ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Bloomberg: Οι Τουρκοκύπριοι θα νιώσουν και αυτοί τον πόνο της κρίσης.












Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, σε οδοιπορικό του στα Κατεχόμενα, εστιάζει στις καθημερινές εμπορικές συναλλαγές κοντά στη διαχωριστική γραμμή που τώρα έχουν ατονήσει

Οι Τουρκοκύπριοι θα μοιραστούν κι αυτοί τον πόνο από την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, είναι το στίγμα που δίνει το διεθνές οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που, μάλιστα, «έπαιξε» αρκετές ώρες ως πρώτο θέμα στο bloomberg.com

Για πέντε χρόνια, αναφέρεται στο οδοιπορικό του Bloomberg, ο Ερτάν Ερκαντάν βγάζει το εισόδημά του πουλώντας χαλια στους Ελληνοκύπριους που φτάνουν στη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει την Λευκωσία στα δύο.

'Αν τα πράγματα είναι άσχημα για αυτούς, είναι και για εμάς», λέει ο 70χρονος έμπορος, καθώς καπνίζει ένα τσιγάρο και πίνει τουρκικό καφέ στο άδειο κατάστημά του. Και δείχνει τον έρημο δρόμο στον ρεπόρτερ του Bloomberg: «Κοίτα αυτόν τον δρόμο εδώ. Κανονικά όλοι αυτοί οι δρόμοι είναι γεμάτοι από κόσμο. Τώρα, είναι άδειοι»...

Οι Τουρκοκύπριοι φοβούνται ότι θα επηρεαστούν από την κατάρρευση της οικονομίας, καθώς οι δοσοληψίες των δύο πλευρών σε καθημερινή βάση ήταν έντονες, ακόμη και μετά την κατάρρευση του σχεδίου Ανάν, το 2004.

"Δεν θα είναι καλή εξέλιξη για τους Τουρκοκύπριους, ούτεοικονομικά ούτε πολιτικά», προσθέτει στο ρεπορτάζ ο Τζέιμς Κερ Λίντσεϊ, λέκτωρ στο LSE και συγγραφέας βιβλίου με τίτλο «Το πρόβλημα της Κύπρου». 

Στην διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας έχουν αναπτυχθεί πολύ οι επαγγελματικοί σύνδεσμοι και οι δουλειές ανάμεσα στις δύο πλευρές, λέει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «τώρα μιλάμε για μία πιθανή μαζική ύφεση στην κυπριακή οικονομία».

Στο δημοσίευμα γίνεται μία ιστορική αναδρομή για το κυπριακό πρόβλημα, ενώ επισημαίνεται η μεγάλη εισοδηματική διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές. Οι Ελληνοκύπριοι, με κατακεφαλήν εισόδημα 25.600 δολάρια, είναι κατά 2/3 πλουσιότεροι των Τουρκοκύπριων, την ώρα που τα Κατεχόμενα στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική βοήθεια της Τουρκίας, η οποία και χορήγησε δάνεια και εγγυήσεις ύψους σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων κατά την προηγούμενη χρονιά.

Ωστόσο, το Bloomberg εκτιμά ότι το οικονομικό χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι πιθανό να συρρικνωθεί καθώς η οικονομία της Κύπρου οδεύει σε σημαντική ύφεση, μετά την κατάρρευσση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της νήσου.
www.kathimerini.gr
 

ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ: ΟΧΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ...


 
Άλλες γίνανε τζαμιά, άλλες στάβλοι κι άλλες κείτονται ερείπια.
Τα ίχνη από το αίμα της Γενοκτονίας των Χριστιανών στέγνωσε πια αλλά τα ακοίμητα τεκμήρια της λεηλασίας και του πολιτισμικού σκέλους της Γενοκτονίας παραμένουν κάρφος στον οφθαλμό μας.
 
