ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο «μεταμφιεσμένο» ΠΑΣΟΚ,των δυνάμεων που «εκτέλεσαν» την Ελλάδα.

Το «ρεύμα»-ΣΥΡΙΖΑ:
 Η κολυμπήθρα του Σιλωάμ…









Πάντα μέσα από τη διαλυση και την κατάρρευση γίνεται η ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ.

Το πολιτικά ζητούμενο είναι τούτο: Αν η ανασύνθεση αποτελεί το προϊόν επαναστατικών ανατροπών, δηλαδή μια νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα ή αν είναι ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ των σάπιων υλικών της παλιάς κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας, δηλαδή μια ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ και αναδιάταξη των.... 
ίδιων κομματικών «υλικών» της σήψης και της ΑΠΑΤΗΣ…

Σήμερα βρισκόμαστε, πράγματι, μπροστά στην παταγώδη κατάρρευση του καθεστωτικού οικοδομήματος (κυβερνητικού και κομματικού), στη διαλυση του και στην αφετηρία της ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ του.
Γίνεται ορατό, ακόμα και σ’ αυτούς που τα μάτια τους είναι γεμάτα τσίμπλες, ότι η διάλυση των καθεστωτικών δομών δεν οδηγεί σε καμία ΑΝΑΤΡΟΠΗ του υπάρχοντος καθεστώτος, αλλά σε μια ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ των ίδιων δυνάμεων του καθεστώτος, σε μια ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ των παλιών, φθαρμένων και σάπιων υλικών, σε μια ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ της καθεστωτικής ΑΠΑΤΗΣ…

Η ορμητική πτώση, κατάρρευση και διάλυση του υπάρχοντος καθεστωτικού οικοδομήματος, προσδίδει την ίδια ορμητικότητα και στις διαδικασίες της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ.

Αυτή η «ορμητικότητα» αποτυπώνεται στη φρενοβλάβεια της καιροσκοπικής πολιτικής ρευστότητας, δηλαδή στους αχαλίνωτους σαλτιμπαγκισμούς των πολιτικών πτήσεων, στην κραιπάλη των αγοραίων πολιτικών συναλλαγών.

Βρισκόμαστε μπροστά στην ακραία και πιο νοσηρή κυριαρχία του πολιτικάντικου αμοραλισμού, μπροστά σε μια αβυσσαλέα, βάρβαρη και ολοκληρωτική ισοπέδωση κάθε ιδέας και αξίας, κάθε έννοιας Πολιτικής και Ήθους.

Αυτό που ζούμε σήμερα δεν έχει ιστορικό προηγούμενο…

Στη ΝΔ τα πράγματα είναι καθαρά. Πάντα στην κλασσική δεξιά τα πράγματα ήταν ορατά, χωρίς μεταμφιέσεις, διότι πάντα ήταν ο κρυστάλλινος εκφραστής των ιδεών μιάς ιστορικής παράταξης.

Η ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ αυτής της κατάρρευσης και το κενό που αφήνει το ΠΑΣΟΚ  επιχειρείται με το σύριζα και τον Τσίπρα. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Τσίπρας επιχειρεί να φορέσει την πανοπλία του Ανδρέα και τις «αρματωσιές» των λόγων του: 

Μια θλιβερή απομίμηση που επιχειρεί να ξύσει τα «σύνδρομα» του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, του ανδρεϊσμού…

Εκεί, όμως, που όλα αυτά γίνονται ολοκάθαρα είναι στις «πτήσεις» στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη του ιστορικού ΠΑΣΟΚ και του στενού κύκλου του Άκη (το μαγνητόφωνο του Ανδρέα) έχουν αναλάβει καθοδηγητικό, οργανωτικό ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ:


α). Αντώνης Κοτσακάς: Ο οργανωτικός νους του «νέου» ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας από τους οργανωτικούς «στρατηγούς» του ΠΑΣΟΚ και στενός φίλος του Άκη, υπουργός επί των κυβερνήσεων Ανδρέα, σήμερα «οργανώνει» το ΣΥΡΙΖΑ!!!

