ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΝΑ ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

Σταύρου Καρκαλέτση

Για  χρόνια και δεκαετίες, μια ανεπαρκής και φοβική ελληνική εξωτερική πολιτική, είχε οχυρωθεί πίσω από διάτρητα «δόγματα», για να δικαιολογήσει αλλεπάλληλες διπλωματικές και πολιτικές ήττες της χώρας. 

Ένα τέτοιο ψευδοδόγμα, πρέσβευε την «εξημέρωση του (τουρκικού) θηρίου», κυρίως μέσα από την ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας, και μια πλήρη ένταξή της στην ΕΕ. Θυμόμαστε πως η Αθήνα είχε καταντήσει ο μονίμου απασχόλησης θλιβερός πλασιέ των ευρωπαικών εισοδίων της Τουρκίας. Αντάλλαγμα; Ουδέν. 

Το «θηρίο» δεν θέλησε, ούτε θέλει, να εξημερωθεί. 

Την ώρα που οι πλέον σοβαρές πολιτικές φωνές της Ευρώπης εξέφραζαν βάσιμους προβληματισμούς για μια Τουρκία-πλήρες μέλος της ΕΕ, μια «χαζοβιόλικη» Αθήνα καταντούσε ο φανατικότερος υποστηρικτής αυτής της ζοφερής προοπτικής. Λες και δεν αντιλαμβάνεται και  ο πλέον αδαής, γιατί Αμερικανοί και Άγγλοι θέλουν να φορτώσουν την Τουρκία στο ήδη προβληματικό ευρωπαικό οικοδόμημα. 

Λες και η Τουρκία είναι περισσότερο ευρωπαική από την ορθόδοξη Ρωσία. Προς την οποία Ρωσία, για κάθε είδους σχέση, σε Ελλάδα και Κύπρο επιβλήθηκε «απαγορευτικό».

Άλλο, διαπλεκόμενο με το παραπάνω, ιδεολόγημα: 

Οι «κακοί» Τούρκοι στρατηγοί, και οι «καλοί» πολιτικοί. Που δήθεν θέλουν μια ειλικρινή προσέγγιση με την Ελλάδα, δίχως επεκτατικά σύνδρομα. Πιστεύουμε πως τα πεπραγμένα (αλλά και τα οράματα) των «καλών» Ερντογάν, Νταβούτογλου και Μπαγίς, έχουν πιά διαλύσει και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις και των τελευταίων εν Αθήναις αφελών.

Για τις μνημονιοκρατούμενες Ελλάδα και Κύπρο, η τουρκική πίεση, πατώντας πάνω στο χάσμα ισχύος που διευρύνεται, παρουσιάζει ένα όλο και πιο αφόρητο δίλημμα: 

Αν εμείς επιλέξουμε ειρήνη, αυτό σημαίνει δορυφοροποίηση. Αν επιλέξουμε αντίσταση και ενδεχομένως πόλεμο, αυτό σημαίνει ακόμη ίσως και συντριβή. 

Αυτό το δίλημμα πρέπει να το αποτινάξουμε,
 πριν μας πλακώσει.

Τσακισμένες από τον οικονομικό πόλεμο που δέχονται, Αθήνα και Λευκωσία ούτε σχεδιάζουν, ούτε εκτελούν! Τα δύο ελληνικά κράτη απλώς τρέχουν με τον πυροσβεστήρα να σβήσουν τις φωτιές (κυριολεκτικά και μεταφορικά) που μας ανάβουν οι Τούρκοι. 

Η ανυπαρξία εξωτερικής πολιτικής, φαίνεται στα τραγικά γεγονότα της Συρίας, όπου εξοντώνονται Ορθοδοξία και ιστορικοί τίτλοι αιώνων. Η Τουρκία, εμπροσθοφυλακή του πιο σκληρού σουνιτικού Ισλάμ, εκκαθαρίζει από χριστιανούς την Συρία, στα πλαίσια ενός σχεδίου ενοποίησης των μουσουλμανικών σουνιτικών πληθυσμών από τον Καύκασο μέχρι τη Συρία, λίγα μόνο μίλια από τις κυπριακές ακτές. 

Οι επόμενοι ''Αττίλες'' που ονειρεύονται οι νεο-οθωμανοί, θα φορούν φερετζέ! Οι διαμάχες παίρνουν πλέον θρησκευτική χροιά, και η Κύπρος (αλλά και το Ισραήλ) θα βρεθούν σε ισλαμική πλημμυρίδα και κλοιό.

