Αμερική. Οι κερδοσκόποι παίζανε «αεροπλανάκι» και κοντέψανε να σπρώξουνε τον γίγαντα στο Γκραν Κάνυον. Η κρίση μετά μεταδόθηκε στην Ευρώπη και χτύπησε πρώτα εμάς, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία κι ύστερα την Ιταλία.


Η κρίση λοιπόν ξεκίνησε χαοτικά και συνεχίστηκε χαοτικά. Το ΠΑΣΟΚ –μπαρόκ του ψηλού παιδιού από τη Μινεσότα έκανε εκστρατεία συκοφάντησης της χώρας και προσπάθησε να τα φορτώσει στον Κώστα Καραμανλή. 

Απ’ όσο θυμάμαι δεν έπεσαν Έλληνες αλεξιπτωτιστές στην Ουάσιγκτον, το 505 Τάγμα Πεζοναυτών δεν κατέκτησε την Ιβηρική ξεκινώντας με ηρωϊκή απόβαση στην Ίμπιζα, ούτε το 4ο Σώμα Στρατού σάρωσε το Δουβλίνο και το Κορκ. 

Τους φρατέλους τους τσακίσαμε το 1940 αλλά από το πότε δεν έχει ανοίξει μύτη, το πολύ πολύ να «χτυπήσαμε» καμμία ραγκάτζα στα Ιόνια. Τις οικονομίες των ΗΠΑ και των συναδέλφων μας Ιβήρων, Κελτών και φρατέλων δεν τις διαχειρίστηκε ο Αλογοσκούφης ή ο Παπαθανασίου. Πίσω λοιπόν από την κρίση, κρύβεται η παταγώδης αποτυχία της περιβόητης «αυτορύθμισης» των αγορών, η απληστία χρηματοπιστωτικών οργανισμών και μεσαζόντων.

Αν έχουμε ως κράτος, πολιτικό σύστημα και κοινωνία ευθύνη, είναι για το μέγεθος των συνεπειών στη χώρα μας. Ευθύνες τριάντα ετών καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας, ξεσκισμένης «πολιτικής ορθότητας», διαφθοράς, διαπλοκής, διόγκωσης ενός κράτους δεινόσαυρου και φοβικού συνδρόμου απέναντι σε κάθε εχθρό, κάθε μεταρρύθμιση και κυρίως αποδόμησης του εθνικού φρονήματος και των κοινωνικών προτύπων. 

Δεν επιτρέψαμε μόνο σε μια παρασιτική ολιγαρχία να φάει μέχρι φόδρα ΜΟΠ, επιδοτήσεις και δάνεια, στήσαμε κιόλας στην αγορά ως πρότυπο και λατρευτικό σύμβολο το Λαμόγιο με το βρώμικο μάτι. Κι αυτός ο άθλος ήταν κυρίως επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ, που εξακόντισε στα ύψη το χρέος, έκανε κοινωνική πολιτική και ρουσφετολογία με τα δανεικά, διέλυσε το κράτος και επέτρεψε στην διαπλοκή να γίνει η αφανής πραγματική εξουσία. Παράλληλα βέβαια ξεφτίλισε τις έννοιες των ιδεών και την Φιλοτιμία την αντικατέστησε, ως πέτσινη αρετή, η κουτοπόνηρη επιτηδειότητα.

Χαοτικά λοιπόν φτάσαμε ως εδώ, λόγω μιας παγκόσμιας κρίσης, υφιστάμεθα όμως μεγαλύτερες συνέπειες από τους άλλους γιατί την χώρα την κατέστρεψαν με την ανοχή μας οι ταγοί της, κατά κανόνα πράσινοι, χάσαμε δυο χρόνια με τους ιδεοληπτικούς του κωπηλάτη και χαοτικά συνεχίζεται το έργο.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε με ειλικρίνεια ότι αντί για την άμεση καταστροφή επέλεξε την αμφίβολη σωτηρία. Ήξερε πως αν έλεγε ΟΧΙ, το βράδυ μετά την ψηφοφορία στη Βουλή θα είχε δημοφιλία και πρόθεση ψήφου, που θα ξεπερνούσε το 50 %. 

