ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ




ΝΔ 20,29%, ΣΥΡΙΖΑ 15,86%, ΠΑΣΟΚ 13,97%, ΑΝΕΛ 10,37%, ΚΚΕ 8,33%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,85%, ΔΗΜΑΡ 5,99%, ΛΑΟΣ 2,89%, ΔΗΣΥ 2,81%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,51%...

23.28: Λούκα Κατσέλη: "Μέσα σε αυτό το κλίμα, αν και το πιο νέο κόμμα απ όλα, προτάξαμε μια αξιόπιστη πορεία διεξόδου από την κρίση. Μια υπεύθυνη προοδευτική εναλλακτική σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν στον αγώνα μας και μας τιμούν με την ψήφο τους. Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση αγωνιζόμενοι για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου".

23.27: Φανερά προβληματισμένος, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στους δημοσιογράφους στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει στήριξη από το ΠΑΣΟΚ θα τον στηρίξουν. Γιατί τις εκλογικές επιδόσεις του κινήματος αρκέστηκε να πει ότι "επιβεβαιώθηκε το καταστροφικό σενάριο για το ΠΑΣΟΚ". 

23.23: Μόλις έφτασε στα Προπύλαια και στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, γνωρίζοντας την αποθέωση!

23.13: Απόστολος Κακλαμάνης στην Ιπποκράτους: "Ο λαός είπε: Οποιοσδήποτε άλλος να κυβερνήσει, εκτός απ' το ΠΑΣΟΚ...".

23.05: Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει... ψήφο ανοχής σε όποια κυβέρνηση υπάρξει με φιλοευρωπαϊκή προοπτική. 

23.01: ΚΟΥΒΕΛΗΣ: "Η εντολή του ελληνικού λαού είναι σαφής, απαιτείται αλλαγή πολιτικής. Η ΔΗΜΑΡ θα τιμήσει προεκλογικές δεσμεύσεις. Θα κινηθούμε με βάση τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Για την ΔΗΜΑΡ το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια σημαντική επιτυχία. Είμαστε μια νέα δύναμη, μικρότερη από δύο χρόνια, πετύχαμε πολλά. Την εμπιστοσύνη του λαού θα την τιμήσουμε".

22.55: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάκης Βορίδης προηγείται στην Περιφέρεια Αττικής.

22.52: ΠΑΠΑΡΗΓΑ: "Καλούμε τα μέλη να βγούμε στους δρόμους για τα νέα μέτρα που έρχονται. Δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο. Καλούμε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. να πρωτοστατήσουν μαζί μας. Να δώσουν. Το εκλογικό αποτέλεσμα, δείχνει ότι ωριμάζουν στην πορεία ανατροπές" 

22.50: Μεγάλο πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ! «Το μήνυμα το πήραμε. Ο ελληνικός λαός θέλει αλλαγή πολιτικής», δήλωνε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ λίγο μετά τη δήλωση του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου. Παρότι τρίτη δύναμη πια το ΠΑΣΟΚ , υποστήριξε ότι έκανε πρώτο μία υπεύθυνη πρόταση διεξόδου, ρίχνοντας το 'μπαλάκι' στις άλλες φιλοευρωπαϊκές κατά δήλωσή τους δυνάμεις. «Όποιος απορρίψει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να πάρει και την ευθύνη για τον μη σχηματισμό κυβέρνησης», δήλωσε το ίδιο στέλεχος μιλώντας σε δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντας πάντως ότι η απόφαση για την συγκεκριμένη πρόταση του Ευ.Βενιζέλου δεν ελήφθη ομόφωνα, αλλά κατά πλειοψηφία μεταξύ των μελών που συσκέφθηκαν στην Ιπποκράτους.

22.44: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Θα ακυρώσουμε το μνημόνιο της χρεοκοπίας. Θα απλώσουμε χέρι συνεργασίας στα κόμματα της Αριστεράς. Ευχαριστώ τους χιλιάδες φίλους μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Το αποτέλεσμα των εκλογών που δείχνουν να μην έχουν κατανοήσει οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος αποτελεί μήνυμα ανατροπής σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η κ. Μέρκελ οφείλει να παραδεχθεί ότι η πολιτική λιτότητας δεν περνάει. 

