ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Οι αντάρτες πιθανόν να προκαλέσουν προβοκάτσια με χημική επίθεση κατά του Ισραήλ υπονομεύοντας τον 'Ασαντ



ΟΙ ΗΠΑ και ο Πρόεδρος Ομπάμα έχουν φέρει την κατάσταση σε τέτοιο σημείο που, εάν υποχωρήσουν, θα συνιστά ήττα της Αμερικής και του γοήτρου της ως παγκόσμιας υπερδύναμης, ενώ από την άλλη θα θεωρηθεί νίκη, έστω και προσωρινή, του καθεστώτος Άσαντ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη, η οποία για πρώτη φορά μετά τη λήξη του ψυχρού πολέμου θα επανέλθει με έντονο τρόπο στο προσκήνιο. 


Εάν τελικά κτυπήσουν οι ΗΠΑ, θα επιβεβαιώσουν την παντοδυναμία τους και δη στην περιοχή μας.

Βεβαίως, υπάρχει και ο ισχυρισμός ότι εάν κτυπήσουν οι ΗΠΑ θα προκύψουν τρομοκρατικά αντίποινα. 

Είναι ορθός ο ισχυρισμός, όμως, από την άλλη, εάν η τρομοκρατία αποτρέπει την τιμωρία εγκλημάτων, τότε θα πρόκειται για νίκη των τρομοκρατών και ήττα της δημοκρατίας. 

Πολύ φοβούμαι ότι μια 
προβοκάτσια μεγάλης κλίμακας 
είναι υπαρκτή και επιχειρησιακά αναμενόμενη αφού  θα ανέτρεπε την αμφισβήτηση σε δράση και στην ανοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Οι αντάρτες, π.χ που μάχονται κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων της Συρίας, είναι θα μπορούσαν να επιφέρουν πλήγμα κατά του Ισραήλ - κάνοντας χρήση χημικών όπλων – από περιοχή ελεγχόμενη από τις συριακές αρχές, για να προκαλέσουν προβοκάτσια μεγάλης κλίμακας  προκειμένου να υπονομεύσουν τον 'Ασαντ και την αξιοπιστία του.

Ήδη σήμερα , ο Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, πρότεινε στη Δαμασκό να παραδώσει τα χημικά όπλα σε διεθνή έλεγχο. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Μουαλέμ, δήλωσε ότι η Δαμασκός χαιρετίζει την πρόταση της Ρωσίας.
 
ΑΝ ΚΑΙ Η ΣΥΡΙΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ‘ΚΕΡΙ” ΚΑΙ ΡΩΣΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΠΛΑ ΥΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΕΓΧΟ, ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ.

Είδομεν....

Απαχθέντες δυτικοί Συρίας: "Οι ισλαμιστές έριξαν τα χημικά και πανηγύριζαν"



Oι δύο απαχθέντες από τους ισλαμιστές πρώην υποστηρικτές τους ένας Βέλγος καθηγητής κι ένας Ιταλός δημοσιογράφος δήλωσαν πριν από λίγο στο ιταλικό πρακτορείο ΑΝSA ότι "Τα χημικά τα έριξαν οι αντάρτες. Είμαστε συντετριμμένοι που το λέμε γιατί στην αρχή τους υποστηρίζαμε, αλλά έτσι είναι".
Ο Βέλγος P.Piccinin δήλωσε συγκεκριμέναι: «Αυτό μου στοιχίζει πάρα πολύ γιατί από τον Μάη του 2012 στηρίζω αποφασιστικά τον Ελεύθερο Στρατό της Συρίας (τους αντάρτες) στον δίκαιο αγώνα για δημοκρατία»!
«Είναι ηθικό καθήκον να το πούμε. Δεν χρησιμοποίησε η κυβέρνηση του Bashar al-Assad τα χημικά sarin ή οτιδήποτε άλλο χημικό αέριο στα περίχωρα της Δαμασκού».
Έτσι δηλώνει κατηγορηματικά ο Pierre Piccinin, βέλογος καθηγητής, στο RTL-Tvi, επισημαίνοντας ότι μαζί με τον ιταλό δημοσιογράφο Domenico Quirico –ήταν όμηροι των “ανταρτών” στη Συρία κι απελευθερώθηκαν σήμερα- άκουσαν συνομιλία των εξεγερμένων (διαβάστε των μισθοφόρων της Αλ Κάιντα που χρηματοδοτούν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση).
Ο Piccinin και ο Quirico είναι «απόλυτα σίγουροι ότι τα χημικά τα έριξαν οι αντάρτες» γιατί άκουσαν τις συζητήσεις μεταξύ των ισλαμιστών που πανηγύριζαν για την ρίψη τους.
Οι δύο Ευρωπαίοι είχαν απαχθεί από τους ισλαμιστές παρά το γεγονός ότι υποστήριζαν τους αντικαθεστωτικούς προκειμένου να ζητηθούν λύτρα από τις χώρες τους.
defencenet.gr

