ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Zougla.gr: Τρίτη δύναμη η Χρυσή Αυγή με 14,7% σε απόσταση αναπνοής από Σύριζα


Ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης του zougla.gr.
 
Η Χρυσή Αυγή είναι σταθερά τρίτη με ποσοστό που αγγίζει το 15%. Αυτό άλλωστε το αποδέχονται όλες οι εταιρείες. Περισσότερο ενδιαφέρον έχει ο συσχετισμός των υπολοίπων δυνάμεων, που φαίνεται πως σε κάποια σημεία αγγίζει την πραγματικότητα. Η ΔΗΜ.ΑΡ. (2,3%) πατώνει και μένει εκτός βουλής, ο Καμένος παραπαίει μετά τις αποχωρήσεις (5,4%) και το ΠΑΣΟΚ ακόμα πιο χαμηλά (4,5%).

Ο Σύριζα πέφτει, γεγονός απόλυτα λογικό, λόγω της απόλυτης απουσίας του από την κοινωνία, της θλιβερής αντιπολιτευτικής τακτικής του, των ανθελληνικών θέσεων και της παντελούς έλλειψης ρεαλιστικών προτάσεων.
 
Η ταυτόχρονη άνοδος της Χρυσής Αυγής φανερώνει πως σε σύντομο χρόνο θα έχουμε ξεπεράσει τους νεοπασόκους και τις συνιστώσες τους.

Από την άλλη μεριά το ποσοστό της ΝΔ είναι φουσκωμένο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Υπάρχει φυσικά το κλίμα πλαστής αισιοδοξίας που καλλιεργούν τα κανάλια τις τελευταίες μέρες και σίγουρα έχει επηρεάσει κάποιους ψηφοφόρους.
 
Όταν ο κόσμος αντιληφθεί την πραγματική στόχευση της πολιτικής Σαμαρά είναι δεδομένο ότι θα στραφεί ακόμη πιο μαζικά στην Χρυσή Αυγή, που και σοβαρή πρόταση διαθέτει και την πολιτική βούληση να χτυπήσει στη ρίζα τα μεγάλα προβλήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΕΟΣ.OIKONOMIA, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ και ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.


 
Ο Καθηγητής Ανδρέας Αθηναίος διετέλεσε πρόεδρος του τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Case Western Reserve University στο Κλήβελαντ του Οχάιο, ύστερα από Διδακτορικές σπουδές στο Wharton School University of Pennsylvania στην Πολιτική Οικονομία, την Περιφερειακή Ανάπτυξη, τις Πολιτικές Επιστήμες και την Πολεοδομία.
 
Στην Ελλάδα τελείωσε την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1987 τιμήθηκε με το βραβείο Αριστης Διδασκαλίας στο
Villanova University οπου επί δεκαετία ασχολήθηκε ως Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Στατιστικής με την «Οικονομία της Κρίσης» στην παγκοσμιοποιούμενη Οικονομία και Κοινωνία, αλλά και με την Ανάλυση των «εναλλακτικών Συστημάτων Καπιταλισμού» και των προβλημάτων της Αμερικανικής Οικονομίας.
 
 
 Την ίδια περίοδο είναι εταιρος Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Franklin & Marshal και Penn State. Σύμβουλος σε πολλά Αμερικανικά Πανεπιστήμια, συμμετέχει σε THINK TANKS που αναζητούν ελεύθερα την Αλήθεια.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
ΣΗΚΩ ΕΠΑΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
 

Διώχνει τα παιδιά της η Ελλάδα

 
 
Σχεδόν οι μισοί Έλληνες που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία αναζητούν απασχόληση στο εξωτερικό, σύμφωνα με έρευνα του ομίλου παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Adecco, σχετικά με τις τάσεις αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα.
 
Μάλιστα πάνω από τους μισούς δηλώνουν ότι έχουν ήδη δεχτεί πρόταση την οποία και εξετάζουν. Η έρευνα διεξήχθη πανελλαδικά σε δείγμα 400 ατόμων, άνω των 18 ετών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσίασε χθες ο διευθυντής της εταιρείας Κωνσταντίνος Μυλωνάς, στο πλαίσιο εκδήλωσης, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες, το 49%, ανέφεραν ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αναζητούν εργασία στο εξωτερικό και ένα επιπλέον 3% δήλωσε ότι έχει ήδη δεχθεί σχετική πρόταση, την οποία και εξετάζει.
 
Αναφερόμενοι σε άλλα μέλη του νοικοκυριού τους, 30% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι τουλάχιστον άλλο ένα μέλος του αναζητά εργασία στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα ισχυρότερα κίνητρα για μετακίνηση στο εξωτερικό, είναι η υψηλή ανεργία και η ύφεση. Το 36% προβάλει ως κύριο λόγο την ανεργία και την αδυναμία πρόσβασης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας, το 29% την έλλειψη προοπτικής και μόλις το 12% τους χαμηλούς μισθούς στην Ελλάδα.
Επίσης, το 39% δήλωσε ότι δεν εργάζεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ, από το υπόλοιπο 61%, ποσοστό 48% εργάζονται με σχέση πλήρους και 13% με σχέση μερικής απασχόλησης.

Η πλειονότητα όσων δεν εργάζονται δήλωσαν ότι βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας μετά τη διακοπή της συνεργασίας τους από τον προηγούμενο εργοδότη τους, με ένα σημαντικό ποσοστό (30%) να δηλώνουν επίσης ότι παραμένουν άνεργοι εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια.