22.38: Σαμαράς: "Δεν θα αφήσω τη χώρα ακυβέρνητη. Έχω πρόταση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στη βάση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου"

22.30: Το 40% αγγίζει η αποχή: Το 40% πλησιάζει το ποσοστό της αποχής στις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα καταμετρημένα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, η αποχή ανέρχεται στο 39,6% και ξεπερνά τα ποσοστά αποχής των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι τα αντίστοιχα ποσοστά αποχής ήταν το 2009 30%, το 2007 26% και το 2004 24%.

22.00: ΔΗΜΑΡ: Δεν θα συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση ΝΔ - ΠαΣοΚ! 

21.55: Καμμένος: "Δεν συνεργάζομαι με τη Ν.Δ. Με το ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούμε μόνο στα οικονομικά θέματα, διαφωνούμε όμως στα μεγάλα εθνικά θέματα".

21.45: Βενιζέλος: "Ο ελληνικός λαός δεν έδωσε καθαρή εντολή σε κανέναν. Πρέπει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο κυβέρνησης στην οποία θα μετέχουν τα κόμματα εκείνα που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό» είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Υποστήριξε ότι μία συγκυβέρνηση του παλιού δικομματισμού δεν θα έχει την νομιμοποίηση και σημείωσε ότι «η συνεργασία έτσι όπως την διατυπώσαμε είναι δύσκολη. Από την άλλη ο λαός δεν έδωσε την αυτοδυναμία στη ΝΔ η οποία προκάλεσε και τις εκλογές».

«Ο ελληνικός σήμερα άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού δεν φέρνει το τέλος της κρίσης. Η κρίση βρίσκεται δυστυχώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το ΠΑΣΟΚ κατέβαλε τεράστιο εκλογικό κόστος γιατί διαχειρίστηκε μόνο του την κρίση. Στη δική μας πλάτη αλλά και με μεγάλη δική μας ευθύνη στήθηκε ο ξέφρενος χορός της δημαγωγίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος του.

«Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα επώδυνη. Ξέραμε ότι το τίμημα θα ήταν μεγάλο. Πικράναμε τον λαό για να προστατεύσουμε το μέλλον του έθνους. Δώσαμε μαζί έναν δύσκολο αγώνα λέγοντας την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορική διαδρομή της παράταξης» σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Ο θεός της Ελλάδας να μας βοηθήσει" κατέληξε!

21.40: ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ







21.35: Σε ξένα πρακτορεία η δηλώσεις του ΓΓ της Χρυσής Αυγής. Όπως καταγγέλλουν Έλληνες δημοσιογράφοι, τους έβγαλαν έξω γιατί δεν σηκώθηκαν σε ένδειξη σεβασμού... 


21.33: Τα δύο σενάρια που επεξεργάζεται η ΝΔ: 

1.Κεντροδεξιά κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ και ΛΑΟΣ. (εάν μπουν στη Βουλή) 

2.Φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

21.24: Νικολά Σαρκοζί: "Εύχομαι καλή τύχη στον Φρανσουά Ολάντ". 

21.22: Και ο Κωνσταντόπουλος τώρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ!

21.21: Και... επίσημα, τώρα, στο 14% στην Επικράτεια. ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το ΠΑΣΟΚ και είναι δεύτερο κόμμα πίσω από τη Ν.Δ.!

21.16: Σιγή ασυρμάτου στο ΠΑΣΟΚ - Παγωμάρα και έντονος προβληματισμός - Ψάχνονται... συμμαχίες με φιλοευρωπαϊκά κόμματα τα οποία δεν μπαίνουν στην Βουλή (π.χ. ΔΗΣΥ).