Αν γίνονταν εκλογές άμεσα θα έπαιρνε ποσοστά του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1974. Πιστεύει λοιπόν κανείς σοβαρός, πως ενώ ήξερε πως θα σάρωνε επικοινωνιακά και στην πρόθεση ψήφου, θεωρούσε ανύπαρκτο τον κίνδυνο χρεωκοπίας αλλά παρ΄ όλα αυτά είπε ναι; Είναι προφανές πως εκτίμησε τον κίνδυνο ως υπαρκτό, τώρα τον Φεβρουάριο του 2012, με τα σημερινά δεδομένα κι όχι της Άνοιξης του 2010. Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, πρέπει τουλάχιστον να του αναγνωρίσει το κίνητρο. Τα ίδια έλεγε και το ΠΑΣΟΚ το 2009-2010, λένε κάποιοι. Σωστό αλλά η διαφορά είναι πως ενώ τότε ήταν ψέματα, είχαμε άλλες επιλογές, οι ανίκανοι και κακόβουλοι, που κυβέρνησαν τα δυο προηγούμενα χρόνια, έκαναν ότι μπορούσαν ώστε τα ψέματα τους να γίνουν αλήθεια! 

Αφού λοιπόν ο Αντώνης θεώρησε σήμερα υπαρκτό τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης κατάρρευσης, προτίμησε, με μεγάλο προσωπικό πολιτικό κόστος, να κερδίσει χρόνο, δηλώνοντας όμως ευθέως το αμφίβολο της σωτηρίας. Δεν τελειώσαμε και μας το λέει. Όμως έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε και ν’ ακούμε τα μισά.

Τα σενάρια κι οι αναλύσεις εκ του προχείρου πάμπολλες. Να κάνουμε, λένε μερικοί, ότι και η Αργεντινή, η Ισλανδία, ο Ισημερινός κλπ. Χώρες εκτός ευρώ. Η Αργεντινή όμως δεν λένε ότι πέρασε πρώτα από την κατάρρευση, ταραχές, λεηλασία, αβάστακτη φτώχεια. Και βέβαια η Αργεντινή έχει αγροτοκτηνοτροφικό τομέα που μπορεί να ταΐσει όλη την υφήλιο, παράγει αυτοκίνητα, όπλα, αεροπλάνα. 

Εμείς μετά από τον βαλκανικό χλιδάτο σοσιαλισμό μας είμαστε η χώρα του εισαγόμενου φραπόγαλου, πουλάμε οι μισοί πίτσες και σουβλάκια, με εισαγόμενα υλικά, στους άλλους μισούς, είμαστε η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη χωρίς ναυπηγεία πια, κι έχουμε αναλογικά περισσότερες Καγιέν κι από τη Γερμανία αλλά χοιρινό φέρνουμε από την Ολλανδία και κρεμμύδια από την Τουρκία και μόνο κάτι γενναίοι φτιάχουν καλά ποδήλατα στην Πάτρα, αν θυμάμαι καλά.

Κι αυτοί που το βράδυ της ψηφοφορίας της δανειακής, στην υποψία ενός ΟΧΙ, επέδραμαν στις ΑΤΜ, δεν νομίζω ότι το έκαναν για ν’ αγοράσουν ασπίδες, κορινθιακά κράνη και δόρατα για να πέσουν μαχόμενοι στις Θερμοπύλες. Δώσαμε δείγμα του τι θα γινόταν την άλλη μέρα στις τράπεζες αν συγκρουόμασταν με τους Αλαμανούς και τους Φράγκους κι αυτοί εξαπέλυαν τις χάρτινες ή αληθινές απειλές τους.

Χαοτικά λοιπόν συνεχίζεται αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι. Αυτοί προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους κι εμείς να κερδίσουμε χρόνο, να σώσουμε το τομάρι μας και την αξιοπρέπεια μας. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. ΑΟΖ, νέες συμμαχίες, μερικά μεγάλα έργα – φάροι στις υποδομές μας που θα φέρουν και πολλά μικρότερα, χωρίς εκβιασμούς από ανταγωνιστές και κατενάτσιο από κατευθυνόμενους «οικολόγους», δημιουργία σοβαρού κράτους. Στον χρόνο που κερδίζουμε μπορούν ν’ αλλάξουν πολλά, ν’ αναγκαστούν οι γερμαναράδες και οι λοιποί να κόψουν χρήμα, να εκδώσουν ευρωομόλογο. Πρέπει να είμαστε εκεί. 

