ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

“ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΜΕ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ” – ΒΙΝΤΕΟ


strat

Στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου “Κίτρινος Τύπος” ήταν προσκεκλημένος χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής. Όπως είπε ο τρόπος της επίθεσης θυμίζει «μέθοδο εκτελέσεων πανομοιότυπη με αυτή ακροαριστερών ομάδων που δρουν ανεξέλεγκτα».

Σε ερώτηση εάν η Χρυσή Αυγή αισθάνεται συνυπεύθυνη για όσα έγιναν, ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε: «Μου ζητάτε να συγκρίνω ένα χαστούκι ή μία λέξη (σ.σ λινάτσες) με τις σφαίρες που σκότωσαν αυτά τα παιδιά;». 

Μιλώντας για τις ενέργειες των δραστών είπε ότι επέμεναν να δίνουν χαριστικές βολές «στο κεφάλι, με το πιστόλι κολλημένο στο κεφάλι τους. Αυτοί είναι οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος». 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής «έδειξε» ως ηθικούς αυτουργούς, την ηγεσία της χώρας.

Παρακολουθήστε τα αποσπάσματα της εκπομπής:


ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ… ΝΔ


Άρθρο του Jan – Werner Muller, καθηγητή πολιτικής επιστήμης στο
πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ, με τίτλο «Πρέπει να απαγορευτούν τα εξτρεμιστικά κόμματα;», δημοσίευσε αυτές τις ημέρες το καθεστωτικό «Βήμα». 

Ο καθηγητής-πολιτικός επιστήμων, που φαίνεται έντιμος άνθρωπος (εννοούμε πως δεν είναι της CIA) και που είναι προφανώς φιλελευθέρων απόψεων, συμπεραίνει πως οι διώξεις που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ κατά του εθνικιστικού κινήματος είναι αυθαίρετες, αντισυνταγματικές (καθότι δεν γίνονται από κάποιο θεσμικό όργανο, όπως είναι το συνταγματικό δικαστήριο – άλλωστε δεν υπάρχει τέτοιο στην Ελλάδα) και γίνονται όχι γιατί η Χρυσή Αυγή απειλεί τη δημοκρατία, αλλά επειδή απειλεί την Νέα Δημοκρατία! 

Ιδού τα βασικότερα σημεία του άρθρου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

«Η δράση της ελληνικής κυβέρνησης κατά του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής, έφερε και πάλι στο προσκήνιο ένα ερώτημα που έμοιαζε πως είχε εξαφανιστεί με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου: έχουν θέση τα απροκάλυπτα αντι-δημοκρατικά κόμματα στις φιλελεύθερες δημοκρατίες;

Οι φιλελεύθερες δημοκρατίες έχουν αισθανθεί απειλή μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού το 1989 – αλλά κυρίως από ξένους τρομοκράτες, οι οποίοι δεν σχηματίζουν πολιτικά κόμματα και δεν μπαίνουν στα κοινοβούλια αυτών των κρατών. 

Θα έπρεπε λοιπόν τα εξτρεμιστικά κόμματα που θέλουν να βρίσκονται στο δημοκρατικό πλαίσιο να τεθούν εκτός νόμου, ή ένας τέτοιος περιορισμός στην ελευθερία του λόγου θα υπονόμευε αυτό το πλαίσιο;

Πρώτα από όλα τέτοιου είδους αποφάσεις πρέπει να ανατίθενται σε μη κομματικούς οργανισμούς, όπως τα συνταγματικά δικαστήρια και όχι σε άλλα πολιτικά κόμματα των οποίων οι ηγέτες πάντα θα μπαίνουν στον πειρασμό να εξολοθρεύουν τους αντιπάλους τους. Δυστυχώς, οι ενέργειες κατά του κόμματος της Χρυσής Αυγής ταυτίζονται περισσότερο με τα συμφέροντα της ελληνικής κυβέρνησης και δεν είναι αποτέλεσμα μίας προσεκτικής και ανεξάρτητης κρίσης. 

