ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Stratfor:Οι Τούρκοι “ανησυχούν” για ρωσική βάση στη Κύπρο

Ρωσική βοήθεια στην Κύπρο με αντάλλαγμα μια ναυτική εγκατάσταση στο νησί υποστηρίζει ότι προσέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλόγλωσσης τουρκικής εφημερίδας Ηurriyet Daily News που επικαλείται καλά ενημερωμένες πηγές.

Συγκεκριμένα ο κ. Yusuf Kanli υποστηρίζει σε άρθρο- ρεπορτάζ του στην εφημερίδα ότι ο κ. Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη το βράδυ της 17ης Μαρτίου προσφέροντάς του βοήθεια για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας και ζητώντας ως αντάλλαγμα τη δημιουργία και τον έλεγχο ναυτικής εγκατάστασης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ρωσία εδώ και αρκετό καιρό προέβαλε απαιτήσεις έναντι της Κύπρου. Αρχικά, λέει, ενδιαφέρθηκε για τον έλεγχο των μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας αλλά και της Τράπεζας Κύπρου.

Στη συνέχεια, ζήτησε τον εξ ημισείας με την ισραηλινή εταιρία Delek έλεγχο της πλατφόρμας υγροποίησης φυσικού αερίου (LNG) που πρόκειται να κατασκευαστεί, προοπτική η οποία θα μπορούσε, κατά την εφημερίδα, να αξιολογηθεί σοβαρά από κυπριακής πλευράς.

Ωστόσο, η τρίτη προϋπόθεση που θέτει η Ρωσία για την παροχή βοήθειας στην Κύπρο, δηλαδή η δημιουργία και ο έλεγχος ναυτικής εγκατάστασης για τη φύλαξη του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου φαίνεται ότι δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για την ΕΕ, την Τουρκία και τις ΗΠΑ, υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

Προβληματισμό κατά το παρελθόν είχαν δημιουργήσει παρόμοιες απαιτήσεις του Ισραήλ, ωστόσο, το γεγονός ότι η Ρωσία ζητά από την Κύπρο την παραχώρηση ‘‘ναυτικής εγκατάστασης’’ εγείροντας απαιτήσεις ‘μονομερούς επέκτασής’ της, θα μπορούσε να οδηγήσει στην μετατροπή της εν λόγω εγκατάστασης σε μια ολοκληρωμένη ρωσική βάση.

Μήπως η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη βάση της στη Συρία και να δημιουργήσει βάση στην Κύπρο, διερωτάται η προεαναφερθείσα πηγή.

Ερωτήματα
Τώρα έρχονται τα ερωτήματα από την πλευρά μας: Πόσο αληθές μπορεί να είναι το σκέλος του ρεπορτάζ για την ναυτική βάση όταν το ίδιο ακριβώς σενάριο έχει ξανακυκλοφορήσει – προφανώς ως …μπαμπούλας – τον Ιούνιο του 2012;

Έγραφε τότε τό Stratfor:

Πηγές της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, δήλωσαν ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να δώσει δάνειο στη Κύπρο.
Επίσημες εκτιμήσεις τοποθετούν το ποσό στα 5 δισ. ευρώ .
Ποιο θα είναι το αντάλλαγμα;

Όπως υποστηρίζει το Stratfor,μία ναυτική βάση για τη Ρωσία στη Κύπρο,τώρα που το Ταρτούς της Συρίας,φαίνεται να χάνεται.

“Σε αντίθεση με άλλες χώρες”, αναφέρει το Stratfor “η Κύπρος μπορεί να κοιτάξει πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για οικονομική βοήθεια.

Η θέση της χώρας ως ένας από τους πρωταρχικούς υπεράκτιους τραπεζικούς παραδείσους της Ρωσίας, στο παρελθόν, έφερε την βοήθεια στη Λευκωσία – έστω και υπό όρους – από τη Μόσχα.

“Η στρατηγική σημασία της Κύπρου”,γράφουν έχει αυξηθεί από τις ταραχές στη Συρία που απειλούν το στρατιωτικό έρεισμα της Ρωσίας στο συριακό λιμάνι Ταρτούς , μόνη βάση του Στόλου της Ρωσίας στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Το Κρεμλίνο ελπίζει να χρησιμοποιήσει τα μεγάλα αποθέματα ρευστότητάς του ως μοχλό για την ανάπτυξη μιας βάσης υποκατάστατο του Ταρτούς στην Κύπρο.

Η Λευκωσία πιθανότατα θα επιλέξει τη προσφορά της Ρωσίας αντί της διάσωσης της ΕΕ, η οποία θα περιλαμβάνει πιθανόν αυστηρά μέτρα λιτότητας, και αυτό θα δείξει ότι επανεξετάζει τη σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση”,επισημαίνει το Stratfor,το οποίο έχει εκφράσει τις ίδιες ανησυχίες και για την Ελλάδα.

Τα δημοσιεύματα αυτά από το Stratfor δεν είναι τυχαία και απευθύνονται στους άπληστους Γερμανούς και τους δορυφόρους τους οι οποίοι επιμένουν να αντιμετωπίζουν τη κρίση λογιστικά,αφήνοντας την όποια γεωπολιτική σημασία της στην άκρη.

