ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Διχασμένο το ΠΑΣΟΚ του 12,28% - εξωτερικεύει την εσωτερική του κρίση







Όψιμη προσπάθεια του μεγάλου διαπραγματευτή Β. Βενιζέλου να εμφανιστεί αυτός ως ο υπερασπιστής των φτωχών και των αδικημένων. 

Θέλει να κερδίσει σε επικοινωνιακό επίπεδο λέγοντας συνέχεια για την ανάγκη να τεθεί το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης. 

Τώρα θυμήθηκε να υπογραμμίσει ότι είναι ανάγκη να αναχαιτιστεί η ύφεση, να ληφθούν αναπτυξιακά μέτρα, να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές και να πραγματοποιηθούν ιδιωτικοποιήσεις.

H συνάντηση στο Μαξίμου και μια πιθανή συμφωνία τορπιλίστηκε από τις «επαναστατικές» απόψεις του κ. Βενιζέλου ο οποίος ξέχασε ότι αυτός μας έφερε στην κατάσταση που βρισκόμαστε και τώρα φωνάζει για τα «σκληρά» μέτρα

Ένα χρόνο ακριβώς από την ανακοίνωση του Μεσοπρόθεσμου – λαιμητόμο για εκατομμύρια Έλληνες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να βγει από… αριστερά στην κυβέρνηση και να παίξει το ρόλο του καλού θέλοντας να στριμώξει τον Αντώνη Σαμαρά.

Ενώ λοιπόν ο ίδιος υπέγραψε το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ τώρα φόρεσε λεοντή Τσε Γκεβάρα και επιμένει ότι δεν πρέπει να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν άμεσα μέτρα που αφορούν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα με το επιχείρημα ότι «θα προκληθεί κοινωνική έκρηξη».

Η Ευρωζώνη έχει λεφτά. Η Ελλάδα χρειάζεται έναν αμερόληπτο και ειλικρινή σύμβουλο, όχι συνέταιρο στον δανεισμό.

Financial Times
: "Το ΔΝΤ πρέπει να αποχωρήσει από την Ελλάδα"







Έχει έλθει η ώρα το ΔΝΤ να εγκαταλείψει την προσπάθεια για διάσωση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και να αποχωρήσει από το πρόγραμμα στήριξης. 

Αυτό υποστηρίζουν οι Financial Times στο κύριο άρθρο τους εκτιμώντας πως το ΔΝΤ αγωνίστηκε σκληρά και επιτυχώς για να συνεργαστεί για τη διάσωση της Ελλάδας, παρά το ότι αυτό «δεν ήταν ευχάριστη εμπειρία».

Η ελληνική οικονομία δεν έχει επιτύχει τους στόχους της και σήμερα είναι «εγκλωβισμένη σε μετεκλογικά μπερδέματα» αναφέρουν και εκτιμούν πως εάν δεν περιοριστεί η διαμάχη και η άρνηση μεταξύ των συνεργατών του ταμείου, «έχει έρθει η ώρα το ΔΝΤ να εγκαταλείψει όλη την προσπάθεια στους ώμους τους». 

Υποστηρίζουν πως το Ταμείο «νιώθει άβολα με την Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο, αφού τότε άρχισε να αναγνωρίζει την πραγματικότητα: Έπρεπε να έχει επιδιώξει εξαρχής την αναδιοργάνωση του ιδιωτικού ελληνικού χρέους και να επιμείνει σε μια πιο ρεαλιστική άποψη για το πόση ανάπτυξη μπορεί να παράγει μια καταπονημένη και αρτηριοσκληρωτική οικονομία».

Το Ταμείο «δεν πρέπει να συρθεί να συμμετάσχει και σε τρίτο πακέτο -ούτε καν να συνεχίσει να εκταμιεύει δόσεις από το τρέχον πρόγραμμα- σε μια βάση με όλο και λιγότερο βιώσιμες προβλέψεις και όλο και πιο ανεπαρκή σχέδια χρηματοδότησης για να κλείσουν οι τρύπες» επισημαίνουν οι FT.

Αν η Ευρωζώνη θέλει να βγει η Ελλάδα από το χρέος της και να αναπτυχθεί χωρίς η ίδια να δεχθεί αναδιάρθρωση στα χρέη της, το ΔΝΤ πρέπει να αποχωρήσει, υποστηρίζουν, και να περιοριστεί σε συμβουλευτικό ρόλο.

«Όσο περισσότερο συμμετέχει σε μια διάσωση στην οποία δεν πιστεύει ούτε το ίδιο, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος για τη φήμη του» προειδοποιούν, ενώ εκτιμούν πως ενδεχόμενη πρόταση να δεχθεί απομείωση στα δάνεια που έχει παράσχει στην Ελλάδα θα κάνει «έξαλλους» κάποιους από τους μετόχους του, όπως οι ΗΠΑ. 

«Η εφαρμογή της θα είναι καταστροφική, θα αυξήσει το κόστος δανεισμού για άλλους δανειολήπτες και εν τέλει θα καταστρέψει το ίδιο το ίδρυμα» αναφέρεται και εκτιμάται πως το Ταμείο είχε δίκιο όταν «ανέλαβε τον κίνδυνο να εμπλακεί» στην Ελλάδα ενώ «πρόσφερε απαράμιλλη τεχνική ειδίκευση, προσπαθώντας να δώσει μια αίσθηση ρεαλισμού».

«Όμως οι κίνδυνοι για τη φήμη του έχουν αρχίσει να υπερκαλύπτουν το περιορισμένο καλό που κάνει. 

Η Ευρωζώνη έχει λεφτά. 
Η Ελλάδα χρειάζεται έναν αμερόληπτο και ειλικρινή σύμβουλο, όχι συνέταιρο στον δανεισμό. 

Το ΔΝΤ θα πρέπει να ψάξει το πώς θα απαγκιστρωθεί από μια περαιτέρω μετακύλιση της ελληνικής διάσωσης», καταλήγουν.