ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η Ελλάδα εξελίσσεται σε αναγκαίο γεωστρατηγικό στήριγμα της Ρωσίας

ΑΝΑΛΥΣΗ: Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας, Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. 

Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας και των Αφοπλισμών στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέματα Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας.


Η ανάλυση των εξελίξεων στην Ουκρανία, κατά την άποψη του γράφοντος, έχει επικεντρωθεί στην ίδια την Ουκρανία και υποτιμά τις συνέπειες σε έναν πολύ σημαντικότερο γεωπολιτικό χώρο, ο οποίος επηρεάζεται αποφασιστικά από τα πρόσφατα γεγονότα και κυρίως από την επαναφορά της Κριμαίας στον ρωσικό κορμό. Τη Μαύρη Θάλασσα. 
Συγκεκριμένα, μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας και την απορρόφηση του Ουκρανικού Ναυτικού, η Ρωσία καθίσταται η αναντίρρητη κυρίαρχος της Μαύρης Θάλασσας, με μόνο υποψήφιο ανταγωνιστή την Τουρκία. 
Βέβαια, η απορρόφηση του μικροσκοπικού Ουκρανικού Ναυτικού ελάχιστα συνεισέφερε άμεσα στη ρωσική ισχύ. Σε μακροχρόνιο, όμως, ορίζοντα η κατάσταση αλλάζει. Η εξάλειψη των ναυτικών της δυνάμεων, σε συνδυασμό με την απώλεια της Κριμαίας, ουσιαστικά εξαφανίζουν την Ουκρανία από τον χάρτη της ναυτικής ισχύος στη Μαύρη Θάλασσα, τόσο τον σημερινό όσο και τον μελλοντικό. Έτσι μένουν απομονωμένες οι ΝΑΤΟϊκές χώρες της περιοχής, δηλαδή η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται, σχεδόν μέχρι εξαλείψεως, το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον μια ΝΑΤΟϊκή δύναμη των χωρών της Μαύρης Θάλασσας, αποτελούμενη από τα ναυτικά της Ουκρανίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, που θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει αντίπαλο δέος για το ρωσικό ναυτικό. Αντιθέτως, ενισχύονται οι τάσεις για μελλοντική αλλαγή πλεύσης αυτών των χωρών, ιδιαίτερα της Βουλγαρίας, προς την κατεύθυνση της Ρωσίας, δεδομένου ότι η τελευταία επανακάμπτει ως ο κυρίαρχος της περιοχής και η Σόφια κάποια στιγμή ενδέχεται να θυμηθεί τις ιστορικά στενές της σχέσεις με τη μεγάλη σλαβική της μητέρα. 
Η απρόσμενη ρωσική ναυτική κυριαρχία στη Μαύρη Θάλασσα συνδυάζεται με μια πιθανή γεωγραφική αλλαγή στον πλανήτη, κρίσιμης εν δυνάμει γεωπολιτικής σημασίας, η οποία μπορεί να ωθήσει τη Ρωσία στο να εξελιχθεί σε μια μεγάλη ναυτική δύναμη νέου τύπου. Η αλλαγή αυτή είναι το λιώσιμο των πάγων στον Αρκτικό Ωκεανό. Σε αυτήν την περίπτωση η Ρωσία θα ωθηθεί στο να αναπτύξει τεχνολογίες, συστήματα και μεθοδολογίες έτσι ώστε να ελέγξει ολοκληρωτικά τις μέχρι πρότινος παγωμένες αρκτικές θάλασσες, οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε έναν θαλάσσιο δίαυλο ταχύτατης προβολής ισχύος αλλά και εμπορικών διαδρομών παγκόσμιας κλίμακας. Μια σχετική κατηγορία οπλικών συστημάτων είναι οι καινοφανείς αντιπλοϊκοί βαλλιστικοί πύραυλοι (ASBM) που αναπτύσσονται σήμερα στην Κίνα, η διάδοση των οποίων στο ρωσικό οπλοστάσιο ενδέχεται να αποτελέσει έναν βασικό παράγοντα αλλαγής των διεθνών ισορροπιών ισχύος στα χρόνια που έρχονται. Σε περίπτωση δε που ο Αρκτικός Ωκεανός καταστεί πλόιμος, τότε μπορεί να μεταβληθεί σε μια κεντρική εσωτερική θάλασσα του κόσμου και τότε θα χρειαστούμε μια νέα γεωγραφική και χαρτογραφική ανάγνωση του πλανήτη.
ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ. Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε πολύ γενικές γραμμές, προκύπτει το ενδεχόμενο στα επόμενα χρόνια να δημιουργηθεί μια τοπική θαλάσσια γεωγραφία γύρω από τη Ρωσία όπου θα κυριαρχεί μια πρωτεύουσα «λίμνη», δηλαδή ο Αρκτικός Ωκεανός, ο οποίος θα συμπληρώνεται από άλλες δύο «λίμνες», τις κλειστές θαλάσσιες εκτάσεις της Βαλτικής και του Εύξεινου Πόντου. Για να μπορέσει η Ρωσία να λειτουργήσει σε αυτό το σύστημα ως κυρίαρχη δύναμη θα πρέπει να ασκεί πλήρη, απόλυτη, αποφασιστική και αναντίρρητη κυριαρχία στις τρεις περιφερειακές της θάλασσες. Άρα και στη Μαύρη Θάλασσα. Για την ακρίβεια ιδιαίτερα σε αυτήν. 
Συγκεκριμένα, με την επανένταξή της Κριμαίας στον εθνικό κορμό η Ρωσία έκανε μια υψηλών συμβολισμών κίνηση για αναγέννησή της ως κυρίαρχη δύναμη στο γεωπολιτικό της περιβάλλον και δεσμεύεται πλέον από αυτήν. Δηλαδή, η Ρωσία χρειάζεται, έστω και για συμβολικούς λόγους, τον ξεκάθαρο και αναντίρρητο έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας έτσι ώστε να αποτελέσει τη βάση για την αναγέννηση της επιρροής της στον ευρύτερο ζωτικό της χώρο. Αυτόν που παραδοσιακά ήλεγχε είτε ως τσαρική Ρωσία είτε ως Σοβιετική Ένωση. Με άλλα λόγια, η Μαύρη Θάλασσα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα στο να καταστεί το θεμέλιο της μελλοντικής ρωσικής γεωστρατηγικής. Έτσι, η Ρωσία έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση με όποιον αμφισβητεί έστω και δια της υπάρξεώς του την κυριαρχία της εκεί. Και αυτός που πράττει κάτι τέτοιο είναι η Τουρκία, μόνο και μόνο γιατί είναι η άλλη αξιόλογη δύναμη της Μαύρης Θάλασσας.
Επιπροσθέτως, η Μαύρη Θάλασσα, εκτός από την άμεσή αξία της, είναι ιδιαίτερα σημαντική ως ορμητήριο για πέρασμα στην, ακόμη κομβικότερης σημασίας, Ανατολική Μεσόγειο. Με άλλα λόγια, ο Εύξεινος Πόντος, μαζί με το συγκρότημα του Βοσπόρου, της Θάλασσας του Μαρμαρά και των Στενών των Δαρδανελίων, το αρχιπέλαγος του Αιγαίου και την Ανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ένα ενιαίο γεωσύστημα, με την Κριμαία να αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, το σημείο έναρξης της διαδρομής της ρωσικής ισχύος και την Ανατολική Μεσόγειο το σημείο τερματισμού της. 
Για να μπορέσει, λοιπόν, η Ρωσία να διασπάσει το φράγμα του Βοσπόρου – Θάλασσας Μαρμαρά – Δαρδανελίων χρειάζεται να διαθέτει στο πλάι της μια δύναμη που να αποτελεί ένα αντίβαρο στην Τουρκία. Και αυτή η δύναμη είμαστε εμείς. Ακόμη και αν στη θέση της Ελλάδας, της ομόδοξης Ελλάδας, ήταν το μουσουλμανικό Μπαγκλαντές, μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα βρισκόταν σε αυτήν τη γεωγραφική θέση, η ίδια η γεωπολιτική δυναμική της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί θα το καθιστούσε ιδανικό υποψήφιο σύμμαχο της Ρωσίας. 
Υπό μία έννοια, η χώρα μας λειτουργεί σαν την αναγκαία κάτω σιαγώνα που δίνει υπόσταση στην άνω σιαγώνα, την Κριμαία, θέτοντάς ανάμεσά τους την Τουρκία και εξασφαλίζοντας ότι δεν θα περάσει από το μυαλό της τελευταίας να κλείσει τα Στενά ώστε να διασπάσει την ενότητα του γεωσυστήματος Μαύρης Θάλασσας – Ανατολικής Μεσογείου και να εγκλωβίσει τη Ρωσία.
Ακόμη και αν ο Εύξεινος Πόντος εξεταστεί αυτόνομα και πάλι ο ρόλος της Ελλάδας είναι κρίσιμης σημασίας. Η ελληνική ναυτική ισχύς θα τραβήξει κατά κάποιον τρόπο την τουρκική ναυτική ισχύ στο Αιγαίο, αποστερώντας της από τη Μαύρη Θάλασσα και εξασφαλίζοντας στη Ρωσία την αναντίρρητη κυριαρχία σε αυτήν. Με άλλα λόγια, η νέα γεωπολιτική πραγματικότητα ενδέχεται να καταστήσει την Ελλάδα ένα αναγκαίο στρατηγικό συμπλήρωμα της Ρωσίας τόσο γιατί ελέγχει τον κρίσιμο δίαυλο του Αιγαίου, όσο και ως αντίβαρο της Τουρκίας. 
Εν ολίγοις ενισχύεται η συνεργατική φύση των γεωπολιτικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας και το γεγονός αυτό προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες στη χώρα μας αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη εποχή.
Ακόμη και αν η Ελλάδα αποφασίσει ότι δεν είναι προς το συμφέρον της να προχωρήσει σε μια ενίσχυση των στρατηγικών της σχέσεων με τη Ρωσία, η κατάσταση που διαμορφώνεται αποτελεί ένα τεράστιας σημασίας χαρτί στα χέρια της ελληνικής διπλωματίας και της εξωτερικής πολιτικής που μπορεί να το αξιοποιήσει προς πολλές κατευθύνσεις και στο πλαίσιο πολλών στρατηγικών

