ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Τα 94 χρόνια του ΚΚΕ-Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ.

Η Ιστορία μας διδάσκει!

 Και τα λάθη μας και τα σωστά μας!

Αυτές τις δύσκολες μέρες λοιπόν που περνά η Πατρίδα, έχουμε χρέος ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να σκύψουμε μέσα στη μνήμη μας και στα κιτάπια της με αίσθημα ευθύνης προς τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας, αναθερμαίνοντας γνώσεις που κάποτε είχαμε ή μαθαίνοντας πράγματα που ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ!
Γιατί Λαός που ΞΕΧΝΑ την Ιστορία του, είναι αναγκασμένος να την ξαναζήσει! Και γιατί οι επιλογές μας απο δώ και μπρός, θα αλλάξουν τη ζωή μας για πάντα...
Μιλήσαμε πολύ καιρό για τις προδοσίες των ελληνικών κομμάτων κατα τη διάρκεια του 20ού αιώνα, αλλά αφήσαμε έξω έναν απο τους μεγαλύτερους προδοτικούς κομματικούς σχηματισμούς: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας!
Αν η πατρίδα υπέφερε τα πάνδεινα απο τη λήξη του Β΄Π.Π. ως τα σήμερα, ένας απο τους κύριους υπαίτιους υπήρξε το ΚΚΕ, ένας πολιτικός φορέας το ίδιο προδοτικός και εμετικός, όσο και οι ακροδεξιές κινήσεις παλαιότερα.

Παραθέτουμε εδώ εν συντομία μερικές απο τις πλέον κραυγαλέες προδοτικές αποφάσεις και κινήσεις των κομμουνιστών εναντίον της Ελλάδας, τα τελευταία 80 χρόνια.
 Τα συμπεράσματα δικά σας.
 


Εκτακτο Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Κ) (26/11/1924-3/12/1924, ΚΚΕ Επισημα κειμενα σ. 517)
«..Αμεσα καθηκοντα του ΚΚΕ επανω στο εθνικο ζητημα ειναι ο αμειλικτος αγωνας εναντιον της καταπιεστικης πολιτικης της ελληνικης μπουρζουαζιας στη Μακεδονια και τη Θράκη, .. ΤΟ ΚΚΕ στον αγωνα αυτο θα υποστηριξη με ολας του τας δυναμεις το εθνικο επνασταστικο κινημα των καταπιεζομενων λαων της Μακεδονιας και Θρακης για τη δημιουργια αναξαρτητων δημοκρατιών..Επισης την αποικιστικη πολιτικη της ελληνικης μπουρζουαζιας στη Μακεδονια και Θρακη ( εννοει την εγκαταστασι Ελληνων προσφυγων απο την Μικρα Ασια και τον Ευξεινο Ποντο) το ΚΚΕ οφειλει να την καταπολεμηση με τον πιο αμειλικτο τροπο .»

Ριζοσπαστης 10/12/1924
Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. .. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών..


Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη…Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη! »

Ριζοσπαστης 29/01/1925
«..Μακεδόνες, εργάτες και αγρότες...Από τους εναποµείναντες, πιστούς στο µακεδονικό λαό επαναστάτες, εξαρτάται να ενώσουν εκ νέου γρήγορα τις δυνάµεις τους, να ανασυστήσουν εκ νέου την Εσωτερική Μακεδονική Οργάνωση στη βάση της επαναστατικής ενότητας και της πλήρους ανεξαρτησίας από τη βουλγαρική και βαλκανική αστική τάξη και να οδηγήσουν τιςµακεδονικές εργαζόµενες µάζες µαζί µε τους εργάτες και αγρότες των Βαλκανίων στη αποφασιστική µάχη για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας.Η Βαλκανική Κοµµουνιστική Οµοσπονδία, καθώς και τα κοµµουνιστικά κόµµατα της Βουλγαρίας, Γιουγκοσλαβίας και Ελλάδας και οι πλατιές εργατικές µάζες των Βαλκανίων στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό του αγωνιζόµενου µακεδονικού λαού, ενάντια στην καταπίεσή του…Με τον αγώνα ενάντια στην αστική τάξη των χωρών τους και ενάντια στον Ευρωπαϊκό ιµπεριαλισµό, µε τον αγώνα για τη δηµιουργία της Βαλκανικής Οµοσπονδίας των εργατοαγροτικών δηµοκρατιών, τα κοµµουνιστικά κόµµατα των βαλκανικών κρατών εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και την επιτυχία του αγώνα για κατάκτηση ενιαίας και ελεύθερης μακεδονίας…»