Επίσης, στο ερώτημα τι έχει να τους προσφέρει η εργασία στο εξωτερικό, ποσοστό 63% απάντησαν ότι προσβλέπουν σε υψηλότερες οικονομικές απολαβές, 58% σε καλύτερη ποιότητα ζωής και 47% σε μία πιο αξιοκρατική επαγγελματική εξέλιξη. Σχετικά, με τον ελάχιστο επιδιωκόμενο μισθό, 29% του δείγματος απάντησε ότι θα μετοικούσε για ένα μισθό ύψους 2.000 ευρώ, με ποσοστό 28% να δηλώνει ότι θα μετοικούσε ακόμη και για ένα μισθό της τάξεως των 1.500 ευρώ.

Ακόμη, σε ποσοστό 14% απάντησαν ότι αναζητούν θέσεις σχετικές με το αντικείμενό τους, 34% ότι αναζητούν μία θέση σε όσο το δυνατόν πιο συναφές αντικείμενο, ενώ 51% εμφανίζονται έτοιμοι να εξετάσουν δυνατότητες διαφορετικές από την ειδικότητά τους.
 
Περισσότεροι από τους μισούς (53%) δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να φύγουν από την Ελλάδα αμέσως μόλις βρεθεί μια θέση εργασίας σε κάποια άλλη χώρα, ενώ 41% απάντησαν ότι θα μετοικήσουν μόνο στην περίπτωση που το αντικείμενο της εργασίας τούς ικανοποιεί.Το διαδίκτυο φαίνεται να αποτελεί την πρώτη επιλογή αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό.

Το 42% των ενδιαφερόμενων πρόβαλαν ως κύριο μέσο αναζήτησης τις ιστοσελίδες επαγγελματικής δικτύωσης, το 37% δήλωσαν ότι ενημερώνονται πρωτίστως από τις ιστοσελίδες των εταιρειών του εξωτερικού που τους ενδιαφέρουν και το 33% απάντησαν ότι αντλούν τη σχετική πληροφόρηση μέσω ελληνικών ιστοσελίδων ανακοίνωσης θέσεων εργασίας που αναρτούν και αγγελίες για το εξωτερικό.
 
Αντίστοιχα το 16% αναφέρει ότι επιλέγει για την πληροφόρησή του εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού.

Σε ό,τι αφορά τις χώρες προορισμού, το 70% φαίνονται να προτιμούν τις ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κλπ), το 45% τις ανεπτυγμένες χώρες εκτός ΕΕ (ΗΠΑ, Αυστραλία κλπ), ενώ ένα 12% δείχνει να επικεντρώνει τις προσπάθειές του σε αναπτυσσόμενες χώρες εκτός ΕΕ (Μέση Ανατολή κλπ).

Τέλος, στην ερώτηση για το ποιοι είναι οι λόγοι που λειτουργούν ανασταλτικά για την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, 32% απάντησαν ότι αποθαρρύνονται λόγω των συναισθηματικών τους δεσμών με την Ελλάδα, 14% ότι δεν προχωρούν σε μια τέτοια απόφαση εξαιτίας της φροντίδας εξαρτημένων μελών (π.χ. παιδιά, ηλικιωμένοι) και 10% επειδή για την ώρα είναι ικανοποιημένοι από την επαγγελματική/οικονομική τους κατάσταση.

Η έρευνα διεξήχθη μέσω διαδικτύου πανελλαδικά, σε δείγμα 400 ατόμων άνω των 18 ετών με τη χρήση του ερευνητικού εργαλείου Digipoll της Wizzard.

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ»




Το παραμύθι της διαχείρισης πολύ γρήγορα θα χρεοκοπήσει. Και ο βασιλιάς της «διαχείρισης» θα αποδειχτεί γυμνός!




ΠΑΡΤΥ 500.000 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ... ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕΣ 13.000 ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ...





Σε αυτές τις ημέρες της διεθνούς οικονομικής αβεβαιότητας και του πανικού σε όλες τις οικονομίες του κόσμου είναι σημαντικό να ρίξουμε μια ματιά στο σούπερ χλιδάτο πάρτι που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τους εργαζομένους του, τις οικογένειές τους, τους συνταξιούχους του αλλά και άλλοι με στενή σχέση με το Ταμείο.


Το βράδυ του Σαββάτου στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον σύμφωνα με την Washington Post διοργανώθηκε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι όπου επτά χιλιάδες καλεσμένοι (οι προσκεκλημένοι ήταν 13.000) πήγαν γύρω στις 7 το απόγευμα με το προβλεπόμενο dress code στην εκδήλωση. 


Οι τυχεροί καλεσμένοι απόλαυσαν τα εδέσματα από 7 διαφορετικές κουζίνες, κέντρα σερβιρίσματος και απεριόριστα ποτά με αγαπημένο την σαμπάνια.Μάλιστα για τους καλεσμένους ήταν διαθέσιμο αναλυτικά το μενού το οποίο περιελάμβανε μεταξύ άλλων: χαβιάρι με κρέμα γάλακτος, στρείδια, καπνιστό σολομό, τρούφες και άλλα ζηλευτά... Τα ποτά εξίσου ακριβά και γευστικά.

Οι χρόνοι για το σερβίρισμα των φαγητών ήταν αυστηρά οριοθετημένοι όπως άλλωστε και τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Συγκεκριμένα σερβιρίστηκαν: Ορεκτικά από 20:00 έως τις 21:30, φαγητό από 20:00 έως τις 23:00 και ποικιλίες τυριών και μπαγκετών από τις 22:30. 

Το κόστος του γκαλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κυμάνθηκε από 350 έως 500 χιλιάδες δολάρια. H εφημερίδα αναφέρθηκε και στην Ελλάδα κάνοντας έναν παραλληλισμό σχετικά με το κόστος: «Σιγά το ποσό! 

Μόνο από την Ελλάδα το ΔΝΤ θα εισπράξει φέτος κοντά στα 900 εκατομμύρια δολάρια από πληρωμές τόκων».

protothema.gr