ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Στις Εκλογές κέρδισε ο Ανδρέας Παπανδρέου….


Ο Πραγματικό νικητής των Εκλογών ήταν Ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα, είναι ιδέα. Τι και εαν ψήφισαν πιο πολύ ΣΥΡΙΖΑ ή Ανεξάρτητους Έλληνες? Και αυτοί ΠΑΣΟΚ είναι. Και η ΝΔ για να κυβερνήσει ΠΑΣΟΚ έγινε. 

ΠΑΣΟΚ είναι ο ορισμός του λαϊκισμού και του “δεν βαριέσαι κάτι θα γίνει, κάτι θα βρεθεί”. Στο πρόσωπο του Κ. Τσίπρα οι ψηφοφόροι είδαν το φάντασμα του Ανδρέα. Προτίμησαν παρήγορα ψέμματα  παρά πικρές αλήθειες

Ανατροπή δεν είναι ότι μπήκε η ΧΑ ή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ο Λαϊκισμός πάντα πουλάει. Ανατροπή θα ήταν εάν έμπαινε ο Μάνος, η ο Τζήμερος, άντε και Η Ντόρα. Οι μόνες φωνές λογικής σε αυτήν την χώρα.

Οι Έλληνες γύρισαν πλευρό, τώρα κοιμούνται από την άλλη. Δυστυχώς στην ζωή υπάρχουν δύσκολες αποφάσεις οι οποίες έχουν συνέπειες. Ας μπούμε στο μυαλό μια μερίδας (μάλλον μεγάλης) της Ελληνικής κοινωνίας. Κάποιοι Έλληνες (που έχουν ακόμη δικαίωμα ψήφου) πήγαν σε ιερόδουλες και έκαναν σεξ χωρίς προφύλαξη. Φαντάζομαι είχαν κάποιους λόγους που δεν θέλησαν προφύλαξη, δεν τους το επέβαλε κανένας, μόνοι τους πήραν την απόφαση. Έπρεπε φυσικά να χρησιμοποιήσουν προφύλαξη, δεν θέλησαν να το πράξουν. Ήταν μάγκες μάλλον. Τώρα κάποιοι από αυτούς κόλλησαν AIDS και θα πληρώνουν για μια ζωή την απερισκεψία τους.

Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού θέλει Ευρώ, αλλά δεν θέλει (μνημόνιο) μέτρα και αλλαγές. Δεν υπάρχει ενδιάμεσες λύσεις. Εάν η κοινωνία δεν θέλει να αλλάξει, εάν δεν θέλει να δίνει αναφορά στην Ευρώπη και στο IMF, να ακολουθήσει την δική της πορεία. Η κοινωνία περιμένει έναν νέο Ανδρέα, να φέρει την Αλλαγή (με δανείκα). 

Ο Λαϊκιστής όντως πάντα κάτι βρίσκει για να ανταμείψει τους δικούς του, είτε είναι δανεικά, ή χρήματα από καταθέσεις, ή τύπωμα νέου νομίσματος. 

Η Καταστροφή γίνεται πιο γλυκιά με μια στρώση λαϊκισμού και εθνικιστών κορονών.


Μην αναρωτιέστε ποίο κόμμα νίκησε ή ποιο έχασε. Νίκησε Ο Λαϊκισμός, κληρονομιά του Ανδρέα και έχασε η λογική… Απλά τα πράγματα. Απλώς τώρα οι ψηφοφόροι δεν έχουν άλλοθι ή δικαιολογία, καιρός να γευτούν την ολοκληρωτική επικράτηση του λαϊκισμού.

ΦΑΓΑΝΕ...ΦΑΓΑΝΕ....ΦΑΓΑΝΕ..ΕΟΕΟ...ΖΗΤΩ Η ΕΥΡΩΠΗ.!

Αριστερή Ευρωπαϊκή πολιτική 







Ο Ανδρέας Παπανδρέου ως προεκλογικά συνθήματα χρησιμοποίησε το 1981 τα «έξω από το ΝΑΤΟ», «έξω από την Ε.Ο.Κ.» . Ένα ακόμα σύνθημα εναντίον της Ε.Ο.Κ. που είχε χρησιμοποιήσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν «Ε.Ο.Κ., ο λάκος των λεόντων».

