ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Σαράντα χρόνια μεταπολίτευση.

 
Σαράντα χρόνια μεταπολίτευση. Σαράντα χρόνια σε ένα "πολιτικά ορθό, δημοκρατικό" σύστημα. Σαράντα χρόνια μίζας, διαφθοράς, διασπάθισης δημοσίου χρήματος, ψηφοθηρικής συναλλαγής κ.α. όμορφα κομματικά επακόλουθα... 
 
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, μια δύναμη που μετρούσε ήδη τρεις δεκαετίες πολιτικής δράσης, αρχίζει να αναστατώνει αυτό το "αγγελικά πλασμένο" πολιτικό σύστημα.

Τα στελέχη του κινήματος κινούνται και εκφράζονται όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες. Δίχως ξύλινη γλώσσα κ χιλιοειπωμένα τσιτάτα. Πολιτικά ανορθόδοξοι αλλά κοινωνικά πλήρως αποδεκτοί. Οι Έλληνες επιτέλους ακούν Χρυσαυγίτες να λένε αυτά που τόσα χρόνια ήθελαν να πουν οι ίδιοι. Οι υπόλοιποι πολιτικοί σαστίζουν. Πρέπει να αλλάξουν κ αυτοί για να μην εξαφανιστούν από το πολιτικό προσκήνιο. 
 
Τους είναι δύσκολο όμως, γιατί έτσι έχουν μάθει στα πολιτικά τζάκια που έχουν γαλουχηθεί. Δεν είχαν ποτέ επαφή με την κοινωνία, πέρα από τις ψηφοθηρικές συναλλαγές μαζί της. Εδώ φταίει βέβαια και η κοινωνία που τους συντηρούσε αποσκοπώντας σε μια θεσούλα στο δημόσιο.

Ναι, είναι ανορθόδοξο να μοιράζεις την κομματική επιχορήγηση και τους μισθούς των βουλευτών σου για να δίνεις τρόφιμα σε συμπολίτες σου που έχουν πληγεί από την πολιτική των αντιπάλων σου. Είναι ανορθόδοξο να ανοίγεις γραφεία σε κάθε πόλη και χωριό της χώρας και αυτά να γεμίζουν από χιλιάδες Έλληνες, την ίδια στιγμή που τα υπόλοιπα κόμματα κλείνουν το ένα γραφείο μετά το άλλο και σε όσα κρατούν ανοιχτά μαζεύονται μια φορά τον μήνα 3-4 κομματόσκυλα. 
 
Είναι ανορθόδοξο τα γραφεία αυτά να τα συντηρούν οι φίλοι του κόμματος με το υστέρημά τους, στερώντας στον εαυτό τους κάτι άλλο. Πολλοί είναι οι φίλοι του κινήματος οι οποίοι δεν έχουν χρήματα ούτε να μετακινηθούν προς τα γραφεία και όμως δίνουν 5-10 ευρώ συνδρομή.
 
Άλλοι Συναγωνιστές δεν έχουν οι ίδιοι φαγητό και όμως προτιμούν να έρχονται στις διανομές για να βοηθήσουν και ΟΧΙ για να πάρουν τρόφιμα για το σπίτι τους.

Είναι ανορθόδοξο, για εσάς, κάποιος να αφήνει την οικογένεια του για να μοιράσει εφημερίδες στα διόδια. Για τα "παιδιά με τις μαύρες μπλούζες" όμως αποτελεί καθήκον, όχι προς την Χρυσή Αυγή. Προς τον εαυτό τους και την Πατρίδα τους. Γι' αυτούς "κύριοι" το πολιτικό σας σύστημα είναι τελειωμένο. 
 
Η "πολιτικά ορθή" πρακτική σας ανήκει στο παρελθόν. 
ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!

Δυστυχώς για εσάς υπάρχουν ακόμα Έλληνες που σκέφτονται και πράττουν ανάλογα... Δε μας νοιάζει ο πολιτικός καθωσπρεπισμός, μας νοιάζει να σώσουμε την χώρα πριν είναι αργά. 
 
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.



Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Η Χρυσή Αυγή δεν καταλαβαίνει από τέτοια.Αύριο η πλατεία Αττικής θα βαφτεί αύριο στα γαλανόλευκα...

  Η Χρυσή Αυγή 
φτύνει στα μούτρα τη..."μεταπολίτευση" 
και 
δίνει αγώνα υπέρ των Ελλήνων...


Ενάντια στην αισχρή επίδειξη μίσους του αντεθνικού Καθεστώτος των υποτακτικών της Τρόικα και του ΔΝΤ προς τον Ελληνικό Λαό, με μέτρα άδικα τα οποία τον εξαθλιώνουν, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή με υψηλό το αίσθημα της εθνικής ευθύνης, συνεχίζει παρά την πολεμική των εχθρών του Λαού μας, τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στα πλαίσια αυτά, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα θα οργανώσει την Τετάρτη 24 Ιουλίου και ώρα 18.00, μεγάλη διανομή τροφίμων στην πλατεία Αττικής. 