Ριζοσπάστης, 12/07/1935
«Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη “λευτεριά” μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε»


4η Ολομελεια της ΚΕ τουΚΚΕ (28 – 29/7/1948)
«..Η Ελλαδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικο που κατεκτησε δια της βιας ολοκληρες περιφέρειες κατοικημενες απο άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονοματι των βασικων αρχών του μολσεβικισμού , για τη Μακεδονια και τη Θρακη το σύνθημα του δικαιωματος της αυτοδιαθεσης μεχρι πληρους αποχωρισμου απο το Ελληνικο κρατος , του δικαιωματος για μια ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστικη πάλη του πληθυσμου των περιφερειών αυτων για την εθνικη τους απελευθερωση...» (Επισημα κείμενα ΚΚΕ τομος 3ος, σελις 326)

5η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Πρεσπες 30-31/01/1949)

«..Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα 'δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα με το αίμα του για να την αποχτήσει.Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού των.. Γι' αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά". ("Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ", τόμος 6ος, σελ. 337-338).


6η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Ουγγαρια Μαρτιος 1956)

«.. Το κόμμα πρέπει να φυλάξει και να δυναμώσει παραπέρα τους δεσμούς ανάμεσα στον ελληνικό και σλαβομακεδονικό λαό, που σφυρηλατήθηκαν μέσα στον κοινό σκληρό αγώνα. Η πάλη ενάντια στην καταπίεση των Σλαβομακεδόνων, η πάλη για την ισοτιμία τους, η αναγνώριση του δικαιώματος να ζούνε λεύτεροι και αφέντες στην πατρική τους γη, δένει τους Μακεδόνες με τους Έλληνες και εμποδίζει τα κατακτητικά σχέδια του Τίτο εναντίον της ελληνικής Μακεδονίας» ("Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ", τόμος 7ος, σελ. 18)


Το ΒΗΜΑ, 09/12/2001.Συνεντευξις του Χ. Φλωρακη.
«.. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή... Υπήρχε η δική μας προσδοκία. O Κόκκινος Στρατός.
Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να 'ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..»

Ριζοσπαστης 7/5/1998.Δηλωσεις του Φλωρακη στην Εφημεριδα "Νόβα Μακεντόνια" στους «γειτονους» μας των Σκοπιων

«Εγώ στη μεραρχία μου είχα μια διλοχία από Σλαβομακεδόνες, με επικεφαλής τον Πρίκο και τον Γάτσο. Για την Ελλάδα παλεύαμε και οι Ελληνες και οι Σλαβομακεδόνες.» Εως εδω συγκινητικο.
Εν συνεχεια αρχιζει το δραμα «Νικηθήκαμε. Κι αναγκάστηκαν οι μαχητές και οι οπαδοί του ΔΣΕ να πάνε στις σοσιαλιστικές χώρες. Και στην Αλβανία πήγαν, κι εδώ ήρθαν, και στη Βουλγαρία πήγαν, και στην Ουγγαρία, και στην Πολωνία, και στην ΕΣΣΔ... Και Ελληνες και Σλαβομακεδόνες. Οι νικητές του εμφυλίου ευκαιρία βρήκαν ορισμένα σλαβομακεδόνικα χωριά ( δεν μας λει ο συντροφος ποια;) που άδειασαν να τα γεμίσουν με κατοίκους από άλλες περιοχές.(!!!)

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ΚΚΕ έχει διαδραματίσει απο το έτος της ίδρυσής του, μέχρι στις μέρες μας μία ανθελληνική και προδοτική στάση σε σημαντικές για το Έθνος μας ιστορικές στιγμές. Όλα τα παραπάνω, αποτελούν στοιχεία που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Αλήθεια, η ηγεσία του ΚΚΕ πότε θα πάρει θέση για τα συγκεκριμένα ζητήματα; Το μόνο που απασχολεί τα "συντρόφια" είναι το πως θα επικρατήσει το προλεταριάτο...
Επίσης, είναι αδιανόητο να υπερασπίζονται τους λαθρομετανάστες και να μισούν κάθε τι εθνικό.

