ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών: Νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή. Το μήνυμα του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου





Το τριμελές πλημμελειοδικείο Σερρών με ομόφωνη απόφασή του καταδίκασε τους δύο αντιεξουσιαστές, δράστες της επίθεσης κατά των γραφείων της νομαρχιακής οργάνωσης Σερρών του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή τον Αύγουστο του 2012 σε φυλάκιση 2 ετών τον καθένα για πράξεις βίας κατά των γραφείων νόμιμου πολιτικού κόμματος.


Η καταδίκη αυτή προστίθεται σε προηγούμενη καταδικαστική απόφαση άλλου δικαστηρίου σε βάρος των ιδίων καταδικασθέντων σε φυλάκιση 10 μηνών για προσβολή εθνικού συμβόλου (καταστροφή Ελληνικής σημαίας ).

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι επιχειρήθηκε η παρακώλυση της λειτουργίας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή ως νόμιμου πολιτικού κόμματος.

Αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες δικαστές, όταν αφήνονται ανεπηρέαστοι στο λειτούργημά τους τιμούν τον θεσμικό τους ρόλο.

Υπάρχουν ακόμα δικαστικοί λειτουργοί που τηρούν το Σύνταγμα και αντιδρούν στα αίσχη και τις μεθοδεύσεις από την Χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου.

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ: “Νομικά ακροβατικά”-

 Το μήνυμα του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Το ομολογεί η συντριπτική πλειοψηφία του νομικού κόσμου αυτής της χώρας. Το ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς και οι καθ' έξιν συκοφάντες μας στα ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" (Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, σελίδα 19), δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο "ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ" του Δ. Μητρόπουλου από το οποίο και το
εξής:
"Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μέσα σε γενική κατάπληξη στο εσωτερικό και με τους ξένους δημοσιογράφους που συνέρρεαν στην Αθήνα να μη πιστεύουν στα μάτια και στα αφτιά τους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής κλείστηκε στη φυλακή με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής συμμορίας…".
Προς τι η "ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΠΛΗΞΗ", εάν και εφόσον, όπως ισχυρίζονται ΜΜΕ και πολιτικοί, η δίωξή μας υπήρξε ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ και ΝΟΜΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ; Σημειώνεται ότι η δολοφονία Φύσσα έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου και η σύλληψή μας αποφασίστηκε στις 28,δέκα ολόκληρες ημέρες μετά…
Στην συνέχεια του άρθρου του ο συντάκτης των "ΝΕΩΝ" αναφερόμενος στην συνέχιση και επέκταση της διώξεως κατά της Χρυσής Αυγής γράφει χαρακτηριστικά: "...Χρειάζονται, βέβαια, κάποια νομικά ακροβατικά – όπως χρειάστηκαν και τον περασμένο Σεπτέμβριο – αλλά το ζητούν επίμονα και οι ξένοι. Κοινώς, Βερολίνο και Βρυξέλλες δεν θέλουν μόλυνση του Ευρωκοινοβουλίου από εκλεγμένους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής".
Το ομολογούν και οι ίδιοι λοιπόν: Με "ΝΟΜΙΚΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ" μας έβαλαν φυλακή και με "ΝΟΜΙΚΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ" επιδιώκουν να μας θέσουν εκτός εκλογών. Όπως ευθέως ομολογούν επίσης ότι… "ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ"…
Ποιος θα κάνει όμως αυτά τα "ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ" το γράφει ο ίδιος ο αρθρογράφος στην τελευταία παράγραφο του κειμένου του, στην οποία τονίζει:
"Εν πολλοίς, οι δικαστές θα αποτελειώσουν τη Χρυσή Αυγή ως οργάνωση και τα κόμματα θα επιχειρήσουν να κανιβαλίσουν τη βάση της."
Τι άλλο να προσθέσω εγώ; ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…
Νίκος Γ. Μιχαλολιάκος
Πολιτικός κρατούμενος
Φυλακές Κορυδαλλού
Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε για την απόφαση της Κ.Ο. του Σύριζα να ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής:


Die Linke: Μνημόνια για πάντα!


Αδειάζουν τον Τσίπρα τα φιλαράκια του στο Die Linke: Μνημόνια για πάντα!

