ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ιερό του Δία και της Ήρας αποκαλύφθηκε στη Βουλγαρία

 
Αρχαιολόγοι στη Βουλγαρία ανακάλυψαν ναό και Ιερό του Δία και της Ήρας στην περιοχή Sredna Gora στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην περιοχή Kozi Gramadi κοντά στο χωριό Starosel στο δήμο Hissarya από ομάδα αρχαιολόγων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου με επικεφαλής τον Ivan Hristov, αναπληρωτή καθηγητή και τον Bozhidar Dimitrov, διευθυντή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.
Η περιοχή όπου βρέθηκαν ο μεγάλος ναός καθώς και το Ιερό του Δία και της Ήρας καλύπτει περίπου 50 τετραγωνικά μέτρα. Η παλαιότερη χρήση του χώρου εκτιμάται ότι χρονολογείται από την πρώιμη εποχή του Σιδήρου, περίπου μεταξύ 8ου και 6ου αιώνα π.Χ..

Μέχρι σήμερα υπήρχε η εκτίμηση ότι το ιερό του Δία και της Ήρας καταστράφηκε τον 5οαιώνα μ.Χ. προκειμένου να οικοδομηθεί μικρός μονόχωρος χριστιανικός ναός.

Άλλα ευρήματα που ήρθαν στο φως από τον συγκεκριμένου χώρο είναι νομίσματα από την εποχή των βασιλέων Φιλίππου Β 'και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και από την ύστερη Ρωμαϊκή Ρεπουμπλικανική περίοδο, καθώς και περίπου 1.000 θραύσματα κεραμικών αγγείων που χρησιμοποιούνταν ως προσφορές στο ιερό, σύμφωνα με δηλώσεις του Dimitrov.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι ανασκαφικές εργασίες από τους αρχαιολόγους στο χώρο θα συνεχιστούν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. 

ΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 

ΕΙΝΑΙ... ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΑΣ




ΠΗΓΗ: http://archaeologynewsnetwork.blogspot.gr/2013/07/sanctuary-of-zeus-and-hera-unearthed-in.html#.UfKkCayHh2q

ΒΟΥΛΙΜΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ “ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΕ” ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΈΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑΣ! Όλα τα είχε η μαριορή ο… αντιπρόεδρος της έλειπε. 700.000 ευρώ σε ένα χρόνο για το γραφείο του Βενιζέλου..

Μετά βαΐων και κλάδων επέστρεψε ο Βενιζέλος στην πολιτική ζωή της χώρας με τις ευλογίες του Αντώνη Σαμαρά.
Πέραν όμως της προσωρινής νεκρανάστασης του ΠΑΣΟΚ, της εν μέρει διακυβέρνησης της χώρας από ένα κόμμα που πιθανότατα δεν θα μπει καν στην Βουλή στις επόμενες εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς χρεώνεται και τις προκλήσεις που αυτό το, υπηρετών την ρεμούλα και την μίζα, μόρφωμα της κλεπτοαριστεράς παράγει.   Μία από αυτές δημοσιεύτηκε υπό την μορφή ΦΕΚ μόλις χθες και αφορά την σύσταση του νέου γραφείου του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως. Όλα τα είχε η μαριορή ο… αντιπρόεδρος της έλειπε που θα έλεγε και ο θυμόσοφος Λαός μας. Ή για να ενθυμηθούμε μία άλλη παροιμία, θέλει ο αντιπρόεδρος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει…

Έχει και μούτρα και μιλά για το λαό που ζητά φαγητό από τη Χρυσή Αυγή!

Η θωρακισμένη BMW του ίδιου παράγοντα κόστισε 800 χιλιάρικα: σύνολο1,5 εκατομμύριο ευρώ μόνο για τα βασικά του έξοδα. Και μετά αναρωτιέται ο Μπένι γιατί δεν μπορεί να κυκλοφορήσει και όπου πηγαίνει τον παίρνουν με τις πέτρες.