Πολεμούν με λύσσα την παιδεία,την ιστορία, τον στρατό, την θρησκεία μας. Γι΄αυτό έχουν φροντίσει να γίνουν κράτος εν κράτει στα πανεπιστήμιά μας και να τα θεωρούν τσιφλίκια τους!

Είναι ντροπή για την Ελλάδα, ακόμη και σήμερα, 30 χρόνια μετά την πτώση των πλέον φρικαλέων καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού, να υπάρχει και να λειτουργεί ένα κόμμα, που μόνο δεινά προσέφερε σε αυτόν τον τόπο.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ
- ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
TAINIA
Η ταινία που θα παρακολουθήσετε, γυρίστηκε από τον ΔΣΕ (Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας) το 1948. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στον Γράμμο και το Βίτσι, περιοχή στην οποία ο ΔΣΕ είχε υπό τον έλεγχό του κατά το μεγαλύτερο μέρος του Εμφυλίου Πολέμου (την αποκαλούμενη απ’ αυτόν, «Ελεύθερη Ελλάδα») και στις προσκείμενες κομμουνιστικές χώρες, Ουγγαρία και Τσεχοσλοβακία. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ουγγαρία και στην συνέχεια στις υπόλοιπες χώρες-μέλη του «κομμουνιστικού Παραδείσου». Η αρχική ταινία που θεωρούνταν χαμένη για πολλά χρόνια, εντοπίστηκε στην Ουγγαρία, πριν μερικά χρόνια. Σήμερα αποτελεί αρχειακό υλικό του ΚΚΕ, ενώ το βίντεο αυτό διανεμήθηκε στο παρελθόν απ’ τον «Ριζοσπάστη».
Το αντικείμενο της ταινίας, είναι το «Παιδομάζωμα» (ή «Παιδοσώσιμο» όπως αρέσκεται να το αποκαλεί το ΚΚΕ). Δηλαδή ο βίαιος εκπατρισμός 25.000-28.000 χιλιάδων Ελληνόπουλων κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, τον οποίον ο ΔΣΕ με αυτό το προπαγανδιστικό οπτικοακουστικό υλικό, προσπαθεί να δικαιολογήσει και να ωραιοποιήσει, παρουσιάζοντας, λίγο πολύ, τις Ελληνίδες μανάδες, να παρακαλούν να τους πάρουν τα παιδιά για να «γλυτώσουν» από τα δεινά του «Μοναρχοφασισμού». Οι δε συνθήκες διαβίωσης των απαχθέντων παιδιών, παρουσιάζονται τουλάχιστον -κι εντελώς «αυθόρμητα»- ως ειδυλλιακές
<<Χρήσιμο θα ήταν, για όποιον έχει παντελή άγνοια περί του θέματος, να ρίξει προηγουμένως μια ματιά  στο παρακάτω link -(κεφάλαιο «Το παιδομάζωμα»).>>
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:
“«Η αλήθεια για τα παιδιά της Ελλάδας»
Tο παιδομάζωμα είναι μια ιστορική πραγματικότητα. Βεβαίως, μπορεί αυτή την πραγματικότητα, οι κομμουνιστές να την εξωραΐζουν, αλλά δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα.
 



Spiegel: Νέο σχέδιο για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%, προωθούν ΕΕ και ΔΝΤ

 
Σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο προβλέπει «κούρεμα» του χρέους κατά 50%, προωθούν η ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Σύμφωνα με ηλεκτρονική προδημοσίευση άρθρου από το περιοδικό, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο, «στην μάχη για την διάσωση της Ελλάδας, ΕΚΤ και ΔΝΤ βγαίνουν επιθετικά μπροστά και υποστηρίζουν ένα νέο εκτεταμένο κούρεμα του χρέους, κατά το οποίο οι χώρες πιστωτές θα πρέπει να παραιτηθούν από το ήμισυ των απαιτήσεών τους, προκειμένου το ελληνικό χρέος το 2020 να μειωθεί από το 144% στο 70%».
 