21.11: Συγχαρητήρια του Μάρτιν Σουλτς στον Φρανσουά Ολάντ: "Ευκαιρία να αλλάξει η Ευρώπη" έγραψε στο twitter!

21.09: Έφτασε ο κ. Τσίπρας στην Κουμουνδούρου σε κλίμα χαράς με πολλά χειροκροτήμτα

21.02: Με τα τώρα δεδομένα, στο ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά δεν βγαίνει βουλευτής Επικρατείας - Μόνο ο Πύρος Δήμας!

21.00: Τώρα πανελλαδικά: ΝΔ 22,09%, ΠΑΣΟΚ 15,12% ΣΥΡΙΖΑ 14,34% ΑΝΕΛ 10,06%, ΚΚΕ 8,24% ΧΑ 6,75%, ΔΗΜΑΡ 5,81 %. Όλοι οι άλλοι κάτω από 3%.

20.51: ΝΕΑ ΕΧΙΤ POLLS







20.44: Μέχρι την Τετάρτη θα υπάρχει κυβέρνηση, εκτιμά σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος. Ο ίδιος πιστεύει ότι η σειρά των κομμάτων θα αλλάξει και στην πρώτη θέση θέση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, στη δεύτερη η ΝΔ, στην τρίτη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ στην τέταρτη.

20.37: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Μιχαλολιάκος: Με λασπολογήσατε, με συκοφαντήσατε, σας νίκησα. Η εθνική αντίστασις κατά της Χούντας του μνημονίου συνεχίζεται κ μέσα κ έξω από τη Βουλή".

20.33: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

20.32: Τα πρώτα αποτελέσματα στην Α' Αθηνών (ενσωμάτωση 0,67%) είναι εντυπωσιακά:

ΣΥΡΙΖΑ: 20,29%

ΝΔ: 15,77%

ΚΚΕ: 10,32%

ΠΑΣΟΚ: 9,97%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8,23%

Χρυσή Αυγή: 7,94%

Δράση-Φιλ. Συμμαχία: 5,45%

ΔΗΜΑΡ: 5,33%

Δημιουργία Ξανά: 3,25%

20.31: Τίτλος της ιταλικής Repubblica :"Η Αριστερά ξεπερνά τους σοσιαλιστές. Οι νεοναζιστές μπαίνουν στη Βουλή".

20.29: Στις 22.00 νέα σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Ευ. Βενιζέλου και των πρωτοκλασάτων στελεχών - Από την Ιπποκράτους επισημαίνουν πως τα exit polls θα "διαψευστούν"!

20.22: Ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, όπως διαρρέεται από τη Ν.Δ. - Θα παρουσιάσει 20 σημεία σύγκλισης

20.19: ΣΥΡΙΖΑ: Σκηνικό γιορτής αρχίζει σιγά - σιγά να στήνεται στην Κουμουνδούρου, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζεύεται κόσμος. Ο κ. Τσίπρας θα καταφτάσει σε μια περίπου ώρα

20.17: ΠΑΣΟΚ ψήφισαν σήμερα οι φυλακές Τίρυνθας. Στο 10% το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται στο 1% ενώ η Νέα Δημοκρατία στο μηδέν.

20.13: Κώστας Βελόπουλος: «Εχουμε κάτι καινούργιο, δεν ξέρουμε τι είναι, τι θα γεννηθεί, πολιτικά όμως πιστεύω πως θα έχουμε προβλήματα, δεν μπορείς να ενώσεις ανόμοια πράγματα»

20.11: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Οι Ελληνες επέλεξαν να μην γίνει συνεργασία και συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ψήφισαν Τσίπρα...

20.08: ΠΑΣΟΚ: Στις 10.00 το βράδυ θα υπάρξει νέα σύσκεψη, ώστε να καθορίσουν την αυριανή τους θέση. Έχουν αποχωρήσει όλα τα κορυφαία στελέχη από την Ιπποκράτους....