Και όλα αυτά την ώρα που το κράτος μετακινεί και απολύει χιλιάδες υπαλλήλους σε μια προσπάθεια να μικρύνει το Δημόσιο έτσι ώστε να μην υπάρξουν νέα μέτρα.

Σε αντιπαράθεση, η υπουργική απόφαση που κατέγραφε το κλείσιμο και την υποβάθμιση δημοτικών και νηπιαγωγείων υποστήριζε ότι προκαλείται εξοικονόμηση για το 2013 και για κάθε χρόνο μετά 228.000 ευρώ!


Ελπίζουμε το Μαξίμου να μαζέψει τον κ. αντιπρόεδρο και να τον συνετίσει, διότι τα νούμερα προκαλούν και δημιουργούν ΑΛΓΕΙΝΕΣ εντυπώσεις που τις πληρώνουν όλοι και κυρίως το πολιτικό σύστημα με φόρους και ξανά φόρους και κόντρα φόρους!!!…











Η δημοκρατία και η αλήθεια (που αργεί) για την Κύπρο.Το Πολυτεχνείο, η Εισβολή, η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Αποκατάσταση της Αλήθειας ;;;


 
Γγιορτάστηκε εφέτος με λιτή τελετή η 39η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ηταν τότε, στις 24 Ιουλίου του 1974, που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεφε στην Ελλάδα, ενώ οι Τούρκοι είχαν κατορθώσει να κάνουν ένα προγεφύρωμα δίπλα στην Κερύνεια, καταλαμβάνοντας μόλις το 5%-7% του εδάφους της Κύπρου.



Είχε προηγηθεί το προδοτικό πραξικόπημα, στις 15 Ιουλίου, από την κυβέρνηση της Αθήνας, η οποία ανέλαβε τα ηνία μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, αυτού που επιχειρείται από μια μερίδα πολιτικών και εκπαιδευτικών να παρουσιαστεί ως εθνική επέτειος μείζων της 25ης Μαρτίου και της 28ης Μαρτίου, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η εξέγερση εκείνη δεν ήταν τίποτε άλλο από μια «κεκαλυμμένη» -προκαταρκτική τη λέμε επιτελικά στον Στρατό- επιχείρηση εκείνων των δυνάμεων που επεδίωκαν τον διαμελισμό της Κύπρου. Ολοι γνωρίζουν ότι, όταν το άρμα άνοιγε την πόρτα του Πολυτεχνείου, άνοιγε στην ουσία και ο καταπέλτης των αποβατικών στην ακτή Πέντε Μίλι της μαρτυρικής Κερύνειας.



Επίσης, της αποκατάστασης της Δημοκρατίας είχαν προηγηθεί δεκάδες αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών για τις συγκεντρώσεις τουρκικών στρατευμάτων στη Μερσίνα, με τις ανάλογες εκτιμήσεις ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται για στρατιωτική εισβολή, για να ακολουθήσουν οι διαβεβαιώσεις των πολιτικών και ανώτατων υπηρεσιακών παραγόντων ότι «δεν πρόκειται να γίνει τίποτα»!



Της αποκατάστασης της Δημοκρατίας είχε προηγηθεί η εισβολή στην Κύπρο, με τους Τούρκους να αποβιβάζονται με την… ησυχία τους στο νησί, τη στιγμή που τα ελληνικά ολοκαίνουργια και πάνοπλα Φάντομ, πολύ ανώτερα των τουρκικών μαχητικών, μεταστάθμευαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με ετοιμότητα «εκτέλεσης αποστολών προσβολής των αποβιβαζομένων εχθρικών δυνάμεων στην Κύπρο», όπως αναφέρει ο αντιπτέραρχος Παναγιώτης Μπαλές στο βιβλίο του «Παρακαταθήκες Αετών». Ο κ. Μπαλές ήταν επικεφαλής της μίας εκ των δύο τετράδων Φάντομ, που ήταν έτοιμες να καταβυθίσουν και να καταρρίψουν πλοία και αεροσκάφη που συμμετείχαν στην επιχείρηση του Αττίλα, μετατρέποντας την απόβαση σε εφιάλτη και τραγωδία για τους Τούρκους. Μόνο που η διαταγή για την εκτέλεση αυτής της αποστολής δεν ήλθε ποτέ, ούτε στον πρώτο ούτε στον δεύτερο Αττίλα!



