ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Οι βασικές θέσεις της Ρωσίας για Ουκρανία και ΕΕ.

Φωτιά και αίμα στην Ουκρανία- Δείτε ζωντανά εικόνα από τις διαδηλώσεις στο Κίεβο




Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Κίεβο μετά τη νέα ανάφλεξη βίας στην ουκρανική πρωτεύουσα από το απόγευμα της Τρίτης.






Οι 10 βασικές θέσεις της ρωσικής διπλωματίας για την κατάσταση στην Ουκρανία και τις ρωσο-ευρωπαϊκές σχέσεις, όπως διατυπώθηκαν σε πρόσφατο άρθρο του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην εφημερίδα, «Kommersant».

1. Η στάση της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία

Στα Δυτικά ΜΜΕ βρίσκεται σε εξέλιξη μια αντι-ρωσική προπαγάνδα. Η φρασεολογία που χρησιμοποιείται, θυμίζει κλίμα Ψυχρού Πολέμου. Στην καρδιά αυτής της επίθεσης βρίσκεται η κατάσταση στην Ουκρανία.

«Μήλον της έριδος» είναι το θέμα της σύναψης συμφωνίας σύνδεσης του Κιέβου με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια συνθήκη που είχε προετοιμαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΕ-«Ανατολική Εταιρική Σχέση».

2. Η «Ανατολική Εταιρική Σχέση»

Οι δημιουργοί της «Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης», από την αρχή διαβεβαίωναν ότι το έργο δεν έχει συγκρουσιακό χαρακτήρα. Ωστόσο σχετικά γρήγορα, στους κοινούς γείτονες μας με την ΕΕ, το ζήτημα άρχισε να τίθεται διαφορετικά:

Πρέπει να αποφασίσετε με ποιόν είστε: Με την Ευρώπη ή με τη Ρωσία; Η προσέγγιση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη λογική που αποσκοπεί στην κατάργηση των διαχωριστικών γραμμών στην Ευρώπη.

Στόχος που περιλαμβάνεται στα επίσημα έγγραφα του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη). Στην πράξη, μάλιστα, μοιάζει σαν μια ακόμη προσπάθεια μετατόπισης αυτής της γραμμής προς τα Ανατολικά.

3. Σχέσεις Ρωσίας - Ουκρανίας

Εμείς προχωρούσαμε στις διεθνείς μας σχέσεις πάντα με σαφήνεια και συνέπεια, έχοντας σαν βασική αρχή ότι η επιλογή της όποιας κατεύθυνσης, η απόφαση δηλαδή για τη συμμετοχή στη μια ή στην άλλη δομή ολοκλήρωσης, αποτελούν κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους.

Εμείς ποτέ δεν προσπαθήσαμε να επιβάλουμε τίποτα σε κανέναν, γνωρίζοντας ότι η ένταξη σε μια ευρύτερη αναπτυξιακή ένωση μπορεί να είναι ισχυρή και αποτελεσματική μόνο όταν βασίζεται σε αμοιβαία συμφέροντα.

Τη θέση αυτή κρατήσαμε και συνεχίζουμε να έχουμε σε σχέση με την Ουκρανία.

Γι' αυτό άλλωστε, πολύ απλά εξηγήσαμε στους Ουκρανούς φίλους μας, ότι η μεταβολή των οικονομικών κανόνων του παιχνιδιού από την πλευρά τους, θα μπορούσε να προκαλέσει μια αντίστοιχα αποφασιστική απάντηση της Ρωσίας, σε πλήρη συμφωνία με τα διεθνή πρότυπα, περιλαμβανομένων των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

4. Για την πολιτική της Ε.Ε

Αναμέναμε ότι τον ίδιο σεβασμό για την ελευθερία επιλογής του ουκρανικού λαού θα έδειχναν και οι ευρωπαίοι εταίροι μας. Και εκπλαγήκαμε δυσάρεστα, όταν αποδείχθηκε ότι η έννοια «ελεύθερη επιλογή», στην αντίληψη της Ε.Ε και των ΗΠΑ έχει ήδη καθοριστεί.

