ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Τά τεχνολογικά θαύματα της Κίνας ετοιμάζονται να σπάσουν κάθε ρεκόρ












Γέφυρα 43 χλμ στην θάλασσα 
που ενώνει τρεις πόλεις ….
ένα σύγχρονο θαύμα!






Είναι η μεγαλύτερη γέφυρα που υπάρχει στον κόσμο. Χρειάστηκαν 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί η μήκους 42,5 χιλιομέτρων γέφυρα που ενώνει 3 πόλεις στην Κίνα. Ονομάζεται Qingdao Haiwan Bridge και αποτελεί ένα θαύμα της σύγχρονης μηχανικής. 

Άλλο ένα θαύμα το οποίο μπορεί να μην έγινε σε 7 ημέρες αλλά σε 4 χρόνια από τους Κινέζους. Η γέφυρα 43 ολόκληρων χιλιομέτρων εκμηδενίζει αποστάσεις και δεν συνιστάται σε όσους έχουν ένα πρόβλημα να μην έχουν γη κάτω απ' τα πόδια τους....

Η γέφυρα εγκαινιάστηκε την Πέμπτη και για να κατασκευαστεί χρειάστηκαν:

- 450 χιλιάδες τόνοι χάλυβα,
- 2,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μπετόν
και πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Είναι όλη χτισμένη στην θάλασσα και ενώνει το λιμάνι της πόλης Qingdao, που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, με το νησί Huangdao και το αεροδρόμιο Qimgdao-Liuting. Όλη η διαδρομή, θα γίνεται στην κυριολεξία πάνω από το νερό. 

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, η γέφυρα έχει μήκος 43 χιλιομέτρων, είναι η μεγαλύτερη του είδους της και στηρίζεται πάνω σε πέντε χιλιάδες στήλες. 

Το έργο ολοκληρώθηκε σε μόλις 4 χρόνια! Την γέφυρα, η οποία είναι φτιαγμένη για ν' αντέξει σε σεισμό 8 ρίχτερ, θα διασχίζουν καθημερινά 30.000 αυτοκίνητα. 

Με την γέφυρα, η απόσταση από την πόλη προς το νησί μειώνεται κατά 30 χλμ ή κατά 20 λεπτά.



Χθες μάλιστα δόθηκε στην κυκλοφορία και η εντυπωσιακή γέφυρα «Aizhai», που ενώνει δύο σήραγγες στην περιοχή Jishou, Hunan στην Κίνα. 

Το εντυπωσιακό αυτής της γέφυρας είναι ότι έχει ύψος 350 μέτρα και μήκος 1146 μέτρα κάτι που την κάνει μοναδική. Σίγουρα υπάρχουν γέφυρες και σε υψηλότερα σημεία αλλά καμία δεν ενώνει δύο σημεία σε τόση μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Το κόστος της ανήλθε στα 208.000.000 δολάρια.

Με την κατασκευή αυτής της γέφυρας η απόσταση μεταξύ των πόλεων Jishou και Chatong, από 4 ώρες που ήταν, πλέον μειώθηκε μόλις στη 1 ώρα!



Το νέο τεχνολογικό θαύμα της Κίνας 
ετοιμάζεται να σπάσει κάθε ρεκόρ
gefira  Το νέο τεχνολογικό θαύμα της Κίνας ετοιμάζεται να σπάσει κάθε ρεκόρ

Το νέο τεχνολογικό θαύμα της Κίνας, η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο, που θα συνδέσει το Χονγκ Κονγκ με το Μακάο (τη λεγόμενη Μέκκα του τζόγου) και το Ζουχάι (την επονομαζόμενη Κινεζική Ριβιέρα), άρχισε ήδη να κατασκευάζεται και θα ολοκληρωθεί το 2016. 

Θα κοστίσει 73 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ), θα έχει μήκος 48 χιλιόμετρα, θα μπορεί να αντέξει σεισμούς 8 Ρίχτερ και την πρόσκρουση πλοίου 300.000 τόνων.