Tάκης Μιχαλόλιας: «Στο σπίτι μου έκαναν παρέλαση κορυφαίοι υπουργοί του Σαμαρά, ικετεύοντας για συνεργασία!»



Ο αδερφός του «αρχηγού» που θα κατεβάσει τον αντίχειρα για τα βίντεο-φωτιά! «Χτίζει» την επόμενη μέρα της Ελληνικής Ακροδεξιάς και «γεφυρώνει» ντόπιους καπιταλιστές με Ρώσους «ολιγάρχες»

Ο γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών, Τάκης Μιχαλόλιας, δεν είναι μια αθέατη φυσιογνωμία των δικαστηρίων της χώρας. Στη Μάνη είθισται, όταν ένας γιος πάρει το όνομα Παναγιώτης (Τάκης) και έχει το επώνυμο Μιχαλολιάκος, να το αλλάζει σε Μιχαλόλιας προς τιμήν του παλαιού οπλαρχηγού Τάκη Μιχαλόλια. Έτσι λένε. Αδερφός του προφυλακισμένου αρχηγού αλλά με προσωπική πορεία στον ευρύτερο εθνικιστικό χώρο. 

Άριστος γνώστης του ποινικού δικαίου και εξαίρετος «σκηνικός» στην ακροαματική διαδικασία με πειθώ, «εκλεκτή» πελατεία και επιτυχίες. Σε πρόσφατη τηλεοπτική του παρέμβαση είπε λίγα αλλά υπονόησε πολλά: «Πολλές φορές η Ν.Δ. με προσέγγισε και μου ζήτησε να μεσολαβήσω προς τον αδερφό μου Νίκο Μιχαλολιάκο προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο κάποιου είδους συνεργασίας της ΧΑ με τη Ν.Δ αλλά ο αδερφός μου την απέρριπτε σταθερά» είπε χαρακτηριστικά.. Άτεγκτος Μανιάτης ο Μιχαλόλιας, δεν μιλάει σχεδόν ποτέ δημόσια. Και κυρίως δεν ανοίγει τα χαρτιά του. Από τον στενό κύκλο προσώπων του όμως έχουν γίνει γνωστά τρία «σημεία»:

Πρώτον: «Από το σπίτι του Τάκη Μιχαλόλια έκαναν παρέλαση πριν αλλά και μετά την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης. Σχεδόν ικέτευαν για συνεργασία κάτω από τη μύτη του Σαμαρά. Εάν ήθελε θα είχε φροντίσει να μπουν νερά στο καράβι του ανύποπτου πρωθυπουργού με προσαρτήσεις. Δεν το έπραξε τότε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνει τώρα που όσο κι αν φαίνεται παράξενο έχει και την δύναμη και τις γνωριμίες».

Δεύτερον: «Χτίζει προσεκτικά αλλά σταθερά την επόμενη μέρα της Ελληνικής Ακροδεξιάς. Απαλύνει τις ακρότητες, πλησιάζει(μάλλον τον πλησιάζουν)πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, συνταξιούχοι δικαστικοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, τραπεζίτες, καπιταλιστές, πατριώτες της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Έχει βαρύνοντα λόγο στην κατάρτιση -υπό μορφή προτάσεων- του ευρωψηφοδέλτιου αλλά και κυρίαρχη άποψη στην εθνική εκλογική λίστα. Συνομιλεί πιθανόν με τον ρωσικό παράγοντα, έχει άριστες σχέσεις μαζί τους και σαν Μανιάτης πάντα πίστευε στην Φιλική Εταιρεία και στα επαναστατικά ιδεώδη της φυλής του. Ο Τάκης», μας μεταφέρουν οι ίδιοι άνθρωποι, «είχε προταθεί ως νόμιμος «κληρονόμος» της αρχηγίας από το σύνολο του κόμματος. Να ηγηθεί, μετά την προφυλάκιση του αδερφού του. Το απέρριψε. Είπε: Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου για να διασωθεί η πατρίδα».

Τρίτον: Κατά τις πληροφορίες μας ο Μιχαλόλιας πρέπει να είχε δει πάνω από επτά φορές το περιώνυμο πια βίντεο Μπαλτάκου. Και μάλλον ήταν αυτός που είχε δώσει νομική έγκριση για την προβολή του στο ρωσικό youtube. Πηγές από το περιβάλλον του αποφεύγουν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη νέου «υλικού». Όμως από ασφαλείς πηγές, φαίνεται να γνωρίζει το «οπλοστάσιο» της παράταξης που προεκλογικά δύναται να τινάξει στον αέρα την ΝΔ. Ο ίδιος όμως δεν επιβεβαιώνει τίποτα λέγοντας: «Δεν θέλω να ξέρω τι έχουν». Επιπρόσθετα αποτελεί(όπως έχει γραφεί στο παρελθόν από αριστερά περιοδικά και ιστότοπους)άξονας στρατολόγησης νέων στελεχών, που γίνεται με άκρατη μυστικότητα.