Λέγεται ότι του προτάθηκε θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η σύλληψη του Άκη ανέτρεψε τους σχεδιασμούς… 

(Είναι τυχαία άραγε η σύλληψη του Άκη;)

β). Γιώργος Ραφτόπουλος: Κορυφαίος εργατοπατέρας του πασοκικού συνδικαλισμού, επί Ανδρέα, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ…

γ). Ευάγγελος Χωραφάς: Στενός συνεργάτης και φίλος του Άκη και τακτικότατος συνομιλητής του Τσίπρα…

δ). Νίκος Κοτζιάς: Ειδικός στα οικονομικά θέματα, φίλος του Γιωργάκη, μέσω του οποίου τοποθετήθηκε στο ΙΣΤΑΜΕ. Ένας από τους μυστικούς συμβούλους του Τσίπρα…

ε). Να μη μας διαφύγουν και οι προσχωρήσεις στο συριζα προβεβλημένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ: Κουρουπλής, Μητρόπουλος, Σακοράφα κ.λπ…

στ). Τέλος είναι γνωστό το φλερτ της Λούκας Κατσέλη (συζύγου του Αρσένη) με τον ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό το φλέρτ πολιτικής συναλλαγής σηματοδοτούσε και η πρόταση του Τσίπρα για να αναλάβει ο Αρσένης τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού …

Κορυφαία, λοιπόν, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παλιές καραβάνες και νεότερα του πασοκικού κομματισμού, τα οποία ΟΛΑ νομιμοποίησαν τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και τα «συμβόλαια θανάτου» του Γιωργάκη, ψήφισαν και το πρώτο Μνημόνιο, όλα αυτά τα στελέχη της πασοκικής αχρειότητας, σήμερα «πολεμούν» από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ για τη …σωτηρία μας.

Αφού νομιμοποίησαν τη σφαγή μας και το θάνατό μας σε ΟΛΗ την ιστορική τους διαδρομή, τώρα θέλουν να μας …σώσουν, μέσω ΣΥΡΙΖΑ!!!

Η πασοκική ξετσιπωσιά έχει και τα όριά της, αλλά φαίνεται ότι στους σαλτιμπάγκους αμοραλιστές του ΠΑΣΟΚ η ξετσιπωσιά είναι χωρίς όρια…

ΧΩΡΙΣ όρια είναι και η αυθάδεια της κοροϊδίας και της ΑΠΑΤΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα: Επιχειρούν να ανασυνθέσουν τη σηπτική πτώση και διάλυση του ΠΑΣΟΚ με τα ίδια σάπια υλικά της κατεδάφισής του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, και πίσω του οι «νταβάδες» εγκρίνουν, την αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ με ένα νέο σχήμα: Αυτό του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ…

Γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός των άλλων, αποτελεί και την κολυμπήθρα του σιλωάμ για την αναβάπτιση («ξέπλυμα») των δωσίλογων πασοκικών δυνάμεων: 

Των δυνάμεων που «εκτέλεσαν» την Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο «μεταμφιεσμένο» ΠΑΣΟΚ, πολύ χειρότερο από το παλιό ΠΑΣΟΚ, διότι αποτελεί τη «χωματερή» των ακαθαρσιών του νεοταξικού ΠΑΣΟΚ: Του ΠΑΣΟΚ της νέας ύπουλης και μοχθηρής «παραλλαγής»…

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ & ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε


"Βγάλτε την Ελλάδα απο το Ευρώ, 

πάρτε την Τουρκία" 

γράφει η εφημερίδα Vatan.










« Βγάλτε την Ελλάδα από την Ε.Ε και βάλτε την Τουρκία» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Vatan η οποία με ικανοποίηση αναμεταδίδει πως η WallStreet Journal αναφέρει πως «σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το Ευρώ άρα και από την Ε.Ε οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να σκεφτούν να εντάξουν την Τουρκία η οποία έχει ισχυρή οικονομία και νέο πληθυσμό».

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «οι απόψεις της αμερικανικής εφημερίδας δείχνουν πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα υπέρ της Τουρκίας και πόσο δραματική είναι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.»

ΜΠΑΛΑΦΑΣ(ΣΥΡΙΖΑ):
"ΘΑ ΤΟ... ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!" 
(VIDEO)


Ποιος είπε ό,τι δεν έχουν σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ;





Του Κώστα Ροδινού

Όποιος πιστεύει ό,τι όχι μόνον η ΕΕ, αλλά και οι παγκόσμιες αγορές δεν έχουν ήδη έτοιμα εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, εθελοτυφλεί.

Θα ήταν άλλωστε αφελείς και επικίνδυνα επιπόλαιοι, αν δεν τα είχαν εκπονήσει.

Πρώτον, γιατί ανεξαρτήτως του τι λέμε και τι κάνουμε εμείς, η έξοδος μας από το ευρώ, μπορεί να προκύψει και ως …ατύχημα!

Δεύτερον, γιατί τη συζήτηση για επιστροφή στη δραχμή τη συντηρούμε εμείς οι ίδιοι. Και στο εξωτερικό, έχουν μια …κακή συνήθεια. Σπανίως …παίζουν με σοβαρά θέματα.

Τρίτον, γιατί μια ελληνική έξοδος θα προκαλούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, με άγνωστες μέχρι στιγμής συνέπειες. 
Και αυτό είναι που μέχρι στιγμής τους τρομάζει. 

