ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΟΣΜΙΟ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ : Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ



Ο χώρος από τη Σάμο ως την Κω το περίφημο «πλατώ Κω-Σάμου» αποτελείται από ηφαιστειακά υλικά. 

Το ανατολικό μέρος της Κω συμμετείχε σε αυτή την ηφαιστειακή δραστηριότητα που ήταν ιδιαίτερα έντονη πριν από 11 εκατομμύρια χρόνια. Κληρονομιά αυτής της δράσης είναι τα σπουδαία ορυκτά και μεταλλεύματα που συναντάμε σήμερα στην περιοχή μας. 

Από αυτά είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ένα ορυκτό για το οποίο ήδη σας έχω μιλήσει σε προηγούμενες αναφορές μου. Το Όσμιο είναι ένα σπάνιο στοιχείο το οποίο συνήθως πολλές φορές συναντάται με το Ρήνιο ένα άλλο εξίσου σπάνιο στοιχείο.Το τετροξείδιο του Οσμίου μυρίζει τόσο άσχημα ώστε το στοιχείο του πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη οσμή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαστημικές εφαρμογές, σε φωτογραφικές διαφάνειες μικροσκοπίων και για να ανιχνεύσει τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Επιπλέον χρησιμοποιείται για να προσθέσει τη σκληρότητα στα κράματα και για στις άκρες γραφίδων, στους άξονες οργάνων, και στις ηλεκτρικές επαφές. 
Μέχρι τη δεκαετία του 1990, τα μέσα που διαθέταμε δεν μπορούσαν να μετρήσουν αυτά τα στοιχεία. Τώρα έχουμε την δυνατότητα να τα μετρήσουμε σε εύρος ανά τρισεκατομμύριο, και είμαστε σε θέση να  διαπιστώσουμε ότι το Ρήνιο και το Όσμιο είναι μια μοναδική ομάδα. 

Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία αυτά είναι σπάνια μόνο στην επιφάνεια της Γης. Το  Ρήνιο και Όσμιο αποτελούν μέρος της ομάδας του Λευκόχρυσου, και όπως τα υπόλοιπα στοιχεία αυτής της ομάδας είναι πολύ σιδηρόφιλα δηλαδή αγαπούν τον σίδηρο. Το Όσμιο είναι το πυκνότερο στοιχείο όλων αυτών (22,57 γραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό).
Όταν η Γη σχηματιζόταν, διαλύονταν στο λιωμένο σίδηρο, μαζί με το κοβάλτιο, το νικέλιο, το φώσφορο, και πολλά άλλα στοιχεία. Σήμερα, σχεδόν όλο το Ρήνιο και Όσμιο του πλανήτη βρίσκεται στο σιδερένιο πυρήνα του, αφήνοντας στον πυριτικό μανδύα μόνο κάτι  λιγότερο από ένα μέρος ανά δισεκατομμύριο. 

Το Ρήνιο, που εμφανίζεται σε περίπου 200 μέρη στο τρισεκατομμύριο έξω από τον πυρήνα, παρουσιάζεται  σε δύο ισότοπα, ατομικού βάρους 185 και 187. 

Το Ρήνιο-187 είναι πολύ ελαφρά ραδιενεργό, και μετατρέπεται σε Όσμιο-187 με χρόνο ημι-ζωής 42,3 δισεκατομμύρια χρόνια. (Αυτό συμβαίνει όταν ένα νετρόνιο διασπάται σε ένα πρωτόνιο, αφήνοντας το ατομικό βάρος αμετάβλητο.) Ως εκ τούτου το Όσμιο πολύ αργά συλλέγει περισσότερο το ισότοπο 187. 
Με το αργό ραδιενεργό "ρολόι" του και την ακραία σπανιότητα του, το Ρήνιο φαίνεται σαν ένα στοιχείο πολύ δύσκολο για μελέτη. Όμως το Ρήνιο και Όσμιο, σχεδόν δίδυμα στο περιοδικό πίνακα, συμπεριφέρονται διαφορετικά όταν τα πετρώματα λιώνουν και ξανα-κρυσταλλοποιούνται. Αν δεν υπάρχει σίδηρος γύρω, τότε το Όσμιο δεν έχει καμία προτίμηση από το να λιώσει ή να παραμείνει ένα στερεό ορυκτό, αλλά αντιθέτως το Ρήνιο υποστηρίζει ένθερμα την τήξη. 

