ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ηλίας Νικολακόπουλος: «Τρέμουμε τις ευρωεκλογές λόγω Χρυσής Αυγής»!



Αν υπάρχει κάτι το ενδιαφέρον στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Πρετεντέρη, αυτό σίγουρα δεν ήταν η παρουσία όλης της ‘‘αφρόκρεμας’’ του μνημονιακού μπλόκ.
 
Ποιος νοιάζεται για το ότι παρέστησαν ο Στουρνάρας, η Δαμανάκη, ο Χρυσοχοϊδης, η Καϊλή, ή οποιοσδήποτε άλλος απολογητής και υμνητής των διεθνών τοκογλύφων;
 
Αυτό το οποίο ξεχώρισε ήταν τα όσα είπε ο γνωστός ‘‘εκλογολόγος’’ Ηλίας Νικολακόπουλος, και τα οποία, φυσικά, δεν αφορούν το  περιεχόμενο του βιβλίου του Πρετεντέρη.

Παραθέτουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα σημερινά ‘‘Νέα’’:
 
« Ο μόνος που θα μιλήσει εκτενώς για το βιβλίο είναι ο Νικολακόπουλος.
 
Αλλά ως δημοσκόπος θα κάνει και την πιο εύστοχη παρατήρηση για την Ευρώπη.
 
‘‘Τρέμουμε τις ευρωεκλογές που έρχονται και το ευρωκοινοβούλιο που θα σχηματιστεί.
 
Χρυσή Αυγή, Μπέπε Γκρίλο, Βρετανοί αντιευρωπαϊστές και τόσοι άλλοι…’’».
 

Ο Ερτογάν στο Λευκό Οίκο με αιτήματα για ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ, Κυπριακό και Ισραήλ


 

Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα προσκάλεσε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερτογάν στο Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο μίας σειράς επαφών με ηγέτες από την περιοχή με τους οποίους επιθυμεί να λάβει αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαίου.

Βεβαίως, αυτό δεν είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης μεταξύ των δύο ηγετών, διότι θα τεθούν και θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα την Ελλάδα και την Κύπρο και θα τα θέσει ο κ. Ερτογάν, αφού από την αμερικανική ανακοίνωση είναι ξεκάθαρο ότι δεν βρίσκονται στην ατζέντα του προέδρου Ομπάμα.
 
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας θα θέσει τα θέματα της ενέργειας, άρα και της ΑΟΖ, όπως και το Κυπριακό. Ως γνωστόν οι Αμερικανοί είναι “Πόντιοι Πιλάτοι” στο θέμα και ζητούν προηγούμενη συνεννόηση με τις γειτονικές χώρες, πριν η Ελλάδα προχωρήσει σε ανακήρυξη.

Η Αγκυρα κατέγραψε τις προθέσεις της σε επιστολή του κ. Αχμέτ Νταβούτογλου προς τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι. Η Τουρκία απαιτεί διευθέτηση του Κυπριακού στη βάση του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν και ένα μοίρασμα -μία διχοτόμηση θα έλεγα- στη βάση του 50-50 στα αποθέματα φυσικού αερίου.
 
Αυτή είναι η θέση των Τούρκων, και αυτή τη θέση προσπαθούν να επιβάλουν στους Αμερικανούς, οι οποίοι όμως υποστηρίζουν μοίρασμα μόνο μετά τη λύση και με βάση την όποια λύση προκριθεί. Συμφωνούν δηλαδή με την κυπριακή θέση.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία επαναπροσέγγισης της Τουρκίας με το Ισραήλ. Με το θέμα θα ασχοληθεί ο κ. Κέρι ο οποίος άλλαξε το πρόγραμμα του και μεταβαίνει και στη Τουρκία την Κυριακή, για να πείσει τον κ. Ερτογάν να μην επισκεφθεί τη Γάζα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επιμένει, είναι ένα σοβαρότατο ζήτημα διότι η Ουάσιγκτον έχει χαρακτηρίσει τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.

Η επίσκεψη του Ερντογάν στον Λευκό Οίκο πραγματοποιείται λίγες εβδομάδες από την παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου για αναθέρμανση των διπλωματικών σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέϊ Κάρνι δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, ο Ομπάμα θα θίξει στον Ερντογάν το θέμα της Συρίας και αυτό της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Κάρνι είπε ότι ο κ. Ομπάμα που είχε επισκεφθεί και το Αμμάν κατά την πρόσφατη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, θα υποδεχθεί στις 26 Απριλίου στην Ουάσιγκτον και τον βασιλιά Αμπντάλα.

Πρόσθεσε ότι κατά τη δεύτερη συνάντησή του με τον βασιλιά της Ιορδανίαςς, ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναφερθεί στις «πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη Συρία, την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία και σε άλλα περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Πριν από τις δύο συναντήσεις αυτές, ο Ομπάμα θα υποδεχθεί μέσα στον Απρίλιο και άλλους ηγέτες από τη Μέση Ανατολή: στις 23 του μήνα τον εμίρη του Κατάρ σεΐχη Χάμαντ Μπεν Χαλίφα αλ Θάνι, και στις 16 τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι Μοχάμαντ Μπεν Ζάγιεντ αλ Ναχγιάν.