Διευκρινίζεται πάντως ότι η Γερμανία θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει τη νέα αναδιάρθρωση.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θεωρούν αναπόφευκτη την εξέλιξη προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, έστω και αν αυτή την εβδομάδα δεν υπάρξει απόφαση». Επισημαίνεται ακόμη ότι οι πρόσφατες συνομιλίες στο Eurogroup ναυάγησαν επειδή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατ'εντολή της Καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ, αναγκάστηκε να αποσύρει μια ήδη υπεσχημένη μεγάλη μείωση του επιτοκίου.
 
«Η Μέρκελ φοβήθηκε ότι δεν θα μπορεί να περάσει στο κόμμα της ένα τέτοιο μέτρο, καθώς είναι μεγάλες οι αντιδράσεις των ευρωσκεπτικιστών στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών», τονίζει το Spiegel και αποδίδει ακριβώς σε αυτό την έκκληση του Επιτρόπου Όλι Ρεν, «να επανεξετάσουν όλοι τις κόκκινες γραμμές τους».

Επικαλούμενο στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Έρευνας (ΙΜΚ) που πρόσκειται στα συνδικάτα των εργαζομένων, σχετικώς με το μισθολογικό κόστος σε ευρωπαϊκές χώρες, το περιοδικό εξηγεί ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε μείωση του κόστους κατά 2,2% στην Πορτογαλία, 3,5% στην Ισπανία, και 13% στην Ιρλανδία.

Την ίδια ώρα, η αύξηση του μισθολογικού κόστους στην Γερμανία βρίσκεται πολύ πιο κάτω από τον στόχο του πληθωρισμού και, όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της έρευνας οικονομολόγος Γκούσταβ Χορν, «αν θέλουμε την άρση των ανισορροπιών εντός Ευρωζώνης, δεν αρκεί η μείωση του κόστους στις χώρες που διέρχονται κρίση, αλλά θα πρέπει και στην Γερμανία να αυξηθούν πολύ οι μισθοί».
 
       ΠΗΓΗ: 
 
 
 
 


Αλλοίμονο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων!


 
Φόρο-κρεμάλα σχεδιάζει να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών στα ακίνητα από το 2013 και προσπαθεί να κοροϊδέψει τους φορολογουμένους, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι θα προβλέπει αφορολόγητο όριο, επί της αντικειμενικής αξίας, έως τα 50.000 ευρώ και έξι έως οχτώ κλιμάκια που θα ξεκινούν από το 0,05% και θα φτάνουν έως το 2,5% για τα ακριβά ακίνητα.

Με το «τυράκι» του αφορολογήτου όμως, το υπουργείο Οικονομικών κρύβει την παγίδα του νέου φόρου, ο οποίος θα επιβάλλεται στη συνολική ακίνητη περιουσία -εφόσον ξεπερνά τα 50.000 ευρώ- και όχι σε κάθε ακίνητο ξεχωριστά. Δηλαδή, το αφορολόγητο όριο των 50.000 ευρώ εύκολα θα ξεπερνιέται από όποιον έχει δεύτερο ακίνητο (π.χ. εξοχικό ή πάρκινγκ ή αποθήκη ή εάν το σπίτι βρίσκεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο ή εάν διαθέτει κάποια άλλη έκταση, καλλιεργήσιμη ή μη κ.λπ.).

Στον υπολογισμό του αφορολογήτου θα προστίθενται και τα ακίνητα που ενδεχομένως διαθέτουν η σύζυγος ή τα προστατευόμενα τέκνα. Από το σύνολο αυτό θα αφαιρούνται τα 50.000 και το υπόλοιπο ποσό θα φορολογείται με συντελεστές από 0,05% έως 2%, ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας.

Και η κοροϊδία συνεχίζεται με το επιχείρημα ότι ο νέος φόρος θα είναι δίκαιος, καθώς θα αντικαταστήσει και το χαράτσι που πληρώνουμε στη ΔΕΗ αλλά και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ). Ομως ο ΦΑΠ επιβάλλεται με υψηλά αφορολόγητα όρια (400.000 ευρώ για το 2010 και 200.000 ευρώ για το 2011), τα οποία με το νέο σύστημα θα μειωθούν στα 50.000 ευρώ, ώστε να παγιδευτούν ακόμα περισσότεροι φορολογούμενοι.


