ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



Mετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της κουρδικής αντίστασης, όλο και περισσότεροι στην Τουρκία, τώρα και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ''ανακαλύπτουν'' τον εφιάλτη της διάσπασης, της διχοτόμησης του τουρκικού κράτους. 

Αυτό που έκρυβαν επί δεκαετίες κάτω από το χαλί, ή καλύτερα κάτω από τις ερπύστριες των τανκς: ''Δεν υπάρχουν Κούρδοι! Υπάρχουν ορεσίβιοι Τούρκοι!'' 

Τα πράγματα όμως αλλάζουν, και ποτέ δεν μένουν ίδια...

Τι αποκαλύπτει λοιπόν, έμεσσα πλην σαφώς, ο Νταβούτογλου στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας ''Χουρριέτ''; Τον φόβο του, τον πιό βαθύ του φόβο: ''Δεν θα επιτρέψουμε να αποσχισθούν οι Κούρδοι, όπως έκαναν στο παρελθόν οι Έλληνες και οι Αρμένιοι''.

Η δήλωση αυτή, τι άλλο μπορεί να εξωτερικεύει, αν όχι φόβο; Το ''δεν θα το επιτρέψουμε'' υπονοεί δια της κοινής λογικής πως αυτό είναι κάτι πιθανό κα σε εξέλιξη, που πρέπει πάση θυσία να ακυρωθεί ως ενδεχόμενο.

''Σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου προκάλεσε την ένωση διαλυμένων συνόλων, ο εθνικισμός ευνόησε στην Ανατολή τη διάσπαση και γέννησε τα έθνη κράτη, δημιουργώντας τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες'', δήλωσε ακόμη ο Αχμέτ Νταβούτογλου, υπογραμμίζοντας ότι πριν από δύο αιώνες αποσχίστηκαν, με τη διαδικασία αυτή, από την τουρκική εκδοχή των οργανικών συνόλων οι Αρμένιοι, οι Άραβες, οι Έλληνες και πολλές άλλες εθνότητες και θρησκευτικές ταυτότητες. 

Παραχάραξη κι εδώ: Τεχνητές ταυτότητες η ελληνική συνείδηση, το πατριωτικό συναίσθημα των προγόνων μας, ας πούμε. Τεχνητή αντίθεση οι τέσσερις αιώνες διαρκών κινημάτων και επαναστάσεων σε ολόκληρο τον ελληνικό χώρο...

Ο Νταβούτογλου ερωτάται για το πώς μπορεί να λυθεί το Κουρδικό στην Τουρκία, για να κάνει μία ''θεμελιώδη'' όπως λέει, διαπίστωση: 

''Ο εθνικισμός, ως ιδεολογία του 19ου αιώνα, συγκέντρωσε στην Ευρώπη τα διχοτομημένα, λόγω φεουδαλισμού σύνολα.

Σε μας, όμως, διέλυσε τα ιστορικά οργανικά σύνολα.

Πριν από δύο αιώνες, αποσπάστηκαν από το οργανικό σύνολο, ενώ μέχρι τότε ζούσαν μαζί, στις πόλεις και τις γειτονιές μας, οι Τούρκοι, οι Αρμένιοι, οι Άραβες, οι Έλληνες και πολλές άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ταυτότητες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε νέες αποσπάσεις.

Ήλθε η ώρα να τα βάλουμε με την αποσχιστική αυτή κουλτούρα''.























ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ στη ΝΑ Μεσόγειο: Μένει χωρίς «συνέταιρο» η Αγκυρα












Την «πλάτη» στην Τουρκία γυρίζουν μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, καθώς αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο σε Οικόπεδα για τα οποία είχε προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός από την κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ.

Την «πλάτη» στην Τουρκία γυρίζουν μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, καθώς αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο σε Οικόπεδα για τα οποία είχε προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός από την κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ.