1η Απριλίου 1955



1η Απριλίου 1955, η σιωπή της δουλείας των Κυπρίων, η οποία διήρκεσε οκτώ αιώνες, διακόπηκε από τις εκρήξεις των βομβών που φυτεύτηκαν από τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. 
Οι εκρήξεις επανέλαβε την απελπισμένη φωνή της Κύπρος η οποία δεν με δυναμικό τρόπο, έχει ζητήσει την ελευθερία του από την αποικιακή κυβέρνηση - μια απαίτηση η οποία ήταν σύμφωνη με τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την αυτοδιάθεση των λαών που ακολούθησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και όπως συμβαίνει με τις βρετανικές κυβερνήσεις υπόσχεται να προσφέρει Κύπρος στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο αγώνας της ΕΟΚΑ, η οποία ξεκίνησε την 1η Απριλίου 1955 και συνεχίστηκε μέχρι Februay 1959, ήταν επικεφαλής του πολιτικού ηγέτη, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ και από το στρατιωτικό ηγέτη Γεώργιο Γρίβα Διγενή. 



Αυτός ο αγώνας ήταν το αποκορύφωμα μιας μακράς ειρηνικής αγώνα του κυπριακού λαού, που μάταια ζητούσαν μέσω γραπτών ανακοινώσεων, συνομιλιών και διπλωματικές επικοινωνίες τους αυτοδιάθεση. Η αρνητική στάση της βρετανικής κυβέρνησης ήταν τόσο απογοητευτική, όπως ήταν προκλητική στο μέτρο που η βρετανική κυβέρνηση από τη δική τους συμπεριφορά είχε δημιουργήσει προσδοκίες της ελευθερίας για το λαό της Κύπρος καλώντας τους να προσχωρήσουν στο βρετανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου προκειμένου να καταπολεμηθεί από την ελευθερία, μια έκκληση που εμμέσως περιλαμβάνονται, επίσης, την ελευθερία της Κύπρος. 


Μετά την αποτυχία των συνομιλιών και την άρνηση της αποικιακής κυβέρνησης να δεχθεί μια αίτηση του Συμβουλίου Εθναρχίας Κύπρος η οποία ζήτησε τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος που θα έδινε η ευκαιρία στον κυπριακό λαό να εκφράσει την πολιτική βούλησή του, το Συμβούλιο προχώρησε μόνη της Εθναρχίας με τη διοργάνωση ενός τέτοιου δημοψηφίσματος στις 15 Ιανουαρίου 1950. Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος επιβεβαίωσε την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λαού για την ένωση των Κύπρος με την Ελλάδα. 

Η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να αποδεχθεί τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων μετέφερε στο Λονδίνο, από επιτροπή που έχει συσταθεί ειδικά για το σκοπό αυτό και αγνόησε πλήρως τα συμπεράσματά του. Αντίθετα δηλώσεις από υψηλόβαθμους Βρετανούς αξιωματούχους, όπως αυτή του πρωθυπουργού Άντονι Ήντεν, το 1953 η οποία ανέφερε ότι όσον αφορά τη Βρετανία αφορούσε το ζήτημα Κύπρος (δηλαδή η Ένωση των Κύπρος με την Ελλάδα) ήταν ένα «κλειστό» το θέμα και επίσης ότι του Henry Hopkinson, Υφυπουργός για τις αποικίες, στη Βουλή των Κοινοτήτων το 1954, δηλώνοντας ότι η Μεγάλη Βρετανία θα "ποτέ" να εγκαταλείψει Κύπρος, αποτελεί κραυγαλέα υπαναχώρηση στις προηγούμενες βρετανική υποσχέσεις που δόθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. 