Και για αυτούς «ελεύθερη επιλογή» σημαίνει μονοσήμαντα: «Ευρωπαϊκό μέλλον». Βέβαια, είναι προφανώς λάθος ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να επαναλάβει το ίδιο ενταξιακό μονοπάτι που ακολούθησαν η Πολωνία και οι άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Κανείς δεν προσφέρει στο Κίεβο καμιά ρεαλιστική προοπτική για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην πραγματικότητα, η προτεινόμενη συμφωνία είναι μια μονομερής επιβολή όρων που υπαγορεύονται από τις Βρυξέλλες, συμπεριλαμβανομένου του όρου της κατάργησης των εμποδίων στην εμπορική επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Για την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία

Πρόκειται για μια κατάσταση, όπου η έκφραση της δημοκρατικής βούλησης του λαού, αντικαθίσταται από τη «δημοκρατία του δρόμου». Και η γνώμη μερικών χιλιάδων διαδηλωτών που προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση, παρουσιάζεται ως «η φωνή του λαού».

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Η όξυνση της κατάστασης σε ένα κράτος που βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης, δεν μπορεί να ανταποκρίνεται στα συμφέροντα κανενός.

Είναι απαράδεκτο να μην θέλουν να δουν ότι στις ενέργειες των αντικυβερνητικών δυνάμεων στην Ουκρανία εκδηλώνονται ολοένα εντονότερα εθνικιστικές, και εξτρεμιστικές διαθέσεις και ότι η αντι-ρωσική ρητορική «διανθίζεται» από ορισμένους κύκλους με αντισημιτικά και ρατσιστικά συνθήματα.

6. Κοντόφθαλμη η προσέγγιση της Ε.Ε

Το να κλείνουν τα μάτια στην τάση της - με οποιοδήποτε κόστος - προβολής της εικόνας των γεγονότων στο πλαίσιο του πρότυπου «Η «καλή» αντιπολίτευση και η «κακή» κυβέρνηση», είναι μια κοντόφθαλμη τακτική.

Όπως το ίδιο κοντόφθαλμη προσέγγιση είναι το να αγνοούμε την πραγματικότητα και να υποτιμούμε τα ίδια τα προβλήματα, περιλαμβανομένων όσων σχετίζονται με τις διεθνοτικές και διαθρησκευτικές σχέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζουμε το σοφό ανατολικό γνωμικό: «Μην πετάνε πέτρες σε γυάλινο σπίτι».

7. Η Ρωσία δεν σκέφτεται να ενταχθεί στην Ε.Ε

Ταυτόχρονα, στην ΕΕ συνεχίζει να κυριαρχεί η τάση που θέλει να διαμορφώνονται οι σχέσεων με τους γείτονές της, αποκλειστικά στα πρότυπα και τις πολιτικές της ΕΕ, και οι υποψήφιες -για ένταξη- χώρες να κινούνται στο δρόμο που χαράσσουν οι Βρυξέλλες.

Η Ρωσία πάντως, δεν έχει ως στόχο της την ένταξη στην ΕΕ. Ως εκ τούτου, η συνεργασία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παικτών στον ευρωπαϊκό χώρο μπορεί να είναι μόνο ισότιμη.

Οι εταίροι μας στην ΕΕ, πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους ότι στον ευρασιατικό χώρο υλοποιείται ένα μεγάλης κλίμακας έργο ολοκλήρωσης.

8. Για την συνεργασία Μόσχας–Βρυξελλών

Η βάση για συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ είναι τεράστια. Οι χώρες μας καλύπτουν μια έκταση μεγαλύτερη από 21 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι το σπίτι για περίπου 650 εκατομμύρια ανθρώπους.

Μας ενώνει η αλληλεξάρτηση των οικονομιών μας και οι κοινές πολιτιστικές ρίζες. Η Ρωσία προμηθεύει το ένα τρίτο των αναγκών της ΕΕ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, σχεδόν το ένα τέταρτο σε άνθρακα και σε προϊόντα πετρελαίου.