Η δημοκρατική αυτοάμυνα είναι ένας θεμιτός στόχος. 

Αλλά η αυθαίρετη δημοκρατική αυτοάμυνα μπορεί τελικά να οδηγήσει σε έλλειμμα δημοκρατίας. Αν ο κόσμος πραγματικά δεν επιθυμεί τη δημοκρατία, ποιός θα τους σταματήσει;»…







Kontra news: Ο μοναδικός πατριώτης πολιτικός Αρχηγός είναι ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος!



Η νέα καθημερινή εφημερίδα Kontra news φιλοξενεί σήμερα μια αποκαλυπτική επιστολή ενός Έλληνα ομογενή από την Νέα Υόρκη.


Ο συντάκτης της επιστολής δηλώνει ότι η μοναδική ελπίδα για την σωτηρία της Ελλάδας είναι η Χρυσή Αυγή και ότι ο μοναδικός πατριώτης Αρχηγός πολιτικού κόμματος είναι ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος, γι΄ αυτό και το σύστημα τον έχει φυλακίσει, στερώντας του τον λόγο.

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή: "Αδέρφια του ΚΟΝΤΡΑ... είμαι ένας βιοπαλαιστής στην Αμερική τα τελευταία 43 χρόνια, χωρίς να διακόψω τις σχέσεις μου με την πατρίδα ούτε λεπτό. Ευτυχώς τα κατάφερα να μπορώ να έρχομαι στην πατρίδα κάθε καλοκαίρι να κάθομαι 2 και 3 μήνες. Μα τώρα τελευταία, πονάω όπως πονάει κάθε Έλληνας πολίτης σ' αυτόν τον ρημαγμένο τόπο, όπως τον κατάντησαν τα καθάρματα που κυβέρνησαν...

Τέλος πάντων αυτό που θέλω να σας πω (και για αυτό σας γράφω), είναι ότι όλα αυτά που λένε τα λαμόγια της καταστροφής ότι πρέπει να κάνουμε για να σωθεί η Ελλάδα, τα λέει εδώ και πάρα πολύ καιρό ο μοναδικός πατριώτης και αρχηγός πολιτικού κόμματος όπου μπορεί κι΄ όπου του επιτρέπεται, ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Ναι. Αυτός. 

Και αυτός είναι ο λόγος που τον έχουν εκεί που τον έχουν... Έχετε τη δύναμη να βοηθήσετε και πρέπει να το κάνετε με ότι τρόπο σας φωτίσει ο Θεός...

Για την Πατρίδα, για τον Ελληνισμό, για την ΙΣΤΟΡΙΑ μας για το ΜΕΛΛΟΝ του ΕΘΝΟΥΣ μας... Βγείτε μπροστά με δύναμη.

Τ.Κ. Νέα Υόρκη"


Εφημερίδα “Δημοκρατία”: Στην Ελλάδα μόνο οι αριστεροί έχουν ψυχή...











Απόσπασμα από το άρθρο του Μανώλη Κοττάκη στην εφημερίδα "Δημοκρατία" που καταδεικνύει την πλήρη αναλγησία του σαθρού πολιτικού κατεστημένου για την δολοφονία του Γιώργου και του Μάνου στο Ν. Ηράκλειο.