Πού αλλού; Στον παράδεισο της Συρίας, της Αιγύπτου και της Λιβύης; «Θύμωσε ο αγάς κι έκοψε τα α…. του», λέει ο λαός. Ας σταθούμε τότε στα πόδια μας κι υπάρχουν τρόποι ν’ απαλλαγείς από τα δεσμά. Γιατί μάγκας ζητιάνος δεν υπάρχει. Ας γίνουμε λοιπόν αληθινοί μάγκες και τότε θα πάρουμε το αίμα μας πίσω…

Γράφει ο Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 

«Άρχισε να τάζει ο Βενιζέλος»

ΝΔ: «Άρχισε να τάζει ο Βενιζέλος»


ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ! 

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ!





Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Μιχελάκης σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε πως «δεν διαφέρει από τον κ. Παπανδρέου»

Αφορμή για την αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν μια χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο Ευ. Βενιζέλος για την μοναδική υπόσχεση που έχει δώσει ο Αντώνης Σαμαράς. «Ακούω τη ΝΔ που λέει εμείς δεσμευόμαστε να επαναφέρουμε τα πολυτεκνικά επιδόματα και να αναπληρώσουμε τις συντάξεις μέχρι 700 ευρώ. Το βρίσκω τραγικά λίγο αυτό. Γιατί μόνο αυτό; Εγώ έχω πονέσει και έχω λυπηθεί, όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά και για πολλές άλλες περικοπές. Και όλες πρέπει να αποκατασταθούν» υποστήριξε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ απάντησε λέγοντας πως ο Ευ. Βενιζέλος ακολουθεί την πεπατημένη του Γ. Παπανδρέου και πριν εκλεγεί ακόμα πρόεδρος άρχισε να μοιράζει υποσχέσεις. 

«Πραγματικά, πόση απόσταση έχουν αυτά που είπε, σήμερα, ο κ. Βενιζέλος από το “λεφτά υπάρχουν”του κ. Παπανδρέου; Προτού καν αναδειχθεί και επίσημα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, άρχισε να τάζει στους πάντες τα πάντα, υποσχόμενος αποκατάσταση όλων των αδικιών που έκαναν, για δύο χρόνια, ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τελικά, ο κ. Βενιζέλος επιβεβαιώνει ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από τον κ. Παπανδρέου» δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης.


ΟΜΩΣ




Αυτά που γίνονται στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τελειωμό! 
Τις τελευταίες ημέρες και δη από το Εθνικό Συμβούλιο και μετά, έρχονται στο Κίνημα, κύμα παραιτήσεων χωρίς να υπάρχει φραγμός!

Στην Ιπποκράτους, έχουν... σοκαριστεί, το σοκ όμως είναι μεγαλύτερο στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς έρχονται και οι εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή, χωρίς κανένας να μην γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί.

Σήμερα, την παραίτησή του από τη θέση του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου έστειλε οΔημήτρης Πιπεργιάς, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «...Το ΠΑΣΟΚ, ξεκομμένο από τις κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται και αποξενωμένο από τις κοινωνικές δυνάμεις που το συγκρότησαν και το ανέδειξαν σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων της μεταπολιτευτικής περιόδου, έχει καταντήσει ΄΄άδειο πουκάμισο΄΄».

Παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ και ο Θέμης Τζήμας, που παραιτήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο τονίζοντας τα εξής: «Στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο περάσαμε σε ένα νέο στάδιο: στην ολοκληρωτική φίμωση της άλλης άποψης, της όποιας αριστερής, αντινεοφιλελεύθερης φωνής. Μέσα από επιλεκτική και όχι πλήρη εφαρμογή των προβλέψεων του καταστατικού- αλήθεια και για παράδειγμα, που είναι η λίστα των μελών του ΠΑΣΟΚ και σε ποιους υποψήφιους τη δώσατε ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συλλέξουν υπογραφές από τη βάση μέσα από τη διατήρηση οργάνων των οποίων η θητεία είχε λήξει, μέσα από πιέσεις και μέσα από συνθήκες τηλεοπτικής χούντας, όπου συγκεκριμένος υποψήφιος δεν αναφερόταν καν ως υποψήφιος πρόεδρος, χωρίς ποτέ κανείς σας να διαμαρτυρηθεί όπως είχατε υποχρέωση για την τήρηση των κανόνων περί αντικειμενικής ενημέρωσης και ισότιμης συμμετοχής οδηγηθήκαμε στη φοβική επιλογή της μιας και μόνης υποψηφιότητας...».