20.02: ΝΔ.: Πληροφορίες λένε ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές. Ο κ. Σαμαράς θα πάρει τη διερευνητική εντολή και θα εξαντλήσει όλα τα ενδεχόμενα για σχηματισμό κυβέρνησης

20.00: Μεγάλος προβληματισμός σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ για τα χαμηλά νούμερα...

19.59: ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 22.00! 

19.56: Στο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν ακόμα! Ξένα ΜΜΕ έχουν σπεύσει έξω από την Κουμουνδούρου! Σε μισή ώρα εκεί θα φτάσει ο Τσίπρας. 

19.53: Στη Νέα Δημοκρατία λένε πως όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και για εκλογές, αλλά και συνεργασία!

19.46: Βολές... Πάγκαλου: "Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα έπρεπε να έχει μιλήσει για κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ μόνο με ποσοστό άνω του 51%". 

19.43: Στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και τρίτοι, δεν επιθυμούν νέα εκλογική αναμέτρηση! Επιμένουν στη κυβέρνηση συνεργασίας. 

19.41: Λ. Κατσέλη: "Τα exit poll είναι ενδεικτικά της ανατροπής που επιθυμεί ο λαός - Πρέπει όμως να περιμένουμε τα πραγματικά αποτελέσματα".

19.40: ΕΠΕΣΕ ΤΟ SITE TOY ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ - ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ!

19.39: Άδωνις Γεωργιάδης: "Δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση"

19.36: Η κατανομή των εδρών σύμφωνα με τα exit polls!


19.33: "Οι πολίτες τιμώρησαν τους σοσιαλιστές" γράφουν τα ξένα ΜΜΕ!

19.32: Το 18% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ και το 9% στην Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Μόλις το 9% μετακινήθηκε προς την ΝΔ και το 8% στο ΠΑΣΟΚ. Πολύ χαμηλά είναι τα ποσοστά συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία των exit polls, που έφτασαν το 35%. Στο 19% ανήλθε η «διαρροή» των «πράσινων» ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο 17% προς τα άλλα κόμματα. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί ότι 7% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκαν σε αυτές τις εκλογές προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου και 4% στη Χρυσή Αυγή.Στο 50% έφτασε η συσπείρωση στη ΝΔ, ένα ιδιαιτέρως χαμηλό ποσοστό για τη «γαλάζια» παράταξη. Το 15% των «γαλάζιων» ψηφοφόρων μετακινήθηκε στο στρατόπεδο του Πάνου Καμμένου, το 8% στη Χρυσή Αυγή και το 6% στον ΣΥΡΙΖΑ.

19.30: Μισή ώρα μετά τα exit polls: Τα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι πάμε σε μίνιμουμ επτακομματική Βουλή. Ακόμα και η συγκυβέρνηση μοιάζει δύσκολη υπόθεση λόγω των πολύ χαμηλών ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Στα αξιοσημείωτα γεγονότα είναι φυσικά η εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει μάχη για τη δεύτερη θέση, αλλά και το πολύ υψηλό ποσοστό της Χρυσής Αυγής.

19.28: Οικολόγοι: "Η νύχτα θα είναι μεγάλη, το σύστημα που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία έχει καταρρεύσει"...

19.26: Ανακοινώθηκε το πρώτο αποτέλεσμα του υπουργείου Εσωτερικών από εκλογικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας με... μεγάλη νίκη της Ν.Δ.!

19.25: Μάκης Βορίδης: "Δύσκολο αποτελέσμα, καλό όμως ότι έγιναν εκλογές"

19.23: Πανηγύρια στα γραφεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Άναψαν καπνογόνα στην οδό Δεληγιάννη!

19.22: «Σε ένα διάστημα 2-3 ωρών θα έχετε την πλήρη αλήθεια. Ελπίζουμε ότι οι εκλογές θα μπορέσουν να δώσουν για το αύριο της χώρας κάποια προοπτική», δήλωσε ο Τάσος Γιαννίτσης.

19.15: ΣΥΡΙΖΑ: Ηττήθηκε η πολιτική του μνημονίου. Δεν πανηγυρίζουμε ακόμα...!