Σύμφωνα με την προσκείμενη στην κυβέρνηση Ερντογάν εφημερίδα Ζαμάν, η συνεχιζόμενη αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή, η εμφύλια σύρραξη στη Συρία αλλά και η αντιπαράθεση με την Κύπρο είναι η επίσημη αιτιολογία για την απόσυρση του ενδιαφέροντος από τις 11 μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες που αρχικά είχαν δείξει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στη Μερσίνα και στον Κόλπο της Αλεξανδρέττας.

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να ξεκινήσει μόνη της τις γεωτρήσεις στις δυο αυτές περιοχές, αν και είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος ο στόχος για τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει η ΤΡΑΟ, ειδικά για θαλάσσιες περιοχές με μεγάλα βάθη.

Οι έρευνες

Η Τουρκία, προσπαθώντας να αντιδράσει στην «ενεργειακή κοσμογονία» που συμβαίνει στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, έριξε το βάρος της στις έρευνες στις περιοχές βορείως της Κύπρου από την Αττάλεια μέχρι τη Μερσίνα και την Αλεξανδρέττα, ενώ έχει εξαγγείλει και, μέσω του ψευδοκράτους, παράνομες έρευνες σε περιοχές που ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Για την περιοχή της Αττάλειας η τουρκική εταιρία ΤΡΑΟ υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με πετρελαική εταιρεία, αλλά η πολιτικά προβληματική κατάσταση και πιθανόν οι όχι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές εκτιμήσεις για την ύπαρξη κοιτασμάτων ,άφησαν στο «ράφι» τις περιοχές της Μερσίνας και της Αλεξανδρέττας.

Οι εταιρείες οι οποίες σύμφωνα με την Αγκυρα είχαν δείξει τον Μάρτιο ενδιαφέρον για τις δυο περιοχές, αλλά τώρα το απέσυραν είναι οι: Chevron, Total, Petrobas, Statoil, Conoco Phillips, OMV, RWE, Perenco, Genel Energy και η BG and Kuwait FPE.

πηγη:εθνος

Φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ: Οι "ακροδεξιοί βομβιστές" του Α.Τσίπρα ήταν... ακροαριστεροί τρομοκράτες!

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ 
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ... 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ 
ΠΕΡΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!













Οι αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον βομβιστή της Σπάρτης, δεν άρεσαν στους Λάκωνες!

Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ για τον βομβιστή της Σπάρτης δεν φαίνεται να άρεσαν καθόλου στην πρωτεύουσα της Λακωνίας και γενικότερα στον νομό, που έτσι και αλλιώς δεν έχει μεγάλες συμπάθειες ο Τσίπρας. 

Η Λακωνία δεν έχει καλές σχέσεις με την τρομοκρατία, αφού η άκρα αριστερά είναι ανύπαρκτη στο νομό και η αναφορά αυτή του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε δυσφήμιση στα αυτιά των  Λακεδαιμονίων.
Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ εξάρθωσε την γιάφκα στο Γύθειο φτάνοντας στα ίχνη ενός 34χρονου ο οποίος διαμένει στην Κυψέλη και εργάζεται σε αποθήκη στην Λυκόβρυση.

Αυτά γενικά δεν είναι συνηθισμένα στην Λακωνία και όπως λένε οι ντόπιοι , ούτε τρομοκρατικές οργανώσεις σηκώνει η περιοχή, ούτε αναφορές σαν αυτές του Τσίπρα.

Λεπτομέρειες εδώ:

Ομολογία Τσίπρα: Είμαστε το ανάχωμα της λαϊκής ΟΡΓΗΣ…!!




Έχουμε αναλύσει διεξοδικά και πολύ κουραστικά (διότι το στρώμα των «χρήσιμων ηλιθίων» που μεθάει με αυταπάτες είναι μεγάλο) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ιδεολογικό επίπεδο, αποτελεί την «αριστερή συνείδηση» του κεφαλαίου και τον «αριστερό ρήτορα» της πλανητικής Νέας Τάξης…

Σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ επίπεδο: Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται, μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλο, να διασώσει το καταρρέον κυβερνητικό οικοδόμημα, να νοθεύσει και να διαφθείρει τη αγωνιστική λαϊκή συνείδηση, να ανακόψει και να χειραγωγήσει εκλογικά τον εκρηκτικό λαϊκό θυμό.

