ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Το Αθάνατο Έπος 1940-1944

 
(Μέρος A´)
 
 
 
(Μέρος Β)
 
 
 
(28 Οκτ -11 Νοε 1940)
«Οι πολεμικές εκθέσεις του Ιταλού στρατηγού Τζιρόττι, διοικητή της 3ης Μεραρχίας Αλπινιστών ΤΖΟΥΛΙΑ 


Το πλέον συναρπαστικό επεισόδιο του ελληνοϊταλικού πολέμου 1940-41 υπήρξε η μάχη της Πίνδου, όταν σημειώθηκε εισβολή της εκλεκτότερης, 3ης ιταλικής Μεραρχίας Αλπινιστών 'Τζούλια', μιας «αντρίκειας Μεραρχίας» κατά τη ρήση του Μουσολίνι, βαθιά στο έδαφός μας, στις δυσπρόσιτες και πανύψηλες βουνοκορφές της πολυπτυχωμένης Πίνδου μας.

'Oσο όμως θεαματική ήταν η τολμηρή εισχώρησή της, τις πρώτες ημέρες του Πολέμου, τόσο συνταρακτικότερη υπήρξε η εν συνεχεία συντριβή της.

'Hταν συγκινητική μέχρις αυτοθυσίας η συμμετοχή του πληθυσμού της Πίνδου (γυναικών, γερόντων, παιδιών, διότι οι άνδρες είχαν επιστρατευθεί) στον αγώνα που διεξήχθη.
 
Αποτέλεσε μάλιστα δυσάρεστη έκπληξη για τους Ιταλούς, δοθέντος ότι η προπαγάνδα τούς είχε παρουσιάσει ως «βλάχους», φιλικά διακειμένους.

Οι απώλειες που υπέστη η 'Τζούλια' ήταν κυριολεκτικά πρωτοφανείς. Ο Μουσολίνι στις 18 Νοε θα παραδεχθεί σε ομιλία του:
«Αυτή η Μεραρχία Αλπινιστών 'Τζούλια' που υπέστη τρομακτικές απώλειες, που τράπηκε σε φυγή, που ξεχαρβαλώθηκε ολότελα από τους 'Eλληνες...»

Σύμφωνα με ιταλικές πηγές, στον 14ήμερο αγώνα στην Πίνδο άφησε 1.700 νεκρούς, ενώ συνελήφθησαν περί τους 2.000 αιχμαλώτους.

Η συντριβή της 'Τζούλια' στην Πίνδο, έδωσε αφορμή για τη σύνθεση του ύμνου της - θα έλεγα μοιρολογιού - που είχα την τύχη εμβρόντητος ν' ακούσω ν' αποδίδει χορωδία Αλπινιστών, όταν προ ετών υπηρετούσα στο συμμαχικό στρατηγείο στη Βερόνα Ιταλίας.

«Sul ponte di Perati bandiera nera
L' e il lutto della Julia che va alla guerra
Le meglio gioventu va sotto terra...»


(Στη γέφυρα του Περατίου, μαύρη σημαία
Είναι το πένθος της Τζούλια που πηγαίνει στον πόλεμο
Το άνθος της νιότης που θάφτηκε μέσα στη γη...)


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αν θες να λέγεσαι δημοκράτης, γίνε πρώτα...


Βαρέθηκα να ακούω τα ίδια κάθε μέρα.
Φασίστες, αναρχικοί, ρατσιστές και κάθε λογής χαρακτηρισμοί για τον κάθε ένα από μας.

Κατ' αρχήν καλό θα ήταν να ορίσουμε τις έννοιες από κάθε λέξη πριν συνεχίσω τα λεγόμενά μου.

Έχουμε και λέμε:

Φασισμός: Δικτατορικό καθεστώς που, με αρχηγό το Μουσολίνι, επικράτησε στην Ιταλία.
Φασίστας: Οπαδός του φασισμού.
Ναζισμός: Η ιδεολογία του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού και το καθεστώς που δημιούργησε.

Ναζιστής: Οπαδός του ναζισμού.
Κομμουνισμός: Κοινωνικοοικονομική θεωρία και σύστημα που πρεσβεύει την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας και των κοινωνικών τάξεων, ως τελικό στάδιο του μετασχηματισμού της κοινωνίας σε μια κοινωνία ισότητας.