Ελλάδα προς Τουρκία: Εκεί που ήμουν θάρθεις...Economist : Υποψήφια για οικονομικό «κραχ»


Η κοινή γνώμη εγχώρια και διεθνής έχει στραμμένη την προσοχή της στις εξελίξεις στην Συρία. 

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όμως περικλείεται από μια πιθανότητα κατάρρευσης της Τουρκίας με ανάλογες επιπτώσεις αρνητικές και θετικές με όσες γειτονικές οικονομίες υπάρχει συσχέτιση...

Η Τουρκία μετά τη χρεοκοπία των αρχών της περασμένης δεκαετίας ακολούθησε αρκετά χρόνια δυναμικής ανάπτυξης, καθώς συμπεριελήφθη στο κύμα των αναπτυσσόμενων οικονομιών που παρουσίασαν ρυθμούς ανάπτυξης.

Στις οικονομίες αυτής της κατηγορίας εισέρευσαν τα τελευταία χρόνια σημαντικά ποσά διεθνούς ρευστότητας η οποία ενισχύθηκε και από την επεκτατική νομισματική πολιτική των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Όπως είναι γνωστό τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το προανάκρουσμα της FED πως προτίθεται να μειώσει την διοχέτευση ρευστότητας, παρατηρείται φυγή κεφαλαίων από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Οι ισοτιμίες των νομισμάτων των χωρών αυτών δέχονται πιέσεις με αιχμή την ινδική Ρουπία και την τούρκικη λίρα. Την εβδομάδα που πέρασε ο Εκόνομιστ είχε μια ανάλυση όπου το συμπέρασμα ήταν πως η Τουρκία μεταξύ των αναπτυσσόμενων οικονομιών είναι αυτή που μπορεί να υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την προϊούσα κρίση, η οποία ενδέχεται να μοιάζει με εκείνη που έπληξε την Ν.Α. Ασία την περίοδο 1996-97. 

Το συμπέρασμα αυτό του περιοδικού στηρίζεται σε μια συσχέτιση της σχέσης μεταξύ δανεισμού της χώρας από το εξωτερικό σε συνάρτηση με την άνοδο των επιτοκίων που σηματοδοτεί η φυγή κεφαλαίων.

Η ταχεία πιστωτική επέκταση τα χρόνια της ευημερίας σε συνδυασμό με την υποτίμηση του νομίσματος και τη φυγή κεφαλαίων αφήνει τις επιχειρήσεις αυτές εκτεθειμένες.

Ο Economist έχει συνδυάσει τέσσερις σημαντικούς παράγοντες σε ένα δείκτη μέτρησης της ευπάθειας των 26 αναδυόμενων αγορών στην φυγή των κεφαλαίων.

Η Τουρκία είναι στην κορυφή αυτής της λίστας με ένα έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο 6% του ΑΕΠ και βραχυπρόθεσμο εξωτερικό χρέος στο 150% των διαθεσίμων, καθώς από το 2009 ο δανεισμός έχει ανέβει ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη αναδυόμενη οικονομία.

Η κρίση της Τουρκίας θα έχει επιπτώσεις στις γειτονικές οικονομίες με τις οποίες υπάρχει συσχέτιση. Η πτώση των τιμών της λίρας σημαίνει εντονότερος ανταγωνισμός για τον ελληνικό τουρισμό.