Η βρετανική αποικιοκρατική πολιτική δεν άφησε άλλη επιλογή στον κυπριακό λαό, αλλά να καταφύγουν σε ένοπλο αγώνα. Βασικά, οι Κύπριοι είναι ένα φιλειρηνικό λαό, άπειροι στον πόλεμο. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν στη διάθεσή τους ήταν ελάχιστες σε σύγκριση με τη στρατιωτική δύναμη της αποικιακής κυβέρνησης. Συνεπώς, ο αγώνας της ΕΟΚΑ περιορίστηκε σε ανταρτοπόλεμο και σε παθητική αντίσταση. Για τέσσερα χρόνια ο λαός της Κύπρος, και ιδιαίτερα οι νέοι, πολέμησαν με γενναιότητα, την αυτοθυσία και ηρωισμό. Ούτε ο ανώτερος εχθρός, ούτε η αγχόνη, η απάνθρωπα βασανιστήρια που υπέστησαν οι αγωνιστές της ελευθερίας, η κράτηση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς δίκη, η μαζική φορολογία, η ανατίναξη των εγκαταστάσεων, ή τις απόπειρες δωροδοκίας, ήταν σε θέση να τινάξει την αγωνιστικότητα και την πεποίθηση των ανθρώπων.Ο αγώνας της ΕΟΚΑ το 1959 έληξε με την υπογραφή των συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου, με την οποία η Κύπρος ανακηρύχθηκε σε ανεξάρτητη δημοκρατία, μέλος των Ηνωμένων Εθνών. 

Δυστυχώς, ορισμένες διατάξεις των συμφωνιών ήταν αντιδημοκρατική και παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Consequantly η Δημοκρατία της Κύπρος από την αρχή είχε να αντιμετωπίσει τις διοικητικές και άλλες δυσκολίες. 

Το 1974 η Τουρκία, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το πραξικόπημα εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης, εισέβαλε στη Δημοκρατία της Κύπρος κατέχει έκτοτε το 37% του εδάφους της. 
Στην κατεχόμενη περιοχή που η Τουρκία έχει συστηματικά προσπαθεί να αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού και να καταστρέψει την πολιτιστική της παράδοση.







Μιχελάκης: Η αυτοδυναμία είναι «εθνική επιταγή»


Μιχελάκης: 

Η αυτοδυναμία είναι «εθνική επιταγή» 











Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, χαρακτήρισε ως «εθνική επιταγή» την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές υπεραμυνόμενος των δηλώσεων του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές.

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ για «μικροκομματική αλαζονεία» από τη ΝΔ, ο Γιάννης Μιχελάκης επανέλαβε ότι «αν δεν υπάρχει βιώσιμη κυβέρνηση, αναγκαστικά, τότε, η χώρα θα οδηγηθεί σε επόμενες εκλογές, όχι από τη δική μας επιθυμία ή κάποιου άλλου, αλλά γιατί δεν θα υπάρχει βιώσιμη κυβέρνηση».

«Πιστεύω ότι ο κόσμος θα αντιληφθεί ότι την επομένη των εκλογών η χώρα θα πρέπει να κυβερνηθεί, θα πρέπει να εγκρίνει ένα σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση», πρόσθεσε.

Η ΝΔ εθνική και όχι κομματική επιλογή

Η ΝΔ εθνική και όχι κομματική επιλογή










Γιατί χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών; Πάντως όχι για να βολευτούν τα «δικά μας» ή τα «δικά τους παιδιά», γιατί όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. 

Μήπως για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του ο Σαμαράς; 

Μα, όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον αφελής. Ποιος θα διακινδύνευε να γίνει πρωθυπουργός σε μια χώρα που θα πρέπει να
βρει τον Ιούνιο κάπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2014; 

Όχι πάντως κάποιος που θα ήθελε να γίνει πρωθυπουργός για να τον γράψει η ιστορία.

Συνεπώς κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες είναι απολύτως λογική η θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι ο τόπος χρειάζεται ένα κυβερνητικό σχήμα που θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην ανασυγκρότηση του κράτους και της οικονομίας. 

Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, είναι αυτονόητο πως ο επικεφαλής αυτού του κυβερνητικού σχήματος πρέπει να έχει τα χέρια του λυμένα. Να του δοθεί η ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς που αναπόφευκτα θα χρειασθεί να κάνει εφόσον δεν έχει αυτοδυναμία. 

Ο γράφων δεν είναι εναντίον της συνεργασίας, ακόμα και της συγκυβέρνησης. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές. Με τα χάλια που έχει η χώρα, ένα τέτοιο σχήμα δεν θα μπορούσε να αποδώσει.

Και είναι φυσικό αφού τα δύο κόμματα που θα μπορούσαν να συνεργασθούν, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ξεκινούν από μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση ως προς τα μέτρα που θα χρειασθούν ώστε να βγούμε από τη κρίση. 

Ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι για να επέλθει η ανάκαμψη και εν συνεχεία να επιτευχθεί η ανάπτυξη, απαιτείται δραστική μείωση των φόρων και μείωση του κράτους. 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, έδειξε ότι κινείται σε μια εντελώς διαφορετική λογική.

Η συνταγή που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ δεν πέτυχε. Αν είχε πετύχει δεν θα αποχωρούσε ο Παπανδρέου, δεν θα ερχόταν ο Παπαδήμος, και δεν θα πηγαίναμε σε εκλογές. 

Τώρα δεν είναι ώρα για «παιχνίδια», ούτε βέβαια για διχαστικές λογικές του τύπου, επιλέγουμε την «ενάρετη» Νέα Δημοκρατία γιατί πρέπει να φύγει το «διεφθαρμένο» ΠΑΣΟΚ. 

Η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά προκύπτει ως εθνική ανάγκη. 

Και έτσι είναι απαραίτητο να τη δουν οι ψηφοφόροι- ανεξάρτητα από ιδεολογική ή πολιτική τοποθέτηση- αλλά και όσοι πλαισιώνουν τον Αντώνη Σαμαρά.

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ











Σε μια εκδήλωση με βασικό μέλημα την κομματική συσπείρωση του τοπικού μηχανισμού καιτην εκλογική του ενεργοποίηση, στόχος... επετεύχθη. Ο Μάκης Βορίδης κέντρισε τα δεξιά αισθήματα του κόσμου της Ν.Δ. που έδωσε το παρών στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ του κόμματος στο νομό.

Η αίθουσα του ''Belvedere'' στη Βέργα, ήταν κατάμεστη από τα στελέχη που έδωσαν το παρών για να ακούσουν τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,στην ''παρθενική'' του εμφάνιση σε κομματική εκδήλωση, όπως σημείωσε και ο ίδιος.

Στην ομιλία του ο κος Βορίδης εξαρχής έθεσε το ζήτημα της ισχυρής και αυτοδύναμης εντολής που θα πρέπει να πάρει από τον λαό στις εκλογές η Ν.Δ. και ο Πρόεδρός της ο Αντώνης Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας τα όσα λίγη ώρα νωρίτερα είχε παραθέσει σε συνέντευξη τύπου πως ''...είναι θέμα πατριωτικής ανάγκης η αυτοδυναμία της Ν.Δ.''.

Ο Υπουργός Υποδομών απευθύνθηκε στην... όλη δεξιά δίνοντας το σύνθημα και το άνοιγμα και την σύνδεση του κόμματος με γραμμές που είχε απολέσει τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό το σημείο επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ αλλά και την Αριστερά υψώνοντας τους τόνους της κριτικής του, υπογραμμίζοντας για το μεν πρώτο κόμμα πως έχει τη βασική ευθύνη για τις παθογένειες με τους... κομματικούς στρατούς που... έθρεψε, ενώ για την Αριστερά πως φέρει βαρύτατη ευθύνη με επικίνδυνες πολιτικές και τον αποπροσανατολιστικό της λόγο.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε όλο το πολιτικό δυναμικό της Ν.Δ. στο νομό, ενώ απεύθυναν μήνυμα και δικής τους παρουσίας οι Γ. Λαμπρόπουλος, Δ. Σαμπαζιώτης, Δ. Αδαμόπουλος, Α.Κωτσιόπουλος, Γ . Γιαννακόπουλος, Π. Κατσίβελας, Α. Μπούζα, Μ. Μάκαρης και ο Μ. Χρυσομάλλης. 

Οι παραπάνω μαζί με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά έδωσαν μήνυμα πανστρατιάς και ενότητας για να «...έχουμε Μεσσήνιο Πρωθυπουργό».