ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Γ. ΜΑΥΡΗΣ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΡΙΖΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!



Γράφει ο Αντίοχος.

Συνέντευξη εφ’ όλης της… δημοσκοπικής ύλης έδωσε στην εβδομαδιαία αριστερίστικη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Εποχή», ο γνωστός (αριστερότατος) δημοσκόπος Γ. Μαυρής, της εταιρείας Public Issue. Στις ερωτήσεις σχετικά με την Χρυσή Αυγή, ο δημοσκόπος αποκάλυψε ότι το σύστημα έχει κάνει μια τρύπα στο νερό με τις διώξεις, τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ριζωμένη στην ελληνική κοινωνία και απέκλεισε την πιθανότητα να φτάσει σε μονοψήφια ποσοστά (όπως ήταν το… ποθούμενο για το καταρρέων σύστημα και τους διεθνείς εντολοδότες του). Ιδού:

«Η Χρυ­σή Αυ­γή ε­πι­δρά στις ε­ξε­λί­ξεις 

Η ΝΔ α­νέ­κτη­σε μέ­ρος των χα­μέ­νων δυ­νά­μεών της που εί­χαν προ­σφύ­γει στη Χρυ­σή Αυ­γή, ύ­στε­ρα α­πό τη σύλ­λη­ψη της η­γε­σίας του νε­ο­να­ζι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος;

Η ε­πι­χεί­ρη­ση σύλ­λη­ψης της η­γε­σίας, της ποι­νι­κής δίω­ξης και της προ­σπά­θειας ε­πι­κοι­νω­νια­κής α­πο­δό­μη­σης της Χρυ­σής Αυ­γής μπο­ρεί να α­νέ­κο­ψε τη δυ­να­μι­κή, αλ­λά σε κα­μία πε­ρί­πτω­ση δεν ε­πέ­λυ­σε το θέ­μα της εκ­προ­σώ­πη­σης αυ­τής της με­ρί­δας του ε­κλο­γι­κού σώ­μα­τος που έ­χει ταχ­θεί στο νε­ο­φα­σι­στι­κό ρεύ­μα. 

Βέ­βαια, πα­ρα­μέ­νει α­νοι­χτό α­κό­μα το κα­τά πό­σο η στρα­τη­γι­κή ε­φαρ­μο­γής του νό­μου και της τά­ξης, ό­πως εκ­φρά­στη­κε α­πό τον κ. Δέν­δια, θα πε­τύ­χει το στό­χο της, που εί­ναι η α­νά­λη­ψη της εκ­προ­σώ­πη­σης και η ε­πα­νεν­σω­μά­τω­ση, στη βά­ση μιας α­κρο­δε­ξιάς ατ­ζέ­ντας, του τμή­μα­τος ε­κεί­νου του ε­κλο­γι­κού σώ­μα­τος που εί­ναι α­πα­ραί­τη­το για να δια­σφα­λι­στεί α­νοι­κτά η ε­κλο­γι­κή νί­κη της ΝΔ. 

Γι’ αυ­τό το­νί­ζω, ό­τι η ι­στο­ρία της Χρυ­σής Αυ­γής εί­ναι κρί­σι­μη, με δε­δο­μέ­νη την πρω­το­φα­νή ι­σο­δυ­να­μία των δύο με­γα­λύ­τε­ρων κομ­μά­των, και θα ε­πι­δρά­σει ά­με­σα τις πο­λι­τι­κές ε­ξε­λί­ξεις.