Παραιτήθηκε τέλος και ο Σταμάτης Δημητρίου από μέλους της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Βόρειας Αθήνας λέγοντας τα εξής: « Δυστυχώς τα τελευταία 2 χρόνια, παρακολουθώ όπως όλοι μας το βαθύ ρήγμα που δημιουργήσαμε στην Κοινωνία, την απομάκρυνσή μας από αυτήν, καθώς και την βαθιά Ιδεολογική και Πολιτική μας ήττα. Οι τελευταίες δε πολιτικές εξελίξεις της Κυριακής, με αναγκάζουν να σας υποβάλλω την παραίτησή μου, από μέλος του ΠΑΣΟΚ - και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνα



ΠΑΣΟΚ  



ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ 


               
                                    +


                             ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ 


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 Μαρτίου 2007: Η Ελλάδα, η Ρωσία και η Βουλγαρία υπογράφουν τη συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, έπειτα από 14 χρόνια διαπραγματεύσεων.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 Μαρτίου 2007:



Η Ελλάδα, η Ρωσία και η Βουλγαρία υπογράφουν τη συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, έπειτα από 14 χρόνια διαπραγματεύσεων.














Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια διήρκησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ
Αθήνας – Σόφιας και Μόσχας προκειμένου να φτάσουμε στις 15 Μαρτίου
2007 σε συμφωνία των τριών κρατών για την κατασκευή του
πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. 
1993 : Ο οραματιστής του έργου, Νίκος Γρηγοριάδης παρουσιάζει στον
Έλληνα Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη την ιδέα και την
σκοπιμότητα του έργου της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – 
Αλεξανδρούπολη. 
Θεσσαλονίκη, 29 Ιουνίου 1994 : Διμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και
Βουλγαρίας. Υπογραφή δήλωσης συνεργασίας από τον Υπουργό Εξωτερικών
της Ελλάδος, Κάρολο Παπούλια και τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης
της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Christo Totev. 
Μόσχα, 22-23 Νοεμβρίου 1994 : Συνάντηση ελληνικών και ρωσικών
εταιρειών (Gazprom & Ρωσικό Ινστιτούτο Μελετών). Υπογραφή Μνημονίου
επί των εξετασθεισών προτάσεων. 
Αθήνα 18-20 Δεκεμβρίου 1994 : Συνάντηση του Πρωθυπουργού Ανδρέα
Παπανδρέου με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 
Oleg Davidoff. Υπογράφεται μνημόνιο Συνεργασίας. 
Αθήνα 19 Ιανουαρίου 1997 : Συνάντηση του υπουργού Καυσίμων και
Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Piolr Rodionov και του προέδρου της
Gazprom , R. Vyakhirev με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και την
Υπουργό Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου. 
Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 1998: Σύσταση της Κοινοπραξίας ΔΕΠ – 
ΘΡΑΚΗ από τη Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου (ΔΕΠ) (25%) και τους
Ομίλους Λάτση και Κοπελούζου(75%) με σκοπό την εκπόνηση της μελέτης
σκοπιμότητας και του βασικού σχεδιασμού του έργου. 
1Αθήνα , 7 Μαΐου 1998 : Τριμερής συνάντηση εμπειρογνωμόνων. Υπογραφή
μνημονίου για την ίδρυση της εταιρείας Transbalkan Oil Pipeline Company. 
Αθήνα, Ιανουάριος 2001 : Ολοκλήρωση της εκπόνησης του 2ου
Σταδίου
Μελέτης του έργου. 
Μόσχα, 30 Ιανουαρίου 2002 : Συνάντηση της Τριμερούς Επιτροπής
Εργασίας με επικεφαλής της Ρωσικής αντιπροσωπείας τον Υφυπουργό
Βιομηχανίας και Ενέργειας, Vladimir Stanev, της Βουλγαρικής τον
Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Δημοσίων Έργων, Hasan Hasan και
της Ελληνικής τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Γιώργο
Αγραφιώτη. Ολοκλήρωση, αξιολόγηση και έγκριση των αποτελεσμάτων των
μελετών. 
Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2003 : Συνάντηση του Έλληνα Υπουργού
Ανάπτυξης Άκη Τσοχατζόπουλου με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης
και Δημοσίων Έργων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Valentin Tserovski. 
Αθήνα, 21 Αυγούστου 2004 : Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και
Ανάπτυξης της Ελλάδας κ.κ. Πέτρου Μολυβιάτη και Δημήτρη Σιούφα με τον
Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Δημοκρατίας
της Βουλγαρίας, Valentin Tserovski. Παρευρίσκονται ο Υφυπουργός
Ανάπτυξης, Γιώργος Σαλαγκούδης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου
Ανάπτυξης, Νίκος Στεφάνου. 
Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2004 : Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Υπουργού
Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη, του Υπουργού Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα
και του Υφυπουργού Εξωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη με το Ρώσο ειδικό
εντεταλμένο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν για
θέματα διεθνούς ενεργειακής συνεργασίας, Yuri Yusufov. 
Αθήνα , 4-5 Νοεμβρίου 2004 : Συνάντηση έπειτα από 33 μήνες, των
αντιπροσωπειών της Ρωσίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας. 
Επαναδραστηριοποίηση της Τριμερούς Επιτροπής Εργασίας για το έργο. Ο
Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, κήρυξε την έναρξη των
εργασιών. 
Μόσχα, 26-27 Ιανουαρίου 2005 : Συνάντηση της Τριμερούς Επιτροπής
Εργασίας και σύσταση της Ομάδας Πρωτοβουλίας των Εταιρειών. 
Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, 
Γιώργος Σαλαγκούδης, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του
Υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκου Στεφάνου και του διευθυντή του διπλωματικού
γραφείου του Υφυπουργού Εξωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Δημήτρη
Πλατή. Επικεφαλής της Ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν ο διευθυντής
Καυσίμων του Υπουργείου Βιομηχανίας και Ενέργειας, Anatoly Yanovski και
της Βουλγαρικής ο διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Περιφερειακής
Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων, Kalin Rogachev. 
Σόφια, 12 Απριλίου 2005 : Υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για την
προώθηση της κατασκευής του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς – 
Αλεξανδρούπολη, από τον Υπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσικής
Ομοσπονδίας, Victor Khristenko, τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και
Δημοσίων Έργων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Valentin Tserovski και
τον Υπουργό Ανάπτυξης της Ελληνικής Δημοκρατίας, Δημήτρη Σιούφα. 
Αθήνα , 23 Φεβρουαρίου 2006 : Διμερής συνάντηση του Υπουργού
Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα και του Υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας της
Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Rumen Ovcharov, όπου συζητήθηκαν τα
επόμενα βήματα για την προώθηση του έργου. 
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2006 : Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη
Σιούφα, με τον Γενικό διευθυντή του Υπουργείου Βιομηχανίας και Ενέργειας
της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Anatoly Yanovski, κατά την οποία έγινε εκτενής
αναφορά στην πορεία υλοποίησης του έργου και συμφωνήθηκε τα δύο μέρη
να δραστηριοποιηθούν ακόμη εντονότερα, στο επόμενο διάστημα, για την
επιτάχυνση της υλοποίησής του. 
Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2006 : Συνάντηση Κορυφής μεταξύ του Προέδρου
της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Putin, του Προέδρου της Δημοκρατίας
της Βουλγαρίας, Georgi Purvanov και του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κώστα
Καραμανλή, που οδήγησε σε συμφωνία μεταξύ των τριών ηγετών, για την
προώθηση της υπογραφής της Διακρατικής Συμφωνίας για τον αγωγό
πετρελαίου. 
Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2006 : Συγκρότηση Ελληνικής Αντιπροσωπείας
για τις διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Βουλγαρίας
και Διαγραμματειακής Επιτροπής για την προετοιμασία της υπογραφής της
Διακρατικής Συμφωνίας. Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας
ορίστηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, με αναπληρωτή τον
Υφυπουργό Ανάπτυξης, Αναστάσιο Νεράτζη. 
Σότσι, 26 Σεπτεμβρίου 2006 : Συναντήσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, 
Δημήτρη Σιούφα, με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσίας, 
Victor Krhistenko και τον Υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας, 
Rumen Ovcharov, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Ενέργειας των
χωρών – μελών του ΟΣΕΠ. Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την
υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας. 
Μόσχα, 2 Νοεμβρίου 2006 : Συναντήσεις του Έλληνα Υπουργού
Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, με τον Υπουργό Βιομηχανίας & Ενέργειας της
Ρωσικής Ομοσπονδίας, Victor Khristenko. Παρευρίσκονται ο Υφυπουργός
Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Andrei Dementiev και
ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκος Στεφάνου. 
Σόφια, 3 Νοεμβρίου 2006 : Κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Υπουργού
Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της
Βουλγαρίας, Georgi Purvanov, με τον Υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της
Βουλγαρίας, Rumen Oncharov και τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης , 
Asen Gagauzov. 
Μόσχα, 13 Δεκεμβρίου 2006 : Συνάντηση των τριών αντιπροσωπειών με
επικεφαλής της Ρωσικής, τον Υφυπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας, Andrei 
Dementiev, της Βουλγαρικής τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και
Δημοσίων Έργων, Kalin Rogachev και της Ελληνικής, τον Γενικό Γραμματέα
του Υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκο Στεφάνου. Διεξοδική συζήτηση για το
περιεχόμενο της Διακρατικής Συμφωνίας. 
Σόφια, 19 Δεκεμβρίου 2006 : Συνέχιση των διαβουλεύσεων επί του
κειμένου του σχεδίου της Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ των
αντιπροσωπειών των τριών πλευρών, με την ίδια ως άνω σύνθεση της
Μόσχας, στις 13 Δεκεμβρίου. Οι τρεις αντιπροσωπείες συζητούν λεπτομερώς
το σχέδιο Διακρατικής Συμφωνίας. 
Μπουργκάς, 7 Φεβρουαρίου 2007 : Μονογραφή του κειμένου της
Διακρατικής Συμφωνίας για την συνεργασία της Ρωσίας, της Βουλγαρίας και
της Ελλάδος κατά την κατασκευή και τη λειτουργία του πετρελαιαγωγού
“Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη” από τους επικεφαλής των τριών
αντιπροσωπειών, τον Υφυπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσικής
Ομοσπονδίας, Andrei Dementiev, τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης
3και Δημοσίων Έργων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας , Kalin Rogachev και
τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκο Στεφάνου. 
Αθήνα Μάρτιος 2007 : Υπογραφή Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας, 
Βουλγαρίας, Ελλάδας. 
Αμστερντάμ, 6 Φεβρουαρίου 2008 Ίδρυση της Διεθνούς Εταιρείας του