19.05: Γεννηματά: "Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα τοποθετηθεί αμέσως μετά όταν θα ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα"...

19.00: Αποτελέσματα έρευνας exit polls:

Ν.Δ.: 17-20% 

ΣΥΡΙΖΑ: 15,5 - 18,5%

ΠΑΣΟΚ: 14-17%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 10 - 12%


ΚΚΕ: 7,5 - 9,5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6 - 8%


ΔΗΜΑΡ: 4,5 - 6,5%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 2,5 - 3,5

ΛΑΟΣ: 2,5 - 3,5%

ΔΗΣΥ: 2 - 2,8%

Με βάση τα πρώτα exit polls, στην πρώτη θέση έρχεται η ΝΔ, με ένα ποσοστό κοντά στο 20%. Στη δεύτερη θέση αναμένεται να κονταροχτυπηθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με ποσοστά από 14% μέχρι 18%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να φαίνεται ότι διατηρεί μικρό προβάδισμα. 

Τα exit polls δείχνουν ότι την τέταρτη θέση καταλαμβάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστά κοντά ή λίγο πάνω από το 10%. Ακολουθεί το ΚΚΕ, με ποσοστό κοντά στο 9%. Άνετη εκλογή φαίνεται ότι εξασφαλίζει η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά.

Μάχη για να μπουν στη Βουλή φαίνεται ότι θα δώσουν, βάσει των πρώτων εκτιμήσεων, Οικολόγοι-Πράσινοι, ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία.


18.55: Σε λίγο τα exit polls...

18.47: Σύσκεψη με τους επιτελείς του, στα γραφεία του κόμματος, έχει από τις 6 μμ ο Αντώνης Σαμαράς, στην οποία συμμετέχουν και οι δυο αντιπρόεδροι της ΝΔ Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος.Μία ώρα νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του για το πρώτο κύμα των exit polls. Όπως και στην Ιπποκράτους, έτσι και στη Λ. Συγγρού, ρίχνουν μεγάλο βάρος στο τμήμα των αναποφάσιστων που επιλέγει να ψηφίσει “την τελευταία στιγμή” (στο διάστημα 5-7 μμ) θορυβημένο, συνήθως, από τις “φήμες” που έχουν προηγηθεί για την εκλογική τύχη των κομμάτων που υποστηρίζουν παραδοσιακά.

18.32: ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΝΤΟΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ!

18.20: Ενδεικτικό του εκνευρισμού που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ είναι και το γεγονός ότι απαγορευόταν την άνοδο των δημοσιογράφων στον 6ο όροφο της Ιπποκράτους όπου είναι το γραφείο του προέδρου του Κινήματος. 

18.17: Από το ΠΑΣΟΚ τονίζουν πως οι πρώτες εκτιμήσεις θα είναι μετά τις 9 το βράδυ. Πάντως, το κλίμα είναι... ουδέτερο!

18.13: Τώρα κύριο θέμα στο CNN οι Ελληνικές εκλογές με τίτλο «Οι Ελληνες στις κάλπες εν μέσω κρίσης λιτότητας».

18.09: Ένταση σημειώθηκε σε χωριό της Ρόδου, μεταξύ μελών του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής. Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι των δύο κομμάτων πιάστηκαν στα χέρια, όταν μέλος του ΚΚΕ προσπάθησε να κατεβάσει αφίσα της 21ης Απριλίου, όπου είχε τοποθετηθεί έξω από το εκλογικό κέντρο του 1ου δημοτικού σχολείου στο χωριό Κοσκινού. Αμέσως 2-3 μέλη της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν φραστικά και προπηλάκισαν τον ενοχλημένο από το θέαμα μέλος του ΚΚΕ, ο οποίος ανταπάντησε με την ίδια φραστική επίθεση. Η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση και σε λίγα λεπτά επανήλθε η τάξη και η ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ενώ στο σημείο παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

18.04: Την ευχή να αναδειχθεί μια βιώσιμη Κυβέρνηση από τις εθνικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Ελλάδα και η οποία θα βγάλει την χώρα από την κρίση ευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε ομιλία του, στην κοινοτική αίθουσα, στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως (Εδιρνέκαπου), δίπλα στα βυζαντινά τείχη της Πόλεως. Νωρίτερα είχε χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε, σήμερα, Κυριακή του Παραλύτου.