Η ε­πι­χεί­ρη­ση ε­να­ντίον της Χρυ­σής Αυ­γής, με τον τρό­πο που έ­γι­νε, εί­χε και ε­πι­κοι­νω­νια­κό χα­ρα­κτή­ρα, ό­πως ε­πι­σή­μα­νες. Τε­λι­κά, πό­σο με­γά­λο τμή­μα της κοι­νω­νίας αυ­το­προσ­διο­ρί­ζε­ται στο νε­ο­φα­σι­στι­κό ρεύ­μα;

Η α­ντι­με­τώ­πι­ση της Χρυ­σής Αυ­γής ως φαι­νό­με­νο, εί­ναι προ­φα­νές ό­τι δεν μπο­ρεί να ε­πι­τευχ­θεί α­πλώς με την ποι­νι­κή δίω­ξη ή με την προ­πα­γάν­δα των μέ­σων ε­νη­μέ­ρω­σης. Όπως α­πο­δείχ­θη­κε, εί­ναι έ­να φαι­νό­με­νο πο­λύ πιο ρι­ζω­μέ­νο στους κρα­τι­κούς μη­χα­νι­σμούς και στην κοι­νω­νία. 

Η ε­πι­κοι­νω­νια­κή κα­ται­γί­δα εί­χε πε­ριο­ρι­σμέ­να α­πο­τε­λέ­σμα­τα και έ­νας α­πό τους λό­γους εί­ναι ο­πωσ­δή­πο­τε και η κρί­ση ε­μπι­στο­σύ­νης προς τα μέ­σα ε­νη­μέ­ρω­σης. Θεω­ρώ πο­λύ δύ­σκο­λο η βά­ση της Χρυ­σής Αυ­γής να μειω­θεί σε μο­νο­ψή­φιο α­ριθ­μό, ι­δίως στις ε­περ­χό­με­νες Ευ­ρωε­κλο­γές. Για αυ­τό και το ζή­τη­μα της πε­ραι­τέ­ρω νο­μι­κής της α­ντι­με­τώ­πι­σης πα­ρα­μέ­νει στους κυ­ρίαρ­χους κύ­κλους, ε­ντός και ε­κτός, α­νοι­κτό».

(ΥΓ): Τουτέστιν, αδιέξοδο για το σύστημα! Ποιες θα είναι οι επόμενες σπασμωδικές κινήσεις του; Ότι κι αν κάνει, ένα είναι σίγουρο: ότι θα σπάσει τα μούτρα του κι αυτή τη φορά το σπάσιμο θα είναι μοιραίο!


Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: 

ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Δηλώσεις για το θέμα της πρόσκλησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και γενικότερα για τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής από την πρασινο-κοκκινο-μπλέ χουντάρα του Σαμαρά, έκανε ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Π.Ψωμιάδης,

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 ο Π. Ψωμιάδης είπε τα εξής: «Θα έκανα και εγώ το ίδιο που έκανε ο Τζιτζικώστας για το θέμα της πρόσκλησης των χρυσαυγιτών. Υπάρχουν υπερβολές στην τηλεοπτική τρομοκρατία. O στόχος τους είναι καθαρά αντεθνικός. Να μην μείνει τίποτα εθνικό και πατριωτικό στη χώρα».

Και βέβαια, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Δεν είναι από «τζάκι», έχει ξεκινήσει από το μηδέν και πέτυχε να φτάσει ψηλά με τις δικές του δυνάμεις, γιατί ήξερε να παίρνει τα μηνύματα του λαού και να τα εκφράζει. Κι αυτό έκανε και τώρα!

Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΣΤΟΧΟΣ : ΟΛΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.

  

Μετά την καθεστωτική «Καθημερινή», και το επίσης καθεστωτικό (το πιο καθεστωτικό όλων…) «Έθνος» του Big Boss Μπόμπολα, προαναγγέλλει χαιρέκακα δεύτερο γύρο διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, στην «προαναγγελία» (ή μήπως εντολή;) συμπεριλαμβάνει το σύνολο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής! 

