ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟ ΤΗΣ 6ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ;

Ένα νέο δεδομένο που φέρνει τις πρόωρες εκλογές πιο κοντά- προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα: ο φόβος πολλών νυν βουλευτών και υπουργών ότι δεν θα επανεκλεγούν. Γράφει επ’ αυτού γνωστή ιστοσελίδα:

«Ο φόβος του σταυρού προτίμησης οδηγεί αρκετούς να εισηγούνται εκλογές με λίστα στον Πρωθυπουργό… Είναι υπουργοί που σε μετρήσεις που έχουν κάνει, βλέπουν ότι η εκλογή τους είναι αμφίβολη έως απίθανη. Είναι βουλευτές, από την Περιφέρεια, που είχαν εκλεγεί πρώτοι στις εκλογές του 2012 και θεωρούν ότι ο κ. Σαμαράς θα σεβαστεί την σειρά εκλογής του 2012, θα τους τοποθετήσει πρώτους στη λίστα και έτσι θα έχουν εξασφαλισμένη την εκλογή τους. 
 
Στην κατεύθυνση της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών είναι και άνθρωποι από το περιβάλλον του ίδιου του Πρωθυπουργού. Θεωρούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες και τότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολη η προσφυγή στις κάλπες. Τονίζουν επίσης ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει και να πειθαρχήσει αλλά και να ελέγξει την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Οι βουλευτές θα είναι αναγκασμένοι να ψηφίσουν στη Βουλή, ότι έρθει προς ψήφιση τους επόμενους μήνες υπό τον φόβο της λίστας.

Ταυτόχρονα αν γίνουν εκλογές, πριν τις 6 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα μπορεί να διαμορφώσει μία κοινοβουλευτική ομάδα απόλυτα ελεγχόμενη από τον ίδιο και να ελέγξει τις οποιεσδήποτε μετεκλογικές εξελίξεις. Ταυτόσημες απόψεις έχει και ο κ. Βενιζέλος που θέλει να περιορίσει τις φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και να ελέγξει, μετεκλογικά, το κόμμα του.

Έμπειροι κοινοβουλευτικοί αλλά και πολιτικοί αναλυτές, δεν αποκλείουν τη δημιουργία μιας τεχνητής κρίσης από το Μαξίμου, ανάλογη με αυτήν της ΕΡΤ, που θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την προσφυγή στις κάλπες πριν τις 6 Νοεμβρίου προκειμένου οι εκλογές να γίνουν με λίστα».

Όλα βέβαια τα παραπάνω είναι ένα από τα σενάρια που παίζουν. Ωστόσο, το βασικό πρόβλημα του συστήματος –ντόπιου και διεθνούς- είναι το φαινόμενο Χρυσή Αυγή. Ανεξάρτητα από τις θελήσεις και τις προθέσεις των πολιτικάντηδων που φοβούνται για την επανεκλογή τους, ο βασικός γνώμονας για το πότε θα γίνουν εκλογές είναι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. 
 
Το σιγουρότατο είναι ότι οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πριν από τις ευρωεκλογές (25 Μαΐου 2014), διότι απ’ αυτές θεωρείται βέβαιο πως θα προκύψουν αποτελέσματα τέτοια που δεν θα επιτρέψουν στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει το «έργο» της. Πράγματι, υπάρχει σχετική εισήγηση στον Σαμαρά για διεξαγωγή προώρων εκλογών προ της 6ης Νοεμβρίου, η οποία στηρίζεται στο δεδομένο ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης μόνο να χάσουν θα έχουν από τα νέα μέτρα που είναι προγραμματισμένα για το φθινόπωρο –και ιδιαίτερα από την αλλαγή του νόμου που θα επιτρέπει την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας. 
 
Επιπροσθέτως, τονίζεται στην εισήγηση, ότι αφενός μεν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής δε «μαζεύονται» με τίποτα, αφετέρου δε υπάρχει βεβαιότητα ότι θ’ ανέβουν κι άλλο, σε περίπτωση κατάρρευσης της ΝΔ, εξαιτίας των νέων μέτρων. 
 
Προκειμένου, λοιπόν, να χαθούν τα πάντα, το σύστημα μπορεί να παγώσει προσωρινά τα νέα μέτρα, να πάει σε εκλογές και… ότι βγει! 
 
Έτσι κι αλλιώς, αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν πιάσουν τους 151, υπάρχει πάντα η συστημική «καβάντζα» του ΣΥΡΙΖΑ, για μεγάλη συγκυβέρνηση του… συνταγματικού τόξου, οπότε… ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Αντίοχος