Γιατί μόνο κατά προσέγγιση μπορούν εκτιμήσουν το κόστος εξόδου μας, αλλά και πάλι φοβούνται τη δυναμική που θ’ αναπτυχθεί μέσω του «ντόμινο». Επ’ αυτού είναι χαρακτηριστικές οι ανησυχίες που εξεδήλωσαν χθές από Μόσχα και Πεκίνο. Άρα, κάτι πρέπει να κάνουν για να περιορίσουν τις ζημιές.

Τέταρτον, γιατί αυτή η αβεβαιότητα, χαρά των κερδοσκόπων, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα. Ήδη …ταλαιπωρούμε την ΕΕ για παραπάνω από δυο χρόνια! Μεγάλη η χάρη μας! Έχουν και αυτοί άλλες προτεραιότητες. Δεν αποτελούμε το κέντρο του κόσμου!

Πέμπτον, γιατί ως χώρα, λόγω των αλλοπρόσαλλων χειρισμών μας, κινδυνεύουμε να απομονωθούμε εντελώς σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο. Με τόσα συσσωρευμένα προβλήματα και ανοιχτά εθνικά μέτωπα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να πορευόμαστε μόνοι σ’ ένα ταραχώδες περιβάλλον.

Για αυτό πρέπει, ως χώρα, να συνειδητοποιήσουμε ότι ο χρόνος βαίνει καλώς….εναντίον μας. Και …υπέρ τους!

Δυστυχώς, αυτό μάλλον αρνούμαστε να το καταλάβουμε!

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες, για παράδειγμα, έχουν ήδη μειώσει την έκθεσή τους σε ελληνικά ομόλογα από 100 δις ευρώ το 2010 στα 4 περίπου δις.

Πολύ φοβούμαι ό,τι κινδυνεύουμε να την πάθουμε όπως, στο γνωστό μύθο, ο τσομπάνης με το λύκο.

Δηλαδή , να μας δείξουν την πόρτα εξόδου και οι μόνοι …απροετοίμαστοι και αιφνιδιασμένοι να αποδειχτούμε τελικά εμείς!

Όσο, λοιπόν, συνεχίζεται η συζήτηση για επιστροφή στη δραχμή, η ελληνική οικονομία θα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην άβυσσο.

Δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στο ταμπλό του χρηματιστηρίου. Οι μετοχές ακόμα και άλλοτε κραταιών επιχειρήσεων κοστίζουν περίπου όσο ένα….σουβλάκι!

Υγιείς επιχειρήσεις δυσκολεύονται όχι μόνον να δανειστούν, αλλά και να εξάγουν επειδή ουδείς γνωρίζει τι θα προκύψει την επομένη και δεν θέλει να αναλάβει το ρίσκο.

Ο τουρισμός, βασική πηγή εσόδων της χώρας μας, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Αυτό που έκανε χτές η «Veratours» μπορεί σύντομα να βρει και άλλους υστερόβουλους μιμητές. Γιατί ως γνωστόν στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται!

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον αστάθειας και αβεβαιότητας ουδείς πρόκειται να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα, έστω και αν όλα έχουν υποτιμηθεί. Γιατί οι επενδυτές, σε αντίθεση με τους κερδοσκόπους, αναζητούν σταθερότητα και θετικές προοπτικές.

Δυστυχώς, η έξοδος μας από το ευρώ, ως διαπραγματευτικό χαρτί, έχει πλέον χάσει την αξία του. Δεν «τσιμπάνε» ούτε κάν οι ερασιτέχνες!

Λοιπόν, πέρα από τις γραφικότητες ορισμένων νεόκοπων οικονομολόγων της συμφοράς, ως χώρα πρέπει το ταχύτερο δυνατόν, να πάρουμε μια απόφαση.

Αν θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, να το συμφωνήσουμε και αυτό να αποτελέσει μια εθνική γραμμή την οποία οφείλουν να τηρήσουν όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. 

Διαφωνούντες θα υπάρχουν πάντα, αλλά σημασία έχει να διαμορφωθεί το εθνικό μέτωπο.

Αν πάλι, επιθυμούμε να επιστρέψουμε στη δραχμή, και επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη πρέπει, ως χώρα να αποφασίσουμε, ότι αυτη είναι η εθνική μας επιλογή. Και να το ανακοινώσουμε επισήμως! Να ορίσουμε και ένα χρονοδιάγραμμα! Για να ξέρουν όλοι τι γίνεται!

Αυτό το μέσα ή έξω είναι ό,τι χειρότερο: η απόλυτη συνταγή καταστροφής.