Στην ανάλυσή του το Stratfor επισημαίνει ότι η Κύπρος δεν έχει τη πολυτέλεια να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες έχοντας να αντιμετωπίσει τη τουρκική απειλή.
 
Ειδικά τώρα που η ένταση λόγω των κοιτασμάτων φυσικού αερίου είναι μεγάλη.

Και η ισραηλινή βοήθεια δεν αρκεί.

Το Stratfor τονίζει τις στενές σχέσεις της Ρωσίας με τη Κύπρο και γράφει ότι το 2009, έδωσε χρήματα στη Λευκωσία με αντάλλαγμα λίστα Ρώσων που είχαν περιουσιακά στοιχεία στο νησί και σε τράπεζές του.
 
Γίνεται επίσης αναφορά στην πώληση των S 300.

To Stratfor επιμένει ότι το Κρεμλίνο αναζητά εναλλακτικό λιμάνι του Ταρτούς και η Κύπρος προσφέρεται ως υποψήφια χώρα να προσφέρει βάση στη Ρωσία.

Επισημαίνει εξάλλου ότι η Κύπρος δεν ελπίζει σε ένταξη στο ΝΑΤΟ ,λόγω των τουρκικών αντιδράσεων.
“Η στρατηγική θέση του νησιού στα ανοικτά των ακτών των Λεβαντίνων,η παραδοσιακή αντίθεσή της με τη Τουρκία και το δυναμικό των πηγών υδρογονανθράκων της δίνουν σημαντικές δυνατότητες επιρροής σε συντονισμό με το Ισραήλ και τη Ρωσία”,αναφέρει η ανάλυση του Stratfor.

Και καταλήγει:

“Η οικονομική βοήθεια της Μόσχας θα επιτρέψει στη Κύπρο να διατηρήσει την ανεξαρτησία του προϋπολογισμού της και θα της δώσει στρατηγική ευελιξία να λειτουργεί σε υψηλότερο επίπεδο γεωπολιτικής.

Έτσι, η Λευκωσία πιθανόν θα δώσει προτεραιότητα στη ρωσική προσφορά διάσωσης, θέτοντας τα θεμέλια για ένα νέο ρόλο στη Μεσόγειο”.

 

Βερολίνο,«Sueddeutsche Zeitung»: Η Λευκωσία ενδέχεται να γίνει υποτελής της Μόσχας



 Βερολίνο.

«Η κρίση στην Κύπρο δεν είναι μόνο οικονομική αλλά θα γίνει και πολιτική. Η Λευκωσία ενδέχεται να γίνει υποτελής της Μόσχας», σημειώνει σήμερα η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».


Προς το παρόν, μόνο ένα κράτος είναι έτοιμο να σώσει την Κύπρο από τη χρεοκοπία, αν δεν έρθει ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό το κράτος είναι η Ρωσία. Με αυτό το κόστος η Λευκωσία θα γίνει υποτελής της Μόσχας.

Τι σημαίνει αυτό;

Στις κυπριακές τράπεζες να παραμείνουν τα ρωσικά χρήματα, η ‘Gazprom’ θα ελέγχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και ο ρωσικός στρατός, ενδέχεται να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στο νησί,- ως αποζημίωση σε περίπτωση που θα χάσει την τεχνική υποστήριξη που παρέχεται στη Ρωσία από το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, σημειώνει το βουλγαρικό Φόκους που επικαλείται τη γερμανική εφημερίδα.

Πρόσκληση Πούτιν προς Νετανιάχου να επισκεφθεί τη Μόσχα











Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να επισκεφθεί τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ισραηλινός αξιωματούχος στην Ιερουσαλήμ αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel.com.

Η πρόσκληση αυτή περιλαμβάνεται σε επιστολή του Πούτιν προς τον Νετανιάχου, ωστόσο σύμφωνα με τον ισραηλινό αξιωματούχο, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία για την επίσκεψη αυτή.

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έλαβε επιστολή από το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στην οποία τον συγχαίρει για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ και τον προσκαλεί να επισκεφθεί τη Μόσχα»,τόνισε ο ισραηλινός αξιωματούχος.

Η πρόσκληση έφθασε στον Νετανιάχου λίγες ώρες πριν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αρχίσει την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ.Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς επισκέφθηκε τη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα όπου εξέφρασε την ελπίδα να επαναληφθούν εφέτος οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ παρά το γεγονός ότι «οι πιθανότητες γι΄αυτό παραμένουν λίγες.

defencenet.gr

ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΖΕ ΚΕ ΒΑΡΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ...;;; ΒΙΝΤΕΟ

Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Κυπριακή Βουλή, αμέσως μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων.














Χιλιάδες ήταν οι πολίτες όπου μαζεύτηκαν από νωρίς έξω από το Κυπριακό κοινοβούλιο, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων τους, ενώ είχαν αποκλείσει νωρίτερα τους γύρω δρόμους.