ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

60% θέλει η τρόικα να φτάσει η κατάσχεση των καταθέσεων στην Τρ.Κύπρου

Έρχονται εξελίξεις
 
Σε ποσοστό μέχρι και 60% θέλει να η τρόικα να κατασχεθούν οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με το διάταγμα που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας.
 
Το ερώτημα είναι αν θα γίνει αυτό εφικτό: Στην Κύπρο ήδη διαφαίνεται ότι η απόφαση είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει "κενό γράμμα" και εκπονούνται άλλες λύσεις.
 
Αρχικά προβλέπεται να ανέλθει σε ποσοστό 37,5%, αλλά με «κλείδωμα» ενός επιπλέον ποσοστού 22,5%.
 
Στο διάταγμα της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου σημειώνεται ότι, πρακτικά, δεσμεύονται όλα τα κεφάλαια των καταθέσεων με ποσό άνω των 100.000 ευρώ... μέχρι νεωτέρας.
 
Ειδικότερα, το 37,5% κάθε κεφαλαίου άνω των 100.000 ευρώ, θα μετατραπεί υποχρεωτικά σε νέες μετοχές κατηγορίας «Α», μη μεταβιβάσιμες, αλλά και ποσοστό 22,5% θα παραμείνει «κλειδωμένο» για διάστημα έως και 90 ημέρες μετά τη λήξη της αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, η οποία, σημειωτέον, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.
 
Μέσα σε αυτό το διάστημα των 90 ημερών, θα προσδιοριστεί ποιο τμήμα αυτού του κεφαλαίου θα μετατραπεί επίσης υποχρεωτικά σε μετοχές κατηγορίας «Α», και ποιο θα μετατραπεί σε ειδικό τίτλο κατάθεσης (μέχρι τότε δεν υπάρχει καμία χρέωση τόκων προς όφελος του καταθέτη), η οποία θα ξεκινήσει να τοκίζεται από τότε με επιτόκιο 0,1%, από αυτό που θα είχε προκύψει, αν δεν είχαν επηρεαστεί οι καταθέσεις από το διάταγμα.
 
Πάντως αυτό που σημειώνουμε πιο πάνω είναι κάτι που γίνεται όλο και πιο σαφές: Δύσκολα θα προχωρήσει η διαδικασία και θα υλοποιηθεί η απόφαση του Eurogroup. Και σύντομα θα υπάρξουν και πολιτικές εξελίξεις. Θυμηθείτε το...
 
 defencenet.gr

BOYΛEYTINA TOY ΣΥΡΙΖΑ εργαζόταν ΥΠΕΡ της εταιρείας ΧΡΥΣΟΥ στη Χαλκιδική! Άφωνοι οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ


Άφωνοι οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την αποκάλυψη ότι βουλευτίνα του κόμματος εργαζόταν ΥΠΕΡ της εταιρείας ΧΡΥΣΟΥ στη Χαλκιδική!
Δείτε ποια είναι:



Έκθετη η Ιγγλέζη για τα μεταλλεία στις Σκουριές
 
 Υπόλογη απέναντι στους ψηφοφόρους της και τους κατοίκους που κινητοποιούνται κατά της λειτουργίας των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής Ζούγκλα για τις επαγγελματικές δραστηριότητές της στο παρελθόν, οι οποίες δεν φαίνεται να συνάδουν με τη μαχητικότητά της κατά των μεταλλείων.


Ειδικότερα, όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Ζούγκλα της Πέμπτης, με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, τον Οκτώβριο του 1998, υπέγραψε με την επαγγελματική της ιδιότητα ως Δασολόγος, σύμβαση μισθώσεως έργου με την εταιρία TVX HELLAS, προκειμένου να αναλάβει την αναδάσωση των πρανών, των τεχνητών λιμνών διαύγασης στη λεκάνη Σεβαλιέ του Μαντέμ Λάκκου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση μίσθωσης του έργου, η Κατερίνα Ιγγλέζη θα λάμβανε το ποσό των 4.992.000 δραχμών προκειμένου να αποπερατώσει το έργο.
 
zougla.gr



ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΥΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ...

Κύρια σημεία ομιλίας του Γενικού Γραμματέα, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής:






















Δεχόμαστε έναν ανελέητο πόλεμο λάσπης από το σύνολο των ΜΜΕ.
 