Στην γλώσσα των γεωχημικών, το Όσμιο είναι ένα συμβατό στοιχείο, ενώ το Ρήνιο είναι έντονα ασυμβίβαστο. Ως εκ τούτου, ένα πέτρωμα στον μανδύα που υφίσταται κάθε βαθμό τήξης σταματά το ρολόι του Ρήνιου- Όσμιου. 

Με την πάροδο του χρόνου το λιωμένο υλικό, μέσω της ηφαιστειακής δραστηριότητας, μεταφέρει το Ρήνιο από το μανδύα στην κρούστα και τις ηπείρους, και εκεί θα αποτελέσει το ασυμβίβαστο κατακάθι δισεκατομμυρίων χρόνων δραστηριότητας του μανδύα. 
Το επιπλέον Ρήνιο όταν εισέρχεται στην κρούστα αλλάζει την φαινομενική ημερομηνία στο ρολόι «Ρήνιο-Όσμιο» του πετρώματος του φλοιού. 

Αν προσπαθούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το ρολόι «Ρήνιο-Όσμιο», ως μέθοδο χρονολόγησης, αυτές οι διαφορές θα δημιουργούσαν πρόβλημα στα δεδομένα. Αλλά επειδή μπορούμε να δούμε ήδη την ηλικία των πετρωμάτων με άλλα μέσα, μπορούμε να μετατρέψουμε το πρόβλημα σε ένα σήμα που περιέχει πληροφορίες σχετικά με αλλαγές που σχετίζονται με την τήξη στον μανδύα και φλοιό. 
Έτσι, μια προσεκτική μελέτη στο Ρήνιο και Όσμιο μπορεί να ρίξει φως σε κάποια βαθιά προβλήματα γεωλογικά. Για ένα πράγμα, υπάρχουν περισσότερα από αυτά τα μέταλλα στον φλοιό και τον ανώτερο μανδύα από ότι θα πρέπει να υπάρχει. 

Ο λόγος είναι ότι μετά την δημιουργία του πυρήνα 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, περισσότερος σίδηρος έτρεχε πάνω στη Γη εξαιτίας του αργού βομβαρδισμού των αστεροειδών. Έτσι, στην πραγματικότητα, η Γη κατά την διάρκεια της ψύξης πήρε Ρήνιο και Όσμιο στον φλοιό και τον ανώτερο μανδύα. 

Μέσα από τις μελέτες ισοτόπων Οσμίου μπορούμε να εξετάσουμε πώς αυτό το πάγωμα έγινε και πως έχει αναμειχθεί με το υπόλοιπο του μανδύα. Μπορούμε επίσης να δούμε τα σημάδια της ανάμειξης του φτωχού σε Όσμιο χαμηλότερου μανδύα και με το πλούσιο Όσμιο του πυρήνα. Αυτή είναι μια απλοποιημένη εικόνα, φυσικά. 

Ωστόσο το Όσμιο μπορεί να προέλθει και από τους μετεωρίτες. Πως γίνεται αυτό; Όσον οι μετεωρίτες συνεχίζουν να πέφτουν κάτω στη Γη, προσθέτουν Όσμιο στα ιζήματα. Όμως το Όσμιο του μετεωρίτη παρουσιάζει ισότοπα του είναι διαφορετικά από εκείνα  της Γης. 
Ο Karl Turekian είναι ένα από τους επιστήμονες που χρησιμοποιεί το Όσμιο για να μελετήσει τη συνεχή ροή της σκόνης από το διάστημα πάνω στη Γη. Οι μεγαλύτερες ποσότητες Οσμίου στα ιζήματα του πυθμένα των ωκεανών συχνά δείχνουν προέλευση από πρόσκρουση αστεροειδών, δίνοντας στους ερευνητές μια νέα τεχνική για να εκτιμήσουν πόσο μεγάλη ήταν η πρόσκρουση. 