ΠΑΣΟΚ: Επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η Χρυσή Αυγή.VIDEO.

Με αφορμή τα γεγονότα στην προανακριτική, ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία σημειώνει πως η Χρυσή Αυγή γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τη Δημοκρατία.
 
Για τους εξείς λόγους: Δείτε το video
 
 
Ο Βενιζέλος παραδίδει μαθήματα φασισμού
(enikos.gr 14-06-2012)  
 
 
 
 

Ζωή Κωνσταντοπούλου:«Ο Βενιζέλος προκάλεσε το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη»



Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής επιτροπής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφερόμενη στις σκηνές και τους διαλόγους ντροπής, που εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη, κατά την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή, που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «διαχειρίστηκε την ένταση» στην Προανακριτική με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκαλέσει το «προβλέψιμο», όπως το χαρακτήρισε, ξέσπασμα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του κόμματός της περί απόπειρας συγκάλυψης της αλήθειας στην Προανακριτική, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στον πρόεδρο της επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όσο και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που μετέχουν στην Προανακριτική.

Όσο για το επεισόδιο ανάμεσα στην ίδια και τον κ. Βενιζέλο, η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε ότι επρόκειτο για μια «φασιστική, σεξιστική και χυδαία» επίθεση.
Στο ίδιο μήκος κύματος δε, συνέχισε την επίθεσή της κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο κατηγόρησε για ασάφειες και άρνηση απάντησης σε συγκεκριμένες ερωτήσεις κατά την εξέτασή του από τα μέλη της Προανακριτικής.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προς το παρόν δεν έχουν προκύψει στοιχεία, τα οποία ξεκάθαρα να αποκλείουν το ενδεχόμενο των ευθυνών του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Οικονομικών, αναφορικά με την απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ.
 

 

Oι πρώτες εικόνες από τους νέους σταθμούς του μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη [φωτογραφίες]

Οσο και αν μέσα στο γενικό κλίμα μιζέριας φαινόταν δύσκολο, είναι γεγονός ότι από το Σάββατο θα παραδοθούν στο κοινό δύο νέοι σταθμοί του μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη...

Σήμερα έκαναν τα εγκαίνια των σταθμών της γραμμής 2 «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης.

Υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούν καθημερινά περί τους 50.000 επιβάτες ενώ θα καλύπτουν τη διαδρομή Ανθούπολη-Σύνταγμα σε 13 λεπτά. Η Αττικό Μετρό συνεχίζει την επέκταση της γραμμής 2 προς το Ελληνικό με τους σταθμούς «Ηλιούπολη», «Αργυρούπολη», «Άλιμος» και «Ελληνικό».

 Φωτογραφίες Eurokinissi

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ...!

ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ
ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ...?

Δύο δασικές πυρκαγιές βρίσκονται  σε εξέλιξη και εκτός ελέγχου στην περιοχή της Πελοποννήσου:

H πρώτη στην στην Κάτω Συνοικιά Τρικάλων Δήμου Ξυλοκάστρου Κορινθίας (θέση Φιλοκάλι), η οποία ξέσπασε στις 11:10 το πρωί σε δασική περιοχή και μέχρι στιγμής κατακαίει θαμνώδεις εκτάσεις.
 
Στην περιοχή ήδη επιχειρούν 10 οχήματα με 24 πυροσβέστες αλλά το έργο τους δεν δείχνει τόσο εύκολο, τόσο εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή όσο και λόγω του δύσβατου πολλών σημείων.

Η δεύτερη πυρκαγιά μαίνεται από τις 13:45 στη Δυτική Αχαΐα και στην θέση Πέτα, καίγοντας δασική περιοχή. Ήδη έχει σπεύσει δύναμη από 10 οχήματα με 24 πυροσβέστες καθώς και ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τραυματισμούς ή ζημιές σε σπίτια, ωστόσο η μάχη και στα δύο μέτωπα βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς να θεωρείται πως κάποια από τις δύο πυρκαγιές έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σημειώνεται πως, όπως στην περιοχή της Κάτω Συνοικιάς, ισχυροί άνεμοι πνέουν και στο Πέτα, κάνοντας το έργο της πυρόσβεσης ακόμη πιο δύσκολο.

TO BBC ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ: ''ΠΕΙΝΑΣ;;; ΦΑΕ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ...''!!! ΦΩΤΟ!!!


Με εισαγωγή ένα γκράφιτι με την παραπάνω αναφορά σε δρόμο της Αθήνας, ο ανταποκριτής τoυ BBC στην Αθήνα αναφέρεται στις δόξες του ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τη σημερινή πτώση.

Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις πολιτικών αλλά και οπαδών, όπως μιας φοιτήτριας που λέει ότι η λέξη ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα βρόμικη, όμως «θα προσπαθήσουμε να το ξαναζωντανέψουμε», αλλά και την πεποίθηση πως κάποιοι προσπαθούν να χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ όλα τα λάθη των τελευταίων 40 ετών, απλά και μόνο επειδή το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε μετά το 2009 και αναγκάστηκε να πάρει τα μέτρα.
 