18.02: Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, το ποσοστό της αποχής είναι αυξημένο κατά πολύ...

18.01: Exit polls από Γαλλία δείχνουν τον Ολάντ ως τον επόμενο πρόεδρο της Γαλλίας! 

18.00: Στην τελική ευθεία! Απομένει μία ώρα πριν το κλείσιμο της κάλπης!

17.50: Οι πρεσβείες δίνουν αποτελέσματα... έκπληξης!

17.40: Δείχνουν να τα έχουν... χαμένα οι εταιρείες δημοσκοπήσεων!

17.35: Οι ιθύνοντες της Singular Logic, που για μία ακόμη φορά έχει αναλάβει τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων, δήλωσαν ότι λόγω της ιδιαιτερότητας αυτών των εκλογών, ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα γίνει περίπου στις 11 το βράδυ.

17.25: Σε... διαρκή τρέξιμο στο ΠΑΣΟΚ και στην Ιπποκράτους - Σπεύδουν υποψήφιοι βουλευτές για να... ενημερωθούν από όσα ακούγονται!

17.13: Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Βουλευτής Λασιθίου Γεώργιος Γκρουζάκης, ιδρυτής του ανεπίσημου κινήματος «ΑΝΕΡΓΟΙ - ΝΕΟΙ ΛΑΣΙΘΙΟΥ» απέσυρε την υποψηφιότητά του.

17.05: Η κηδεία της Μαρίκας Κ. Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαΐου στις 11:00 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Σκουφά. Η σορός θα μεταφερθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας στα Χανιά, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής, όπου την Τετάρτη στις 14:00 θα ψαλλεί τρισάγιο. Η ταφή θα γίνει, σε στενό κύκλο, στον οικογενειακό τάφο, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι.

17.01: Μάχες στήθος με στήθος στις εκλογές για δύο... κόμματα, όπως διαρρέεται! Περισσότερα, σε λίγο...

16.55: ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΥΤΙΕΣ: Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα του νησιού έχουν ερημώσει, καθώς οι περισσότεροι προτίμησαν να αποδράσουν στις παραλίες, έχοντας προηγουμένως ψηφίσει, ενώ πολλοί θα το...σκεφτούν στην παραλία και θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μετά την επιστροφή τους.




16.44: Έγινε και αυτό! Ένας εκλογικός αντιπρόσωπος κλείδωσε μέσα στην αίθουσα τόσο την δικαστική αντιπρόσωπο, όσο και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, επειδή διαφώνησε επί της διαδικασίας. Σύμφωνα με το Kilkis24, μέλος της εφορευτικής επιτροπής γνώριζε ότι υπήρχαν δεύτερα κλειδιά και έδωσε λύση, ενώ ο πρωταγωνιστής του περιστατικού συνελήφθη.

16.42: ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ... ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

16.40: Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα, αλλά και στη Γαλλία βρίσκεται ο ξένος Τύπος καθώς οι εκλογές στην χώρα μας είναι καθοριστικής σημασίας για την Ευρώπη. Τα σενάρια που επεξεργάζονται οι ξένες εφημερίδες και τα σχόλιά τους επικεντρώνονται κυρίως στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά που όπως φαίνεται εδώ και καιρό έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

16.36: Γεννηματά: "Σήμερα ψηφίζουμε για την πατρίδα, ψηφίζουμε θετικά. Με τους κόπους όλων των Ελλήνων, ανοίξαμε μια χαραμάδα στην ελπίδα"...

16.34: Πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών μιλούν για σημαντική αποχή!