Ιδού τι «προβλέπει» ο… εθνικός μας υπεργολάβος:

«ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΔΙΩΞΕΩΝ 
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ>>

Αντίστροφη μέτρηση για νέες χειροπέδες

Στη δεύτερη φάση και σε ανώτερο επίπεδο πέρασε η έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά τον ορισμό από την Ολομέλεια Εφετών των δύο εφετών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, που ορίστηκαν ως ειδικές ανακρίτριες, που θα διενεργήσουν την ανάκριση για την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα οι δύο έμπειρες δικαστικοί λειτουργοί να κινηθούν με «επιθετική στρατηγική», όπως έκαναν οι προηγούμενοι ανακριτές Γεωργουλέας – Παπακώστας και να εκδώσουν νέα εντάλματα σύλληψης για βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους έχει αρθεί η ασυλία από τη Βουλή, προκειμένου να λογοδοτήσουν για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος

Τα στοιχεία

Εξάλλου, τα στοιχεία που συλλέγουν καθημερινά οι δικαστικές Αρχές, η Αντιτρομοκρατική και οι διωκτικοί μηχανισμοί του οικονομικού εγκλήματος, όπως η Αρχή κατά της νομιμοποίησης μαύρου χρήματος και το ΣΔΟΕ, συνηγορούν στο γεγονός ότι σφίγγει όλο και περισσότερο ο δικαστικός κλοιός γύρω από το σύνολο των βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος.

Με βάση δε το γεγονός ότι στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης έχουν μπει δεκάδες δικογραφίες από όλη την Ελλάδα, που αφορούν υποθέσεις με περιστατικά βίας και παραβατικότητας της Χρυσής Αυγής, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθούν υπόδικοι το σύνολο σχεδόν της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής».

(ΥΓ): Υπάρχει βέβαια και κάτι που διαφεύγει από τους πανηγυρίζοντες «νταβατζήδες» και τα δημοσιογραφικά τους όργανα: Ενίοτε, οι χειροπέδες αλλάζουν χέρια! Γι’ αυτό, ας μην ενθουσιάζονται και τόσο, γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα…

ΠΗΓΗ: oi-asimvivastoi.blogspot.com/


















Λες και όλοι συμμετέχουμε σε μία «συνωμοσία» σιωπής.


Η «συνωμοσία» της σιωπής……και ο φόβος για το τι θα πει ο περίγυρος

Ο Ελληνισμός είναι ο μόνος που μπορεί να αντισταθεί στην παγκόσμια λαίλαπα που φουντώνει με στόχο τον άνθρωπο και την ελευθερία του. Γι’ αυτό χτυπιέται με όλα τα μέσα της παγκόσμιας διαπλοκής, πολιτικά έως νομικά.

Λίγοι αντιδρούν! Οι περισσότεροι έχουν υιοθετήσει την ερμηνεία που δίνουν άλλοι επιστήμονες και διανοούμενοι «κύρους». Ακολουθούν ιδέες που δεν καταλαβαίνουν, προκειμένου να ταιριάξουν σε μια ταυτότητα που είναι κατασκευασμένη.

Κι αυτοί που καταλαβαίνουν κάποια πράγματα, φοβούνται να μιλήσουν. Σκέφτονται τι θα πει ο περίγυρος, οι φίλοι, το επαγγελματικό περιβάλλον, οι συμφοιτητές στην σχολή. Ο φόβος κυριαρχεί στην σκέψη. Λες και όλοι συμμετέχουμε σε μία «συνωμοσία» σιωπής. Ο ένας εμποδίζει τον άλλο να εκφραστεί ελεύθερα!

Η ελευθερία λόγου είχε πρωτοδιδαχθεί από τους Έλληνες, οι οποίοι μοιράζονταν την αληθινή γνώση, έτσι ώστε σήμερα να μπορούμε να μιλάμε για παγκόσμιο πολιτισμό. Κάποιοι ισχυρίζονται χωρίς δεύτερη σκέψη, δείγμα αυτοματοποιημένης αντίληψης των πραγμάτων, πως δεν έχουμε οι σημερινοί Έλληνες σχέση με τους «ικανούς εκείνους ανθρώπους που πάτησαν κάποτε αυτά εδώ τα χώματα».

