ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Μεταφέρουμε από το .bankingnews.gr

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 
ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
ΣΤΙΣ 25 ΜΑΊΟΥ ΤΟΥ 2014...!!!

Το κουβάρι του μυστηρίου αρχίζει σταδιακά να ξεδιπλώνεται. 

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής που έχουν συλληφθεί χαρακτηριζόμενοι ως εγκληματίες άπαξ και το κόμμα χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση θα παραμείνουν στην φυλακή. 

Η έκνομη δράση της Χρυσής Αυγής, ήταν ενίοτε προκλητική αλλά η κυβέρνηση δεν έλαβε αυτή την ιστορική πρωτοβουλία να προφυλακίσει την ηγεσίας της λόγω ουμανιστικής ευαισθησίας.
 
Ο βασικός λόγος, η βασική αιτία είναι η πολιτική διάσταση της εξέλιξης της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία. 

Έφθασε δημοσκοπικά στο 15% καταλαμβάνοντας την 3η θέση. 

Αυτή η εξέλιξη έπρεπε με κάθε τρόπο να αποσοβηστεί, να αποτραπεί. 

Ειδικά στις δημοτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή έπρεπε με κάθε τρόπο να αποτραπεί να συμμετάσχει. 

Λόγω της χαλαρής ψήφου και της ψήφου αποδοκιμασίας που έχουν οι δημοτικές και ευρωεκλογές υπήρχε ο σοβαρότατος κίνδυνος η Χρυσή Αυγή να ισχυροποιηθεί τόσο πολύ που θα κλόνιζε τα θεμέλια του συστήματος. 

Ο κίνδυνος δεν ήταν θεωρητικός. 

Ήταν πραγματικός και καταγεγραμμένος σε όλες τις δημοσκοπήσεις. 
Τα πραγματικά κίνητρα της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρα πολιτικά.
Τα περί ναζιστών, αγκυλωτών σταυρών και άλλα δεν πείθουν.

Όμως για να περάσει στην κοινωνία η νομιμοφάνεια της πρωτοβουλίας εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής έπρεπε να παρουσιαστεί ως μια κοινή εγκληματική οργάνωση με σχέδιο και στρατηγική. 

Μια κοινή εγκληματική οργάνωση για να ξευτιλιστεί, αποδομηθεί και χρεοκοπήσει στα μάτια της κοινωνίας.

Ήδη από το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί – και δεν λέμε κατασκευαστεί – αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. 

Επίσης η καλλιέργεια ενός κλίματος προπαρασκευής καταδίκης, που εξυφαίνεται προλειαίνει το έδαφος για τα επακόλουθα. 

Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να αποφυλακιστεί.

Αν αποφυλακιστεί είναι ξεκάθαρο ότι θα ηρωοποιηθεί και επίσης ξεκάθαρο ότι θα είναι η αρχή του τέλους για την δικομματική κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 

Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής θα παραμείνει και πέραν των δημοτικών εκλογών και ευρωεκλογών στην φυλακή.

Το ζητούμενο είναι και αυτό δεν μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα είναι αν μπορεί η Χρυσή Αυγή να κατέλθει στις εκλογές. 

Από τους 18 βουλευτές κατηγορούνται οι 6 το ζητούμενο είναι μπορεί να κατέλθει στις εκλογές;
 
Θα πρέπει να αλλάξει όνομα π.χ. με βάση την ονοματολογία «Εναντίον όλων»…

Επίσης ποια θα είναι η στάση των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. 

Εκτιμούμε ότι η πλειοψηφία δεν θα επιστρέψει στις κοιτίδες από όπου προέρχονται αλλά μόνο ένα μικρό μέρος, τέτοιο που θα είναι ικανό να δώσει μια ανάσα στην ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά τουλάχιστον. 

Τα πράγματα έτσι θα εξελιχθούν. 