16.33: Στους Αμπελόκηπους, νεαρό άτομο πήγε να ψηφίσει τώρα και τον... κράτησαν για εφορευτική επιτροπή!

16.32: Στέφανος Μάνος στο twitter: "Μένουν 2,5 ώρες για το κλείσιμο της κάλπης. Κάνε το σωστό - ψήφισε αυτό που θέλεις".

16.26: Ο Παπαδημούλης "βλέπει" τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στη Β΄ Αθηνών...

16.23: Μετ' εμποδίων η... ψήφος του Πάνου Καμμένου στη Σαμοθράκη - Το λένε συνεχώς στο επιτελείο του...

16.20: Απίστευτο! Ψηφοδέλτια του νομού Θεσπρωτίας στάλθηκαν στις... Σέρρες! Το λάθος εντόπισε ο δικαστικός αντιπρόσωπος του ενός από τα δύο εκλογικά τμήματα του νομού Σερρών στα οποία εστάλησαν τα ψηφοδέλτια με τους υποψήφιους βουλευτές του νομού Θεσπρωτίας και αντιμετωπίστηκε άμεσα, χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

16.15: Αισιοδοξία και στο ΠΑΣΟΚ από την προσέλευση ψηφοφόρων τους το μεσημέρι - Οι... εκτιμήσεις θα εξεταστούν σε λίγο!

16.10: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ: ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΟΛΑΝΤ, ΘΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ!

16.04: Στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, δεν πήγε σε εκλογικό τμήμα δικαστικός αντιπρόσωπος!

16.01: Σε δύο εκλογικό τμήματα στην Κέρκυρα (Λιαπάδες) οι κάτοικοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να κλείσει το γυμνάσιο της περιοχής!

15.58: Στο 357ο εκλογικό τμήμα της Ηλείας, στον Πύργο, έψαχναν να βρουν τη... κάλπη! 

15.52: Έγινε και αυτό! 30χρονος, συνελήφθη το πρωί στη Νεάπολη Αιτωλοακαρνανίας όταν διαπιστώθηκε ότι είχε περίστροφο στη ζώνη του! 

15.46: Αυξημένη η προσέλευση τις μεσημεριανές ώρες!

15.45: Καταγγελίες και από ΣΥΡΙΖΑ - Ο Αλέξης Τσίπρας από το facebook έλεγε ότι έχουν δοθεί ψηφοδέλτια του κόμματος από τις προηγούμενες εκλογές!

15.44: Καταγγελίες από τους "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ότι σε τμήματα της Περιφέρειας Αττικής δεν δίνουν ψηφοδέλτια του κόμματος!

15.42: Όλη σχεδόν η ΕΛΑΣ στο... υπουργείο Εσωτερικών ώστε να μην "πέσει" το site!!!!

15:38: Αισιοδοξία και χαμόγελα στη Νέα Δημοκρατία...

15.32: Στη Ρόδο, σε εκλογικό τμήμα, ο δικαστικός αντιπρόσωπος είδε στο χώρο ελεύθερες 3 κότες και μια κατσίκα να τριγυρνούν ενώ στην κάλπη μέσα ήταν μια... κότα!

15.31: Γονείς καταγγέλλουν στην Λαμία πως στις εφορευτικές επιτροπές έχουν τοποθετηθεί... μαθητές!

15.28: Το απόγευμα θα πάει στη Συγγρού ο Αντώνης Σαμαράς για να δει τα αποτελέσματα των εκλογών μαζί με στενούς του συνεργάτες

15.24: Σύσκεψη για τις 17.00 έχει αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή τη σύσκεψη θα μετάσχουν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη. Ακολούθως, θα ενημερωθούν για τα πρώτα exit polls από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου

Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

















Πρώτος είναι ως τώρα στην σταυροδοσία στο υπόλοιπο Αττικής ο Μάκης Βορίδης. Ακολουθεί η Μαρτίνου και έρχονται αρκετά πιο πίσω Γιώργος Βλάχος και Μπούρας.