Οι Χρυσαυγίτισσες και οι Χρυσαυγίτες, θα  διανείμουν σε ελληνικές οικογένειες τρόφιμα και ρούχα για να ικανοποιήσουν στο μέτρο του δυνατού, τις τεράστιες ανάγκες  του Λαού μας. 

Σε αντίθεση με τα κόμματα της ρεμούλας, της μίζας και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, η Χρυσή Αυγή, παραμένει απαρέγκλιτα στην πάγια θέση της πως ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!

Όταν η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εκτελεί πειθήνια της καταστροφικές εντολές των ξένων, όταν η Αριστερά σφυρίζει αδιάφορα συμπαραστεκόμενη μόνο σε λαθροεισβολείς, η Χρυσή Αυγή στέκει περήφανα στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Ελληνικού Λαού και διατρανώνει πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ!

Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

 Έλα κι εσύ στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), από τις Ερείκουσες έως τα προάστια της Αμμοχώστου (ελπίζω ταχέως έως το ακρωτήριο του Αγίου Ανδρέου) και από το τριεθνές του Έβρου έως την Γαύδο. 
Θέλεις δύο ώρες αεροπορικό ταξίδι από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό (Λάρνακα) αεροδρόμιο του Ελλαδικού χώρου. Όσο περίπου από τις Βρυξέλλες στην Μαδρίτη.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17,000,000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορει­οηπειρώτες, Πολίτες, Μικρασιάτες, Πόντιοι, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. 

3. Έχουμε το καλύτερο «οικόπεδο» στον κόσμο σε κλιματικές συν­θήκες, εναλλαγές τοπίων και βιοποικιλότητα, αλλά δεχόμαστε μόνον 16,000,000 τουρίστες τον χρόνο.

4. Έχουμε τρία μεγάλα ναυπηγεία που μπορούν να κατασκευάσουν κάθε είδος πλοίο. Δεύτεροι στον κόσμο (μετά την Ολλανδία) για χώρα του μεγέθους μας. Γιατί δεν δουλεύουν; Ρωτήστε τις «κότες».

5. Διαθέτουμε περίπου 3,000 εμπορικά πλοία. Είμαστε 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1,500 έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

6. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, λευκόλιθο, υδρομαγνησίτη, περλίτη και 2οι σε μπετονίτη. Είμαστε 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη, χρωμίτη και αλουμίνια. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;

7. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα και 3οι στις ελιές, στον κρόκο, στα ακτινίδια και στα ροδάκινα. Και δεν μπορούμε να ταΐσουμε τον λαό μας.

8. Έχουμε λένε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι 10 τρις δολάρια, όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (ΑGI).

9. Έχουμε στην Μακεδονία και την Θράκη, τα 3 μεγαλύτερα κοιτά­σματα χρυσού της Ευρώπης. Για το Ουράνιο και τα ιχνοστοιχεία στην ίδια περιοχή δεν μας λένε.

10. Έχουμε εξαιρετικής ποιότητας «προϊόν» από τα Πανεπιστήμιά μας, ιδίως σε θετικές επιστήμες, Ιατρική και Τεχνολογία. Ψάξτε το Scopus ή το Google Scholar εάν δεν πιστεύετε.

11. Και για τους «τσαμπουκάδες» γείτονες έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι) και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι τελευταία...

12. Και για να μην ξεχνιόμαστε. είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέ­σεις στην... Ελβετία.

Αυτή η μεγάλη χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΣ πρέπει να ξαναβρεί την χαμένη της περηφάνια και οι κάτοικοι της να είναι περήφανοι που είναι Έλληνες. Αυτή η μεγάλη χώρα πρέπει να ξαναβρεί την θέση που της αρμόζει σ’ αυτή την οικουμένη.

Αυτή η μεγάλη χώρα που την κατάντησαν μπανανία πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση. Λοιπόν, εχθρός σου δεν είναι ο εαυτός σου, αλλά οι «κότες» και τα μεγάλα ΜΜΕ που τις ταΐζουν. Γι’ αυτό μη μιζεριάζεις, θύμωσε και πέρνα στην Αντεπίθεση, έλα κι εσύ στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ “ΚΛΕΦΤΗΣ” ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ!

 
 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΥΠΕΡ
ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ
Ή
ΥΠΕΡ
ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ;

 

Αυτή η διαδικασία δυστυχώς εξακολουθεί και σήμερα από ένα κράτος εχθρό κάθε Έλληνα, φίλο όμως των οργανωμένων συμφερόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!
 