Άρα ο Τάκης Μιχαλόλιας αυτές τις ώρες είναι ο μοναδικός άνθρωπος(μαζί πιθανόν με έναν ακόμα)που γνωρίζει τον τρόπο που είναι σε θέση να συρρικνώσει τη ΝΔ, θεωρείται ικανός να στήσει τις γέφυρες με βουλευτές της που είναι έτοιμοι να αυτομολήσουν(το ερώτημα είναι εάν αυτοί είναι αρεστοί στον ίδιο και στον αδερφό του)και βέβαια αυτός που φέρεται να γνωρίζει ποιοι και τι έχουν πει σε ανύποπτο χρόνο σε συνομιλίες φωτιά. Και κάτι επίσης σημαντικό: Γνωρίζει λεπτομέρειες για τον πρότερο «έντιμο βίο» δικαστών, εισαγγελέων αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου. Άνθρωπο που ξέρει καλά από το παρελθόν…

Για τον κ. Μιχαλόλια, κατά καιρούς έχουν γραφεί διάφορα. Σταχυολογούμε, μερικά, ιδίως από «αριστερές στήλες»:

Τι γράφουν για τον άνθρωπο-κλειδί

-Ομοϊδεάτης με τον αδελφό του, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΠΕΝ, του φασιστικού κόμματος που ίδρυσε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος από τις φυλακές Κορυδαλλού. Διατέλεσε μάλιστα και δικηγόρος του Παπαδόπουλου επί δικτατορίας, ενώ διατηρεί μέχρι σήμερα σχέσεις με οπαδούς και οργανώσεις χουντικών αλλά και με ανθρώπους του ακροδεξιού χώρου.

-Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του κ. Μιχαλόλια, σε συνεννόηση πάντα με τον αδελφό του αλλά και με όσα από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής γνωρίζουν τη μυστική εξόρμηση, είναι να επανδρωθεί το ναζιστικό μόρφωμα με στελέχη που ναι μεν θα αυτοπροσδιορίζονται στον ακροδεξιό, ψιλοχουντικό, ναζιστικό χώρο, αλλά θα διαθέτουν μόρφωση και «επίπεδο» για να σταθούν σε κοινοβουλευτικά έδρανα, Στόχος να βρεθούν στελέχη που θα διαθέτουν «στρογγυλεμένο» και «καθωσπρέπει» λόγο όταν απευθύνονται στο σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά που παράλληλα θα έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν αντιμεταναστευτικές κορώνες και μισαλλόδοξα συνθήματα προς τον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης.

-Ψηλά στη λίστα των υποψηφίων που αναζητά η Χρυσή Αυγή βρίσκονται πρώην στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας. Οπαδοί και υποστηρικτές της Χούντας που τα προηγούμενα χρόνια είχαν αποσυρθεί από το προσκήνιο. Ιδιοκτήτες αλλά και στελέχη επιχειρήσεων που κινούνται κυρίως στον εφοπλιστικό χώρο. Εκδότες και δημοσιογράφοι ακροδεξιών εντύπων αλλά και στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., που δηλώνουν πρόθυμα να προσχωρήσουν σε ένα διευρυμένο ακροδεξιό ψηφοδέλτιο.

-Καθοριστικό ρόλο στις κινήσεις της Χρυσής Αυγής αναμένεται να παίξουν και άνθρωποι της Εκκλησίας που έχουν τοποθετηθεί ευμενώς υπέρ της Χρυσής Αυγής, όπως ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ανθιμος, και μπορούν να υποδείξουν ή ακόμα και να πείσουν άτομα να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ναζιστικού πολιτικού σχηματισμού.

Οι ισχυρές διασυνδέσεις του κ. Μιχαλόλια αποτελούν εγγύηση για τις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Μιχαλόλιας, σύμφωνα με τους γνώστες του χώρου, έχει το «ηθικό ανάστημα» να τους προσεγγίσει. Θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους ποινικολόγους της Αθήνας, έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος ή συνήγορος υπεράσπισης σε πολύκροτες υποθέσεις και έχει ισχυρές γνωριμίες. Ήταν συνήγορος του Γιώργου Κοσκωτά στην πολύκροτη δίκη. 

Ακόμη, έχει υπερασπιστεί τον ηγούμενο Εφραίμ, τον εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, τον γνωστό φασίστα Περίανδρο, πρώην υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, που έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Έχει επίσης διατελέσει νομικός σύμβουλος του Σωκράτη Κόκκαλη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι ισχυρές διασυνδέσεις του κ. Μιχαλόλια αποτελούν, σύμφωνα με στελέχη του φασιστικού χώρου, «εγγύηση» για τις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής. Στόχος μερίδας της άρχουσας τάξης είναι οι δεδηλωμένοι φασίστες να αποκτήσουν ένα επίπλαστο πολιτικό προφίλ που θα τους επιτρέψει μετά τις επόμενες εκλογές, και αν τελικά διατηρήσουν τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά τους (τους εμφανίζουν σταθερά πάνω από 10%), να μετατραπούν σε δυνάμει κυβερνητικό εταίρο της ΝΔ σε περίπτωση που η τελευταία καταστεί πρώτη εκλογική δύναμη.

«Η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν θα έχει καμία σχέση με τη σημερινή, που επιδίδεται κυρίως στο κυνήγι μεταναστών» υποστηρίζουν άνθρωποι του χώρου. Βέβαια η δράση των «ταγμάτων εφόδου» σε βάρος μεταναστών και αριστερών θα συνεχιστεί, αλλά θα επιχειρηθεί να μένει έξω από τα φώτα της δημοσιότητας και κατά το δυνατόν να μη συνδέεται με τα σημερινά ηγετικά στελέχη του ναζιστικού κόμματος. Για το σκοπό αυτό πιθανά να έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από περιφερειακές φασιστικές οργανώσεις (όπως οι αυτοαποκαλούμενοι «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές»), που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα, οι οποίες «εγκαλούν» τη Χρυσή Αυγή για «μετριοπαθή δράση» και αποτελούνται από στελέχη που δηλώνουν δήθεν πρώην μέλη της.

 “Ελεύθερη Ωρα”

ΑΠΟ ΩΡΑ ΣΕ ΩΡΑ 
ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ…!!! ΒΙΝΤΕΟ; 

Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΘΑ “ΠΕΣΟΥΝΕ ΚΟΡΜΙΑ” ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ…!
UYTT
Ο Εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4 με τον Στέφανο Χίο έδωσε ειδήσεις που από εκείνη την ώρα κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους.. Και το ξύπνιο τους μην σου πω...






Μεγάλη Τετάρτη.ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.



Πραγματικά δεν έχω τι να πω για τη σημερινή πανήγυρη. Διότι η μεν πανήγυρη παρακινεί τη γλώσσα μου στο να κατηγορήσω τον Ιούδα, ενώ η φιλανθρωπία του Σωτήρα μου την γυρίζει πίσω. Και είμαι κυριευμένος από αυτά τα δύο, από μίσος εναντίον του προδότη, και αγάπη για τον Κυριο. Το μίσος όμως το νικάει η αγάπη, διότι είναι μεγαλύτερη και δυνατότερη. Γι᾽ αυτό, αφήνοντας κατά μέρος τον προδότη, εξυμνώ τον ευεργέτη, όχι όσο είναι άξιος, αλλ᾽ όσον επιτρέπουν οι δυνάμεις μου να Τον εξυμνήσω. Πως άφησε τους ουρανούς και κατέβηκε στη γη;

Πως Εκείνος που γεμίζει ολόκληρη την κτίση, ήρθε προς εμένα, και έγινε για χάρη μου άνθρωπος σαν και μένα; Πως πήρε μαθητή Του εκείνον που γνώριζε ότι θα γίνει προδότης και έδωσε εντολή στον εχθρό Του να Τον ακολουθεί σαν φίλος; Πως δεν Τον ενδιέφερε η προδοσία, αλλά φρόντιζε για τη σωτηρία εκείνου που θα Τον πρόδιδε; Διότι, λέγει, «Όταν βράδυασε καθόταν ο Ιησούς μαζί με τούς δώδεκα μαθητές Του και, ενώ έτρωγαν αυτοί, είπε· Αλήθεια σας λέγω, ένας από σας θα με παραδώσει» (Ματθ. 26, 20-21). Προείπε την προδοσία για να εμποδίσει το παρανόμημα.

