ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ο εθνικισμός συνιστά θετική δράση


Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, κάποιοι απίθανοι τύποι όπως ο ΓΑΠ, προσπάθησαν να κατακερματίσουν την κοινωνία, μιλώντας για πράγματα όπως είναι η "βιώσιμη κινητικότητα" (που καθηλώνει τον άνθρωπο μειώνοντας την εμβέλεια της μετακίνησής του) και προσπαθώντας να μετατοπίσουν το κέντρο βάρος της συγκρότησής μας από το έθνος στη... γειτονιά!
Γι' αυτούς, η λέξη "έθνος" δεν έλεγε και δεν λέει κάτι. Είναι άνθρωποι που πιστεύουν στην παγκόσμια διακυβέρνηση και στην παγκοσμιοποίηση, ενώ κάποιοι εξ αυτών και στην πανθρησκεία...

Στο βιβλίο του με τίτλο "Ο Εθνικισμός" (επανέκδοση - Πελασγός, Αθήνα 2012), ο δύο φορές πρωθυπουργός (το 1924 και το 1932) Αλέξανδρος Παπαναστασίου (νομικός, πολιτικός επιστήμων και κοινωνιολόγος), γράφει πως "τα όρια μιας κοινωνίας εκτείνονται πέραν από τα στενά όρια ενός συνοικισμού" (κι εδώ μάλιστα με υποσημείωση επικαλείται τον Ed. Meyer). Και προσθέτει πως "τούτο γίνεται κατά διαφόρους τρόπους.

Είτε μέλη μιας κοινωνίας, περιωρισμένης εις έναν συνοικισμόν, αποσπώνται και ή αποτελούν νέον χωριστόν συνοικισμόν ή εισέρχονται εις άλλον υφιστάμενον, αλλά πάντως διατηρούν τους δεσμούς των με την κοινωνίαν, από την οποίαν απεσπάσθησαν, είτε εκ της γειτονίας αναπτύσσονται μεταξύ διαφόρων κοινωνιών δεσμοί και κοινός πολιτισμός, ενότης, είτε δια της κατακτήσεως γίνεται αφομοίωσις διαφόρων κοινωνιών. 

Έτσι γεννάται το εθνικόν αίσθημα που συνδέει τα μέλη ενός έθνους και τα χωρίζει από τους ανήκοντες εις άλλο έθνος. Και δεν είναι δύσκολον να εννοήσωμεν πως το εθνικόν αίσθημα μετατρέπεται εις θετικήν δράσιν, εις εθνικισμόν". 

Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

Πολλοί είναι εκείνοι στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν με λανθασμένο τρόπο διάφορους όρους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το σκοπό της συσκότισης των πραγματικών τους επιδιώξεων, ή να δημιουργήσουν το πλαίσιο για την εφαρμογή (ανήθικων) πολιτικών κοινωνικής μηχανικής. 

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η προ ετών εσκεμμένα λαθεμένη χρήση του όρου "ιθαγένεια" (βλ. αντισυνταγματικός νόμος Ραγκούση που κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας), ώστε να επιτευχθεί η ενσωμάτωση μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, να θρυμματιστεί ο εθνικός κορμός και να εμπεδωθεί η πολυπολιτισμικότητα.Στο ίδιο μοτίβο, έγινε και η χρήση του όρου "εθνικισμός", από τους ναζιστές. 

Οι αριστεριστές επιχαίρουν εδώ και καιρό, μιας και η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ της Χρυσής Αυγής, κάνει ό,τι μπορεί, χρησιμοποιώντας τον όρο, για να διασύρει τα πατριωτικά & εθνικιστικά ιδεώδη. Αυτά, που καμία σχέση δεν έχουν με τον σοσιαλισμό και τον φυλετισμό αλλά και τον διεθνισμό του τελευταίου.

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ξεκαθαρίζει το ιδεολογικό πλαίσιο: 

"Ημπορούμε να ορίσωμεν τον εθνικισμόν ως την προσπάθειαν ενός έθνους προς επιβολήν του εντός των ορίων του δι' αποκρούσεως αλλοεθνούς επιβολής ή δια συγχωνεύσεως εις εν όλον των χωρισμένων μερών του αυτού έθνους. 

Εις την πρώτην περίπτωσιν η εθνικιστική ιδέα εκδηλώνεται εις την καταπολέμησιν της ξενικής επιδράσεως, εις δε την δευτέραν, εις την κατάπνιξιν των τοπικιστικών τάσεων τμημάτων του αυτού έθνους. Και εις τας δύο περιπτώσεις το ουσιώδες είναι η προσπάθεια προς κυριαρχίαν της υποστάσεως ολοκλήρου του έθνους.

Η προσπάθεια αυτή εκδηλώνεται, που εντονώτερα και που ασθενέστερα, εις όλα τα στάδια της ανθρωπίνης ενεργείας, εις την πολιτικήν, την πνευματικήν, την οικονομικήν, την κοινωνικήν και την θρησκευτικήν ζωήν... 

Την μεγαλυτέραν σημασίαν έχει ο πολιτικός εθνικισμός, διότι η ξένη πολιτική επιβολή, εναντίον της οποίας στρέφεται, δεσμεύει γενικώτερα την ελευθέραν κίνησιν κάθε έθνους και συνεπιφέρει εύκολα και τα άλλα είδη της ξένης επιβολής. 

Εκτός τούτου ο πολιτικός εθνικισμός διεξάγεται δυσκολώτερα, διότι η ξένη πολιτική επιβολή ασκείται με την βίαν, ενώ τα άλλα είδη ξένης επιβολής, όταν δεν παρακολουθούν την πολιτικήν επιβολήν, δεν στηρίζονται, κατά κανόνα τουλάχιστον, εις την βίαν. 

Ως εκ τούτου ο πολιτικός εθνικισμός, όταν στρέφεται εναντίον ξένης επιβολής, αποτελεί άμεσον αγώνα μεταξύ δύο εθνών, ενώ εις τα άλλα είδη του εθνικισμού ο αγών διεξάγεται κατά κανόνα και κυρίως μεταξύ των μελών του ιδίου έθνους, διότι από την θέλησιν αυτών εξαρτάται η απόκρουσις της ξένης επιβολής".

