ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Μ.Κλίντον & Α.Σαμαράς: Στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα στις 12 το μεσημέρι.



Βασική αντζέντα των συζητήσεων: 

Τα ελληνικά κοιτάσματα των υδρογονανθράκων που έχουν ήδη εντοπιστεί και τη αξιοποίησή τους (μην ξεχνάμε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μέτοχος της Noble Energy που έφερε καλά αποτελέσματα στην Κύπρο σε όλα τα επίπεδα), αλλά και το θέμα της Συρίας.


Η έλευση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην χώρα μας, πλαισιώνεται από την πρόσκληση που του έγινε από την διεθνούς ΜΚΟ «Ελληνική Πρωτοβουλία» (Hellenic Initiative), η οποία αποτελεί οργάνωση που συνέστησαν επιφανείς Ελληνοαμερικανοί της διασποράς.

 Ο Μ.Κλίντον Σ
το Μέγαρο Μαξίμου σήμερα στις 12 το μεσημέρι......και επισήμως.


Οδεύουμε προς σύγκρουση ευρείας κλίμακος ; 

Η  Ελλάδα πρέπει να διαλέξει την σωστή πλευρά  ? 


Με απλά λόγια να σταθεί απέναντι από την Ρωσία ?


Για το καλό της Ελλάδας ?


Ελπίζουμε (“το καλό της Ελλάδας”) να μην είναι σχήμα λόγου…

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ...ΘΕΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ! 



Η επίσκεψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, στην Ελλάδα, στα πλαίσια εκδήλωσης της οργάνωσης «Ελληνική Πρωτοβουλία», στοχεύει να δώσει μία ανάσα ανακούφισης στο διάτρητο οικονομικό σύστημα της χώρας, αλλά και να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη.

Συνοδεία του Κλίντον, θα είναι μία ομάδα ισχυρών επιχειρηματιών, ελληνικής καταγωγής, που ζουν και διαπρέπουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και εμφανίζονται διατεθειμένοι να επενδύσουν στην ελληνική αγορά, αν βρουν ευκαιρίες.

Τέσσερις απο αυτούς τους επιχειρηματίες, των οποίων τα βιογραφικά παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Το Έθνος», κατέχουν περίοπτη θέση στην 50άδα με τους πλουσιότερους ομογενείς των ΉΠΑ και έρχονται με σκοπό να «ρίξουν» στην ελληνική αγορά το ποσό των 100.000.000 δολαρίων. Ποιοί είναι όμως αυτοί οι ισχυροί άνδρες που έρχονται σαν απο μηχανής θεοί να επενδύσουν στις ελληνικές επιχειρήσεις;

Ντιν Μητρόπουλος

Ο 66χρονος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, με περιούσία 1,2 δισ. δολαρίων κατέχει την 368η θέση στη λίστα του Forbes με τιτς πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ, ενω έρχεται 1.015ος παγκσμίως. Ο Έλληνας μετανάστης, έχει μακρά ιστορία επενδύσεων σε εταιρίες τροφίμων, τις οποίες έχει μετατρέψει σε κολοσσούς, ακόμα κι αν αυτές βρίσκονταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας (όπως η Aurora Food). Επίσης έχει επενδύσει και στον τουρισμό, έχοντας στην κατοχή του ένα απο τα πολυτελέστερα ξνοδοχεία της Νέας Υόρκης το Castle of Hudson.

Τζον Κάλαμος

Με προσονύμια όπως «γκουρού των επενδύσεων» και «δισεκατομμυριούχος της διπλανής πόρτας» και κερδίζοντας φορές του επιχειρηματία της χρονιάς για το 2006, απο την Ernst&Young, ο 72χρονος ομογενής και βετεράνος του Βιετναμ, έχει συνολική περιουσία ύψους 1 δισ. δολαρίων και η εταιρία του Calamos Asset Management που υπάρχει απο το 1977, διαχειρίζεται περισσότρα απο 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος έχει σπουδάσει οικονομικά και δίοικηση επιχειρήσεων στο Ιλινόις, ενώ μετά τις σπουδές του υπηρέτησε στην αεροπορία των ΗΠΑ, όπου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πτυχές διαχείρησης κινδύνου των μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων.

Τζόρτζ Σακελλάρης

Η περιουσία του ανέρχεται σε 800 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο ίδιος είναι ιδρυτής εταιρίας ενέργειας που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Αμερική, ενώ κατέχει πολλά βραβεία επιχειρηματικής καινοτομίας. Η εταιρία που διαχειρίζεται είναι μόλις 12 ετών, όμως ο ίδιος ασχολείται πάνω απο 30 χρόνια με τη βιομηχανία της ενέργειας και του πριβάλλοντος, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Ένωσης Ενέργειας Εταιριών Υπηρεσιών(ΝΑESCO) και είχε προτείνει στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ηλεκτρικής Ενέργειας την ανάπτυξη προγραμμάτων διαχχείρησης απο την πλευρά της ζήτησης, τα οποία εφαρμόστηκαν στις ΗΠΑ.