Την προείπε χωρίς ν᾽ αναφέρει το πρόσωπο του προδότη, αλλά δεν μπόρεσε αυτό ν᾽ αποτρέψει την παρανομία του μαθητή, αυτή που αγνοούσαν εκείνοι που κάθονταν στο ίδιο τραπέζι. Ποιός είδε τέτοια φιλανθρωπία κυρίου; Και προδίνεται και αγαπά τον προδότη. Ποιός περιφρονείται και δείχνει ευσπλαχνία; Ποιός πουλιέται και κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον κακό έμπορο, δείχνοντας όλη τη φροντίδα του προς εκείνον που τον επιβουλεύεται; «Και ενώ έτρωγαν αυτοί, είπε· Αλήθεια σας λέγω, ότι ένας από σας θα με παραδώσει».

Σαν άνθρωπος έτρωγε και σαν Θεός μιλούσε για το μέλλον. Για χάρη μου κάμνει εκείνα που ταιριάζουν στην φύση μου. Επειδή όλοι οι μαθητές ταράχθηκαν με τα λόγια αυτά και δέχονταν τούς φοβερούς ελέγχους της συνειδήσεώς τους και μετέτρεψαν την ώρα του δείπνου σε ώρα λύπης, λέγοντας ο καθένας, «Μηπως είμαι εγώ, Κύριε;» (Ματθ. 26, 22),θέλοντας με τα λόγια της ερωτήσεως, να βρουν την ησυχία από την κακή υπόνοια.

Καθησυχάζοντας ο Χριστός τις ψυχές εκείνων που ήταν άδικα ταραγμένοι, φανερώνει με την απάντηση τον αγνοούμενο:«εκείνος που βούτηξε», λέγει, «μαζί μου το χέρι του στο πιάτο, αυτός θα με παραδώσει. Και ο Υιός του ανθρώπου βέβαια πηγαίνει όπως είναι γραμμένο γι᾽ αυτόν, αλλοίμονο όμως στον άνθρωπο εκείνο από τον οποίο παραδίνεται ο Υιός του ανθρώπου· θα ήταν καλύτερα γι’ αυτόν τον άνθρωπο εάν δεν είχε γεννηθεί» (Ματθ. 26, 23-24).

Βοηθάει εκείνον που δεν λυπήθηκε την ψυχή του. Επέμενε να δείχνει το ενδιαφέρον για εκείνον που από παλιά αδιαφόρησε για τον εαυτό του, δίνοντας και σ᾽ εκείνον την ευκαιρία για μετάνοια, και καθησυχάζοντας την αγωνία των υπολοίπων μαθητών. Όμως καθόλου καλύτερος δεν έγινε με όλα αυτά ο προδότης. Έπρεπε δηλαδή αυτός μετά από τα φοβερά εκείνα λόγια να φύγει αμέσως από το δείπνο. Έπρεπε να ζητήσει τη μεσολάβηση των Μαθητών.

Έπρεπε να γονατίσει και ν’ αγκαλιάσει τα γόνατα του Χριστού και να Τον παρακαλέσει μ’ αυτά περίπου τα λόγια:«αμάρτησα, φιλάνθρωπε, αμάρτησα, παρανόμησα, πωλώντας για λίγο τίμημα τον ατίμητο μαργαρίτη. Παρανόμησα παραδίνοντας για λίγα χρήματα τον αδαπάνητο πλούτο. Συγχώρησε εμένα τον έμπορο της ζημίας και της απώλειας. Συγχώρησέ με που ο λογισμός μου κυριεύθηκε από τον χρυσό. Συγχώρησέ με που εξαπατήθηκα πολύ ελεεινά από τούς Φαρισαίους». Τιποτε από τα λόγια αυτά δεν είπε ούτε σκέφθηκε.

Αντίθετα με σκληρή φωνή φανέρωνε τη θρασύτητα της ψυχής του λέγοντας: «Μηπως είμαι εγώ, Κυριε;» (Ματθ. 26, 25).Πω, πω αδιαντροπιά γλώσσας, πω, πω ψυχή σκληρή. Ρωτάει σαν να μη γνωρίζει εκείνα που ο ίδιος εμελέτησε, και νόμιζε ότι διαφεύγουν την προσοχή του «ακοιμήτου οφθαλμού». Στην ψυχή του φύλαγε τη δολιότητα και με τη γλώσσα πρόφερνε τα λόγια εκείνα που έδειχναν άγνοια. Με τη σκέψη διέπραξε την προδοσία, και με το στόμα, όπως νόμισε, έκρυβε την αμαρτία. Χρησιμοποίησε τα ίδια λόγια με τούς άλλους Μαθητές. Δεν χρησιμοποίησε όμως και την ίδια συμπεριφορά. Ενώ ήταν λύκος ως προς τις προθέσεις, ἀπάντησε με τη φωνή των προβάτων.

Τι απαντά λοιπόν προς αυτόν ο Σωτήρας; «Συ το είπες». Με φωνή γεμάτη από μακροθυμία έλεγξε τη σκηνοθεσία του πονηρού. Μπορούσε βέβαια να πει προς αυτόν: «Τι λες σιχαμερέ και πονηρέ; τι λες, δούλε των χρημάτων και γνήσιε συνεργάτη του διαβόλου; Τολμάς να υποκρίνεσαι άγνοια; Τολμάς να κρύβεις εκείνα που δεν μπορούν να κρυβούν; Μηπως δεν το ήξερα που κατέστρωνες τα πανούργα σχέδιά σου εναντίον της θεότητας; Μηπως δεν σε είδα με τον οφθαλμό της θεότητας να επισκέπτεσαι τούς αρχιερείς; Μηπως δεν σε άκουα, αν και ήμουν απών, να λες, "Τι θέλετε να μου δώσετε, για να σας παραδώσω αυτόν;" (Ματθ. 26, 15). 


Μηπως δεν γνωρίζω και πόσο με πούλησες; Γιατί λοιπόν μετά τον έλεγχο εξακολουθείς να δείχνεις την ίδια αδιαντροπιά; Γιατί προσπαθείς να καλύψεις εκείνα που θέλεις να κάνεις; Σ᾽ εμένα όλα είναι φανερά». Ενώ μπορούσε έτσι ν᾽ απαντήσει ο Χριστός, όμως δεν μίλησε έτσι, αλλά μίλησε με απλότητα, ανεξικακία και καλωσύνη, «Συ το είπες», διδάσκοντάς μας έτσι πως να συμπεριφερόμαστε προς τούς εχθρούς μας. Όμως μετά από τόση θεραπεία εξακολούθησε ο Ιούδας να ασθενεί, όχι όμως εξ αιτίας της αδιαφορίας του ιατρού, αλλ᾽ εξ αιτίας της αδιαφορίας του ασθενή.

