ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Φλέγεται ξανά η Αργεντινή :Η Αργεντινή έδιωξε τους "Τσολάκογλου", εξέλεξε τον "Τσίπρα" της και σήμερα βρίσκεται ξανά στα ίδια!



Εκατοντάδες χιλιάδες Αργεντίνοι βγήκαν ξανά στους δρόμους, εναντίον της Προέδρου Κριστίνα Φερνάντες-Κίρχνερ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (ξημερώματα Παρασκευής εδώ). Η Φερνάντες θέλει να τροποποιήσει το Σύνταγμα της χώρας, ώστε να μπορεί να επανεκλεγεί. 

Η Αργεντινή έλαβε σειρά περιοριστικών μέτρων για τις εισαγωγές, ενώ ο πληθωρισμός της κινείται στο 25%. 
Η Κριστίνα Φερνάντες (σύζυγος του Νέστορ Κίρχνερ) είναι κεντροαριστερή (ο ΣΥΡΙΖΑ της Αργεντινής δηλαδή), εξελέγη το 2007 και επανεξελέγη το 2011.

Oι διαδηλωτές  κατηγορούν την κεντροαριστερή ηγέτιδα για παράνομο πλουτισμό, σπατάλες, διαφθορά, μαφιόζικες πρακτικές,  ενώ μιλούν -όπως και στην Ελλάδα- για οικονομική "γενοκτονία" (genocidio).

Λες και βρισκόμαστε στην Ελλάδα δηλαδή, μόνο που εκεί κυβερνά ο αντίστοιχος ΣΥΡΙΖΑ.

Άρα; Αδιέξοδο και ελπίδα καμία...

Η μόνη διέξοδος είναι να σοβαρευτούμε, να ενωθούμε και να στρωθούμε στη δουλειά και να μην περιμένουμε να μας σώσουν κόμματα. Iδιοι είναι όλοι.

Το Σύνταγμα της Αργεντινής απαγορεύει την επανεκλογή της για τρίτη φορά, αλλά έχοντας την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, προσπαθεί να το αλλάξει.

Διαδηλώσεις έγιναν όμως και από Αργεντίνους μετανάστες σε πόλεις της Αμερικής, με σύνθημα "δεν θέλουμε μια κομμουνιστική Αργεντινή".
παρακολουθήστε το κίνημα της Αργεντινής στο hashtag 8N,https://twitter.com/search/8n











Το Κουμουνιστικό Κόμμα της Γαλλίας εκφράζει την συμπαράσταση του στους Κούρδους απεργούς. Ελληνική Αριστερά, ακούς;;;

 Το Κουμουνιστικό Κόμμα της Γαλλίας εκφράζει την συμπαράσταση του στους Κούρδους απεργούς. Ελληνική Αριστερά, ακούς;;;

Το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (PCF) δήλωσε τη «πλήρη υποστήριξη» του προς τους Κούρδους πολιτικούς κρατουμένους απεργούς πείνας και για τα αιτήματα τους.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την επιδείνωση της υγείας τους. Καταδικάζουμε την καταστολή κατά των Κούρδων στην Τουρκία, στην Ευρώπη και ιδίως στο γαλλικό έδαφος», δήλωσε το ΚΚΓ, σε ανακοίνωση του.
 
«Οι γαλλικές αρχές πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα και τα νόμιμα αιτήματα του κουρδικού λαού. Πρέπει να παρέμβουν -και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία η Τουρκία έχει υποβάλει αίτηση ένταξής- για να επιβάλει διαπραγματεύσεις από τη κυβέρνηση της Άγκυρας που απαιτούνται για μια βιώσιμη λύση στο κουρδικό ζήτημα. Τα θεμιτά αιτήματα του κουρδικού λαού πρέπει να ακουστούν έτσι ώστε τελικά μια μόνιμη πολιτική λύση να επιβληθεί».


Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2012, περίπου 700 Κούρδοι πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας επ ‘αόριστον. Περιλαμβάνονται πολιτικοί, συνδικαλιστές ακτιβιστές και ακτιβιστές ΜΚΟ, δημοσιογράφοι και δικηγόροι. Ενώ η υγεία των απεργών είναι σε κρίσιμη φάση, δέκα χιλιάδες Κούρδοι πολιτικοί κρατούμενοι προσχωρήσαν στην απεργία πείνας στις 5 Νοεμβρίου.
 
«Εκτός από τους ασθενείς και ηλικιωμένους φυλακισμένους και τα παιδιά, όλοι οι φυλακισμένοι φίλοι μας θα συμμετάσχουν στην επ ‘αόριστον απεργία», δήλωσε ο Deniz Kaya, εκπρόσωπος των Κούρδων πολιτικών κρατουμένων, σε ανακοίνωση του.
 
Ζητούν το τέλος της απομόνωσης και την απελευθέρωση του ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, φυλακισμένου στο νησί Ιμραλί, στον οποίον δεν επιτρέπεται να συναντήσει τους δικηγόρους του από τις 27 Ιουλίου 2011, και τη πλήρη κατάργηση των περιορισμών για την χρήση της κουρδικής γλώσσας σε όλους τους τομείς.