ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!


Έτσι, η δύστυχη Ελλάδα μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα –κάτι που απέφυγε ακόμα και η πλέον πολεμοκάπηλη σε άλλες περιπτώσεις Βρετανία- και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως όφελος για την πατρίδα και το λαό! 

Αυτά θα συμβαίνουν στην Ελλάδα μας όσο κυβερνιέται από εντολοδόχους, που εργάζονται υπέρ ξένων συμφερόντων, για να τους επιτρέψουν τα συμφέροντα αυτά να παραμείνουν κι άλλο στην εξουσία!







ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ... ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ....!!!














Πώς να ερμηνεύσει κανείς αυτή τη φωτογραφία; 

Ως απόδειξη της υποκρισίας του Τούρκου πρωθυπουργού, ή ως απόδειξη του αμοραλισμού και του κυνισμού που επικρατεί στις διεθνείς σχέσεις κι ας χρησιμοποιούν άπαντες στη ρητορική τους τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ηθική τάξη…

Η φωτογραφία με τους δυο ηγέτες και τις συζύγους τους δεν είναι και τόσο παλιά. Χέρι-χέρι ο Ταγίπ με τον Μπασάρ, ενώ η γλύκα στο βλέμμα της όμορφης Σύριας και της Τουρκάλας κυρίας, προδίδει… τρυφερότητα.

Υπενθυμίζεται, ότι Τουρκία και Συρία είχαν φθάσει σε σημείο κοινών συνεδριάσεων των Κοινοβουλίων και τα σχέδια «εμβάθυνσης της στρατηγικής συνεργασίας», έδιναν και έπαιρναν… Μέχρι που μια ωραία πρωία, ξεκίνησαν οι ταραχές στη Συρία και ο Ερντογάν πετάχτηκε από τη θέση του σα να τον… τσίμπησε μύγα. Έκτοτε, έγινε… Τούρκος και ο χειρότερος εχθρός της Συρίας.

Ίσως να επιθυμεί ο πρώην φίλος του να έχει το τέλος του Καντάφι. Έτσι είναι. Ή αγαπάς ή δεν αγαπάς…


Σήμερα o Τούρκος πρωθυπουργός στη Συρία 
επιθυμεί 
Επιχείρηση τύπου Κοσόβου, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ και όχι μία περιορισμένη στρατιωτική δράστη.

«Μια περιορισμένη επιχείρηση δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιητική για εμάς», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. 

Και πρόσθεσε πως «μία επέμβαση θα έπρεπε να γίνει κατά το υπόδειγμα του Κοσόβου. Μια επέμβαση μίας ή δύο ημερών δεν θα αρκέσει. Ο στόχος θα έπρεπε να είναι να εξαναγκαστεί το καθεστώς να εγκαταλείψει (την εξουσία)».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει πως οι πληροφορίες που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας δεν του αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι το συριακό καθεστώς είναι υπεύθυνο για την επίθεση με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου κοντά στην Δαμασκό.

Η Τουρκία, χώρα μέλος του NATO, η οποία έχει διαρρήξει πλήρως τις άλλοτε συμμαχικές σχέσεις της με την Δαμασκό, έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει στην δράση μιας συμμαχίας εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, έστω και χωρίς την εξασφάλιση συναίνεσης στον ΟΗΕ.







ΣΥΡΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ: 
Σε ρόλο "επιτήδειου ουδέτερου" η Άγκυρα


Γιατί όμως οι ΗΠΑ θέλουν να χτυπήσουν τη Συρία τις επόμενες ώρες;;;

Το όχι του βρετανικού κοινοβουλίου μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στα σχέδια των ΗΠΑ, αλλά δεν τα αλλάζει. Επίσης τα γεράκια του ΝΑΤΟ φαίνεται να μην θέλουν τώρα αυτήν την επίθεση! Ο Ομπάμα όμως έκανε διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ έδωσε το στίγμα των επιθέσεων! Δεν θαναι χερσαίες επεμβάσεις, δεν θα είναι μεγάλης κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις! Ίσα να ανάψει το φυτίλι και αν καεί η ανθρωπότητα, ας καεί! Το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης στη Συρία το έδωσε εξάλλου και ο Ολάντ, σε συνέντευξή του στη γαλλική Le Monde. Η επίθεση θα έχει γίνει έως την Τετάρτη. Γιατί έως τότε;…. Γιατί την Πέμπτη υπάρχει σύνοδος του G20 στην Αγία Πετρούπολη.

Ωστόσο, μια τέτοια επίθεση που ίσως προκαλέσει αντιδράσεις, δεν πρέπει να γίνει ημέρες που είναι ανοιχτά τα χρηματιστήρια. Πότε είναι κατάλληλη ημερομηνία; Μέσα στο σαββατοκύριακο, έχοντας τον «αέρα» και της Δευτέρας, μιας και η Wall Street θα είναι κλειστή λόγω αργίας (Labor day)…