Άλλος τέτοιος εταίρος, που να είναι σε θέση να παρέχει μια σταθερή ροή πρώτων υλών στις απαιτούμενες ποσότητες στην ΕΕ, απλά δεν υπάρχει.

9. Κοινές απειλές

Η αποδυνάμωση της συνεργασίας των δύο μερών, και η αύξηση της αποξένωσης που παρατηρείται, δεν θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, και οι οποίες, δυστυχώς, δεν θα μειωθούν.

Εννοώ, κυρίως, τις αναδυόμενες σε διάφορα σημεία του κόσμου εστίες εξτρεμισμού, την τρομοκρατική δραστηριότητα, τα κύματα της παράνομης μετανάστευσης, τους αυξανόμενους κινδύνους διαθρησκειακών και διαπολιτισμικών εντάσεων.

10. Ποιός καθορίζει τις αξίες;

Ουδείς μπορεί να διαφωνήσει ότι το βασικό συστατικό της κατασκευής του κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού πρέπει είναι οι κοινές μας αξίες. Ωστόσο, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ποιές είναι αυτές και ποιός τις καθορίζει.

Θεωρούμε ότι οι αξιακές κατευθύνσεις θα πρέπει να είναι προϊόν αμοιβαίας συναίνεσης και όχι το δημιούργημα κάποιου κράτους ή ομάδας χωρών. Θα ήθελα σε σχέση με αυτό να υπενθυμίσω ότι οι θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας προϋποθέτουν - πρωτίστως - τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων.

 defencenet.gr


Ένας ποινικολόγος σχολιάζει την θλιβερή εικόνα του Δένδια στην εκπομπή enikos και την κατάρρευση της σκευωρίας κατά της Χρυσής Αυγής