Η πρώτη επίσημη «συνολική τοποθέτηση» της κυβέρνησης Παπανδρέου πάνω στη διαπραγμάτευση της Εντολής (και την Κοινότητα στο σύνολό της) έγινε μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, στις 26 Οκτωβρίου 1981, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, από τον τότε Υφυπουργό Εξωτερικών Ασημάκη Φωτήλα. 

Το κείμενο που κατατέθηκε έθεσε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ελληνική οικονομία, και προχωρούσε σε προτάσεις πολιτικής της Κοινότητας, «προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαπεριφερειακές ανισότητες και να ενισχυθούν οι χώρες του Νότου της Ευρώπης».

Ο Ανδρέας Παπανδρέου λίγους μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας κατέθεσε μνημόνιο στην Ε.Ο.Κ. με το οποίο ουσιαστικά ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση των όρων ένταξης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Η πρότασή του απορρίφθηκε κατά το σκέλος των ειδικών προνομίων, όμως έγινε τελικά δεκτό το σκέλος της οικονομικής ενίσχυσης που οδήγησε στα Μ.Ο.Π.

Κατά την περίοδο διακυβέρνησής του η Ελλάδα τελικά δεν αποχώρησε από την Ε.Ο.Κ. και από το ΝΑΤΟ λόγω των κονδυλίων που εξασφάλιζε με αξιοπρόσεκτη διαπραγματευτική ικανότητα ο Ανδρέας Παπανδρέου,ενώ η σύμβαση με την αμερικανική κυβέρνηση για τις αμερικανικές βάσεις ανανεώθηκε το 1983 προβλέποντας ότι, εντός δεκαοχτώ μηνών μετά το τέλος του 1988, και οι δύο κυβερνήσεις θα είχαν δικαίωμα να κλείσουν τις βάσεις.

Αυτό συνέβη το διάστημα 1990-1992, μάλιστα με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, που έκλεισε τις πιο σημαντικές βάσεις λόγω του τέλους του Ψυχρού Πολέμου επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τον Μάρτιο του 1985, με πρότασή του , το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθιέρωσε τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα (Μ.Ο.Π.), η εφαρμογή των οποίων στόχευε στη βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών διαρθρώσεων στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της Κοινότητας. 

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, για να εξασφαλίσει τη βοήθεια στη χώρα, δεν δίστασε να απειλήσει ευθέως τον Ζακ Ντελόρ που είχε αναλάβει την Προεδρία της Επιτροπής τον Ιανουάριο του 1985, ότι θα ασκούσε βέτο στην είσοδο Ισπανίας και Πορτογαλίας στην Κοινότητα.

Τα έξι από τα επτά Προγράμματα των MOΠ αντιστοιχούσαν στα έξι Διαμερίσματα που ήταν τότε χωρισμένη η Ελλάδα (Βόρεια Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Κεντρική Ελλάδα, Νήσοι Αιγαίου, Κρήτη και Αττική), ενώ το τελευταίο ήταν θεματικό (MOΠ Πληροφορικής). Η εφαρμογή των Μ.Ο.Π. στην Ελλάδα έγινε αρχικά την περίοδο 1983-1989 ενώ επεκτάθηκαν χρονικά μέχρι το 1993.

Σύμφωνα με μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδας "η εφαρµογή των ΜΟΠ στην Ελλάδα δεν ήταν ικανοποιητική λόγω ανεπαρκούς προετοιµασίας και έλλειψης εµπειρίας. 

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι τα κονδύλια των ΜΟΠ µεταφέρθηκαν χρονικά και ενσωµατώθηκαν στο ΚΠΣ 1989-93.". 

Ταυτόχρονα όμως, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών "Η σημασία των ΜΟΠ όμως ήταν πολύ μεγαλύτερη των πρόσθετων πόρων που εγκρίθηκαν τότε για την Ελλάδα γιατί εγκαινίασαν την προσπάθεια για την ανάπτυξη διαρθρωτικής πολιτικής από πλευράς Ε.Ε., η οποία αποκρυσταλλώθηκε το 1988 στη νέα διαρθρωτική πολιτική, το πρώτο «πακέτο Delors»."