"Η πλήρης αναλγησία για τη δολοφονική επίθεση - Μερικές σκόρπιες σκέψεις για τη δολοφονική επίθεση των τρομοκρατών εναντίον της ζωής μελών της Χρυσής Αυγής. Συγκρίσεις με όσα επακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και προβληματισμοί για τις επιπτώσεις που θα έχει το γεγονός στην πολιτική ζωή του τόπου.
Σκέψη πρώτη: Στην Ελλάδα μόνο οι αριστεροί έχουν ψυχή. Δηλώσεις για τον Παύλο Φύσσα έκαναν αμέσως μετά το γεγονός τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Δηλώσεις για τους Φουντούλη - Καπελώνη, ουδείς. Γιατί; Δεν είναι Έλληνες αυτοί; Δεν έχουν ψυχή οι ακροδεξιοί; Επειδή είμαστε μετωπικά αντίθετοι απέναντί τους, σημαίνει ότι δεν μας περισσεύει δάκρυ για τη ζωή τους;
Σκέψη δεύτερη: Από τις δηλώσεις που έκαναν οι εντεταλμένοι των ηγεσιών (Κεδίκογλου, Παπαδημούλης) έλειπε το ελάχιστο συναίσθημα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκφώνησε μια δήλωση που προφανώς δεν είχε γράψει ο ίδιος, αλλά δεν περιείχε τη λέξη «συλλυπητήρια». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τις υποθέσεις που έκαναν κανάλια για την «ακροαριστερή» ιδεολογία των δολοφόνων (αυτή ήταν η αγωνία του), ενώ με τη δήλωσή του νουθετούσε εμμέσως τους τρομοκράτες! «Δεν αντιμετωπίζεται έτσι ο φασισμός» είπε.
Σκέψη τρίτη: Εμείς οι δημοσιογράφοι. Άκουσα έναν «κορυφαίο» να διατυπώνει την ανησυχία του, επειδή η επίθεση των τρομοκρατών έγινε σε πολυσύχναστο μέρος και θα μπορούσαν να είχαν σκοτωθεί «άνθρωποι». Δηλαδή αυτοί που δολοφονήθηκαν πως είναι καταχωρισμένοι στο μυαλό μας; Ως σκυλιά; Άκουσα επίσης ότι «στόχος είναι η δημοκρατία». Σωστά. Αλλά τι έκανε αυτή η δημοκρατία, όταν άφηνε τους τρομοκράτες να βγουν σαν κύριοι από τον Κορυδαλλό λόγω της παρέλευσης του 18μήνου; Και ποιος ακριβώς από αυτή τη δημοκρατία τιμωρήθηκε γι' αυτό; Λυπάμαι - κλείνω το πρώτο μέρος της ανάλυσης -, η δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίστηκε από το πολιτικό σύστημα με πρωτοφανή αμηχανία, αναλγησία και ρατσισμό. Στάση που κάνει ακόμη και τον ξένο προς αυτό το κόμμα - «εγκληματική οργάνωση» να αγανακτεί".
Εφημερίδα “Δημοκρατία”












ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ... ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ....



Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί, όχι μόνο στις τάξεις της κυβέρνησης, αλλά και στους κόλπους όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου για το πώς θα επιχειρήσει η Χρυσή Αυγή να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη στυγερή δολοφονία των δύο στελεχών της, έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο. 

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά αρκούνται στο μήνυμα ότι η νομιμότητα θα εφαρμοστεί προς πάσα κατεύθυνση και πως η χώρα δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να μπει σε έναν κύκλο αποσταθεροποίησης. 

Ωστόσο, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις «αναιμικές» απώλειες της Χρυσής Αυγής σε όλες τις μετρήσεις, τώρα στα επιτελεία όλων των κομμάτων επικρατεί προβληματισμός για την πολιτική διαχείριση του διπλού φονικού. 

Όλα τα κόμματα εκτιμούν ότι η Χρυσή Αυγή θα επιχειρήσει τη «θυματοποίησή» της και ήδη όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων έχουν σπεύσει να αποσυνδέσουν τη διπλή δολοφονία από όλα όσα κατηγορούνται τα στελέχη της που ήδη βρίσκονται προφυλακισμένα, σε μία προσπάθεια να μη δοθεί «πολιτικός μανδύας» στην εγκληματική πράξη, κάτι που, όπως πιστεύουν κυβερνητικά στελέχη, θα δώσει τη δυνατότητα στα στελέχη της Χρυσής Αυγής να αναδείξουν και πάλι τη συζήτηση για τις προφυλακίσεις του Ν. Μιχαλολιάκου και των άλλων μελών του κόμματος. 