του Ηλία Ηλιακόπουλου, Ποινικολόγου - Δρ. Νομικής


Στην βραδινή εκπομπή ΕΝΙΚΟΣ του Νίκου Χατζηνικολάου, ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Δένδιας έζησε πραγματικούς εφιάλτες στις εν ριπή μυδραλίου ερωτήσεις των απλών πολιτών, αναδεικνύοντας σε πανελλήνια κλίμακα έναν σαθρό πολιτικό λόγο που δεν έπειθε ούτε τον πιο αφελή τηλεθεατή. 
Σε ερώτηση του ιδίου του Χατζηνικολάου, που επιτέλους βρίσκονται τα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής για τα οποία τόσος λόγος και έρευνες έγιναν, ο θλιβερός υπουργός αρνήθηκε τον εαυτό του, εξασκούμενος σε κυβιστήσεις, αφού απάντησε πως ποτέ εκείνος δεν έκανε λόγο για όπλα…..
Κατεβάζοντας τους τόνους χτες- ξέχασε άραγε πως από το καλοκαίρι του 2012 βροντοφώναζε πως θα συντρίψει την Χρυσής Αυγής και τα τάγματα εφόδου- ψέλλισε πως έγραψε μόνον μια απλή αναφορά των αδικημάτων που είχε καταγράψει, διαβιβάζοντας την στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ισχυριζόμενος ξεδιάντροπα πως ενήργησε σαν οποιοσδήποτε Έλληνας Πολίτης.
Ξέχασε πως ήταν εκείνος, ο οποίος προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να συνδυάσει το σκοτεινό έγκλημα του Κερατσινίου με τις τάχα εκκρεμείς πλημμεληματικού χαρακτήρα υποτιθέμενες παραβάσεις μελών της Χρυσής Αυγής (βλ πάγκους Ραφήνας!) ως δράσεις μιας εγκληματικής οργάνωσης. Ξέχασε ακόμη πως ήταν εκείνος που έδινε γραμμή στην αντιτρομοκρατική να προβεί σε προσαγωγές των βουλευτών και των μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίες μεταλλάχθηκαν σε συλλήψεις δίχως την έκδοση των αναγκαίων ενταλμάτων σύλληψης!
Με όλες αυτές τις ενέργειες με σύμπραξη του αντιεισαγγελέα Βουρλιώτη και άλλων διακονούντων την δικαιοσύνη (!) έστειλε στην φυλακή βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο απλός κόσμος που ήταν στο πάνελ του «ΕΝΙΚΟΣ» με τις τοποθετήσεις και ερωτήσεις του, τον άφησε άφωνο.
Καμμιά πειστική απάντηση για τις αυθαίρετες συλλήψεις αστυνομικών με την έωλη μόνον κατηγορία πως οι τελευταίοι τάχα έχουν σχέση με την Χρυσή Αυγή. Ο βομβαρδισμός συνεχίσθηκε, αφού πολλοί ήταν οι παριστάμενοι πολίτες που του υπενθύμιζαν ότι την ανικανότητα αυτού και των προκατόχων του την «αναπλήρωνε» η Χρυσή Αυγή, ρωτώντας τον συνάμα αν είναι υπερήφανος για την κατάντια της χώρας!
Μάλιστα στην προσπάθεια του να πείσει τον κόσμο πως δεν θα πρέπει να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή επιχειρηματολογώντας φαιδρά ρωτώντας: «Υπάρχει κάτι που σας κάνει να ελπίζετε ότι το μέλλον των παιδιών σας θα είναι καλύτερο με την Χρυσή Αυγή» εισέπραξε την απάντηση από τον κόσμο ότι θα ξαναψηφίσουν την Χρυσή Αυγή και θα φέρουν κι άλλους γιατί η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη που λέει την αλήθεια. Όλοι οι τηλεθεατές απήλαυσαν το κεραυνοβολημένο ύφος του μετά την ψυχρολουσία αυτή….
Κρύος ιδρώτας τον έλουσε αλλά και καμμιά απάντηση δεν έδωσε στην παρατήρηση πολίτη, για την σύλληψη βουλευτών και του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο, περιφέροντας τους δηλαδή, σιδηροδέσμιους εμπρός από την ΓΑΔΑ ως ήρωες! Δεν ήταν λίγοι ακόμη αυτοί που του υπενθύμισαν πως ψεύδεται, αφού τίποτε δεν έχει αλλάξει σε κεντρικές συνοικίες των Αθηνών σε σχέση με την εγκληματικότητα των αλλοδαπών (ναρκωτικά έξω από τα σχολεία- ληστείες κλπ) Του θύμισαν ότι αναγκάζονται να κλείνουν τα καταστήματα τους από τις 8 το βράδυ και όσοι δεν κλείνουν τρώνε μαχαιριές στα πλευρά….
Είναι βέβαιο πως χτες ο Ελληνικός Λαός αντιλήφθηκε την ολοφάνερη σκευωρία που έστησε κατά της Χρυσής Αυγής ο θλιβερός αλλά και με μεγάλη ανασφάλεια υπουργός, στερούμενος παρρησίας και λεβεντιάς αρνούμενος έτσι πολλές φορές τον ίδιο του τον εαυτό. Αντιλήφθηκαν όμως ακόμη τα κούφια λόγια τα μεγάλα, τους πομφόλυγες και την περίσσια ανεπάρκεια του. Η ώρα της αλήθειας και της Νέμεσης έρχεται.
Η.Η.

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ! ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ! ΒΙΝΤΕΟ




Έγινε, λοιπόν, εχθές τη νύχτα η πολυδιαφημισμένη συζήτηση για την Χρυσή Αυγή (χωρίς την Χρυσή Αυγή, φυσικά) στο λημέρι του Πρετεντέρη, με την παρουσία εκπροσώπων όλου του… συνταγματικού τόξου και κομμουνιστών καθηγητάδων (καθηγητές τρεις, κι εχάθη η πατρίς…). 


Μεταξύ των «εκλεκτών» καλεσμένων, έγινε ένας άτυπος διαγωνισμός, ποιος-α θα δείξει τη μεγαλύτερη εμπάθεια και θα ρίξει τη μεγαλύτερη χολή στον… κοινό εχθρό. Νικήτρια ανεδείχθη η Κανέλλα της Εκάλης, με δεύτερον νικητή τον Τσατσόπουλο και Τρίτη τη Ρεπούση.