Τζορτ Στάμας

Είναι απο τους πιο επιφανείς δικηγόρους των ΗΠΑ και συνεργάτης της νομικής εταιρίας Kirkland & Ellis στα γραφεία της Ουάσινγκτον και της Νέας Υόρκης. Το 1995 αναδείχθηκε απο το πριοδικό The Mareican Lawyer ως ένας απο τους επιφανέστερους δικηγόρους κάτω των 45 ετών, ενω εδώ και 13 συνεχή έτη κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων δικηγόρων των ΗΠΑ και η νομική επιθεώρηση Chambers USA τον περιγράφει ως «όχι απλό τεχνικό δικηγόρο, αλλά και σύμβουλο». 

Μέσα σε τρεις ημέρες, οι Κούρδοι της Συρίας ανέλαβαν τον έλεγχο τεσσάρων πόλεων στο δυτικό Κουρδιστάν και ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενόπλων δυνάμεων για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων του κουρδικού λαού

Οι Κούρδοι της Συρίας 
πήραν τον έλεγχο του Δυτικού Κουρδιστάν


Δίκτυο ελεύθερων ειδήσεων της Μεσοποταμίας

Μέσα σε τρεις ημέρες, οι Κούρδοι της Συρίας ανέλαβαν τον έλεγχο τεσσάρων πόλεων στο δυτικό Κουρδιστάν και ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενόπλων δυνάμεων για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων του κουρδικού λαού. Το κύριο κουρδικό κίνημα κάλεσε τους Άραβες, Αρμένιους, και Ασσυροχαλδαίους να ενωθούν μαζί τους.

Οι Κούρδοι πραγματοποίησαν στις 21 Ιουλίου επίθεση κατά όλων των θεσμικών οργάνων του καθεστώτος Μπάαθ, στην εξουσία εδώ και 40 χρόνια, σε δύο πόλεις, τη Derika Hamko και τηAmude, μετά τον έλεγχο της Kobani και της Afrin που είχαν πάρει στις 19 και 20 Ιουλίου. Άλλες πόλεις περιμένουν τη σειρά τους.

Η δημιουργία των κουρδικών ενόπλων δυνάμεων


Στις 20 Ιουλίου, η δημιουργία των κουρδικών ενόπλων δυνάμεων (ΚΕΔ), παλαιότερα γνωστών ως «επιτροπές υπεράσπισης του λαού», ανακοινώθηκε επίσης.

«Ο βασικός μας στόχος είναι να υπερασπίσουμε τα εθνικά συμφέροντα του κουρδικού λαού. Ανακοινώνουμε στο λαό μας ότι είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε ολόκληρη την περιοχή», δήλωσαν οι ΚΕΔ σε ανακοίνωση.



Πρόσκληση στους Άραβες, Αρμενίους και Ασσυροχαλδαίους

Το κίνημα της δημοκρατικής κοινωνίας του Δυτικού Κουρδιστάν (TEV-DEM), μία οργάνωση που καπελώνει τις κύριες κουρδοσυριακές οργανώσεις, από τις οποίες το PYD είναι η μεγαλύτερη, κάλεσε από την πλευρά του, τους Άραβες, Αρμένιους, και Ασσυροχαλδαίους να ενωθούν μαζί με τον κουρδικό λαό. Το κίνημα υπόσχεται να προστατεύσει αυτούς τους λαούς, χωρίς διάκριση, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη του για μια χώρα ενωμένη και δημοκρατική, όπου οι λαοί ζουν μαζί.

«Είμαστε υπέρ ενός κοινού βίου με όλους τους άλλους λαούς της Συρίας σε μια δημοκρατική χώρα», δήλωσε το κίνημα, καλώντας τους Κούρδους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και οργανωμένους κατά κάθε πρόκλησης.

Εκφράζοντας την υποστήριξή του στις Μονάδες Άμυνας του Λαού (ΜΑΛ), το κίνημα, δηλώνει: «Καλούμε το λαό του Κουρδιστάν, συμπεριλαμβανομένων των νέων, να υποστηρίξει τις ΜΑΛ. Πιστεύουμε ότι οι ΜΑΛ θα προστατέψουν τους Άραβες, Αρμένιους, και Ασσυροχαλδαίους και θα ανοίξουν επίσης την πόρτα τους σε όλους».

Οι Κούρδοι ένωσαν τις δυνάμεις τους

Το Συμβούλιο του Λαού, το οποίο συγκεντρώνει μερικά κουρδικά κόμματα από τα οποία το PYD και το Κουρδικό Εθνικό Κογκρέσο (CNK), η δεύτερη παράταξη στο συριακό Κουρδιστάν, είχαν αποφασίσει να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα ενιαίο και μοναδικό μπλοκ μετά από συζητήσεις που έγιναν στο ιρακινό Κουρδιστάν μεταξύ 9 και 10 Ιουλίου. Η συμφωνία υπογράφτηκε με την παρουσία του Προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί.