Η προπαρασκευή, η προμελέτη και το αποτέλεσμα της διαδικασίας έχουν ήδη προαποφασιστεί. 
Η δικαιοσύνη λειτουργεί όχι στην λογική της απόδοσης δικαιοσύνης αλλά ως εκτελεστικό όργανο.
Γιατί δεν μπήκε κανείς φυλακή από το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε την οικονομία της Ελλάδος;

Γιατί πολλά στελέχη ειδικά του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ έχουν κατηγορηθεί πλειστάκις φορές κανείς από αυτούς δεν έχει καταλήξει στην φυλακή και γιατί η δικαιοσύνη δεν έδειξε την ίδια εγρήγορση; 

Γιατί η Αριστερά που εμφανίζεται δημοκρατική, υπέθαλπε όσους κατέστρεφαν την Αθήνα αλλά ουδείς συνελήφθηκε;

Τα ερωτήματα είναι πολλά.

Οι απαντήσεις είναι προφανείς. 

www.bankingnews.gr

"Φωνή της Ρωσίας": "Οι ριζοσπάστες πολιτικοί της Χρυσής Αυγής"!



Σε ένα συγκλονιστικό τηλεγράφημα το πρακτορείο ειδήσεων "Φωνή της Ρωσίας" που απηχεί φυσικά τις θέσεις της ρωσικής κυβέρνησης, αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα με την σύλληψη των εθνικιστών βουλευτών και χαρακτηρίζει τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή ως "ριζοσπαστικό κόμμα" ("radical Golden Dawn party") διαχωρίζοντας την θέση του με τα δυτικά ΜΜΕ που μιλάνε για "νεοναζί" και αναφέρεται στους φόβους της κυβέρνησης Σαμαρά από πιθανή προσπάθεια ανατροπής της από "παραστρατιωτικές" οργανώσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αλλά αυτό είναι το ολιγότερο: Στο άρθρο αναφέρει ότι είναι πιθανό το "επόμενο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα ίσως θα πρέπει να υποστηριχτεί… από τον γερμανικό Στρατό, αφού ο Ελληνικός Στρατός είναι στο όριο να στραφεί εναντίον της κυβέρνησης" ("It is possible that the next Greek bailout will have to be supported by the German army, because the Greek army is on the verge of turning against the Greek government").

Σαφώς ειρωνικό αλλά που γενικά περιγράφει μία κατάσταση στην Ελλάδα όπου απλά "Δεν πάει άλλο".

Το ρεπορτάζ δεν παίρνει θέση για τις φήμες περί "πραξικοπήματος" απλά αναφέρει την ατμόσφαιρα που είχε διαχυθεί από τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα.

Και αναφέρει επίσης ότι η ρήξη και η νομική δράση κατά της ηγεσίας του το ριζοσπαστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής μπορεί "να παίξει ρόλο σε κινήσεις εφέδρων".

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο που υπογράφεται από τον Valentin Mândrăşescu

"Οι Έλληνες επίσημοι είναι απασχολημένοι γύρω από τις απειλές που προέρχονται από εφέδρους και παραστρατιωτικές οργανώσεις. Σε μια χώρα που σπαράσσεται από εσωτερικές διαμάχες, οικονομικές δυσκολίες και πολιτικές αντιπαλότητες, ο Στρατός φαίνεται ως μια πιθανή πηγή αποσταθεροποίησης και απειλής προς την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει παραδεχθεί πως τον έχουν απασχολήσει σημάδια στρατιωτικού πραξικοπήματος προερχόμενα από παραστρατιωτικές οργανώσεις στις οποίες υπάρχουν πρώην αξιωματικοί των ΕΔ οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν υπηρετήσει σε ειδικές επίλεκτες δυνάμεις.

Ένα δημοσίευμα σε ιστολόγιο μιας ένωσης εφέδρων ειδικών δυνάμεων κάλεσε για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης την οποία θα εγγυούνται οι «ένοπλες δυνάμεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε στην Guardian ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των ενόπλων δυνάμεων είναι απόλυτα προσηλωμένες στην Δημοκρατία. Οι λίγοι που δεν είναι θα υποστούν τις συνέπειες».

Στις πρόσφατες δικαστικές κινήσεις εναντίον του ριζοσπαστικού κόμματος της «Χρυσής Αυγής» με συλλήψεις των ηγετικών στελεχών του μπορεί να έχουν παίξει ρόλο στην ριζοσπαστικοποίηση των εφέδρων του Στρατού.

Σε μια πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι το πιο διεφθαρμένο κράτος από τα 28 της ευρωζώνης εγείροντας ταυτόχρονα φόβους για την άνοδο του εξτρεμισμού της άκρας δεξιάς. 

