ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Πολιτικός ελιγμός υψηλού επιπέδου από ΧΑ στριμώχνει άγρια κυβέρνηση & Γ.Παπανδρέου



Με έναν ελιγμό από αυτούς που σπάνια βλέπουμε πλέον στην πολιτική σκηνή της χώρας ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, με το θέμα της παραπομπής του Γ.Παπανδρέου, αλλά και του Λ.Παπαδήμου σε προανακριτική, πετυχαίνει "τέσσερα σε ένα":

-Να θέσει επιτέλους στην εθνική αντιπροσωπεία το ερώτημα αν πρέπει να παραπεμφθεί σε προανακριτική και - γιατί όχι - στο Ειδικό Δικαστήριο, ο πρώην πρωθυπουργός και υπαίτιος της καταστροφής που βιώνει η χώρα, Γιώργος Παπανδρέου, 

-Να "στριμώξει" την κυβερνητική πλειοψηφία που θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν θέλει να παραπεμφθεί ο Γ.Παπανδρέου, αντίθετα με αυτά που διακήρυσσε προεκλογικά τουλάχιστον η ΝΔ, 

-Να κερδίσει αρκετές ψήφους στην ψηφοφορία τουλάχιστον από την πλευρά των βουλευτών της ΝΔ και να καταδείξει το ασταθές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και 

-Να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα που θέλει την τιμωρία του πραγματικού ενόχου. Γιατί το θέμα δεν είναι η λίστα Λαγκάρντ. Το θέμα είναι να τεθούν υπό την κρίση της εθνικής δικαιοσύνης αυτοί που οδήγησαν την χώρα στην άβυσσο.

Όλα αυτά με ένα τέχνασμα.


Η Χρυσή Αυγή δεν κατέθεσε δική της πρόταση, όπως είχε προαναγγείλει, αλλά στηρίζει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων που έτσι ή αλλιώς το περιεχόμενό της ήταν ίδιο: Την παραπομπή των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου εκτός των Γ.Παπακωνσταντίνου και Ε.Βενιζέλου.

Τρίπλα του γ.γ. του κόμματος, Ν.Μιχαλολιάκου, θυσιάζοντας ένα πιόνι (την απ'ευθείας κατάθεση πολιτικής πρότασης που θα απορρριπτόταν έτσι ή αλλιώς λόγω ύπαρξης μόνο 17 ψήφων), αλλά κερδίζει την παρτίδα:

Θα στηθούν 4 κάλπες όσες και τα πρόσωπα που αναφέρονται στις 3 προτάσεις που έχουν κατατεθεί (από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ-Χ.Α.).

Μάλιστα, η νέα πρόταση μεταφέρει χρονικά τη σχετική συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια για την επόμενη Τετάρτη 16.01 ή Πέμπτη 17.01 (από Δευτέρα - Τρίτη που αρχικά υπολογιζόταν), καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον 7 ημέρες από την ημέρα κατάθεσης έως αυτή την συζήτησης προκειμένου οι παραπεφθέντες να ετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή τους. 

Συγκεκριμένα, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ανέφερε στην Βουλή ότι «Η Χρυσή Αυγή θα φροντίσει να παραπεμφθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός που έβαλε την Ελλάδα στο μνημόνιο, σε προανακριτική. Ολοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα υπογράψουν την πρόταση παραπομπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Να σημειωθεί ότι οι «ΑΝ.ΕΛ.» κατέθεσαν σήμερα το πρωί πρόταση με την οποία ζητούν να παραπεμφθούν σε προανακριτική για την αλλοίωση και την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, εκτός του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος.



Ειδικότερα, για τον κ. Παπανδρέου αναφέρουν στο κείμενό τους ότι «είναι δεδομένο, ακόμη, ότι ο τότε Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου γνώριζε και κατηύθηνε τις πράξεις των δύο προαναφερθέντων Υπουργών και τούτο, διότι κατ’ αρχήν, είναι βέβαιον, ότι είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη του επίμαχου ηλεκτρονικού αρχείου, μια και είχαν μεσολαβήσει Υπηρεσίες Πληροφοριών, Γαλλικό και Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών και διπλωμάτες».