Δηλαδή να αποτελέσει το ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ και το ΑΝΑΧΩΜΑ της λαϊκής οργής, την ασφαλιστική δικλίδα του καθεστώτος. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάρα πολλές φορές, ανοικτά και κυνικά, απευθύνεται στους ληστές και δήμιούς μας, κραυγάζοντας: 

«Μόνο με την ΑΠΑΤΗ μιας “αριστερής” κυβερνητικής διαχείρισης μπορεί να σωθείτε και να διαιωνίσετε τα κέρδη σας, μόνο ΕΜΕΙΣ μπορούμε να ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΜΕ πιο αποτελεσματικά το λαό και να σας διασώσουμε»!!! 

Ο Τσίπρας, στη συνέντευξή του, στη ΝΕΤ, το διαλάλησε ανοικτά και χωρίς, πλέον, καμία συστολή: 

«Θα σας έλεγα δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε και ένα ανάχωμα στην ανεξέλεγκτη κοινωνική σύγκρουση, η οποία ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα, γιατί αποτέλεσε μία ύστατη ελπίδα ανάκτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος»!!! 

Εδώ ομολογεί συνειδητά ο Τσίπρας ότι το κόμμα του λειτουργεί σαν αμορτισέρ για την απορρόφηση των ανεξέλεγκτων και απειλητικών (για το σύστημα) κραδασμών της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, για την εκλογική χειραγώγησή της και νόθευσή της, καθώς και για να ανακτήσει το καθεστώς τη χαμένη του αξιοπιστία, δηλαδή να ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΘΕΙ!!!! 

Απαντώντας,σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΔΕΘ, είπε τα εξής: 

«Βεβαίως είναι προφανές ότι και το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ από μια πλευρά και η επιτυχία του είναι ίσως και το τελευταίο ανάχωμα της δημοκρατίας σ’ αυτό τον τόπο. Διότι εάν και εμείς δεν τα καταφέρουμε, τότε έρχεται δυστυχώς ένα κύμα εκφασισμού που δεν πρέπει η Ευρώπη να το ξαναζήσει, όπως το έζησε την δεκαετία του ’30 με τα γνωστά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα». 

Μάλιστα , το ορφανό του Τσαουσέσκου, του Χότζα, του Πολ-Ποτ και λοιπών ερυθρών δικτατόρων, έκανε κάλεσμα στις… λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις (του Μνημονίου του γενικού ξεπουλήματος των πάντων και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού), τις οποίες δήθεν αντιπολιτεύεται –ενώ στην πραγματικότητα είναι το ίδιο… συνδικάτο- να υψώσουν «τείχος» απέναντι στην Δεξιά 

«Και εμείς καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να αντιληφθούν την μεγάλη ευθύνη που έχουμε όλοι μας απέναντι στα φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας μας και να δημιουργήσουμε ένα τείχος απέναντί τους». 

Εννοεί προφανώς ένα σύγχρονο «Τείχος του Αίσχους», σαν κι αυτό που ύψωσαν τα ινδάλματά του στο Βερολίνο. 
Μόνο που μέσα στη φόρα που έχει πάρει ο Τσίπρας για να υπερασπιστεί το σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς -το οποίο δήθεν αντιπολιτεύεται- ξέχασε όμως την κατάληξη που είχε το αγαπημένο του «Τείχος». 

Γκρεμίστηκε εν μία νυκτί από τον λαό, έτσι όπως θα γκρεμιστεί και το ελεεινό και τρισάθλιο μεταπολιτευτικό κατεστημένο που πιστά υπηρετεί!

Μετά από μια τόσο ανοικτά προκλητική και κυνική ΟΜΟΛΟΓΙΑ, τα  λόγια είναι περιττά…

Επτασφράγιστο μυστικό ο φάκελος της Κύπρου. Ποιος ο λόγος μετά από 38 έτη;








Επί 38 συναπτά έτη οι «δημοκρατικές» εν Ελλάδι κυβερνήσεις, με σύνθημα ότι για την εισβολή της επιθετικής Τουρκίας στην Κύπρο φταίνε καθ’ ολοκληρία οι χουντικοί, απέταξαν τις σοβαρότατες ευθύνες τους και ουδέν έπραξαν για ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος και της διαιρέσεως της νήσου.