Τα συμπεράσματα της έκθεσης είναι ζοφερά: «Ερευνητές έχουν βρει ότι η Ελλάδα κυριαρχείται από υψηλούς δείκτες ανεργίας, κοινωνική αναταραχή, ενδημική διαφθορά και μεγάλη απογοήτευση για το πολιτικό κατεστημένο».

Είναι φανερό ότι ένα τέτοιο περιβάλλον είναι κατάλληλο για στρατιωτικά πραξικοπήματα. Κάποιες ανεπίσημες αναφορές ισχυρίζονται πως η ριζοσπαστική «Χρυσή Αυγή» έχει πολύ μεγάλη υποστήριξη εντός των ΕΔ και των σωμάτων ασφαλείας.

Η καταστολή από την κυβέρνηση του κόμματος της Χρυσής Αυγής ίσως έχει ωθήσει ριζοσπαστικούς κύκλους εντός του στρατεύματος να κοιτάξουν προς την πλευρά μη δημοκρατικών και μη πολιτικών μεθόδων για να αναλάβουν την εξουσία.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει παραδεχθεί πως η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο διάσωσης στους αμέσως επόμενους προσεχείς μήνες. Τέτοια πακέτα διάσωσης συνοδεύονται σχεδόν πάντα από περικοπές στον προϋπολογισμό και καθόλου δημοφιλή μέτρα από τις κυβερνήσεις. Είναι πολύ πιθανό ότι η εφαρμογή του επόμενου πακέτου διάσωσης θα υποστηριχτεί από τον γεςρμανικό Στρατό, επειδή οι ΕΔ της Ελλάδας βρίσκονται στο όριό τους να στραφούν εναντίον της κυβέρνησης".

"Greek officials are concerned about the threats coming from the military reservists and paramilitary organizations. In a country ravaged by internal strife, economic hardships and political clashes, the army is seen as a potential source of instability and a threat to the government.

Antonis Samaras, prime minister of Greece, admitted that he was worried by the calls for a military coup coming from paramilitary organizations, staffed with former officers who have served in the country’s elite military units. A post published on the website of the Special Forces Reserve Union called for the creation of a government “guaranteed by the armed forces”. Simos Kedikoglu, government spokesman, told the Guardian that “the overwhelming majority in the armed forces are devoted to our democracy. The few who are not will face the consequences.”

The recent legal actions against the radical Golden Dawn party and arrests of its leaders could have played a role in the radicalization of the army’s reservists.

A recent report commissioned by the European Parliament noted that Greece was the most corrupt state in the 28-nation bloc and voiced fears over the rise of far-right extremism in the country. The report’s conclusions are grim: “Researchers found Greece overwhelmed by high unemployment, social unrest, endemic corruption and a severe disillusionment with the political establishment”.

It is obvious that such an environment is perfect for a military coup. Some unofficial reports claim that the radical Golden Dawn party has tremendous support within the military and law enforcement agencies. The government’s crackdown on the Golden Dawn may have prompted the radicals within the military to look for nondemocratic and nonpolitical options of obtaining power.

German’s finance minister has admitted that Greece will need a new IMF bailout in the next several months. IMF bailouts are always accompanied by budget cuts and unpopular political measures.

It is possible that the next Greek bailout will have to be supported by the German army, because the Greek army is on the verge of turning against the Greek government".

Διαβάστε το και εδώ:

http://voiceofrussia.com/2013_09_30/Greek-government-fears-a-military-co...

 defencenet.gr

ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Είσαστε σίγουροι;»

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙ 
ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

«Είσαστε σίγουροι;» τιτλοφορείται άρθρο του γνωστού αριστερού και ασυμφιλίωτου εχθρού της Χρυσής Αυγής Μάκη Τριανταφυλλόπουλου –πράγμα που δεν τον εμποδίζει να δει την πραγματικότητα-, στο zougla.gr. 

«Αναρωτιέστε εάν είναι βιαστικά όλα όσα συνέβησαν. Εάν έγιναν ανεξήγητα γρήγορα. Ε, λοιπόν, ναι, φοβάμαι πως έτσι είναι!