Αν πάρεις τα μονοπάτια των πορειών θανάτου, του Άουσβιτς εν ροή των Ελλήνων και των Αρμενίων της Μικράς Ασίας, εκεί όπου, σε ένα πρωτοφανές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, με παλλαϊκή συμμετοχή των εξισλαμισμένων ορδών που υποδύονται το τουρκικό «έθνος», βρήκαν φρικτό θάνατο εκατομμύρια αμάχων αδερφών μας, θα συναντήσεις παντού τα μνημεία της ανεκδίκητης βαρβαρότητας των Τούρκων.
 
Πανάρχαιες εκκλησίες και μοναστήρια μαγαρισμένες απ' τους μιναρέδες ή από γελάδια και πρόβατα.

Στην Τουρκία οι ιερωμένοι μας κυκλοφορούν με πολιτικά, μόνο ο Πατριάρχης φορά το σχήμα του. Η ελληνική κοινότητα της Πόλης, μετά από σειρά διώξεων, απέμεινε σκιά του εαυτού της, λίγοι γέροντες, την στιγμή που η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη ανθεί.

Στην Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει χριστιανική εκκλησία κι ούτε μπορεί να χτιστεί. Αν φοράς σταυρό, θα προπηλακιστείς και θα χάσεις την ελευθερία σου, αν όχι τη ζωή σου.
 
Στην Τουρκία χριστιανοί ιερωμένοι δολοφονούνται με την κάλυψη της αστυνομίας, ενώ στην Συρία των «ανταρτών» και την «ανοιξιάτικη» Αίγυπτο διεξάγεται από τους ισλαμιστές γενοκτονία σε βάρος των χριστιανών υπό την αφασιακή συνενοχή της αυτοκαταστροφικής Δύσης.

Τα καθεστώτα αυτά, φορείς ενός μεσαιωνικού μανιχαϊσμού, με βαθύτατα ρατσιστικές ιδεοληψίες και πρακτικές, που προπαγανδίζουν κι ασκούν βία σε βάρος των Χριστιανών, εφαρμόζουν σε βάρος των γυναικών πολιτικές που κάνουν το Γ' Ράϊχ να μοιάζει με παράδεισο δημοκρατικής ισότητας.

Γιατί άραγε οφείλουμε να επιτρέψουμε την ίδρυση μεγαλοπρεπούς τζαμιού, οποιουδήποτε τζαμιού, στην Αθήνα, στην πρωτεύουσα μιας Ορθόδοξης Χριστιανικής χώρας και πνευματική πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής ιδέας;
 
Δεκάδες οι υπαρκτοί ευκτήριοι οίκοι, τα τζαμιά για τους όποιους μουσουλμάνους ζουν εδώ ή μας επισκέπτονται.
 
Είναι ήδη πολύ περισσότερα απ' όσα θα 'πρεπε, όπως είναι ήδη πολλοί οι παράνομοι μουσουλμάνοι, πολύ περισσότεροι απ' όσους επιτρέπει η κοινωνική συνοχή της χώρας.Τα τζαμιά κι οι μιναρέδες τους είναι σύμβολα ισχύος για το Ισλάμ, την πλέον αναχρονιστική, επιθετική και ρατσιστική θρησκεία στον κόσμο.
 
Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
Αποκατέστησαν τις βεβηλωμένες εκκλησίες μας;Μπορούν οι Χριστιανοί να ζήσουν στις χώρες αυτές και να ασκήσουν ανεμπόδιστα τα λατρευτικά τους καθήκοντα; Όχι.

Λάθος μέγα λοιπόν μια τέτοια υποχώρηση, χωρίς καμία αμοιβαιότητα. Θα 'πρεπε όμως να γίνει αληθινή επανάσταση, να αρνηθούν τον πυρήνα της θρησκείας τους για να υπάρξει τέτοια αμοιβαιότητα. Απίθανο.

Κι εγώ δεν φοβάμαι να το πω: το Ισλάμ είναι φασισμός, είναι ρατσισμός, είναι ασύμβατο με τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας.
 
Η δυτική έννοια της Δημοκρατίας και της ισονομίας, δεν τους είναι μόνο άγνωστη αλλά και απεχθής. Χώρο επέκτασης μας θεωρούν και την περίοδο που διάγουμε την θεωρούν μόνο ανακωχή, γιατί γι' αυτούς «δεν υπάρχει ειρήνη με τους απίστους».