έργου “Trans – Balkan Pipeline B.V.” στην Ολλανδία.



Η Συμφωνία της κατασκευής του Αγωγού,  είναι το αποτέλεσμα μιας

δεκατετραετούς προσπάθειας συνεχών συζητήσεων και διαβουλεύσεων που
όμως δεν σταματά με την υπογραφή της Συμφωνίας τον Μάρτιο 2007.  

Το έργο δεν τελείωσε στην πραγματικότητα. 
Αυτή είναι η αλήθεια. 



Η Γεωστρατηγική σημασία του έργου είναι δεδομένη και υπηρετεί τους

πολιτικούς και ενεργειακούς στόχους της Ευρώπης. 
Πρώτον, την ασφάλεια του εφοδιασμού και τη διαφοροποίηση των πηγών
ενέργειας,  με έμφαση στη διεθνή ενεργειακή συνεργασία και την πολιτική
ανάπτυξης και διευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας. 
Δεύτερον, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας
και ειδικότερα της ευρωπαϊκής ενεργειακής βιομηχανίας. 
Τρίτον, την προστασία του περιβάλλοντος και τη σύγκλιση των στόχων της
ενεργειακής και περιβαλλοντικής πολιτικής. 
Για την Ευρώπη, η εταιρική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ρωσίας, είναι μια
σχέση ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για το μέλλον
της Ρωσίας. 
Ο στόχος μας πρέπει να είναι πάντα σταθερός,  να αναδειχθεί η Ελλάδα ως
ένας βασικός εταίρος στην Διεθνή ενεργειακή κοινότητα. Ένας υπολογίσιμος
εταίρος στους σχεδιασμούς για τη διέλευση των υδρογονανθράκων προς την
Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. 
Η Διακρατική Συμφωνία την οποία επικύρωσε η Ελληνική Βουλή τον Μάρτιο
του 2007  πιστοποιεί  την ισχυρή πολιτική βούληση της τότε  κυβέρνησης Καραμανλή με εξαιρετικά αυστηρή και ενισχυμένη διπλωματική και διαπραγματευτική