Κομμουνιστής: Οπαδός του κομμουνισμού.
Αναρχία: Έλλειψη τάξης που οφείλεται σε ανυπαρξία ή κακή λειτουργία: α. του κράτους και των οργάνων του και β. συγκεκριμένων κανόνων για ορισμένο θέμα.

Αναρχικός: Οπαδός της αναρχίας.
Αναρχισμός: Πολιτικοκοινωνική ιδεολογία που αρνείται κάθε καταναγκασμό του ατόμου από οποιαδήποτε εξουσία.
Εθνικισμός: Η άποψη που ενθαρρύνει την έκφραση και την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης ή αφοσίωση των ατόμων στο έθνος στο οποίο ανήκουν, χωρίς όμως καμία διάθεση υποτίμησης ή περιφρόνησης άλλου έθνους.
Εθνικιστής: Αυτός που αγωνίζεται για τα δικά του εθνικά ιδεώδη με πάθος, αλλά χωρίς να παύει να αναγνωρίζει και να σέβεται τα δίκαια άλλων εθνών.

Πατριώτης: Αυτός που αγαπάει την πατρίδα του.


Δημοκρατία: Πολιτικό σύστημα που στηρίζεται στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και που λειτουργεί με βάση τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών.
Δημοκράτης: Οπαδός του δημοκρατικού πολιτεύματος, υποστηρικτής των αρχών και των θεσμών της δημοκρατίας.
(Οι ερμηνείες που χρησιμοποιήθηκαν είναι από λεξικό της Νέας Ελληνικής γλώσσας)

Αφού λοιπόν πλέον μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα για ορολογίες που πιθανόν να χρησιμοποιηθούν μπορούμε να συνεχίσουμε.
Φίλε Δημοκράτη!
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την επίθεση της ολότητας σε ανθρώπους που αποφάσισαν να δώσουν δύναμη σε κάτι διαφορετικό σε αυτή τη χώρα.
Μετά τις εκλογές, έχουν γεμίσει οι πόλεις αφίσες και συνθήματα ενάντια στον φασισμό, στη Χ.Α., έχουνε γεμίσει αντιφασιστικά φεστιβάλ και όλα τα σχετικά.
 
Αυτό το οποίο δεν μπόρεσα να καταλάβω φίλε δημοκράτη, είναι ότι όπως εσύ με τη δημοκρατική διαδικασία της ψήφου σου έδωσες δύναμη στους ανθρώπους που σε εκφράζουν περισσότερο, έτσι και ο συνάνθρωπος σου, ένας άλλος δημοκράτης έκανε το ίδιο.
 
Το ότι και οι 2 ψηφίσατε κάτι διαφορετικό, σε μια εντελώς δημοκρατική διαδικασία, αλλά με εντελώς διαφορετικές απόψεις, 2 διαφορετικά κόμματα που συμμετείχαν και τα 2 με όλες τις νόμιμες δημοκρατικές διαδικασίες, ποιος σου δίνει το δικαίωμα να κρίνεις την επιλογή του συνανθρώπου σου κατά πόσο ήταν σωστή ή λάθος;

Γιατί λοιπόν την απόφαση που πήραν 425.980 συμπολίτες σου να ψηφίσουν κάτι το οποίο δεν εκφράζει εσένα να είναι λάθος και να θέλεις τόσο πολύ να τους τσακίσεις;
"ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ!"
Έχω κουραστεί να βλέπω τα συνθήματα σε φυλλάδια και σε τοίχους. Κατ' αρχήν όπως βλέπεις από τις έννοιες και τις ορολογίες παραπάνω, αν θέλεις να τσακίσεις φασίστες θα πρέπει να πάς στην Ιταλία. Επίσης ναζιστές θα βρεις στη Γερμανία μιας που και τα 2 είναι καθεστώτα που αναφέρονται στα πολιτικά συστήματα των χωρών τους.
 