Οπως εκτιμούν παράγοντες της κτηματαγοράς, από τη νέα και επαχθή φορολόγηση θα γλιτώσουν μόνο πολύ μικρά σπίτια που βρίσκονται σε συνοικίες. Αλλά ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν κάποιος έχει και ένα δεύτερο σπίτι, π.χ. πατρικό χωριό, πέφτει αυτομάτως στην παγίδα της Εφορίας.


Ο νέος φόρος θα επιβαρύνει και όλα τα αγροτεμάχια, καθώς και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου. Αυτό σημαίνει νέα ταλαιπωρία για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους, οι οποίοι θα κληθούν το επόμενο έτος να υποβάλουν το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν ή να διορθώσουν τα στοιχεία για τα εκτός σχεδίου ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους (αγροτεμάχια, οικόπεδα, βοσκότοποι κ.ά.). Και αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν διαθέτει ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για να επιβάλει τον νέο φόρο και στα εκτός σχεδίου ακίνητα.


Το σχέδιο για την επιβολή του νέου φόρου σε όλα τα ακίνητα εξετάστηκε στη χθεσινή συνάντηση της διακομματικής επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών που συνεδρίασε υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη. Την ερχόμενη εβδομάδα η επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγησή της στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Στέλιος Κράλογλου
 
 
 

¨Ετσι μεθοδεύτηκε η αποβιομηχανοποιήση της Ελλάδος

Το μεγάλο έγκλημα 

κατά της ελληνικής οικονομίας



Φέρνουμε στο φως... 15 χρόνια πριν(!!!), πως μια μοναδική στον κόσμο, σχετικώς μικρή βιομηχανική μονάς τηλεπικοινωνιακού υλικού παγιδεύεται και καταστρέφεται με συνεργασία εγχώριων συνεργατών-πρακτόρων μετά του "ξένου παράγοντος", δίνοντας σε κάθε ανανήψαντα, εκ του μακάριου ύπνου του, Έλληνα, την ευκαιρία επιτέλους να αντιληφθει πως τόσα χρόνια ύπουλα, αργά, μεθοδικά, εγκληματικά, του σχεδίαζαν την σημερινή του κατάστασιν.

Θα καταλάβουμε τελικώς τι συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο και τι σχεδιάζεται εναντίον του;
 

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – Η ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ – Η ΔΙΑΛΥΣΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ – Η ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΣ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ.
 

Μία τραγικώς αντιπροσωπευτική περίπτωσης των ανωτέρω, μία θλιβερά και άγνωστος υπόθεσις φέρεται εις το φως, γύρω από την υπόθεσιν της INTRACOM, αναφορικώς με τις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ.

Το 1971 (τότε που άρχισε η προσπάθεια δημιουργίας ελληνικής βιομηχανίας) ιδρύεται η ΑΛΦΑ ΑΒΕ από τον κ. Κομπόπουλον, ως μία οικογενειακή επιχείρησης (έτσι αρχίζει πάντα το ελληνικόν «δαιμόνιον»), γύρω από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Συντόμως, η ΑΛΦΑ ΑΒΕ, εξελίχθει εις ένα δημιουργικόν εργαστήριον με 150 εργαζόμενους, όπου οι 45 μηχανικοί δημιουργούν πρωτότυπα προϊόντα άξια για την διεθνή αγορά.