Άλλο πράγμα η σύλληψη ενός πολίτη, άλλο εκείνη του βουλευτή και εντελώς διαφορετικό η σύλληψη αρχηγού κόμματος. Στη συνείδηση μερίδας του απλού κόσμου δεν έχει παγιωθεί η πεποίθηση ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και διέπραξαν εγκλήματα για τα οποία πρέπει να συλληφθούν. Τα ερωτήματα είναι υπαρκτά.

Πώς ένας μηχανισμός που αδυνατεί να επιλύσει αποτελεσματικά άλλα προβλήματα κατόρθωσε εν μία νυκτί να στοιχειοθετήσει τις εγκληματικές πράξεις μιας οργάνωσης που έχει πολιτική υπόσταση και εκπροσωπείται επίσημα στο κοινοβούλιο. 

Όλη αυτή η σπουδή μυρίζει λάθη τα οποία πιθανόν να λειτουργήσουν αντίστροφα και να ενισχύσουν ένα περιβάλλον πολιτικά επικίνδυνο. 

Το επόμενο τραγικό λάθος σε μια τέτοια περίπτωση είναι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών εν μέσω θερμού κλίματος και φυσικά χωρίς να έχει ωριμάσει στη συνείδηση των πολιτών η ιδέα ότι οι συλλήψεις έγιναν για συγκεκριμένους λόγους και όχι για πολιτική σπέκουλα.

Εφόσον τα στοιχεία που διαθέτει η Δικαιοσύνη δεν είναι επαρκή για τη σύλληψη ενός πολιτικού αρχηγού και οι κρατούντες έχουν υποπέσει σε νομικά λάθη, τότε αλίμονο. Ηρωοποιούν τον ακροδεξιό χώρο δημιουργώντας ταυτόχρονα προϋποθέσεις πολιτικού χάους. Οι συλλήψεις πολιτικών, όποιοι και αν είναι, πυροδοτούν ένταση, ανεξέλεγκτη πολλές φορές.

Εάν μάλιστα αποδειχθεί ότι έγιναν άνευ ουσίας -σοβαρού λόγου που πιθανόν αυτήν τη στιγμή αγνοούμε- αλλά χάριν εντυπωσιασμού, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. 

Ελπίζω οι αποδείξεις και τα επιχειρήματα να είναι ισχυρά, διαφορετικά το τσουνάμι που θα ακολουθήσει μπορεί να είναι πολλαπλάσιο σε ισχύ από τον στιγμιαίο εντυπωσιασμό. Η δημοκρατία δεν συμπεριφέρεται ως λόχος ορεινών καταδρομών που επιτίθεται διά του αιφνιδιασμού. Έχει κανόνες, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους».

ΠΗΓΗ: zougla.gr

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ.






Η οργή δεν βγαίνει πια στους δρόμους, δεν εκτονώνεται. 

Απλά σωρεύεται στις ψυχές των ανθρώπων.


Αν ήμουν πρωθυπουργός, θα ανησυχούσα ιδιαίτερα για τα σημάδια αυτά. 

Γιατί οι μεγάλες εκρήξεις συνήθως έρχονται ξαφνικά, εκεί που δεν τις περιμένεις, μετά από μεγάλα διαστήματα σιωπής.

Την κραυγή σου θα ακούσουν όλοι, το ψίθυρο σου, μόνο οι πιο κοντινοί, ο καλύτερος φίλος σου γιατί η σιωπή είναι η πιο τέλεια έκφραση της περιφρόνησης.

Ο θόρυβος της σιωπής είναι πολλές φορές πολύ πιο εκκωφαντικός από τον λόγο. 

Είναι επομένως δύναμη αλλαγής. 

Όμως, σήμερα είναι εύκολο να σωπάσεις; 

Όταν συντελούνται γύρω σου κοσμογονικές αλλαγές που σε αφορούν άμεσα;

Όταν ανατρέπονται κατακτήσεις θεσμοθετημένες; 

Είναι απάντηση η σιωπή; ή μήπως θεωρηθεί «καναπεδάτη» αντίσταση;

Η σιωπή δεν εκφράζει πάντα αποδοχή, ούτε σηματοδοτεί συγκατάθεση απόψεων.

Δεν υιοθετείς, ούτε εγκρίνεις σωπαίνοντας.

Άλλωστε η κάλπη δεν έχει φίλτρο.


Η σιωπή έτσι είναι η τέλεια έκφραση της περιφρόνησης».