Αλλά ας δεχτούμε ότι για την εισβολή των Τούρκων φταίει η χούντα των Αθηνών και η οποία «έπεσε» μετά την εισβολή και την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβαν δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της εποχής.

Μέχρι τότε οι δυνάμεις εισβολής είχαν κατορθώσει να επιτύχουν στην Κύπρο, δύο μικρά προγεφυρώματα στον τόπο της εισβολής και να λάβουν συμφωνία ανακωχής στην Γενεύη από τον τότε υπουργό των εξωτερικών Γ. Μαύρο.

Η δεύτερη φάση καταλήψεως της Κύπρου έγινε όταν την Ελλάδα κυβερνούσε κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Κ. Καραμανλή. 

Τότε οι Τούρκοι, αφού ενισχύθηκαν καταλλήλως, εξαπέλυσαν την 14η Αυγούστου επίθεση δια της οποίας κατέλαβαν το 40% του νησιού και το οποίο διατηρούν μέχρι σήμερα.

Τότε η δημοκρατική κυβέρνηση της Ελλάδος άφησε στο έλεος του Αττίλα την Κύπρο και δια της..φράσεως «η Κύπρος κείται μακράν», απέσυρε κάθε ευθύνη από πάνω της. 

Τότε η δημοκρατική Ελλάδα εγκατέλειψε την εξ Ελλάδος στρατιωτική δύναμη, ευρισκομένη στο νησί, αβοήθητη στο έλεος και στην κτηνώδη μανία του εισβολέως. 

Τότε η δημοκρατική Ελλάδα εγκαταλείφτηκε στα γεγονότα και έκτοτε σύρετε από αυτά, χωρίς να μπορέσει να κάνει τίποτε στον διεθνή στίβο για ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής.


Σήμερα η δημοκρατική Ελλάδα, εκτός των ευχολογίων που στοχεύουν σε αφελείς, έχει υποταχτεί πλήρως στις ορέξεις των Τούρκων, εκτός της Κύπρου και στο Αιγαίο και στην Θράκη, συρόμενη και ανήμπορη, σε πράξεις ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Σήμερα η δημοκρατική και χρεοκοπημένη Ελλάδα των πολιτικών ακαταδίωκτων δεινοσαύρων, ολίγον πρό του τέλους, διστάζει να ανοίξει επιτέλους τον φάκελο της Κύπρου, προφασιζόμενη Εθνικούς λόγους. 

Τι φοβούνται πλέον οι πολιτικοί ολετήρες; Οι πρωταίτιοι των Απριλιανών του ’67, δικάστηκαν, τιμωρήθηκαν, τελείωσαν. 

Γιατί λοιπόν κρατούν επτασφράγιστο μυστικό δικό τους τον Φάκελο της Κύπρου; Ποιος ο λόγος μετά από 38 έτη;

Από τους φίλους στο Σύνδεσμο 71




Τεράστια επίθεση του PKK σε στρατιωτική φάλαγγα.



Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη νοτιοανατολική Τουρκία με το PKK να δρα ανεξέλεγκτο και τον τουρκικό στρατό να παρακολουθεί ανήμπορος την κατάσταση αυτή.


Αντάρτες του PKK επιτέθηκαν σε στρατιωτική φάλαγγα που κατευθύνονταν από την πόλη Μπίγκιολ προς την πόλη Μους. 

Οι αντάρτες επιτέθηκαν με ρουκέτες και κατέστρεψαν ολοσχερώς ένα λεωφορείο και κάποια τεθωρακισμένα οχήματα.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τέσσερις σκοτώθηκαν και άλλοι 48 τραυματίστηκαν. 

Πολλοί από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και ο αριθμός των νεκρών ίσως αυξηθεί τις επόμενες ώρες. 

Δεν υπάρχουν αναφορές να υπάρχουν θύματα από την πλευρά των Κούρδων.