Προβληματισμός επικρατεί και για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο, καθώς μετά τις πρώτες ημέρες των συλλήψεων και τις «πύρινες» δηλώσεις στη Βουλή, οι τόνοι έπεσαν και τα στελέχη του κόμματος εμφανίζονταν ιδιαίτερα προσεκτικά στις δηλώσεις, αλλά κυρίως στη συμπεριφορά τους. 

Ουδείς, πλέον, στην κυβέρνηση μπορεί να κάνει εκτίμηση για το πώς θα κυλήσει το επόμενο διάστημα μέσα στη Βουλή μετά τη δολοφονία των δυο νεαρών - στελεχών του κόμματος. Από την πλευρά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια δεν γίνεται καμία επίσημη ή ανεπίσημη εκτίμηση για την πορεία των ερευνών. 

Οι ενδείξεις, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, συγκλίνουν στο ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται είτε μπροστά σε μία νέα γενιά τρομοκρατών που δρα σε συνεργασία ακόμη και με πληρωμένους δολοφόνους ή στο μετασχηματισμό κάποιας από τις παλιές γνωστές οργανώσεις που έχουν απασχολήσει με τα χτυπήματά τους την αντιτρομοκρατική.

stoxos.gr

"Ποιος έδωσε εντολή για τις παράνομες παρακολουθήσεις;"




Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά κατέθεσε στην Βουλή ο αρχηγός του Λαϊκού Συνδέσμου Νίκος Μιχαλολιάκος για τις παράνομες παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών βουλευτών του κόμματος πριν από την υπόθεση Φύσσα, αλλά και πριν την έκδοση του "πορίσματος" του αντεισαγγελέα Βουρλιώτη.

Ρωτά μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό, ποιό ή ποιό πρόσωπα έδωσαν την εντολή για τη διεξαγωγή παρακολουθήσεων των τηλεφωνικών επικοινωνιών των Βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή προ της 17ης/09/2013, και επίσης αν θα διαταχθεί κατεπείγουσα έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των παράνομων παρακολουθήσεων, δεδομένου ότι αυτοί πέραν των αδικημάτων του άρθρου 259 ΠΚ περί παράβασης καθήκοντος, του άρθρου 261 ΠΚ περί παρότρυνσης υφισταμένων και ανοχής σε διάπραξης εγκλήματος, του άρθρου 370 περί απορρήτου των επιστολών.

Η ερώτηση
 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
 
ΘΕΜΑ: «Παράνομη παρακολούθηση βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή»
 
Όπως είναι γνωστό σε εσάς, την 31η Οκτωβρίου 2013 ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας, κατά την παρουσία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με το εάν η υπηρεσία της οποίας προΐσταται παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μελών του Κοινοβουλίου μέσω της παρακολούθησης των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν στα ΜΜΕ, οι απαντήσεις του κυρίου Διοικητού δεν διαφώτισαν καθόλου, αντιθέτως μάλιστα συσκότισαν περαιτέρω την υπόθεση. Ο κύριος Δραβίλλας έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι η ΕΥΠ δεν έχει την τεχνική δυνατότητα να υποκλέψει τηλεφωνικές συνδιαλέξεις!
 
Όμως, τα συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, επικαλούμενα μάλιστα αξιόπιστες αστυνομικές και δικαστικές πηγές, καταδεικνύουν με βεβαιότητα ότι οι αρχές ασφαλείας και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας έχουν εμπλακεί σε παρακολουθήσεις κοινοβουλευτικών προσώπων. Εις ό, τι αφορά την περίπτωση των Βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, υπάρχει και ένα άλλο, πραγματικά ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο σχετικά με την ύπαρξη αυτών των παρακολουθήσεων.
 