Όμως, η πιο σημαντική στιγμή της βραδιάς, ήταν όταν ο Ντερμπεντέρης ανακοίνωσε μέτρηση για το ποιοι ψηφίζουν την Χρυσή Αυγή. Το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα της νεολαίας (συγκεντρώνοντας ποσοστό 43% στις ηλικίες 25 έως 39) και κόμμα του λαού (του «λαουτζίκου», όπως σχολίαζαν περιφρονητικά οι παριστάμενοι…), καθώς ψηφίζεται κατά 63% από Έλληνες με χαμηλά εισοδήματα, 33% μεσαία και μόνον 4% υψηλά.

1661764_272061602958789_1104506461_n

Παρεμπιπτόντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κεδίκογλου, μιλώντας για παλαιότερα επεισόδια έξω από τη βουλή, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει –εκ μέρους του συστήματος- τη φωνακλού Κανέλλα, διότι «προς τιμήν τους ήταν τα μέλη του ΚΚΕ που προστάτευσαν τη βουλή από εμπρησμό» (αναφερόμενος στην ημέρα που ψηφιζόταν το 1ο Μνημόνιο)....

Ανατροπή στην «Ανατροπή» - Κλάμα οι “νταβατζήδες”: Οι Έλληνες βρίσκουν καταφύγιο στην Χρυσή Αυγή! ΒΙΝΤΕΟ


 Αντίοχος 

O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΤΣΙΚΗΣ ζητεί από όλους τους Αριστερούς να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή.

Γιατί πρέπει νὰ ψηφισθῇ ἡ Χρυσῆ Αὐγή

Ὅταν ἕνα κτίριο εἶναι ἑτοιμόρροπο, λόγῳ σεισμοῦ πρέπει νὰ κατεδαφισθῇ ἐὰν θέλουμε νὰ τὸ κτίσουμε ξανά. Τὸ μπάλωμα εἶναι ἀνέφικτο. Δὲν χωροῦν συναισθηματισμοὶ ὅπως ὅτι τὸ σαραβαλιασμένο κτίριο μᾶς θυμίζει παλιὲς ὡραῖες ἡμέρες, διότι μέσα ἐκεῖ ἐμεγαλώσαμε, ἀγαπήσαμε, ἐρωτευθήκαμε καὶ πολὺ περισσότερο ὅτι πρόκειται γιὰ οἰκογενειακὸ κειμήλιο στὴν ἀποθήκη τοῦ ὁποίου διετηρήσαμε τὸ καριοφίλι τοῦ προγόνου μας ποὺ ἐθυσιάσθη γιὰ τὴν ἐλευθερία μας.

Ἡ ἐκρηκτικὴ οὐσία ποὺ θὰ ἐπιλέξουμε πρέπει νὰ εἶναι ἰσχυροτάτη καὶ ἀποτελεσματική. Δὲν πρόκειται νὰ τὴν ἐπιλέξουμε μὲ ἄλλα κριτήρια, οὔτε διακοσμητικά, οὔτε ἠθικά. Τὸ ἀντάρτικο πόλεων δὲν εἶναι σὲ θέση νὰ ἀνατινάξῃ τὸ κτίριο. Ἐπὶ διακόσια χρόνια τώρα προσπαθοῦν χωρὶς ἀποτέλεσμα. Ἡ 17Ν τὸ ἐπεχείρησε καὶ ἀπέτυχε. Μόνον μία μαζικὴ λαϊκὴ μπουλντόζα δύναται νὰ καθαρίσῃ τὸ τοπίο. Κάτι τέτοιο ἐπέτυχε ἡ μπολσεβικικὴ ἐπανάσταση. Καὶ οἱ Ἕλληνες ἔχουν χάσει τὴν ὑπομονή τους. Ἔχουν κουρασθῇ νὰ ἐπαναλαμβάνουν τὸ πάλι μὲ χρόνια καὶ καιρούς, πάλι δικά μας θᾶναι. Δὲν δύνανται νὰ περιμένουν πότε θὰ ὡριμάσουν οἱ ἀντικειμενικὲς συνθῆκες γιὰ νὰ πάρῃ τὸ ΚΚΕ τὴν ἀρχή.