Διότι ο Κυριος του πρόσφερε όλα τα φάρμακα της σωτηρίας, όμως αυτός δέν θέλησε να τη δεχθεί , αλλά, γνωρίζοντας μόνο τη φιλαργυρία, αγάπησε περισσότερο τον χρυσό παρά τον Χριστό, και έγινε αγαπητός και προσιτός σ᾽ εκείνους που του πρόσφεραν το μισθό. «Και, αφού πλησίασε ο Ιούδας, είπε στο Χριστό: "Χαίρε, δάσκαλε", και φίλησε αυτόν» (Ματθ. 26, 49). Παράξενος αυτός ο τρόπος της προδοσίας, που συνοδεύεται από φίλημα και προσφώνηση. «Ο Ιησούς τότε είπε σ᾽ αυτόν· Φιλε, γιατί ήρθες» (Ματθ. 26, 50). Γιατί μου λες να χαίρομαι, τη στιγμή που προτίμησες να με λυπήσεις;

Γιατί με τα λόγια ενδιαφέρεσαι για μένα, ενώ με πληγώνεις με τις πράξεις σου; Με ονομάζεις δάσκαλο, ενώ δεν είσαι μαθητής; Γιατί καταχρηστεύεις τούς κανόνες της αγάπης; Γιατί κάνεις σύμβολο προδοσίας το σύμβολο της ειρήνης; Ποιόν μιμήθηκες και έκανες αυτό; Έτσι είδες προηγουμένως την πόρνη να φιλά τα πόδια μου; Έτσι είδες τούς δαίμονες να υποτάσσονται; Γνωρίζω ποιός σου υπέδειξε την οδό του δολερού φιλήματος: Ο διάβολος σε συμβούλεψε τον τρόπο αυτού του εναγκαλισμού, και συ πείσθηκες στα λόγια του κακού συμβούλου και πραγματοποιείς το θέλημά του.

«Φιλε, γιατί ήρθες;» Πραγματοποίησε τις κακές συμφωνίες που έχεις κάνει με τούς Φαρισαίους. Εκτέλεσε το συμβόλαιο της πωλήσεως. Υπόγραψε εκείνο που υπαγόρευσες. Παράδωσε Εκείνον που εκούσια παραδίδεται. Απόκτησε πλέον μαζί με το βαλάντιο των χρημάτων και το βαλάντιο της αδικίας. Παραχώρησε τη θέση σου στο ληστή που πρόκειται να την πάρει με την ομολογία του, εκείνη που έχασες εσύ με την προδοσία. «Τοτε πλησίασαν τον Ιησού και τον συνέλαβαν» (Ματθ. 26, 50).

Και έτσι πραγματοποιούνται τα προφητικά εκείνα λόγια· «Με περικύκλωσαν όπως οι μέλισσες την κηρήθρα και κατακάηκαν όπως καίγονται τα αγκάθια από τη φωτιά» (Ψαλμ. 117, 12), και αλλού πάλι· «Με περικύκλωσαν πολλοί σκύλοι, και με απέκλεισαν όπως οι καλοθρεμμένοι ταύροι» (Ψαλμ. 21, 17). Αλλ᾽ όμως πόσο μεγάλη είναι η ανεξικακία, που ταιριάζει μόνο σ᾽ Αυτόν. Στον ουρανό τα Χερουβίμ και τα Σεραφίμ δεν τολμούν να αντικρύσουν την υπερβολική δόξα Του και γι᾽ αυτό με τις πτέρυγές τους, σαν ακριβώς με χέρια, καλύπτουν τα πρόσωπά τους.

Στη γη, ανεχόταν το σώμα Του να συλληφθεί, από χέρια παράνομα. Είδατε Ποιού μακρόθυμου και φιλάνθρωπου Κυρίου δούλοι γίνατε; Γινεσθε λοιπόν τέτοιοι προς τούς εχθρούς σας, τούς συνδούλους σας, όπως είδατε τον Κυριο να συμπεριφέρεται προς τούς εχθρούς Του. Διότι πρόκειται και σεις να προσκληθείτε σε πνευματικό δείπνο. Πρόκειται να καθίσετε σ᾽ αυτό μαζί με τον Κυριο. Ας μη βρεθεί ανάμεσά μας κανένας Ιούδας ως προς τη συμπεριφορά.

Όλοι πλησιάστε την Τράπεζα με γαλήνη και ειρήνη. Όλοι ας τρέξουμε κοντά στον Σωτήρα με καθαρή συνείδηση. Διότι Αυτός είναι η νηστεία των πιστών και το συμπόσιο. Αυτός είναι ο χορηγός της τροφής και η ίδια η τροφή. Αυτός είναι ο Ποιμένας και το πρόβατο. Σ’ Αυτόν ανήκει η δόξα στούς αιώνες των αιώνων. Αμήν.

π. Χρήστος

Σε όλες τις ένδοξες μορφές του Ελληνισμού αλλά και της εκκλησίας μας, η δράση τους, αποκαλύφθηκε στους εχθρούς από προδότες.Στον Ιησού Χριστό υπήρξε ο Ιούδας ο Ισκαριώτης,στους Σπαρτιάτες στην μάχη των Θερμοπυλών υπήρξε ο Εφιάλτης,στην προσπάθεια των αγωνιστών της ΕΟΚΑ ............τους πρόδιδαν έναντι αμοιβής στους Άγγλους, στην κατοχή υπήρξαν τσιράκια-δοσίλογοι .........,στη νύχτα των Ιμίων ο Σημίτης και ο Πάγκαλος μας πρόδωσαν άλλη μία φορά στέλνοντας στο πάνθεον των ηρώων τρεις γενναίους αξιωματικούς.....κλπ....κλπ...κλπ....

Ολο το ΠΑΣΟΚ και η όλη η ΝΔ εντός του...."ανεξάρτητου" στον Πειραιά λόγω ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.!

Είναι τόσο ψηλά η Χρυσή Αυγή στον Πειραιά που κατέφυγαν σε αυτή τη λύση. Αλλά και πάλι να είναι βέβαιοι ότι η Χρυσή Αυγή θα σαρώσει στις εκλογές και στο λιμάνι θα ανεμίζουν τα Φαιοκόκκινα Εθνικιστικά λάβαρα.

"Ανεξάρτητος" υποψήφιος και στον Πειραιά - με τις ευλογίες Κόκκαλη, Μαρινάκη - για το φόβο της Χρυσής Αυγής...!!


Το καθεστώς διακρίνοντας την επερχόμενη διαπόμπευσή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές καταφεύγει στην ύστατη λύση που διαθέτει.

Αναζητά τους "ανεξάρτητους" υποψήφιους που φυσικά δεν είναι τίποτα άλλο παρά ανδρείκελα των ντόπιων ολιγαρχών - νταβατζήδων και των συστημικών επιχειρηματιών και κατ' επέκταση των κομμάτων.

Βλέποντας το θλιβερό σημερινό θέαμα της παρουσίασης ενός υποψηφίου, στο πλευρό του οποίου συντάσσονται οι διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι επιχειρηματίας και δίπλα του να στέκονται περιχαρείς βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, (Αρβανιτόπουλος - Κατσαφάδος κτλ) γεννάται η απορία κάθε απλού ανθρώπου;!

Θεωρούν τόσο ηλίθιο το λαό ή θα.....επενδύσουν στην άδολη αγάπη για μια ομάδα ενός οπαδού και θα προσπαθήσουν με αυτό τον ελεινό και ύπουλο τρόπο να υποκλέψουν την ψήφο του;

Για να φανταστείτε πόσο "ανεξάρτητος" είναι ο υποψήφιος του πρώην υπαλλήλου της Στάζι και υιός ενός εκ των ιδρυτών του ΠΑΣΟΚ σας μεταφέρουμε το βιογραφικό των υποψηφίων δημοτικών του συμβούλων...

"Έχει ανακοινώσει τη συστράτευσή του ο Μιχάλης Κουλιζάκος και ο Ηλίας Σκαφιδάς ενώ προχθές προηγήθηκε μπαράζ ανακοινώσεων. Εξαιρετικά κομβικές θεωρούνται οι προσθήκες του Παναγιώτη Ζερβουλάκου και της Κορίνας Λαουλάκου, αντιδημάρχων της δημοτικής αρχής Μιχαλολιάκου αλλά και του Γιάννη Μελά, πρώτου σε σταυρούς εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου. 

