ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΣΕΧΩΣ.....ΚΑΙ. ....Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ.


Με την στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών. 
ΣΥΝΘΗΜΑ: Αναμόρφωση της Οικονομίας και
  επιστροφή  στην ευημερία.
Ρήξη με Δ.Ν.Τ.







Μπορεί οι διάφοροι βαλτοί να μιλάνε για ενδεχόμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-Χρυσής Αυγής (!!!!!), για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να τσιμπήσουν (όπως νομίζουν…) κανά ψηφαλάκι από τη μεγάλη (πλέον…) δεξαμενή του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών, αλλά η αλήθεια είναι ότι ετοιμάζεται ήδη η «μεγάλη συγκυβέρνηση» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (και όσων από τις «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» είναι στην επόμενη βουλή…), με την επιστράτευση του φόβου της Χρυσής Αυγής.

Το λέμε κι εμείς εδώ και πολύ καιρό, αλλά να που τώρα το ομολογούν και τα μελλοντικά συνεταιράκια. Όχι όλα, αλλά τα πιο… λαλίστατα. Ο γνωστός Τσατσόπουλος, λοιπόν, βγήκε  στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ fm και την… αμόλησε τη μπόμπα:

«Εάν δεν βρεθούν δυνάμεις να συνεργαστούν, είτε λέγονται ΔΗΜΑΡ -αυτή που θα υπάρχει τότε- είτε από την Αριστερά είτε από την πατριωτική Δεξιά, για μένα δεν θα ήταν το ταμπού των ταμπού να συνεργαστώ με ένα κομμάτι πατριωτών της ΝΔ.
Για πολλούς συντρόφους μου, τους περισσότερους, θα ήταν. Και μπορείς να μου βγάλεις ανάθεμα. Αλλά δεν θα ήταν ταμπού να συνεργαστώ και με ένα κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας που εκφράζεται μέσα από το ΠΑΣΟΚ».

Και σα να μην έφτανε αυτό, έκανε αργότερα διευκρινιστική δήλωση στο tvxs του ο Κούλογλου στην οποία επιβεβαίωσε όσα είχε πει προηγουμένως και εξήγησε μάλιστα και πως θα επιτευχθεί η «μεγάλη συγκυβέρνηση»:

«Η επόμενη των εκλογών, εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα βρει την Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα. Το διακύβευμα θα είναι ή να γίνει μια κυβέρνηση ΝΔ – Χρυσής Αυγής ή να βρεθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας των άλλων δυνάμεων. Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν είναι πάντα όπως τα θέλουμε. 

Ειδικά με το μπόνους των 50 εδρών, είτε η Νέα Δημοκρατία θα αποφασίσει να συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή, είτε θα πρέπει να βρουν μια λύση οι υπόλοιπες δυνάμεις.

Έτσι αυτό που είπα είναι ότι δεν θα ήταν ταμπού για μένα να υπάρξει συνεργασία με την πατριωτική δεξιά ή με το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ. Εγώ απλά πιστεύω δεν θα είμαστε σε θέση να επιλέξουμε μια καλή λύση αλλά την λιγότερο επώδυνη ανάμεσα σε δυο κακές. Και από το να έχω τα βλαμμένα της Χρυσής Αυγής, τους καθαρόαιμους νεοναζί, να κάνουν παιχνίδι και να ορίζουν την πολιτική προτιμώ να συνεννοηθώ με αμοιβαίους συμβιβασμούς με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ».

Τώρα πλέον που ξεκαθαρίζει το τοπίο, είναι ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη τών τιμίων πατριωτών ψηφοφόρων. 

Επάνοδο στον φυσικό τους χώρο, στην Χρυσή Αυγή.




Economist: Ερχονται πρόωρες εκλογές. Θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυβέρνηση θα κάνει η ΝΔ







Ένα χρόνο ακόμα, εκτιμά ο Economist ότι θα αντέξει η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ως πιθανό σενάριο τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μαϊο του 2014.

Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό, αν προκηρυχθούν τελικά εκλογές, πρώτο κόμμα αναμένεται να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η ΝΔ παραμένει φαβορί για να ηγηθεί και της επόμενης κυβέρνησης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευτεί να βρει κυβερνητικούς συμμάχους.

Την ίδια ώρα υποστηρίζει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν έχει εξασφαλιστεί παρά το "κούρεμα" και την χαλάρωση των όρων και θεωρεί πιθανή μια επιπρόσθετη ανακούφιση του χρέους την περίοδο 2014 -17.

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι υπάρχει πιθανότητα 30% η χώρα να οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη μέσα στην επόμενη τετραετία, λόγω των κοινωνικών αναταραχών και της οικονομικής ανέχειας.

Αν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη, η οικονομική πολιτική θα συνεχίσει να διαμορφώνεται με βάση το μνημόνιο κατανόησης με την τρόικα, με έμφαση στην λιτότητα και στις δομικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Economist προβλέπει ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας θα υποχωρήσει κατά 5,5% το 2013 και 2% το 2014, προτού αρχίσει να αναπτύσσεται με 1,9% το 2015 – 2017.