Δεν λείπει η αναφορά στον ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου, με τον Σήφη Βαλυράκη να δηλώνει στο ΒBC: «Ηταν ιδιοφυία. Το ΠΑΣΟΚ είναι μια ερωτική σχέση. Είχε σχέση με το όνειρο της ελευθερίας, της δημοκρατίας και ενός καλύτερου μέλλοντος».
 

Ο πρώην υπουργός συνεχίζει ότι «αισθάνομαι λίγο απογοητευμένος γιατί το όνειρο αυτό δεν υλοποιήθηκε όπως περιμέναμε. Εχουμε μια χώρα χρεοκοπημένη και διεφθαρμένη».

Από την πλευρά του ο Παύλος Τσίμας σημειώνει πως «δεν ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ για οτιδήποτε πήγε λάθος στον τόπο, αλλά επειδή υπήρξε το κόμμα διακυβέρνησης για σχεδόν 3 δεκαετίες, τώρα τιμωρείται». Ο αρθρογράφος περιγράφει πως το ΠΑΣΟΚ διόγκωσε τον δημόσιο τομέα και επάνδρωσε τις κρατικές εταιρείες ακόμη και τα πανεπιστήμια με μέλη ή διορισμένους του κόμματος. Σύμφωνα με τον Παύλο Τσίμα η επένδυση που έκανε το ΠΑΣΟΚ στη χώρα ήταν σημαντική παρά τον υπερβολικό τρόπο με τον οποίο έγινε η διαχείρισή της.

Ο ανταποκριτής του BBC επισκέφθηκε και το Καλέντζι στην Αχαΐα καθώς και το καφενείο που λειτουργεί εκεί που ήταν το σπίτι των Παπανδρέου (όπως αναφέρει ο ανταποκριτής...) . Φιλοξενεί την άποψη θαμώνα που λέει ότι «οι Παπανδρέου είναι μια μεγάλη πολιτική οικογένεια. Αλλά ίσως η δημοκρατία δεν θα έπρεπε να έχει σχέση με δυναστείες».

Το άρθρο αναφέρεται και στο τακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι έγινε σε ένα στάδιο με άδεια καθίσματα, ενώ ανακαλύπτει και πολίτες που αν και παλιά στήριζαν το ΠΑΣΟΚ, τώρα το κατηγορούν πως «κατέστρεψε την εθνική ταυτότητα».

Το εκτενές άρθρο καταλήγει ως εξής:

«Το ΠΑΣΟΚ ονειρευόταν μια διαφορετική κληρονομιά, ήθελε να το θυμούνται για τα σημαντικά επιτεύγματα που έκανε στην αρχή της ιστορίας του. Αλλά αντί για αυτό, έχει γίνει το πολιτικό θύμα της κρίσης που το ίδιο βοήθησε να δημιουργηθεί. Και η οποία μπορεί να το ρίξει οριστικά».

Σάλος στην Ολλανδία: Νόμιμο το κόμμα των παιδεραστών στην Ολλανδία!

 
Αλλά  κάποι άλλοι καίγονται να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή
Μία απόφαση όνειδος για αυτό που ονομάζεται ευρωπαϊκός πολιτισμός βγήκε από τα δικαστήρια της Ολλανδίας.
 
Σύμφωνα με αυτή το περιβόητο «κόμμα των παιδεραστών», μία οργάνωση δηλαδή που ως πρόγραμμα της έχει την «νομιμοποίηση των σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ενηλίκων και παιδιών», κέρδισε το «δικαίωμα του στην ελεύθερη έκφραση», όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα του ελλαδικού ηλεκτρονικού τύπου.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι δεν πραγματοποιήθηκε ουδεμία ανακοίνωση από τους «δημοκράτες» του «συνταγματικού τόξου», έστω μια… εκδηλωσούλα , προκειμένου να διατρανωθεί η αντίθεση της δημοκρατίας στους παιδεραστές.
 
Φαίνεται ότι ξόδεψαν όλη την «δημοκρατικότητα» τους στην Χρυσή Αυγή και στις κραυγές για να τεθεί εκτός νόμου.
Ούτε οι «ανθρωπιστές» της αριστεράς βγήκαν να καταδικάσουν την εν λόγω απόφαση και να κάνουν συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις για να κηρυχθεί παράνομη η εν λόγω οργάνωση.
 
Φαίνεται ότι αφού δεν ενεπλέκονται συμφέροντα εργολάβων που θέλουν φθηνό εργατικό προσωπικό, δεν συγκινείται η αριστερά της «προόδου» και οι υπόλοιπες παραφυάδες του μαρξισμού.

Γιατί άραγε; Μήπως επειδή το κόμμα των παιδεραστών δεν συγκρούεται με τα συμφέροντα καναλαρχών, εργολάβων, πολιτικάντηδων και διεθνών επικυρίαρχων;
 
Ή μήπως επειδή η «δημοκρατικότητα» τους επιβάλλει την «ελευθερία της έκφρασης» για όλους  πλήν  της Χρυσής Αυγής;