Εἶναι τελείως τρελὸ νὰ περιμένουμε ἀπὸ τὸν Σύριζα νὰ κατεδαφίσῃ τὸ κτίριο. Ὡς νέο ΠΑΣΟΚ θυμίζει τὸν Ἀνδρέα, δηλαδὴ τὸν ἐμπαιγμό. Ὅσο γιὰ τὰ ὑπόλοιπα κόμματα, μόνον ξεκουτιασμένοι γέροι πάσχοντες ἀπὸ ἀνία δύνανται νὰ πιστεύσουν ὅτι θὰ σώσουν τὴν κατάσταση. Στρατὸς καὶ ἀστυνομία εἶναι καθηλωμένοι στὸ μεροκάματο. 

Σᾶς ἐρωτῶ λοιπόν: ποῖος θὰ κατεδαφίσῃ τὸ κτίριο ἀφοῦ ὅλοι συμφωνοῦμε ὅτι ἔχει βαφτῆ κόκκινο ἀπὸ τὸν σεισμό; Ὑπάρχει καὶ τὸ ἐπιχείρημα ὅτι οἱ ἀναρχικοί, τὸ μόνο ποὺ ξέρουν νὰ κάνουν εἶναι νὰ κατεδαφίζουν, ἀλλὰ δὲν γνωρίζουν πῶς νὰ οἰκοδομοῦν. Σωστό, ἀλλὰ αὐτὸ δὲν ἀλλάζει τίποτα στὴν σημερινὴ πραγματικότητα ὅτι δὲν γίνεται νὰ συνεχίζουμε νὰ ζοῦμε στὰ χαλάσματα τοῦ κατεδαφιστέου κτιρίου.

Ἔχουμε τίποτα περισσότερο νὰ χάσουμε; Ὁ Μάρξ, στὸ Μανιφέστο του, εἶχε παρατηρήσει ὅτι οἱ κολασμένοι τῆς γῆς δὲν εἶχαν τίποτα περισσότερο νὰ χάσουν ἀπὸ τὶς ἁλυσίδες τους. 

Στὶς ἑπόμενες τριαδικὲς ἐκλογὲς μᾶς δίδεται ἡ μοναδικὴ ἐυκαιρία νὰ κατεδαφίσουμε ὁλοκληρωτικὰ τὸ κτίριο ψηφίζοντας Χρυσῆ Αὐγή καὶ ἄς μή μᾶς ἀρέσῃ ἡ μουτσούνα τους. Ἡ ἐποχὴ τῶν καλλωπισμῶν ἔχει παρέλθη. Ἐὰν ἀφήσουμε νὰ περάσῃ αὐτὴ ἡ εὐκαιρία θὰ εἴμαστε ἄξιοι τῆς μοίρας μας.

Δημήτρης Κιτσίκης 



O 78χρονος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα και τακτικό μέλος της Καναδικής Βασιλικής Ακαδημίας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΤΣΙΚΗΣ ζητεί από όλους τους Αριστερούς να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή στις Εκλογές του Μαΐου, γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να σώσουμε την Ελλάδα από τους φαύλους πολιτικάντηδες!..




θυμίζουμε ότι ο εθνικομπολσεβίκος καθηγητής Δ. Κιτσίκης είναι γιός του κομμουνιστή Πρύτανη του Πολυτεχνείου Νίκου Κιτσίκη και της μεγάλης κομμουνίστριας Μπεάτας Πετυχάκη, που μαζί με την μαμά του Κώστα Σημίτη είχαν ιδρύσει την δεκαετία του 1950 τον "Ελληνο-Κινεζικό Σύνδεσμο Φιλίας" για να στηρίξουν το μεταρρυθμιστικό έργο του Μάο Τσε Τούνγκ!.. Επίσης, ο μακαρίτης Νίκος Κιτσίκης υπήρξε επί χρόνια βουλευτής της ΕΔΑ και εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων με την Αριστερά, λίγο πρίν την 21η Απριλίου...