Παρεμπιπτόντως, τον κ. Μπαλέ, άριστο αξιωματικό με περγαμηνές, τον απεστράτευσε μαζί με εκατοντάδες άλλους αεροπόρους η «γενιά του Πολυτεχνείου», όταν ανέλαβε να φέρει σε πέρας την επόμενη «αποστολή» της, που ήταν -εκτός από τη διάλυση της Ελλάδας- αυτή της διάλυσης της Πολεμικής Αεροπορίας, για να ανοίξει η «κερκόπορτα» και να γίνει πιο εύκολα η εκχώρηση του Αιγαίου στους Τούρκους.



Της αποκατάστασης της Δημοκρατίας ακολούθησαν στη Γενεύη οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Κύπρο μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των τριών εγγυητριών χωρών της Κυπριακής Ανεξαρτησίας (Μαύρος, Γκιουνές, Κάλαχαν), που κατέληξαν στη Διακήρυξη της 30ής Ιουλίου, με τις σχετικές διαβεβαιώσεις των Τούρκων για μη επέκταση των περιοχών που κατείχαν και άλλα συναφή.



Ακολούθησε η δεύτερη φάση των ειρηνευτικών συνομιλιών της Γενεύης (8-14 Αυγούστου), που κατέληξαν στη δεύτερη εισβολή, με την οποία οι Τούρκοι κατέλαβαν το 38% της Κύπρου. Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, οι χουντικοί έχασαν το 5%-7% της Κύπρου και οι πολιτικοί το 30%-33%.



Μπορεί να αντιτείνει κανείς ότι η επιχείρηση εισβολής και κατοχής της Κύπρου δεν είναι μια απλή μαθηματική πράξη, μια προσθαφαίρεση. Σωστό. Ομως τι μπορεί να αντιτάξει κανείς στο επιχείρημα ότι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας, παρέμεινε εντελώς απαθής στον δεύτερο Αττίλα, να παρακολουθεί τον θάνατο και την ατιμωτική αιχμαλωσία χιλιάδων Ελλήνων, τον εκπατρισμό διακοσίων χιλιάδων Ελλήνων από τις προαιώνιες εστίες τους και την κατάληψη σχεδόν της μισής Κύπρου, δηλαδή την απώλεια εθνικού εδάφους, που είναι ο ορισμός της προδοσίας; Αν αυτό δεν είναι προδοσία, τότε τι είναι;



Υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι, όσο διαρκούσαν οι συνομιλίες στη Γενεύη, ο κ. Γλαύκος Κληρίδης, που είχε «αποκαταστήσει» κι αυτός τη Δημοκρατία στην Κύπρο, είχε ενημερώσει τον κ. Καραμανλή ότι οι Τούρκοι, παρά την εκεχειρία, στέλνουν ενισχύσεις και εφόδια στον θύλακα που είχαν καταλάβει στην Κερύνεια. Συγκεκριμένα, ο Κληρίδης φέρεται ότι είπε στον Ελληνα πρωθυπουργό: «Εδώ αποβιβάζουν οι Τούρκοι στρατό, φέρνουν εφόδια και τα λοιπά και εσείς δεν στέλνετε τίποτα», για να του απαντήσει ο Καραμανλής: «Μη φοβάσαι. Δεν πρόκειται να γίνει άλλη εισβολή».