Και όμως έχουμε! Και τότε η πλειοψηφία σιωπούσε όταν καταδίκαζαν τον Σωκράτη σε θάνατο, όταν εξοστράκιζαν τον Αριστείδη ή όταν φυλάκιζαν τον Μιλτιάδη. Λίγοι τολμούσαν να μιλήσουν και τότε.

Σήμερα η «ταμπέλα» παραμονεύει για όποιον θελήσει να εκφραστεί υπέρ της πραγματικής προσφοράς και ιδιοσυγκρασίας των Ελλήνων. Έτσι πολλοί αναγκάζονται να σιωπούν εμπρός στην προπαγάνδα. Να είναι «φιλήσυχοι πολίτες», για να μην τους ενοχλεί κανείς.

Να, όμως που έρχεται η ώρα να πειραχτούν και οι «φιλήσυχοι». Η μπόρα θα ξεσπάσει για όλους. Η τεχνητή ασφάλεια, την οποία το σύστημα εδώ και χρόνια παρέχει, θα εκλείψει. Τότε τι θα προκύψει;

«Θαρσείν χρη τάχ” αύριον έσετ” άμεινον», έλεγε ο Θεόκριτος. «Πρέπει να έχουμε θάρρος, γιατί ίσως αύριο να είναι καλύτερα». Μην φοβάστε και μην σιωπάτε συνεχώς. Ας γίνουμε το αύριο για να έχει αξία το σήμερα. Η ανελευθερία είναι επιλογή! Από αυτήν τρέφεται ο φόβος. Η «συνομωσία» της σιωπής πρέπει να σπάσει και ο «φιλήσυχος» να γίνει επιτέλους «ανήσυχος». Τότε η ζωή θα αποκτήσει πραγματικό ενδιαφέρον. 

Δοκιμάστε το…



Στα κάγκελα οι Νεοδημοκράτες…



Έχουμε πει πολλές φορές ότι παρά το 5% του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, συνεχίζει να ελέγχει το 50% του κρατικού μηχανισμού, για να μην πούμε παραπάνω. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει νευρική κρίση στη βάση και στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που βλέπουν πρωθυπουργό τον Σαμαρά, αλλά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Τρανό παράδειγμα η κατάσταση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου ως γνωστόν έχει τρεις γενικές διευθύνσεις. 

Όλο το «παιγνίδι» γίνεται από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών (ΓΔΟΣΥ) και τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ). 

Η πρώτη, λοιπόν, που τύποις παραμένει ακέφαλη, έχει τρεις υφιστάμενες Διευθύνσεις, την πανίσχυρη Διεύθυνση Οικονομικών με επικεφαλής γνωστό υποστράτηγο, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου, τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, με διευθυντή τον νομικό σύμβουλο της Φώφης Γεννηματά και τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, με επικεφαλής ανώτερο αξιωματικό της ΠΑ «πράσινης», βεβαίως – βεβαίως, απόχρωσης. 

Η δεύτερη, η περιβόητη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, έχει επικεφαλής τον «έμπιστο» του Ευάγγελου Βενιζέλου (και διορισμένο απ’ αυτόν προ τριετίας, με πενταετή! σύμβαση) απόστρατο της ΠΑ, γνωστό και μη εξαιρετέο Δημήτρη Γεωργιόπουλο. 

Τώρα η τρίτη Γενική Διεύθυνση (των Διεθνών Σχέσεων) που παρέμενε ακέφαλη επί Πάνου Παναγιωτόπουλου, καλύφθηκε από άνθρωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αλλά οι υφιστάμενες διευθύνσεις συνεχίζουν με τη «σύνθεση» της εποχής Βενιζέλου – Μπεγλίτη. 

Να μην πούμε για τις «αποχρώσεις» των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, γιατί είναι γνωστές τοις πάσι…

(Το Παρόν)