Η ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται στο βιβλίο στον εθνικισμό, κάνοντας λόγο για "θετική δράση". Αυτό και μόνο, λέει πολλά από μόνο του. 

Σήμερα, η σοσιαλιστική, η κομμουνιστική, η εθνομηδενιστική, η ελευθεριακή, η "εκσυγχρονιστική", η "φωταδιστική" και η οικολογική αριστερά, προσπαθούν να φορτίσουν αρνητικά τον όρο εθνικισμό, ταυτίζοντάς τον αντιεπιστημονικά και καταχρηστικά, με τη ναζιστική ιδεολογία, ώστε να δημιουργήσουν, κατά την πάγια τακτική τους, αρνητικό στερεότυπο κατά των πατριωτών.

Ας αντιληφθούν ότι πίσω από την ανάπτυξη κάθε οργανωμένης κοινωνίας στη Δύση, κρύβονται ένας πολιτισμός, μια συγκεκριμένη νοοτροπία αλλά και μια ιστορική αφήγηση και μια αντίληψη συνέχειας, που αποτελούν τα εχέγγυα για μια συντεταγμένη πορεία στο παρόν και στο μέλλον.
Νίκος Χιδίρογλου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 5μμ, Ξενοδοχείο Crystal City Αχιλλέως 4 πλ. Καραϊσκάκη



Ο εκπρόσωπος Τύπου, βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ποινικολόγοι που ασχολήθηκαν με την πολιτική σκευωρία κατά του κόμματός μας θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου αυτή την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 5μμ στο ξενοδοχείο Crystal City. 

Θα αναπτυχθούν διεξοδικά τα εξής θέματα:

Το παρασκήνιο της δίωξης: η προαναγγελία της από βουλευτές της ΝΔ

Ξένα κέντρα εξουσίας επέβαλαν τις εξελίξεις: η μαρτυρία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη

Το σαθρό κατηγορητήριο: ο Άρειος Πάγος αντιγράφει τον δημοσιογράφο Ψαρά και χρησιμοποιεί ψευδεπίγραφα κείμενα

Αποκαλύπτουμε τους ανώνυμους ψευδομάρτυρες: ποιοι είναι, ποιες κατηγορίες τους βαραίνουν, ποια η σχέση τους με τη ΝΔΑντισυνταγματική και παράνομη η τροπολογία για την κατάργηση χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Στην συνέντευξη Τύπου καλούνται οι εκπρόσωποι όλων των ΜΜΕ της Ελλάδος και του εξωτερικού. 

Μετά τις εισηγήσεις θα πραγματοποιηθεί κύκλος ερωτήσεων προς τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΑΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ 20% Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ..ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.!!!.

ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ 
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 
ΚΑΙ ΣΤΟ 15 ΚΑΙ ΣΤΟ 16% 
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...;;;

Ο Πανάς ξεμπροστιάζει τους δημοσκόπους: “20% η Χρυσή Αυγή”




Το μέγεθος του "ποινικού" και επικοινωνιακού φιάσκου κατά της Χρυσής Αυγής αναδεικνύεται καθημερινά μέσα από τις δημοσκοπήσεις, αλλά και την αντίδραση του ελληνικού λαού που συσπειρώνεται στο πλευρό των Ελλήνων Εθνικιστών.
Στο Μαξίμου έχουν ρίξει πια λευκή πετσέτα, καθώς έπεσαν οι ίδιοι μέσα στον λάκκο που έσκαψαν για την Χρυσή Αυγή. Οι παράνομες πολιτικές διώξεις μαζί με τον οχετό λάσπης και συκοφάντησης γύρισαν μπούμερανγκ στους μηχανορράφους.

Η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν έπεσε, τα δημοσκοπικά της ιμάτια όχι μόνο δεν μοιράστηκαν, αλλά αντιθέτως οι υποστηρικτές (κρυφοί και φανεροί) αυξήθηκαν σε σημείο που να αγγίζει και ξεπερνά το 20%.
Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά ο έγκριτος καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς, οι δημοσκοπήσεις του οποίου είναι οι μόνες που προσέγγισαν με ακρίβεια τα πραγματικά ποσοστά των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων.





Η καλή βία και η κεραμίδα


Την προηγούμενη εβδομάδα αναφερθήκαμε στους παράγοντες που «ρίχνουν νερό στον μύλο» της Χ.Α. και επικεντρωθήκαμε σε τρεις, στον μη εντοπισμό των υπευθύνων που οδήγησαν σκόπιμα την Ελλάδα στο καταστροφικό Μνημόνιο, στον χειρισμό της «λίστας Λαγκάρντ», που προστατεύει τους παρανόμους, και στο ζήτημα της επιχειρούμενης ακύρωσης της απόφασης αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, συμπεριλαμβάνοντας μόνο τους αρνητές της Γενοκτονίας των Εβραίων στο νομοσχέδιο που υποτίθεται θα καταπολεμά φαινόμενα ρατσισμού!

Μία εβδομάδα μετά τη δημοσίευση του άρθρου βλέπουμε δυστυχώς να επαληθεύεται η πρόβλεψή μας, που έλεγε ότι αν δεν εξαλειφθούν τα αίτια που ωθούν εκατοντάδες Ελληνες να ψηφίσουν Χ.Α., θεωρώντας τα λεγόμενα συστημικά κόμματα αλλά και το άλλο πρόωρο μικρομέγαλο νεογνό της κρίσης, ΣΥΡΙΖΑ, χειρότερη επιλογή, η επιχείρηση αποδόμησής της δεν θα έχει αποτέλεσμα. 

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν μικρή πτώση της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ και  άνοδο της Χ.Α., που μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη αν το δικαστικό συμβούλιο αποφανθεί ότι παραγράφηκε το έγκλημα του εκ των πρωταγωνιστών της «λίστας Λαγκάρντ» Γιώργου Παπακωνσταντίνου και αν κάποιοι συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στον μύλο..!

Για παράδειγμα, έχουμε το ζήτημα της βίας, που επίσης μας απασχόλησε σε προηγούμενο άρθρο μας, η οποία δαιμονοποιείται όταν ασκείται από τα ξυρισμένα κεφάλια των χρυσαυγιτών και γίνεται ικανή αιτία για άσκηση διώξεων, προφυλακίσεων και άρσεως ασυλίας βουλευτών, ενώ όχι μόνο αντιμετωπίζεται με επιείκεια αλλά παρουσιάζεται και ως απαραίτητο συστατικό των κοινωνικών και των λαϊκών αγώνων όταν ασκείται από τους κουκουλοφόρους που εφορμούν μέσα από τις τάξεις (μπλοκ) κοινοβουλευτικού κόμματος, με τραγικές συνέπειες όχι σε εκατοντάδες καταστήματα αλλά και σε ψυχές, όπως έγινε στην περίπτωση της Μαρφίν.

Ενώ, λοιπόν, το κράτος και η κυβέρνηση, θεωρητικά, έκαναν αυτά που έπρεπε για να τεθεί υπό έλεγχο η βία των χρυσαυγιτών, η Αριστερά και το δημοσιογραφικό κατεστημένο στην Ελλάδα, που αποτελείται από μεταμελημένους ή μη αριστερούς σε ποσοστό που θυμίζει τον πατερούλη Στάλιν ή τον Τσαουσέσκου, δεν μπορούν και δεν θέλουν να αποκλείσουν ξεκάθαρα τη βία από την πολιτική.

Συνεχίζουν να ονειρεύονται ότι μέσα από τη συνεχιζόμενη βαθιά κρίση και τις εξαθλιωμένες μάζες θα ξεπηδήσουν η επανάσταση, η εξέγερση και η ανατροπή, όπως το ζήτησε από τους μαθητές των λυκείων και των γυμνασίων προσφάτως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που σε όλες τις χώρες αποτελεί την εθνική εφεδρεία και εξ αυτού φωνή υπευθυνότητας!

Ομως, όπως είπε στον γράφοντα ένας από τους λίγους πραγματικούς διανοουμένους της Αριστεράς στην Ελλάδα, σήμερα, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στην πατρίδα μας και των δυνάμεων που έχουν ποντάρει στην εξέλιξη της κρίσης για να εξυπηρετήσουν στρατηγικά τους συμφέροντα και να πραγματώσουν σχέδια δεκαετιών, η πιο επαναστατική πράξη είναι η υπευθυνότητα, η τήρηση της νομιμότητας και η λήψη αποστάσεων από τη βία, είτε αυτή έχει αντιφασιστικό είτε αντιεξουσιαστικό ή αγωνιστικό μανδύα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο μακριά βρισκόμαστε ως κοινωνία από το να κατανοήσουμε τις πραγματικές διαστάσεις της κρίσης και του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσουμε για να την ξεπεράσουμε με τις λιγότερες απώλειες είναι τα επεισόδια που δημιούργησαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, όταν οι νόμιμοι ελεγκτές του υπουργείου επιχείρησαν να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή να ελέγξουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, λες και δεν είναι τα νοσοκομεία άντρο παρανομιών στις οποίες συμμετέχουν ακριβώς αυτοί που αντέδρασαν - και δεν εννοούμε τα συγκεκριμένα άτομα.

Φυσικά, επειδή ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα, αντί του υπεύθυνου δημιουργικού λόγου και αντίλογου, αποτελούν την πιο δημοφιλή και εύκολη καταφυγή πολιτικών και δημοσιογραφούντων στην Ελλάδα, αυτοί που έφταιγαν και πάλι δεν ήταν εκείνοι που δεν επέτρεψαν τη λειτουργία του κράτους και την εφαρμογή του νόμου, ασκώντας βία, αλλά οι ελεγκτές, που ενήργησαν ή μάλλον προσπάθησαν να ενεργήσουν με βάση τον νόμο!

Και εκεί που προβληματίζεσαι με αυτά που συμβαίνουν και με εκείνα που ίσως συμβούν στην πατρίδα, σου έρχεται κατακέφαλα η «Πρόσκληση σε ιδρυτική συνέλευση για μια δημοκρατική προοδευτική παράταξη», που υπογράφουν 58 προσωπικότητες, αρκετές από τις οποίες συναπάρτιζαν την παρέα του Σημίτη και της Goldman Sachs, που πέραν της εκτεταμένης διαφθοράς δεν έβλεπαν πιο πέρα από τη μύτη τους, με αποτέλεσμα να μας φέρουν εδώ που είμαστε σήμερα.

Αρ' έλα ψ'χύ μ' και μη σπάντ'ς, όπως έλεγαν οι τ' εμετέρ'! Αμφότεροι είχαν υπό την προστασία τους μηχανισμούς και επιφανή στελέχη της Αριστεράς, ο μεν πρώτος τους ορθοδόξους, ο δε δεύτερος τους λεγόμενους μεταρρυθμιστές, συνέχεια των οποίων αποτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σάββας Καλεντερίδης

Η μεγάλη Ευρωαπειλή.




Εάν θέλει κανείς να διαπιστώσει πως θα διαλυθεί η Ευρωζώνη, οφείλει να μελετήσει την κατάσταση στην Ιταλία και στη Γαλλία – όπου, αργά ή γρήγορα, θα εκλεγεί μία εθνικοσοσιαλιστική κυβέρνηση...
Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στις διάφορες νίκες της γαλλικής ακροδεξιάς, σε όλες σχεδόν τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις – ενώ υπάρχει μία πολύ καλή ανάλυση σε μία αγγλική εφημερίδα (Είναι η κατάλληλη ώρα να στοιχηματίσουμε για την έξοδο της Γαλλίας και το γαλλικό φράγκο), η οποία επικεντρώνεται στο συγκεκριμένο θέμα.


Ειδικότερα, το κόμμα της γαλλικής ακροδεξιάς, το οποίο μάλλον δεν είναι λιγότερο «επιθετικό» ή «επαναστατικό» από το αντίστοιχο στην Ελλάδα, αλλά απλά πιο έμπειρο, προσεκτικό και καλύτερα οργανωμένο, έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του αρκετά σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά, ενώνοντας τα με τα καθαρά εθνικιστικά – υιοθετώντας σε κάποιο βαθμό μία «εθνικοσοσιαλιστική» ιδεολογία, η οποία φαίνεται ότι πείθει τους Γάλλους.


Φαίνεται λοιπόν ότι πολλοί εργαζόμενοι, οι οποίοι στο παρελθόν ψήφιζαν το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα, έχουν πλέον μετατοπισθεί – επιλέγοντας το «Εθνικό Μέτωπο» (Front National) της κυρίας Le Pen το οποίο, σε πανεθνικές δημοσκοπήσεις, έρχεται πρώτο, ξεπερνώντας τους σοσιαλιστές (Hollande) και τους δεξιούς (πρώην Sarkozy).

Στο θέμα τώρα του ευρώ, το ακροδεξιό «Εθνικό Μέτωπο» έχει μία ξεκάθαρη θέση – εάν δεν πετύχουν οι σχεδιαζόμενες διαπραγματεύσεις του με τη Γερμανία. Θέλει ουσιαστικά να «απελευθερώσει» τη Γαλλία από «τα δεσμά των Βρυξελλών», υιοθετώντας ξανά το εθνικό νόμισμα – κατά περίεργο τρόπο δε, με απώτερο σκοπό να διασώσει το κοινωνικό κράτος, προς όφελος των Γάλλων.

Ο τρόπος τώρα, με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει εφικτό το παραπάνω, είναι αντικείμενο σοβαρών αναλύσεων μέσα στο κόμμα – αφού θεωρείται ότι, δεν πρόκειται να υπάρξει εναλλακτική λύση, επειδή η Γερμανία δεν θέλει να αλλάξει πολιτική.

Με δεδομένο δε το ότι, η συνέχιση της ίδιας πολιτικής, η οποία δεν επιλύει τις ευρωπαϊκές ασυμμετρίες(πλεονάσματα της Γερμανίας εις βάρος των υπολοίπων κρατών), δεν επιτρέπει την περαιτέρω παραμονή της Γαλλίας στην Ευρωζώνη, η επιστροφή στο φράγκο θεωρείται υποχρεωτικήανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα ευρίσκεται στην εξουσία.

Περαιτέρω, το ότι η θέση της Γερμανίας παραμένει αμετάβλητη, φαίνεται από τα σχέδια της – αφού τα οικονομικά ινστιτούτα της προβλέπουν αύξηση των πλεονασμάτων στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, η οποία θα φτάσει στα 200 δις € ή στο 7% του ΑΕΠ της χώρας, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Η ανάπτυξη της Γερμανίας δε, μετά από μία σημαντική κάμψη, θα συνεχισθεί ως είχε (διάγραμμα) – διευρύνοντας τις ασυμμετρίες.

Συνεχίζοντας, όλα όσα ισχύουν για τη Γαλλία, ισχύουν και για την Ιταλία – η οικονομία της οποίας είναι περισσότερο βυθισμένη στην ύφεση και στην ανεργία, χωρίς να έχει καμία δυνατότητα και κανένα «εργαλείο», για να ξεφύγει από την κρίση. Επομένως, είναι θέμα χρόνου η εμφάνιση ενός αντίστοιχου «εθνικού μετώπου» – μίας ιταλικής εθνικιστικής ή εθνικοσοσιαλιστικής παράταξης δηλαδή, η οποία θα πάρει τα ηνία, με «σύνθημα» την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.

Ας μην ξεχνάμε δε ότι, τόσο η Γαλλία, όσο και η Ιταλία θα μπορούσαν να επιβιώσουν εκτός ευρώ – λιγότερο φυσικά η Ιταλία, λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους της. Για την Ελλάδα βέβαια, η οποία εγκλωβίστηκε στο ευρώ μετά το εγκληματικό PSI, στο οποίο καταδικάσθηκε από μία πιθανότατα ενδοτική κυβέρνηση, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική – αν και θα μπορούσε να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.
 .
Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Οικονομικά στοιχεία Ιταλίας (*όπου η λέξη «prognose», η σημασία είναι «πρόβλεψη»). Aπό επάνω αριστερά προς τα δεξιά: Δημόσιο χρέος, Έλλειμμα, Μισθοί σε σύγκριση με το 2000, Δεκαετή επιτόκια, Αύξηση ΑΕΠ.
.
Επιστρέφοντας στο θέμα μας, θεωρείται ότι η διάλυση της Ευρωζώνης θα προκληθεί είτε από τη Γαλλία, είτε από την Ιταλία – πιθανότατα από εθνικιστικές κυβερνήσεις, οι οποίες θα ενσωματώσουν τους σοσιαλιστές ψηφοφόρους. Η αιτία είναι το ότι, τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, όταν αναλάβουν την εξουσία, μιμούνται απλά την πολιτική των συντηρητικών (δεξιών) παρατάξεων – μη έχοντας το θάρρος να εφαρμόσουν ένα αποκλειστικά δικό τους πρόγραμμα.

Διακοσμούν λοιπόν τις θέσεις τους με ορισμένα σοσιαλιστικά ημίμετρα, τα οποία φυσικά δεν διαφοροποιούν ούτε στο ελάχιστο τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία έχει πλέον κυριαρχήσει – με αποτέλεσμα να μην έχουν πια κανένα λόγο ύπαρξης. Πόσο μάλλον όταν τα υπερχρεωμένα σημερινά κράτη δεν προσφέρουν την «παραδοσιακή» δυνατότητα στους σοσιαλιστές – αυτήν του «μοιράσματος χρημάτων» δηλαδή στο λαό και ειδικά στους δημοσίους υπαλλήλους.

Στα πλαίσια αυτά, το τέλος της δημοκρατίας φαίνεται καθαρά στο ορίζοντα, αντί για το αναμενόμενο από πολλούς φως στην άκρη του τούνελ. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις ελλειμματικές χώρες της Ευρώπης αλλά και στις πλεονασματικές – αφού στη Γερμανία προετοιμάζεται μία κυβέρνηση συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων, η οποία δεν θα διαφέρει σε τίποτα από μία δικτατορία της ελίτ.
.
Υστερόγραφο: Πρόσφατο «μανιφέστο» Ευρωπαίων οικονομολόγων της «ομάδας των 17», προτείνει την ελεγχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης. Η βασική τους θέση είναι η εξής:

Οι χώρες του νότου είναι βυθισμένες στην ύφεση – σε έναν καθοδικό σπειροειδή κύκλο. Δεν μπορούν να υποτιμήσουν τα νομίσματα τους, οπότε εξάγουν λιγότερα προϊόντα. Οι βόρειες χώρες υποχρεώνονται να χρηματοδοτούν το Νότο (ο οποίος απειλείται με κοινωνικές αναταραχές), με ατελείωτα πακέτα, με κίνδυνο να χρεοκοπήσουν και οι ίδιες. Ο Βοράς χάνει την εμπιστοσύνη τους στην ευρωπαϊκή ενοποίηση. Το ευρώ δεν ισχυροποιεί την Ευρώπη, αλλά την διαλύει.

Την ίδια στιγμή, σε μία δημοσκόπηση της γαλλικής τηλεόρασης (BMF TV), το 46% των ψηφοφόρων επιλέγει το «Εθνικό Μέτωπο» της κυρίας Le Pen – ενώ ακολουθεί ο επόμενος (F.Fillon), μόλις με 18%. Η δε αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος είπε τα εξής:

Πρέπει να βγούμε από την Ευρωζώνη, επειδή το ευρώ εμποδίζει όλες τις οικονομικές αποφάσεις στη χώρα μας – ενώ η Γαλλία είναι ένα κράτος που δεν μπορεί να υποτάσσεται στον «πατερναλισμό» των Βρυξελλών
.
Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα έπρεπε να κληθούν από τη Γαλλία για να αποφασίσουν, ένα επιθυμούν την από κοινού έξοδο με τη Γαλλία ή να εργασθούν σε ένα σχέδιο ελεγχόμενης διάλυσης της Ευρωζώνης – εκτός εάν θέλουν να αφεθούν στη μοίρα τους, αναλαμβάνοντας το ρίσκο της κατάρρευσης της Ευρωζώνης. 

Τη στιγμή που η Γαλλία θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, το ευρώ θα πάψει να υπάρχει. Αυτή είναι η τεράστια δύναμη της Γαλλίας. Τα θέλει να κάνει η Κομισιόν για να αντιταχθεί; Να στείλει τα τεθωρακισμένα (τανκς);”

http://www.sofokleous10.gr

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ 

Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.


http://wwwaimos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_10.html






ΡΩΣΙΑ, ΙΜΙΑ , ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.


ΕΝΑΣ ΠΙΘΑΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 
ΠΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
  
Το 1947 στην Αρκτικό Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μία υποθαλάσσια οροσειρά πού έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονοσοφ .Αυτὴ ἡ οροσειρά γεωλογικὰ είναι συνέχεια της Σιβηρίας.

Το 1982 υπογράφτηκε στην ΟΗΕ το διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας πού καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικὰ μίλια απὸ τις ακτές.Με το διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δύο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω αρκτικής) και ἡ Τουρκία (λόγω Αιγαίου).

Σύμφωνα με το δίκαιό του ΟΗΕ αν μία χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά ἡ οποία είναι γεωλογική συνέχεια μίας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε ...ἡ υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια απὸ το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς.

Επομένως ἡ υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη ἡ Αρκτική της ανήκει. Στον βόρειο πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων και άρα ἡ Ρωσία έχει την δυνατότητα να γίνει ἡ μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου. 

Αυτὸς είναι ὁ λόγος πού δεν υπόγραψαν το δίκαιο οι ΗΠΑ. Απ την άλλη ἡ Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το δίκαιο δεν έχει υφαλοκρηπίδα πού να έχει κοιτάσματα δεν το υπόγραψε και έθεσε ως αιτία πολέμου την εφαρμογή του στο Αιγαίο.

Επομένως ἡ Ελλάδα αν τολμήσει να το εφαρμόσει θα οδηγηθεί σε σύγκρουση.Ουσιαστικά όμως οι ευρωπαίοι και οι αμερικανοί μέσω της Ελλάδας δημιουργούν τετελεσμένο για την κατάργηση και την μη εφαρμογή του δίκαιου έτσι ώστε και ἡ Ρωσία να χάσει την Αρκτική.Αυτός είναι ὁ λόγος πού ὁ Πούτιν πρόσφερε 25 δὶς δάνειο τότε ώστε να μην πάει ἡ Ελλάδα στο ΔΝΤ και ἡ Κίνα άλλα τόσα για να μην χάσει την Αρκτική.

Για αυτὸ τον λόγο χρεοκοπήσαμε και μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης, από τους Ευρωπαίους, για να μην υπάρξει ποτέ ἡ πιθανότητα δημιουργίας τετελεσμένου στο Αιγαίο για εφαρμογή του διεθνούς δίκαιου πού θα μπορεί ἡ Ρωσία να το χρησιμοποιήσει στην Χάγη (ως δεδικασμένο) και να κερδίσει την υφαλοκρηπίδα της αρκτικής.

Όμως ένα μικρὸ κράτος όπως είναι ἡ Κύπρος στην προσπάθειά της να επιβιώσει (να μην μπλέξει στο ΔΝΤ) τους χάλασε τα σχέδια.Έκλεισε διμερή συμφωνία με το Ισραήλ πού όμως βασιζόταν στο διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας.Αυτὸ όμως ήταν και ἡ ευκαιρία της Ρωσίας για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.Για τον λόγο αυτὸ κατεβάζει τον στόλο με το αεροπλανοφόρο στην μεσόγειο . 

Όμως αυτὴ την στιγμή το Ισραήλ έχει παγιδευτεί όπως και οι ΗΠΑ στο διεθνὲς δίκαιο πού με αυτό κερδίζει ἡ Ρωσία την αρκτική και αυτὸ δεν το θέλουν καθόλου.Ἡ Τουρκία νιώθει απομόνωση και γαβγίζει. Έτσι είναι όλοι παγιδευμένοι. Μας έσκαψαν το λάκκο και έπεσαν οι ίδιοι μέσα. 

Έτσι τώρα ἡ Ρωσία για να ισχυροποιήσει την θέση της και την θέση της Κύπρου παίρνει και αυτὴ άδεια με την gazprom για εξορύξεις και μάλιστα εκεί πού οι Τούρκοι την θεωρούν δική τους ζώνη. Όμως αν γίνει αυτό τέρμα ἡ υφαλοκρηπίδα για την Τουρκία και τέρμα ἡ αρκτική για τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους....Δύο στοιχεία ακόμα που θα βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων:

1. Το 2010 το τουρκικό ΓΕΕΘΑ μάζεψε τοις καθηγητές πανεπιστημίων και τους ρώτησε αν τα κοιτάσματα στην ανατολική μεσόγειο δικαιολογούν το ρίσκο του πολέμου και ἡ απάντηση τους ήταν ναι.

2. Στης 25 Ιουλίου το 2011 το Υπεξ της Ρωσίας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση που προειδοποιούσε την Τουρκία να μην πειράξει την Κύπρο ειδάλλως..........(δεν το λέω). Το 1995 αποτέλεσε μια χρονιά «σταθμό» στην έρευνα που πραγματοποιήσαμε. 

Το Καλοκαίρι της χρονιάς αυτής ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, λαμβάνει ένα άκρως απόρρητο σήμα από μια ειδική υπηρεσία.

Στο έγγραφο αυτό σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες ένας Αμερικανικός δορυφόρος υψηλότατης τεχνολογίας ανακάλυψε και φωτογράφισε κοιτάσματα πετρελαίου στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στην ενημέρωση της γινόταν λόγος για ένα κοίτασμα που ξεκινάει από τις βραχονησίδες Ιμια και κάνοντας ένα "S" και καταλήγει στη Γαύδο.

Πολλά ΜΜΕ τότε έσπευσαν να γράψουν ότι η αποκάλυψη πετρελαίου στο Αιγαίο θα είχε γνωστοποιηθεί από τους Αμερικανούς και στις αρμόδιες Τουρκικές Υπηρεσίες. Οι ενέργειες επί της Κυβέρνησης Σημίτη η οποία ουσιαστικά ήταν αυτή που ανακαίνισε πάλι το θέμα των πετρελαϊκών κοιτασμάτων. 

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι το 1996 οι Αμερικάνοι απέκτησαν ένα κατά το κοινός λεγόμενο «Μάτι» στην περιοχή της Λεκάνης της Αν. Μεσογείου.Με δύο νέους υπερσύγχρονους δορυφόρους οι ΗΠΑ είχαν πλέον σαφή εικόνα για τις πιθανές θέσεις των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου γενικότερα αφού οι δορυφόροι αυτοί είχαν την ικανότητα να ανιχνεύουν κηλίδες λαδιού στην επιφάνεια της θάλασσας γεγονός που αποτελεί μιας πρώτης τάξης ένδειξη για ύπαρξη πετρελαίου στην περιοχή.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι η εξόρυξη πετρελαίου στη Θάσο (περιοχή Πρίνου) είναι αποτέλεσμα των πρώτων ερευνών που αναφέραμε και αποτελεί τμήμα της αρχικής μελέτης όπου έκανε λόγο για πετρελαϊκό ορίζοντα, όχι όμως αυτόν της θέσης ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ.
Αντίθετα ήταν μια από τις δύο περιοχές που οι μελέτες έκαναν λόγο για περιορισμένα κοιτάσματα πετρελαίου.

Γύρω στο 1996 οι Τούρκοι στρέφουν την προσοχή τους στη περιοχή της Δωδεκανήσου όπου Αμερικανικοί δορυφόροι είχαν εντοπίσει κηλίδες λαδιού κοντά σε 14 περιοχές που εκτείνονταν από την Ρόδο ως την Κω. Παράλληλα έκανε την εμφάνισή του ένας χάρτης με άλλες 20 περιοχές από τη Λήμνο ως την Σάμο που εμπλέκονταν σε διάφορα σενάρια ύπαρξης πετρελαίου.Την ίδια περίοδο αρχίζει να γίνεται λόγος για αντίστοιχες περιοχές στην ελεύθερη Κύπρο.

Η κυβέρνηση Σημίτη βάζει τότε στο παιχνίδι τους Γερμανούς, αφού είχε αρχίσει ήδη να διαφαίνεται η πρόθεση Σημίτη-Παπαντωνίου να απευθυνθούν σε ειδικούς συμβούλους από την Γερμανία στις έρευνες στον υποθαλάσσιο χώρο της Θάσου.

Είναι αρκετά τρομακτικό – για να είναι σύμπτωση – η συγκυρία της κρίσης των Ιμίων - αφού πριν την κρίση και πάλι οι Τούρκοι είχαν δυσανασχετήσει με την καθυστέρηση της μελέτης κατασκευής του πετρελαϊκού αγωγού Μπακού – Τσειχάν και έψαχναν τρόπους για να βάλουν στο παιχνίδι Αμερικανικών συμφερόντων πετρελαϊκές εταιρίες.

Ένας χάρτης που είχαν δημοσιεύσει οι Aegean Times σε  ανύποπτο χρόνο καταδείκνυε ότι όλο το Ανατολικό Αιγαίο αποτελεί μια τεράστια πηγή υδρογονανθράκων και μάλιστα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τον τύπο. Ο χάρτης αυτός έκανε την εμφάνισή του λίγο πριν την    κρίση των Ιμιων. Η κρίση αυτή δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η επισφράγιση της 30ετούς πολιτικής των Τούρκων στο Αιγαίο. 

Οι «γκρίζες ζώνες» δεν είναι τίποτε άλλο από περιοχές της Ελληνικής επικράτειας που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ενέχονται σε έρευνες ή συζητήσεις περί ύπαρξης κοιτασμάτων πετρελαίου. 

Πάνω απ΄ όλα όμως τα Ιμια ήταν η απέλπιδα προσπάθεια των Τούρκων να παζαρέψουν κομμάτι της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας όπως αποδείχτηκε στα χρόνια που ακολούθησαν.

ΠΗΓΗ: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ - 27 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ.


Όπως το έχει θέσει εύστοχα ο παλαιός Βρετανός πρωθυπουργός Βενιαμίν Ντισραέλι

«Υπάρχουν 3 ειδών ψεύδη: τα ψέμματα, τα χοντρά ψέμματα και η στατιστική». 

Κόμματα και πολιτικοί εκδοτικά συγκροτήματα, τηλεοπτικοί σταθμοί, αλλά και πλήθος εταιρειών που στηρίζουν την επιβίωσή τους στην ελεύθερη αγορά, παραγγέλλουν συχνά δημοσκοπήσεις, προσπαθώντας να επηρεάσουν τον ψηφοφόρο-καταναλωτή. 

Ο πολιτικός σύμβουλος Ρότζερ Άιλ κάποτε ευφυολόγησε λέγοντας: «Όταν πεθάνω θέλω να ξαναγυρίσω με πραγματική εξουσία. Θέλω να ξανάρθω ως μέλος μιας ομάδας δημοσκοπήσεων.» 

Μόνο στην Ευρώπη επενδύονται 8 δις. ευρώ ετησίως, για να σκιαγραφηθούν οι σκέψεις και οι προθέσεις των πολιτών. 

Το 2006, σε συνέδριο με θέμα Δημοσκοπήσεις και Στατιστική, που πραγματοποίησε στην Κω το Ε.Σ.Ι. (Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο) ειδικοί επιστήμονες εξέθεσαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τις «θολές» διαδικασίες υπό τις οποίες διενεργούνται πολλές δημοσκοπήσεις και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. 

Ο Κωνσταντίνος Μπάσιος, υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρει στο άρθρο του 

«Η πολιτική δημοσκόπηση ως ένα ακόμα σύμπτωμα ιδιαίτερης πολιτικής παθογένειας
 (http://www.greekelections.com/gpj/artic ... s,09/02/04) τα σημεία εκείνα που συχνά παραβλέπονται ή αποσιωπούνται:

α) Ποιος είναι αυτός που καθορίζει ότι ένα συγκεκριμένο κι όχι κάποιο άλλο θέμα χρήζει σφυγμομέτρησης; 

β) Πώς διατυπώνονται τα ερωτήματα, σε ποια πράγματα δίδεται έμφαση και με ποια σειρά υποβάλλονται σε αυτούς που παίρνουν μέρος στη σφυγμομέτρηση; 

γ) πόσα πρόσωπα απαρτίζουν το δείγμα και με ποια κριτήρια επιλέγονται αυτά τα πρόσωπα; 

Ως προς τις πολιτικές δημοσκοπήσεις, το εκλογικό σώμα μαθαίνει μόνο για τις δημόσιες και όχι για τις μυστικές. 

Επομένως, το επίμαχο σημείο είναι: 

γιατί κάποιος με πληροφορεί για ένα θέμα για το οποίο εγώ δεν έχω ενδιαφερθεί; Προφανώς γιατί λέγοντάς μου ό,τι εκείνος θέλει, διαμορφώνει μια «βολική» για εκείνον πραγματικότητα. 

Η «έρευνα αγοράς» αποτελεί άλλο ένα παγκόσμιο ολιγοπώλιο στα χέρια των επικυριάρχων. Τέσσερις εταιρείες ελέγχουν το μεγαλύτερο τμήμα της παγκόσμιας αγοράς, χρησιμοποιώντας πληθώρα επωνυμιών: 

  1. WPPGroup, 
  2. McCann Ericsson, 
  3. TNS και 
  4. Thomson Corporation.
Οι 4 αυτές αγγλοσαξονικές εταιρείες υπολογίζεται ότι ελέγχουν περί το 90% της ελληνικής αγοράς, συγκεντρώνοντας όγκο και ποιότητα πληροφοριών και αναλύσεων, ανά έτος, μεγαλύτερα από οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένης και της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας
ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

1. Η στρατηγική της παραπλάνησης: Προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο του κοινού, αφ' ενός το διατηρούν ασυντόνιστο και με άγνοια των βασικών αρχών του συστήματος και αφ' ετέρου, συγχυσμένο αποδιοργανωμένο και διασπασμένο με ζητήματα που δεν έχουν πραγματική σημασία.

Αυτό επιτυγχάνεται ως εξής:

α) παρέχοντας χαμηλού επιπέδου δημόσια παιδεία και κρατώντας μόνο για την ελίτ την υψηλή γνώση,

β) Κατευθύνοντας τα αισθήματά τους , αυξάνοντας τη μαλθακότητά τους (πνευματική και φυσική) μέσα από συνεχή βομβαρδισμό από φθηνό σεξ, βία και τρομοκρατία μέσω των ΜΜΕ,

γ) Ξαναγράφοντας την ιστορία και τους νόμους και υποβάλλοντας τους πολίτες σε αποκλίνουσα συμπεριφορά, ώστε να μπορούν να μεταστρέψουν τη σκέψη τους από τις πραγματικές τους ανάγκες σε μη απαραίτητες προτεραιότητες.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι υπάρχει κέρδος από τη σύγχυση: όσο περισσότερη σύγχυση τόσο μεγαλύτερο το κέρδος.

Άρα η καλλίτερη μέθοδος είναι να δημιουργούνται προβλήματα και μετά να προσφέρονται έτοιμες λύσεις γι' αυτά.

-Μεθόδευση της Παραπλάνησης

ΜΜΕ: Απομακρύνουν την προσοχή του ενήλικου κοινού από τα πραγματικά κοινωνικά ζητήματα και τη στρέφουν σε ανούσια ριάλιτυ.

ΣΧΟΛΕΙΑ: Διατηρούν αστοιχείωτα τα νεαρά παιδιά σε τομείς όπως τα μαθηματικά, τα οικονομικά, το δίκαιο, τη φιλοσοφία, την ιστορία.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ: Κρατούν σε χαμηλό επίπεδο την ψυχαγωγία του κοινού και τον πολιτισμό.

ΕΡΓΑΣΙΑ: Εφαρμόζεται η τακτική να είναι συνεχώς απασχολημένο το κοινό ώστε να μην μένει χρόνος για να σκεφθεί. Κατά τον Άλντους Χάξλεϋ, ο κόσμος αυτός θα είναι «μια δικτατορία χωρίς δάκρυα» όπου οι μάζες θα «λατρεύουν τη δουλεία τους».

2. Αποσιώπηση: Με τον έλεγχο των ΜΜΕ φιλτράρονται οι ειδήσεις και οι πληροφορίες, ώστε σημαντικά αποσπάσματα των πραγματικών γεγονότων να αποκρύπτονται. Έτσι περνούν στον κόσμο την εικόνα των πραγμάτων που τους συμφέρει.

3. Γελοιοποίηση της «επικίνδυνης» πληροφορίας: Αν κάποιο σημαντικό γεγονός, (π.χ. οι επιθέσεις της 11ης 9 στη Νέα Υόρκη) δεν «χωράει» στις επίσημες εξηγήσεις που προωθούνται από τα media, τότε μπαίνουν μπροστά οι μηχανισμοί εξευτελισμού: «γραφικοί», «συνωμοσιολόγοι» κ.λπ. Παράλληλα προωθούν υπούλως στημένες εξωφρενικές θεωρίες, ώστε να επιτείνουν τη σύγχυση του κοινού και να ακυρώνουν τις σοβαρές μαρτυρίες (π.χ. τις καταθέσεις των μηχανικών που μιλούν για κατεδάφιση από μέσα των Διδύμων Πύργων).

4. Κατασκευή «ειδικών»: Προώθηση δικών τους επιστημόνων και εξωνημένων διανοουμένων σε θέσεις κλειδιά του δημοσίου βίου (π.χ. καθηγητές πανεπιστημίου, διευθυντές ινστιτούτων), οι οποίοι στηρίζονται από τα επίσης κατευθυνόμενα ΜΜΕ.

Στην χώρα μας, όπου διεξάγεται ένας ανελέητος ιδεολογικός πόλεμος για εξόντωση κάθε τι ελληνικού, είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της κατάληψης πολλών πανεπιστημιακών θέσεων από καθηγητές της εθνομηδενιστικής σχολής τα τελευταία 20 χρόνια, για να πρωτοστατούν σήμερα στη διάλυση της Παιδείας και στον αφελληνισμό της Ιστορίας.

5. Λειτουργία προβοκάτσιας: Όταν μια κοινωνική κατάσταση αρχίζει να γίνεται απειλητική γι' αυτούς (π.χ. αρχίζει να αφυπνίζεται πατριωτικά ή κοινωνικά ο μέσος πολίτης), τότε προωθούν κάποιον δικόν τους άνθρωπο ή κίνημα για να προλάβουν τους πραγματικούς εκπροσώπους του λαού και να σπείρουν την παραπληροφόρηση. Αν, παρ' όλα αυτά οι κοινωνικοί μηχανικοί αποτύχουν να επιβληθούν, τότε αρχίζει μια επίθεση ηττοπάθειας και δράσης άλλων αχυρανθρώπων.

6. Διάσπαση της προσοχής με την υπερπληροφόρηση: Αν κάποιο γεγονός τραβήξει την προσοχή του κοινού, οι κοινωνικοί μηχανικοί φροντίζουν ώστε τα ΜΜΕ να επιμείνουν σε άχρηστες λεπτομέρειες και στην αποπροσανατολιστική παρουσίασή του. Ταυτόχρονα σκηνοθετούν ένα άλλο γεγονός για να αποσπάσουν την προσοχή του κοινού. 

Τα παραδείγματα στην Ελλάδα είναι πολλά...


Η συσπείρωση και η ενίσχυση του Λαϊκού Συνδέσμου μετά την άθλια σκευωρία και τις προφυλακίσεις βουλευτών μας έχουν οδηγήσει σε παροξυσμό ολόκληρο το σύστημα. Ακόμα και το Έθνος του Μπόμπολα, που πετσοκόβει τα ποσοστά μας στις στημένες δημοσκοπήσεις του, δεν τολμά να ρίξει την Χρυσή Αυγή από την 3η θέση. Όλες οι αντικειμενικές ιστοσελίδες έχουν πάρει στο ψιλό τα παπαγαλάκια του κατεστημένου.


Διαβάζουμε σχετικά στο έγκυρο defencenet:

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ... ΠΕΤΡΕΣ - Ο Μπόμπολας εμφανίζει τη Χ.Α. κοντά στο ΠΑΣΟΚ



Νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα δείχνει προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας για τη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φέρει τη Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα. Το ανέκδοτο είναι πώς ο Λαικός Σύνδεσμος απέχει μόλις 0,4%
από το ΠΑΣΟΚ.
Γελάνε και οι... πέτρες.

Για το συγκρότημα Μπόμπολα όμως που έχει πρωτοστατήσει στην άθλια επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής και αποτελεί «μπροστάρη» της επιχείρησης της κυβέρνησης κατά του κόμματος όλα είναι πιθανά. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής» η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 20,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ, 19,2%, η Χρυσή Αυγή 5,1%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, οι ΑΝ.ΕΛ. 4,2%, το ΚΚΕ 4,0% και η ΔΗΜΑΡ μένει εκτός Βουλής με 2,4%. Των δημοσκοπήσεων τα μαγειρέματα και οι ευσεβείς πόθοι των 
εκδοτών!!!