Ο πληθωρισμός αναμένεται να κινηθεί σε αρνητικό έδαφος το 2013 (-0,5%), να αυξηθεί στο 0,2% το 2014 και στο 0,9% την περίοδο 2015-2017.

Το συνέδριο είναι βεβαίως του ΣΥΡΙΖΑ –το λέμε για να μη μπερδευόμαστε- αλλά το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί. Όχι το νέο… ξινό, το ξενέρωτο ΠΑΣΟΚ του Μπέννυ, αλλά το παλιό… καλό ΠΑΣΟΚ (σα να λέμε «το παλιό καλό κρασί»…), το ΠΑΣΟΚ το… αβέρτο, το λαρτζ, το έξτρα-έξτρα λάρτζ, τ’ Αντρέα και της Μάργκαρετ, της αλλαγής, του ζιβάγκο, του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού, του «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», του «περήφανα νιάτα και τιμημένα γηρατειά», των βάσεων που φεύγουν… μένοντας, του πακέτου Ντελόρ, της μάσας, της ξάπλας, της ρέφας, της βούτας, της μίζας, της ροζ βίλας (το επονομαζόμενον και «κωλόσπιτο»), των δανειστών τ’ Αντρέα, των… πολιτιστικών κέντρων (μπουζουκιών), των 7.000 μονάδων στο χρηματιστήριο, των κλαδικών και των… κλαδευτικών, των πρασινοφρουρών, των κομισάριων και των… οικονομισάριων, του Μένιου, του Τόμπρα (όμπρα Τόμπρα!), του Βαγγέλα του Γιαννόπουλου, του «μάγου» Μπιρσίμ και του συγκεντρωσιάρχη Παναγιωτακόπουλου, του «ωραίου Μπρούμελ» Άκη (του… Κορυδαλλέως), του «θείου βρέφους» Λαλιώτη, το αθάνατο, το εφτάψυχο, το μαλλί-γυαλί και παντελόνι λί, το «μου ’ρχεται να κάνω γιούργια στον νταβλά με τα κουλούρια», το «ζαμάν φου κι απάνω τούρλα»!

Άξιοι-πανάξιοι εκπρόσωποί του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης, της ΠΟΣΠΕΡΤ (ΣΟΒΙ-ΕΡΤ) Παναγιώτης Καλφαγιάννης, της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος και η αλησμόνητη Λούκα Κατσέλη (σύζυγος Γερασίμου Αρσένη – «κάτσε καλά Γεράσιμε», που φώναζε χοροπηδώντας και ο Αλέκος ο Τσίπρας, όταν ήταν πρόεδρος του 15μελούς)! Φήμες λένε πως κάπου εκεί, πίσω από τις κουρτίνες, ήτανε κι ο… γίγαντας ο Λαλιώτης κι έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση.

Όλοι οι… καλοί χωράνε τώρα στο ΣΥΡΙΖΟΚ! Εμπρός για νέες δόξες! Με νέες γερές μάσες! Ακονίστε τις μασέλες σας, συντρόφισσες και σύντροφοι. 

ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ... ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΣΟΚΩΝ




"Κατασκευάζοντας τη Συναίνεση"











«Η οργάνωση της δημοκρατίας είναι τέτοια , ώστε τα μυαλά των πολιτών να μπαίνουν σε καλούπια» 

«Η καλή διακυβέρνηση μπορεί να πουληθεί προς μια κοινωνία, ακριβώς όπως και κάθε άλλο αγαθό» 

«Ο μέσος πολίτης είναι ο πιο ευαίσθητος αισθητήρας που υπάρχει επί της γης. Ο ίδιος του ο νους είναι το μεγαλύτερο φράγμα ανάμεσα σ’ αυτόν και την πραγματικότητα. Μέσα στο μυαλό του υπάρχουν στεγανά διαμερίσματα, αδιαπέραστα από τη λογική. 
Η τάση του για απόλυτες απόψεις είναι το εμπόδιο που τον κάνει να μην λειτουργεί με βάση τη σκέψη και την εμπειρία του, αλλά μόνο με μαζικές αντιδράσεις» 


Έντουαρντ Μπερνέζ, 

Ο πατέρας των «Δημοσίων Σχέσεων» και ο άνθρωπος που έπλασε την κοινωνία της κατανάλωσης. 
Δίδαξε πρώτος πώς η σύνδεση των προϊόντων μαζικής παραγωγής με ασυνείδητες επιθυμίες, πείθει τον κόσμο να αγοράζει πράγματα που δεν χρειάζεται. 





Οι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας πανικοβάλλονται από τη συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής

Ξεκίνησε προχθές το συνέδριο του αμερικανοκομμουνιστικού συνονθυλεύματος του ΣΥΡΙΖΑ, με εναρκτήρια ομιλία του… leader Tsipra.