Σήμερα το Όσμιο και το Ρήνιο μπορούν να βρεθούν σε πολύ λίγα μέρη του πλανήτη. Το Όσμιο συναντάται συνήθως σε άμμους, όπως εκείνοι που βρίσκονται στην Αμερική και τα Ουράλια. Το Ρήνιο περιέχεται στα σουλφίδια του ηφαίστειου Kudriavy, στα Kurile νησιά στην Ανατολική Ρωσία. 

Γεωδίφης με πληροφορίες από το About.com
Αυτό που δεν μας λένε οι πολιτικοί για τους επίδοξους κηδεμόνες μας, τώρα που απωλέσαμε επιπλέον μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, είναι τα ανταλλάγματα που ζητάνε για να μας στηρίξουν.

Εκτός από την αγορά οπλικών συστημάτων  όλοι αυτοί γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει πολύ πλούσιο υπέδαφος. Με βάση έρευνες και μελέτες που έχουν γίνει, υπάρχει πετρέλαιο , ουράνιο, όσμιο, χρυσός, κόκκινος υδράργυρος και άλλα πολύτιμα ορυκτά.
Αν και είναι κοινό μυστικό καμία κυβέρνηση δεν είχε  το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνιδάκι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται.  
Το επεισόδιο στα Ίμια έγινε γιατί κάτω από τη βραχονησίδα υπάρχει όσμιο, πολύς χρυσός αλλά και κόκκινος υδράργυρος, που είναι το δεύτερο κατά σειρά ακριβότερο μέταλλο μετά το όσμιο. 

Για να καταλάβουμε την αξία αυτών των ορυκτών αρκεί να πούμε ότι ένα κιλό όσμιο, κοστίζει όσο 8 τόνοι χρυσού και ένα κιλό κόκκινος υδράργυρος κοστίζει όσο 2 τόνοι χρυσού. Και τα δύο αυτά ορυκτά, το όσμιο και ο κόκκινος υδράργυρος είναι πολύ σπάνια και έχουν χρήση στην πυρηνική βιομηχανία, που όλοι ξέρουμε ποιοι διαθέτουν.
Βάζουν λοιπόν τους Τούρκους να μας φοβερίζουν με casus beli για το Αιγαίο και την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια όπως δικαιούμαστε για να μην μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε εμείς τον ορυκτό πλούτο της χώρας ΜΑΣ.

Προς το παρόν δεν έχει ακουστεί τίποτα για τυχόν δικαιώματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης . Όμως κάθε μέρα μαθαίνουμε για τα χρέη των προηγούμενων κυβερνήσεων που τα μετέθεταν στο μέλλον (Goldman Sachs) και τις τιτλοποιήσεις που έκαναν για να μπορέσουν να κάνουν αυτές τις συμφωνίες. 

Σημειωτέον ότι υπήρχε πρόταση τότε να τιτλοποιηθούν ακόμα και τα μελλοντικά έσοδα του Παρθενώνα και να πουληθούν. Ποιος μου λέει ότι δεν θα γίνει και τώρα κάτι ανάλογο με τα δικαιώματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης όλου αυτού του ορυκτού πλούτου που διαθέτουμε?.
Για αυτό θέλουν οι «μεγάλοι φίλοι μας» να μας διαλύσουν για αυτό βάζουν εγκάθετους και μας δημιουργούν έριδες για να τρωγόμαστε μεταξύ μας και να μην μπορέσουμε ποτέ να σηκώσουμε κεφάλι. 

Για αυτό ίσως θέλουν να αλλοιώσουν την ομοιογένειά μας.  Είναι πολύ μεγάλα τα συμφέροντα για να επιτρέψουν να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα τέτοια κοιτάσματα. 

Όποιος προσπάθησε να το κάνει τον έφαγε η μαρμάγκα!!!

Λογικά το σχέδιο είναι να μας αποδυναμώσουν όσο χρειαστεί ώστε να μας ελέγξουν και να αναλάβουν μετά και τον έλεγχο των κοιτασμάτων που γνωρίζουν από τις μελέτες και  τους δορυφόρους τους αλλά και τις χαρτογραφήσεις των Ναζί!!!, ότι υπάρχουν . 