Ένα ενδιαφέρον, ένα άρθρο πολύ επίκαιρο αφού όλα τα ξένα site οικονομικού ενδιαφέροντος μιλούν πλέον δυνατά, για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ευρώπη, αλλά κυρίως για μια οικονομία ήδη κατεστραμμένη και πλέον αναξιόπιστη, όπως η δική μας!


Σύμφωνα με πληροφορίες που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ως απολύτως νόμιμο και συνταγματικό το λεγόμενο «κούρεμα» των ομολόγων των ιδιωτών, που είχε επιβάλλει η μνημονιακή Κυβέρνηση Παπαδήμου το Φεβρουάριο του έτους 2012. Το κούρεμα αυτό είχε επιβληθεί με την υπ. αριθ. 5/24-02-2012 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου περί της ενάρξεως της διαδικασίας τροποποίησης επιλέξιμων τίτλων και του καθορισμού των όρων ανταλλαγής τους (ΦΕΚ Α’, 37/24-02-2012), την υπ. αριθ. 10/09-03-2012 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου περί εγκρίσεως της απόφασης των Ομολογιούχων για την τροποποίηση των επιλέξιμων τίτλων, όπως βεβαιώθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Διαχειριστή της Διαδικασίας (ΦΕΚ Α’, 50/09-03-2012) και την υπ. αριθ. 2/20964/0023Α Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών περί της υλοποίησης της τροποποίησης των επιλέξιμων τίτλων και έκδοσης νέων τίτλων ομολόγων και τίτλων ΑΕΠ του Ελληνικού Δημοσίου (ΦΕΚ Β’, 682/09-03-2012).

Ουσιαστικά, το κατά τα ανωτέρω κούρεμα των ομολόγων συνεπάγεται μια μείωση της αξίας αυτών κατά περίπου 70 %, αφού αυτά μειώνονται στο περίπου 55 % της ονομαστικής τους αξίας, ενώ η απολειπόμενη αξία τους χορηγείται στους δικαιούχους με τη μορφή νέων ομολόγων, τα οποία έχουν ημερομηνία λήξης – αποπληρωμής μέχρι και το έτος 2042.

Η πρακτική αυτή του ελληνικού κράτους, με την οποία ουσιαστικά τιμωρεί αυτούς που το δάνεισαν, εμπιστευόμενοι του τα χρήματά τους, την οποία (πρακτική) του επέβαλαν οι διεθνείς τοκογλύφοι, είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα. 

Είναι δε γνωστό ότι οδήγησε στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση πολλών οικογενειών που είχαν τοποθετήσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου τις αποταμιεύσεις τους, ενώ εξώθησε στη χρεωκοπία και πολλές επιχειρήσεις που επέδειξαν την ίδια «αφελή» εμπιστοσύνη προς το ελληνικό δημόσιο.

Αξίζει δε να επισημανθεί ότι μεταξύ των επιχειρήσεων που επλήγησαν βάναυσα ήταν και ορισμένες που δεν επέλεξαν να αγοράσουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, αλλά που το κράτος τις υποχρέωσε να τα παραλάβουν, σε εξόφληση δικών του χρεών προς αυτές. Πρόκειται για τις φαρμακευτικές και άλλες επιχειρήσεις προμήθειας υλικών, προς τις οποίες τα δημόσια νοσοκομεία χρωστούσαν πολλά χρήματα. 

Με το άρθρο 27 του Νόμου 3867/2010, το ελληνικό Κράτος τις υποχρέωσε, σχεδόν εκβιαστικά, να εξοφληθούν, αντί με χρήματα, με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου (με λήξη τα έτη 2012-2014), τα οποία μάλιστα είχαν μηδενικό επιτόκιο, άρα δεν αποτελούσαν επενδυτικό προϊόν, αλλά εργαλείο του κράτους, προκειμένου να ετεροχρονήσει – καθυστερήσει την αποπληρωμή των χρεών του προς τους προμηθευτές των ελληνικών νοσοκομείων.

Ουσιαστικά, δηλαδή, το Κράτος συμπεριφέρεται όπως ένας κοινός κλέφτης, υπεξαιρώντας τα χρήματα που χρωστούσε στις εταιρείες. Με άλλα λόγια, αν το δημόσιο χρωστούσε σε μια εταιρεία 1.000.000 ευρώ, της επέβαλε να παραλάβει αντίστοιχης αξίας ομόλογα, ώστε να εξοφληθεί το χρέος του προς αυτήν. Εν συνεχεία, κουρεύοντας τα ομόλογα σε ποσοστό σχεδόν 70 %, μείωσε την υποχρέωσή του προς την εταιρεία στις περίπου 300.000 ευρώ, κλέβοντας, ουσιαστικά, από την εταιρεία τα υπόλοιπα.