Το 1978, εφάνησαν οι πρώτες δυσκολίες για προώθησιν των προϊόντων της εις τον ΟΤΕ και εις τις άλλες ΔΕΚΟ.
Το «στήριγμα» ευρίσκεται ξαφνικά, το 1982 εις την ΕΤΒΑ, όπου αποκτά μερίδιο στην ΑΛΦΑ και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΒΑ Αγγελόπουλος γίνεται ο Δ. Σύμβουλος εις την ΑΛΦΑ, με δεύτερον τον ιδρυτήν της κ. Κομπόπουλον.
Το ίδιον έτος γίνεται προσπάθεια από τον Σ. Κόκκαλη (κάποιοι φαίνεται άρχισαν να ανησυχούν) για να αγοράσει την ΑΛΦΑ, η οποία ήδη έχει κατορθώσει να παράγει ιδικά της (ελληνικά) τηλεφωνικά κέντρα, συγκεντρωτάς γραμμών κ.λ.π., ενώ ο Κόκκαλης φέρνει ανάλογα προϊόντα από Ανατολική Γερμανία.
Η ΕΤΒΑ εντυπωσιασμένη, διεξάγει έρευνα ποιοτική των προϊόντων της ΑΛΦΑ, μέσω της CIT-Alcatel, όπου αποδεικνύονται εφάμιλλα και πλήρως ανταγωνιστικά των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών οίκων. Τότε η ΕΤΒΑ αυξάνει το μερίδιόν της στην ΑΛΦΑ (για να την ελέγχει καλύτερα), η οποία μέχρι το 1986, πλέον, αποτελεί την «αίθουσα επιδείξεως» προηγμένου τεχνολογικού υλικού, όπου την επισκέπτονται όλοι οι ξένοι προσκεκλημένοι.

Το 1985 η ΑΛΦΑ ΑΒΕ έχει πετύχει την δημιουργία του πρώτου ελληνικού ψηφιακού κέντρου με την ονομασία Alpha Nebula, το οποίον καινοτομεί παγκοσμίως, όπου με διεσπαρμένη την «λογική του κέντρου» αποκλείει την περίπτωση βλάβης ή υπερφορτώσεως του.


Πραγματογνωμοσύνη της Swedish Telecoms (Οκτ. 1986) με εντολή της ΕΤΒΑ (ανησυχεί η ΕΤΒΑ) αναφέρει ότι «Είμαστε εντυπωσιασμένοι που τόσο λίγοι άνθρωποι κατάφεραν να αναπτύξουν μία τέτοια σύλληψιν» και συνεχίζει πονηρώς υποδεικνύουσα, εμμέσως, τι πρέπει να γίνει για να εξαφανισθεί η ΑΛΦΑ ΑΒΕ. 

«Η επιτυχία του στην ελληνική αγορά εξαρτάται από το πόσο θα διεισδύσουν π.χ. Η Siemens , η Philips κ.α. ...Ο βασικότερος κίνδινος για το Alpha Nebula θα προκύψει, εάν αποχωρήσει έστω και ένας μηχανικός από τους εφευρέτες του».


Επί το έργον λοιπόν. 
Ξεπατώστε τους.


Λίγους μήνες μετά την ανωτέρω έκθεσιν (1987) ο Αγγελόπουλος, που έχει αρχίσει να αμφισβητεί το ψηφιακό κέντρον (που δεν αμφισβητεί κανείς άλλος παγκοσμίως), δημιουργεί τεχνητή σύγκρουσιν με τον άνθρωπο κλειδί, μηχανικόν κ. Γ. Βάλιακα, ο οποίος και...απολύεται.
Λίγο αργότερα, «αποχωρεί» ο τεχνικός διευθυντής της ΑΛΦΑ Μ. Γαλουζίδης.

Χάριν της ιστορίας αναφέρουμε, ότι μετά το άνοιγμα των λογαριασμών του Σ. Κόκκαλη, υπάρχει λογαριασμός που κατετέθει σε στενό συγγενικό πρόσωπο ανωτάτου διοικητικού στελέχους της ΑΛΦΑ, στην Credit Suisse Γενεύης, στις 3.9.87 στο όνομα με αρχικά M. G-A, ύψους 40.000 δολαρίων!!!

Ο Μ. Γαλουζίδης εργάζεται την ιδίαν εποχήν και εις το Δ.Σ. της εταιρείας ΕΛΒΗΛ, που...διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει στον τόπο μας...ψηφιακή τεχνολογία και θα πρέπει να διαλέξει (ο Γαλουζίδης) με ποιους ξένους θα πάει(!!!). Στο ίδιο Δ.Σ. μέλος είναι και ο Π. Αναστασάκος σύμβουλος του Κ. Βαϊτσου και μετά της Βάσως Παπανδρέου, ο οποίος παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εφευρέσεις της ΑΛΦΑ ΑΒΕ!!!