Ειδικότερα, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή μου, και συγκεκριμένα βραδινές ώρες της 28ης-09-2013, οδηγήθηκα ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών κας Καλλιόπης Νταγιάντα προκειμένου να μου απαγγελθούν κατηγορίες. Εκεί, παρουσία εμού και των νομικών μου, η κυρία Εισαγγελέας ανέφερε ότι η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της περιεχόμενο παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνομιλιών βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή τις οποίες θεωρεί σύννομες και οι οποίες έγιναν σε χρόνο προγενέστερο της 17ης/09/2013. Περαιτέρω δε, ότι λαμβάνοντας αντίγραφα της δικογραφίας θα έχουμε την ευκαιρία να διαβάσουμε και εμείς τα στοιχεία που είχαν καταγραφεί. Εμείς βεβαίως όχι μόνο δεν απευχόμασταν, αλλά επιζητούσαμε να υπάρχουν τέτοιες καταγραφές και να ακουστούν οι συνομιλίες, διότι γνωρίζαμε ότι θα συμβάλλει στην απόδειξη της αθωότητάς μας.
 
Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, καθώς μελετώντας τη δικογραφία διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχαν πουθενά καταγραφές τέτοιων συνακροάσεων.
 
Σύμφωνα με τα παραπάνω και
 
Επειδή οι θεσμικές εγγυήσεις του Δημοκρατικού Πολιτεύματος πρέπει να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα.
 
Επειδή η άποψη ότι όλα τα μέσα δικαιολογούνται χάριν του σκοπού της αυτοπροστασίας της εκάστοτε άρχουσας πολιτικής τάξης από την άνοδο μία καινούριας πολιτικής δύναμης, οδηγεί αναπότρεπτα σε θεσμική εκτροπή.
 
Επειδή σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 19 Συντάγματος «1. Το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι απόλυτα απαραβίαστο. Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων.»
 
Επειδή η άρνηση του Διοικητή της ΕΥΠ να ενημερώσει πλήρως τους στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου είναι ενδεικτική της προκλητικής αδιαφορίας της Μνημονιακής Συγκυβέρνησης για την τήρηση των θεμελιωδών Δημοκρατικών αρχών, της κείμενης νομοθεσίας, ακόμα και του ίδιου του Συντάγματος των Ελλήνων.
 
Ερωτάται ο Πρωθυπουργός:
 
1) Ποιο ή ποια πρόσωπα έδωσαν την εντολή για τη διεξαγωγή παρακολουθήσεων των τηλεφωνικών επικοινωνιών των Βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή προ της 17ης/09/2013; 
 
2) Θα διαταχθεί κατεπείγουσα έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των παράνομων παρακολουθήσεων, δεδομένου ότι αυτοί πέραν των αδικημάτων του άρθρου 259 ΠΚ περί παράβασης καθήκοντος, του άρθρου 261 ΠΚ περί παρότρυνσης υφισταμένων και ανοχής σε διάπραξης εγκλήματος, του άρθρου 370 περί απορρήτου των επιστολών, έχουν διαπράξει και:
 
α) το κακούργημα του άρθρου 370Α ΠΚ περί Παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας που ορίζει ότι: «1. Όποιος αθέμιτα παγιδεύει ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο παρεμβαίνει σε συσκευή, σύνδεση ή δίκτυο παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας ή σε σύστημα υλικού ή λογισμικού, που χρησιμοποιείται για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών, με σκοπό ο ίδιος ή άλλος να πληροφορηθεί ή να αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο τηλεφωνικής συνδιάλεξης μεταξύ τρίτων ή τα στοιχεία της θέσης και κίνησης της εν λόγω επικοινωνίας, τιμωρείται με Κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου.»,
 
β) το κακούργημα της παραγράφου 7 του άρθρου 22 του νόμου 2472/1997 (που προβλέπει ότι: «…7. Αν από τις πράξεις των παρ.1 έως και 5 του παρόντος άρθρου προκλήθηκε κίνδυνος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος ή για την εθνική ασφάλεια, επιβάλλεται κάθειρξη και χρηματική ποινή τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) δραχμών έως δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) δραχμών.»);
 
3) Επίσης, θα διαταχθεί αντίστοιχη έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες αφαιρέθηκαν οι συγκριμένες απομαγνητοφωνήσεις από τη δικογραφία;
 
Αθήνα, 04/11/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Αθηνών και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
 
 defencenet.gr