Από την άλλη πλευρά όμως μια οικονομική κρίση πολλές φορές συνοδεύεται από κοινωνικές εντάσεις και αυτό ενδέχεται να είναι θετικό για τον ελληνικό τουρισμό.

Τις μεγαλύτερες αρνητικές επιπτώσεις από μια κρίση της Τουρκίας θα τις έχουν ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν σημαντική έκθεση στη γείτονα όπως π.χ. η Εθνική Τράπεζα.

Η Τουρκία είναι μια από τις λίγες χώρες της ευρύτερης περιοχής μετά την Ελλάδα που απολαμβάνουν ακόμη πολιτική σταθερότητα. Αν και η Τουρκία υποκύψει στο κλίμα αναταραχής της περιοχής οι επιπτώσεις δεν θα αφήσουν αλώβητη την Ελλάδα.

Όπου υπάρχει κίνδυνος όμως υπάρχουν και ευκαιρίες και αυτό ενισχύεται από το γεγονός πως η ελληνική οικονομία έχει διανύσει ήδη σημαντικό δρόμο συρρίκνωσης και εκλογίκευσης.

Η παρουσία της στην Ευρωζώνη από ντεσαβαντάζ ανταγωνιστικότητας τα προηγούμενα χρόνια ίσως αποδειχτεί αβαντάζ σταθερότητας για ξένες επενδύσεις.

Για να εκμεταλλευτούμε όμως τις ευκαιρίες και να περιορίσουμε τους κινδύνους θα πρέπει να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις, γιατί ως γνωστόν στο «βούρκο» εν επενδύει κανείς, χρειάζονται καθαρά «νερά» για να έρθουν να αφήσουν τα «αυγά» του...

Συν Αθηνά και χείρα κίνει λοιπόν.

Πηγή:www.capital.gr

Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ & ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ!


Συναγωνιστές!


Θέλω να αναφερθώ σ’ ένα θέμα το οποίο πιθανόν σας διέφυγε. Την προηγούμενη βδομάδα, το καθεστωτικό «Βήμα» δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Η μετεμψύχωση και η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως προδίδει και ο τίτλος του, το άρθρο αυτό αναφέρεται στην «πασοκική» στροφή του ΣΥΡΙΖΑ , την οποία η καθεστωτική εφημερίδα επαινεί και προβλέπει μια επανάληψη της… ένδοξης ιστορίας του ΠΑΣΟΚ του 1981. Βέβαια, τότε ήταν άλλες εποχές, τα ποσοστά της εποχής εκείνης και η αυτοδυναμία είναι σήμερα άπιαστα όνειρα. Οπότε, το άρθρο αυτό πιστεύω ότι μιλώντας για την «αστικοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει την κοινή γνώμη για τη «μεγάλη συγκυβέρνηση» που έρχεται, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ! Παραθέτω ολόκληρο το άρθρο για να βγάλουν οι αναγνώστες τα συμπεράσματά τους:


«Μέσα σε λίγους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ανατρέψει πλήρως την ιδεολογική και πολιτική του ταυτότητα και από ένα κόμμα ριζοσπαστικής Αριστεράς θα μετατραπεί σε κόμμα διαχείρισης εξουσίας υπό μορφή ΠαΣοΚ 1981. Μάλιστα, αυτό φαίνεται από την γενικότερη διαχείριση των σοβαρών ζητημάτων της χώρας εκ μέρους της Κουμουνδούρου. Ενώ η αρχική πολιτική ήταν ιδιαίτερα σκληρή και αμείλικτη πάνω σε θέματα οικονομίας, κοινωνίας και εξωτερικής πολιτικής, μέσα σε ένα χρόνο παρατηρούμε εκ βάθρων αναστροφή, πλήρη εξομάλυνση με τις κατευθύνσεις ενός  αστικού κόμματος.