Άλλη φωτιά: Το νέο σχέδιο Ανάν, που σιγοψήνεται στα υπόγεια μαγειρία του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. Κι εδώ οι Τούρκοι και οι πάτρωνές τους έχουν την πλήρη πρωτοβουλία. 

Κι εδώ θα τρέχουμε εκ των υστέρων, και μάλιστα χωρίς πυροσβεστήρα (Τάσσος Παπαπδόπουλος) τούτη τη φορά.

Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να αναπροσαρμόσουν την φιλοσοφία της στρατηγική τους (αν δεχθούμε μεγάθυμα πως διαθέτουν στρατηγική). Με στόχο μια Τουρκία όχι στην Ευρώπη, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ναι, θα γίνουμε «αιρετικοί», πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα. Και θα πούμε πως για την ασφάλεια Ελλάδος και Κύπρου, μια ευρωπαική Τουρκία θα είναι όχι λύση, αλλά τραγωδία. 

Αφ’ ενός γιατί οι Τούρκοι έχουν αποδείξει ότι θέλουν να εισέλθουν στην ΕΕ με όλα τους τα «κουσούρια» και δίχως την παραμικρή υποχώρηση. Κυρίως όμως γιατί μέσα στην ΕΕ θα μπορούν, κανονικά και νόμιμα, να μας «προικοδοτήσουν» με μερικά εκατομμύρια νομίμων Τούρκων μεταναστών. Και έτσι θα δικαιωθεί μετά θάνατον ο Τουργκούτ Οζάλ και η περίφημη ρήση του περί «μη ανάγκης πολέμων στο μέλλον με τους Έλληνες, αφού αν τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια, τελειώσαμε».

Μια «οριστική λύση» της απειλητικής για τον Ελληνισμό «τουρκικής  εξίσωσης», περνά μέσα από μια ισλαμική, τριτοκοσμική, περιθωριοποιημένη Τουρκία. Αν η Τουρκία εξελιχθεί σε σκληρά ισλαμικό κράτος, κατόπιν, «τυχαίως», όλοι θα «ανακαλύψουν» τα δίκαια της Ελλάδος και θα «θυμηθούν» την κατοχή της Κύπρου. 

Συμφέρον μας εθνικό δεν είναι μια ευρωπαική Τουρκία (που θα παραμείνει απειλή, όπως γίνεται 60 χρόνια που είμαστε μαζί στο «συμμαχικό» ΝΑΤΟ), δεν είναι μια Τουρκία-«εταίρος» στην ΕΕ που θα μας «τελειώσει» δημογραφικά, αλλά μια Τουρκία-παρίας του διεθνούς συστήματος, δίχως συμμάχους και φίλους. Και απομονωμένη από κάθε εταίρο, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. 

Κυνικό, ως τοποθέτηση; Μπορεί. Αν πρόκειται όμως για την εθνική μας επιβίωση, ας προτιμηθεί από τα σύνδρομα ιδεαλιστικής αφέλειας ο ρεαλιστικός πραγματισμός. Έστω και σε κυνικές προεκτάσεις…

Αμυντικός αναλυτής, πρόεδρος ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ... Αποφυλακίζεται ο Μουμπάρακ.

Ο 85χρονος Μουμπάρακ αντιμετωπίζει ακόμη μια επαναληπτική δίκη για συνενοχή στις δολοφονίες διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του (φωτογραφία αρχείου).

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί εντός της εβδομάδας ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του στο πρακτορείο Reuters.


Όπως είπε ο Φαρίντ Ελ Ντιμπ, ο Μουμπάρακ αποφυλακίζεται καθώς απηλλάγη από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε σε μία από τις υποθέσεις διαφθοράς που τον βαρύνουν.

Η μόνη βάσιμη νομική αιτία για την παράταση της κράτησης του Μουμπάρακ έγκειται σε μια ακόμη υπόθεση διαφοράς σε βάρος του, η οποία αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει εντός της εβδομάδας, υποστήριξε ο συνήγορός του.
«Το μόνο που απομένει», είπε, «είναι μια απλή διοικητική διαδικασία που δεν πρόκειται να διαρκέσει πάνω από 48 ώρες. Θα πρέπει να έχει αφεθεί ελεύθερος ως τα τέλη της εβδομάδας», εκτίμησε ο Φαρίντ Ελ Ντιμπ.

Πάντως, ο 85χρονος Μουμπάρακ αντιμετωπίζει ακόμη μια επαναληπτική δίκη για συνενοχή στις δολοφονίες διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του.

Ναυτεμπορική

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ...