Στο συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη θα συμμετάσχουν ακόμα ο Γιάννης Κουβάτσος, ένας από τους μακροβιότερους δημοτικούς συμβούλους, η Πόπη Αστεριάδη, ο Στέλιος Μπρατσόλης, πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά καθώς, το μέλος της ΠΕ της ΝΔ, Χριστόφορος Ντίζος και ο ΟΝΝΕΔίτης Παναγιώτης Κυρίμης.

Αν στα ονόματα αυτά προστεθούν η Μαρία Μπουκουβάλα, ο Γιάννης Παπαγγελής και η Μαρία Τσακμάκη που ανακοινώθηκαν πρώτα μπορούμε να μιλάμε για ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο ήδη από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη.

Στα νέα ονόματα που θα συμμετάσχουν ως δημοτικοί σύμβουλοι στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη, προστέθηκαν και το όνομα του ο Γιάννης Βουγιουκλάκης, μέλος της κεντρικής επιτροπής ΟΝΝΕΔ και στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επί πολλά χρόνια στα ΤΕΦΑΑ, αλλά και ο Νίκος Μουσελής, Τραπεζικός, τ. Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Πειραιά και Νήσων, τέως διαμερισματικός σύμβουλος, εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΟΤΟΕ.

Οι πρώτες "μεταγραφές" στον συνδυασμό του Γ. Μώραλη για τον δήμο Πειραιά έγιναν ήδη γνωστές. Πρόκειται για τον Γιάννη Μελά, γιο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Π. Μελά, και τον αντιδήμαρχο Νέων Τεχνολογιών-Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παναγιώτη Ζερβουλάκο. Και οι δύο είχαν εκλεγεί με το συνδυασμό του Βασ. Μιχαλολιάκου. 

Το πιο ενδιαφέρον πάντως είναι ότι μαζικά προς τον κ. Μώραλη μετακινούνται ήδη τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά. Πρόκειται για τα στελέχη που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό του Γιάννη Μίχα -στενού συνεργάτη σήμερα του φανατικού ερυθρόλευκου Ανδρέα Λοβέρδου- αλλά και κομματικά στελέχη από τα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο στον Πειραιά έχει ο Δημήτρης Καρύδης, πρώην βουλευτής και νυν γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος.
Άλλωστε ο Γ. Μώραλης εκτός από αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού είναι γιος του Πέτρου Μώραλη, ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ και στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου."

Το λιμάνι μας ανήκει

“Θα κλάψουν μανούλες” στις ευρωεκλογές.
Έρχονται εκπλήξεις στις ευρωεκλογές 

Defencenet:

Θα ακολουθήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις


Παραθέτουμε αυτούσιο το σχόλιο του έγκυρου δημοσιογραφικού ιστολογίου Defencenet για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. 
“Θα κλάψουν μανούλες” στις ευρωεκλογές. Αυτό σας το λέμε μετά βεβαιότητας και το ξέρουν οι πάντες στις καθεστωτικές εταιρείες “ερευνών της κοινής γνώμης” άσχετα με τα “φίδια” που εμφανίζουν ως δημοσκοπήσεις.
Θα δείτε τον Λαϊκό Σύνδεσμο μέχρι και σε τριπλάσια ποσοστά απ’ ότι τον εμφανίζουν κάποιες ευφάνταστες σημερινές “έρευνες” που τον δείχνουν στο 4%, θα δείτε τη ΝΔ κάτω από το 20% και το ΠΑΣΟΚ-Ελιά να εξαερώνεται και να μην βγάζει καν ευρωβουλευτή ή να τον εκλέγει οριακά (δηλαδή θα λάβει ένα ποσοστό. γύρω στο 4,5%).
Τα αποτελέσματα αυτά θα πυροδοτήσουν εξελίξεις. Προσέξτε: Δεν λέμε άμεσα εκλογές. Λέμε “εξελίξεις”. Που ξεκινούν από τον ανασχηματισμό και φθάνουν οριακά τον Οκτώβριο σε εκλογές.
Το σύστημα θα επιχειρήσει με αυτή την Βουλή να μην καταρρεύσει. Μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος είναι έξω από τα σενάρια σεναρίων συγκυβέρνησης.
Κρατήστε αυτό το σημείωμα…




Τα ίδια τα κόμματα και οι πολιτικοί 
έχουν μετατρέψει σε ρυθμιστή τη Χρυσή Αυγή. 

Του Τάσου Τασιούλα

Αυτό που επιχειρείται τις τελευταίες μέρες από το λεγόμενο «σύστημα» είναι ο εξωραϊσμός της εικόνας μιας χώρας και μιας κοινωνίας, η οποία λειτουργεί χωρίς σοβαρούς θεσμούς, χωρίς αξίες, χωρίς σεβασμό. 

Η υπόθεση Μπαλτάκου αποδεικνύει ότι λειτουργούν τα πάντα περισσότερο με ζαριές, παρά με κανόνες. Είναι σαφές ότι... πλέον τις ευρωεκλογές (ή μήπως να βάλω μέσα και τις βουλευτικές;) θα πρέπει να τις φοβούνται όλοι στο λεγόμενο συνταγματικό ή δημοκρατικό τόξο, διότι και να κλείσουμε τα μάτια την ίδια εικόνα θα δούμε.

Από όλη αυτή την υπόθεση μόνη κερδισμένη βγαίνει η Χρυσή Αυγή. Όσοι λένε το αντίθετο εθελοτυφλούν. Γι’ αυτό άλλωστε και τα αντανακλαστικά του «συστήματος» ήταν ακαριαία. Από την πρώτη στιγμή όλοι αντιλήφθηκαν το μέγεθος του προβλήματος και προσπαθούν μέρες τώρα να το μαζέψουν.

Μπορούν όμως; Μήπως τελικά γι’ ακόμη μια φορά στους πολίτες περνά το μήνυμα της σαπίλας του πολιτικού συστήματος; Μήπως το ίδιο το «σύστημα» μετατρέπει σε αντισυστημική τη Χρυσή Αυγή; Μήπως όλοι αυτοί που συναγελάζονται, όπως αποδεικνύεται, με τους ακραίους δεν αποτελούν μια θλιβερή εξαίρεση, αλλά ένα σημαντικό μέρος του πολιτικού συστήματος, που διατηρεί θυλάκους τέτοιας νοοτροπίας και ιδεολογίας; Κάπως έτσι δεν προσπαθούν να επιρρίψουν τις ευθύνες για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στους πολίτες, για να κρύψουν τις δικές τους;

Τα ίδια τα κόμματα και οι πολιτικοί έχουν μετατρέψει σε ρυθμιστή τη Χρυσή Αυγή.Όλοι επιχειρούν να κατανοήσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές να περάσουν στη «σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού». Γιατί; Όλοι προσπαθούν να τους ξανακερδίσουν. Και τι τους θέλουν αν αυτοί οι πολίτες είναι ακραίοι; Άλλαξαν σε κάτι τα ίδια κόμματα μετά την «άνοιξη» της Χρυσής Αυγής και δεν το καταλάβαμε; Περιμένουν μήπως να έχουν αλλάξει νοοτροπία, να έχουν μετανιώσει όσοι αποφάσισαν να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή; Γιατί; Βελτιώθηκε κάτι στην καθημερινότητα όλων εκείνων που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή, ώστε να επιλέξουν κάτι άλλο τώρα; Μήπως αντιθέτως σπρώχτηκαν κι άλλοι προς την ίδια πλευρά ακριβώς επειδή αρνήθηκαν τα κόμματα να αλλάξουν και να πάρουν τα μηνύματα;

Για το τελευταίο είμαι σχεδόν σίγουρος. Όσα ακούγονται στο επίμαχο βίντεο των κ.κ. Μπαλτάκου και Κασιδιάρη αφήνουν σε κάποιους την εντύπωση ότι ο κ. Μπαλτάκος είναι φίλα προσκείμενος στη Χρυσή Αυγή. Με αυτό ασχολούνται όλοι στα ΜΜΕ. Πως δηλαδή ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ο άνθρωπος που είναι πάνω κι από υπουργούς, μπορεί να έχει τέτοιες σχέσεις πίσω μάλιστα από την πλάτη ενός πρωθυπουργού, ο οποίος κυνήγησε τη Χρυσή Αυγή και -είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι- είναι ο πρώτος που έστειλε κάποιους πίσω από τα κάγκελα.