Διαφορετικά τι συμφέρον θα είχαν να ασχολούνται τόσο πολύ με εμάς ?
Αν και όλα αυτά θεωρούνται λίγο πολύ γνωστά, η πολιτεία παίζοντας το παιχνίδι του ξένου παράγοντα, φροντίζει να τα απαξιώνει σε κάθε ευκαιρία θεωρώντας υπερβολικά τα στοιχεία ή αναγάγοντας τα στη σφαίρα του αστικού μύθου. 

Και έτσι και τα κοιτάσματα παραμένουν ανεκμετάλευτα και η Ελλάδα βουλιάζει !



Η Κρίση των Ιμίων δεν είχε συνέπειες ως προς το καθεστώς των νησιών. Ωστόσο, έδωσε αφορμή στην Τουρκία να θέσει ζήτημα "Γκρίζων Ζωνών" στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδας σε αρκετά νησιά και να θέσει ένα ακόμη θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών.
Παρ' όλα αυτά, η ελληνική πλευρά δεν αποδέχτηκε ποτέ την ύπαρξη τέτοιου θέματος, επικαλούμενη τις διεθνείς συνθήκες.
Τα γεγονότα στα Ίμια κλόνισαν την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης, ειδικά όταν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής τους Αμερικανούς για τον καταλυτικό τους ρόλο στην αποκλιμάκωση της έντασης.
Μετά την κρίση - Το Πάσχα του 1996
Στις 17 Απριλίου του 1996 συνέβη άλλο ένα επεισόδιο.
Ενώ οι δύο πλευρές έκαναν τις συνηθισμένες περιπολίες τους, κατά τις 2 το μεσημέρι εμφανίστηκε ένα ταχύπλοο πολιτικό σκάφος με επιβαίνοντες τρία άτομα. Κατά την αναγνώριση διαπιστώθηκε πως ήταν μέλη της οργάνωσης Ελληνοαμερικανική Ένωση και ήθελαν να τελέσουν τρισάγιο στην μνήμη των στρατιωτών που χάθηκαν, στην Μεγάλη Ίμια, έχοντας άδεια από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.
Παρ' όλο που τους δόθηκε η εντολή να τελέσουν το τρισάγιο εν πλω, πέρασαν στην πίσω πλευρά των Ιμίων, όπου η ελληνική πλευρά δεν είχε οπτική επαφή και ελέγχεται από τουρκικές ακταιώρους.
Αργότερα φαίνονται να αποβιβάστηκαν στο νησί, αφήνοντας ένα στεφάνι και δύο μικρές σημαίες, μία ελληνική και μία αμερικάνικη και αποχωρούν. Μετά από λίγο δύο τουρκικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο πετούν πάνω από την Μεγάλη Ίμια.
Επιτελείς του ελληνικού στρατού κρίνοντας πως σκοπός των Τούρκων είναι να πάρουν τις σημαίες, ενημέρωσαν το ελληνικό ΥΕΘΑ (Υπουργείο Εθνικής Αμύνης). Η εντολή που πήραν είναι να πάρουν τις σημαίες από το νησί, πριν από τους Τούρκους.
Στην περιοχή κατέφθασε μία ελληνική κανονιοφόρος, ενώ βατραχάνθρωποι από την Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος κατέβηκαν σε φουσκωτό στο νησί. Στον αέρα πέταγαν τα τουρκικά F-16 εμποδίζοντας την κάθοδο των βατραχανθρώπων μέχρι να φθάσουν στην περιοχή ελληνικά μαχητικά, και να αρχίσουν τις εμπλοκές.
Στις 5 το απόγευμα ανακοινώνεται το πέρας της αποστολής με αίσιο τέλος, καθώς οι βατραχάνθρωποι είχαν καταφέρει να κατεβάσουν τις σημαίες και το στεφάνι και να επιστρέψουν με αυτά. Μετά το συμβάν, ομολογούν πως "Νικάς όταν κατεβάζεις τα σύμβολα και φεύγεις;" .
Στις 12 Απριλίου 2005, υπήρξε ένα ακόμα συμβάν στη περιοχή των Ιμίων. Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Τουρκία του τότε Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρου Μολυβιάτη, τουρκικές ακταιωροί πλησίασαν αρκετά στα νησιά αρνούμενες να αποχωρήσουν, ακόμα και όταν ελληνικά σκάφη κατέφτασαν στην περιοχή.
Απόρρητα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που ήρθαν εκείνη την εποχή στο φως της δημοσιότητας προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά έγγραφα, ο κ. Πάγκαλος δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις πιέσεις του Αμερικανού ομολόγου του Γουόρεν Κρίστοφερ και, όπως αποκαλύπτεται σε απόρρητο σημείωμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του απάντησε έπειτα από συνεχείς οχλήσεις, ότι στόχευαν στην απόσυρση της ελληνικής σημαίας και διαβεβαίωναν πως δεν θα αντικατασταθεί, καθώς "στην στην περιοχή θα πνέουν δυνατοί άνεμοι".
Ουσιαστικά, οι Αμερικανοί δικαίωναν τον ναύαρχο Χρήστο Λυμπέρη, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως τις πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου άκουσε την ίδια ακριβώς φράση από τον κ. Πάγκαλο, στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Σημειώνεται ότι στα αμερικανικά έγγραφα γίνεται φανερό πως οι Αμερικανοί ικανοποιούνται από την αναγγελία της αποστρατείας του κ. Λυμπέρη, τον οποίο θεωρούν "αντιαμερικανό" και "επικίνδυνο".
Στα αμερικανικά έγγραφα διαφαίνεται επίσης η αγωνία των αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τύχη του Κώστα Σημίτη, ο οποίος λίγες ώρες μετά το τέλος της κρίσης δέχθηκε τρομακτική επίθεση από την αντιπολίτευση, όπως και από στελέχη του κόμματός του.