Ο στρατηγός Σίσυ, μέσω του λογαριασμού του Προέδρου της Δημοκρατίας Adli Mansur στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποι της Αιγύπτου θα υπογράψουν τη Διεθνή Συμφωνία Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων!

Αυτό θα πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα τους Έλληνες πολιτικούς, που μόλις χθες αναγνώρισαν στην ουσία τον Γενοκτόνο στην Θεσσαλονίκη, ακυρώνοντας στην πράξη όσα έκαναν οι Ελληνικές κυβερνήσεις και η βουλή στο ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από τους Τούρκους!

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟ - ΙΣΡΑΗΛ... 

ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ...;;









































ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΙΠΕΔ: ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΗΘΙΚΟΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ…




Σε αναζήτηση νέου προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ (αρμόδιο για το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας) είναι η συγκυβέρνηση, γιατί ο παλιός… μας τελείωσε. Τον παραίτησαν με συνοπτικές διαδικασίες, μόλις αποκαλύφθηκε ότι πήγε τσάρκα με το λίαρ τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την πώληση του ΟΠΑΠ στον… Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών: «O υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε σήμερα την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιου Σταυρίδη».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρώην πλέον πρόεδρος Σταυρίδης δικαιολόγησε την πράξη του ως εξής: «ο επιχειρηματίας, ο οποίος θα πέταγε για τη Γαλλία, προσφέρθηκε να με αφήσει στην Κεφαλονιά».

Πως λέμε, το ταξί πήγαινε κούρσα στο Παγκράτι και προσφέρθηκε να με αφήσει στην Καισαριανή; Ναι, κάπως έτσι! Απλά, απλούστατα! Όχι ότι υπήρχε σχέση διαπλοκής μεταξύ τους, όχι, μια εξυπηρέτηση έκανε ο άνθρωπος, αμέσως να πέσουμε να τον φάμε; Και με μια παραίτηση έληξε το τεράστιο αυτό θέμα! Και τι θα γίνει τώρα με τη σύμβαση πώλησης του (κερδοφόρου!) ΟΠΑΠ; Ε, τέτοια θα κοιτάμε τώρα; Κι αν έχασε το κράτος μερικά δισεκατομμύρια, θα τα πληρώσει ο λαός τα σπασμένα! Λες και θα’ ναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο…

(ΥΓ): Μετά απ’ όλα αυτά, ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί τα γνωστά ρεφρέν («Ζήτω η μεταπολίτευση», «ζήτω η δημοκρατία», «ζήτω το συνταγματικό τόξο» κ.τ.λ.) κι ας ετοιμαστούμε να πληρώσουμε τα κάθε λογής σπασμένα!

Αεροπορική βάση ζήτησε η Μόσχα στην Κύπρο για τα πολεμικά της αεροσκάφη .

Όλα θα κριθούν 
στην επίσκεψη του Προέδρου στη Μόσχα.
 

Επίσημο αίτημα για χρήση της αεροπορικής βάσης "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο υπέβαλε στη Λευκωσία η ρωσική κυβέρνηση.
 
Στο πλαίσιο επικαιροποίησης της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, η Μόσχα επιθυμεί, πέραν των διευκολύνσεων σε πολεμικά πλοία, να χρησιμοποιεί και την αεροπορική βάση για τα πολεμικά της αεροσκάφη.
Πληροφορίες του "Πολίτη" αναφέρουν ότι το υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται επιφυλακτικό έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου και έχει ήδη διαβιβάσει τις θέσεις του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όλα δείχνουν ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος όταν και εφόσον πραγματοποιηθεί η επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα.

Η Μόσχα θέλει να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου".


Επίσημο αίτημα για χρήση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» υπέβαλε στη Λευκωσία η ρωσική κυβέρνηση. Η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσιεύει ενημερωτικό σημείωμα προς το Υπουργικό Συμβούλιο του υπουργού Άμυνας Φώτη Φωτίου για την επίσκεψή του τον περασμένο Μάιο στη Μόσχα.

Στο σημείωμα αναφέρεται ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σόιγκου έθεσε το θέμα των διευκολύνσεων από την Κύπρο και συγκεκριμένα για:

α) τον ελλιμενισμό πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, τη χρήση υποδομών για τη φύλαξη ανταλλακτικών των πλοίων και τη χρησιμοποίηση της Κύπρου για την αντικατάσταση των πληρωμάτων τους,
 
β) τη χρησιμοποίηση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» από τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται επιφυλακτικό έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου και έχει ήδη διαβιβάσει τις θέσεις του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όλα δείχνουν, προστίθεται, ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος, όταν πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα.


πηγή