Ο οποίος μιμούμενος τον… κομμαντάντε Κάστρο έβγαλε έναν μακροσκελέστατο λόγο 4.999 λέξεων! Ας δούμε τα κυριότερα σημεία όσων είπε ο Mister Tsipras:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, Εδώ και ένα χρόνο, μετά τις εκλογές του περασμένου Μάη που ανέτρεψαν το πολιτικό σκηνικό, ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα: Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς που καταφέρνει να ενώνει το λαό μας σε ένα ευρύ μέτωπο νίκης και ανατροπής. 

Όλες οι γερασμένες δυνάμεις της χώρας, όλες οι γερασμένες δυνάμεις του παλιού κόσμου που φεύγει, ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα. 

Τα κόμματα του χθες, τα υπεύθυνα για το κατάντημα της χώρας και του λαού, που έριξαν την οικονομία στα βράχια, οι ακροδεξιοί του κου Σαμαρά και του κου Βορίδη, οι καιροσκόποι του κου Βενιζέλου, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι βαρόνοι των μίντια και της οικονομικής διαπλοκής, οι φοροφυγάδες των διαφόρων λιστών με τις αφορολόγητες καταθέσεις, οι πλιατσικολόγοι της δημόσιας περιουσίας, οι δανειστές της διεθνούς τοκογλυφίας. Όλοι τους ενώθηκαν για να μας αντιμετωπίσουν. Γιατί βλέπουν τις μέρες της εξουσίας τους να είναι μετρημένες. Γιατί φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ…».

«Φάντασμα», λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κυνηγούν όλοι οι άλλοι. Μόνο που το συνονθύλευμα του mister Tsipra ανήκει στο «συνταγματικό τόξο», μαζί με όλους τους άλλους. Εμφανίζεται συνεχώς και αδιαλείπτως σε όλα τα ΜΜΕ και αυτός ο ίδιος αυτοπροσώπως ήταν που συναντήθηκε προ μηνός περίπου με όλους κατά σειράν τους «βαρόνους» των ΜΜΕ και μάλιστα πήγε αυτός στις έδρες τους και τους έκανε βίζιτα. 

Δεν ήρθαν αυτοί στο γραφείο του, ούτε συναντήθηκαν σε… ουδέτερο έδαφος. Όχι πως έχει μεγάλη σημασία που γίνεται η «επαφή», αλλά δείχνει ποιος πάει γυρεύοντας. Όσο για τους πλιατσικολόγους της δημόσιας περιουσίας, δε χρειάζεται να τους ψάχνει μακριά. Τους είχε ακριβώς μπροστά του! Στα πόδια του! 

Και τον χειροκροτούσαν χασκογελώντας όταν τα ’λεγε όλα αυτά! Είναι όλα τα αρχιλαμόγια του ΠΑΣΟΚ, όλο το σκυλολόι των εργατοπατέρων, όλη η καλοβολεμένη κλεφτουριά και η ψευτουργιά που εδώ και 30 χρόνια μας πίνει το αίμα με το καλαμάκι και ρημάζει τα δημόσια ταμεία. Που εδώ κι έναν χρόνο έχει μετακομίσει στο συνονθύλευμά του. 

Τέλος, επειδή το παιδάκι έχει αποχτήσει μεγάλο θράσος και μιλάει και για «διεθνείς τοκογλύφους», μήπως δεν ήταν αυτός αλλά κάποιος άλλους που του ’μοιαζε, που πήγε στη Γερμανία και προσκύνησε τον Σόιμπλε, που πήγε στην Αμέρικα (ως… leader of SYRIZA) και συναντήθηκε με το αφάν γκατέ των διεθνών τοκογλύφων, που τον υμνούσαν και φωτογραφίζονταν περιχαρείς μαζί του, που πήγε στην Αγγλία ως εκλεκτός καλεσμένος των λόρδων και των εφοπλιστών του Σίτυ; 

Αλήθεια, αυτός δεν είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο καλά και εγκωμιαστικά λόγια λένε για πάρτη του οι διάφορες παλιοπατσαβούροφυλλάδες του διεθνούς συστήματος εξουσίας;

Για δες, λοιπόν! Το ποιον κυνηγάει και το ποιον προστατεύει το ντόπιο και το ξένο σύστημα εξουσίας, το βλέπουν ακόμα και οι… αόμματοι. Τη Χρυσή Αυγή γυρεύουν τα ξένα κοράκια και οι ντόπιοι λακέδες τους να θέσουν εκτός νόμου και να βάλουν χίλια «αντιρατσιστικά» εμπόδια στο δρόμο της, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τη Χρυσή Αυγή έχουν αποκλείσει ολοκληρωτικά από τα τσοντοκάναλά τους οι ΕΠΟΝίτες που έγιναν… βαρόνοι, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Για το πώς θα αντιμετωπίσουν τη Χρυσή Αυγή γράφουν και ξαναγράφουν και σπάζουν τα κεφάλια τους τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Για τη συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής πανικοβάλλονται όλοι οι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας και το ομολογούν κιόλας, κι όχι για το ροζ μαγαζάκι σου, αγοράκι μου γλυκό. 

Αυτά τα ολίγα και δε συνεχίζω άλλο, γιατί θα… εκτραπώ πολύ άσχημα και δεν κάνει…