Η ώρα του ιδρυτού της ΑΛΦΑ κ. Κομπόπουλου έχει πλέον φθάσει. Τον εκτοπίζουν αφ’ ού του προσάπτουν αήθεις κατηγορίες για υπεξαίρεσιν. Όταν όμως αίρεται το απόρρητον της τραπέζης, τα πάντα καταπίπτουν αφ’ ού αποδεικνύεται ότι οι επιταγές με χρήματα της ΑΛΦΑ, είχαν όντως εκδοθεί, αλλά προς όφελος του Αγγελόπουλου!
Η ΑΛΦΑ ΑΒΕ όμως είχε πιά διαλυθεί. Μένει να ακολουθήσει η σκύλευσις των εφευρέσεων και των υλικών της τόσο ελπιδοφόρου αυτής ελληνικής εταιρείας.

Το 1992 η ΑΛΦΑ ετέθη, υπό της ΕΤΒΑ
, υπό εκκαθάρισιν, με εκτιμητήν της περιουσίας της την  Edmond De Rothschild Bangue (του  Βαρώνου Ρότσιλντ), η οποία ομολογεί ότι: «η μεγάλη προίκα της ΑΛΦΑ είναι η μοναδική πατέντα του ψηφιακού κέντρου ALPHA NEBULA και του πλαστικού πυροσωλήνα, τον οποίον και το ΝΑΤΟ εχαρακτήρισε ως παγκόσμια πατέντα».
Η άτυχος ΑΛΦΑ, κλείνει μέσα σ’ ένα παρασκήνιο ντροπής και προδοσίας, εν ω «ιδρύεται» μια άλλη ΑΛΦΑ (μαϊμού), η οποία στεγάζεται εις το ίδιο κτίριο για να προλάβει να εισπράξει τα υπόλοιπα των κοινοτικών κονδυλίων για τα έτη 1992-1994!!! Αίσχος είναι μία μικρή λέξις.

Απλώς προσθέτουμε, ότι νομικοί σύμβουλοι της ΑΛΦΑ, ήσαν τότε, οι Βουλευτές Α. Παπαληγούρας και ο Β. Πολύδωρας ...

Άλλη μία περίπτωσις στις τόσες άλλες του παρελθόντος (αυτοκίνητα Attica, ΧΡΩΠΕΙ, ελληνικά όπλα, πετρέλαια, ΙΖΟΛΑ, A.E.G., FIX), που αποδυκνύει περίτρανος, την μεθοδευμένη καταστροφή της ελληνικής βιομηχανίας.

Η Ελλάς θα μπορούσε να ήταν ένας παράδεισος, ο δε λαός της, να «τρώει με χρυσά κουτάλια».

Σήμερα  τρώει πολύ <<δημοκρατία>> και δεν χορταίνει !
  
<<Το 1974 ήρχισεν η εφαρμογή του σχεδίου δια την καταστροφήν της ελληνικής πατρίδος και την εξουθένωσιν του ελλαδικού κράτους ως έχουν σήμερον.

Με την άφιξιν των Καραμανλή-Παπανδρέου, μετά την πτώσιν της δικτατορίας, ετέθη εις εφαρμογήν, κατά διαταγήν των αμερικανικών κέντρων των ιδρυμάτων Ροκφέλερ, η αποβιομηχανιοποιήσις της Ελλάδος, με περαιτέρω πρόθεσιν την αδυναμία παραγωγής αγαθών και προιόντων, με απότοκον την οικονομικήν αποδυνάμωσιν της χώρας μέχρι του σημερινού ελεεινού της σημείου.

Ανθούσαι βιομηχανίαι έκλεισαν (ΑΓΕΤ Ηρακλής, AEG, Πειραική Πατραική), άλλαι επωλήθησαν εις εβραικές εταιρείες (Παυλίδης, METAXA), άλλαι ωδηγήθησαν στην ανάγκη πωλήσεως μεγάλου μέρους μετοχικού των κεφαλαίου σε ξένες εταιρείες (ΕΛΑΙΣ) και άλλαι κατεστράφησαν με δόλιο τρόπο ως αυτή του παρόντος άρθρου.

Στην απίθανη και απίστευτη (δυστυχώς ακόμη) αυτή συνομωσία κατά του ελληνικού λαού, συνήργησαν ελεεινοί προδότες-πράκτορες "Έλληνες", σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας, σε κάθε οικονομικήν της έκφανση.
>>