Πράγματι, ο Πούτιν ήταν ακριβής.

ΠΟΥΤΙΝ: ΤΟ 80-85% ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΗΣΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ! 




Όπως πληροφορούμεθα, ο πρόεδρος της Ρωσσίας επεσκέφθη προ ολίγων ημερών το «Εβραϊκό Μουσείο και Κέντρο Ανοχής» της Μόσχας και αναφερόμενος στην βιβλιοθήκη ενός ραβίνου επ’ ονόματι Ιωσήφ Σνέεσον, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Σκέφτηκα κάτι μόλις τώρα:  Η απόφαση για την εθνικοποίηση αυτής της βιβλιοθήκης έγινε από την πρώτη σοβιετική κυβέρνηση, η σύνθεση της οποίας ήταν 80-85 % εβραϊκή».
Πράγματι, ο Πούτιν ήταν ακριβής. Εκτός του ότι όλα τα ηγετικά στελέχη των μπολσεβίκων ήσαν Εβραίοι (Λένιν, Τρότσκυ, Ζηνόβιεφ, Κάμενεφ, Σβερντλώφ κ.λπ.) ήσαν Εβραίοι, σ’ έναν πίνακα των πρώτων μπολσεβίκων κυβερνητών της Ρωσσίας, των βοηθών τους και των ανωτέρων στελεχών των υπουργείων, που έδωσε στην δημοσιότητα ο Σύλλογος Εξορίστων Ρώσσων «Εντίνστβο Ρους», αναφέρονται 554 ονόματα.
Ιδού η κατανομή, συμφώνως με την εθνοτική των καταγωγή:
Λιθουανοί 43, Ρώσσοι 30, Γερμανοί 12, Αρμένιοι 13, Φιλανδοί 3, Πολωνοί 2, Γεωργιανοί 2, Τσέχος 1, Ούγγρος 1 και Εβραίοι 447!
Μάλιστα, η παρουσία των Εβραίων ήταν καθολική στους πιο κρίσιμους τομείς ελέγχου του κράτους, όπως στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Υπηρεσία Ασφαλείας και στον τύπο.
Γ. Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός