ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΚ και δέος στον πλανήτη.



  ΣΟΚ και δέος στον πλανήτη.

Ομπάμα, Πούτιν και οι άλλοι μεγάλοι ηγέτες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα το μπρα ντε φερ ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τη Χριστίνα Λαγκάρντ.

Οχι τη Χριστίνα Λαμπίρη. Τη Χριστίνα Λαγκάρντ.

Αυτή την γκιόσα που κάνει κουμάντο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και βλέπει την Ελλάδα σαν σκουπίδι. Σαν τη μύγα μέσα στη σούπα.

Εχουνε γνώση όμως οι φύλακες. Μετά το ταν ή επί τας των Σπαρτιατών ήρθε, δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά, ο υπερήφανος Λάκωνας, ο μάγκας Καλαματιανός, να βροντοφωνάξει: «Δεν εκβιάζουμε ούτε εκβιαζόμαστε». Η ανθρωπότητα πλέον κρέμεται σε μια κλωστή.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, όπως συνηθίζουν να λένε και να γράφουν οι δημοσιογράφοι. Η τρόικα επιστρέφει στην Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου. Ούτε την εθνική μας εορτή δεν μας αφήνουνε να χαρούμε οι αθεόφοβοι. Που πέφτει και Δευτέρα μάλιστα και είναι μια χαρά τριήμερο. Ταυτόχρονα, έκθεση του ΔΝΤ αναφέρει ότι απαιτούνται νέα μέτρα ύψους 6,5 δισ. ευρώ.

Ποιος είδε, λοιπόν, τον Αντώνη Σαμαρά και δεν τον φοβήθηκε. Ο Ελληνας πρωθυπουργός σήκωσε το τηλέφωνο και σχημάτισε τον αριθμό της Χριστίνας. Εις μάτην, όμως, γιατί η σιδηρά κυρία, η φον Μπράουν θα μπορούσαμε να πούμε της διεθνής ολιγαρχίας, ήταν σε σύσκεψη. Πήρε όμως η ίδια μόλις ξελασκάρισε από την Ουάσιγκτον τον Σαμαρά. Που σαν Ιωάννης Μεταξάς Νο2 είπε το δικό του όχι, που θα μείνει στην ιστορία. Απέναντι στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον: «Η πτωχή, αλλά τίμια Ελλάς δεν εκβιάζει, αλλά δεν εκβιάζεται».

Η Χριστίνα έγινε κίτρινη σαν το λεμόνι. Το ακουστικό πήγε να πέσει από τα χέρια της και με τρεμάμενη φωνή ψέλλισε: «Μη μας το κάνεις αυτό Αντώνη. Σε ικετεύω. Σε παρακαλώ. Βασίσου στο λόγο μου. Δως μου δέκα μέρες προθεσμία να λύσω το θέμα».

Το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά ήταν πράγματι σατανικό. Μόνο ο Μακιαβέλι θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι ανάλογο: «Κυρία Χριστίνα μας, δεν πάει άλλο. Οι βουλευτές μας δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μέτρα. Η κυβέρνηση θα πέσει, θα γίνουν εκλογές και θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ». Αυτή ακριβώς ήταν η κίνηση ρουά ματ. Της Χριστίνας πήγε να της έλθει κόλπος.

Για την Ευρώπη ο Τσίπρας είναι ό,τι ο Φιντέλ Κάστρο για την Αμερική. Φίδι στον κόρφο της. Ο Τσε Γκεβάρα του 21ου αιώνα που θα ξεκινήσει την επανάσταση από την εσχατιά της Μεσογείου: Με τον Φωτόπουλο και τους λοιπούς συνδικαλισταράδες που άφησε ορφανούς το ΠΑΣΟΚ.

Ο Αντώνης Σαμαράς, που λέει και ξαναλέει στους συνεργάτες του «με έχουν πρήξει», μετέφερε πλέον το πρόβλημα στη Μέρκελ, στον Ομπάμα, στον Σόιμπλε και στη Χριστίνα Λαγκάρντ κι όχι τη Λαμπίρη. Αν πέσει ο Σαμαράς, ας ψάξουνε όλοι αυτοί να βρούνε άκρη με τον Ερνέστο Φιντέλ Τσίπρα. Που θα τινάξει από το βράδυ των εκλογών τα δεσμά του μνημονίου.

Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα του ευρωπαϊκού Νότου που θα σπάσει τις αλυσίδες. Το πουλόβερ θ’ αρχίσει να ξηλώνεται. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα κινδυνεύει με διάλυση. Η οικονομία της Ευρώπης θα καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Η Ελλάς σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχει τον καλύτερο τιμονιέρη. Ο Αντώνης Σαμαράς, ύστερα από 73 χρόνια, αναβιώνει το «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά. Η ανθρωπότητα, οι ισχυροί του πλανήτη, παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Ο Αντώνης Σαμαράς σαν σύγχρονος Ατλας κρατάει την υδρόγειο σφαίρα στα χέρια του. Κι εν ονόματι του ελληνικού λαού είναι αποφασισμένος αν χρειαστεί να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Το φάντασμα του Στρατούλη αρχίζει να πλανιέται πάνω από την Ευρώπη.

Αυτά.

[Κ. Καίσαρης - sentragoal.gr]






















EKTOΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!! ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ!


Η πληροφορία είναι έγκυρη και ήρθε πριν λίγο στα parapolitika.gr. Στην τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την πρόθεση ψήφου... το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνει το 3% και μένει εκτός Βουλής. 

Την δημοσκόπηση την γνωρίζει τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όσο και το Μαξίμου, που βλέπει ότι πρέπει να στραφεί και σε άλλες συμμαχίες, αφού στις επόμενες εκόγές ο τωρινός εταίρος μπορεί να μην υπάρχει.

ΑΞΙΖΕΙ: Η συγκεκριμένη είδηση πυροδοτεί πάντως εξελίξεις τόσο στα δεξιά, όσο και στα αριστερά της ΝΔ και κρατήστε το αυτό...

«Απασφάλισε» ο Μανώλης Γλέζος εντός του ΣΥΡΙΖΑ.Στη δική μας Αριστερά δεν υπήρχε «μαντρί» Διαψεύδουμε τους πολίτες που στηρίζουν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εσωκομματικά πυρά εξαπολύει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, με αφορμή και τη στάση του κατά την ψήφιση της τροπολογίας για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής (σ.σ. ήταν απών).



ΠΗΓΗ: «http://www.skai.gr»

Στη δική μας Αριστερά δεν υπήρχε «μαντρί», τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, που φιλοξενείται στο ιστολόγιο «Κίνηση Ενεργοί Πολίτες». Σύμφωνα με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, αυτή η λογική έχει εξαπλωθεί «σαν ίωση» και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Γλέζος επισημαίνει ότι «Για να κάνουμε την αντιγραφή πλήρη, φτιάξαμε και τους “κύκλους”. Κύκλους που “διαρρέουν”! Πού έμαθαν αυτοί οι κύκλοι ότι δεν εξήγησα την στάση μου;» αναρωτιέται ο κ. Γλέζος και καταλήγει: Με το να αφομοιώνουμε συνήθειες και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού απλά διαψεύδουμε τους πολίτες που στηρίζουν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ.


Η πλήρης δήλωση του κ. Γλέζου:
«“Όποιος βγαίνει από το μαντρί, τον τρώει ο λύκος” είχε πει ο Ε. Αβέρωφ πριν μερικές δεκαετίες, και η φράση του έμεινε στην ιστορία.
»Τη φράση αυτή η αριστερά την κούναγε σαν μαντηλάκι μπροστά στους βουλευτές της εκάστοτε πλειοψηφίας. Πλειοψηφίας που ήθελε τους βουλευτές, άφωνους, χωρίς άποψη, υποταγμένους στην εκάστοτε ηγεσία.
»Έχοντας στο μυαλό τους αυτή τη φράση, βουλευτές ψήφιζαν μνημόνια, εφαρμοστικούς νόμους, τσαλάκωναν τις ιδέες τους τις συνειδήσεις τους, την ελευθερία στην άποψη. Με βάση αυτή την αρχή οι βουλευτές έγιναν κουκιά, “ακόλουθοι”, συνυπεύθυνοι του όποιου ηγέτη του δικομματισμού των αρχηγικών κομμάτων.
»Σε μερικά πάλι μαντριά της αριστεράς, οι πόρτες ήσαν ανοιχτές, αλλά κανένας δεν είχε στο μυαλό του σκέψη για να βγει από το μαντρί.
»Στη “δική μας Αριστερά” δεν υπήρχε μαντρί. Και αυτή ίσως ήταν η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα σε “εμάς” και όλους τους άλλους. Αυτό το έχει καταγράψει η νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου, και εμείς καλούμεθα να αποδείξουμε ότι αυτή η διαφοροποίηση δεν έχει τελειώσει.
»Όμως σαν ίωση έχει εξαπλωθεί η λογική αυτή τον τελευταίο καιρό. Είτε αφορά το συνέδριο, είτε το νέο ενιαίο κόμμα είτε το πώς θα συμπεριφερόμαστε, είτε το ποιοι και πως θα μιλάμε δημόσια, είτε το πως θα ψηφίζουμε!
»Για να κάνουμε την αντιγραφή πλήρη, φτιάξαμε και τους “κύκλους”. Κύκλους που “διαρρέουν”! Πού έμαθαν αυτοί οι κύκλοι ότι δεν εξήγησα την στάση μου;
»Κύκλοι σύντροφοι; Έτσι μάθαμε να λειτουργούμε; ή έτσι μαθαίνουμε να αντιγράφουμε; Και τότε σε τι ακριβώς διαφέρουμε;
»Ο ΣΥΡΙΖΑ τάραξε τα νερά από την στιγμή της γέννησής του, φέρνοντας μια νέα πρωτόγνωρη αντίληψη για το πως πρέπει να προσεγγίζει η Αριστερά και ο πολίτης την πολιτική.
»Αυτή η αντίληψη έδωσε ελπίδα σε πολίτες που πριν λίγα χρόνια δεν σκεφτόντουσαν ποτέ ότι θα στηρίξουν τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ.

»Με το να αφομοιώνουμε συνήθειες και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού απλά τους διαψεύδουμε…»



“Εις σάρκα μία” ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με “προικοσύμφωνο” 43 σημείων.


Ένα κείμενο απίστευτης θρασύτητας δημιουργήθηκε μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις και διαβουλεύσεις των στελεχών και των αρχηγών, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εδώ και 40 χρόνια έχουν πέσει σαν τα κοράκια πάνω στον Ελληνικό Λαό.

 Τα δύο αυτά κόμματα, υπενθυμίζουμε, προεκλογικά αρνιόντουσαν πεισματικά την όποια μελλοντική συνεργασία τους, γιατί επί δεκαετίες έχουν στήσει μία ψευδεπίγραφη κόντρα για να αποπροσανατολίζουν τον Λαό. 

Τώρα, αρκετούς μήνες μετά τον «γάμο» έφτιαξαν και το «προικοσύμφωνο», αφού αυτό το έγγραφο των 43 σημείων δεν μπορεί να ερμηνευτεί και αλλιώς.

Το κείμενο αυτό το χαρακτηρίζουμε ως απίστευτης θρασύτητας γιατί αναφέρεται στα προβλήματα του τόπου, αντιπαραβάλλοντας ευχολόγια και αόριστες μπουρδολογίες αντί για λύσεις και προτάσεις. 

Επιπροσθέτως δε το γεγονός ότι οι συντάκτες αυτού του κειμένου είναι αυτοί που οδήγησαν στην δημιουργία και γιγάντωση αυτών των προβλημάτων είναι αρκετό για να εξοργίσει τον οποιονδήποτε Έλληνα και Ελληνίδα.

Σε αυτό το κείμενο πρώτη θέση στις διακηρύξεις έχει όχι η ανεργία ή η λαθρομετανάστευση ή η εγκληματικότητα ή οποιοδήποτε από τα θέματα που απασχολούν τον Έλληνα πολίτη, αλλά ότι η κυβέρνηση θα «εξαντλήσει την τετραετία». 

Αποδεικνύεται με αυτό τον τρόπο, δηλαδή, ότι το πρώτο που νοιάζει τους «χρυσοκάνθαρους» της εξουσίας είναι το πώς θα διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο στις «καρέκλες» και στους υπουργικούς θώκους. 

Βεβαίως, επίσης θέση στο κείμενο έχει και η «αντιμετώπιση του ναζισμού», αφού ως γνωστόν το μόνο εμπόδιο για την καταλήστευση του Ελληνικού Λαού και το ξεπούλημα της Πατρίδος είναι η Χρυσή Αυγή.

Σε όλα τα προβλήματα του τόπου, όπως προείπαμε, αντιτάσσονται γενικολογίες, αλλά και αναίσχυντα ψεύδη, όπως η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος, που έχει πολλάκις διαψευστεί ακόμα και από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ένα άλλο ψέμα που χρησιμοποιείται είναι η μείωση του ελλείμματος, γεγονός που όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά αντιθέτως το χρέος διογκώνεται συνεχώς, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της Eurostat και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών.

Πέραν των προβλημάτων που έχει ο Έλληνικός Λαός πλέον έχει και το «προικοσύμφωνο» των 43 σημείων ανάμεσα σε Σαμαρά και Βενιζέλο να σκέφτεται. 

Μία προγραμματική συμφωνία, η οποία είναι ουσιαστικά πλήρως άκυρη γιατί προέρχεται από αφερέγγυα άτομα, τα οποία λένε συστηματικά ψεύδη στον Ελληνικό Λαό, προκειμένου να εκλεγούν. 

Οι Βενιζέλος και Σαμαράς "συμφώνησαν" ότι δεν θα δεχτούν νέα μέτρα και νέο μνημόνιο, μόνο που τέτοιες εξαγγελίες τις ακούνε "βερεσέ" οι διεθνείς τοκογλύφοι, αφού είναι πολλές οι φορές που αμφότεροι οι δύο πολιτικοί άρχηγοί έχουν μιλήσει για "τα τελευταία μέτρα", μόνο και μόνο για να διαψευστούν λίγο καιρό μετά.


Η ΝΔ αυτοπαγιδεύτηκε σε μια διαδικασία που την εκθέτει στα μάτια της κοινής γνώμης και των ψηφοφόρων της.Τα συγχωροχάρτια προς τον κ. Βενιζέλο, προκαλούν οργή. Διασώζοντας τον Βενιζέλο, κάθε άλλο εξυπηρετείται το συμφέρον της χώρας και είναι βέβαιο ότι οι Ν.Δημοκράτες δεν θα ακολουθήσουν το στημένο και προδοτικό παιγνίδι της συννενοχής.

Οι σοβαροί βουλευτές  και των δύο κομμάτων είχαν πολλές ευκαιρίες να διασώσουν την πολιτική τους παράδοση, να καταψηφίσουν τα άθλια πολυνομοσχέδια των δανειστών και να παραδώσουν πολιτικά όρθιοι την διακυβέρνηση στον επόμενο, που θα υποχρεωθεί να χαράξει έναν νέο δρόμο. Δεν το έκαναν. Και θα ξαναψηφίσουν. Θα έχουν πολύ άσχημο πολιτικό τέλος. 



Ο αντεισαγγελέας Χ.Βουρλιώτης ήταν στέλεχος κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ;


Σοβαρό πολιτικό ζήτημα θα ανακύψει αν επιβεβαιωθεί η αποκάλυψη, χθες στην συνέντευξη Τύπου των βουλευτών και του εκπροσώπου της νομικής ομάδας των φυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ, της πολιτικής ταυτότητας και της προγενέστερης καριέρας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη που συνέταξε το λεγόμενο "πόρισμα" περί "εγκληματικής οργάνωσης" κατά του εθνικιστικού κόμματος.

Σύμφωνα όσα υποστήριξαν οι βουλευτές στην συνέντευξή τους ο συγκεκριμένος κατείχε στο πρόσφατο παρελθόν πολιτική θέση ως στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ποιο συγκεκριμένα ως σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Πετσάλνικου!

Μάλιστα έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφία στην οποία εικονίζεται ο ίδιος με τον Φ.Πετσάλνικο να δίνουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Επίσης υποστηρίζουν οι του Λαϊκού Συνδέσμου ότι ήταν ο νομικός που κατήρτισε το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Από την στιγμή που τα παραπάνω είναι αλήθεια (καλό θα ήταν ο σοβαρός κατά τεκμήριο, υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου να εκδώσει κάποια ανακοίνωση διάψευσης αν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αυτά που ισχυρίστηκαν οι βουλευτές της ΧΑ), τότε αυτονόητα προκύπτει κρίσιμο ζήτημα για όλους όσους συμμετέχουν στην εν λόγω υπόθεση από την πλευρά των κατηγόρων...

