ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ η ψήφος σε ΔΗΣΥ, ΛΑΟΣ και Καμμένο .

Σαμαράς: Φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ η ψήφος   σε ΔΗΣΥ, ΛΑΟΣ και Καμμένο .

 
 
Αντίθετος σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πάντως ότι, σε κάθε περίπτωση, «πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος στην Βουλή»


Ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη.

«Μπαίνω στο γήπεδο για τη νίκη. Ούτε για την ισοπαλία, ούτε για την ήττα», τόνισε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προκύψει νικητής με αυτοδυναμία στις επικείμενες εκλογές, λαμβάνοντας κυβερνητική εντολή με λυμένα χέρια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας με το επιχείρημα πως αυτό θα στερούσε από την επόμενη ηγεσία την απαραίτητη ισχύ να προχωρήσει σε γρήγορες και ισχυρές αποφάσεις. «Θέλω την εντολή του λαού, όχι την ανοχή το ΠΑΣΟΚ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε περίπτωση συγκυβέρνησης, ανέφερε, «δεν θα μπορέσω ούτε τις συντεχνίες να χτυπήσω, που είναι εν πολλοίς συντεχνίες του ΠΑΣΟΚ, ούτε να περάσει εξεταστική επιτροπή, ούτε να κάνω τη μεγάλη αλλαγή στη λαθρομετανάστευση όπως τη θέλω εγώ με ένα ΠΑΣΟΚ της Υπατίας. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν το εμπιστεύομαι. Τι θα γίνει αν στον κ. Βενιζέλο βάλει όρους το ΠΑΣΟΚ; Θα είμαι εγώ όμηρος του ΠΑΣΟΚ;».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι σε κάθε περίπτωση «πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος στην Βουλή».

O Αντ.Σαμαράς υπεραμύνθηκε τη στάση του κόμματός του απέναντι στο πρώτο και στο δεύτερο μνημόνιο. Στο δεύτερη σύμβαση, ανέφερε, «ψήφισα μείωση χρέους που δεν έχει γίνει ποτέ, κούρεμα που δεν έγινε στο πρώτο μνημόνοι, μείωση των επιτοκίων που ήταν υπερβολικά υψηλά στο πρώτο μνημόνιο». 
 
«Έφτασε η Ελλάδα με τις φτέρνες στον γκρεμό, εγώ τι έπρεπε να κάνω, να την ρίξω; Δεν θα ρίξω ποτέ τη χώρα μου στον Καιάδα για κάποια όψιμα χειροκροτήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, χαρακτήρισε ψήφο ασυλίας και φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ την ψήφο στα κόμματα που έχουν βγει από τη μήτρα της ΝΔ, όπως η Δημοκρατική Συμμαχία, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ΛΑΟΣ.

«Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα αποφύγουμε τα πάντα αλλά θα προσπαθήσω να αποφύγουμε τα χειρότερα» είπε και απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο επιβολής φόρου ιδιοκατοίκησης.