ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Κάιρο: Βόμβες μολότοφ έξω από το προεδρικό μέγαρο – Δύο νεκροί

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των αντιπάλων και των υποστηρικτών του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι. Σύμφωνα με το Reuters, τρία μέλη του συμβουλίου γύρω από τον Μόρσι υπέβαλαν την παραίτησή τους λόγω της κρίσης που έχει δημιουργηθεί.
Μια μικρή ομάδα ακτιβιστών που είναι αντίθετοι με την πολιτική του Μόρσι έχουν κατασκηνώσει έξω από το προεδρικό μέγαρο από χθες το βράδυ, όταν και δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στο σημείο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί.

Οι υποστηρικτές του προέδρου της Αιγύπτου κατευθύνθηκαν σήμερα προς το προεδρικό μέγαρο και κατέστρεψαν τις σκηνές που είχαν στηθεί, ενώ αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Aljazeera δήλωσαν ότι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ. Οι υποστηρικτές του Μόρσι κατάφεραν να διαφύγουν στους γύρω δρόμους.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι εγκατέλειψε το παλάτι χθες κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, στην οποία μάλιστα οι πολίτες κατάφεραν να «σπάσουν» τον κλοιό των αστυνομικών προς το προεδρικό μέγαρο. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου επέστρεψε στο κτίριο σήμερα το πρωί.

Προκλήσεις στη Βαλκανική - ο ρόλος της Τουρκίας .ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ :VIDEO

 

Οι δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού τόσο σε συλλαλητήριο στα Σκόπια όσο και σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Αυλώνα με κοινό γνώρισμα την αμφισβήτηση της υφισταμένης κατάστασης των συνόρων στην περιοχή των Βαλκανίων, δεν έχουν σχέση μόνο με την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων και εκλογικής σκοπιμότητας.
 
Θα ήταν βέβαια ανήσυχο να υποτεθεί ότι θα καλυφθεί η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο εσωτερικός πολιτικός βίος στην Αλβανία ικανοποιώντας τις ομάδες των εθνικιστικών.
 
Άλλο τόσο ανήσυχο θα ήταν να επικεντρωθεί ο δημόσιος διάλογος και συζήτηση των επικείμενων εκλογών σε ευαίσθητα θέματα όπως της ενοποίησης των εδαφών όπου ζουν Αλβανοί εγείροντας εδαφικές διεκδικήσεις και θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη σταθερότητα και άλλων κρατικών οντοτήτων στην περιοχή (Σκόπια, Κόσοβο) κλπ.
 
Για να εστιάσει εκεί ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν έχει μόνο πολιτική ανάγκη.

Πρέπει να έχει και το ανάλογο πλαίσιο στο οποίο στηρίζει αυτές τις κινήσεις και μάλλον κάπου να αποβλέπει για στήριξη. Εκείνο που είναι βέβαια είναι δεν αποτελούν κεραυνός εν αιθρία.

Το δόγμα του Τούρκου ΥΠΕΞ Νταβούτογλου περί μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες φαίνεται να έχει τροποποιηθεί σε «όλα τα προβλήματα στους γείτονες».
 
Ουδείς άλλος βγαίνει κερδισμένος από μια τέτοια καινούργια προκλητικότητα στα Βαλκάνια, από αμφισβήτηση της σταθερότητας που διευκολύνει και υποβοηθά την ομαλή τους ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Δεν είναι εξ άλλου τυχαίο αλλά αλληλοσυνδέονται ότι όσο σκοντάφτει η ενταξιακή διαδικασία και ατονεί το ενδιαφέρον της ΕΕ για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τόσο οι δυνάμεις που ύπουλα παρεμποδίζουν την προσέγγιση με την ΕΕ ενθαρρύνονται.

Υπάρχει βέβαια σύμπτωση συμφέροντος της Τουρκίας για να καθυστερεί η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων και να διαιωνίζονται οι έριδες που μαστίζουν της χώρες με μουσουλμανικό πληθυσμό. Όσο πιο μακριά του ελέγχου απ’ την ΕΕ βρίσκονται αυτές οι χώρες τόσο πιο σημαντικός γίνεται ο ρόλος της Τουρκίας στην περιφερειακή πολιτική σταθερότητας.
 
Εξ’ άλλου ο Νταβούτογλου δεν το έχει κρύψει ποτέ ότι αξιοποιεί τα υπολείμματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Βοσνία, Κόσοβο, Πρέσεβο, Σκόπια, Αλβανία) για επαυξήσει το ρόλο της χώρας και τη στρατηγική σημασία της Τουρκίας.
 
Στις ΗΠΑ επίσης μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου και ισχυρά κέντρα διαμόρφωσης της πολιτικής και διατύπωσης των θέσεων του Στέης Ντιπάρτμεντ θέλουν ένα τέτοιο περιφερειακό ρόλο της Τουρκίας στα Βαλκάνια.

Υπό το πρίσμα αυτό η κρίση μάλλον δεν θα είναι παροδική και θα έχει και άλλες εκφάνσεις μεγαλύτερης οξύτητας.
 
Η ύπουλη αναφορά του Αλβανού Πρωθυπουργού με υπονοούμενα εις βάρος της Ελλάδας επιδιώκει αν μη τι άλλο να μειώσει το ρόλο της στα Βαλκάνια καθώς εκτός των άλλων θέλει να την καταστήσει μέρος του προβλήματος και όχι διαιτητή.
 
Η Ελλάδα στο άμεσο παρελθόν λόγω της θέσης της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ έπαιξε σπουδαίο ρόλο στις περιφερειακές διενέξεις (Κόσοβο και Σκόπια).

Επιπλέον για άλλη μια φορά τα ενδεχόμενα αυτά σημαντικών ανακατατάξεων στα Βαλκάνια (βίαιων ή δια δημοψηφισμάτων) βρίσκουν την Ελλάδα σε δυσμενή θέση.
 
Ας μην διαφεύγει το γεγονός ότι και στις κοσμογονικές αλλαγές που προέκυψαν στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με την πτώση των κουμουνιστικών συστημάτων η Ελλάδα βρίσκονταν υπό την ταλαιπωρία της εσωτερικής πολιτικής αστάθειας.
 
Και για το ρεπορτάζ προς καταγραφή: ο Μπερίσα δεν προκάλεσε μόνο στον Αυλώνα. Λίγο πριν την ομιλία αυτή είχε υποδεχθεί στα Τίρανα τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό Γκρούεφσκι και είχε δηλώσει τότε πως την ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας παρεμποδίζει τεχνητά η αντιπολίτευση της χώρας όπως την «Μακεδονία» παρεμποδίζει η Ελλάδα.
 
Πρόκειται για άμεση μομφή. Επίσης και ο Αλβανός ΥΠΕΞ ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα μην τηρώντας ούτε στο ελάχιστο κανόνες διπλωματίας μίλησε δημόσια και επανειλημμένως για «γενοκτονία των ελλήνων εις βάρος των αλβανών τσάμηδων».
 
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ -VIDEO
 
  
Το επεισόδιο αυτό αποτελεί ένα αφιέρωμα στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ, στο οποίο εξετάζονται ιστορικά ζητήματα και πολιτικές θεωρίες, γλωσσικά θέματα, οι επιδιώξεις, οι διεκδικήσεις και οι Μεγάλες Ιδέες στο χώρο της Βαλκανικής, οι λόγοι «ΕΛΛΑΔΑ-ΒΑΛΚΑΝΙΑ» και «ΤΟΥΡΚΙΑ-ΒΑΛΚΑΝΙΑ», η Μεγάλη Αλβανία, ο Πρόεδρος της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ Στρατάρχης ΓΙΟΖΙΠ ΜΠΡΟΖ ΤΙΤΟ (JOSIP BROZ TITO) ως ηγετική μορφή του βαλκανικού χώρου.
 
Ο Πρέσβης επί τιμή ΒΥΡΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ αποδίδει τις ταραχές στους κόλπους της Βαλκανικής στα «σοβιετικά-σοβιετοειδή» πρώην καθεστώτα των κρατών της και τις εδαφικές διεκδικήσεις της στο λήθαργο στον οποίον βρίσκονταν τον 20ό αιώνα, ενώ ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΙΤΡΟΜΙΛΙΔΗΣ αναφέρεται στις πολιτικές διαιρέσεις της σύγχρονης Βαλκανικής ως παράγωγο του 20ού αι. και στα φαινόμενα εθνικισμού της.
 
Ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ μιλά για την ακμή των Βαλκανίων σε παλαιότερες εποχές-και δη κατά τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία-, αναφέρεται στο εγιαλέτι της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και του ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ενώ ο ίδιος και ο Διευθυντής του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ σχολιάζουν τις θεωρίες του ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΧΑΝΤΙΝΓΚΤΟΝ (SAMUEL P. HUNTINGTON), όπως εκφράστηκαν στο έργο του «Η σύγκρουση των πολιτισμών και ο ανασχηματισμός της παγκόσμιας τάξης» («The clash of civilizations and the remaking of world order»). Ο
 
 Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΗΣ μιλά για τις σερβοαλβανικές συγκρούσεις και για το αλβανικό ζήτημα, ενώ ο Βαλκανιολόγος, Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης μιλάει για τους ήρωες της Επανάστασης, οι οποίοι προσάρμοζαν στα βαλκανικά δεδομένα τις ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης που είχαν ενστερνιστεί. Σε όλο το επεισόδιο κυριαρχούν αποσπάσματα από οπτικοακουστικό υλικό από την ιστορία της Βαλκανικής Χερσονήσου καθώς και από σχετικά δημοσιεύματα.
 

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. Φωτιά κατακαίει την φρεγάτα TCG Gökçeada (F 494) - Συμμετείχε σε άσκηση κατάληψης νήσου

 Σε τραγωδία εξελίσσεται άσκηση του τουρκικού Ναυτικού στο νότιο Αιγαίο, ανοικτά του ναυστάθμου του Ακσάζ, καθώς μία από τις φρεγάτες που συμμετείχαν σε ανθυποβρυχιακή άσκηση και άσκηση θαλάσσιας απαγόρευσης, στο πλαίσιο σεναρίου κατάληψης νησιού, η TCG Gökçeada (F 494), κλάσης
 
Ο.H.Perry, (φωτό) τυλίχθηκε στις φλόγες, έχει κάψει πολλά μέλη του πληρώματος και κόντεψε να ανατιναχθεί στον αέρα (!), καθώς η πυρκαγιά, ήταν πολύ κοντά στο χώρο φύλαξης των πυρομαχικών.
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΝ στο defencenet.gr, αυτή την στιγμή η φρεγάτα ρυμουλκείται πίσω στο Ακσαζ που σημαίνει ότι έχει απωλέσει την ικανότητα αυτόνομης πλεύσης.
Οι πληροφορίες από τους σταθμούς υποκλοπής σημάτων των ΕΔ στο νότιο Αιγαίο, δείχνουν ότι υπάρχουν πολλοί βαριά τραυματισμένοι από το πλήρωμα και πιθανόν νεκροί. Ο πανικός που επικρατεί στα τουκρικά ναυτικά κλιμάκια διοίκησης καταγράφεται ως "άνευ προηγούμενου" κάτι που καταδεικνύει την σοβαρότητα του ατυχήματος.
Φαίνεται ότι η TCG Gökçeada (F 494), δεν είναι και πολύ γούρικο πλοίο ή ότι οι κυβερνήτες και το πλήρωμά τους είναι "για τα μπάζα": Τον Οκρώβριο του 2010 το ίδιο σκάφος που συμμετείχε σε αντιπειρατικές αποστολές στον Ινδικό Ωκεανό, είχε προσαράξει στο λιμάνι της Μομπάσα και ακόμα εκεί θα βρισκόταν, αν δεν είχαν σπεύσει μρυμουλκά για να την ξεκολλήσουν μετά από πολύωρες προσπάθειες.
Το πλοίο είναι το πρώην USS Mahlon S. Tisdale (FFG-27), της κλάσης που ναυπηγήθηκε στις ΗΠΑ και υπηρετεί στο τουρκικό Ναυτικό από τις 5 Απριλίου του 1999.
 
defencenet.gr

Άνθρωποι του Soros στην Αθήνα για τη Χρυσή Αυγή


Ποιους είδαν στις επαφές τους στην Αθήνα οι άνθρωποι του μεγαλοεπενδυτή















Tα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς και στις μετέπειτα δημοσκοπήσεις, δεν ανησυχούν μόνο τους Έλληνες πολιτικούς αναλυτές και την εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα. 


Η ανησυχία για την άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα μας έχει φτάσει και πέρα από τα ελληνικά σύνορα. 
Όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε επενδυτικό. Όταν, μάλιστα, το ενδιαφέρον αυτό προέρχεται από κορυφαίους επενδυτές, όπως ο George Soros, τότε αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία. 


Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του news.gr αναφέρουν ότι ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής έστειλε πριν από τρεις εβδομάδες ανθρώπους του στην Αθήνα για να διερευνήσουν τι ακριβώς συμβαίνει. 

Συγκεκριμένα, στελέχη του Open Society Foundation από τις Βρυξέλλες βρέθηκαν για δύο εικοσιτετράωρα στην ελληνική πρωτεύουσα (το Open Society Foundation είναι think tank, που ίδρυσε το 1993 ο Soros, και έχει παραρτήματα σε όλο τον κόσμο). Τα στελέχη αυτά είχαν προγραμματισμένες συναντήσεις με διαμορφωτές γνώμης και ειδικούς στην πολιτική – και όχι μόνο - επικοινωνία. Στις δύο ημέρες, που παρέμειναν στην Αθήνα, πραγματοποίησαν περί τα δέκα ραντεβού. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως – κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων – οι ερωτήσεις περιστράφηκαν κυρίως γύρω από την πολιτική και όχι από την οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πολιτική κατάσταση στη χώρα απασχόλησε τα δύο τρίτα του χρόνου. Μάλιστα, για περισσότερο από το μισό διάστημα, οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή γύρω από την άνοδο της Χρυσής Αυγής: 

Πόσο μακροπρόθεσμη θα είναι η παρουσία της στα πολιτικά πράγματα, πού οφείλεται, αν πράγματι πρόκειται για ακροδεξιό ρεύμα ή για παροδική έκφραση διαμαρτυρίας, πώς αντιδρούν τα υπόλοιπα κόμματα, σε ποιο βαθμό έχει διεισδύσει στην ελληνική κοινωνία, ήταν μερικές από τις ερωτήσεις, που διετύπωσαν, και για τις οποίες έδειξαν ιδιαίτερη επιμονή. 

Η παρουσία των συγκεκριμένων στελεχών έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν σκεφτεί κανείς πως είχαν να επισκεφθούν τη χώρα μας από το 2008, όταν δηλαδή η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική και ο λόγος της επίσκεψής τους ήταν επίσης εντελώς διαφορετικός, γι αυτό και τότε είχαν συναντήσει μόνο στελέχη της κυβέρνησης και πολιτικούς. 

Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό περιβάλλον, μπορεί ο George Soros να δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για επενδύσεις, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τους επιτελείς του μεγαλοεπενδυτή απασχολεί ιδιαίτερα η έλλειψη σταθερών θεσμών.