Μην ξεχνάμε πως σαν Έλληνες πολεμήσαμε και τους φασίστες αλλά και τους ναζιστές. Εσύ απλά θέλεις να τσακίσεις (και δεν μπορώ να καταλάβω το τόσο μίσος πίσω από τη λέξη τσακίζω) τους Εθνικιστές της χώρας σου.
 
Όπως προαναφέρεται ο εθνικιστής είναι αυτός που αγωνίζεται για τα δικά του εθνικά ιδεώδη με πάθος, αλλά χωρίς να παύει να αναγνωρίζει και να σέβεται τα δίκαια άλλων εθνών. Κάποιος σαν κι εσένα δηλαδή.
 
Όλα αυτά δεν πρεσβεύεις με τη δύναμη της ψήφου σου; Τα δικά σου εθνικά ιδεώδη δεν θέλεις να βελτιώσεις. Άρα θέλεις να τσακίσεις τον εαυτό σου; Γιατί..; Μήπως είμαστε όλοι εθνικιστές αλλά παίζουμε με τις λέξεις;
Εγώ για παράδειγμα είμαι πατριώτης.
Γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα και πήγα σχολείο στην Ελλάδα, έμαθα Ελληνικά, σπούδασα σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο, πήγα φαντάρος στον Ελληνικό Στρατό και πλέον εργάζομαι στην Ελλάδα ως ελεύθερος επαγγελματίας, πληρώνοντας όλα όσα με υποχρεώνουν. Ναι φίλε μου, είμαι πατριώτης από επιλογή.
 
Αυτό όμως δεν με κάνει ούτε φασίστα ούτε ναζιστή.
 
Ούτε αν η ψήφος μου δεν είναι όμοια με τη δική σου έχεις το δικαίωμα να με τσακίσεις. Πλέον όποιος έχει πάνω του κάτι σχετικό με την Ελλάδα τον αποκαλείτε όλοι φασίστα και τον κοιτάτε με μισό μάτι. Πραγματικά γιατί; Τι μπορεί να σας έκανε σε προσωπικό επίπεδο; Έχω ένα Αρχαιοελληνικό τατουάζ και όποιος το βλέπει με ρωτάει αν είμαι φασίστας, οπαδός της Χ.Α. και όλα τα σχετικά. Το ότι έχω αγάπη για την πατρίδα μου, την Ιστορία της και όλα τα ιδεώδη δεν το σκέφτεται κανένας.

Η απάντηση μου πρέπει να συμβαδίζει με τις απόψεις αυτού που ρωτάει προκειμένου να ικανοποιηθεί ο εσωτερικός του εγωισμός. Όχι κύριοι. ΠΑΝΤΑ υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Φίλοι και γνωστοί μου λένε πως με τις απόψεις σου δεν θα σε δεχόταν ποτέ η ΧΑ και ας είσαι Φιλέλληνας.
 
Το θέμα δεν είναι να νοιώσω ότι ανήκω κάπου. Το θέμα είναι να έχω ανοιχτό το μυαλό μου και να σκέφτομαι. Να σταματήσω να αναμασάω χιλιοπαιγμένες κασσέτες του τύπου, τσακίστε τους φασίστες, όχι στο ρατσισμό, αλληλεγγύη στον τάδε αναρχικό κ.ο.κ.!
Σαν σκεπτόμενος άνθρωπος, ΑΝ έβλεπα φασίστα με την πραγματική έννοια κι εγώ θα ήθελα να τον τσακίσω, αλλά έναν εθνικιστή ποτέ. Κάποιον που νοιάζεται για τα ιδεώδη της χώρας του απλά τον συνερίζομαι γιατί αυτό κάνω κι εγώ.
 
Όχι στο ρατσισμό. Συμφωνώ. Απλά αυτό που ποτέ δεν θα καταλάβει το σύνολο είναι το εξής. Ρατσισμός δεν είναι μόνο ο φυλετικός. Θα βάζατε ποτέ έναν δολοφόνο Έλληνα στο σπίτι σας; Μάλλον όχι. Άρα είστε ρατσιστές απέναντι στους δολοφόνους. Κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν παράνομους ανθρώπους στα σπίτια τους. Όπως ένας παράνομος (δολοφόνος) Έλληνας δεν είναι ευπρόσδεκτος στο σπίτι σου, για κάποιους ένας παράνομος (χωρίς τα νόμιμα έγγραφα) άνθρωπος δεν είναι ευπρόσδεκτος στη χώρα που για πολλούς τη βλέπουμε και σαν σπίτι μας.
 