ΠΗΓΗ : http://www.defencenet.gr

ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ...!!! Ο ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΞΤΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...


ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥΛΑΕΙ... 
ΑΡΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ... 
ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ:




Ζητήματα που αφορούν τις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή, τα οικονομικά και εθνικά προβλήματα που απασχολούν καθημερινά τους πολίτες και φυσικά την πρόθεση ψήφου, επιχειρεί να διερευνήσει η νέα διαδικτυακή ψηφοφορία της Ζούγκλας, η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης.

Σκοπός της ψηφοφορίας, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, είναι να καταγραφεί και να ανιχνευτεί -πέραν των εντυπώσεων και των πρόχειρων συμπερασμάτων- η γνώμη των πολιτών γύρω από τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας.

H ηλεκτρονική μας εφημερίδα απευθύνεται σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου άνω των 18 ετών για συμμετοχή στη νέα διαδικτυακή ψηφοφορία. Για την καλύτερη στάθμιση του δείγματος και της εξαγωγής ακόμη πιο σαφούς και αξιόπιστου αποτελέσματος παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε την ψήφο σας και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail), ώστε να λάβετε αυτόματα απαντητικό αίτημα του zougla.gr. 

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα σταθμιστούν σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές από την ειδική ομάδα επιστημόνων με την οποία συνεργάζεται το zougla.gr.

Το κόμμα της Φραπελιάς


Δάκρυα χαράς έφερε στα μάτια των απανταχού stand up comedians της επικράτειας η είδηση για την δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης, την ιδρυτική διακήρυξη της οποίας, συνυπέγραψαν 58 (αυτοαποκαλούμενες) “προσωπικότητες”.

Ρίχνοντας μια ματιά στα ονόματα, δεν είναι δυνατόν να μην κλάψεις (από τα γέλια). Ένας αχταρμάς από παλαιοπασόκους, ζόμπι του Σημιτισμού, με γαρνιτούρα μερικούς τηλεοπτικούς και καλλιτεχνικούς μαϊντανούς.

Εκ των επικεφαλής της κίνησης, είναι ο γυρολόγος της πολιτικής, Νίκος Μπίστης, που συνεχίζει να καταρρίπτει, το ένα μετά το άλλο, τα ρεκόρ αλλαγής κομμάτων, καθώς είναι το 58ο κόμμα στο οποίο συμμετέχει (χωρίς να συνυπολογίζεται το MEGA, απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του).

Άλλοι συμμετέχοντες, είναι ο αλήστου μνήμης υπουργός του Σημίτη, Ν. Χριστοδουλάκης, ο “εκλογολόγος” του ΠΑΣΟΚ, Παρασκευάς Αυγερινός (ναι! ζει!), ο Σταύρος Μπένος (ΠΑΣΟΚ και τα μυαλά στα κάγκελα), ο Θανάσης Χειμωνάς (υποψ. βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ).

Ανάμεσα στους 58, υπάρχουν επίσης, σοσιαλιστές του Μετς και της Εκάλης, στελέχη της κερδοφόρου αριστεράς, μέχρι και άτομα που εμφανίζονται στην λίστα Λαγκάρντ.

Το κερασάκι στην τούρτα, βάζει ο καλλιτεχνικός χώρος με δυο πολιτικά υπερ-μεγέθη: Το Νίκο Πορτοκάλογλου, και τον Γιάννη Μπέζο. Διότι, όπως μπορεί να κατανοήσει και ο πιο αδαής, αν η Ελλάδα έφτασε εδώ που έφτασε, είναι κυρίως γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δραστηριοποιηθεί πολιτικά ο Νίκος ο Πορτοκάλογλου.

Όπως έχουν δηλώσει οι 58, θέλουν η κίνησή τους να αποτελέσει τη βάση για την δημιουργία μιας ελληνικού τύπου “Ελιάς”, στα πρότυπα της συνονόματης Ιταλικής πολιτικής κίνησης.

Το πρόβλημα είναι οτι, διαβάζοντας τα ονόματα, αντιλαμβάνεσαι οτι ένα τέτοιο σύνολο από σούργελα, είναι κομμάτι δύσκολο να αποτελέσει την Ελληνική “Ελιά”.

Μπορεί όμως κάλλιστα να αποτελέσει την Ελληνική “Φραπελιά”.