 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΗ για το χαράτσι - ΒΙΝΤΕΟ

 

 
 
Οι  Ηλίας Παναγιώταρος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έκαναν παρέμβαση το πρωί στην ΔΕΗ για το χαράτσι αλλά και τους ακριβούς διακανονισμούς που εγκρίνει η ΔΕΗ στους πολίτες, την ίδια ώρα που... ξεχνάει να ζητήσει χρήματα από τα κόμματα που χρωστάνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
 
Το κλιμάκιο των βουλευτών πήγε αρχικά στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου όπου ζήτησαν από τον προϊστάμενο τα αυτονόητα, δηλαδή ο οργανισμός να μειώσει τις τιμές στους διακανονισμούς και να αυξήσει το χρόνο αποπληρωμής στις ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες, που είναι και τα μοναδικά θύματα της οικονομικής κρίσης.
 
Στην συνέχεια το κλιμάκιο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μετέβη στα κεντρικά της ΔΕΗ στην οδό Ναυαρίνου στα Εξάρχεια, αναζητώντας τον Διευθυντή Πωλήσεων, ο οποίος ήταν... διακοπές και απαιτώντας από τον αναπληρωτή του να προχωρήσει σε λογικούς διακανονισμούς για την εξόφληση των λογαριασμών και επανασυνδέσεις ρεύματος σε όσα σπίτια έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
 
Ο  Ηλίας Παναγιώταρος έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για τους δυσμενείς όρους διακανονισμού με τη ΔΕΗ για τους Έλληνες πολίτες.

Πολίτης που ήταν παρών στην παρέμβαση έγραψε στο
eglimatikotita.gr:
 
Θα ήθελα να καταγγείλω πως όσο περίμενα για να ρυθμίσω το ποσό του λογαριασμού μου ...(πριν έρθουν οι βουλευτές της Χ.Α) οι υπάλληλοι που ήταν στα γκισέ, το μόνο που δεν είχαν κάνει ήταν να βρίσουν και να χειρονομήσουν στους πολίτες (γέρους και μεσήλικες). Όλα τα άλλα τα είχαν κάνει.
 
Μιλάμε για μια απίστευτα ανάρμοστη συμπεριφορά που θύμιζε υποανάπτυκτες και τριτοκοσμικές χώρες.
 
Λες και ο κάθε πολίτης είναι γνώστης των διαδικασιών του οργανισμού,την στιγμή που το γραφείο πληροφοριών ήταν κλειστό και είχε ταμπέλα που σε έστελνε κατευθείαν στα γκισέ.
 
Οι υπάλληλοι μόλις αντελήφθησαν τι συμβαίνει στα απέναντι γραφεία (η επίσκεψη των βουλευτών) τότε όλα ξαφνικά άρχισαν να δουλεύουν ρολόι.
 
Θυμήθηκα την ταινία με τον Στάθη Ψάλτη που είχε πάει σε μια δημόσια υπηρεσία και επειδή δεν τον εξυπηρετούσαν,έβγαλε ένα ψεύτικο πιστόλι και άρχισαν όλοι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους..
 
 

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ” – ΣΤΟ “ΒΙΛΑΕΤΙ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ” ΟΜΩΣ ΣΚΙΖΕΙ…


vosporos



Από την αρχή της προβολής της, η σειρά Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία. 

Φανατικοί μουσουλμάνοι έσκιζαν τις διαφημιστικές αφίσες και έκαναν γυαλιά-καρφιά τα γραφεία της παραγωγής, αλλά και ανώτεροι αξιωματούχοι με κορυφαίο τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους απέναντι στην πλοκή και ζητούσαν τη διακοπή της.

Όπως γράφει το περιοδικό TV BOX, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν φήμες που θέλουν τη σειρά να οδεύει προς το τέλος. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2013. 

Την προηγούμενη χρονιά, ο παραγωγός είχε δηλώσει ότι η σειρά θα κρατήσει τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, μετά τον νέο σάλο που έχει προκληθεί, αποφασίστηκε η σειρά να ολοκληρωθεί με το τέλος της τρίτης σεζόν.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πολλαπλασιαστεί οι αρνητικές αντιδράσεις με τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας να δηλώνει: “Δεν θα έπρεπε να ονομάζεται Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, αλλά Μεγαλοπρεπής Αγάπη, αφού η σειρά επικεντρώνεται στον έρωτα του σουλτάνου με την Χουρέμ”

Σύμφωνα με το TV BOX η σκηνή του χορού της ηθοποιού Τζανσού Ντερέ (Φιρουζέ) -η γνωστή μας Σιλά- προκάλεσε την αντίδραση του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε: “Η σειρά δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

Αν θέλουν να παραμείνει, θα πρέπει να αλλάξει και να γίνει μια σειρά για όλη την οικογένεια”.