Μήπως πρέπει να ασχοληθούμε και με τις άλλες εντυπώσεις που πιθανώς αφήνει στον κόσμο το επίμαχο βίντεο, αντί να ψάχνουμε αν υπάρχουν κι άλλα βίντεο ή ηχητικά ντοκουμέντα (που πιστεύω υπάρχουν…), αν αποτελούν προϊόντα υποκλοπής και άλλες τέτοιες αποπροσανατολιστικές ιστορίες για ντετέκτιβ; Αν είναι ένας ή δέκα εκείνοι που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως ο κ. Μπαλτάκος στην κυβέρνηση ή σε άλλα κόμματα έχει σημασία, αλλά όχι τη βαρύτητα που είχε η εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου (εκτός πια αν υπάρχει ανάλογο βίντεο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που θα με άφηνε άφωνο).

Προφανώς πρέπει να ενδιαφέρει τους πολίτες αν οι Χρυσαυγίτες εκβιάζουν, όμως η ταμπακέρα είναι αλλού κι γι’ αυτή ούτε κουβέντα. Αν παρομοιώσουμε την υπόθεση Μπαλτάκου με την υπόθεση των στημένων αγώνων, θα έπρεπε αντί να ασχολούμαστε με το ποιοι έστηναν τους αγώνες να ψάχνουμε με το ποιοι έγραφαν τις κασέτες, αν οι κασέτες είναι προϊόν υποκλοπής και τελικά να πετάμε την μπάλα στην κερκίδα, κλείνοντας τα μάτια στην ουσία. Αυτό δεν έγινε και με εκείνη την υπόθεση; Πλυντήριο η Ελλάς…

Ο απλός πολίτης βλέποντας το βίντεο μένει με την εντύπωση πως τα έγκλειστα στις φυλακές στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι θύματα μιας σκευωρίας του «συστήματος».Η ρετσινιά αυτή έμεινε και πολλοί είναι εκείνοι που δε θα το ψάξουν παραπέρα. Γι’ αυτό και λέω ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί και να αυξήσει απρόβλεπτα τα ποσοστά της στις επικείμενες ευρωεκλογές. Δεν μπορώ να συλλάβω το μέγεθος της επιρροής ενός τέτοιου γεγονότος στις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές. Κυρίως επειδή πιστεύω ότι στην αυτοδιοίκηση ο κόσμος ψηφίζει με διαφορετικά κριτήρια από τη λεγόμενη γενική πολιτική όπου τα πράγματα είναι πιο απρόσωπα. Σεβαστό κάποιοι άλλοι να πιστεύουν διαφορετικά. 

Άλλωστε, τα ίδια τα κόμματα επιχειρούν να καπελώσουν (κι ας μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους) τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, κατεβάζοντας κομματικούς υποψηφίους και επιχειρώντας να μεταφέρουν τα διλήμματα και τη φρασεολογία της κεντρικής πολιτικής σκηνής σε περιφέρειες και δήμους. Συνεπώς, αν υπάρχουν επιπτώσεις, θα τις λουστούν και οι υποψήφιοί τους…

Ο κ. Μπαλτάκος φαίνεται να απολογείται για τις πράξεις της κυβέρνησης και κυρίως του ιδίου του πρωθυπουργού. Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά τον εκθέτει ανεπανόρθωτα. Διότι η ρετσινιά θα μείνει και στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση και σε όλο το πολιτικό σύστημα. Όπως θα μείνουν και οι αμφιβολίες, παρότι οι δικαστικοί επιμένουν πως τα στοιχεία που είχαν ήταν και πολλά και ατράνταχτα και σε ό,τι με αφορά δεν έχω κανένα λόγο (ακόμη και μετά το βίντεο) για να μην τους πιστέψω. Δε σκέφτονται όμως όλοι όπως εγώ. Κι αυτό πρέπει να το αποδεχτεί και το πολιτικό σύστημα και να αρχίσει να υπολογίζει τις συνέπειες του φιάσκου.

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επανεξετάσει (κι αυτός μετά τους κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου) το περιβάλλον του. Νομίζω πως και ο ίδιος πλέον αντιλαμβάνεται πως οι γκάφες που συσσωρεύτηκαν είναι πολλές και δεν είναι όλες του κ. Μπαλτάκου. Και οφείλει να το κάνει παρά τα όσα τον συνδέουν σε ανθρώπινο επίπεδο με τους στενότερους των συνεργατών του, αλλιώς θα επωμιστεί κι αυτός την ευθύνη για ενδεχόμενες λανθασμένες επιλογές προσώπων γύρω του. Κάτι που «έφαγε» πολλούς πρωθυπουργούς όχι μόνο στην Ελλάδα…

Η Χρυσή Αυγή παίζει το δικό της παιχνίδι. Και το παιχνίδι της δεν είναι ανιαρό διότι το τροφοδοτεί με παίχτες και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Οι πολίτες είδαν να εξελίσσεται μπροστά τους από τους πρωταγωνιστές του πολιτικού συστήματος ακόμη ένα ψέμα. Δεν ξέρουν πότε λέει ψέματα ο κ. Μπαλτάκος και πότε όχι. Οπότε θεωρούν ότι οι πολιτικοί τους κοροϊδεύουν γι’ ακόμη μια φορά. Τα ψήγματα εμπιστοσύνης χάνονται και έρχεται η στροφή προς τη Χρυσή Αυγή. Διότι οι Χρυσαυγίτες μπορούν πλέον να ισχυρίζονται ότι είναι οι κυνηγημένοι αντισυστημικοί, που επειδή λένε αλήθειες και αποκτούν δύναμη στην κοινωνία επιχειρούν να τους εξοντώσουν. Άντε να πείσεις για το αντίθετο…

Οι ψηφοφόροι που στράφηκαν προς τη Χρυσή Αυγή δεν πήραν αυτό το δρόμο επειδή συμφωνούν με την ιδεολογία της, αλλά για λόγους εκδίκησης ενός «συστήματος», που ξαναβλέπουμε πως λειτουργεί, όπως και για το γεγονός ότι το ίδιο «σύστημα» δείχνει ότι το μόνο που φοβάται είναι αυτή η… παρέα. Άρα για να το τιμωρήσεις…

Είδαμε από τις προηγούμενες εκλογές ότι ο κόσμος έπαψε να ψηφίζει με βάση τη λογική. Κλείνει τα αυτιά του και τα μάτια του σε επιλογές που τον οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Το συναίσθημα υπερισχύει στην κάλπη πλέον. Και το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η οργή. Οι αγανακτισμένοι που πολλαπλασιάζονται βρίσκουν καταφύγιο στη Χρυσή Αυγή κι ας μη βιαστούν κάποιοι να τους επιπλήξουν, προτού αναλογιστούν ποιοι ευθύνονται για την αγανάκτησή τους.