Δηλαδή, η διαβεβαίωση ήταν ακριβώς ίδια με τη διαβεβαίωση που έδινε ο Ιωαννίδης στους εν Κύπρω αξιωματικούς, που αγωνιούσαν για τη συγκέντρωση στρατευμάτων: «Μη φοβάσαι. Δεν πρόκειται να γίνει εισβολή».



Οι αναγνώστες μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, όμως, αν θέλουμε να πετάξουμε κάποια μέρα τον τουρκικό στρατό κατοχής από την Κύπρο και αν θέλουμε να ανατρέψουμε τα επεκτατικά σχέδια που έχουν σήμερα που μιλάμε οι Τούρκοι για το Αιγαίο και τη Θράκη, κάποια μέρα θα πρέπει να πούμε ολόκληρη την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το τι πραγματικά ήταν αυτό που αποκαλούμε «εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποκατάσταση της Δημοκρατίας και Μεταπολίτευση».



Εχουμε το θάρρος όμως να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια;


Σάββας Καλεντερίδης

ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...21,3% και δεύτερη δύναμη σε μυστική δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ

 Η εικόνα μιλά από μόνη της και τα σχόλια περιττεύουν.


 
 




Το δίπολο της εξουσίας έχει αλλάξει και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διεκδικεί επί ίσης όροις την εξουσία όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές..


 
Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) καθώς και τα "αντισυστημικά" (ΚΚΕ - Αν.Ελ.) έχοντας μηδενικό έρεισμα στην κοινωνία είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ψάξουν τις συνεργασίες για να καταφέρουν να διαιωνίσουν έστω και ελάχιστα την παρουσία τους στον πολιτικό στίβο πριν το κύκνειο άσμα τους.

Τα "Λοιπά κόμματα" εμφανίζουν ένα ιδιαίτερο υψηλό ποσοστό αλλά λόγου του κατακερματισμού των ψήφων μεταξύ τους κανένα από αυτά δεν συμπληρώνει το 1,5% που είναι το όριο της συγκεκριμένης δημοσκόπησης (μήπως γιατί είναι και το όριο της κρατικής επιχορήγησης;).
 

Οι αναποφάσιστοι λόγω της πολιτικής συγκυρίας που τείνει να αποκτήσει χαρακτηριστικά προεκλογικής περιόδου λιγοστεύουν αρκετά σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις που γνωρίζαμε.


Tα αποτελέσματα της μυστικής δημοσκόπησης επιγραμματικά δείχνουν:

Τη διάλυση ΠΑΣΟΚ, Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ΔΗΜΑΡ

Το δίπολο της εξουσίας αλλάζει και πρωταγωνιστές έχει ΣΥΡΙΖΑ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ΝΔ στο Δήμο της Αθήνας ρίχνει ίσως το πιο "ακροδεξιό" χαρτί της για να συγκρατήσει την ιλιγγιώδη άνοδο της Χρυσής Αυγής 
 
Χωρίς να πολυλογούμε λοιπόν προχωρούμε αναλυτικά στα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που διενεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες.


Ήταν "κρυφό" μυστικό όλων των αναλυτών και των δημοσκόπων. Οι δημοσιογράφοι το συζητούν μεγαλόφωνα πια και το κονκλάβιο του καθεστώτος αναζητά καθημερινά και νέους τρόπους για να σταματήσει το φαινόμενο που λέγεται "Χρυσή Αυγή", που ως άλλος Ηρακλής έρχεται να καθαρίσει τους κόπρους του Αυγεία, που συμβολικά σήμερα παίρνει τη μορφή του πολιτικοικονομικού καθεστώτος. 






Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω!



Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος μίλησε στην εκπομπή "Kontra στο Μνημόνιο" για τον πόλεμο συλλήβδην του "συνταγματικού τόξου" ενάντια στην Χρυσή Αυγή, για την μαζική διανομή τροφίμων στον σταθμό Λαρίσης, αλλά και για όλα τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας τονίζοντας πως οι Έλληνες Εθνικιστές δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις πάγιες θέσεις και τις Ιδέες τους!