Όσο και αν «κλωτσάει» το «Αριστερό Ρεύμα» φαίνεται καθαρά πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει την πόρτα στο παλιό πρόσωπο του ΣΥΝ και βηματίζει – έστω και από ανάγκη- προς μονοπάτια φιλοευρωπαϊκά, με ανοχή προς το οικονομικό κατεστημένο και συμβιβασμού με την καπιταλιστική φιλοσοφία. Είναι δύσκολο να αποφασίσει μια πλήρη αναστροφή της πολιτικής της χώρας. Φαίνεται καθαρά ότι ακόμη και η ύπαρξη του Μνημονίου θα τύχει διαφορετικής διαχείρισης με αυτή που ευαγγελίζονταν ο ΣΥΡΙΖΑ του 2012.


Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυε το ΠαΣοΚ τις 3 Σεπτέμβρη με την ιδρυτική διακήρυξη να εμπεριέχει μαρξιστικά στοιχεία κανείς δεν περίμενε ότι το ΠαΣοΚ θα εξελισσόταν σε ένα κόμμα που θα ακολουθούσε νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ουσιαστικά σηματοδότησαν και την βύθιση του. Έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι έχει κάνει μια μεγάλη στροφή στην πολιτική του για να προσεγγίσει ψηφοφόρους του γνωστού πλέον σε όλους μεσαίου χώρου και για να κερδίσει την εμπιστοσύνη Βιομηχάνων, κεφαλαίου και συντηρητικών ψηφοφόρων που «σιχάθηκαν» τα σημερινά μεγάλα κόμματα και δεν θέλουν να επιλέξουν την Χρυσή Αυγή.


Από τις εκλογές του 2009 μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπερπολλαπλασιάσει τα ποσοστά του. Το 2012 αποτελούνταν από το γηγενές κομμάτι του, το μεγαλύτερο μέρος του ΠαΣοΚ, και ένα μέρος του ΚΚΕ. Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση που αναμένεται να χαρακτηριστεί από την πόλωση των κομμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πάρει στους κόλπους του την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ, την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΔΗΜΑΡ και ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των αναποφάσιστων θα προστρέξουν στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της δυναμικής παράστασης νίκης που θα έχει συγκεντρώσει. Το συμπέρασμα είναι πως ένα κόμμα το οποίο θα αποτελείται μόνο από το 7% με 10% του αρχικού ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να μεταλλάξει την πολιτική του για να προσαρμοστεί σ’ αυτά που επιτάσσει το 90% των ψηφοφόρων που ως δημοκρατικό κόμμα θα πρέπει να προσεταιριστεί και να ακούσει ιδεολογικά.


Άρα, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου μέσα στους επόμενους μήνες θα υποστεί ιδεολογική μετάλλαξη που θα ανατρέψει την παλιά του πολιτική και θα δεχθεί ένα είδος «μετεμψύχωσης» του ΠαΣοΚ του 1981 που για να μπει σε τροχιά εξουσίας συνέθεσε πολλές ιδεολογικές συνισταμένες από τον Μάρξ μέχρι το Πατριωτικό ΠαΣοΚ της ομάδας των Ιταλών. Η συνέχεια από τις οθόνες και τις Πλατείες μέχρι το Μαξίμου. Ένα είναι το σίγουρο. Ότι η ιστορία θα επαναληφθεί, ελπίζω όχι τόσο άσχημα».


Γεώργιος Αλεξόπουλος.


 
 

ΡΟΥΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ: ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ...

 
 
 
Ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου ,Χρυσόστομος κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να κτυπήσουν στην Συρία τους «ακραίους και τους εξτρεμιστές», όπως τους χαρακτήρισε, αλλά όχι τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ 'Ασαντ, ο οποίος, είπε «μπορεί να είναι δικτάτορας, γιατί δεν εξελέγη δημοκρατικά, αλλά δεν είναι εξτρεμιστής».

Ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τάχθηκε εναντίον του πολέμου στην Συρία, δεν έκρυψε και την ανησυχία του στο ενδεχόμενο να ανέλθουν στην εξουσία οι «εξτρεμιστές», οι οποίοι, είπε, θα αρχίσουν σφαγές, κατά των μειονοτήτων και των νομοταγών.

«Αν νομίζουν οι Αμερικανοί ότι θα δημιουργήσουν δημοκρατίες δυτικού τύπου στις μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής, κάνουν λάθος», πρόσθεσε. 

newsit.gr