Κατηγορούμενοι από τους Τούρκους και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι υποστήριζαν το καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ως μέρος μιας εκστρατείας χειραγώγησης και παραπληροφόρησης, το PYD ήταν στην ουσία το μοναδικό κόμμα που αρνήθηκε να πάρει μια θέση εντός του «Συριακού» Εθνικού Συμβουλίου (ΣΕΣ) η να υποστηρίξει το καθεστώς του οποίου είναι θύμα, από την αρχή της εξέγερσης που ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου 2011, δηλώνοντας ότι ο σκοπός του κατασταλτικού τρίου Κατάρ-Τουρκία-Σαουδική Αραβία δεν ήταν η οικοδόμηση της δημοκρατίας, αλλά να υπονομεύσουν τα επιτεύγματα του κουρδικού λαού.

Απορρίπτοντας τις απειλές των αποίκων και αρνούμενοι οποιαδήποτε εσωτερική σύγκρουση, οι Κούρδοι εξακολουθούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε όλα τα τμήματα του Κουρδιστάν για να βρουν τελικά την αληθινή θέση τους στη Μέση Ανατολή. Δεν έπαιξαν ακόμα όλα τα χαρτιά τους, αλλά έδωσαν το στίγμα κάνοντας ένα βήμα προς τα εμπρός, παίρνοντας τον έλεγχο ορισμένων πόλεων του συριακού Κουρδιστάν.

Δεν υπάρχει θέση για λάθος

Η ανάληψη του έλεγχου του Κουρδιστάν είναι το αποτέλεσμα μια 16-μηνης προετοιμασίας, ήτοι από την αρχή της εξέγερσης. Οι κουρδικές οργανώσεις γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να έχουν την πολυτέλεια να κάνουν λάθη μπροστά σε μια αμερικανο-ιρανική περιφερειακή σύγκρουση, γεγονός που απαιτεί μεγάλη προσοχή και άριστη προετοιμασία. Διότι οι Ιρανοί και οι Τούρκοισίγουρα θα παίξουν τα χαρτιά τους. 

Το Ιράν προκαλεί την ιρακινή κυβέρνηση

Το ιρανικό καθεστώς έχει ήδη αναπτύξει το στρατό του στα σύνορα με το Ιράκ και την Τουρκία. Προβλέπεται επίθεση εναντίον του ιρακινού Κουρδιστάν από τη περιοχή του όρου Καντίλ, όπου είχαν σπάσει σφοδρές μάχες το 2011 μεταξύ του στρατού και του PJAK, κύριου ενόπλου και δημοφιλούς κουρδικού κινήματος. Πάνω από 10 εκατομμύρια Κούρδοι ζουν στο Ιράν, ήτοι το Ανατολικό Κουρδιστάν.
Παρά το γεγονός ότι δεν θεωρείται πιθανή η άμεση συμμετοχή του Ιράν σε έναν πόλεμο, ωστόσο, θα μπορούσε να ωθήσει την ιρακινή κυβέρνηση του Νούρι αλ Μαλίκι να προωθήσει μια επίθεση εναντίον της κουρδικής περιοχής. 

Στο εγγύς μέλλον, μάχες θα μπορούσαν να ξεσπάσουν στο Κιρκούκ, πλούσιο σε πετρέλαιο, και στο Khanekin, δύο αμφισβητούμενες περιοχές που οι Κούρδοι θα ήθελαν να εντάξουν στην Αυτόνομη Περιφέρεια του Κουρδιστάν, σύμφωνα με τους Κούρδους αναλυτές.

Όσον αφορά την Τουρκία, αντιμετωπίζει την εμφάνιση μιας νέας αυτόνομης κουρδικής περιοχής στα σύνορά της, μετά την κουρδική αυτόνομη περιοχή στο Ιράκ. 

Είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες που θα καθορίσουν τις κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή, επειδή η ίδια έχει μπλοκαριστεί και δεν έχει πολλά περιθώρια, λόγω των καταστροφικών και αρνητικών πολιτικών της. 

Εξάλλου, οι Κούρδοι της Τουρκίας δεν θα παραμείνουν με σταυρωμένα τα χέρια σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης έναντι των αδελφών τους στο συριακό Κουρδιστάν.





















H Τουρκία, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση ανατροπής του Άσαντ, συμμετέχοντας σε εγκλήματα εναντίον αθώων πολιτών της Συρίας, με την πολιτική της σκάβει και το δικό της λάκκο και κινδυνεύει άμεσα και η ίδια, αφού η ίδρυση ενός δεύτερου αυτόνομου κουρδικού κράτους, εκτός του ότι φέρνει τους Κούρδους πιο κοντά στη θάλασσα, πολύ απλά φέρνει πιο κοντά την ημερομηνία ίδρυσης του τρίτου αυτόνομου κουρδικού κράτους. 

Μόνο που κανείς δεν μπορεί να βάλει στοίχημα αν το κράτος αυτό δημιουργηθεί πρώτα στο τουρκοκρατούμενο ή το ιρανοκρατούμενο Κουρδιστάν.

Οψόμεθα.