Μόνο ανοχή με αυστηρή επαγρύπνηση μπορούμε να δείχνουμε. Όχι υποχωρητικότητα. Διότι μια άλλη αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ. Είναι μια ζώσα εκρηκτική ύλη, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πυροδοτηθεί.
 
Δείτε την εξέλιξη των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, πως κατρακυλούν στον φανατισμό. Είχαν απαγορεύσει τις κούκλες στις βιτρίνες! Τώρα με νέα νομοθεσία θα παύσουν να υπάρχουν μικτά σχολεία από την ηλικία των εννέα ετών κι απάνω.!
Η μαντήλα και το τσαντόρ επεκτείνονται ραγδαία και στην τάχα πιο κοσμική Τουρκία. Δείτε τα χάλια της Αιγύπτου, την πρωτοφανή βαρβαρότητα των γενοκτόνων «αγωνιστών της ελευθερίας» στην Συρία.

Και θα επιτρέψουμε σε αυτούς να βάλουν πόδι στην πρωτεύουσα μας; Θα έχουμε την «απόλαυση» ν' ακούμε τον μουεζίνη να ρυπαίνει τ' αυτιά μας; Πόση λερή «πολιτική ορθότητα» ακόμη ως τον αυτοχειριασμό μας;
Κι υπενθυμίζω, στην Επανάσταση αγωνιστήκαμε εναντίον σουνιτών μουσουλμάνων, καθαιρέσαμε με την βία του αγώνα μας τα σύμβολα της μισητής δεσποτείας τους. Με το σπαθί και το ντουφέκι τους διώξαμε πίσω στην Ασία. Αυτούς πολεμήσαμε. Αυτούς που τώρα θέλουν τζαμί στην Αθήνα.
Όπως σωστά έγραψε κι ο φίλος Προφήτης, δεν έχουμε καμία υποχρέωση να διευκολύνουμε την πολυτελή τέλεση των λατρευτικών καθηκόντων των ορδών των παράνομων κι απρόσκλητων μουσαφιραίων.

Χρέος μας προς το εθνικό συμφέρον, την δημόσια τάξη και ασφάλεια, την κοινωνική συνοχή, είναι η μαζική απέλαση τους, όχι να τους χτίσουμε ...τέμενος.
Ας μην μαγαρίσουμε μόνοι μας την πόλη που έπεσε πολεμώντας για την ελευθερία της ο Καραϊσκάκης. Στον αττικό ορίζοντα δεν υπάρχει θέση για τζαμί. Προσβάλλει την αισθητική μας, την Ιστορία μας, την Ελευθερία
Φαήλος Κρανιδιώτης

H Τουρκία μπαίνει "από το παράθυρο" στην διαχείριση των κυπριακών κοιτασμάτων... με την επαναφορά του σχεδίου Ανάν


 
Επαναφορά στο σχέδιο Ανάν προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Σιμσέκ για την Κύπρο και είναι σαφές ότι μετά τις εξελίξεις στο οικονομικό μέτωπο και όσα περνάει ο καιρός προς τα εκεί θα επικεντρώνονται οι πιέσεις.Είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που επίσημα η Άγκυρα επαναφέρει το σχέδιο Ανάν και σίγουρα επ'αυτού σύνοτμα θα δούμε εξελίξεις.
 
Είναι αυτό που έχουν σημειώσει επανειλημμένα ότι η οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η τρόικα και η Γερμανία στο νησί για τα διαρπαγούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, θα έχει αντίκτυπο σε ολόκλητο το κυπριακό ζήτημα.

Το θέμα είνα ότι κατ'αυτό τον τρόπο μπαίνει και η Τουρκία "από το παράθυρο" στην διαχείριση των κυπριακών κοιτασμάτων...