Οι επικεφαλής των κομμάτων αρνήθηκαν πεισματικά την αυτοκάθαρση, παρά τα πολλά μηνύματα που τους έστειλε ο κόσμος. Παλεύουν μόνο για την επιβίωση του «συστήματος» και πολύ φοβάμαι πως οι πολίτες δε σκέφτονται πολλές -άλλες- επιλογές για να τους εκδικηθούν. Εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά αν κάτι κρατάω από το παραλήρημα Μπαλτάκου είναι εκείνη η εκτίμηση για το 20%. Σε περίπου 50 μέρες θα ξέρουμε…



















ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ…!!!
Επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσουμε την πολεμική του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος διαπλοκής εναντίον του Κινήματός μας, οδηγούμαστε σε κάποια πολύ χρήσιμα όσο και αποκαλυπτικά συμπεράσματα για το ποιά θα είναι η έκβαση αυτού του αγώνα που δίνουμε ενάντια σε κάθε τι ανθελληνικό, κάθε τι διεφθαρμένο και καταστροφικό για το μέλλον αυτής της υπερήφανης Φυλής των Ελλήνων.


Ο αγώνας μας δεν είναι καταρχήν καινοφανής, είναι μία συνεχής και κοπιαστική πορεία λίγων ανθρώπων, εν μέσω πρωτοφανών αντιξοοτήτων και δυσκολιών, προς αφύπνιση και συστράτευση του Έθνους, συστράτευση και συσπείρωση με αντικειμενικό σκοπό την αναγέννηση και την ανάταση του περήφανου Έθνους μας και την αποτίναξη κάθε ξένου και εντόπιου ζυγού.



Ο αγώνας μας τα 2 τελευταία έτη έχει ευοδωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και πέρα από κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας στις τάξεις του Κινήματος μας εκατομμύρια αφυπνισμένων Ελλήνων, ποσοστό το οποίο συνεχώς γιγαντώνεται και αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο

.
Αυτή η δυναμική μας, που αποτυπώνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και ηλικίες, είναι που έχει θορυβήσει και συνεγείρει την καθεστηκυία τάξη και τους υποτακτικούς υπηρέτες της, οδηγώντας το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας σε σπασμωδικές και απονενοημένες ενέργειες.



Η λάσπη και η συκοφαντία κατ’ αρχήν, έχοντας ως “μεγάλο όπλο” τα άθλια και εμετικά ΜΜΕ των “νταβατζήδων των media”, χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον και ποικιλοτρόπως παρουσιάζοντας το Κίνημά μας ως “εγκληματικό”, “σατανιστικό”, “συστημικό”, “ξενοκινούμενο” και ότι άλλο θα μπορούσε η νοσηρή φαντασία των ΜΜΕ να σκαρφιστεί.



Η τρομοκρατία στη συνέχεια, με τις πρωτοφανείς και ανεπανάληπτες προφυλακίσεις χωρίς κανένα στοιχείο, παρά μόνο ψεύδη και φαντασιοπληξίες ορισμένων στρατευμένων προπαγανδιστών και παραπληροφορητών των ΜΜΕ, και μερικών (επί χρήμασι) ψευδομαρτύρων.



Δυστυχώς για τους εμπνευστές (εντόπια και ξένα κέντρα εξουσίας) και τους εκτελεστές (επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί και μεγαλοδημοσιογράφοι), το σχέδιο “ανάσχεσης” του Κινήματός μας όχι απλά απέτυχε παταγωδώς να κάμψει το φρόνημα και τον αγωνιστικό παλμό μας, αλλά και εξέθεσε περεταίρω το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς στα μάτια του ελληνικού λαού.



Έσχατη ρητορική των (έσχατων) υπηρετών αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος, αποτελεί το κλισέ: “ο κόσμος ψηφίζει Χρυσή Αυγή λόγω απελπισίας”.



Φυσικά και είναι δικαιολογημένη μία τέτοια ερμηνεία, διότι όταν κάποιοι άνθρωποι συστηματικά εκμεταλλεύονται επί σειρά ετών τον ελληνικό λαό, τον χρησιμοποιούν, τον εξαθλιώνουν, τον ποδοπατούν και διαβιούν με σκανδαλώδη προνόμια και οικονομικές απολαβές ως παράσιτα σε βάρος του, είναι αναμενόμενο να μην μπορούν να ερμηνεύσουν τη γνώμη και τη θέληση του απλού λαού.



Όταν η μεταπολιτευτική συμμορία των πολιτικάντηδων συστηματικά και μεθοδικά υλοποιεί σχέδια και απαιτήσεις ξένων κι εντόπιων κέντρων εξουσίας (πολυεθνικές, σιωνιστικά λόμπυ κλπ), είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή να αποκαλυφθεί στα μάτια του ελληνικού λαού, όσο κι αν η προπαγάνδα του προσπαθεί επιστάμενα να αποκρύψει την αλήθεια.



Η “απελπισία” λοιπόν που προφασίζονται τα φερέφωνα της διεφθαρμένης εξουσίας, δεν είναι παρά η ΑΦΥΠΝΙΣΗ του ελληνικού λαού, ο οποίος διαχρονικά έχει αποδείξει ότι τρέφει μία έμφυτη γενετικά απέχθεια προς τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ και τους ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ.
Αυτό που πραγματικά συγκινεί και εφελκύει τον απλό έλληνα στις τάξεις του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, είναι ο απλός και ειλικρινής μας λόγος, η ανιδιοτέλειά μας, η αλληλεγγύη μας προς τον απλό λαό, η ανεξαρτησία μας από διαπλεκόμενα συμφέροντα και πάνω απ’ όλα η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.



Μετά από μία μακρά περίοδο “δαιμονοποίησης” της έννοιας “Έθνος” και απηνούς διώξεως του εθνικού φρονήματος από τους πολιτικάντηδες και τους νταβατζήδες των ΜΜΕ, όλοι αυτοί οι άθλιοι διαπλεκόμενοι έκαναν στροφή 180 μοιρών, πουλώντας εκ νέου (ή και πρωτογενώς ορισμένοι) “πατριωτισμό” στους έλληνες.



Τους έλληνες που αυτοί κατέστρεψαν οικονομικά και κοινωνικά και των οποίων το φρόνημα και τις συνειδήσεις εκμεταλλεύθηκαν και ποδοπάτησαν με μανία, προκειμένου να προωθήσουν τα ανθελληνικά και προδοτικά σχέδια των αφεντικών τους.



Ο όψιμος πατριωτισμός όλων αυτών των ελεεινών κατ’ επάγγελμα ψευτών και απατεώνων λοιπόν, δεν είναι τίποτε άλλο από μία απέλπιδα προσπάθειά τους να σφετερισθούν εκ νέου την αγνή ψυχή του έλληνα και να τον “απομακρύνουν” από το Κίνημά μας.



Η φυσική επιλογή των ελλήνων να στηρίξουν τη Χρυσή Αυγή δεν μπορεί επίσης να ανασχεθεί με τις μπουρδολογίες των τσοντοκάναλων περί “ξυρισμένων, ανεγκέφαλων, μπράβων”, διότι υπάρχει ΠΛΗΘΩΡΑ εξειδικευμένων και έμπειρων επιστημόνων στους κόλπους του Κινήματος, όπως επίσης και πλήρες κι αναλυτικό πρόγραμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας.



Αγαπητοί συναγωνιστές, το Κίνημά μας αποτελεί τη μόνη και αυτονόητη επιλογή για κάθε έλληνα, οι ιδέες μας και η ταπεινη κοινωνική καταγωγή μας την παρακαταθήκη για μία δίκαιη και αξιοκρατική κοινωνία, το σθένος και η αποφασιστικότητα των ΠΑΡΑΝΟΜΑ φυλακισμένων συναγωνιστών και του Αρχηγού μας την εγγύηση για την αφοσίωσή μας στις αρχές και τις αξίες της Φυλής μας.



Για όλα αυτά και για τη συνέχιση του ένδοξου παρελθόντος του μεγάλου Έθνους των Ελλήνων, η Ιστορία θα στέψει με τις δάφνες της Νίκης τον δίκαιο και ανιδιοτελή αγώνα του Κινήματός μας.



Συναγωνιστές, ορθά τα λάβαρα.

Ζήτω η Νίκη!

Αθανάσιος