ικανότητα για τις επόμενες συμφωνίες διέλευσης και τις εμπορικές συμφωνίες, 
που πρόκειται να ακολουθήσουν. 


111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111


"Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Α.Ρόντος γνώριζε την συνωμοσία δολοφονίας του Καραμανλή"!







ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Στο μικροσκόπιο της δικαστικής έρευνας μπήκαν ήδη τα τηλεφωνήματα που φέρεται να δέχτηκε ο Κώστας Καραμανλής την περίοδο κατά την οποία απειλούνταν η ζωή του και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ζητηθεί, τις επόμενες εβδομάδες, η άρση τηλεφωνικού απορρήτου από τον ΟΤΕ και δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Η υπόθεση αποκτά μεγάλες διαστάσεις καθώς ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα έγινε απευθείας από τον ίδιο τον Πούτιν στον Καραμανλή όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος πρόεδρος τον ενημέρωσε για μία παγίδα θανάτου που του είχαν στήσει τρία χιλιόμετρα έξω από τη Ραφήνα, στη διαδρομή προς το γραφείο του.

ΣΕ ΟΣΟΥΣ "ΚΑΚΑΡΙΖΟΥΝ" ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ., ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ:

ΣΕ ΟΣΟΥΣ "ΚΑΚΑΡΙΖΟΥΝ"

 ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ., 

ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ:

 
ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και ΟΧΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ...!!!

Προσέξτε πως οι "Ναυλωμένες Ουκρανέζες'' των ΜΜΕ, με τα δημοσιογραφικά τους σαπρόφυτα, κυρίως περιφερειακών --περιθωρειακών τηλεοπτικών σταθμών παραπλανούν "εργολαβικά" τον κόσμο...!!!

"Κακαρίζουν" ως κότες λυράτες την δημοσκοπική πτώση της ΝΔ και την παρουσιάζουν περίπου ως συντριβή.
Αν έχετε προσέξει, εμείς οσάκις δημοσιεύουμε δημοσκόπηση, πάντα βάζουμε δίπλα και την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, γιά να μπορεί ο αναγνώστης να κάνει τις συγκρίσεις .
Τό ίδιο κάνουμε και τώρα:
Δημοσιεύουμε τον πίνακα της Pulse με την σημερινή δημοσκόπηση και τον πίνακα με την προηγούμενη.
Η ΝΔ παρά την αντιδημοφιλή απόφαση γιά στήριξη της Κυβέρνησης Παπαδήμου την διαγραφή 21 Βουλευτών και την δημιουργία κόμματος από τον Καμμένο, χάνει μόλις... 2%...!!!
Άν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό είναι η σαφής άνοδος της Χρυσής Αυγής πού προκύπτει ότι θα μπεί στη Βουλή, τό ποσοστό του Καμμένου πού μπορεί σήμερα να έχει μια δημοσκοπική έξαρση, κατά την αποψή μας προσκαιρη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ξεπεράσει τό όριο του 3% και η κάθετη μέχρι συντριβής πτώση τού Καρατζαφέρη πού φαίνεται να δικαιώνει όσους λένε ότι σήμερα το πραγματικό του ποσοστό είναι 2% και θα αποχαιρετήσει την Βουλή άπαξ διά παντός.
Συγκρίνατε τις δύο δημοσκοπήσεις και θα δείτε ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας... 

*************************************************************************************************************

Χάρτης των ερχόμενων βουλευτικών εκλογών με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και το ιστορικό των περιοχών. Το ΠΑΣΟΚ χάνει το Ρέθυμνο στην Κρήτη και το ΚΚΕ παίρνει.........Ικαρία-Σάμο.