Απαντώντας σε ερώτηση αν η τουρκική κυβέρνηση έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να βοηθήσει οικονομικά την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω κατεχομένων, ο κ. Σιμσέκ είπε ότι «επιθυμούμε όλοι οι γείτονές μας να αυξάνουν την ευημερία τους, διότι η Τουρκία είναι η χώρα που θα έχει το περισσότερο όφελος από αυτό».

Όπως είπε, «η σημαντικότερη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς στη Νότια Κύπρο, είναι να οδηγηθούμε σε μία λύση με δύο κράτη και δύο ισότιμες κοινότητες, δηλαδή με τρόπο που προέβλεπε το 2004 και ο ΟΗΕ» είπε ο Τούρκος.

Μάλιστα, ανέφερε ότι μετά το 2004, η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι ακολουθούν μία γραμμή της μορφής «"Είμαστε μέλος της ΕΕ. Η Τουρκία είναι αυτή που έχει ανάγκη. Εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιβαστούμε. Ας συμβιβαστούν οι Τούρκοι". Η στάση αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει στη λύση» είπε επαναλαμβάνοντας πως η λύση που είχε προτείνει το 2004 ο ΟΗΕ «θα προσφέρει όφελος στη Νότια Κύπρο».

ΤΟ ΕΛΑΜ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

Άρχισαν και στην Κύπρο μας να ηχούν τα καμπανάκια για το αμαρτωλό σύστημα εξουσίας που έφερε την κρίση. 

Έτσι, με δημοσίευμά του ο βρετανικός Independent αναφέρεται στην «ανατριχιαστική» (για το παγκόσμιο σύστημα) προοπτική να ξεπεταχτεί ένα ισχυρό λαϊκό εθνικιστικό κίνημα και στην Κύπρο!

Το δημοσίευμα αρχίζει με το γνωστό και χιλιοπαιγμένο και στην κυρίως Ελλάδα έργο των… ρατσιστικών επιθέσεων κατά των «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών» («Στόχος αυξανόμενων επιθέσεων γίνονται μετανάστες εργάτες στην Κύπρο») και περνώντας στο «ψητό» αναφέρει τα εξής:

«Η Κύπρος έχει ακροδεξιό κόμμα, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, που διατηρεί σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. 

Στις βουλευτικές εκλογές του 2011 το ΕΛΑΜ μετά βίας συγκέντρωσε το 1% των ψήφων, αλλά ήδη επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το θυμό που νιώθουν οι Κύπριοι μετά τη σκληρή συμφωνία διάσωσης με τους εταίρους.

Οικονομική αναλύτρια με έδρα τη Λευκωσία δηλώνει ότι είδε φυλλάδια του ΕΛΑΜ στο δρόμο έξω από δύο υποκαταστήματα τραπεζών, κάτι που υποδεικνύει ότι το κόμμα επιδιώκει να στρατολογήσει νέα μέλη στοχεύοντας στους οργισμένους καταθέτες. Ωστόσο, η εκτίμηση της ίδιας είναι ότι στην Κύπρο ένας τέτοιος σχηματισμός δεν θα βρει εύκολα την ανταπόκριση της οποίας έχει τύχει η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα: 

«Δε λέω ότι δεν μπορεί να συμβεί, αλλά αν είναι να συμβεί τότε βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο εδώ». Αντίθετα ο Δώρος Πολυκάρπου, διευθυντής δικτύου υποστήριξης μεταναστών, δηλώνει πιο απαισιόδοξος, αναφέροντας μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων. 

«Αν στους επόμενους τρεις ή τέσσερις μήνες απογοητευτούν από την κυβέρνηση, ένα τμήμα των ψηφοφόρων της είναι πιθανό να στηρίξουν νεοναζιστικές ομάδες».

Αυτά, λοιπόν, είναι τα… προεόρτια. Ανάλογα δημοσιεύματα είχαμε και για δω, όταν άρχιζε η ξέφρενη κούρσα της Χρυσής Αυγής. 

Το ΕΛΑΜ  ετοιμάζεται και ίσως ν α ακολουθήσει την ίδια θριαμβευτική πορεία!