Όχι σε διαγραφή του χρέους είπαν τα φιλαράκια του Τσίπρα στην Γερμανία. Το γερμανικό κόμμα “Die Linke” σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο τάχθηκε εναντίον της οποιασδήποτε προοπτικής διαγραφής ελληνικού χρέους, αφού σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Die Linke, Άξελ Τρουστ, αυτό θα είχε επιπτώσεις στα ασφαλιστικά προγράμματα των Γερμανών εργαζομένων.
Σε κομματικό επίπεδο (μιλώντας για το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς) αυτή δεν είναι μία έντονη παραφωνία, αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάνω – κάτω το ίδιοΘυμίζουμε ενδεικτικά τις σχετικές δηλώσεις του Σταθάκη: "Είναι τα εξοπλιστικά προγράμματα και ο εξηλεκτρισμός του ΟΣΕ, που δεν έγινε ποτέ. Είναι περίπου στο 5%. Η μεγάλη πλειοψηφία του χρέους, πάνω από το 90%, είναι παραδοσιακό, δημόσιο χρέος των αγορών, δηλαδή των ομολόγων. Εκεί δεν υπάρχει νομική διαδικασία για να αμφισβητηθεί".
Συμφωνούν, ουσιαστικά, δηλαδή το “Die Linke” και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν επιθυμούν την οποιαδήποτε διαγραφή ελληνικού χρέους. Αποδέχονται δηλαδή το σύνολο των οφειλών που μας επιβάλλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Τι σημαίνει αυτό, όμως, αυτό για την ελληνική οικονομία και το ελληνικό χρέος;
Εφόσον δεν πραγματοποιηθεί διαγραφή του απεχθούς, επονείδιστου χρέους που φορτώσανε στις πλάτες του Ελληνικού Λαού τα πάσης φύσεως γαλαζοπράσινα λαμόγια και οι ροζουλί συνδικαλιστές, τότε θα πρέπει να τα πληρώσουμε. Και εφόσον θα πρέπει να τα πληρώσουμε αυτά και τους τόκους που απορρέουν από αυτά, άρα θα βρισκόμαστε διαρκώς σε καθεστώς λιτότητας, επιτήρησης και μνημονίων, έστω και αν αυτά στο μέλλον θα ονομάζονται διαφορετικά.
Αυτά τα απλά για να μην "ποζάρουν" ως αντιμνημονιακοί εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ


ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Αριστερός συνταγματολόγος: Παράνομη και επικίνδυνη η επιχείρηση ποινικοποίησης της Χρυσής Αυγής