Αντέχουμε και θα αντέξουμε .

Είμαστε μόνοι εναντίον όλων, έχουμε όμως στο πλευρό μας τον Ελληνικό Λαό που έχει καταλάβει το βρώμικο επικοινωνιακό παιχνίδι εις βάρος μας. Πρόσφατα διαμαρτυρηθήκαμε κατά του καναλιού του μνημονίου και όλα τα πολιτικά κόμματα, ακόμα και το ΚΚΕ, κατήγγειλε την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής έξω από το MEGA.
 
Ο λαός όμως δεν ακούει πια τους κλέφτες, γιατί έχει ξυπνήσει. Όσο κι αν λασπολογούν, η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει και θα ανεβαίνει!

Μετά την Ελλάδα τα πυρά των παγκόσμιων τοκογλύφων χτύπησαν και την Κύπρο, η οποία δέχθηκε μια πρωτοφανή οικονομική επίθεση. Οι κυβερνώντες αποδείχθηκαν ανάξιοι των περιστάσεων, εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου της Εθνικής Οικονομίας.
 
Είναι τυχαίο που αυτή η οικονομική επίθεση στην Κύπρο συνέβη πριν βγουν το φυσικό αέριο και οι υδρογονάνθρακες;
 
Τυχαίο ήταν επίσης που πριν την οικονομική λαιμητόμο ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από τον Ερντογάν;
 
Όλα γίνονται για το φυσικό αέριο και υδρογονάνθρακες. Ο Ελληνισμός αναζητεί συμμάχους, αλλά ουδείς προσφέρεται.

Οι Έλληνες μόνοι τους μπορεί να σώσουν την Πατρίδα.
 
Οι Έλληνες να στηριχτούν και να στηρίξουν τους Έλληνες! Στο δίλημμα ευρώ η Ελλάδα επιλέγουμε Ελλάδα! Επιμένουμε στην καταγγελία του εξωτερικού χρέους ως επαχθές. Με ευρώ ή δραχμή η Ελλάς θα ζήσει.

Σε εμάς έπεσε βαρύ το χρέος και το καθήκον, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να σηκώσουμε ψηλά την σημαία μιας εθνικής σταυροφορίας.
 
Δηλώνω μετά πάσης τιμής ότι θα φανούμε αντάξιοι της αποστολής μας!"

Ολη η Ομιλία Ν.Γ.Μιχαλολιάκου
στην Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής

 

Ούτε ένα χρόνο δεν άντεξε η "σοσιαλιστάρα" Ολάντ!



«Κακό πρόεδρος» θεωρείται από το 51% των γάλλων ο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου CSA για το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.
 
Μόνο το 22% θεωρεί ότι είναι «καλός πρόεδρος της δημοκρατίας», ενώ το 27% των ερωτηθέντων δε θέλησε να εκφράσει άποψη. «Ανώτεροι υπάλληλοι (το 63% απάντησε αρνητικά), αυτοαπασχολούμενοι (59%) καθώς και συνταξιούχοι (55%), είναι ιδιαίτερα αυστηροί όσον αφορά την ικανότητα του Ολάντ να εκπληρώσει τα προεδρικά του καθήκοντα», υπογραμμίζει το CSA.
 
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ο Φρανσουά Ολάντ θεωρείται καλός πρόεδρος από το 60% των ψηφοφόρων του στον πρώτο γύρο, ενώ το ποσοστό των ψηφοφόρων του στο δεύτερο γύρο των εκλογών της 6ης Μαΐου που έχει την ίδια γνώμη είναι 48%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 26 και 27 Μαρτίου σε δείγμα 961 ανθρώπων ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι διαμένουν στη Γαλλία. Η δημοσκόπηση του CSA έρχεται μετά από μια σειρά δημοσκοπήσεων που δείχνουν συνεχή πτώση της δημοτικότητας του Ολάντ, δέκα μήνες μετά τη νίκη του επί του Νικολά Σαρκοζί.
 
Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Le Journal de Dimanche το Σαββατοκύριακο, έδειξε πτώση της δημοτικότητας του Ολάντ κατά 6 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με το Ifop, το 68% των ερωτηθέντων (έναντι 62% το Φεβρουάριο) δήλωσε δυσαρεστημένο με τον Φρανσουά Ολάντ ως πρόεδρο της δημοκρατίας.
 
Το 31% δήλωσε ικανοποιημένο, ενώ ένα 1% δεν εξέφρασε γνώμη. Πρόκειται για άλλο ένα κακό αποτέλεσμα όχι μόνο για τον Φρανσουά Ολάντ από τότε που εξελέγη, τον Μάιο του 2012, αλλά επίσης για ένα Γάλλο πρόεδρο, δέκα μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, υπογραμμίζει το Ifop.

ΙΟΥΛΙΟΣ του 1944: Ιδρυση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας με υπογραφή του ΚΚΕ και της ευρυτέρας αριστεράς


      ΤΟ ΚΚΕ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ  ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ!















Η ίδρυσις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας έγινε τον Ιούλιο του 1944 με την υπογραφή του τότε πρωθυπουργού της αναγνωρισμένης από τους «Συμμάχους» κυβερνήσεως του Καΐρου, Γεωργίου Παπανδρέου (του πρεσβυτέρου) και με την παρουσία στην Διάσκεψη του Ανδρέα Παπανδρέου, ως εμπειρογνώμονος της ελληνικής αντιπροσωπείας. 

Σας αποκαλύπτουμε ότι η ίδρυσις των ανωτέρω <<τοκογλυφικών>> οργανισμών εις τις οποίες είναι σήμερα δέσμια η Ελλάς, έγινε με την σύμφωνη γνώμη του ΚΚΕ και της ευρυτέρας αριστεράς! Και ιδού πως:

Μέχρι το καλοκαίρι του 1944, το ΕΑΜ/ ΚΚΕ τηρούσε αδιάλλακτη στάση έναντι της κυβερνήσεως Παπανδρέου. Μάλιστα, είχε σχηματίσει μια δική του ψευτοκυβέρνηση στα βουνά της Ευρυτανίας, της Π.Ε.Ε.Α. (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθερώσεως), ενώ είχε οργανώσει και μια ανταρσία στις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή, που απέτυχε. Όμως, αιφνιδίως, το ΕΑΜ/ΚΚΕ άλλαξε στάση και με την Συμφωνία του Λιβάνου, απεδέχθη την νομιμότητα της κυβερνήσεως Παπανδρέου. 
 
Αιτία της αλλαγής ήτο η επίσκεψη στο στρατηγείο των συμμοριτών μιας σοβιετικής αντιπροσωπείας, υπό τον συνταγματάρχη Ποπώφ, που προφανώς μετέφερε την νέα «γραμμή» από την Μόσχα (είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Α. Ήντεν στην Μόσχα, όπου έγινε η προεργασία της συναντήσεως Τσώρτσιλ-Στάλιν και της οριστικής «Συμφωνίας των ποσοστών» για τα Βαλκάνια – κατόπιν επιμονής του Ήντεν, συμφωνήθηκε προφορικά να μείνει η Ελλάς στο Δυτικό στρατόπεδο). 

Με αποτέλεσμα, στην τότε κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητος» του Γ. Παπανδρέου, να συμμετάσχουν τρία µέλη του ΕΑΜ: ο Αλέξανδρος Σβώλος, ως υπουργός των Οικονομικών, ο Ηλίας Τσιριµώκος Εθνικής Οικονομίας και ο Άγγελος Αγγελόπουλος (της γνωστής οικογενείας των βιομηχάνων, του ξέφρενου «πάρτι» των Olympic Games του 2004 και της προετοιμασίας της επισκέψεως Τσίπρα εις τας ΗΠΑ) υφυπουργός Οικονοµικών. Από το ΚΚΕ µετείχαν: ο Γιάννης Ζεύγος Γεωργίας, ο Νικόλαος Ασκούτης Συγκοινωνιών και ο Μιλτιάδης Πορφυρογένης Εργασίας.  
 
Άρα, εφόσον ο Παπανδρέου υπέγραψε την ίδρυση του ΔΝΤ, εμμέσως οι υπουργοί του –και οι κομμουνιστές- την συνυπέγραψαν! Με την σύμφωνη γνώμη του ΚΚΕ.