Όλοι οι ανωτέρω προσέφυγαν κατά του κουρέματος των ομολόγων ενώπιον του καθ’ ύλην αρμόδιου Συμβουλίου της Επικρατείας, προσδοκώντας από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ακυρώσει την ηθικά διάτρητη, νομικά έωλη και πρόδηλα αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μεθόδευση του κουρέματος των ομολόγων.

Δυστυχώς, όμως, το Συμβούλιο της Επικρατείας προτίμησε να «νίψει τας χείρας του» και να κρίνει ότι το κούρεμα των ομολόγων ήταν απολύτως νόμιμο. Δεδομένου ότι η σχετική απόφαση δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί, επιφυλασσόμαστε να διαβάσουμε το σκεπτικό της, όπως και την ενδεχόμενη ύπαρξη δικαστών που μειοψήφησαν, τιμώντας την τήβεννό τους και την υποχρέωση τους, κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, να τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους.

Μπορούμε, όμως, ήδη από σήμερα, να κάνουμε ορισμένες πρώτες παρατηρήσεις, σχολιάζοντας αυτή τη στάση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Καταρχήν, ουδείς εξεπλάγη με την απόφαση αυτή, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας, παρέμεινε πιστό στην πρακτική του να καθαγιάζει όλες τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές, ως άλλη «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ». 

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, έχει κρίνει ως νόμιμη την αναδρομική επιβολή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης από την Κυβέρνηση Καραμανλή το έτος 2009, το Μνημόνιο 1 της Κυβέρνησης Παπανδρέου, καθώς και το λεγόμενο «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ εντελώς πρόσφατα επικύρωσε και την παράνομη μεθόδευση που ακολουθήθηκε για το (κατά τα άλλα ορθό) κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση των υπαλλήλων της.

Περαιτέρω, αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, η στενή εξάρτηση της δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική (κυβέρνηση), παρά τη ρητή πρόβλεψη του Συντάγματος περί δήθεν ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. 

Η εξάρτηση αυτή, η οποία εξηγεί απόλυτα την ανωτέρω φιλομνημονιακή – φιλοκυβερνητική στάση των δικαστών, υλοποιείται είτε μέσω της άσκησης ποικίλων πιέσεων, είτε μέσω της συνταγματικά προβλεπόμενης διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρων και αντιπροέδρων των Ανώτατων Δικαστηρίων (Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειος Πάγος και Ελεγκτικό Συνέδριο), όπου η προαγωγή των δικαστών στις θέσεις αυτές γίνεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης. Εσχάτως δε, ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κύριος Πικραμμένος, επιλέχθηκε για τη θέση του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού. 

Το αν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι λίγους μήνες πριν είχε προεδρεύσει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως συνταγματικό το Μνημόνιο 1, το αφήνουμε στην κρίση σας.

Τέλος, παρατηρείται ότι σε περιόδους κρίσης και κατάστασης εξαιρετικής ανάγκης, όπως αυτή που βιώνουμε στις μέρες μας, και οι τρεις εξουσίες (εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική) φαίνεται να ενώνονται σε μια υπερεξουσία, η οποία επιθυμεί διακαώς τη διατήρηση του υφιστάμενου status quo, δρα αδιαφορώντας προκλητικά για τη λαϊκή βούληση και για το δημόσιο συμφέρον και μάχεται απόλυτα συντεταγμένα, σαν να λαμβάνει οδηγίες από ένα ενιαίο κέντρο.

Έτσι, η εκτελεστική εξουσία (κυβέρνηση), άλλοτε νομοθετεί η ίδια με την κατάχρηση της έκδοσης πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, και άλλοτε δια μέσω της νομοθετικής εξουσίας (Βουλή), της οποίας την πλειοψηφία ελέγχει απόλυτα, ενώ και η δικαστική εξουσία συμβάλλει δια της επικυρώσεως όλων των κατά τα ανωτέρω λαμβανομένων αποφάσεων. 

Όμως, όταν καταλύεται η συνταγματικώς κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών και οι τρεις εξουσίες συγχέονται σε μία, τότε το πολίτευμα δεν λέγεται πλέον δημοκρατία, αλλά δικτατορία…

Γ.Π. – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ



 
 
Φωτογραφία αρχείου από την παρουσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ έξω από το ΣτΕ στο πλευρό των Ελλήνων μικροομολογιούχων την ημέρα που εκδικαζόταν η συνταγματικότητα του PSI που έγινε αφορμή να χαθούν εκατομμύρια ευρώ από την Ελληνική οικονομία την ώρα που ξένα funds εισέπρατταν ομόλογα που είχαν αγοράσει ακόμη και στο 20% της αρχικής του αξίας!