Ποτέ δεν είπα όχι στους μετανάστες. Αρκεί να μάθουν τη γλώσσα μας για να μπορούμε να συνεννοηθούμε, να πάνε και αυτοί να υπηρετήσουν για την πατρίδα όπως κι εγώ και να φορολογούνται με το ίδιο σύστημα όπως κι εγώ για τις δουλειές τους. Άνθρωποι είμαστε όλοι.
 
Απλά ίδια αντιμετώπιση πρέπει να έχουμε σε όλα και όχι μόνο σε όσα συμφέρει να λέτε μερικοί. Όσο για τους μη νόμιμους που κάποιοι είστε ενάντια στο να φύγουν, απλά μπορείτε να τους πάρετε σπίτια σας και να τους προσέχετε. Και να τους ταΐσετε και όλα τα σχετικά. Όποιος το κάνει είναι άξιος θαυμασμού. Απλά βαρέθηκα να ακούω μόνο λόγια...
Οπότε ως δημοκράτες που στηρίζουμε όλοι το δημοκρατικό πολίτευμα και την ελευθερία του λόγου, ας αφήσουμε τον κάθε νόμιμο εκπρόσωπο να εκφραστεί με τη δική του φωνή και πυγμή. Δεν θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι είναι χαζοί.
 
Αν ανοίξουμε λίγο το μυαλό μας θα δούμε ποιος και τι κάνει για το καλό αυτής της χώρας κάνοντας μας να ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν τάσσομαι απόλυτα υπέρ κάποιου κόμματος αλλά τάσσομαι υπέρ του κόμματος που με εκφράζει περισσότερο στον τρόπο που σκέφτομαι.
 
Δεν κρίνω κανέναν για τις επιλογές του και δεν επιτρέπω σε κανέναν να με κρίνει.
 
Εγώ με τη δική μου δύναμη και ψήφο, είμαι υπεύθυνος για τα τεκταινόμενα αυτής της χώρας. Αν αυτοί που στήριξα με απογοητεύσουν, τότε θυμήσου πως έχω κι εγώ δικαίωμα στο λάθος. Τουλάχιστον θα φροντίσω να μην το επαναλάβω όπως κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι σαν εσένα και σαν εμένα προκειμένου να έχουν ατομικό όφελος.
 
Κάνε τον αγώνα σου, αλλά άσε κι εμένα να κάνω τον δικό μου, γιατί δυστυχώς αν θες να λέγεσαι δημοκράτης, γίνε πρώτα...

 

Γιούχα και μπουγέλα από γονείς μαθητών στα ρετάλια της αριστεράς

 
VIDEO
 
 
Λίγες δεκάδες αριστεριστές και Συριζαίοι αποπειράθηκαν να χαλάσουν τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.
 
Σημειώστε ότι στο σημείο δεν υπήρχαν ούτε κυβερνητικοί, ούτε μνημονιακοί, ούτε πλουτοκράτες, παρά μόνο απλοί Έλληνες πολίτες και γονείς μαθητών.
 
 
Οι Συριζαίοι δίνουν τα ρέστα τους τις τελευταίες ημέρες για να προκαλέσουν ταραχές και να καλλιεργηθεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα.
 
 
 
 
Τελικά απέτυχαν παταγωδώς υπό τις έντονες αποδοκιμασίες Ελλήνων πολιτών, που απαίτησαν να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν.
 
Έπεσε και ένα μπουγέλο και τα παρτάλια της αριστεράς, με επικεφαλής τον συριζαίο Κουράκη, διαλύθηκαν...
 
  
 
Αργά ή γρήγορα θα καταλάβουν κι οι ίδιοι πως η αντεθνική προπαγάνδα τους για κατάργηση των παρελάσεων κι οτιδήποτε άλλου περήφανου κι Ελληνικού καταλήγει στο περιθώριο.