Στις ημέρες της μνημονιακής Χούντας που ζούμε, με τις παράνομες προφυλακίσεις ανθρώπων με ξεκάθαρα πολιτικά κριτήρια, ακόμη και το αυτονόητο πρέπει να επαναλαμβάνεται προκειμένου να γίνεται αντιληπτό τι κραυγαλέες περιπτώσεις συνταγματικού πραξικοπήματος συμβαίνουν στην πολιτική ζωή της Χώρας. Ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των συνταγματολόγων και των νομικών, οι οποίοι λένε ότι είναι αδιανόητο, έστω και ως σκέψη, το ενδεχόμενο να τεθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκτός εκλογών και εκτός νόμου.
Ο συνταγματολόγος Δημήτρης Μπελαντής με κείμενό του στην «Αυγή» είναι σαφής στο τι ισχύει. Στο άρθρο του, με τίτλο «Αντισυνταγματική και επικίνδυνη η διάλυση κομμάτων», λέει μεταξύ άλλων και το εξής: «Το ελληνικό συνταγματικό σύστημα, χάρη και στην ισχυρή βούληση που είχε εκφρασθεί στην Ε’ Αναθεωρητική Βουλή (1975) ως προς το θέμα αυτό από την τότε Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, δεν δέχεται τη δυνατότητα απαγόρευσης και διάλυσης πολιτικών κομμάτων, σε αντίθεση λ.χ. με το άρθρο 21 παρ. 2 του γερμανικού Συντάγματος. Αυτό που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα με δικαστική απόφαση και υπό τις εγγυήσεις της δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί έμμεσα, όπως στην περίπτωση μη ανακήρυξης του συνδυασμού ενός πολιτικού κόμματος από τον Άρειο Πάγο προεκλογικά – ο σχετικός έλεγχος του Αρείου Πάγου πρέπει να έχει τυπικό και όχι ουσιαστικό δικαιοδοτικό χαρακτήρα.
Μια τέτοιου τύπου πρακτική είναι αντισυνταγματική, αλλά και πολιτικά επικίνδυνη, καθώς δημιουργεί ένα προηγούμενο έμμεσης διάλυσης πολιτικού κόμματος και μάλιστα, ακόμη περισσότερο, χωρίς να έχουν υπάρξει αμετάκλητες ποινικές καταδίκες κατά στελεχών του που διώκονται για κακουργηματική ποινική συμπεριφορά. Ομοίως, δεν μπορεί να υποστηριχθεί βάσιμα, ακόμη και αν διωχθούν οι βουλευτές και τα στελέχη ενός πολιτικού κόμματος, ότι το σύνολο των μελών και στελεχών του αποτελεί εγκληματική ή τρομοκρατική οργάνωση των άρθρων 187 ή 187Α Π.Κ. και μετέχει στον σχεδιασμό κακουργηματικής δράσης. Αν αυτό γινόταν δεκτό, θα μπορούσε οποιαδήποτε μεμονωμένη ή και γενικότερη δράση κάποιων μελών ενός κόμματος να οδηγήσει στη συλλογική ποινική ευθύνη όλων των μελών του».
Τα πολιτικά κόμματα, λοιπόν, δεν μπορούν να διαλυθούν άμεσα με δικαστική απόφαση αλλά ούτε και έμμεσα με το να ανακηρυχθεί ο συνδυασμός τους άκυρος στις εκλογικές διαδικασίες από τον Άρειο Πάγο, καθώς «ο σχετικός έλεγχος του Αρείου Πάγου πρέπει να έχει τυπικό και όχι ουσιαστικό δικαιοδοτικό χαρακτήρα». Με απλά λόγια, το τμήμα του Αρείου Πάγου που είναι αρμόδιο για την ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων, δεν μπορεί να προχωρήσει σε έλεγχο σκοπιμότητας αλλά μόνο σε έλεγχο νομιμότητας.
Αν, δηλαδή, ο συνδυασμός του κόμματος έχει σήμα, όνομα, καθώς επίσης και το αν υπάρχουν τα ονόματα των υποψηφίων και αν έχει κατατεθεί το σχετικό παράβολο υπέρ του δημοσίου. Όταν όλα τα παραπάνω είναι εντάξει, τότε ο συνδυασμός είναι έγκυρος και κανένας δικαστής δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό. Ειδάλλως, μιλάμε για συνταγματική εκτροπή και κατάχρηση εξουσίας.
Ομοίως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει η λογική της συλλογικής ευθύνης εις βάρος του συνόλου των μελών και των στελεχών κάποιου πολιτικού κόμματος για οποιαδήποτε μεμονωμένη ή και γενικότερη δράση κάποιων ανθρώπων του κόμματος. Πέραν του ότι αν ίσχυε όντως αυτή η συλλογιστική, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε προ πολλού να χαρακτηριστούν ως «εγκληματικές οργανώσεις», είναι φανερό ότι το οποιοδήποτε (υπαρκτό ή ανύπαρκτο) ποινικό στοιχείο θα χρησιμοποιείται ως «σκάλα» για την υποβάθμιση της πολιτικής ζωής, καθώς η εκάστοτε κυβέρνηση θα μπορεί να δημιουργεί ένα πλαίσιο διώξεων βασισμένο στην πολιτική αντιπαλότητα και όχι στις τυχόν ποινικές ευθύνες.
Για να εξυπηρετηθούν, λοιπόν, τα φτηνά μικροκομματικά συμφέροντα της κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο αντιμετωπίζει την Λαϊκή κατακραυγή, αλλά βλέπει να υποσκελίζεται εκλογικά από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, προωθούνται διάφορα απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα και ανεδαφικά σενάρια από τον φιλικό της Τύπο, ότι το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών θα τεθεί εκτός εκλογών.
Ανίκανη η κυβέρνηση του μνημονίου να αντιμετωπίσει ιδεολογικά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ποινικοποιεί ασύστολα την πολιτική ζωή του τόπου αδιαφορώντας για την σαφή καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας, πλουραλισμού και ελεύθερης διακίνησης των ιδεώνΤα βρώμικα σχέδιά της είναι καταδικασμένα στην πλήρη αποτυχία.          
 
Γιώργος Μάστορας